Primera Division - souhrn 9. kola

22.10.2011, 19:54, aktualizováno 23.10.2011, 23:49
Komentáře a souhrny
Levante porazilo i Villarreal a vede tabulku. Real Madrid si pohrál s Malagou a je druhý, Barcelona jenom remizovala se Sevillou. Atlético remizovalo 1:1 s Mallorkou, stejným výsledkem skončil i duel Valencia - Athletic. Sporting Gijón konečně zabral, doma vládla i Osasuna. Na dno tabulky se po porážce od Espanyolu propadl Santander.

Villarreal CF - Levante UD 0:3

23.10.2011 22:00

Góly: 16. Juanlu, 43. Juanlu, 58. Arouna Koné

Kdo by to byl býval čekal, že se po osmi kolech usadí v čele Primery Division Levante! Granotes tentokrát vyloupili El Madrigal a Villarrealu nasázeli tři branky. Na výhře 0:3 měl největší podíl dvoubrankový Juanlu, ve druhé poločase pak vstřelil poslední, třetí branku Koné.

Přitom první velkou šanci zápasu měl Villarreal, jmenovitě Giuseppe Rossi. Proti jeho zakončení vytáhl dobrý zákrok brankář Munua. Pak už přišla první branka hostů.Valdo poslal do pokutového území neomylný centr a Juanlu z voleje na vzdálenější tyč nedal Lopézovi vůbec žádnou šanci - 0:1 pro Levante. Žlutá ponorka byla opařena a nedokázala směrem dopředu vymyslet nic kloudného. Místo snažení tak přišel těsně před koncem prvního poločasu druhý gól.

Barkero poslal do šestnáctky kolmici, kterou Koné ještě vyšperkoval přihrávkou do malého vápna, kde byl Juanlu, jenž bez potíží vstřelil svojí druhou branku v zápase - 0:2 pro Levante. Villarreal se nezmátořil ani po změně stran a definitivní k.o. mu zasadila třetí branka z 58. minuty. Souboj dvou dvojek Koného a Rodrigueze dopadl lépe pro prvně jmenovaného. Útočník Levante se obránce zbavil a nekompromisní střelou zblízkosti pod břevno zvýšil už na 0:3 pro Levante. Koné měl přitom na kopačce třetí branku už v předchozím momentu, kdy z voleje pálil vedle.

Villarreal se v tomto zápas doslova trápil, jindy výtečný Rossi měl další smůlu, hlavou opět nedokázal rozvlnit síť. Levante vyhrálo na El Madrigalu naprosto zaslouženě a dost překvapivě vede celou Primera Division.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Athletic Bilbao 1:1

23.10.2011 20:00

Góly: 89. Roberto Soldado - 72. Iker Muniain

Valencia doma nedokázala naplno bodovat proti Bilbau a po remíze 1:1 je na pátém místě, Bilbao je dokonce jedenácté. Za končný výsledek ale mohou být netopýři rádi, neboť ještě minutu před koncem prohrávali.

Svěřencům trenéra Emeryho se během týdne nepovedlo utkání Ligy mistrů na hřišti Leverkusenu a ani v ligovém zápase to nevypadalo příliš dobře. Zápas pro ně přitom začal dobře, diváci na stadionu Mestalla viděli několik šancí, avšak dlouhou dobu žádnou branku. Banegova střela byla zablokována a Topal pro změnu mířil z rohového kopu vedle.

Poté začal mít práci brankář Guaíta, nepřišel si na něj se svým střeleckým pokusem Muniain, ani Susaeta, jehož volej byla pro ofsajdové postavení zbytečná. Ve 37. minutě přišli domácí o Sergia Canalese, mladý záložník se zranil už na začátku, jenže zkoušel pokračovat, ale nešlo to. První poločas skončil bez branek a diváci se mohli těšit na druhé dějství.

Po hodině hry mohli mít Valencijští jedinečnou možnost jít do vedení. Soldado byl faulován Amorebietou, ale rozhodčí byl nezaujatý a penaltu neodpískal. Výsledek 0:0 vydržel až do 72. minuty. To popotáhl míč až na hranici pokutového území Iker Muniain, obrana Valencie si ho vůbec nevšimala a nechala ho v poklidu vystřelit. To se ukázalo jako osudný moment, neboť rána Muniaina zapadla přesně k tyči, brankář domácích Guaita se natahoval marně - 0:1 pro Athletic.

Mladý forvard mohl zanedlouho vstřelit druhou branku ale Guaíta dobrým zákrokem držel šance Valencie nad vodou. Valencii se pak skutečně podařilo vyrovnat až minutu před koncem. Banega poslal do vápna dlouhou přihrávku a Soldado, byť v úhlu, dostal míč na záda Iraizoze - 1:1.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - RCD Mallorca 1:1

23.10.2011 18:00

Góly: 43. Falcao (pen.) - 2. Tomer Hemed (pen.)

Atlético nepotvrdilo roli velkého favorita v duelu s Mallorcou, když pouze remizovala na stadionu Vicente Calderona 1:1. Domácí vůbec nezastihli začátek zápasu a už po dvou minutách prohrávali, pokutový kop totiž proměnil Hemad. Těsně před přestávkou dokázal také z penalty vyrovnat kanonýr Falcao, více už však Atléti nestihli. Po další ztrátě se propadli na devátou příčku, Mallorca se vyšvihla na pozici o dvě místa horší.

Domácí si přitom vytvořili místy i obrovský tlak a svého soupeře drtili, jenže dobrý výkon vedl jen k jednomu bodu. Mnohé zapříčinila už druhá minuta, ze které se Atlético nějakou chvíli vzpamatovávalo. Z levé strany totiž odcentroval Tissone, balón se otřel o ruku Silvia a rozhodčí nařídil velmi spornou penaltu. K míči se postavil Hemad, poslal Courtoise na druhou stranu a otevřel skóre zápasu.

První střelu Rojiblancos měl na svědomí až po dvaceti minutách hry Tiago, vypálil však velmi nepřesně. Stejně se vedlo i Diegovi, Falcaovi a Silviovi, a tak si Aouate první zákrok připsal až ve čtyřicáté minutě, kdy s menšími problémy zkrotil hlavičku Falcaa. A ve třiačtyřicáté minutě už se domácí radovali ze zaslouženého vyrovnání, znovu k tomu výraznou měrou dopomohl hlavní sudí Borbalán. Tentokrát ale šlo o faul neoddiskutovatelný, Falcao byl zezadu jednoznačně postrčen Ramisem. Kolumbijský útočník se nezalekl známé fotbalové poučky o výběru exekutora, vzal zodpovědnost na sebe a nezaváhal.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už se nesla jasně v duchu převahy Atlética, ovšem i přes velký počet střel se nejednalo o nějak výrazné příležitosti. Jako první to zkoušel technickým obstřelem Adrián, jenže těsně minul. Po hodině hry se do slibné palebné pozice dostal Reyes, ale s jeho pokusem si pozorný Aouate poradil.

Atléti tlačili, posílali do soupeřovy šestnáctky jeden nebezpečný míč za druhým, k rozhodující trefě to však nevedlo. Největší šanci strhnout vedení na stranu domácích zahodil Falcao, utkání tak skončilo pro Mallorku cenou remízou.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Zaragoza 3:0

23.10.2011 18:00

Góly: 17. Raúl García, 27. Nino, 30. Javad Nekounam

Osasuna si proti Zaragoze zajistila důležité tři body, které ji vzdálily sestupovému pásmu. Domácím skvěle vyšel první poločas, mezi osmnáctou a třicátou minutou nastříleli tři branky. Víc jich ve zbytku utkání nepadlo.

Tým z Pamplony odehrál velmi dobré utkání. Že bude na stadionu panovat dobrá nálada, naznačily hned první minuty. Ninovu střelu musel dobrým zákrokem likvidovat brankář Roberto, do gólové šance se chvíli poté řítil Cejudo, chyběly mu centimetry.

V osmnácté minutě se už skóre měnilo. Osasuna už měla v tu chvíli územní převahu, když Nino načechral míč pro Raula Garciu, který z voleje prostřeli vše, co mu stálo v cestě. Nino byl dál ústřední postavou zápasu a nutil Roberta k trvalé pozornosti. Gólman Zaragozy jeho další šanci lapil, stejně jako příležitost Baldeho.

Zasloužené druhé branky se domácí doškali v sedmadvacáté minutě. Obrana Zaragozy zaspala při dlouhém autu Bertrana, Garcia posunul míč a Nino ho zblízka dopravil do sítě. Osasuna byla při chuti. O tři minuty později sice přímý kop zastavil ve zdi stojící Postiga, Balde ale pohotově nacentroval na Nekounama, který hlavou přidal třetí branku.

Hosté se smířili s tříbrankovou ztrátou a zbytek zápasu odehráli, aniž by si vytvořili vážnější šanci. To domácí mohli hned několik branek přidat. Balde nastřelil tyč, Ninovu dělovku skvěle zneškodnil Roberto a Cejudo v závěru po rohu pohrdnul stoprocentní šancí. I tak mohli být domácí plně spokojeni, díky jasné výhře jsou nyní desátí.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Getafe CF 0:0

23.10.2011 16:00

Góly: -

Nejméně atraktivní zápas celého devátého kola viděli diváci na stadionu Anoeta v San Sebastianu, kde domácí Real Sociedad sehrál bezbrankovou remízu proti Getafe. Utkání mělo vyrovnaný průběh a díky střelecké nemohoucnosti obou celků skončilo bez branek. Remíza více vyhovuje hostím, kteří jsou sice se šesti body nad sestupovou propastí, ale v utkání byli outsidery. Sociedad má o dva body více a také na tom není v úvodu sezóny úplně ideálně.

Real Sociedad měl za sebou sérií tří porážek a remíza proti Getafe je tak prvním získaným bodem po delší době. Getafe má po osmi zápasech na svém kontě pouze jedno vítězství a pokud chce myslet na záchranu, bude v dalším průběhu sezóny muset své výkony zlepšit. Domácí byli v prvním dějství lepším týmem a první střelu na branku vypálil záložník Antoine Griezmann. Gólman Moya však byl na jeho projektil připraven a bez problémů ho zneškodnil.

Šance však přišly také na straně hostů z Getafe. Zejména Miku mohl pohnout se skóre, ale to by musel využít povedenou přihrávku od Leóna téměř před poloodkrytou branku. Venezuelský útočník se své šance zalekl a gólman Claudio Bravo stihl jeho střelu vyrazit na roh. První velmi neatraktivní půle tak skončila za stavu 0:0.

Do druhé půle vstoupili hosté v lepším rozpoložení a chvílemi dokonce Sociedad přehrávali. Velmi zajímavý pokus z hranice pokutového území vypálil pět minut po začátku druhého dějství Mehdi Lacen, ale jeho střele scházela přesnost. Na druhé straně zahrozil útočník Agirretxe, který se uvolnil po pravé straně a střelou z úhlu prověřil připravenost Moyi.

Jednu z největších šancí celého utkání měl Miku v 76. minutě. Po vynikající kombinaci Getafe se ocitl sám před gólmanem Sociedadu, ale ani tentokrát nedokázal zamířit přesně. V závěru zápasu ještě dokonce Pedro León nastřelil břevno a byl tak blízko vstřelení gólu, ale ani po této šanci se skóre neměnilo. Závěrečná patnáctiminutovka tak nabídla nejlepší podívanou z celého zápasu, ale na výsledku 0:0 už to nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Real Betis - Rayo Vallecano 0:2

23.10.2011 12:00

Góly: 80. Lass Bangoura, 89. Koke (pen.)

Nedělní předehrávka v pravé poledne skončila tentokrát zajímavým překvapením. Betis po povedeném úvodu sezóny nyní prohrál už čtvrté utkání v řadě, tentokrát na domácí půdě proti dalšímu nováčkovi z Raya Vallecana. Zápas byl po dlouhou dobu vyrovnaný, ale v závěrečné desetiminutovce vstřelili hosté dva góly a rozhodly tak o svém vítězství.

Rayo Vallecano se díky vítězství dostalo v tabulce už Betisu na dostřel. Nyní na něj ztrácí už pouze tři body a pokud bude Betis pokračovat ve svých výkonech z posledních týdnů, můžou si oba celky pořadí úplně klidně prohodit. Rayo se díky výhře posunulo s devíti body na desátou příčku v tabulce.

Po čtyřech povedených výhrách z úvodu sezóny je čtvrtá porážka v řadě pro Betis obrovským zklamáním. Navíc na domácí půdě proti soupeři, kterého by měl Betis doma porazit. Domácí měli první šanci po čtvrthodině hry a ocitl se v ní Martin Castro, ale tváří v tvář gólmanovi Cobenovi se zalekl své šance a neproměnil.

Také Rayo se v prvním dějství uvedlo zajímavou akcí. Po pěkné kombinaci zakončoval levačkou Espinosa, ale jeho ráně chyběla větší razance. Rayo už v první půli naznačovalo své ambice v tomto utkání a v další šanci se ocitl Alejandro Arribas, který z úhlu nedokázal přesně zakončit. Na druhé straně hrozil zejména útočník Castro. Ten ve 36. minutě mohl z hranice pokutového území prolomit bezbrankový stav, ale jeho povedená rána pouze lízla pravou tyč branky Vallecana.

V závěru poločasu ještě zahrával pokutový kop hostující Piti a odražený balón dělal v pokutovém území Betisu neplechu. Nakonec ho do bezpečí uklidil obránce Francisco Chica a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas se nesl ve znamení toho prvního a z obou stran nebyl vidět příliš zajímavý fotbal. Jediným rozdílem tak byly góly, které ve druhém poločase přišly v závěrečné desetiminutovce a padly pouze do sítě domácího Betisu.

Nejprve se v 80. minutě trefil mladý útočník Vallecana Bangoura, který se dostal k odraženému balónu a sám před gólmanem Betisu neměl problém zakončit a poslat svůj tým do vedení. V 88. minutě přidal druhý gól Koke, který zahrával pokutový kop po faulu jednoho z domácích obránců. Betis tak díky nepovedenému závěru utkání na domácím hřišti podlehl Rayu 0:2.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sevilla FC 0:0

22.10.2011 22:00

Góly: -

Barcelona potřetí v sezoně ztratila a propadla se za Real na druhé místo tabulky Primera División, velmi cenný bod si odváží Sevilla. Domácí byli jasně lepší, v nervózním duelu však nedokázali dát ani gól, což se jim stalo letos vůbec poprvé. V nechutném závěru utkání, kdy padly dvě červené karty, ještě nejlepší hráč světa Messi neproměnil penaltu. Sevillu po celých devadesát minut úžasným způsobem zachraňoval gólman Javi Varas.

Po pár minutách klasického obléhání branky soupeře si Barcelona vytvořila první velkou šanci, Iniesta střílel po přihrávce Alvese pohotově k tyči, ale Varas byl proti. Na druhé straně chyboval při pokusu sklepnout míč hrudí pro Valdése Abidal, rychlík Navas ale ke smůle Sevilly tohoto zaváhání nevyužil.

Ve čtyřicáté minutě střílel z velmi zajímavé pozice David Villa, Varas si ale bez větších potíží poradil. Barca obléhala bránu soupeře velmi trpělivě, ovšem hosté skvěle bránili a nenechávali Blaugranas žádné místo. A tak to domácí museli zkoušet i z větší vzdálenosti, střely Thiaga a poněkud neviditelného Messiho ale skončily nad brankou.

Asi největší šanci Barcelony ze hry měl po nádherné akci na kopačce Villa, který těžil z výborné práce Iniesty s Adrianem, zblízka ale neumístil míč ideálně, a tak Varas s vypětím všech sil dokázal zasáhnout. V poslední minutě první půle zavelel Messi k útoku, obešel tři protihráče a střílel pravačkou na zadní tyč, byl to ale jen jeden z mnoha jeho prohraných soubojů s neuvěřitelným Varasem.

Zdaleka nejaktivnějším hráčem Barcelony byl Andrés Iniesta, který společně s Xavim vymýšlel akce svého týmu a ještě stihl být nejpilnějším střelcem na hřišti. Těsně po přestávce však barcelonská osmička pobídky Adriana nevyužila. V padesáté šesté minutě to nezvykle hlavou zkoušel Messi a nemířil vůbec špatně, přesto jeho střele pár centimetrů chybělo.

Po hodině hry našem Messi dokonalým pasem za obranu Iniestu, který se snažil přehodit Varase, jenže trefil břevno. Další rány Iniesty a střídajícího Fábregase skončila na hostujícím gólmanovi, Messiho zase vychytal Varas. Na druhé straně mohl jít úplně sám na Valdése Rakitič, jenže si míč prachbídně zpracoval a o míč přišel. V nastaveném čase byl v pokutovém území jednoznačně zezadu faulován Iniesta a Barcelona tak dostala ideální příležitost v samotném závěru rozhodnout.

Míč si postavil Lionel Messi, jenže pak se začaly dít neuvěřitelné věci. Střídající Fréderic Kanouté nejprve ve snaze rozhodit Messiho tak dlouho postával u balónu postaveného na puntíku, až si vykoledoval žlutou kartu. Hned v zápětí ještě Messiho míč odkopl a měl jít do sprch. Tím to však rozhodně neskončilo. Když už se zdálo, že je vše připraveno, strhla se za Messim velká mela, Kanouté udeřil do obličeje Fábregase a tentokrát už se vyloučení vyhnout nemohl.

Po několika minutách konečně dostal Messi svolení, jenže si vybral znovu svou oblíbenou stranu, což čekal i hrdina Varas a pokutový kop zneškodnil. Jen o minutu později pronikal do šestnáctky Pedro, obhodil si Navarra, který ho nešetrně sejmul a i on uviděl červenou kartu. Poslední Messiho pokus z volného přímého kopu skončil znovu v rukavicích Varase, a tak skončilo utkání nečekanou remízo 0:0.

Sevilla odehrála skvělý zápas, výborně bránila a nepouštěla Barcelonu do vyložených příležitostí. Nechutné představení jejích hráčů z nastaveného času ovšem kazí dojem z celého výkonu hostujícího týmu. Jednoho muže přesto nemohu opomenout vyzdvihnout - Javi Varas znovu ukázal, že již patří mezi španělskou brankářskou špičku a dokonalým výkonem zařídil svému týmu bod. Ten prozatím udržel Sevillu na čtvrté příčce, svůj zápas ale ještě neodehrála Valencia. Barcelonu překonal Real a v neděli se to může podařit také Levante.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Madrid 0:4

22.10.2011 20:00

Góly: 11. Gonzalo Higuaín, 24. Cristiano Ronaldo, 28. Cristiano Ronaldo, 38. Cristiano Ronaldo

Původně jeden ze šlágrů kola se stal jasnou záležitostí pro hostující Real Madrid. Bílý balet přehrál 4:0 domácí Málagu zejména díky hattricku Cristiana Ronalda v první půli. Andalusané chtěli vstřelit aspoň čestný úspěch, v cestě jim však stála branková konstrukce nebo gólman Casillas.

Nejméně na pár hodin se stal Real lídrem La Ligy po triumfu nad Málagou na stadionu La Rosaleda. Hosté prodloužili svou sérii 28 zápasů bez prohry proti andaluskému celku a v souboji současného a posledního trenéra Realu byl úspěšnější José Mourinho než Manuel Pellegrini. Bývalí hráči Realu Baptista a Van Nistelrooy se na hřiště nedostali.

Málaga nastoupila s Iscem na spojce a Rondón se posunul na úkor Van Nistelrooye na hrot. Mourinho nahradil Özila Di Maríou. Hned zkraje utkání se obě mužstva dožadovala penalt po zákrocích na Ronalda a Joaquína, ale marně. Pak Khedira nedosáhl ideálně na centr Kaká a na druhé straně zachránil po chybě Ramose včasným vyběhnutím Casillas před Rondonem.

V 11.minutě už Real otevřel skóre. Di María našel ideálně na hraně ofsajdu krajana Higuaína, ten se vyhnul brankáři Rubénovi a uklidil míč do prázdné branky. Domácí kontrovali ranou Apoňa z přímého kopu, kterou Casillas vyrazil. Domácí brankář pro změnu zneškodnil nadvakrát dalekonosný pokus Khediry.

Ve 22.minutě Bílý balet zvýšil náskok. Prsty, respektive levou nohu, v tom měl opět Di María, který ideálně našel ve vápně Cristiana Ronalda, který prostřelil Rubéna. Casillas pro změnu vytěsnil hlavičku Demichelise po přímém kopu Cazorly na roh. O pět minut poté se Real radoval potřetí. Xabi při protiútoku našel opět Ronalda a ten zpoza šestnáctky překonal bezmocného Rubéna.

Další šanci měl Di María, který bez přípravy střílel zdálky, ale branku Málagy neohrozil. Ve 37.minutě padl čtvrtý gól a rtuťovitý Argentinec na něm měl rovněž podíl. Roh z jeho kopačky usměrnil hlavičkou Ramos na zcela volného Ronalda, který podrážkou v akrobatické pozici skóroval potřetí. Málaga byla zralá na ručník, přesto se nevzdala.

Do konce poločasu ještě pálil do boční sítě po dobré akci Cazorla, na druhé straně těsně minul z přímého kopu opět Ronaldo a v poslední minutě zlikvidoval nájezd Joaquína výborně Casillas.

V druhé půli Real mírně zvolnil a umožnil domácím více nájezdů na svoji branku. Nejprve napálil Joaquín z přímého kopu břevno, z protiútoku namířil nepřesně Higuaín. Další příležitosti měli domácí po střele Cazorly těsně vedle, poté zachránil Casillas po ráně Eliseua a následně šel vedle pokus Demichelise.

Málaga si udržovala i nadále převahu, střelám Eliseua a Toulalana se postavil do cesty Ramos. Pak hru rozkouskovalo střídání, takže další šanci měl až v 77.minutě po hlavičce Rondona střídající Fernández, který opět napálil břevno. Za Real přestřelil rovněž vystřídavší Callejón. Závěrečnou šanci zápasu měl muž zápasu Ronaldo, ale Rubén jeho ránu z přímého kopu s obtížemi zlikvidoval.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Granada CF 2:0

22.10.2011 18:00

Góly: 6. David Barral, 42. Castro

Sporting v devátém kole konečně zabral, doslova udolal na domácím hřišti Granadu a připsal si první vítězství v sezoně. Oby týmy dál zůstávají na sestupových pozicích, ovšem nyní už to pro domácí nevypadá tak černě. Utkání rozhodly branky Barrala a Castra z prvního poločasu.

Velmi důležitá pro průběh tohoto duelu byla už šestá minuta, kdy Sporting rozjel rychlou přímočarou akci po pravé straně, Castro našel v pokutovém území Barrala, který si počkal na ideální moment ke střele a ranou na bližší tyč otevřel skóre.

Poté začala zlobit Granada, hosté se hodně urputně hnali za vyrovnáním. Benítezova střela si cestu do sítě nenašla, mnohem blíže gólu však byl Alexandre Geijo, jehož pohotová rána skončila na tyči. Na druhé straně měl dobrou příležitost ke skórování znovu Barral, ale nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.

Ve čtyřicáté druhé minutě vedli domácí o dvě branky, Lora si dvakrát vyměnil míč s Riverou a odcentroval do náručí gólmana Fernandeze, tomu však balón nepochopitelně vypadl a Castro již zakončoval do prázdné brány. Ještě do poločasu mohl snížit Uche, jeho pohotový volej ale skončil nad brankou.

Druhý poločas byl z pohledu kvality extrémně slabý, Granada sice měla o něco více ze hry, ovšem na branku soupeře vystřelila jen jednou zásluhou Geija. Stejný počet pokusů si pro druhé dějství schoval i Sporting, a tak když Castro minul, porazil Gijón na domácím hřišti Granadu 2:0.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Espanyol Barcelona 0:1

22.10.2011 18:00

Góly: 59. Sergio García

Na posledním místě vystřídal dnes tříbodový Sporting celek Racingu, který na domácí půdě podlehl Espanyolu 0:1. O jedinou branku zápasu se po hodině hry postaral Sergio García a poslal svůj tým už na osmou příčku ligové tabulky.

Hrál se od úvodní minuty poměrně zajímavý fotbal, zajímavých možností rozhodně nebylo pomálu. Nejprve to z hranice šestnáctky zkoušel Romaric, jenže těsně minul, o dvě minuty později mohl na druhé straně udeřit dvojblok Stuani-Arana, v obou případech však skvěle zasáhl brankář Espanyolu Alvarez.

V osmnácté minutě hlavičkoval po rohovém kopu Stuani a míč musel až z brankové čáry dostal pomocí své hlavy Marquez. Espanyol znovu zahrozil po spolupráci Romarica s Garcíou, ta ale gólem neskončila. Poté vyzkoušel pozornost Toňa Marquez, ale ani on neuspěl. Zdaleka největší příležitost prvního poločasu měl na kopačce v závěru domácí Pape Diop, ve vyložené pozici ale trefil jen hlavu Alvareze.

Diop odstartoval i druhý poločas, v padesáté páté minutě trefil záložník Racingu břevno. O čtyři minuty později přišel pro Santander nečekaný direkt, nádherný lob za obranu poslal směrem ke Garcíovi Verdú a španělský útočník nabídnuté vedení svého týmu neodmítl.

Domácí byli viditelně zaskočeni a chvíli jim trvalo, než se z inkasované branky vzpamatovali. V posledních pěti minutách pak přecijen zatlačili soupeře před vlastní šestnáctku, z čehož pramenila hlavně velká šance Adriana Gonzaleze, toho však vychytal dnes bezchybný Alvarez.

Espanyol si tak odváží ze hřiště Sportingu všechny tři body a posunul se už na osmé místo Primera División, Racing je se čtyřmi body o skóre poslední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Levante UD862014:320
2.Real Madrid861128:619
3.FC Barcelona853026:418
4.Sevilla FC84408:416
5.Valencia CF843111:815
6.Málaga CF841310:1113
7.Real Betis840410:1312
8.Espanyol Barcelona84047:1112
9.Atlético Madrid82429:710
10.CA Osasuna82429:1510
11.Athletic Bilbao823311:119
12.RCD Mallorca82337:99
13.Rayo Vallecano82338:119
14.Real Zaragoza82339:169
15.Real Sociedad82247:108
16.Villarreal CF81437:147
17.Getafe CF81346:106
18.Granada CF81252:105
19.Sporting Gijón81165:124
20.Racing Santander80444:134

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (920)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele