Serie A - preview 23. kola

01.02.2013, 08:59, aktualizováno 03.02.2013, 11:14
Previews
Juventus potřebuje v Chievu uspět, protože se na něj včera díky výhře dotáhla Neapol. Další pronásledovatelé Lazio a Inter hrají v Janově respektive Sieně, ve večerním šlágru hostí AC Milán Udinese. Fiorentina přivítá Parmu, Pescaru a Palermo čekají důležité domácí záchranářské zápasy.
Chievo Verona - Juventus FC  (neděle 12:30)
Juventus pocestuje hájit tříbodový náskok do Verony, kde ho ale nečeká vůbec snadná práce. Fly Donkeys oplývají dobrou formou, což v minulém kola poznalo i Lazio. Dokáží svěřenci trenéra Eugenia Coriniho navázat na překvapivou výhru z Říma a doma obrat o body i mistrovský Juventus?

Chievo po dvou nevýrazných výsledcích zabralo a zvítězilo na půdě třetího Lazia, což se rozhodně nečekalo. Pravdou je, že Chievo má s Laziem zejména na Stadio Olimpico neuvěřitelně kladnou bilanci - téměř deset let tu neprohrálo, ale přeci jenom vzhledem k postavení a formě, kterou Lazio mělo jde o překvapivý výsledek. Jedinou branku obstaral ve "Věčném městě" Alberto Paloschi. V tomto kole se žlutomodří utkají s dalším týmem ze špičky soutěže a to rovnou s mistrovským Juventusem, se kterým mají v posledních letech také dobrou bilanci. Hned šestkrát s tímto soupeřem za posledních pět let bodovali.

Domácím momentálně patří jedenáctá pozice, s čímž panuje na severu Itálie spokojenost. Fly Donkeys mají před sestupovým nebezpečím náskok deseti bodů, ale i ten se dá pochopitelně ztratit. Primárním cílem tak nadále zůstává bezpečná záchrana.

Pochopitelně jiné je to u Juventusu. Stará dáma usiluje o obhajobu titulu a i po větším úspěchu na evropské scéně. Obojí se zatím daří naplňovat. V posledních týdnech si ale Bianconeri situaci zkomplikovali, prohráli doma se Sampdorií a pak ještě dvakrát remizovali - s Parmou a s Janovem. Toho využila zejména Neapol, která stáhla ztrátu na Juventus už na pouhé tři body. Juve tak potřebuje ve Veroně uspět, bude však o to usilovat opět bez trenéra Conteho, který byl potrestán, nahradí ho jeho asistent Alessio.

Domácí budou tentokráte bez Sarda, Dramého, Luciana a střelce Pellissiera. Stará dáma je na tom o poznání hůře, Marchisio, Chiellini, Pepe a Bendtner jsou zranění a Bonucci s Vučiničem si odpykávají karetní trest.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
PUGGIONI - VACEK, DAINELLI, ANDREOLLI, CESAR, JOKIČ - GUANA, L. RIGONI, COFIE - THÉRÉAU, PALOSCHI
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
BUFFON - BARZAGLI, MARRONE, CACERES - LICHTSTEINER, VIDAL, PIRLO, POGBA, GIACCHERINI - QUAGLIARELLA, GIOVINCO
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.80 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Parma FC  (neděle 15:00)
Stadio Artemio Franchi přivítá souboj dvou týmů, které v posledním utkání prohrály. Fiorentina podlehla Catanii a prohra ji stála místo v první pětici, Parma nevyzrála na Neapol a je desátá.

Trenér Vincenzo Montella nastartoval svoji slibnou kariéru právě na Sicílii, kde převzal Catanii. S ní dokráčel na jedenácté místo, chvíli se dokonce pohyboval v popředí tabulky. Jeho práce a herního projevu si všimla Fiorentina a přesvědčila mladého trenéra o výhodách a krásách Toskánska. Dál už to znáte. Ke konci tohoto roku se ale jeho týmu přestalo dařit a v posledním kole jej navíc čekal starý známý - Catania.

Utkání nezačalo právě nejhůř. Po dvaceti minutách se prosadil Giulio Migliaccio a Fiorentině se dařilo držet míč na svých kopačkách. A nejlépe v prostoru před brankářem Andujárem. Nástup do druhého poločasu ale Fialkám nevyšel, když neuhlídaly výborného hlavičkáře Nicolu Legrottaglieho a ten vyrovnal. Po vyloučení Alberta Aquilaniho bylo ještě hůř - Castro našel dvě minuty před koncem skulinu akorát tak pro míč a Fialky uvadly.

Pokud chce Viola zpět mezi elitu a pokud se má její sen hrát opět Ligu mistrů zrealizovat, bude muset přidat. Týmu nechybí kvalita, ale góly inkasované v závěru utkání ukazují, že koncentrace není právě nejsilnější zbraní toskánského celku. Třeba to zlepší lednové posily, mimo jiné Rafal Wolski či Mohamed Sissoko. Kromě zmíněného Aquilaniho bude Montellovi chybět také zraněný Ahmed Hegazy a reprezentující Mounir El Hamdaoui.

Parma se dlouho opírala o svou domácí půdu, na Stadio Ennio Tardini soupeři neradi jezdili. Vše změnila Neapol, která v Parmě minulý týden vyhrála. A stejně jako Fiorentina s Catanií, také Parma prohrála 2:1. Další podobností je fakt, že i Mazzariho svěřenci vstřelili rozhodující branku až v závěrečné desetiminutovce. Tím ale končíme, na poháry rozhodně Ducali nemyslí.

Výsledek je pro Parmu možná krutý, alespoň dle mínění trenéra Roberta Donadoniho si jeho svěřenci zasloužili víc: "Mrzí mě výsledek, měli jsme na víc. Snažili jsme se hrát naši hru, ale nestačilo to," říká zklamaně zkušený trenér.

V těžkém zápase nemůže Donadoni počítat se službami dvojice Daniele Galloppa - Fabiano Santacroce, jinak může vybírat z kompletní 'nabídky'. Když se Fiorentina utkala s Parmou na své půdě naposledy, hrdinou utkání se stal dvougólový Stevan Jovetič. Bude mladý Černohorec úřadovat také tentokrát?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Rodriguez, Savič - Cuadrado, Migliaccio, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Jovetič, Toni
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Benalouane, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Marchionni, Valdés, Parolo, Gobbi - Belfodil, Sansone
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - Bologna FC  (neděle 15:00)
Pescara stále balancuje na pomezí sestupu a záchrany a i nyní bude bojovat o klíčové tři body. Boloňa je totiž na tom podobně, před svým hostitelem má k dobru jen dva body. V zápase na stadionu Adriatico bude mírnějším favoritem ligou otřískanější Boloňa.

Rozhodně to ale nebude mít jednoduché. Pescara je doma odhodlána ze sebe vydat vše a získat potřebné body, které by jí přiblížili vytoužené záchraně. Navíc svým fanouškům má rozhodně co vracet, porážka 6:0 na Sampdorii je stále hojně diskutovaným tématem.

Krom bodového zisku by domácí také rádi protrhli střeleckou smůlu. V zápasech s Interem, Turínem a již zmiňovanou Sampdorií, vyšli hráči Pescary střelecky naprázdno. Poslední, dko rozvlnil síť soupeře byl Mervan Celik v zápase na půdě Fiorentiny, které skončilo překvapivým vítězstvím nováčka 0:2.

Také Boloňa v letošní sezoně podává nevyrovnané výkony, což dosvědčují o poslední výsledky tohoto celku. Například po výhře na Neapoli přišly porážky s Parmou a Janovem. Následně pak Boloňa rozdrtila Chievo, načež v dalším kole prohrála s AC. V posledním kole se ale hosté znovu vytáhli a s nebezpečným AS Řím remizovali 3:3, byť měli vítězství na dosah. Také pro svěřence trenéra Pioliho je zápas na stadionu Adriatico veledůležitým, zvláště kdy první střetnutí těchto soupeřů skončilo remízou 1:1. V konečném součtu totiž můžou na konci sezony hrát roli i vzájemné zápasy.

Výhodou Pescary a trenéra Bergodiho bude vyprázdněná marodka. K dispozici je kompletní kádr, což se nedá říci o druhém táboře. Ani zde ale není situace nijak dramatická, zranění jsou pouze Gabbiadini a Natali.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
PERIN - BALZANO, CAPUANO, BIANCHI ARCE, MODESTO - RIZZO, D'AGOSTINO, BJARNASON - WEISS - SFORZINI, CELIK
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
AGLIARDI - SORENSEN, ANTONSSON, CHERUBIN - MOTTA, PEREZ, TAIDER, MORLEO - DIAMANTI, KONE - GILARDINO
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - SS Lazio  (neděle 15:00)
V neděli se na Marassi střetne Janov s Laziem a obě mužstva mají jedno společné - naposledy se utkaly s Juventusem. Grifové před týdnem v lize a z Turína si velice překvapivě odvezli bod za remízu 1:1, Lazio pak v týdnu v rámci semifinálové odvety Coppa Italia a stejný výsledek 1:1 znamenal postup římského mužstva.

Obě strany tak jdou do vzájemného souboje relativně dobře naladěny, především kouč Lazia Vladmimir Petkovič si po postupu do pohárové finále (poprvé od roku 2009) oddechl, protože byl předtím kritizován za šetření hráčů v duelu s Chievem, který nakonec Lazio prohrálo. Nakonec mu ale jeho tah vyšel.

"Udělal bych stejná rozhodnutí znovu," hájil se po prohře Petkovič. "Není jednoduché hrát každé tři dny. Nemůžete odehrát všechno se stejnými hráči. Hernanes ani Mauri nebyli připraveni na 100 procent," dodal Petkovič a dočkal se podpory od prezidenta Claudia Lottia, který prohlásil, že si trenér může dělat, co chce.

Remíza Janova s Juventusem sice neznamenala žádný postup a ani vymanění ze sestupových pozic, ale přesto byla remíza při prvním zápase nového trenéra Ballardiniho velice vítanou vzpruhou. Rossoblu aktuálně potřebují jakýkoliv bod.

"Remíza s Juventusem nám psychicky pomohla. Teď musíme porazit Lazio," hlásí Ciro Immobile, kterému by měl v základní sestavě sekundovat Marco Borriello. Byl to právě on, kdo svým gólem zařídil remízu na Juventusu, ale do hry naskakoval až v jejím průběhu, protože přednost dostal Antonio Floro Flores. "Marco je skvělý hráč a pro naši záchranu je velice důležitý, jak ukázal v sobotu," dodal Immobile.

Naopak Floro Flores určitě hrát nebude, nepustí do zápasu zranění. Mimo hru je také Vargas a v karetním trestu je Antonelli. Na straně Lazia mají stejný problém Biava s Diasem, zranění hlásí Hernanes.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Granqvist, Portanova, Manfredini - Cassani, Kucka, Matuzalem, Rossi, Moretti - Olivera - Borriello
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Ciani, Cana, Radu - Konko, Gonzalez, Ledesma, Mauri, Lulic - Floccari, Klose
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Città di Palermo - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Takovou podzimní část sezony čekal opravdu málokdo. Palermu se první polovina vůbec nepovedla a nyní je až devatenácté. V zimní přestávce ale přišlo několik hráčů, kteří by mohli pomoci tradičnímu sicilskému celku vzhůru. Ideální časy ale neprožívá ani Atalanta.

Hráči Rosanero se nachází ve výsledkové krizi, už osm zápasů nedokázalo vyhrát. Jejich soupeř ale také nemůže být dvakrát klidný, tomu se nepovedlo vyhrát už šestkrát. Z počátku sezony se sice Orobici pohybovali mezi předními celky Serie A, ale nyní už veškerá euforie opadla a realita posledních dní odsoudila Atalantu k současnému čtrnáctému místu. Na osmnáctý Janov mají Colantuonovi svěřenci jen pět bodů k dobru.

Ve snaze zabránit sestupu do Serie B, kam se Palermo podívalo naposledy v roce 2003, přivedl Pietro Lo Monaco několik zimních posil. Sportovnímu řediteli sicilského klubu padlo do oka několik hráčů z anglické Premier League, mimo jiné Mauro Boselli z Wiganu, Mauro Fórmica z Blackburnu Rovers a na hostování Alejandro Faurlín z QPR. Útočná vozba bude rozšířena o hostujícího Diega Fabbriniho a mezi tři tyče se postaví zkušený Stefano Sorrentino. Kromě nich se novými hráči Palerma stali také Salvatore Aronica s Andreou Dossenou.

Lo Monaco se snaží vytvořit kvalitní a zkušený tým, který by se hodil do Gasperinim preferovaného systému 3-4-3. Jen čas ale ukáže, zda uvedené změny stačily na setrvání mezi elitou. Trenér Gasperini pravděpodobně postaví do základu Boselliho s Nélsonem, na lavičku se ale sám nepostaví. Utkání bude kvůli vyloučení v zápase s Cagliari sledovat jen z tribuny. Kromě trenéra se do zápasu osobně nezapojí ani suspendovaní Fabrizio Miccoli, Steve von Bergen a Salvatore Aronica. Palermu schází také dlouhodobě zranění Andrea Mantovani a Abel Hernandéz.

Atalanta přijede do Palerma bez Schelotta, který se včera stal hráčem milánského Interu. Schelottovo místo obsadí Lionel Scaloni z Lazia, součástí obchodu s Nerazzurri je také hostování chorvatského útočníka Marka Livajy. Ten by mohl s Germánem Denisem vytvořit velmi kvalitní útočnou dvojici. Proti svým bývalým spoluhráčům by se mohl postavit Igor Budan, který přišel na hostování právě z Palerma. Do utkání se určitě nezapojí několik zraněných hráčů, mezi nimi Daniele Capelli, Gianpaolo Bellini, Guido Marilungo a Stefano Lucchini.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Muňoz, Donati, Garcia - Morganella, Barreto, Kurtič, Dossena - Iličič, Formica - Dybala
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Scaloni, Stendardo, Canini, Del Grosso - Carmona, Cigarini, Biondini - Bonaventura - Denis, Parra
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Inter Milán  (neděle 15:00)
Poslední tým soutěže Siena přivítá na stadionu Artemia Franchiho slavný Inter Milán. V prvním zápase obou soupeřů se překvapivě radovala z vítězství Siena, která vyloupila svatostánek Giuseppe Meazza výhrou 2:0. To ale bylo de facto všechno, Siena teď bojuje o holé přežití a proti Interu by potřebovala bodovat i nyní.

Od senzačního vítězství na půdě Interu Milán uběhly více než čtyři měsíce a za tu dobu zažila Siena jen a jen pokles. Byla to prozatím jediná výhra, kterou Siena docílila na hřišti soupeře a bohužel to byla jedna z celkových, pouhých, pěti výher. Situace Bianconeri je špatná, ovšem ne bezvýchodná. Ztráta na semdnáctou Pescaru sice činí šest bodů, ale to není manko, které by se nedalo nijak dohnat. Svěřenci trenéra Iachiniho však musí bezpodmínečně začít sbírat body. Povedlo se to před čtrnácti dny doma se Sampdorií, Siena zvítězila 1:0, ale následující kolo prohrála stejným výsledkem na hřišti Udinese.

Soupeři Sieny, Interu Milán, se opět přestalo dařit a trenér Andrea Stramaccioni je pod stále větším tlakem. Za posledních šest kol zvítězil Inter pouze jedinkrát a to je na tým s takovým potenciálem a kádrem opravdu málo. Nerazzurri naprosto prováhali ztráty Juventusu a od prvního místa je nyní dělí devět bodů. Nadruhou stranu stále jsou v kontaktu se třetí pozicí, na kterou ztrácejí body tři, neboť Lazio v minulém kole podlehlo Chievu.

Siena se musí vypořádat s absencí útočníka Pozziho a suspnedované dvojice Vitiello-Terzi. Andrea Stramaccioni zase přemýšlí, jak nahradí Samuela, Stankoviče a Mudingayie. K dispozici nebude ani brankařská dvojka Luca Castellazzi.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
PEGOLO - NETO, BELMONTE, FELIPE - ANGELO, VERGASSOLA, DELLA ROCCA, RUBIN - ROSINA, REGINALDO - BOGDANI
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - RANOCCHIA, CHIVU, JUAN JESUS - SCHELOTTO, J.ZANETTI, GARGANO, NAGATOMO - GUARIN - CASSANO, PALACIO
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Milán - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Těžký zápas má před sebou AC Milán. Rossoneri dohánějí ztrátu ze začátku sezony a boj o Ligu mistrů stále nevzdávají. Nesmějí si však dovolit zaváhat ani proti Udinese, kterému se v letošní sezoně nedaří tak, jako tomu bylo v minulosti. Fanoušci AC pak očekávají, že se na hrací ploše objeví i nová akvizice - Mario Balotelli.

Italský reprezentant s jasnými africkými kořeny přestoupil tento týden z Manchesteru City a milánští si od nové posily hodně slibují. Byl to právě Balotelli, který svými góly dotlačil Squadru Azzurru do finále posledního evropského šampionátu a teď by měl pomoci Milánu zpět na italský a popřípadě i evropský trůn.

V obojích to ale bude mít Milán velice těžké. V lize je situace po katastrofálním startu stále špatná, páté místo je samozřejmě neuspokojivé a ztráta na vedoucí trio je pořád hodně velké. V Lize mistrů se zase Allegriho svěřenci poměří s Barcelonou, dost možná nejlepší klub na světě bude velkým favoritem. A v neposlední řadě těžké to budou mít Rossoneri i v tomto kole, kdy na San Siru přivítají Udinese Calcio. Hráčům Bianconeri se v posledních letech proti Milánu daří, zvláště ze San Sira si pravidelně odvážejí body, jenže bude tomu tak i nyní? Udinese před sezonou výrazně oslabilo, přesto však doma AC dokázalo porazit.

Udinese zatím patří devátá příčka a na evropské poháry se dívá z velké vzdálenosti. Přesto je ale forma týmu relativně dobrá. Z osmi kol v řadě vyhráli Guidolinovi svěřenci pětkrát, doma porazili Inter, Fiorentinu a Sienu, nestačili pouze v Turíně na Juventus (4:0).

Marodka Milána se začíná přeci jenom vyprazdňovat, což je pro Allegriho výborný zpráva. Stále však budou chybět Didac Vila, De Jong, Ambrosini, Mexes a De Sciglio. Siena zase nemůže počítat s brankářskou jedničkou Brkiče, toho zastoupí Padelli a také Baduem.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - ABATE, BONERA, ZAPATA, CONSTANT - FLAMINI, MONTOLIVO, BOATENG - NIANG, PAZZINI, EL SHAARAWY
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
PADELLI - BENATIA, DANILO, DOMIZZI, PASQUALE - BASTA, PINZI, ALLAN - LAZZARI, MURIEL, DI NATALE
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
V sobotní podvečer se utkají fotbalisté turínského FC a janovské Sampdorie a půjde o duel dvou celků s aktuálně velmi dobrou formou. Domácí šest kol neprohráli, hosté zase naposledy šesti brankami zesměšnili Pescaru.

Svěřenci trenéra Ventury naposledy remizovali s Interem Milán 2:2 a znovu potvrdili výbornou formu. Severoitalskému celku se daří, již šest kol nenašel přemožitele a sestupovým pozicím utekl o devět bodů. Právě v posledním zápase s Interem šlo vidět, v jakém rozpoložení se Turín nachází. Slavnější Nerazzurri místy přehrávali a rozhodně se nepoložili, když brzo inkasovali. Turín je zkrátka v dobrém formě, ale totéž platí i o Sampdorii.

"Blucerchiati mají hráče ve skvělé formě, především Icardi, a minulý týden nastříleli šest branek. Bude to těžký zápas a to z mnoha důvodů. Jsou v dobrém stavu, mají dobrý tým a některé skvělé útočníky," vyzdvihl soupeře trenér Ventura. Jak už bylo výše zmíněno, Sampdoria v klíčovém utkání přivítala Pescaru a doma se s ní vůbec nemazala. Rossiho svěřenci vyhráli 6:0 a také oni se vzdalují sestupovým příčkám. Hrdinou zápasu se stal Mauro Icardi, kterému se povedl málo vídaný kousek - vstřelit čtyři branky v jednom utkání.

Tento duel je rovněž duelem nováčků, byť s mnohaletými zkušenostmi ze Serie A. Loni v nižší soutěži vyhrál obě utkání Turín, v letošní sezoně se pro změnu zrodila remíza 1:1. Všechny branky pak padly z pokutových kopů.

Turínu se daří a to i bez své největší hvězdy reprezentanta Ogbonny, ten bude chybět i v tomto zápase se Sampdorií a společně s ním nebude k dispozici ani Diop. Jinak má trenér Ventura k dispozici celý kádr. Totéž platí i o Sampdorii, která nemůže počítat pouze s vykartovaným Obiangem.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - D'AMBROSIO, GLIK, RODRIGUEZ, MASIELLO - GAZZI, BRIGHI - CERCI, BARRETO - MEGGIORINI, SANTANA
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - GASTALDELLO, PALOMBO, COSTA - DE SILVESTRI, POLI, KRSTIČIČ, MUNARI, ESTIGARRIBIA - EDER, ICARDI
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SSC Neapol - Calcio Catania  (sobota 20:45)
Po výsledkové krizi z prosince minulého roku je Neapol zpět ve hře a ze druhého místa vytváří nátlak na vedoucí Juventus. Ani její zlepšená forma a osoba Cavaniho by ale neměly vést k podcenění soupeře - Catania se neustále zlepšuje a ráda by konečně do pohárů.

Zápas se Sienou z konce prosince Neapol zvládla a to jí pomohlo, aby se dostala ze série špatných výsledků v Evropské lize i na domácí scéně. Mazzariho svěřenci tak načali sérii novou - sérii vítěznou. Už pět zápasů v řadě neprohráli a na Juventus ztrácí pouhé tři body. Poslední remíza se zrodila s nevypočitatelnou Fiorentinou, bod zachraňoval tradiční střelec Cavani.

Na tuto remízu navázali Partenopei ne zrovna lehce vyhraným zápasem s Parmou, tři body vystřelil opět Edinson Cavani. Na výkonu Neapole bylo sympatické, že se nevzdala i přes srovnání soupeře a rozhodující gól padl až v posledních minutách zápasu. Výhra může Waltera Mazzari a spol. těšit o to víc, že šlo o první vítězství hostí na Stadio Ennio Tardini, jinak se z 'tvrze' Parmy body nevozí.

Fakt, že Juventus není právě v ideálním rozpoložení bude motivovat hráče Partenopei k lepším výsledkům, stejně jako 'nová krev' v kostře týmu. K jejímu zpevnění totiž přispívá hostování stopera Rolanda z portugalského Porta a nákup chorvatského záložníka Josipa Radoševiče z Hajduku Split. Talentovaný záložník bývá svými schopnostmi přirovnáván k legendárnímu Gennaru Gattusovi a vzhledem k jeho mládí je před ním skvělá budoucnost. Je ale nepravděpodobné, že by byl Mazzarimu k dispozici již pro tento těžký test.

Catania totiž vůbec není lehkým soupeřem - své o tom ví například AS Řím nebo Fiorentina. Poslední tři klání Catania vyhrála a právě schopnost udržet si vysokou výkonnost delší čas jí pomohla k současné sedmé pozici. Několik jejích hráčů ale nyní nenastoupí - zraněni jsou například Sergio Almiron, Fabio Sciacca a Alexis Rolín. K nim přibyla dvojice karetních hříšníků Castro s Alvarézem. Neapol bude na svém stadionu postrádat zraněného Christiana Maggia a dvojici obránců Campagnaro - Britos. Poslední duel těchto dvou celků skončil bezbrankovou remízou, doufejme tedy, že nyní už nějaké branky uvidíme.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Zuniga, Cannavaro, Gamberini, Armero - Inler, Behrami, Džemaili - Hamšík - Panděv, Cavani
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujár - Bellusci, Spolli, Legrottaglie, Capuano - Izco, Lodi, Biagianti - Goméz, Bergessio, Barrientos
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Cagliari Calcio  (pátek 20:45)
Netradiční páteční předehrávku dalšího kola obstarají na jevišti Stadio Olimpico domácí výběr spolu s Cagliari. Hosté ze Sardinie první vzájemný zápas sezony prohráli kvůli kontumaci, nyní by si rádi odvezli tři body.

Dlouhou dobu doufal domácí výběr trenéra Zemana v evropské poháry, ale poslední dobou se jim pouze vzdaluje. Série špatných výsledků bez tříbodového zisku se protáhla i v minulém kole. V atraktivním utkání s Bolognou sice AS dvakrát vedlo, ale domácí hráči dokázali vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. Nebýt hlavičky kritizovaného Tachtsidise, AS by odjelo bez bodů. Což v současné pozici osmého týmu tabulky není nic povzbuzujícího.

Nelichotivé postavení v tabulce se projevilo i na atmosféře klubu. Americké vedení si pozvalo trenéra Zemana k hodinové schůzce, aby vysvětlil svůj následující postup. V tu chvíli se média začala předhánět ve snaze dosadit na římskou lavičku nejrůznější osobnosti. Vše ale uklidnil sportovní ředitel Sabatini, když prohlásil, že s českým trenérem i nadále počítá. A to se Zeman ještě před zápasem s Bolognou o klubu nevyjadřoval právě nejlépe, když prohlásil, že mu na práci chybí dostatek klidu a podpory ze strany vedení. Kdyby jej měl, prý by se dostavily i výsledky. Dvojice Sabatini - Baldini mu nyní dala prostor - dostaví se i výsledky?

Cagliari přijíždí do Věčného města s pocitem zlepšené formy v zádech. Pět získaných bodů ze tří zápasů pomohlo sardinskému týmu k postupu v tabulce, nyní se Pulgův tým dostává na šestnácté místo. Stále jej ale od sestupu dělí jen tři body. Ty tři body, které by si rádo připsalo proti AS. Poslední zápas ukázal, že je mnoho věcí, které se oproti situace z před několika týdnů zlepšily. Proti Palermu sice domácí hráči bod zachraňovali až v devadesáté minutě, ale na soupeřovu bránu vystřelil dvakrát častěji, než jejich oponent.

A trenérská dvojice Cagliari nehodlá ubrat plyn - proti AS by prý ráda nasadila hned tři útočníky. Mauricio Pinilla, mladý talent Marco Sau a rychlík Victor Ibarbo by měli dělat snadno propustné obraně Vlků problémy. Zvlášť, když v ní bude chybět zkušený Balzaretti. Italského reprezentanta by měl nahradit ten řecký - Vasilis Torosidis by se mohl dočkat premiéry v základní jedenáctce. Otázkou bude stav Daniela De Rossiho. Ideální časy nezažívá ani Maarten Stekelenburg, jenž měl sto chutí přestoupit do Fulhamu. Cagliari se podařilo udržet Radju Nainggolana, i když vábení Mazzariho Neapole bylo velmi silné. Podaří se jeho spoluhráčům oplatit Giallorossi kontumační porážku?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Piris, Marquinhos, Castán, Torosidis - Bradley, Tachtsidis, Florenzi - Lamela, Osvaldo, Totti
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Ekdal - Nainggolan - Sau, Ibarbo
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC22154346:1549
2.SSC Neapol22144443:2046
3.SS Lazio22134532:2243
4.Inter Milán22124635:2540
5.AC Milán22114739:2837
6.ACF Fiorentina22106639:2736
7.Calcio Catania22105731:2835
8.AS Řím22104847:3834
9.Udinese Calcio2289533:3133
10.Parma FC2287730:2931
11.Chievo Verona22841023:3428
12.Turín FC22610627:2627
13.UC Sampdoria22741128:2924
14.Atalanta Bergamo22741119:3223
15.Bologna FC22641229:3122
16.Cagliari Calcio22561121:3821
17.Delfino Pescara22621417:4520
18.Janov CFC22461222:3518
19.Città di Palermo22381119:3517
20.AC Siena22551220:3214
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1055)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele