Serie A - preview 17. kola

15.12.2012, 09:37, aktualizováno 16.12.2012, 08:56
Previews
Včerejšího zaváhání Interu může k posunu na druhé místě využít Neapol, která hostí Bolognu. Vedoucí Juventus bude usilovat o navýšení náskoku proti Atalantě, AC Milán přivítá Pescaru. Fiorentina v derby změří síly s poslední Sienou, AS Řím zajíždí do Chieva, hraje se také v Janově, Catanii a Parmě...
ACF Fiorentina - AC Siena  (neděle 12:30)
V toskánském derby uvidíme souboj domácího týmu v roli favorita. Hosté ze Sieny jsou totiž posledním týmem v tabulce.

Fiorentina zažila skvělých pár týdnů. Trenér Montella dokázal týmu vtisknout určitý ráz a Florencie se vznášela na vlně euforie. Tu prolomilo trochu symbolicky Montellovo AS, v dresu římských Vlků zažil Montella své nejlepší střelecké úspěchy. Šňůra pěti zápasů bez prohry tak skončila v gólově bohatém utkání, Fialky padly po skóre 4:2.

Do zápasu se Sienou už ale může nastoupit Stevan Jovetič, i když by měl začít pouze na lavičce. Černohorský útočník je velmi žádaným hráčem a už nějakou dobu kolem něj krouží nejvýznamnější evropské celky. Zatím ale střelecky táhne Fiorentinu.

Jeho návrat je velmi pozitivní zprávou. To se nedá říct o hráčích jako Michele Camporese, Ahmed Hegazy a Ruben Olivera, kteří jsou stále zranění.

Siena bojuje o každý bod, který by se mohl stát rozhodujícím. V posledním utkání roku ji navíc čeká Neapol. Případná výhra by přitom mohla Sieně velmi pomoci, protože od sedmnácté příčky ji dělí právě tři body.

Trenéra Serse Cosmiho trápí nejvíce asi útok. Absence kvalitního zakončovatele se projevuje velmi výrazně a také proto se spekuluje o zimním příchodu útočníka. Tím by měl být Tomasso Rocchi, i když žádné oficiální kontakty ještě neproběhly.

Siena se bude muset obejít bez Ze Eduarda, Andrey Campagnola a Mattea Continiho. Dodejme, že poslední zápas mezi těmito celky skončil výhrou Fialek v poměru 2:1.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Savič - Cassani, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Jovetič, Toni
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Neto, Paci, Felipe - Angelo, Vergassola, Bolzoni, Del Grosso - Rosina - Calaiò, Larrondo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.33 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - AS Řím  (neděle 15:00)
Páté AS se vrací na vítěznou vlnu a to bude chtít potvrdit také v zápase proti Chievu Verona. Pokud na Stadio Bentegodi Vlci vyhrají, bude to již páté vítězství v řadě. Domácí ale rozhodně nebudou snadným soupeřem.

První velký test přišel pro Římany v minulém kole, kdy se Giallorossi utkali s Fiorentinou. Bývalý útočník AS, Vincenzo Montella, proměnil florentský tým ve fungující skupinu a těžko porazitelného soupeře. Bez zraněného Stevana Jovetiče to ale nebylo ono a Giallorossi vyhráli 4:2. Tato výhra je posunula na čtvrté místo.

Před utkáním s Fiorentinou porazil tým trenéra Zemana ještě Turín, Pescaru a Sienu. Nyní jej čeká Chievo, se kterým na jeho hřišti nemají Giallorossi nejlepší bilanci. Vzpomeňme na utkání z roku 2006, kdy AS sice vedlo 3:1, ale nakonec svůj náskok prohospodařilo a remizovalo 4:4. V posledním zápase se pod taktovkou Luise Enriqueho zrodila bezgólová remíza.

AS Řím se podařilo vyhrát také utkání Coppa Italia, v němž porazilo o tři góly Atalantu. K tomuto utkání se vrací i trenér Zeman. "Když někdo inkasuje červenou kartu a oslabí tím svůj tým, tak mu není pomoci," naráží Zeman na vyloučení útočníka Pabla Osvalda.

Také Chievo se veze na vlně výher, i když tato šňůra čítá jen dva zápasy. Přesto je to nejúspěšnější série v sezoně. Veronskému týmu se ale proti favoritům nedaří. Prohrálo s Interem, Milánem, Juventusem i Neapolí.

Trenér Eugenio Corini se bude muset obejít bez zraněných Luciana, Vacka a Freye. Fit by ale měli být Moscardelli a Cruzado.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Dainelli, Andreolli, Dramé - Guana, L. Rigoni, Cofie - Hetemaj - Thereau, Paloschi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti - De Rossi, Tachtsidis, Florenzi - Pjanič, Destro, Totti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Turín FC  (neděle 15:00)
Souboj dvou týmů, kterým pořádně teče do bot, dnes uvidí janovský stánek Luigiho Ferrarise. Domácí CFC je až předposlední a jeho trenér Lugi Delneri pravděpodobně hraje o svojí budoucnost, pískat si ovšem nemůže ani Turín FC, jenž má na dnešního soupeře k dobru jen tři body.

Už po osmém kole se v Janově měnil trenér, v případě Rossoblu ale rčení o novém koštěti zcela jistě neplatí. Delneri se svými ovečkami totiž dokázal z osmi zápasů bodovat jen v jediném, když vyloupil hřiště Atalanty, všechny zbylé duely ale prohrál, včetně janovského derby se Sampdorií či střetnutí s přímými konkurenti Sienou a naposledy Pescarou.

Klubový prezident Enrico Preziosi tak již údajně hledá nového kouče, kterým by mohl být Fabio Liverani či předcházející lodivod Luigi De Canio. Delnerimu nehraje do karet ani široká marodka, na níž momentálně jsou Alexandros Tsorvas, Damiano Ferronetti, Cristobal Jorquera, Anselmo a Césare Bovo, za karty navíc pykají Juraj Kucka a Mario Sampirisi.

Příliš dobře na tom momentálně není ani Toro, u nějž se ale aktuální šestnáctá pozice víceméně očekávala. Navrátilec do nejvyšší soutěže má za sebou dvě ligové porážky, obě ale padly od italských velikánů - nejprve přišla třígólová prohra na půdě městského rivala Juventusu a poté domácí nezdar s AC Milán.

Předtím navíc turínské FC hrálo s Fiorentinou a Římem, dneškem tak jeho obtížný program končí. Zkušený trenér Giampiero Ventura každopádně musí řešit ztrátu pilíře obrany Angela Ogbonny, který musel na operaci s kýlou a mimo hru má být dva měsíce. Na marodce jsou také mladíci Abou Diop a Marko Bakić.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Rossi, Granqvist, Canini, Moretti - Toszer - Janković, Merkel, Seymour, Vargas - Borriello
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Di Cesare, Rodriguez, D’Ambrosio - Brighi, Gazzi - Birsa, Bianchi, Meggiorini, Santana
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Sampdorii čeká v boji o záchranu těžká cesta na Sicílii. Catania doma válí a body tu většinou nepouští, jenže Sampdorii se venku vcelku daří, což nedávno potvrdila remízou na Fiorentině. V zápase na Angelo Massimino přeci jenom budou favoritem domácí.

Catanii zatím patří průběžné deváté místo a na Sicílii tím pádem panuje spokojenost. Elefantini naposledy dokázali v lize vyhrát na půdě Sieny 3:1 a v poháru rovněž na hřišti soupeře, tentokráte Parmy 2:1. Vítězství v poháru si zvláště cenil trenér Maran. "Toto vítězství zvyšuje naše povědomí o naši vlastních schopnostech. Zlepšuje se naše sebevědomí i morálka. Nyní musíme najít duševní sílu a energii proti Sampdorii," nechal se slyšet trenér Maran.

Sampdorii se po návratu mezi elitu příliš nedaří. Nedávno si sice Ferrarovi svěřenci připsali několik dobrých výsledků, ale naposledy opět prohráli. Doma totiž nestačili na Udinese v poměru 0:2. Blucerchiatti budou na Sicílii outsiderem, přesto se chtějí minimálně pokusit o překvapení. "Catania je těžkým místem, ale už jsme ukázali ve Florencii, že můžeme získat dobrý výsledek, pokud jsme přípraveni," věří svému týmu trenér Ciro Ferrara.

Catania se musí obejít bez několika hráčů základní sestavy. Almiron si odpykává karetní trest a trojici Biagianti, Sciacca a Gomeze do hry nepustí zranění. Stejné počty absencí hlásí i Sampdoria, vedle zraněných Maxiho Lopeze, Munariho a Juana Antonia si nezahraje suspendovaný Gastaldello.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, LEGROTTAGLIE, BELLUSCI, MARCHESE - IZCO, SALIFU, LODI - CASTRO, BERGESSIO, BARRIENTOS
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - MUSTAFI, ROSSINI, COSTA, BERARDI - KRSTIČIČ, TISSONE, MARESCA, OBIANG, POLI - ICARDI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Parma FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Vzhledem ke své současné formě potřebují oba týmy body více než nutně. Parma minule prohrála s Atalantou, zatímco Chievo bylo nad síly hostí ze Sardínie.

Domácí trenér Roberto Donadoni byl po zápase s Atalantou velmi rozčílen, protože jeho tým inkasoval již po čtyřech minutách. Na svých hráčích pozoroval nedostatek koncentrace a nepozornost, který prý rozhodla. V neděli se ukáže, zda to byla jen chvilková záležitost, nebo setrvalý stav.

Prohra způsobila pád Parmy na jedenáctou příčku a Gialloblu tím riskují, že se na ně bodově dotáhne Chievo Verona i Sampdoria. Parma sice v minulé sezoně vyhrála tento duel jasným poměrem 3:0, ale nikdo z hráčů, kteří se tehdy střelecky prosadili, není k dispozici. Stefano Okaka Chuka je na hostování ve Spezii, Sebastian Giovinco už střílí branky v dresu turínského Juventusu a Floccari je zpět v Laziu.

Cagliari prohrálo v lize tři poslední zápasy, což bude nyní chtít napravit. Příslibem lepších výsledků je výhra v italském poháru, kdy sardinský celek porazil Pescaru. Cagliari by mělo bodovat i z dalšího důvodu - jako předčasný dárek k Vánocům totiž přijede v posledním prosincovém utkání Juventus.

Pro výhru Cagliari hovoří statistiky. V Parmě vyhrála dvě z posledních tří utkání a tohoto faktu bude chtít určitě využít. Cagliari nehraje špatný fotbal, čehož si váží také trenér Ivo Pulga. Problémem jeho týmu je ale neschopnost střílet branky, takže bez bodu odcházelo i z posledního zápasu s Chievem.

Proti Cagliari se na hřišti pravděpodobně neobjeví Daniele Galloppa, Jaime Valdes, Antonio Mirante a Aleandro Rosi. Svůj gólový účet nerozšíří Mauricio Pinilla, který nemůže hrát kvůli kartám.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Pavarini - Rosi, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Marchionni, Valdes, Parolo - Biabiany, Amauri, Sansone
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Astori, Ariaudo, Avelar - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Nenè, Sau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Delfino Pescara  (neděle 15:00)
Milánskému AC se začalo v domácí soutěži dařit a solidní formu může ještě vylepšit v následujícím domácím utkání proti Pescaře. AC je v zápase velkým favoritem, cokoli jiného než vítězství Rossoneri bude považováno za velké překvapení.

AC Milán se v lize zvedlo, ale stále má co dělat, aby dosáhlo na příčky zaručující minimálně Evropskou ligu. Aktuálně sedmý tým soutěže si navíc vylepšil formu pohárovým utkáním proti Reggině (3:0). "Bylo to důležité vítězství a hráči si zasloužili jít do dalšího kola," stručně prohlásil o vítězství v poháru trenér Allegri. Za Rossoneri se také vůbec poprvé trefil M'Baye Niang. "Je mladý, má kvalitu a má na to se zlepšit. Bude mít čas vyrůst a on určitě poroste," dodal Allegri na adresu mladičkého útočníka.

Zda-li dostane Niang prostor i v zápase proti Pescaře, je otázkou. Určitě se ale nedá předpokládat jeho start od úvodní minuty. AC Milán bude na San Siru velkým favoritem a proti o záchranu bojující Pescaře by si mělo připsat jasné tři body. Nováček Serie A se zatím v nejvyšší soutěži trápí. Momentálně mu patří sestupové osmnácté místo a to rozhodně není cílem tohoto klubu. Série špatných výsledků měla za následek změnu trenéra a právě Bergodi bude mít za cíl klub zachránit. Pescařa dokázala v letošní sezoně čtyřikrát zvítězit, tu poslední výhru si hosté připsali v minulém kole proti trápícímu se Janovu.

I nadále čítá marodka domácích mnoho jmen. Do zápasu s Pescarou nezasáhnou Pato, Traoré, Didac Vila, Bonera a De Jong. Hosté zase nemohou využít služeb Blasiho, Cosiče, Colucciho a Cascioneho.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
AMELIA - DE SCIGLIO, MEXES, YEPES, CONSTANT - MONTOLIVO, AMBROSINI, NOCERINO - BOATENG, PAZZINI, EL SHAARAWY
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
PERIN - BALZANO, TERLIZZI, CAPUANO, MODESTO - NIELSEN, TOGNI, BJARNASON - WEISS - ABBRUSCATO, VUKUSIČ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Juventus bude hájit první místo doma proti Atalantě Bergamo. Hosté mohou v Turíně pouze překvapit. Je to totiž už více než jedenáct let, co celek z Bergama dokázal Starou dámu porazit.

Mistrovský Juventus kraluje italské soutěži i letos. Jeho náskok na čele činí čtyři body a je tím pádem jasné, že na prvním místě se budou Bianconeri vyhřívat i po tomto kole. Juve v lize naposledy zvítězilo v Palermu 1:0 a vynikající formu si přeneslo i na půdu ligového poháru. Cagliari doma porazilo rovněž nejtěsnějším výsledkem 1:0. Obě výhry zároveň řídil navrátilec Antonio Conte!

"Antonio Conte je nejdůležitějším prvkem Juve. Ví, jak zkombinovat dobrý fotbal, duševní sílu a výsledky. Nevím, jestli se může Juventus dostat do finále Ligy mistrů. Je tam hodně zkušených celků, ale tým se stává silnějším a silnějším a nic není nemožné," prohlásil na adresu Conteho i celého Juventusu ex-reprezentační kouč Squadry Azzurry Giovanni Trapattoni.

Juventus se v tomto kole představí opět doma, soupeřem bude tentokráte Atalanta Bergamo, která dokázala turínského giganta skolit před více než jedenácti lety. Také Nerazzurri mají za sebou vystoupení v italském poháru. Na rozdíl od Staré dámy ale neúspěšné. Bergamský celek totiž vůbec nestačil na AS Řím a prohrál 0:3.

Stará dáma se musí vypořádat se zraněnými Bendtnerem a Pepem. Hrát nebude také vykartovaný stoper Bonucci. Atalanta hlásí rovněž čtyry ztráty, zranění do hry nepustí Capelliho, Carmonu, Parru a Marilunga.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
BUFFON - BARZAGLI, MARRONE, CHIELLINI - LICHTSTEINER, VIDAL, PIRLO, MARCHISIO, ASAMOAH - VUČINIČ, GIOVINCO
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
CONSIGLI - BELLINI, LUCCHINI, MANFREDINI, PELUSO - SCHELOTTO, RADOVANOVIČ, CIGARINI, BONAVENTURA - MORALEZ - DENIS
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.25 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Bologna FC  (neděle 20:45)
Důležité utkání má před sebou i Neapol. Ta bude hrát o klíčové tři body doma s Boloňou a v případě vítězství se může dostat na druhou pozici před Inter Milán. Boloňa se po sérii špatných výsledků přeci jenom zvedla a v Neapoli by mola překvapit.

Neapol bojuje o špici, a jelikož v minulém nezvládla zápas proti Interu, potřebuje v tomto kole naplno bodovat. Na stadion San Paolo zavítá Boloňa. "Boloňa je těžký soupeř, ale my chceme všechny body, které jsou v nabídce. Našim cílem je skončit nahoře, chceme se znovu dostat do Ligy mistrů. Bohužel se nám proti Nerazzurri nepodařilo získat dobrý výsledek, proto se o to budeme v neděli snažit znovu," nechal se slyšet Lorenzo Insigne.

Boloni se sice nedaří podle jejich představ, ale do Neapole rozhodně necestuje na výlet. Hosté chtějí pod Vesuvem získat body a vylepšit si nepříliš lichotivé postavení v tabulce. Všichni ale moc dobře ví, kdo je v zápase favoritem. "Neapol nebude snadná a Edinson Cavani je jeden z nejlepších hráčů na světě. Ale jsme připraveni, a pokud mě trenér nasadí, dám do toho všechno," prohlásil hostující Portanova.

Celek Boloni ale zrovna nepatří k oblíbeným soupeřům Neapole. Svěřenci trenéra Pioliho dokázali favorizovanou Neapol několikrát zaskočit. Naposledy se to podařilo v loňském roce, kdy Boloňa doma vyhrála 2:0.

Výhodou Neapole bude nejen domácí prostředí, ale také kompletní kádr. Není totiž nikdo, kdo by Mazzarrimu chyběl. Totéž se ale rozhodně nedá říci o Boloně. Kádr hostí kosí jedno zranění za druhým. Pro zápas na San Paolo nebudou Pulzetti, Abero, Pazienza, Acquafresca, Perez, Gimenez, Lombardi, Natali a Curci. Hrát nebude ani vykartovaný Sorensen.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
DE SANCTIS - GAMBERINI, CANNAVARO, BRITOS - MAGGIO, BEHRAMI, INLER, ZUNIGA - HAMŠÍK - INSIGNE, CAVANI
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
AGLIARDI - MOTTA, PORTANOVA, ANTONSSON, MORLEO - KRHIN, GUARENTE - DIAMANTI, TAIDER, GABBIADINI - GILARDINO
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Città di Palermo  (sobota 18:00)
Chvíli to trvalo, ale konečně se zdá, že se Udinese opět nadechlo. Po Cagliari si poradilo také se Sampdorií.  Nyní jej prověří Palermo.

Výhra 2:0 nad janovskou Sampdorií posunula Zebry na osmou příčku a zdá se, že alespoň v Serii A se svěřencům trenéra Francesca Guidolina opět daří. S podobnými comebacky má tým ze Stadio Friuli ale zkušenost. V minulém ročíku se po prvním měsíci potácel kolem zóny sestupu, ale před Vánoci nabralo dech a nakonec skončilo čtvrté.

Proto mohl Guidolin i přes současnou pozici sdělit novinářům své plány: "Příští rok v evropských pohárech? Proč ne?" Prvotním impulsem ke zlepšení hry byla změna rozestavení, italský klub nyní nastupuje se čtyřmi obránci. Takto jsme mohli Udinese sledovat i v poslednm zápase proti Liverpoolu.

"Klíčem k lepšímu hernímu projevu pro nás byla hra se čtyřmi obránci," uvádí Guidolin a dodává: "Poté jsme začali hrát lépe, dodalo nám to sebevědomí."

Palermo je dalším celkem, který je pověstný svými ambicemi. Narozdíl od Zeber se ale Palermo ne a ne chytit. Na druhou stranu, v posledních dvou kolech svěřence Gian Piera Gasperiniho čekal vždy těžký soupeř. Po Interu totiž přijel turínský Juventus.

"Teď máme alespoň složitá utkání za sebou a můžeme začít sbírat body," libuje se trenér. Co se mu ale nelíbí, to je vývoj utkání. "Když inkasujeme gól, tým se složí. Góly, které obdržíme, jsou pokaždé hloupé a neodpovídají tomu, co tým předvádí," lituje Gasperini.

Udinese neohrozí Michel Morganella, Andrea Mantovani a Abel Hernandéz. Za domácí nenastoupí pouze Giovanni Pasquale, jinak je k dispozici kompletní kádr. Poslední utkání skončilo remízou, na Miccoliho branku reagoval Gabriel Torje.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Heurteaux, Danilo, Domizzi - Basta, Pinzi, Allan, Lazzari, Armero - Pereyra, Di Natale
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Munoz, Donati, Von Bergen - Pisano, Barreto, Kurtič, Garcia - Iličič, Dybala - Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Inter Milán  (sobota 20:45)
Už v sobotu večer je v Itálii na programu velký šlágr. Lazio Řím v souboji o přední příčky vyzve Inter Milán. Když se oba celky potkaly na Olympijském stadionu naposledy, bylo z toho vítězství domácích. Jenže loni prožil Inter špatnou sezonu, letos je to zatím o poznání lepší.

Lazio i Inter spojuje hned několik faktorů. Oběma klubům se nepodařilo postoupit do Ligy mistrů, oba však zvládly svá vystoupení v základních skupinách Evropské ligy. Lazio dokonce svojí těžkou skupinu vyhrálo a při dalším losu bude mít výhodu "lepšího" nasazení. Dalším společným jmenovatelem obou soupeřů je pochopitelně útok na nejpřednější pozice. Zatímco Lazio je aktuálně na čtvrtém místě, Inter je se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Juventus druhý. V neposlední řadě se pak mohou oba pyšnit výbornou aktuální formou.

Biancocelesti sice naposledy remizovali 0:0 na půdě Boloni, ale celkově si připsali už pátý ligový zápas bez porážky. V remízovém klání na stadionu Renata Dall'Ara se výrazně zapsal do statistik i český útočník Libor Kozák. Branku ale nevstřelil, nýbrž se nechal za ostrý faul zbytečně vyloučit a tím svůj tým oslabil. "Musíme se zregenerovat a zlepšit se, protože všichni víme, že můžeme předvést mnohem více. To, co jsme předvedli v Boloni nebylo nejlepší. Teď budeme hrát proti týmu plném šampionů, kteří mohou kdykoliv změnit hru," varoval před soupeřem domácí záložník Christian Ledesma.

Inter Milán má zasebou úspěšnější minulé kolo. Nerazzurri ve šlágru kola hostili Neapol a přímého konkurenta v boji o Ligu mistrů porazili 2:1. Tým Andrea Stramaccioniho tak porazil další silný výběr bojující o Scudetto. Před Neapolí se podařilo Interu zdolat i mistrovský Juventus. Inter teď dělí od prvního místa čtyři body a je regulérně ve hře o Scudetto.

Jak už bylo výše zmíněno, naposledy se z vítězství radovalo Lazio. Bylo to přesně v posledním kole. Pro Inter to znamenalo stvrzení velmi špatné sezony- Nicméně Laziu ale nakonec skvělý výsledek radost nepřinesl. V souběžně hraném utkání se zadařilo i Udinese, a to nakonec vybojovalo třetí pozici a tudíž play-off Ligy mistrů. Celkově ale hovoří vzájemná bilance lépe pro Inter, za šest let totiž dokázal z Olympijského stadionu čtyřikrát přivést plný počet bodů.

Lazio se musí vypořádat s vykartovanými Kozákem a Cavandou a zraněným triem Zarate, Ederson a Rocchi. Inter je na tom podobně, zranění do hry nepustí Stankoviče, Obiho, Chivua a Mudingayie.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
MARCHETTI - KONKO, BIAVA, CIANI, RADU - CANDREVA, HERNANES, LEDESMA, GONZALEZ, MAURI - KLOSE
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - RANOCCHIA, SAMUEL, JUAN JESUS - J.ZANETTI, GARGANO, CAMBIASSO, NAGATOMO - CASSANO, PALACIO - MILITO
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC16122233:1038
2.Inter Milán16111429:1734
3.SSC Neapol16103329:1433
4.SS Lazio1693424:1830
5.AS Řím1692538:2629
6.ACF Fiorentina1685329:1829
7.AC Milán1673628:2124
8.Udinese Calcio1657424:2422
9.Calcio Catania1664622:2422
10.Atalanta Bergamo1672717:2321
11.Parma FC1655619:2220
12.Chievo Verona1653819:2718
13.UC Sampdoria1653819:2317
14.Cagliari Calcio1644814:2616
15.Bologna FC1643917:2015
16.Turín FC1637617:2115
17.Città di Palermo1635814:2314
18.Delfino Pescara16421012:3014
19.Janov CFC16331016:2812
20.AC Siena1645715:2011
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (597)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele