Serie A - preview 14. kola

28.11.2009, 10:09, aktualizováno 29.11.2009, 09:01
Previews
Inter doma přivítá Fiorentinu a bude hájit náskok na čele tabulky. Na zaváhání italského mistra bude v Cagliari čekat Juventus, v Catanii se pak bude snažit udržet krok se špičkou AC Milán. AS Řím cestuje do Bergama, Lazio změří síly s Boloňou...
Udinese Calcio - AS Livorno  (sobota 18:00)
Na stadionu Friuli přivítá čtrnácté Udinese ještě hůře postavené Livorno. Oba celky mají v lize co vylepšovat, Udinese zatím zdaleka neatakuje příčky zajišťující pohárovou Evropu a Livorno je dokonce na sestupovém osmnáctém místě.

Fotbalisté Udine v minulém kole nestačili na Juventus, když na turínské půdě prohráli jedinou brankou obránce Grossa 1:0. Pro svěřence trenéra Pasquala Marina se jednalo už o druhou těsnou porážku v řadě, předtím totiž Udinese nestačilo v domácím prostředí na Fiorentinu (1:0). Bianconeri jsou tedy aktuálně čtrnáctí, a to je po třinácti odehraných kolech zklamání. Před sezonou se totiž vyhlásil útok na pohárové příčky, jenže zatím to jaksi vypadá na další pohárovou neúčast. Zápas s Livornem tedy bude důležitý, protože Udinese by v něm mělo útočit na zisk tří bodů, a tím si i vylepšit i nepříliš přesvědčivé postavení v tabulce.

Livorno sice naposledy porazilo Janov 2:1, ale ze sestupových příček se nevyhrabalo. Nicméně, týmu změna trenéra prospěla, jelikož z pěti odehraných zápasů pod trenérem Cosmim vyhráli tři. Z toho je nutné podotknout, že jeden zápas Livorno prohrálo s Interem Milán, naopak vyhrát dokázalo v Římě proti AS nebo naposledy proti již zmiňovanému FC Janov. Právě poslední výhra nad janovským celkem byla z hlediska psychiky hráčů určitě důležitá, Cosmiho hoši si teď budou věřit i na horké půdě Udinese.

Udine musí oželit start několika hráčů, z nichž nejvážnější ztrátou je trojice Obodo, Pepe, Pasquale. K nim musíme rovněž přičíst zranění Ferronettiho, Sancheze, a Zimlinga. Ani hosté nebudou na severu Itálie kompletní, mimo je čtveřice Tavano, Galante, Mozart a Rival. Vzájemná zápasová bilance hovoří lépe pro Udinese, které zvládlo domácí duel i před dvěmi sezonami, kdy ještě Livorno hrálo Serii A, domácí tehdy vyhráli 2:0.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Zapata, Coda, Felipe - Basta, Inler, D'Agostino, Asamoah, Lukovič - Floro Flores, Di Natale
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Diniz, Knezevič, Perticone - Raimondi, Marchini, Moro, Filippini - Candreva, Pulzetti - Lucarelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.68 - 3.35 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - UC Sampdoria  (sobota 20:45)
Janovské Derby della Lanterna bývá vždy vyhecované a prestižní, ale letos má ještě něco navíc. Obě janovská mužstva se totiž pohybují v popředí tabulky, a proto si jejich vzájemný duel zaslouží velkou pozornost.

Sampdorii od sousedního CFC dělí jen čtyři body. Blucerchiati jsou čtvrtí, bodů mají 24, zatímco Grifové jsou sedmí. Poslední zápasy ani jedněm nevyšly zrovna podle představ a dvě výhry z posledních pěti zápasů jsou málo. Derby je tak skvělou příležitostí, jak načít novou sérii.

Chloubou obou mužstev je bezesporu útok. Zatímco Janov má třetí nejlepší střeleckou potenci v lize, když branky střílí prakticky celý tým, tak Sampdoria spoléhá především na hvězdné duo Cassano - Pazzini, které letos doplňuje ve střelecké formě hrající Mannini. Cassano má sice letos na kontě pouze jedinou brankou, jenže nebýt jeho, nikdy by jich Pazzini neměl osm. Stejně tak Mannini, který při svých pěti brankách těžil právě z práce FantAntonia. To Janov se musel v létě vypořádávat se ztrátou kanonýra Diega Milita a vypadá to, že se s tím popasoval výborně. Optimální útočné složení našel kouč Gian Piero Gasperini ve trojici Rodrigo Palacio, Hernan Crespo, Raffaele Palladino a vychází mu to. Vysoká střelecká potence však není rozhodně pouze zásluhou útočníků, vždyť více než jednu branku má doposud vstřeleno osm hráčů, včetně pětigólového Floccariho a právě Crespa.

Všichni se tak těší, že na Stadio Luigi Ferraris bude k vidění strhující útočný fotbal lahodící oku diváka. Domácí Janov bude mít co napravovat, když naposledy prohrál se sestupem ohroženým Livornem. Sampdoria navíc bude mít o motivaci navíc, protože loni se svým úhlavním nepřítelem prohrála hned dvakrát.

Rozhodně se bude v Janově na co těšit a věřím, že se Derby della Lanterna vyrovná všem šlágrům, které si na nás fotbalový víkend přichystal, španělské El Clásico či londýnské derby nevyjímaje.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia - Biava, Moretti, Bocchetti - Modesto, Zapater, Milanetto, Criscito - Palacio, Crespo, Palladino
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Cacciatore, Gastaldello, M. Rossi, Ziegler - Padalino, Palombo, Poli, Mannini - Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Atalanta BC - AS Řím  (neděle 15:00)
Dvanáctibodovou Atalantu Bergamo čeká doma přetěžký úkol, zdolat rozjetý AS Řím. Giallorosi čtyři soutěžní zápasy neprohráli a ačkoliv Atalanta též zvládla své poslední utkání, tak favoritem budou fotbalisté z "věčného města".

Atalanta zatím balancuje na hranici sestupu a záchrany, což se jí později nemusí vyplatit. Z devíti zápasů, během nichž mimo jiné došlo ke změně trenéra, si Atalanta připsala dvanáct bodů - za tři výhry a tři remízy. Poslední představení bylo pro Atalantu vítězné, Conteho svěřenci získali tři body ze hřiště poslední Sieny. Navzdory vítězství však ještě nemají v Bergamu vyhráno a vzhledem ke špatnému startu se očekává boj do posledního kola. Nyní čeká Atalantu výzva v podobě utkání s AS Řím.

Fotbalisté římského AS, jak se zdá, našli správnou notu a po špatném období přichází očekávané výsledky. K týmu se navíc připojil po zranění kapitán Francesco Totti a jeho účast na hřišti byla sakra znát. Především díky němu porazili Římané Bari 3:1, všechny branky zajistil právě Totti, jenž tak zaznamenal hattrick. Claudio Ranieri tak může být s počínáním svých svěřenců spokojen, pro další tři body cestují do Bergama, kde to ale nebude jednoduché. Giallorosi šplhají směrem vzhůru, momentálně jsou jedenáctí, ale to rozhodně nebude cílem pro tuto sezonu.

Domácím budou chybět zranění Barreto s Radovanovicem. Svému týmu nepomůže také Peluso, který je vykartovaný. Trenér Claudio Ranieri bude postrádat klíčového defenzivního záložníka De Rossiho, jenž ještě není po zápase s Interem úplně v pořádku. Hrát nebudou také Cassetti a Tonetto.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Garics, Bianco, Talamonti, Bellini - Ceravolo, Guarente, De Ascentis, Padoin - Tiribocchi, Acquafresca
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Motta, Mexes, Burdisso, Riise - Pizarro, Brighi - Perrotta, Menez, Vucinic - Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Bari - AC Siena  (neděle 15:00)
Siena přijíždí do Bari letos už se třetím novým koučem. Úkol Alberta Malesaniho je jednoduchý, vyvést SIenu ze sestupového pásma a nejlepší by bylo uspět už v neděli na Stadio San Nicola.

Robur už letos stihl během třinácti kol vyhodit dva trenéry, Marca Giampaola dříve vystřídal do té doby kouč Primavery Marco Baroni, ale ani on neuspěl. Siena se i nadále pohybovala na posledním místě a po šesti získaných bodech ze 13 zápasů musel přijít další změna.

"Situace v tabulce je obtížná, nicméně věřím, že nic ještě není ztraceno. Důležité je příměří s fanoušky, abychom mohli začít pracovat od začátku," narazil Malesani na poslední protesty fanoušků. "Prosil jsem fanoušky, aby si to vzali k srdci a to stejné udělám s hráči. Musíme vše, co se doposud stalo, vymazat a začít od znova."

Jenže Malesanimu se premiéra příliš nepovedla, v Coppa Italia nasadil prakticky nejsilnější sestavu, která nestačila Novaru z Lega Pro, když prohrála 2:0. Sieně až na dlouhodobě zraněné nechybí nikdo, počítat se tak nemůže jen s Rossettinim a Parravicinim.

Domácí Bari si zatím užívá nováčkovskou sezonu, protože to byli právě Galletti, kteří byli tipováni do současné role Sieny. Jednak jsou nováčky soutěže a navíc tu jsou jisté finanční problémy. Nicméně svěřenci kouče Giampiera Ventury se ukázali ve skvělém světle a navzdory malé gólové potenci se mohou rovnat s takovými týmy jako AS Řím nebo Neapol, se kterými leží na 10. příčce.

Ještě lepším výkonům Bari částečně brání rozsáhlá marodka. V neděli budou nejspíše chybět Donda, Paro, Sforzini, Rivas, Gazzi, Masiello, Alvarez a Kutuzov. Naopak se vrací Parisi.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet, A. Masiello, Ranocchia, Bonucci, Parisi, Alvarez, Donati, Almiron, Konan, Meggiorini, Barreto.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci, Rosi, Ficagna, Brandao, Del Grosso, Vergassola, Genevier, Jarolím, Fini, Maccarone, Ghezzal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Juventus FC  (neděle 15:00)
Juventus stíhá vedoucí Inter a nemůže si dovolit zakopnout. Nerazzurri totiž mají na čele pětibodový náskok, který se nesníží ničím jiným, než že bude Stará Dáma vyhrávat. V neděli přijíždí na hřiště Cagliari.

To se po horším startu setkalo se skvělou formou, kterou v minulém kole přetrhlo milánské AC. Cagliari sice na první výhru čekalo až do pátého kola, ale minulé čtyři zápasy vyhrálo. Stopku Isolani vystavilo až AC, které je po strhujícím zápasem porazilo 4:3. Cagliari se určitě nemusí za předvedený výkon na San Siru stydět. Massimiliano Allegri bude opět sázet především na silnou útočnou fázi, proti které se postaví Fabio Cannavaro s Giorgiem Chiellinim.

Ti budou chtít společně se svými spoluhráči chtít na Stadio Sant'Elia uspět, dostat pod tlak Inter, který hraje v neděli večer s Fiorentinou a napravit porážku od Bordeaux, která rozhodla o tom, že o postup do další fáze Ligy mistrů si to Bianconeri rozdají v posledním zápase s Bayernem. Nicméně nyní jde Liga mistrů stranou, v Turíně se soustředí na domácí soutěž, kde se snaží dohnat první pozici a zároveň ubránit tu svou. Na první ztrácí pět bodů, na třetí AC Milán mají dvoubodový náskok.

Před zápasem musí vyřešit hádanku kouč hostů Ciro Ferrara, který již má k dispozici veterána Alessandra Del Piera a Moma Sissoka a musí rozhodnout, zda je nasadí. V posledních zápasech na jejich místech nastupovali Poulsen s Giovincem a je otázkou, zda se v základní sestavě objeví i v Cagliari. Nicméně jedno je jasné, Juve budou chybět zranění Iaquinta, Zebina, Tiago, Marchisio a Trezeguet. Zranění hlásí i domácí, obránci Pisano a Marzoratti jsou mimo hru.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti, Pisano, Lopez, Astori, Agostini, Biondini, Conti, Lazzari, Cossu, Matri, Nene.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon, Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie, Sissoko, Melo, Marchisio, Diego, Amauri, Del Piero.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.95 - 3.30 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Další souboj sousedů z tabulky obstará dvanácté Palermo, které zajíždí na půdu jedenáctého Chieva. Domácím se trošku přestalo dařit, o čem svědčí i poslední dva prohrané duely, jenže ani hosté ze Sicílie neoplývají skvělou formou. Po remíze v derby s Catanií došlo ke změně trenéra - kormidla týmu se ujal někdejší trenér Lazia Delio Rossi.

Delio Rossi skončil u mužstva Lazia na konci minulé sezony, od té doby nikde netrénoval. Palermu se pod trenérem Walterem Zengou příliš nedařilo a vaz tomuto trenéru "zlomil" nerozhodný výsledek s Catanií. Vedení sicilského Palerma angažovalo na jeho pozici Delia Rossiho, který dokázal Lazio probojovat do Ligy mistrů, či s ním získat Italský pohár.

Pojďme nejdříve na domácí Chievo, které se v úvodu sezony prezentovalo dobrými výkony, ovšem v poslední době už to tak slavné není. Veronský celek už tři utkání nezvítězil a v posledních dvou případech dokonce prohrál. Tím se Di Carlovi hoši dostali na třinácté místo, ovšem tři body od sestupu. Ve 14. kole bude možnost nápravy, i když nic jednoduchého na Chievo nečeká, Palermo bude chtít pod novým trenérem zvítězit.

O změně trenéra už bylo napsáno dost - Zengu vystřídal Rossi, a jestli to týmu pomůže, ukáží až následující zápasy. Palermu se zejména nedaří venku, v letošní sezoně se klub vyznávající růžovou barvu radoval venku jenom jedinkrát a k tomu připsal i jednu remízu.

Domenico Di Carlo se musí obejít bez služeb Mora, Freye a Luciana s Yepesem, kteří si odpykávají karetní tresty. V trestu je i hostující Pastore a na stadionu Bentegodi se neobjeví rovněž Tedesco a Succi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Morero, Mandelli, Mantovani - Pinzi, Rigoni, Marcolini - Bentivoglio - Pellissier, Abbruscato
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.05 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Mil�n - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Nejzajímavější duel nedělního programu Serie A uvidí fanoušci na San Siru. Mistrovský Inter Milán i letos vévodí tabulce a svůj náskok bude minimálně hájit proti Fiorentině.

Inter má před druhým Juventusem k dobru již pět bodů, náskok na třetí AC Milán je pak ještě o dva body větší. Špatně na tom Nerazzurri nejsou ani v Lize mistrů, po chladném výkonu sice v týdnu prohráli na hřišti Barcelony, přesto mají vše i nadále ve svých rukách a k postupu jim stačí v posledním zápase porazit doma Rubin. Za jistých okolností navíc bude stačit i remíza.

Italská média informovala o tom, že neúspěch v podobě nepostupu do osmifinále Ligy mistrů by mohl znamenat konec trenéra Joseho Mourinha, to ale hned popřel prezident Massimo Moratti. "Určitě ne. Je třeba všechno rozebrat, ale i nadále mu věříme," řekl Moratti.

Inter nenastoupí kompletní, mimo hru jsou zranění Santon a především pak Sneijder, který dle slov Mourinha hodně chyběl proti Barceloně. Další citelnou absencí je ztráta Maicona, který se nechal vyloučit v závěru vyhraného zápasu s Boloňou.

Ani Fiorentina nenastoupí kompletní, karetní trest na hřiště nepustí Donadela, zranění jsou Mutu, Gamberini a Natali.

Hosté před týdnem prohráli doma s Parmou 2:3 a na Inter mají již jedenáctibodové manko, náladu si ale napravili v Lize mistrů. Výhra nad Lyonem znamená postup italského klubu na úkor Liverpoolu, který se po plodných letech v soutěži musí letos spokojit jenom s přestupem do Evropské ligy.

"Čeká nás těžký zápas, Inter bude favoritem, ale nebojíme se. Jedeme na San Siro potvrdit dosavadní výsledky a chceme zahrát tak jako proti Lyonu," řekl Ricardo Montolivo.
Inter Mil�n - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, J. Zanetti, Lucio, Samuel, Chivu, Cambiasso, Muntari, Balotelli, Stankovič, Eto'o, Milito.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Comotto, Dainelli, Kroldrup, Gobbi, Montolivo, C. Zanetti, Marchionni, Santana, Vargas, Gilardino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Pro Lazio Řím nadešel čas konečně zvítězit a alespoň částečně si vylepšit katastrofální postavení v tabulce. Biancocelesti totiž přivítají Bolognu, která s nimi se stejným počtem bodů v tabulce sousedí. V případě dalšího neúspěchu by se mohlo stát, že Lazio spadne na příčku, která znamená sestup.

Opravdu špatně si vede jeden z nejslavnějších italských celků. Pravdou je, že Lazio už zdaleka nebudí v Evropě takový respekt jako kdysi, ale pořád je to poslední vítěz Italského poháru a italského Superpoháru. Už loni se římský klub trápil a konečné desáté místo odčinil až triumfem v Coppa Italia, jenže to aktuálně patnáctou příčku neomlouvá. Lazio má dokonce stejný počet bodů jako osmnácté, tedy sestupové Livorno a vypadá to, že budou mít svěřenci trenéra Bellardiniho velké potíže. Lazio naposledy sice bodovalo, ale remíza 0:0 nikam římský celek neposunula. Davide Ballardini však věří, že již v následujícím utkání s Bolognou jeho svěřenci potupnou sérii bez výhry prolomí a konečně se odrazí k lepším výkonům.

Také Bologna nevstoupila do sezony bůh ví jak dobře, ale na rozdíl od Lazia se poslední dobou výsledkově zvedla. Ze čtyř zápasů vyhráli svěřenci trenéra Colomba dva, což je dobrá bilance vzhledem k tomu, že zbývající dva neúspěchy byly proti AS Řím a Interu Milán. Dvě zmíněné výhry byly z domácího prostředí, venku je to však mnohem, ale mnohem horší. Bologna společně s Udinese a Catanií venku ještě nevyhrála, hosté jsou dokonce ve venkovní tabulce na posledním místě. I pro tento fakt hodlají hráči Bologni zabrat a z Říma si nějaký ten bod přivézt.

Domácí musí oželet start několika hráčů, zde je jejich výčet: Siviglia, Perpetuini, Mauri, Makinwa, Manfredini a Cruz. U posledně jmenovaného se jedná o karetní trest, Cruz bude svému týmu chybět ve třech utkáních, momentálně i jeho sužují zdravotní problémy.

Hosté také nebudou kompletní, schází trio fotbalistů: Mutarelli, Valiani a Lavecchia.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Cribari, Stendardo, Radu - Lichtsteiner, Baronio, Matuzalem, Kolarov - Foggia, Zarate - Rocchi
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Britos, Lanna - Mingazzini, Guana, Mudingayi - Adailton - Di Vaio, Zalayeta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.68 - 3.35 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Zajímavé měření sil bude k vidění na stadionu Ennio Tardini, kde Parma hostí Neapol. Oba týmy prožívají dobrá období, Parma je totiž pátá a vážně aspiruje na pohárovou Evropu, Neapol zase po špatném začátku zabrala a pod novým koučem je šest zápasů neporažena.

Parma i nadále pokračuje v senzačních výkonech a v minulém kole to naplno pocítila silná Fiorentina, která překvapivě doma s Parmou prohrála 2:3. Klub z města šunky se tak dostal právě před Violu a je pátý, na Ligu mistrů dokonce ztrácí pouhý jeden bod. Parma přitom hrála v loňské sezoně nižší soutěž, ale po postupu dobře posílila a momentálně v Itálii budí velký respekt. Parma se může spolehnout především na domácí prostředí, kde prohrála jenom jednou a v tabulce domácích zápasů patří mezi nejlepší celky v Itálii.

Také Neapol si v poslední době nevede špatně, i když ze čtyř zápasů tři remízy není úplně to pravé ořechové. Nicméně od začátku sezony udělali v Neapoli velký krok a největší zásluhu na tom má trenér Mazzarri, pod kterým se začalo Neapoli dařit. Zlepšené výkony zaznamenala také největší hvězda Neapole - slovenský záložník Marek Hamšík, o kterého se opět zajímá několik předních velkoklubů. Ofenzivní Hamšík a spol. však v minulých kolech vyšli střelecky naprázdno. Řeč je o dvou bezbrankových remízách 0:0 s Catanií a Laziem. Nyní už však trenér Mazzarri věří, že proti Parmě se jeho svěřenci střelecky prosadí a získají další cenné body do ligové tabulky.

Domácí nastoupí bez klíčových útočníků Paloschiho s Bojinovem, dále nebudou hrát ani Russo, Pisanu, Manzoni, Mariga a suspendovaný Galloppa. Také Neapol hlásí ztrátu klíčového útočníka, mimo hru je totiž Argentinec Lavezzi a na trávníku se neobjeví ani Rinaudo, ten si musí na další start počkat minimálně tři zápasy.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Panucci, A. Lucarelli, Castellini - Morrone, Dzemaili, Lunardini - Amoruso, Lanzafame
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Contini - Maggio, Gargano, Pazienza, Aronica - Hamšík, Quagliarella - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - AC Mil�n  (neděle 20:45)
Čtrnácté kolo zakončí duel mezi Catanií a milánským AC. Jedná se o střetnutí dvou týmů z opačných pólů tabulky. Milánští jsou třetí a budou chtít využít případného zaváhání Juventusu či Interu Milán. Catania se nachází na smutném devatenáctém místě a jakýkoliv bodový zisk by byl přínosem.

V minulém kole si Catania připsala bod za remízu 1:1 v sicilském derby proti Palermu a to by mohlo devatenáctému celku soutěže pomoci především po psychické stránce. Catania se totiž trápí a remíza na půdě největšího rivala byla úspěchem, a to i navzdory tomu, že konečný bod sicilský tým ze sestupových vod nedostal.

AC Milán má za sebou těžké utkání Ligy mistrů s Olympiquem Marseille. Konečná remíza 1:1 nahrává spíše do karet milánskému celku, který ale ještě nemá jistý postup. K definitivní jistotě musí porazit FC Curych, ale za jistých okolností si může dovolit i prohrát. Svěřenci trenéra Leonarda tak prodloužili svojí šňůru neporazitelnosti v soutěžních utkání a v tomto duchu chtějí pokračovat i na sicilské půdě. Jen pro přehled, Milán v posledním ligovém duelu přestřílel Cagliari 4:3 a je stále třetí.

Oba celky trápí absence několika hráčů. Domácím bude pro zranění chybět Barrientos, Sciacca, Delvecchio, Marchese a Pesce. Milánští se zase musejí obejít bez Odda, Gattusa, Onyewua, Jankulovského a vykartovaný je Pirlo. Právě neúčast Pirla se jeví jako nejvíce kritická, i když trenér Leonardo má i bez něj vysoce kvalitní kádr.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Spolli, Capuano - Biagianti, Carboni, Llama - Martinez, Mascara - Morimoto
AC Mil�n - pravděpodobná sestava:
Dida - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Flamini, Ambrosini - Seedorf - Pato, Borriello, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.45 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Mil�n13102132:1132
2.Juventus FC1383226:1327
3.AC Mil�n1374218:1525
4.UC Sampdoria1373320:1624
5.Parma FC1372417:1623
6.ACF Fiorentina1363415:1221
7.Janov CFC1362523:2420
8.Cagliari Calcio1361619:1619
9.SSC Neapol1354417:1819
10.AS Bari1346312:1018
11.AS Řím1353522:2118
12.Città di Palermo1345417:1817
13.Chievo Verona1343615:1615
14.Udinese Calcio1343615:1715
15.SS Lazio132659:1412
16.Bologna FC1333714:2112
17.Atalanta BC1333713:2012
18.AS Livorno133376:1412
19.Calcio Catania1316612:199
20.AC Siena1313911:226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele