Serie A - preview 21. kola

23.01.2010, 09:11, aktualizováno 24.01.2010, 09:51
Previews
Milánské derby má letos výjimečný náboj - bojuje se o titul. AC sice ztrácí a Inter šest bodů, má ale zápas k dobru, proto může být po dnešku boj o první místo ještě vyrovnanějsí. Ve hře je i Liga mistrů - Neapol jede do Livorna, Palermo hraje s Fiorentinou a Cagliari v Sieně. Udinese hostí Sampdorii, Lazio vyzve Chievo.
Janov CFC - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Janov na domácí půdě přivítá Atalantu a bude asi menším favoritem, jenže pokud nedokáže potvrdit domácí formu podobně jako proti Bari, může skončit špatně.

Obě mužstva v posledních středečních zápasech remizovala. Zatímco Janov nedokázal více než jednou překonat obranný val Bari, Orobici ukázali skvělý návrat z dvoubrankového manka.

Pro Atalantu to znamená, že pod koučem Bertolem Mutti je stále neporažena. Mutti je letos již čtvrtým koučem týmu a během dvou zápasů ve funkci stihl udělat nevídané. Nejprve drtivá porážka Lazia 3:0 a nyní skvělý návrat po dvoubrankovém vedení soupeře, to znamená návrat důležitého týmového ducha do týmu, jenž na tom nebyl vůbec dobře.

Příliš se nyní nedaří ani v Janově, kde se snesla vlna kritiky na kouče Gian Piera Gasperiniho a jeho rozestavení 3-4-3, za kterým si podle kritiků stojí stůj co stůj. "Hraju na tři útočníky. Pokud s tím máte nějaký problém a chcete být trenérem, jen do toho." Pravdou však je, že Grifové vyhráli z posledních šesti zápasů jen jednou a vypadli z Evropské ligy i Coppa Italia.

Rossoblu navíc trápí rozsáhlá marodka. Na seznamu zraněných jsou Boško Jankovič, Houssine Kharja, Raffaele Palladino a Rodrigo Palacio. Pro zápas s Atalantou je vykartovaný Bocchetti. Stoprocentně fit není ani Sculli, ale měl by se nakonec v útoku po boku Suaza objevit.

To Atalantě chybí jen jediný hráč, dlouhodobě zraněný Edgar Barreto.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia - Biava, Dainelli, Moretti - Rossi, Milanetto, Jurič, Criscito - Mesto, Suazo, Sculli
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, De Ascentis, Guarente, Padoin - Doni - Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bologna FC - AS Bari  (neděle 15:00)
Bari se jako ligový nováček stále srdnatě bije v první polovině tabulky a nerado by o skvělou pozici přišlo. Proto si bude chtít odvézt nějaké body z Bologně, která by se ráda ještě více vzdálila sestupovým pozicím.

Obě mužstva mají co napravovat. Ve středečním kole totiž remizovali, ačkoliv je otázkou, zda to pro oba byla ztráta. Pro Bolognu ale určitě, protože promarnila dvougólový náskok a s Atalantou nakonec jen remizovala. To Bari přivezlo cenný bod z Janova. Předtím sice rovněž remizovalo, ale s Interem Milán, takže další skvělý výsledek.

Povedený výsledek však předtím zaznamenala i Bologna, která dokázala překvapivě vyhrát ve Fiorentině. Tam už po poločase vedla o dvě branky, což se letos nestává zrovna často. Do té doby totiž Rossoblu vstřelili venku pouhých pět branek. Kouč Franco Colomba doufá, že právě zápas s Violou se stane tím pomyslným rozhodujícím duelem a vše se nyní k lepšímu obrátí. Bologna je v současné chvíli tři body nad sestupem a vrátit by se na poslední tři místa už nejraději vůbec nechtěla.

Proti Bologně bude stát překvapení z Bari, které doposud bortí veškerá předsezónní očekávání a predikce. Giampiero Ventura, kouč Galletti, dokonce mluvil o tom, že ho možná čeká přehodnocení letošních cílů. Vždyť proč také dávat nějaké bariéry týmu, který dokáže sehrát vyrovnanou partii s obhájcem titulu Interem, ačkoliv hraje bez klíčových hráčů jako Ranocchia nebo Almiron? Spíše než o udržení se tedy nyní mluví o evropských pohárech, ačkoliv konkurence je letos obrovská a střed tabulky by mohl být pro Bari úspěchem.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Colombo - Raggi, Portanova, Moras, Lanna - Valiani, Mudingayi, Guana, Modesto - Adailton - Di Vaio
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, A. Masiello, Bonucci, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Koman - Meggiorini, Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.10 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Zoufale poslední Siena se pokusí bodovat proti vždy nepříjemnému Cagliari, to bude na stadionu Artemia Francchi favoritem, ovšem domácí jim nebudou chtít dát body zadarmo, navíc sami potřebují nutně bodovat pokud nechtějí sestoupit.

Siena to měla v posledních kolech velmi těžké, neboť pokaždé cestovala do Milána k utkání proti Internu respektive AC. Souboj s Interem byl překvapivě velmi vyrovnaný a nechybělo mnoho a Siena si mohla odvézt ze San Siro velmi cenný bod, jenomže se tak nestalo.

Druhý zápas na San Siru už byl zcela v režii milánského klubu, AC vyhrálo jednoznačně 4:0, i když nutno podotknout, že utkání ovlivnila brzká červená karta brankařské jedničky Curciho. Siena se tedy dostala do nepříjemné situace, je stále poslední a navíc záchranné příčky se jí začínají vzdalovat.

Naopak hostům se zase přibližují evropské poháry a ve hře je dokonce i Liga mistrů. Cagliari je totiž na průběžném sedmém místě a na Evropskou ligu ztrácí jeden bod na Ligu mistrů pak body čtyři, k tomu všemu má ale jeden odložený zápas k dobru. Cagliari opravdu předvádí velmi dobrý fotbal s úspěšnými výsledky, proto se může na první pohled zdát, že svěřence trenéra Allegriho čeká v Sieně lehká práce, ale to si samotní hráči sardinského celku nepřipouštějí.

Domácím ještě nějakou dobu nepomůže Ghezzal, jenž je v dění afrického šampionátu, dále se Siena nemůže spolehnout na Geneviera, Rossettiniho, vykartovaného brankáře Curciho a rovněž suspendovaného Reginalda. Cagliari bude postrádat trio Lupatelli, Pisano, Conti.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Rosi, Cribari, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Ekdal - Jajalo, Calais, Maccarone
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Canini, Lopez, Astori, Agostini - Biondini, Parola, Lazzari - Cossu - Matri, Larrivey
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.00 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SS Lazio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na Olympijském stadionu v Římě se představí Lazio proti Chievu a v případě neúspěchu Římanů se může stát, že se tento slavný celek objeví na sestupové pozici. Chievo, ačkoliv je dvanácté, stále může pomýšlet na evropské poháry.

Lazio má za sebou nepovedený týden, nejprve se nevydařilo utkání na půdě Atalanty Bergamo a poté ani čtvrtfinále italského poháru proti Fiorentině. Zatímco v Bergamu šlo o jednoznačnou výhru domácích 3:0, tak ve Florencii byli diváci svědky napínavého duelu, který nakonec skončil výhrou domácích 3:2. Svěřenci trenéra Davida Ballardiniho přitom zahájili nový rok velmi dobře, a už to vypadalo, že by mohli jít Biancocelesti nahoru, jenže porážka 3:0 s Bergamem je znovu přiblížila více sestupu než k bojům o příčky v první polovině tabulky.

Chievo se v poslední době potýká s velmi těžkým losem a ani zápas s Laziem nebude výjimkou. Nicméně The fly donkeys jsou do dalších utkáních posíleni výhrou 1:0 nad Juventusem Turín. Zápas se Starou dámou rozhodl jedinou brankou Sardo, zajímavým počinem bylo i zranění turínských hráčů útočníkem Granochem. Chievo se díky výhře dostalo na dvanácté místo, ovšem ztráta na evropské poháry není nikterak velká.

Zápas těchto dvou týmů má jakousi zvláštnost, přesněji řečeno domácí celek, ať už Lazio nebo Chievo, naposledy vyhrál v roce 2003. Od té doby domácí nikdy nevyhráli. Tuto zajímavou bilanci se te'd pokusí přerušit Lazio. Římský celek se bude muset obejít bez Manfrediniho, Floccariho, Matuzalema, Meghniho a vykartovaného obránce Radua. Hosté jsou na tom lépe, trenér Di Carlo nemůže počítat jen s dvojicí Moro - Abbruscato.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Siviglia, Stendardo, Diakité - Brocchi, Baronio, Firmani, Kolarov - Mauri - Rocchi, Zarate
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Granoche, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Na Stadio Renzo Barbera se bude ve fialovo-růžové barvě bojovat o třetí a čtvrté místo. Respektive nebude to přímý souboj o tyto pozice zajišťující Ligu mistrů, ale půjde o významný zápas, jenž může do budoucna napovědět. Palermo hraje s Fiorentinou.

Situace je jednoduchá. O titul si to pravděpodobně rozdají milánské velkokluby a jelikož se Juventus letos trápí, vypadá to, že souboj bude otevřený nejen o čtvrté, ale zároveň i o třetí místo, které v současné chvíli okupuje AS Řím.

Palermo vedené koučem Deliem Rossim hraje ve výtečné formě, v posledních šesti zápasech neprohrálo, včetně skvělé výhry nad AC Milán. Eagles jsou v současné chvíli šestí, na čtvrté místo ale ztrácejí pouze čtyři body. Následuje ale těžký únorový program, kdy se Palermo střetne s Římem, Parmou, Laziem a Juventusem, a proto bude duel s Violou důležitý.

Naopak Fiorentině se tolik nedaří. V letošní sezoně zatím svěřenci kouče Cesare Prandelliho ukazují velkou nevyrovnanost výsledků, což musí ústit v obrovskou frustraci v klubu. Pro příklad nemusíme chodit daleko, protože Viola naposledy prohrála doma s relativně slabou Bolognou a tabulkově se propadla. Nyní okupuje osmé místo, ztráta na nedělního soupeře z Palerma je jednobodová.

Prandelli stále nemůže použít zázračného Stevana Jovetiče a zkušeného Cristiana Zanettiho, které do hry nepustí zranění. Kromě toho má však k dispozici kompletní kádr. Podobně je na tom i jeho protějšek Delio Rossi. Zranění trápí pouze Levana Mchedlidzeho a karty zastaví Simplicia s Cavanim.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Nocerino, Liverani, Bresciano - Pastore - Budan, Miccoli
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Gamberini, Felipe, Pasqual - Montolivo, Donadel - Marchionni, Mutu, Vargas - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.05 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Livorno - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol letos létá v tabulce Serie A hodně vysoko, dost možná k překvapení většiny fotbalových příznivců. V 21. kole čeká Azzurri souboj s Livornem a nic jiného než tři body se neberou.

Kouč Neapole Walter Mazzarri prohlásil, že i přes skvělé výsledky zůstává jeho tým na zemi. "Vysokých pozic se určitě nebojíme. Moc dobře víme, jaká výzva před námi leží a jak bude těžké vše potvrdit, ale pokud jsme se dostali až sem, nemůžeme být špatní," řekl Mazzarri, kterého čekají s Neapolí týdny pravdy. V následujících kolech totiž Azzurri hrají s Janovem, Udinese nebo Interem a právě tyto zápasy ukáží, zda má Neapol na to bojovat o Ligu mistrů.

Neapol jde do zápasu se skvělou bilancí, v lize neprohrála už 13 zápasů v řadě. Poslední prohra se datuje do začátku října. Azzurri letos těží zejména z domácí prostředí, kde ještě neprohráli. Zato venku to již tak slavné není a na tom by měla Neapol zapracovat.

Hosté budou navíc postrádat útočné hvězdy Fabia Quagliarellu a Ezequiela Lavezziho. Quagliarella dal letos již sedm branek, ale v neděli bude pykat za karty, Lavezzi stále není zdravotně v pořádku. Útok tak povede German Denis.

Za Livorno by mohl poprvé nastoupit Claudio Bellucci, nová zimní posila. Italský útočník k nováčkovi soutěže přestoupil ze Sampdorie a podepsal dvouletý kontrakt. Kouč Livorna Serse Cosmi doufá, že Bellucci příchod přinese větší gólovou produktivitu. Protože to je přesně to, co Livorno trápí. Ve 20 zápasech se totiž Toskánci trefili jen třináctkrát.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Perticone, Rivas, Esposito - Filippini, Moro, Mozart, Bergvold - Bellucci - Tavano, Lucarelli
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Maggio, Gargano, Pazienza, Aronica - Bogliacino, Hamšík - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Na Stadio Friuli dojde k souboji na ostří nože, protože oba aktéři nedělního duelu zoufale potřebují body. Udinese na výhru čeká už pět zápasů, Sampdoria dokonce sedm! A přestože je v tabulce mezi nimi rozdíl pouhých dvou míst, bodový rozdíl je větší, Udinese ztrácí sedm bodů a zároveň má pouze jednobodový náskok na sestupové pozice.

"Nadešel čas konečně vyhrát, protože naše postavení v tabulce je špatné," uvědomuje si obránce Bianconeri Cristian Zapata. "Sampdoria má dobrý tým, má několik skvělých hráčů. Pokud by nehrál Cassano, bude to pro nás bezesporu výhoda," narazil Zapata na zdravotní problém hostující hvězdy. Cassano totiž v posledním zápasu s Catanií utrpěl menší zranění a možná nenastoupí. Pokud se tak stane, zaujme jeho místo Pozzi.

Sampdorii se po výborném začátku sezony úplně přestalo dařit. V posledních pěti zápasech získala Doria pouhé tři body a aby to bylo ještě horší, po posledním duelu s Catanií atakovali fanoušci klubu Pazziniho s Manninim. "Snažíme se, aby jsme konečně přetrhli tuhle šňůru," poznamenal kouč Gigi Del Neri. "Ve vztahu s fanoušky máme stále co zlepšovat. Oni ale mají v současné chvíli právo být naštvaní."

Domácí by měli do základní sestavy poslat Gaetana D'Agostina s Gokhanem Inlerem, kteří jsou již fit. Isla se tak posune napravo. V útoku by se měl po boku Di Nataleho objevit Sanchez.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Basta, Zapata, Coda, Lukovič - Isla, D'Agostino, Inler, Pepe - Sanchez, Di Natale
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Storari - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Poli, Guberti - Pazzini, Pozzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - AC Milán  (neděle 20:45)
Největším tahákem kola je bezpochyby slavné milánské derby, to bude mít po delší době zase nádech boje o titul, neboť se proti sobě postaví první celek soutěže, tedy Inter Milán, s druhým celkem, tedy AC Milán. Rossoneri ztrácejí na Nerazzurri šest bodů, ovšem jeden zápas mají k dobru, pokud se jim podaří oba zápasy vyhrát, budou mít stejně bodů jako Inter. Derby della madonina je tady !

Boj o Scudetto se ještě nezdá být rozhodnut, vedoucí Inter Milána totiž v minulém kole klopýtl a tohoto zaváhání okamžitě využil konkurenční AC Milán. Konečná remíza 2:2 s Bari však byla ještě dobrá, neboť Inter prohrával během druhého poločasu už 2:0. Svěřenci trenéra Josého Mourinha měli dost štěstí i v předchozím zápase se Sienou, když ještě dvě minuty před koncem prohrávali 2:3, ale utkání nakonec zvládli a vyhráli. Inter Milán i navzdory poslední ztrátě stále vévodí italské lize, ovšem jeho úhlavní nepřítel se na něj nepříjemně dotahuje.

Pro AC Milán nastává tradiční městské derby v pravý čas, Rossoneri se totiž mohou pyšnit skvělou formou. Ke skvělým výkonům se rozehrál Ronaldinho, a právě brazilská hvězda by měla být tahounem AC v derby. Ronaldinho už s tímto zápasem zkušenosti má, hned své první derby totiž jedinou brankou rozhodl. AC Milán naposledy přejel Sienou, zatímco Inter s ní těsně vyhrál 4:3, tak AC vyhrálo jasným poměrem 4:0, hattrick zaznamenal Ronaldinho. Ofenzivní síla Rossoneri se nyní zdá být hrozivá, vždyť svěřenci trenéra Leonarda nastříleli ve třech utkáních Serie A ctihodných dvanáct branek.

Jak Inter, tak i Milán si jsou vědomy svých kvalitách, Nerazzurri se nikdy nevzdávají a bojují celých 90. minut, což nejednou dokázali, Rossoneri zase mají skvělou formu, navíc upozorňují, že výsledek z letošního prvního duelu se nebude opakovat. Inter totiž svého soka deklasoval 4:0, ovšem to byla forma Milána zcela odlišná.

Oběma milánským klubům budou scházet několik zajímavých jmen, Inter se musí obejít bez Eto'a, Khrina, Chivua, Stankovice, Muntariho a Thiaga Motty. AC zase nemůže počítat s Patem, Oddem, Onyewuem, Adiyahem, Zambrottou a v neposlední řadě Nestou. Právě absence Alessandra Nesty se jeví jako nejvážnější.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Santon - Zanetti, Cambiasso - Balotelli, Sneijder, Pandev - Milito
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Abate, Kaladze, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Beckham, Borriello, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.15 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Parma FC  (sobota 18:00)
V důležitém zápase se domácím fanouškům představí Catania, která hostí Parmu. Sicilský celek si nemůže dovolit rozdávat body, neboť mu hrozí sestup do nižší soupeře, Parma je zatím na průběžném desátém místě.

Catania zlepšila své výkony a pomalu se škrábe z nejspodnějších příček nahoru. Sicilský celek má za sebou dvě cesty do Janova a nutno říci, že úspěšné. Catania nejprve dokázala porazit janovský FC v rámci domácího poháru 2:1 a o pár dní později si z Janova odvezla bod za remízu 1:1 proti Sampdorii, Catania přitom na stadionu Luigi Ferraris vedla, ale do poločasu vyrovnal z pokutového kopu Pazzini. Svěřencům trenéra Mihajloviče aktuálně patří předposlední místo s šestnácti body na kontě, na nesestupovou Bolognu ztrácejí čtyři body. Tato ztráta není vzhledem k formě, kterou Elefanti mají, velkým problémem, ovšem Catania nesmí usnout na vavřínech.

Na horkou sicilskou půdu zavítá Parma, která už zdaleka nepředvádí takové výkony, jakými se prezentovala v minulém roce. V tom letošním totiž svěřenci trenéra Guidolina ještě nevyhráli, a to mělo za následek pád až na desáté místo tabulky. Parma přitom dlouhou dobu okupovala pohárové příčky, v jednu chvíli dokonce i pozice zaručující start v předkole Ligy mistrů. Nicméně ztráta na tyto pozice není nijak velká, na Evropskou ligu ztrácejí fotbalisté Parmy dva body, ovšem pokud se tyto pozice nepodaří obsadit, tragedie to rozhodně nebude.

Domácí budou oslabeni hned o několik hráčů, na trávníku se s největší pravděpodobností neobjeví Barrientos, Sciacca, Lopez, Marchese a suspendovaný Ledesma. Podobné je to i s týmem hostí, hrát nebudou Manzoni, Zenoni, Paloschi a kteří jsou zranění a karetní trest pak nepustí do hry Zaccarda, Lanzafameho a Galloppu.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Spolli, Capuano - Izco, Carboni, Biagianti - Mascara, Martinez, Llama
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Paci, Panucci, Lucarelli - Dellafiore, Dzemaili, Mariga, Morrone, Castellini - Amoruso, Bojinov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Juventus FC - AS Řím  (sobota 20:45)
Velké lákadlo je na programu i v sobotu, zatímco neděle je vyhrazena milánskému derby, tak o den dříve se ve večerním utkání střetnou Juventus Turín a AS Řím. Utkání bude pikantní hned z několika důvodů, jednak se v Turíně opět představí Claudio Ranieri, ale také se může na hřišti proti sobě objevit několik mistrů světa z Německa.

Pojďme si nejprve něco říci k domácím, tedy k Juventusu. Stará dáma prožívá nepříjemné období, Liga mistrů je již pro letošní sezonu minulostí, v domácí soutěži se jí vůbec nedaří, tým dokonce opustil i první čtyřku a v neposlední řadě dělají Juventusu velké starosti nespokojení fanoušci, kteří si žádají "hlavu" trenéra Cira Ferrary, to se ještě dá pochopit, méně pochopitelné už jsou jejich výstupy proti Mariu Balotellimu, rasistické výjevy těchto "fanoušků" totiž stojí Juventus nemalé peníze. Všechny tyto problémy ještě doplňuje rozsáhlá marodka. Navzdory všem těchto problémům zůstává i nadále ve funkci hlavního trenéra Ciro Ferrara, ten pochopitelně za všechno nemůže, ovšem jeho jméno je hodně často skloňováno s odchodem.

Juventusu se tedy v lize nedaří, důkazem je toho i poslední porážka 0:1 s Chievem. Přitom se zdálo, že by mohl být Juventus z nejhoršího venku, podařilo se mu totiž zvládnou utkání domácího poháru proti Neapoli. Hladké vítězství 3:0 však ke zlepšení nevedlo, neboť hned v následujícím ligovém zápase Juve opět prohrálo a opustilo příčky zaručující Ligu mistrů. Na svěřence trenéra Ferrary teď čeká tým, který je mimochodem v tabulce předskočil - AS Řím.

Giallorossi se mohou pochlubit skvělou formou a velký podíl na tom má bývalý trenér Juventusu Claudio Ranieri. Těžko říci, co si teď vedení Staré dámy říká, ovšem odvolání Ranieriho a příchod Ferrary se zatím jeví jako chybné rozhodnutí. Zpět však k výkonům Říma.

Vlkům se start do sezony příliš nepovedl, ovšem Římané jakoby se pod Ranierim nadechovali ke skvělým výkonům. Dlouhá série neporazitelnosti, která stále přetrvává, katapultovala římské AS na třetí místo, které zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. V dresu Giallorossi navíc ožil Luca Toni, který přišel na hostování z Bayernu Mnichov, na jeho střelecké schopnosti budou Římané spoléhat i na turínské půdě.

O rozsáhle marodce domácích již byla řeč, chybět budou Iaquinta, Camoranesi, Caceres, Trezeguet, Giovinco, Poulsen, Marrone a vykartovaný Felipe Melo, nicméně kádr Juventusu by měl být i tak dost kvalitní. Trenér Ranieri nemá tolik starostí, postrádat bude pouze trio Tonetto, Okaka, Andreolli.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Sissoko, Marchisio, Candreva - Diego - Del Piero, Amauri
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Pizarro, De Rossi - Taddei, Perrotta, Vucinic - Toni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán20144243:1946
2.AC Milán19124335:1940
3.AS Řím20105533:2435
4.SSC Neapol2097429:2434
5.Juventus FC20103732:2633
6.Città di Palermo2087524:2131
7.Cagliari Calcio1993731:2330
8.ACF Fiorentina1993726:1930
9.AS Bari2078525:2029
10.Parma FC2085724:2629
11.Janov CFC2084833:3628
12.Chievo Verona2083921:2127
13.UC Sampdoria2076723:2827
14.AS Livorno20631113:2721
15.Udinese Calcio1955920:2420
16.SS Lazio2048815:2120
17.Bologna FC20551021:2920
18.Atalanta BC20451120:3017
19.Calcio Catania20371018:2916
20.AC Siena20331421:4112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele