Serie A - preview 17. kola

20.12.2008, 08:59, aktualizováno 21.12.2008, 10:06
Previews
Itálii zatím jasně vládne Inter, druhý v pořadí Juventus chce jeho náskok v čele snížit na šest bodů, k tomu musí vyhrát na půdě Atalanty. Na třiceti bodech jsou zatím Neapol a AC Milán, Rossoneri hostí Udinese, SSC hraje v Turíně. AS Řím jede do Catanie, Sampdoria přivítá Fiorentinu.
SS Lazio - Città di Palermo  (sobota 18:00)
Výsledkovou krizí sužované Lazio by rádo přetrhlo pětizápasovou šňůru bez výhry, která pro římský celek znamenala propad až na současné osmé místo. Na Stadio Olimpico nyní zavítá Palermo, které je prozatím o jednu příčku a bod horší.

Lazio, které se na začátku sezóny vyhřívalo na předních místech tabulky, je ve velké krizi, jak je již řečeno, pětkrát za sebou nevyhrálo a už už se začíná spekulovat o tom, jak moc je pozice trenéra Delia Rossiho pevná. Média již přišla i s tím, že tým převezme bývalý kouč reprezentace Donadoni, to ovšem rezolutně odmítl Claudio Lotito. "Zvěsti o výměně Donadoniho za Rossiho jsou falešné," prohlásil prezident Lazia.

”Nikdy jsem o Rossiho odvolání ani neuvažoval. Naším přáním je naopak prodloužít s ním smlouvu, protože splňuje představy, které máme o našem projektu,” dodal Lotito. Vše v pořádku ale možná není v týmu Biancocelesti, o přestávce posledního utkání v Udinese se měli pohádat Rocchi a Zarate, což ovšem klub popřel. Každopádně druhá půle na Stadiou Fruili znamená naději Lazia na lepší zítřky, římané totiž i přes třígólovou ztrátu dokázali vybojovat remízu 3:3.

To Palermo je na tom v posledních týdnech o něco lépe, na domácím hřišti porazilo například AC Milán 3:1 či naposledy Sienu 2:0, leč venku to už tak slavné není. Rosanero mimo svůj stadion dokázali v této sezóně pouze jednou vyhrát, jinak ale často bývají hlavně zpočátku utkání pouhým sparingpartnerem. V Římě si však sicilský tým bude chtít zavzpomínat na loňskou sezónu, kdy na Laziu zvítězil 2:1. ”Palermo je top tým, o tom není pochyb,” má před soupeřem respekt Lotito.

Kouč Palerma Davide Ballardini nemůže využít služeb útočníka Budana a také Carrozzieriho a Di Matteo, do sestavy se naopak po dvouzápasovém trestu vrací Miccoli. Na druhé straně domácí lodivod Rossi musí oželet pilíře zadních řad Sivigliu a dále pak Mauriho s Brocchim.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Carrizo - De Silvestri, Diakité, Rozehnal, Radu - Lichtsteiner, Dabo, Ledesma - Meghni - Panděv, Zárate
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Kjær, Bovo, Balzaretti - Nocerino, Liverani, Simplício - Bresciano - Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Inter Milán  (sobota 20:30)
V 17. kole Serie A zavítá vedoucí celek tabulky, Inter Milán, na hřiště patnácté Sieny. Inter Milán vede ligu s pohodovým náskokem šesti bodů. Siena je sice pozicí blízko sestupu, ale bodově už ne. Na sestup má náskok už sedm bodů. Zápas na stadionu Artemia Franchiho v Sieně začíná v sobotu ve 20:30.

V posledním utkání letošního roku si budou chtít hráči Interu dát pod stromeček dárek v podobě tří bodů a jasného vedení v tabulce. K tomu musí porazit domácí Sienu, která v posledním zápase podlehla Palermu 0:2 na jeho hřišti. Inter se veze na vítězné vlně a v posledním ligovém utkání si poradil doma s Chievem 4:2. Hosté mají po první polovině soutěže zaděláno na další Scudetto a trenér Mourinho si tak může mnout ruce. Po nepřesvědčivém začátku začal Inter podávat vyrovnané výkony a to se podepsalo i na výsledcích. Inter stále trápí celkem početná marodka, Mourinho nemůže využít služeb Nelsona Rivase, Patricka Vieiry, Julia Cruze, Marca Materazziho, Adriana, Victora Obinny a gólmana Tolda. Kvůli kartám navíc nemůže nastoupit jeden z nejlepších hráčů Interu v posledních zápasech Dejan Stankovič.

Siena patří v Itálii k týmům, které si získávají přízeň a body hlavně tvrdou a poctivou prací. Trenér Marco Giampaolo vyznává tvrdý bojovný styl, který jeho svěřencům svědčí. Poslední dva zápasy sice Siena prohrála, ale je to dáno tím, že body většinou získává na vlastním hřišti. Potrápit bude chtít doma rozhodně i suveréní Inter Milán. V minulé sezóně se Sieně proti Interu celkem zadařilo. Na San Siru dokázala uhrát remízu 2:2 a šokovala tak celou Itálii. Ve druhé části soutěže pak doma Interu podlehla 2:3 po velmi kontroverzní penaltě, která utkání rozhodla. Sieně chybí kvůli zranění pouze gólman Dimitrios Eleftheropoulos a Daniele Ficagna.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Zuniga, Moti, Portanova, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Galloppa, Kharja - Ghezzal, Maccarone
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell - Zanetti, Cambiasso, Muntari, Jimenez - Ibrahimovic, Balotelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.50 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta BC - Juventus FC  (neděle 15:00)
Turínský Juventus bude chtít navázat na důležité vítězství nad AC Milán, ovšem v Bergamu ho nečeká snadná práce. Domácí celek je totiž letos jedním z nejsilnějších týmu v domácím prostředí.

Především díky tomu se Atalanta pohybuje v horní polovině tabulky, kde dokonce útočí na evropské poháry. Bergamu se relativně daří i venku, v posledním kole Atalanta urvala bod ze hřiště Janovského FC, který je jen o příčku výše než domácí celek. "Není pochyb o tom, že je to těžký zápas. Pokusíme se ho pro fanoušky vyhrát, budeme se snažit jim toto vítězství darovat," prohlásil střední záložník Adriano Ferreira Pinto.

Juventus pokračuje ve skvělých výkonech a po zasloužené výhře nad AC Milán se dostal na druhé místo za vedoucí Inter. Starou dámu ještě čeká mnoho práce, jelikož mimo domácí scénu hraje i Ligu mistrů. V milionářské soutěži se Juventus střetně v jednom z nejvíce prestižním dvojzápase s londýnskou Chelsea.

"V Bergamu nesmíme být nepozorní a naopak musíme se pokusit zakončit rok výhrou. Opakuji, že to nebude jednoduchý zápas, a to i proto, že je Juventus považován za mírného favorita," varoval před utkáním trenér Claudio Ranieri.

Atalanta má svému soupeři co oplácet, jelikož tu minulou sezonu od Staré dámy utržila debakl 4:0. Celkově je bilance Juventusu s Atalantou mnohem úspěšnější pro turínský velkoklub.

Domácí nastoupí bez zraněných D'Agostina a Cigariniho. Suspendovaní jsou Belini a Rivalta. Juventus je na tom o mnoho hůře, chybět bude jedenáct hráčů, a sice Andrade, Zebina, Trezeguet, Buffon, Kněževič, Poulsen, Tiago, Camoranesi, Nedvěd, Iaquinta a Grygera.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Padoin - Ferreira Pinto, Guarente, De Ascentis, Valdes - Doni - Floccari
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Manninger - Mellberg, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, De Ceglie - Amauri, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.00 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
US Lecce - Bologna FC  (neděle 15:00)
Souboj dvou celků z dolní poloviny tabulky se uskuteční na stadionu Via Del Mare, kde Lecce přivítá Bolognu. Oba týmy mají co napravovat, domácí Lecce naposledy prohrálo v Neapoli rozdílem třídy 3:0 a Bologna podlehla AS Řím 2:0.

Zisk tří bodů by byl pro Lecce velmi potřebný, tento klub se hodně trápí a jeho situace začíná být kritická. Jak se zdá, tak se Lecce daří proti zvučnějším soupeřům italské ligy. Jihoitalský celek například bodoval proti AC Milán, Udinese, Atalantě nebo Palermu. V souboji s Bolognou půjde o hodně, žádný z týmů nechce přezimovat na sestupových pozicích, raději by se viděl daleko od pozic, které znamenají sestup do Serie B.

Bologna v minulém kole vůbec poprvé prohrála pod vedením trenéra Siniši Mihajloviče, ovšem nutno podotknout, že to bylo na Olympijském stadionu v Římě, proti tamnímu AS. Bologna v tomto zápase prohrála 2:0. Náskok domácího celku před sestupovými vodami činí dva body.

Poslední roky hovoří vzájemná bilance zápasů mezi těmito celky ve prospěch Bologni. Oba soupeři se za posledních sedm let rozešli šestkrát smírně. V minulém roce se na stadionu Via Del Mar zrodila bezbranková remíza.

Tým z Lecce bude v souboji s Bolognou postrádat zraněné Arita a Giuliatta. Na druhé straně je pak jediným hráčem, který nenastoupí v barvách Bologni, Paonessa.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Angelo, Stendardo, Fabiano, Ariatti - Munari, Caserta, Zanchetta - Giacomazzi - Cacia, Tiribocchi
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Terzi, Moras, Britos, Lanna - Mingazzini, Volpi, Mudingayi - Valiani - Di Vaio, Bernacci
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Turín čeká již pět zápasů na vítězství a nedá se příliš předpokládat, že se mu tuto sérii podaří v posledním letošním kole protrhnout. Na Stadio Olimpico totiž svěřenci staronového trenéra Waltera Novellina přivítají vysoko postavenou Neapol.

Staronový kouč Turína Novellino neprožil příliš povedený start, když podlehl Bologni vysoko 5:2 a s klubem klesl na sestupové pozice. V týdnu ovšem Granata porazila v poháru Fiorentinu a spravila si náladu. "Výhra nad Fiorentinou nám do budoucnosti dodává kuráž," řekl Novellino. "Byl to pro nás velice důležitý výsledek, protože procházíme těžkým obdobím. Nyní si musíme z této výhry odnést co nejvíce a pokračovat v podobných výsledcích. Stále je ovšem před námi dlouhá cesta."

Novellino bude v utkání postrádat několik klíčových hráčů a v sestavě se tak oproti zápasu s Bolognou provede několik změn. Zranění vyřadilo Elvise Abbruscata, Eugenia Coriniho a Aima Dianu. Simone Barone a Francesco Pratali jsou pro změnu suspendováni. V obraně Prataliho nahradí Di Loreto, ve středu záložní formace nastoupí místo Baroneho s Dianou Paolo Zanetti a Matteo Rubin.

Hosté z Neapole letos prožívají skvělou sezonu a jsou aktuálně čtvrtí, se stejným bodovým ziskem jako třetí AC Milán. Obránce Leandro Rinaudo ale ujišťuje, že se Azzurri nenechávají unést. "Nyní jsme v tabulce velmi vysoko a já musím říct, že jsme si to za to, co jsme doposud předváděli, zasloužili. Rozhodně si ale neděláme nějaké iluze a máme jasné ambice. Nestanovujeme si žádné dlouhodobé cíle.

"Je jasné, že tu jsou papírově lepší týmy než my. Řím nebo Fiorentina, ty mají obrovský potenciál. Jsem přesvědčen, že až přijde čas, tyto velké kluby ukážou svou sílu. Momentálně jsme to ale my, kdo je vysoko."


Kouč Partenopei Edy Reja bude v posledním zápase roku 2008 postrádat klíčové trio Marek Hamšík, Paolo Cannavaro, Ezequiel Lavezzi. Zatímco první jmenovaný je zraněn, další jsou v trestu. V obraně Cannavara nahradí Santacroce a útočnou sílu budou zajišťovat Pazienza se Zalayetou.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Ogbonna, Natali, Di Loreto, Pisano - Abate, Dzemaili, P. Zanetti, Rubin - Bianchi, Amoruso
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Iezzo - Santacroce, Rinaudo, Contini - Maggio, Blasi, Gargano, Pazienza, Mannini - Denis, Zalayeta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Janov CFC  (neděle 15:00)
Beznadějně poslední Chievo Verona v posledním letošním kole přivítá Janov a pokud nebude chtít jít do druhé části jako největší adept na sestup, bude muset vyhrát. To samé ale chce také Janov, kterému se poslední zápasy tolik nevydařily.

Domácí trenér Domenico Di Carlo své hráče nabádá, aby zapomněli na poslední zápas s Interem, jenž skončil 4:1 a mysleli na Janov, který by bylo dobré porazit. Flying Donkeys sice na San Siru bojovali, ale jedenácté porážce v sezoně se nevyhnuli. Přestože prohra Chievo odsoudila na poslední místo se ztrátou tří bodů, Di Carlo se nevzdává. V základní jedenáctce by měl oproti duelu s Interem udělat několik změn. Suspendovaného Morera nahradí Davide Mandelli. Fabio Moro nastoupí místo Nicholase Freye a v útoku vystřídá Langellu Mauro Esposito.

Hosté přijíždějí do Verony s jediným úmyslem, zakončit rok 2008 vítězstvím. Rossoblu jsou aktuálně šestí, když v posledním zápase teprve podruhé ztratili body na domácí půdě.

"V neděli přijedeme do Verony s cílem vyhrát a zakončit tak rok 2008," prohlásil brankář Rubinho. Prezident klubu Enrico Preziosi pro změnu chce, aby Janov upevnil svou pozici mezi nejlepší šesticí. "Nejdůležitější je, že se stále držíme mezi nejlepšími. Musíme svoji pozici stále posilovat, toto budu opakovat do té doby, než mě to přestane bavit."

Janov končí rok s pořádnou marodkou. Trenérovi Gian Pierovi Gasperinimu totiž bude chybět hned osm hráčů. Jednozápasové tresty si odpykávají Omar Milanetto a Giuseppe Sculli, zatímco Matteo Ferrari, Andrea Gasbarroni, Ivan Juric, Raffaele Palladino, Matteo Paro a Marcel Roman jsou zraněni.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Moro, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Bentivoglio, Italiano, Marcolini - Esposito, Pellissier
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Papastathopoulos, Biava, Bocchetti - Rossi, Juric, Motta, Criscito - Jankovic, Olivera, Modesto.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.90 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Calcio Catania - AS Řím  (neděle 15:00)
Fotbalisté AS Řím se v rámci sedmnáctého kola Serie A vypraví na Sicílii. V utkání s Catanií se pokusí pokračovat ve svých vynikajících výsledcích. Naopak Catania má na kontě dvě po sobě jdoucí porážky a bude si chtít napravit reputaci.

Giallorossi mají v poslední době skvělou formu. V prosinci je ještě nikdo neporazil a třemi body si budou chtít zpříjemnit prožití vánočních svátků. Pokud Římané na Sicílii uspějí, bude to pro ně znamenat deváté vítězství v řadě!

Ovšem nyní se nejvíce hovoří o losu Ligy mistrů. AS Řím vyhrál svou skupinu, kde pokořil i londýnskou Chelsea. Los přiřkl římskému celku Arsenal. Kapitán týmu Francesco Totti věří, že je v silách jeho týmu Arsenal porazit. "Bude to skvělé utkání proti Arsenalu. Velmi těžké, ovšem strhující," prohlásil Totti.

Nicméně o skvělou šňůru vítězství Giallorossi málem připravilo minulý víkend Cagliari. Ovšem nádherné Perrottovy nůžky a gól Mirka Vučiniče ve finálních minutách otočily zápas. V současné době se Římané nacházejí na desátém místě a na čtvrtý AC Milán ztrácejí pouze sedm bodů.

Kromě skvěle hrajícího Tottiho se římská důvěra soustředí i na střelce Vučiniče. Nejen že zachránil tři body proti Cagliari, ale i sestřelil dvěma góly Bolognu v rámci Coppa Italia. "Doufám, že mi forma vydrží. Byl to pro mne skvělý týden a věřím, že si jej zpříjemním brankou i proti Catanii," prohlásil Vučinič.

V Catanii však takový optimismus nepanuje. Elefanti získali z posledních čtyř utkání pouhý bod a tabulkou neustále klesají. Trenér Catanie a bývalý výborný brankář Interu Walter Zenga dobře ví, že je třeba zabrat. "Nyní jsme deset bodů od sestupových pozic a musíme pracovat na zvětšení tohoto rozdílu. Máme 22 bodů a nesmíme polevit v naší hře," řekl Zenga.

Giallorossi odcestují za Messinský průliv bez své brankářské jedničky Doniho, který má svalové problémy. V brance Říma tak bude opět stát jeho krajan Arthur. Do sestavy se navrací záložník Matteo Brighi, který proti Cagliari nehrál z disciplinárních důvodů. Marodka AS má jinak stále stejné složení - Taddei, Tonetto, Aquilani, Pizarro a Panucci. Domácím budou chybět jenom Llama a Spinesi.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Izco, Stovini, Terlizzi, Silvestre, Sabato - Ledesma, Carboni, Tedesco - Paolucci, Mascara
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Arthur - Cassetti, Mexes, Juan, Riise - Perrotta, De Rossi, Brighi - Baptista - Totti, Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.00 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Sampdorii se letos příliš nedaří a doufá, že v posledním kole před zimní přestávkou se jí podaří zvítězit. Úkol to ale bude těžký, protože na Stadio Luigi Ferraris přijede Fiorentina.

V domácí soutěži se janovskému celku příliš nedaří, ale v Evropě Sampdorie doslova píše historii. Poprvé v historii se jí totiž podařilo proniknout do vyřazovací fáze Poháru UEFA. Mezi poslední dvaatřicítkou se Blucerchiati střetnou s Metalistem Charkov.

V Serii A to již ale tak růžové není. Devatenáct bodů z patnácti duelů mluví za vše a blíže než k evropským pohárům to je k pásmu sestupu. Čtvrteční historické vítězství nad Sevillou a následný postup v Poháru UEFA ale může průběh sezony v Janově zcela otočit.

"Je to neuvěřitelný historický úspěch, jenž mě plní nepopsatelnou radostí," prohlásil po duelu se Sevillou klubový prezident Riccardo Garrone. "Viděl jsem nevšední zápas proti velkému klubu, v němž nám příliš lidí nevěřilo. Zatím jsme nikdy nepronikli mezi nejlepších 32 a toto je nesmírně důležité vítězství."

To ve Florencii panuje nálada opačného rázu. Fiorentina totiž v týdnu vypadla s trápícím se Turínem z italského poháru, když mu podlehla na vlastním hřišti. "V Janově uvidíte jinou Fiorentinu," sebevědomě prohlásil a slíbil fanouškům trenér Cesare Prandelli. "Opravdu nemám příliš důvodů k radosti. Podobné věci jsme již v minulosti zažili, ale jak je vidět, vůbec jsme se nepoučili."

"Hráči mi dali podnět k zamyšlení se nad budoucími kroky. Jsou tu totiž tací, kterým se nelíbí, že nehrají, ale když dostanou šanci, nevyužijí jí."


Prandelli ale přesto opět vsadí na svou tradiční jedenáctku, kterou povede útočné duo Alberto Gilardino, Adrian Mutu. Ti spolu nastoupí již popáté během posledních 14 dní. Riccardo Montolivo byl jedním z těch, kteří při pohárovém utkání odpočívali a nyní se vrátí do záložní formace a s Mariem Santanou bude podporovat útok. Nenastoupí Stevan Jovetič, který ve středu zklamal.

Stejně jako Prandelli, ani domácí kouč Walter Mazzarri svojí sestavu oproti té poslední nezmění. V Janově sice doufali, že už konečně nastoupí kapitán Angelo Palombo, ale toho stále trápí zranění. Místo v základu by si ale mohl po vítězně brance proti Seville zajistit Jonathan Bottinelli.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Campagnaro, Gastaldello, Bottinelli - Padalino, Delvecchio, Sammarco, Franceschini, Ziegler - Bellucci, Cassano
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Vargas - Kuzmanovic, Felipe Melo, Montolivo - Santana, Gilardino, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.80 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Opět na vítěznou vlnu se bude chtít naladit domácí Cagliari, které hostí předposlední celek soutěže, kalábrijskou Regginu. Klub se Sardinie prozatím zaujímá třinácté místo a po pomalejším rozjezdu nabírá dech.

Cagliari mělo až do minulého víkendu na svém kontě čtyři neprohrané zápasy po sobě, což tento klub ze Sardinie hodně vzchopilo a vyzvedlo. Bohužel pro domácí fanoušky tuto sérii utnul AS Řím, který ve skvělé formě vyhrál 2:0.

Reggina se ještě nedokázala smířit se čtyřbrankovým debaklem, který utržila ve 14. kole Serie A, a i nadále prohrává. Naposledy odevzdali hráči Regginy tři body Sampdorii a stejně jako s Juventusem nedali ani branku. Pokud nechce Reggina přezimovat na příčkách zaručující sestup, musí v tomto duelu bezpodmínečně zvítězit.

Hostům hovoří do karet lepší vzájemná bilance, Reggina totiž v posledních letech vyhrála drtivou většinu zápasu.

Zraněný Magliocchetti a suspendovaný Conti, to je kompletní seznam hráčů, kteří proti Reggině nenastoupí. To samé platí i pro hostující Valdeze, Giosu, Cascioneho, Puggioniho, Vigianiho, Cozzy. Karetní trest si odpykává Bernardo Corradi.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Lopez, Bianco, Agostini - Fini, Cossu, Biondini - Lazzari -Acquafresca, Jeda
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Cirillo, Lanzaro, Santos, Costa - Sestu, Barreto, Carmona, Barillà - Ceravolo, Brienza
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Udinese Calcio  (neděle 20:30)
AC Milán si bude chtít spravit nepovedený týden, ve kterém se mu nepovedly zápasy s Juventusem a s Wolfsburgem. Rossoneri se díky špatným výsledkům propadli až na čtvrtou pozici, s devítibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán. Ani Udinese nezažívá šťastné období, v lize je až jedenácté.

Milánské primadony nezvládly klíčový zápas s Juventusem, se kterým prohrály 4:2, svěřencům Carla Ancelottiho se nevyvedl ani zápas o první místo ve skupině Poháru UEFA. AC Milán vedl nad Wolfsburgem dokonce dvakrát, ale německý klub pokaždé vyrovnal a díky remíze 2:2 vyhrál skupinu on. I navzdory neúspěchu měl Milán jistý postup do další fáze a páteční los mu do cesty postavil další německý celek, tentokrát Werder Brémy. Milán byl v tabulce domácí soutěže přeskočen Juventusem a dokonce i Neapolí, která je nyní třetí, ovšem se stejným počtem bodů jak AC Milán. "Nedělní zápas bude pro nás velmi důležitý. Chceme zakončit tento rok pozitivním výsledkem," nechal se slyšet Carlo Ancelotti.

Udinese zažívá špatné období, tým trenéra Pasquala Marina se potácí až na jedenácté pozici, což je pro tento ambiciózní celek velkým zklamáním. Jediné pozitivum je, že si tým zahraje i na jaře evropské poháry. Udinese totiž stejně jako AC Milán postoupilo v Poháru UEFA ze skupiny a v další fázi ho čeká polský celek Lech Poznaň. Na San Siru nečeká Udinese nic lehkého, Bianconeri se navíc musejí obejít bez Ferronettiho se Zapatou.

Udinese nemá na San Siro zrovna dobré vzpomínky, loni tu Udine prohrálo 4:1, ovšem předloni stadion Giuseppe Meazzy vykradlo překvapivou výhrou 3:2.

Problémem Milána je rozsáhlá marodka, která čítá celkem osm hráčů. Ke zraněným Bonerovi, Borriellovi, Nestovi, Gattusovi, Senderosovi, Emersonovi a Flaminimu přibyli vykartovaní Zambrotta a Ambrosini.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Antonini, Kaladze, Maldini, Favalli - Seedorf, Pirlo, Jankulovski - Kakà, Ronaldinho - Pato
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Motta, Sala, Domizzi, Lukovic - Inler, D'Agostino, Isla - Pepe, Quagliarella, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán16123129:1039
2.Juventus FC16103327:1233
3.SSC Neapol1693425:1530
4.AC Milán1693423:1730
5.ACF Fiorentina1692524:1429
6.Janov CFC1675423:1726
7.Atalanta BC1673620:1624
8.SS Lazio1673625:2224
9.Città di Palermo1672721:2023
10.AS Řím1572619:2023
11.Udinese Calcio1664624:2122
12.Calcio Catania1664615:1822
13.Cagliari Calcio1662818:2020
14.UC Sampdoria1554615:1719
15.AC Siena1654712:1619
16.Bologna FC1635819:2714
17.US Lecce1627714:2413
18.Turín FC16331017:2912
19.Reggina Calcio16331014:3212
20.Chievo Verona1623119:269

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
homeles8

Forza AC

Reagovat
Tomanatura

Forza Inter

Reagovat
homeles8

Forza AC

Reagovat
$dolar$

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Juve!

Reagovat
M11

Forza Juve

Reagovat
F.Torres

slavie

Reagovat
herbage

Forza Zlatan

Reagovat
Tomanatura

Forza Frankie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Forza Paolo

Reagovat
Jajinek

Jsem velice zvědavý na Jimmyho. Snad se mu povede dobře. Jsem velice rád, že josé řeší absenci Vieiry a Stankoviče nasazením právě jeho a zavrhl 4-3-3 s Quaresmou a Mancinim.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych nejásal, někdy co je psáno není dáno a Mourinho ten svůj slepenec určitě ještě vyzkouší. A proč ne třeba proti Sieně? Každopádně na překvapení tohoto druhu už čekám jak na boží smilování. Třeba se povede teď, Chievo už bylo blízko...

Reagovat
Jajinek

Tak na oficialní tiskovce dal Jimmezovo jméno José novinářům jako dárek k ježíšku Tak snad to bude pravda. Jsem spíš zvědavej kdo nastoupí s Ibrou v útoku, nebo jinak...jsem zvědavej kdo bude nastupovat stabilně s Ibrou v útoku v roce 2009. Cruz je super, ale nevěřím že ho José bude stavět v 75% zápasů.

Chievo u nás odehrálo velice sypatický zápas, ale nakonec jsme ho s přehledm dovedli do vítězného konce. Teď ze Sieny mám trochu obavy. V minulosti jsme tam často nekralovali. Pamatuju leden 2006 a trapných 0:0. K loňsku se asi ani nebudu vyjadřovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Dva zápasy, dvě pencle

Reagovat
Jajinek

Však se taky pak Matrix při ní zachoval slušně a titul jsme vyhráli na hřišti v Parmě...

Reagovat
smazaný uživatel

kavalíři no

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ta tiskovka byla výborná . Ani nevím, jestli nakonec prozradil toho jedenáctého hráče...

Reagovat
Jajinek

Nene, právě toho jedinýho neřekl, takže Ibrův parťák zůstavá překvapení. Škoda, novináři mohli zkusit třeba něco o třech králích...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže útok Ibra-Balotelli asi...

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu no

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Juve

Reagovat
One-Real

Forza Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

9 z 12 komentů forza . dneska hodlám bedlivě sledovat Kjaera. v tom klukovi něco je a proti ofenzívě Lazia to bude slušná prověrka. u toskánců samozřejmě doufám v předvánoční průplesk černomodrým...

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Jupí, dneska bude hrát Codrea

Reagovat
smazaný uživatel

dobra sestava...jsem zvedavej

12 Julio Cesar; 13 Maicon, 2 Cordoba, 25 Samuel, 6 Maxwell; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 20 Muntari; 11 Jimenez; 45 Balotelli, 8 Ibrahimovic

Reagovat
smazaný uživatel

ac-udinese musi byt 1.polcas remizka

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
GEGE

Ta marodka je děsivá Nicméně se s tím musíme vypořádat a získat 3 body.

MILAN SIAMO NOI!!!FORZA ROSSONERI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No panebože...a pak že tu sou inteligentnější diskuze.

Reagovat
M11

Reagovat
panca

tak jestli jdes s anglicke ligy tak to kazdopadne!!!

Reagovat
fantomas

No samozřejmě. Myslim, že "Forza!" by zvládl napsat i náš Scolari...

Reagovat
panca

vis jak uz jim lezou na hlavu ty vanoce jinak to tu je v poho

Reagovat
fantomas

Já vim, jak to je, ale nemohl sem si to odpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

taky se je třeba mrknout, kdo je píše - robertocarlos (Inter), herbage (ani nevím), Tomanatura (ManUtd), nějaký homeles, no comment dolar, One-Real (Real) a zbytek může..., to jsou starousedlíci v Serii A

Reagovat
Tomanatura

Tak já třeba píšu k Serii A docela často a co je špatného na tom, že napíšu "Forza Inter"?

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť nepíšu, že je na tom něco špatně . byla to jen taková legrace..., i když se mi zrovna u Tebe zdá, žes dřív "fandil" Viole, ne ?

Reagovat
Tomanatura

Pořád fandím Viole. Mám za sebou 4 měsíce Serie A, ve kterých jsem si vybíral, komu budu fandit. Violka s Interem jsou úpně nahoře

Reagovat
fantomas

Jo, takže to mám vlastně omluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

co nechápeš na tom ,když někdo u preview napíše Forza někdo...? Sám to děláš pravidelně...o starousedlících byh nemluvil, pod Serii A už taky přispívám dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť nepíšu, že to nechápu..., proč tak podrážděně ?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, vyznělo to nějak podrážděne, ale v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

protože to tak vyznělo přece a určitě si to chtěl, nebo se pletu?

Reagovat
herbage

Jinak já v Itálii nefandím nikomu, jne Zlatanovi, protože je to moje pruhované štěstí a porazí toho nekopu Gilardina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pome atalanta(nerazzurri)

Reagovat
smazaný uživatel

Barva dresu, to je tak vše, co s váma maj společného...

Reagovat
smazaný uživatel

to se ještě uvidí, bianconeri včera taky makali...

Reagovat
smazaný uživatel

Bianconeri včera makali stejně jako každý jiný zápas. Každý bod je v cestě za záchranou zlatý a včera nebyl ani jeden, mají z toho kulový.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že nesestoupíte, když ten výkon porovnám s jinými tak máte velkou naději, i když je jasné, že každý zápas je jiný...

Reagovat
smazaný uživatel

drivejsi majitel se vzhledl v interu proto ty barvy...ale to jen tak na okraj ...ale jinak mas pravdu...inter je uplne nekde jinde...neda se srovnavat

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Atalanta, forza Udine! Bergamisté by mohli bod urvat, už se těším na snad kvalitní zápas

Reagovat
smazaný uživatel

nemusi byt kvalitni staci kdyz vyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

zatím spíš uspává..., bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Alessandrooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

peknej ofsajd...to je strasny...je to porad stejny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Tak ted bych se měl asi omluvit fans Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase odpískali Marcův ofsajd, ve kterém nebyl

Reagovat
Pinturicchio

Tak už bysme to měli fifty-fifty se včerejším Internazionale

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Hm tak zapnu Atalanta-Juve a hned pěkná hlavička Legrottaglieho....Neví někdo co to měl napsané na tom tričku?

Reagovat
smazaný uživatel

forza inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

ty si frajer

Reagovat
smazaný uživatel

frajer je jedine eso rimmer

Reagovat
smazaný uživatel

to věřím

Reagovat
smazaný uživatel

Přiel jsem ze Sieny, abych pomohl Juve. Forza Juve...

PS: jsem křesťan, jsem Legro...

Kecám, nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale křesťan to je, čte bibli v kostele.

Reagovat
Tomanatura

To i Berbatov, ten tu knížku nosí všude s sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Berbs narozdíl od Legra nedostal cenu za nejnamyšlenějšího hráče Serrie A...(2x)

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Reagovat
Pinturicchio

Tak snad Atalantu přejedem výrazným rozdílem, aby je ten první gól tolik nepoškodil

Reagovat
smazaný uživatel

Super, na netu sem naladil český přenos toho zápasu.

Reagovat
Tomanatura

Kde? Daj link...

Reagovat
smazaný uživatel

než to napíše do vyhledávače, tak to skončí

Reagovat
smazaný uživatel

Interisti mají těžký život

Reagovat
smazaný uživatel

to měli vždycky

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

s titulkama?

Reagovat
smazaný uživatel

Bobo

Reagovat
smazaný uživatel

jeste jeden

Reagovat
Pinturicchio

Žádné takové, musíme ten váš náskok stahovat Navíc by to byla nuda, kdyby jste z toho zase udělali "one man show"

Reagovat
smazaný uživatel

tak jeste dva no ...jeste je daleko a navic hrajem jeste u vas...bude to jeste makacka...a vy mate formu

Reagovat
smazaný uživatel

Catania 2 : AS Roma 0

Reagovat
smazaný uživatel

Rolando

Reagovat
smazaný uživatel

né, že bych ho nenechal tohle kolo sedět

ale jinak skvěle Granata

Reagovat
smazaný uživatel

Si děláš prdel? On sedí?

Reagovat
GEGE

Bianchi

Reagovat
One-Real

Caaagliari! Ještě jednoho!

Reagovat
smazaný uživatel

Catania

Reagovat
GEGE

100 pro Rossoneri

Reagovat
smazaný uživatel

Fránkóó Briiiiiiiienzaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduje někdo Catánii?

Reagovat
smazaný uživatel

uz jdu na to...menez se probral

Reagovat
smazaný uživatel

Oki Sleduj moje koně Vucinice a oblíbence Tedesca

Reagovat
smazaný uživatel

moje kone hori...ale hlavni je vcerejsi vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Alexe okopávají jak brambory

Reagovat
GEGE

Amauri....a je rozhodnuto....

Reagovat
smazaný uživatel

tak myslím, že Trezeguetův (ne)návrat přes Amauriho bude celkem zajímavá podívaná...

Reagovat
smazaný uživatel

Doni ale nebyl v ofsajdě, ani poprvé ani podruhé.

Reagovat
smazaný uživatel

mexes je fakt magor

Reagovat
GEGE

Co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

catania stridala a tak se plouzil(dela to kazdej ze) tak k nemu pribehl a zacal ho tlacit

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Doni už se nevztekej....

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna jsem chtěl napsat, že s Donim je stejně největší sranda, když se vždycky začne ke konci nepříznivě vyhlížejícího zápasu vztekat

Reagovat
smazaný uživatel

a vrchol všeho je, že se začne hádat s Del Pierem.

Reagovat
smazaný uživatel

Doni je prostě týpek

Reagovat
smazaný uživatel

to jen proto ze nehraje v interu

Reagovat
smazaný uživatel

nebuď paranoidní..., takovýho Recobu jsem zbožňoval

Reagovat
smazaný uživatel

tak recoba nebyl "blazen" jen mel sve dny

Reagovat
smazaný uživatel

Recoba byl "prostě týpek"

Reagovat
smazaný uživatel

v scherzi a parte je dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

tam je parádní no. takovej celkem mouchy snězte si mě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele