Serie A - preview 16. kola

12.12.2009, 08:40, aktualizováno 13.12.2009, 08:37
Previews
Juventus prohrál v Bari a nabídl nejenom milánským rivalům šanci řádně si polepšit. Inter bude svůj náskok hájit v Bergamu, AC se pokusí případného zaváhání využít proti Palermu. Proti sobě nastoupí římské a janovské týmy - Sampdoria hostí AS, CFC se představí na půdě Lazia. Parma si to rozdá s Boloňou, Fiorentina cestuje do Verony...
Atalanta BC - Inter Milán  (neděle 15:00)
Vedoucí Inter Milán zajíždí na půdu sedmnácté Atalanty Bergamo a na první pohled to vypadá na snadnou práci pro Nerazzurri. Jenomže Atalanta by se nerada po tomto kole ocitla na sestupové pozici a do souboje s mistrovským celkem hodlá dát všechno.

V tomto duelu navíc nastává kuriózní situace, oba hlavní trenéři nebudou moci svůj tým vést, neboť byli v minulém kole vykázáni a potrestáni stopkou na jedno utkání.

Domácí mají před sebou další náročné utkání, ve kterém opět nebudou favority. Zápasem s Interem Milán dovrší přetěžký los. Fiorentina, AS Řím, Juventus a nyní Inter, takové soupeře teď měla, respektive má Atalanta Bergamo. Možná i proto se jí příliš nedařilo a série porážek znamenala další propad tabulkou.

Jak už bylo výše zmíněno, trenér Antonio Conte nebude moci svůj tým řídit, jeho místo tak zaujme jeho asistent. Totéž se pak týká i Josého Mourinha.

Inter zvládl zápas s ruskou Kazaní a postupuje z druhého místa do osmifinále Ligy mistrů. Nicméně výkony byly na evropské scéně dosti rozpačité, za což musel trenér José Mourinho čelit kritice. Příliš se nedařilo ani v italské lize, Inter podlehl v ostře sledovaném zápase Juventusu 1:2 a jeho náskok na čele se ztenčil na čtyři body. Pro Nerazzurri to byla teprve druhá porážka v sezoně, a tu budou chtít svěřenci "Special one" odčinit hned v zápase s Atalantou, ve kterém budou velkými favority.

Společně s trenérem Contem si odpykává trest Valdes, hrát nebudou rovněž zranění Barreto, Tiboni a klíčová opora Doni. Na druhé straně se musí hostující Inter obejít bez mladičkého obránce Santona, dále Quaresmy a především stopera Samuela a záložníka Stankoviče. Na stadion Atleti Azzurri d'Italia zrovna nemají Milánští dobré vzpomínky, v minulé sezoně tu utrpěli jednu z mála porážek.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Bianco, Manfredini, Bellini - De Ascentis - Ferreira Pinto, Padoin, Guarente, Ceravolo - Acquafresca
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Lucio, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta - Sneijder - Eto'o, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.90 - 3.45 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - AS Livorno  (neděle 15:00)
Na horké sicilské půdě se představí Livorno a bude se jednat o souboj dvou sousedů z nejnižších pater ligové tabulky. Catania už pro nelichotivé výsledky změnila trenéra, to samé učinilo ještě dříve Livorno.

Catania změnila trenéra a nyní doufá v lepší časy. Současné vedení sicilského klubu už nehodlalo trpět špatné výsledky, odvolalo trenéra Gianlucu Atzoriho a nahradilo jej Sinišou Mihajlovičem, někdejším skvělým obráncem a nedávným trenérem Bologni. The Elefanti, nebo chcete-li Rossazzurri, naposledy podlehli poslední Sieně 2:3 a právě to rozhodlo o odvolání trenéra Atzoriho. Catania už čeká na vítězství sedm zápasů, během nich dokázala uhrát pouhé dva body za dvě remízy.

Hostující Livorno na tom není o moc lépe. V tabulce má před svým soupeřem náskok tří bodů, ovšem i tak znamená jeho aktuální postavení sestup. Serse Cosmi je rovněž jako Mihajlovič už druhým trenérem na lavičce tohoto klubu, a zatím má víceméně střídavé úspěchy. Pokud se podaří Livornu vyhrát, zpravidla ten výsledek nedokáže potvrdit a pak přicházejí další porážky. Livorno si pojede na Sicílii alespoň pro bod, který by částečně vylepšil jeho špatnou pozici.

Trenér Mihajlovič to hned na úvod nemá vůbec jednoduché, marodka Catanie totiž čítá šest zraněných - Barrientose, Sciaccu, Delvecchia, Marcheseho, Pesceho a Potenzu. Livorno je na tom o něco lépe, ale ani ono nebude zcela kompletní, zranění jsou Tavano s Galantem a Lucarelli si odpykává dvouzápasový trest za výhrady proti rozhodčímu z minulého kola.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Terlizzi, Silvestre, Capuano - Carboni, Biagianti - Martinez, Mascara, Llama - Morimoto
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Perticone, Rival, Knezevic - Raimondi, Moro, Candreva, Bergvold, Filippini - Danilevicius, Cellerino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Na stadionu Bentegodi ve Veroně se utkají domácí Chievo a Fiorentina. Veronský celek vyhrál předchozí dvě utkání, aniž by inkasoval, Fiorentina je zase posilněná vítězstvím na Anfield Road proti Liverpoolu.

Chievo momentálně zažívá období, kdy se mu daří i nedaří. Krásným příkladem jsou poslední zápasy. Už se zdálo, že Chievo po skvělém startu ztratilo dech, a že se bude tabulkou už jen propadat. Jenomže dvě poslední výhry nad Palermem a Livornem vše změnily. The Flying Donkeys navíc v těchto zápasech udrželi nulu, takže trenér Di Carlo může být s defenzívou, alespoň prozatím spokojen. Nyní bude pro veronský klub důležité, aby na dvě předchozí výhry bodově navázal i proti Fiorentině.

Fialky mají za sebou úspěšné představení v základních skupinách Ligy mistrů a v příštím roce je čeká zasloužené osmifinále. Fiorentina postoupila z prvního místa a společně s ní i Lyon, o tom, že je první příčka zasloužená, vypovídají dvě výhry nad vítězem Ligy mistrů z roku 2005 Liverpoolem. Postup je tedy v kapse a nyní se můžou svěřenci trenéra Cesare Prandelliho plně koncentrovat na domácí soutěž. Viola je pátá, ale na čtvrté místo ztrácí pouhý bod, musí si však dát velký pozor, neboť v pořadí šestý, sedmý a osmý mají stejný počet bodů jako Fiorentina a dokonce dvanácté Bari ztrácí na Violu tři body.

Chievu se proti Fiorentině dlouhodobě nedaří, severoitalský celek si naposledy v zápase s Fiorentinou připsal bod před více než sedmi lety. Domácím bude scházet trio Moro, Frey a Ariatti, hrát nebude rovněž Marcolini, který je suspendován. Stejný počet hráčů bude chybět i hostující Viole, zraněný je klíčový útočník Mutu a nejrůznější problémy mají i Gamberini, Zanetti a Gobi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandeli, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Pinzi - Bentivoglio - Pellissier, Abbruscato
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Dainelli, Kroldrup, Pasqual - Montolivo, Donadel - Marchionni, Santana, Vargas - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SS Lazio - Janov CFC  (neděle 15:00)
Přežije Davide Ballardini na lavičce Lazia? Na tuto otázku nám odpoví zápas mezi Laziem Řím a janovským FC. Krize římského celku se kolo od kola prohlubuje a Laziu čim dál více hrozí sestup. Hosté jsou na tom úplně jinak, Janovští si totiž zatím stále drží kontakt s popředím tabulky.

Ostře sledované římské derby nakonec dopadlo lépe pro úhlavního rivala. Lazio podlehlo římskému AS 0:1 brankou vstřelenou až čtvrthodiny před koncem. Strůjcem vítězství se stal Marco Cassetti a Biancocelesti se tak opět ponořili do smutku. Pro fanoušky Lazia to byla další tvrdá rána, krátce předtím totiž Biancocelesti nestačili na Salcburk a v Evropské lize končí. Nejvíce kritiky se samozřejmě snáší na hlavu hlavního trenéra - Davide Ballardiniho. Ten sice dokázal hned v úvodu triumfovat v italském Superpoháru, ale od té doby už žádný úspěch nepřišel. Lazio si dokonce připsalo poslední výhru v Serii A koncem měsíce srpna, kdy vyhrálo na půdě Chieva.

To Janovští jsou na tom lépe, v Evropské lize to sice také žádná sláva není, ale postupové šance stále žijí. Janov si postup zkomplikoval především remízou s pražskou Slavií. V Serii A patří Gasperiniho hochům sedmé místo, ovšem na čtvrtou pozici ztrácejí jediný bod. Nebýt poslední domácí remízy 2:2 s Parmou, mohlo být postavení Janova ještě lepší. Na "The Griffin" teď čeká cesta do věčného města a hosté budou chtít v hlavním městě zvítězit a prodloužit krizi Římanů.

V minulé sezoně dokázali Biancocelesti vyhrát v Janově, ovšem doma se urvat tři body nepodařilo, po brance Milita srovnal deset minut před koncem Dabo. Lazio je oslabené o Perpetuiniho, Matuzalema, Manfrediniho, Inzaghiho, Mauriho, Baronia a Cruze, přičemž poslední tři jmenovaní nehrají kvůli karetním trestům. Hostující trenér Gian Piero Gasperini musí oželet starty Jankovice a Esposita a hrát nebude ani dlouhodobě zraněný Kharja.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Siviglia, Stendardo, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Dabo, Kolarov - Foggia - Zarate, Rocchi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia - Tomovic, Moretti, Bocchetti - Rossi, Juric, Milanetto, Criscito - Mesto, Sculli, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.05 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Città di Palermo  (neděle 15:00)
AC Milán se doma představí proti Palermu a nic jiného než tři body brát nechce. Rossoneri se mohou v případě své výhry a prohry Interu dostat na dostřel městskému rivalovi. Už teď je ztráta čtyřbodová, jenomže Palermo nehodlá prodat svojí "kůži" lacino.

Během týdne slavili Milánští postup do osmifinále Ligy mistrů, stalo se tak po roční pauze, jelikož Milán v minulé sezoně Ligu mistrů nehrál. Nutno podotknout, že postup to byl velice těsný, Milán totiž jen remizoval v Curychu 1:1 a to v případě výhry Marseille nad Realem mohlo znamenat ukončení působení v milionářské soutěže. Jenomže Real Madrid svému slavnému soupeři vypomohl a Francouze porazil. Remíza 1:1 v Curychu není žádná sláva a koneckonců jediné pozitivum na tom je, že se opět prodloužila neporanitelnost Milána v soutěžních utkáních.

Trenér Leonardo, jak se zdá, přežil obrovskou kritiku, která se na něj valila ze všech stran a momentálně jsou šance na titul opět velké. AC Milán se naposledy doma představil proti Sampdorii a tu v celku bez problému porazil 3:0. Rossoneri hráli v tomto utkání velmi dobře, především po taktické stránce, janovskému celku nastříleli během dvaceti minut tři branky a pak už jen výsledek hlídali.

Palermo na tom rozhodně není tak dobře, jako slavnější a favorizovanější Milán. Sicilský klub před nedávnem vyměnil trenéra, ale Delio Rossi se uvedl těsnou porážkou. V jeho druhém vystoupení už se Palermu dařilo lépe, Rosaneri zvítězili 2:1 v těžkém utkání nad Cagliari a fanoušci doufají, že teď půjde všechno snáze. Palermo je aktuálně třinácté, tedy hodně za očekáváním, ale série výher může vše radikálně změnit.

Milánu se při souboji s Curychem zranil stoper Silva, takže místo něj bude hrát Kaladze. Domácím navíc budou scházet ještě Oddo, Gattuso, Onyewu a Bonera. Palermo se představí na stadionu Giuseppe Meazzy bez Migliaccia, to je také jediná ztráta Palerma pro toto utkání.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Nesta, Kaladze, Antonini - Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Pato, Borriello, Ronaldinho
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Nocerino, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.85 - 7.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Bologna FC  (neděle 15:00)
Na stadionu Ennio Tardini přivítá čtvrtá Parma sestupem ohroženou Bolognu, a pokud možno bude chtít uhájit senzační čtvrtou příčku. Její výhodou bude domácí prostředí a poměrně dobrá forma, ovšem pozor, Bologna naposledy vyhrála a výsledek chce potvrdit i na severu Itálie.

Parma nadále překvapuje celou Itálii a po patnácti odehraných kolech jí nadále patří čtvrtá příčka, tedy pozice, která zaručí předkolo Ligy mistrů. Do konce ligy však stále zbývá odehrát spoustu zápasů a vše nakonec může dopadnou úplně jinak. Parma už čtyři utkání neprohrála, ale poslední dva souboje skončily plichtou. Gialloblu si nejprve doma rozdělili body s Neapolí a o týden později i v Janově. Nicméně to nemění nic na tom, že Parma bude doma s Bolognou papírovým favoritem.

Bologna je sice patnáctá, ale poslední dobou se jí vůbec špatně nevede. Z šesti posledních utkání prohrála Bologna pouze dva, a to se soupeři s mnohem zvučnějším jménem. Nad síly jí byly AS Řím a Inter Milán, naopak tři body získala s Udinese a Palermem a v Římě proti Laziu se podařilo získat bod. Trenér Colomba zatím odvádí s týmem dobrou práci a je nutné si tuto výkonnost udržet.

Oba celky na sebe naposledy narazily v roce 2005, tehdy šlo opravdu o hodně. Bojovalo se totiž o přímé udržení v nejvyšší soutěži. Vše nakonec dopadlo lépe pro Parmu, která navzdory domácí prohře 0:1 nesložila zbraně a v odvetě na půdě Bologni vyhrála 2:0. Trenér Guidolin se musí obejít bez Russa, Pisana, Manzoniho a Marigy. Jeho protějšek na lavičce Bologni, tedy trenér Colomba, bude postrádat zraněné Morase, Mutarelliho, Appiaha, Mingazziniho a vykartovaného Portanovu.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Panucci, Antonelli - Dzemaili, Morrone, Galloppa - Biabiany, Amoruso, Lanzafame
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Britos, Bombardini, Lanna - Casarini, Guana, Mudingayi - Adailton - Zalayeta, Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.77 - 3.20 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Siena se podruhé za sebou představí doma a jejím soupeřem bude Udinese. Jedná se o bitvu ze spodní poloviny tabulky. Siena se může konečně odpoutat ode dna, ale Udinese bude jednoznačně proti. Na stadion Artemia Franchiho si pojede minimálně pro bod.

I nadále je posledním celkem soutěže Siena, ale po tomto kole se může všechno změnit. Bianconeri totiž v minulém kole konečně vyhráli a bodově se dotáhli na předposlední Catanii. Oba celky pak ztrácejí na záchranu čtyři body. Siena po dlouhé době vyhrála a odnesla to právě Catania. Ovšem nedá si nikterak říci, že by Siena svého soupeře převálcovala, právě naopak. Domácí totiž s Catanií dvakrát prohrávali a nakonec trochu se štěstím zvítězili 3:2. Na Sienu teď čeká těžší úkol, pokusit se potvrdit výhru nad sicilským celkem tím, že budou bodovat proti Udinese.

Udinese, které také vyznává černobílé barvy, zatím příliš neoslňuje. Jen osmnáct získaných bodů a čtrnácté místo je velkým zklamáním. Fotbalistům Udinese se občas povede utkání, ale pak přicházejí porážky. Hosté naposledy nestačili na Bolognu a trenér Pasquale Marino se ocitl pod velkým tlakem. Přeci jenom s kádrem, kterým Udine disponuje, by měl bojovat o evropské poháry.

Do utkání nenastoupí Paul Codrea, jenž si odpykává karetní trest. Na stadionu Artemia Franchiho se rovněž nepředstaví zranění Rossettini, Parravicini, Ficagna a Vergassola.

Udine je na tom ještě hůře. Stopku má klíčová postava - Antonio Di Natale, ale také Lukovič. Co se týče zraněných, tak soupiska čítá tato jména: Obodo, Ferronetti, Pepe, Sanchez, Pasquale a Zimling.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Reginaldo, Terzi, Brandao, Del Grosso - Jajalo, Genevier, Ekdal - Fini, Calaiò, Maccarone
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Zapata, Coda, Basta, Domizzi - Inler, D'Agostino, Asamoah - Isla, Floro Flores, Romero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - AS Řím  (neděle 20:45)
16. kolo uzavře druhá římsko-janovská bitva mezi Sampdorií a AS Řím. Už odpoledne totiž sehrají své utkání Lazio s janovským FC. Sampdoria se vzpamatovává s porážky 0:3 na San Siru, AS Řím chce zase potvrdit dobrou formu a přiblížit se Lize mistrů.

Sampdoria působila na San Siru hodně neškodným dojmem. Blucerchiati si v Miláně nevytvořili takřka žádnou šanci a po brankové smršti bylo rozhodnuto o jasné výhře AC výsledkem 3:0. Sampdoria tak nejspíše definitivně ztratila elán z úvodu sezony, kdy na vedoucí pozici proháněla milánský Inter. Nicméně bodová ztráta na Ligu mistrů či na Evropskou ligu je prakticky nulová. Sampdoria je sice osmá, ale má stejný počet bodů jako pátá Fiorentina. Pokud Janovští chtějí hrát evropské poháry, musejí se bezpodmínečně zlepšit, jelikož s výkonem, který předvedli v Miláně, daleko nedojdou.

Řím nabral velmi solidní formu a již sedm soutěžních utkání zůstává neporažen. Giallorosi se navíc v tabulce posunuli už na šesté místo a na Ligu mistrů ztrácejí jeden bod. Vlci naposledy triumfovali v prestižním římském derby, a to jim do dalších kol dodá další sebevědomí. Výhra nad Laziem se však nerodila lehce, AS rozhodlo o svém vítězství až čtvrthodiny před koncem, kdy se trefil Marco Cassetti. V lize je tedy vše na správné cestě.

Výhodou Sampdorie nebude jen domácí prostředí, ale na rozdíl od Římanů také zcela kompletní kádr. Trenér Ranieri postrádá Tonetta, Mexese a vykartované Pizarra s Menezem. Vzájemná bilance hovoří jasně ve prospěch římského AS, ovšem poslední konfrontace v Janově skončila plichtou 2:2.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Accardi, Zauri - Bellucci, Palombo, Poli, Mannini - Pazzini, Cassano
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Taddei, De Rossi, Brighi, Perrotta - Totti, Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Cagliari Calcio - SSC Neapol  (sobota 18:00)
16.kolo italské ligy otevře zajímavá konfrontace sardinského Cagliari a Neapole. Oba celky mají aktuálně dobrou formu a oba budou chtít zvítězit. Hosté jedou na Sardinii pro prodloužení své osmi-zápasové série neporazitelnosti.

Cagliari o minulém víkendu vedlo na stadionu Palerma, jenomže dva zásahy domácích z úvodu druhého dějství znamenaly obrat. Nicméně konečná porážka 1:2 rozhodně neznamená konec skvělé formy Cagliari. To totiž do osudného zápasu s Palermem vyhrálo předchozích pět zápasů ze šesti. Cagliari se chce vrátit na vítěznou vlnu a Neapol porazit, pokud by se tak stalo, tak by se svěřenci trenéra Allegriho posunuli před svého soupeře.

Také série Neapole je znamenitá, od příchodu nového trenéra Naples neprohráli a v tabulce jim patří deváté místo. Pravdou je, že Neapolští ztratili několik bodů za konečné remízy, ale naposledy je zaznamenána divoká výhra 3:2 na Bari. Hosté by rádi pronikli do pohárové Evropy, kádr na to rozhodně mají, ale konkurence je v italské soutěži obrovská. Jedním z konkurentů o evropské poháry je i Cagliari. Trenér Mazzarri samozřejmě ví, že na Sardinii ho čeká velmi obtížný úkol. Cagliari je v této fázi soutěže doma hodně silné, vždyť tu prohráli oba janovské celky a dokonce i Juventus Turín.

Ostrovní celek bude postrádat zraněné Marzorattiho s Lupatellim a suspendovaný je Conti. Ani Neapol nebude kompletní, hrát nebudou Datolo, jehož trápí zranění, a Rinaudo s Continim, kteří si odpykávají karetní tresty. V minulém roce se ve stejném duelu radovalo z vítězství Cagliari, které doma vyhrálo bez problému 2:0.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Lopez, Canini, Agostini - Dessena, Parola, Lazzari - Cossu - Matri, Nenè
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Maggio, Gargano, Pazienza, Aronica - Hamšík - Lavezzi, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Bari - Juventus FC  (sobota 20:45)
Bari přivítá favorizovaný Juventus a bude chtít využít psychického rozložení Staré dámy. Juventus totiž vstřebává těžký výprask od Bayernu a brzké vyřazení z Ligy mistrů, ovšem na stadion San Nicola si jede pro všechny body.

Nováčkovi z Bari už se přeci jenom tolik nedaří jako v samotném úvodu sezony, i když aktuální dvanácté místo není špatnou vizitkou. Bari v minulém kole prohrálo na hřišti Neapole 2:3, a to v zápase dvakrát vedlo. Pravdou je, že hosté toho na stadionu San Paolo moc nepředvedli a prakticky ze dvou gólových šancí vstřelili své dvě branky. Nicméně taková to produktivita se může fotbalistům Bari velice hodit v zápase s Juventusem.

Fotbalisté Juventusu zažili během týdne radost, ale i zklamání. Zatímco minulou sobotu porazili v derby d’Italia vedoucí Inter, v úterý doma v přímém souboji o postup nestačili na Bayern Mnichov. Stará dáma dostala hodně naplácáno a po debaklu 1:4 se klidí z milionářské soutěže. Juventus přitom určitě patřil mezi favority na celkové prvenství. Italskému gigantu naprosto selhala defenzíva, což se italským celkům stává málokdy, na hráče Bianconeri tak čeká pouze Evropská liga. Hlavní důraz tedy budou klást Ferrarovi hoši na Serii A, kde se po již zmiňované výhře nad Interem přiblížili prvnímu místu na pět bodů.

Domácí mají poměrně dosti rozsáhlou marodku, nejrůznější zranění mají Donda, Paro, Masiello, Kutuzov, Antonelli, Langella a Diamoutene. Trenér Ventura navíc nemůže počítat s Ranocchiou a Parisim, oba si odpykávají karetní trest. Kompletní nebude ani Juventus, který postrádá střelce Iaquintu, Chielliniho, Sissoka a Felipe Mela.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - A. Masiello, Belmonte, Bonucci, Stellini - Alvarez, Donati, Almiron, Koman - Meggiorini, Barreto
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso - Camoranesi, Poulsen, Marchisio - Diego, Amauri, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.35 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán15112234:1335
2.AC Milán1594223:1531
3.Juventus FC1593328:1630
4.Parma FC1574420:1925
5.ACF Fiorentina1573517:1324
6.AS Řím1573525:2224
7.Janov CFC1573528:2624
8.UC Sampdoria1573520:2224
9.SSC Neapol1565421:2123
10.Cagliari Calcio1571722:1822
11.Chievo Verona1563618:1621
12.AS Bari1556416:1421
13.Città di Palermo1555519:2020
14.Udinese Calcio1553718:1918
15.Bologna FC1544716:2216
16.SS Lazio152769:1513
17.Atalanta BC1533914:2412
18.AS Livorno153396:1812
19.Calcio Catania1516814:249
20.AC Siena15231015:269

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (361)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele