Primera Division souhrn - 38. kolo

17.05.2008, 23:58, aktualizováno 18.05.2008, 23:06
Komentáře a souhrny
Real Madrid se rozloučil s mistrovskou sezónou pohodlným utkáním s Levante (5:2), vyhrál také druhý Villarreal. Seville ani vysoká výhra nad Bilbaem nepomohla na čtvrtou příčku, Espanyol znovu prohrál, tentokrát s Almeríí. Rozhodlo o se také o třetím sestupujícím - dolů jde Zaragoza.

Real Murcia - FC Barcelona 3:5

17.05.2008 22:00

Góly: 16. Juan Cruz Ochoa, 81. Iván Alonso (pen.), 85. Abel Goméz - 23. Samuel Eto'o, 26. Thierry Henry, 33. Giovani dos Santos, 52. Giovani dos Santos, 66. Giovani dos Santos

Hattrick Giovaniho výrazně pomohl Barceloně k vítězství 5:3 na hřišti sestupující Murcie. S ročníkem 2007/08 se tak vítězně rozloučil odcházející lodivod Frank Rijkaard a hráči, s kterými klub do nové sezóny nepočítá.

Před posledním kolem šlo oběma týmům prakticky jen o čest. Barcelona hrála o třetí místo, Murcia lépe než devatenáctá skončit nemohla. Podle toho také vypadalo samotné utkání, hrálo se v uvolněném duchu, v úvodu se více snažili domácí, kteří se chtěli rozloučit s Primera División důstojně.

Iván Alonso hlavičkou orazítkoval břevno. Na druhé straně měli Barcelonští kopat penaltu za faul na Puyola. Ještě předtím to zkoušel ze třiceti metrů Gudjohnsen, ale gólman Alberto se zaskočit nenechal.

Byla to Murcia, která otevřela skóre. Po rohovém kopu překonal Pinta zadák Ochoa. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, ve 23. minutě Barcelona rozebrala svého soupeře a krásnou kombinaci zakončil do prázdné branky Eto’o.

Do konce prvního poločasu přidala Barça další dvě branky. Ve 26. minutě si naběhl Thierry Henry na dlouhý pas Xaviho, obelstil brankáře a rozvlnil síť. O sedm minut později inkasovali domácí potřetí, zároveň dal o sobě výrazněji vědět mladičký Giovani. Eto’o se po vysunutí z kopaček Gudjohnsena ocitl za obranou Los Pimentoneros a do odkryté svatyně Alberta přihrál Giovanimu, který nemohl nedat.

Do konce prvního dějství mohli Katalánci přidat další góly, ale poločasový stav 1:3 zůstal nezměněn.

V pohodě hrající Barcelona zvýšila několik minut po zahájení druhého poločasu. Giovani si vyměnil míč s Eto’oem a krásným obloučkem zvýšil na 4:1. Murcia odpověděla střelou De Lucase, Pinto míč s námahou vyrazil na roh.

Giovani zkompletoval hattrick v 66. minutě. Z hranice šestnáctky poslal umístěnou střelu přesně k tyči. Mexický talent nemá v Barce nic jistého pro příští sezónu, svým výkonem ale naznačil, že se mu z Nou Campu nechce. Naopak Lilian Thuram v příští sezóně dres Blaugranas oblékat nebude, naznačily to i emotivní záběry z barcelonské lavičky. Místo něj se na hřiště dostal dvaadvacetiletý debutant Fali. Poté v krátkém sledu odešli za hřiště Gudjohnsen a Henry, na jejich místo se dostal Rueda a Krkič.

Poslední desetiminutovka patřila sestupujícímu celku. Po faulu Puyola na Mejíu proměnil pokutový kop Iván Alonso. Konečnou podobu skóre pak dal v 85. minutě Abel z přímého kopu.

Barcelona zvítězila 5:3 a s nepovedenou sezónou se rozloučila vítězstvím a konečným třetím místem v tabulce.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 3:1

18.05.2008 18:00

Góly: 11. Georgios Seitaridis (vl.), 40. David Villa, 55. David Villa - 75. Sergio Agüero

Valencia porazila Atlético a připsala si na svoje konto třetí domácí vítězství v řadě, díky zisku tří bodů se netopýři posunuli v tabulce na průběžné deváté místo. Atlético je čtvrté a čtvrté také zůstane, neboť Sevilla se před něj už nemůže dostat.

Do utkání vstoupili lépe Valencijští, kteří se v jedenácté minutě ujali vedení, Villa dokázal odcentrovat přes Ze Castra a nešťastný Seitaridis si srazil míč do vlastní síťě – 1:0. Domácí byli aktivnější, Mata sám před brankařem Abbiatim ještě zbytečně hledal Villu, ke kterému se přihrávka levenohého záložníka nedostala. Na druhé straně pálil Simao, brankář Canizares byl na místě. Pět minut před koncem prvního poločasu Silva skvěle vyslal míč za obranu na rozběhlého Matu, jehož střelu ještě vyrazil Abbiati, na dorážku Davida Villy však nestačil – 2:0. Krátce poté Valencia předvedla další pěknou kombinační akci, na jejímž konci byla střela Villy, kterou s velkou námahou vyrazil Abbiati. V poslední minutě prvního poločasu ještě nevyužil velkou šanci Joaquin, jenž nedokázal v tváří tvář překonat Abbiatiho.

První šanci v druhém poločasu měl střídající Sergio Aguero, jehož nebezpečnou střelu konečky prstů vyrazil Canizares na tyč. Hned z protiútoku se však dostal za obranu hostí Villa, jenž střelou na zadní tyč překonal Abbiatiho a Valencia se tak dostalo do vedení 3:0. Další šanci měli hráči Atlétika, Sergio Aguero našel Forlana, jenž si poradil s obránci Valencia ve vyložené šanci však střílel jen do boční sítě. O dvě minuty později to byl znovu Forlan, který nedokázal úplně osamocený překonat loučícího se brankáře Canizarese, jenž dnes odchytal poslední utkání v dresu Los Ches. Patnáct minut před koncem si Aguero poradil s dvěmi obránci Valencie a poté v pohodě překonal bezmocného Canizarese – 3:1. Útočné utkání pokračovalo střelou Banegy, jehož tvrdou ránu vyrazil Abbiati na roh. Minutu před koncem to byl znovu Ever Banega, jenž protáhl Abbiatiho, který si musel v samém závěru poradit ještě se střelou Maty.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Betis 1:1

18.05.2008 18:00

Góly: 4. Manu Del Moral - 69. Nano

Duel meti Getafe a Betisem, dvěma celky z klidného středu tabulky, skončil remízou. Týmy tak skončily na konečném 13. a 14. místě tabulky. Ve 4. minutě poslal domácí do vedení Manu del Moral, v 69. vyrovnal konečně uzdravený Victoriano Nano.

Getafe dalo konečně dohromady obranu, jež odehrála většinu ročníku pospolu, tzn. s Belenguerem, Cortésem, Lichtem a Cata Díazem, zapojili se i křídelníci Pablo Hernandez a Esteban Grannero. V sestavě Betisu se opět objevil gólman Doblas, už zmiňovaný Nano, Lima, ale také třeba Fernando. Domácí mohli i vyhrát, ale Cortés neproměnil po půlhodině hry penaltu.

Getafe šlo do útoku hned od začátku a ve třetí minutě pálil Pablo Hernandez nad. O minutu později se už Azulones radovali, do levého růžku se trefil přesně Manu del Moral. Betis mohl odpovědět hlavičkou Marka Gonzáleze, ale ta skončila v rukou Abbondanzieriho. Domácí byli lepší, Doblas si ale poradil s pokusem Casquera, ve velké šance netrefil branku Esteban Granero. Na druhé straně zase z malého vápna hlavičkoval vedle branky Pavone. Další minuty patřily Betisu. Abbondanzieri nejprve chytil střelu Juandeho, tu Pavoneho skvěle vytěsnil mimo své tyče. O pár sekund později Pavone hlavičkoval nepřesně po rohu. Po faulu Iliče na Albína kopalo Getafe penaltu, ale Cortésovi ji Doblas chytil, když vystihl stranu. Povzbuzený Betis kontroval šancí Nana, který trefil tyč.

Druhá půle byla o poznání klidnější, po hodině hry střílel nad hostující Odonkor. Dalekonosný pokus jeho spoluhráče Caffy zase skvěle zneškodnil Abbondanzieri. Vyrovnáno bylo v 69. minutě, když po rohu Caffy vyskočil Nano a hlavou srovnal skóre. Zvrátit remízový stav mohl ještě hráč Betisu Pavone, ale napálil jen břevno. Pět minut před koncem ještě střílel domácí Granero, ale Doblas míč srazil na rohový kop.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Zaragoza 3:2

18.05.2008 19:00

Góly: 15. Daniel Güiza, 65. Pierre Webó, 90. Chori Castro - 56. Ricardo Oliveira, 90. Ricardo Oliveira

Obrovské zklamání zavládlo v Zaragoze, Real se po porážce na hřišti Mallorky loučí s nejvyšší soutěží. Domácím ani tříbodový zisk nakonec nestačil k posunu na šestou příčku.

Na Baleárských ostrovech pršelo a rozhodčí Eduardo Iturralde González byl nucen posunout výkop zápasu. S odložením se lépe vypořádali domácí a v 15. minutě šli po pasu Navarra a zakončení kanonýra Güizy do vedení - 1:0.

Pojistku mohl přidat Arango, jeho ránu ale zastavila tyč. Zaragoza v první půli příliš nepřipomínala tým bojující o přežití, k vážnému ohrožení domácí svatyně se nedostala a do kabin se šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas byl daleko záživnější, než jeho první dvojče a lépe do něho vstoupili hosté. V 56. minutě odcentroval z pravé strany Celades a Ricardo Oliveira přesnou hlavičkou oživil naděje Zaragozy na záchranu - 1:1.

Radost hostujícímu týmu příliš dlouho nevydržela, v 65. totiž centroval Arango a Webo hlavou překonal Cesara - 2:1.

V 75. minutě měl obrovskou příležitost Aimar. K tomu se dostal míč v pokutovém území a argentinský záložník dobře vypálil, Moya byl ale na zemi včas a míč vyrazil na roh. Poslední hřebíček do hostující rakve pak zatloukl střídající Castro, branka Oliveira z nastavení už byla pouze labutí písní Zaragozy.

Více informací k zápasu

Racing Santander - CA Osasuna 1:0

18.05.2008 19:00

Góly: 85. Iván Bolado

V Osasuně si po porážce od Santanderu určitě hlasitě oddechli. Kdyby totiž Zaragoza zvládla svůj duel s Mallorcou, stala by se Pamplona posledním sestupujícím.

Pamplona šla do tohoto utkání s cílem vyhrát jej, ovšem uvědomovala si, že proti ní stojí velmi silný soupeř, který musí také nutně získat tři body, aby si udržel svou šestou příčku. Racing nakonec zápas zvládl a v samotném závěru vstřelil první a zároveň poslední gól Ivan Bolado.

Domácí fotbalisté jasně ukazovali, kdo je na hřišti pánem, zatímco Osusana se především jen pečlivě bránila. První střelu na bránu vyslal až v 23.minutě Gonzalo Costa. Španělský záložník však poslal míč zpoza pokutového území jen mírně nad. Po půlhodině hry si obdobně vedl po centru Lopeze obránce Moraton. V první půli zkoušel štěstí svou střelu ze 17 metrů také polský reprezentant Ebi Smolarek, ale jeho nebezpečnou střelu na poslední chvíli zblokoval obránce Cesar Cruchaga.

Druhá půle byla přímo uspávající. Žádný atraktivní fotbal, žádné pohledné akce, ale nepřesné přihrávky, centry a střelecká nemohoucnost, přesně to vládlo zbývajícím čtyřiceti pěti minutám. K přímému ohrožení brány se dostal až v 65. minutě Oscar Serrano, který vypálil na hostující branku dalekonosný pokus. Ten však opět postrádal přesnost. Za dalších dvacet minut přišel jediný gól utkání. Tchite přihrál Boladovi a ten přesně mířenou střelou zařídil vítězství svého celku.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - Real Valladolid 1:1

18.05.2008 19:00

Góly: 90. Javi Guerrero - 40. Joseba Llorente

Spousta radosti v neděli večer zavládla v Huelvě. Po porážce Zaragozy na Mallorce se Recreativo a Valladolid zachránily v Primera Division.

Utkání začalo o hodinu později z důvodu regulérnosti soutěže. Na Mallorce totiž pršelo a rozhodčí musel posunout začátek zápasu, tohoto příkladu pak museli následovat i v Huelvě.

Huelvě měla od začátku utkání více ze hry a v první dvacetiminutovce zahrozili Aitor Tornavaca a Gerard Lopez. Územní převaha domácích gólové vyústění neměla, a tak se radovali hráči Valladolidu. Ve 40. minutě odcentroval Pedro Lopez a Llorente hlavou otevřel skóre - 0:1.

Druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, Recreativo se snažilo vytvořit si šance, dát branku se mu ovšem nepodařilo. Největší šanci spálil Sinama-Pongolle, který sám v pokutovém území pálil nepřesně. Domácí se uklidnili až v samém závěru, kdy z Mallorky dorazila zpráva o vedení tamního týmu nad Zaragozou v poměru 3:1. Velkou úlevu ještě ve třetí minutě nastavení umocnil brankou na 1:1 Javi Guerrero.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Levante UD 5:2

18.05.2008 21:00

Góly: 23. Ruud van Nistelrooy, 28. Sergio Ramos, 41. Ruud van Nistelrooy, 55. Wesley Sneijder, 78. Sergio Ramos - 53. Alexandre Geijo, 64. Alexandre Geijo

Obavy ze zrušení zápasu se nenaplnily. Hráči Levante odvolali stávku a nastoupili v posledním kole pproti již jistému mistru La Ligy Realu Madrid. Bílý balet zvládl rozloučení se sezónou před domácím publikem bez vážnějších problémů a v zápase bohatém na góly přestřílel hosty 5:2. Levante se s Primera División rozloučilo důstojným výkonem.

Tým Levante zapomněl na své spory s vedením, které mu nevyplácí mzdu, a nastoupil ve svém posledním utkání proti staronovému mistrovi z královského Realu Madrid. Domácí potvrdili dobrou formu a zápas dovedli k vítěznému konci.

Bílý balet nastoupil s několika změnami oproti očekávané sestavě. Stoperská dvojice měla podobu Pepe – Cannavaro a na levé straně obrany se objevil Marcelo. Do základní sestavy se nedostal ani Gago. Útok měl podobu Robinho – Raúl – Van Nistelrooy. U hostů byly změny pouze dvě, do útoku ke Geijovi se postavil Pedro León a v obraně nahradil Robustého Gaspar.

Utkání začalo zvolna, poprvé zahrozil až v 11. minutě Robinho, jehož ránu vytáhl nad břevno gólman Reina. O šest minut později rtuťovitý Brazilec pronikl do vápna, ale jeho střela se otřela pouze o tyč. Na druhé straně se blýskl reflexivním zákrokem debutující třetí gólman Realu Codina, když vytěsnil bombu francouzského záložníka Levante Courtoise.

Pak se ale již skóre změnilo. Po rohu Sneijdera ve 22. minutě zasáhl míč hlavou Ramos a Van Nistelrooy doklepl rovněž hlavou míč do sítě. O dvě minuty nato byl holandskému kanonýrovi neuznán gól pro ofsajd. Ve 27. minutě Bílý balet náskok zvýšil. Guti zachytil míč na rohu velkého vápna, nacentroval a Sergio Ramos prudkou hlavičkou nedal Reinovi šanci.

Poté utkání trochu ztratilo spád až do 40. minuty, kdy Sergio Ramos přihrál před branku, míč vrátil na střed malého vápna Robinho a Van Nistelrooy doklepl do odkryté branky. Následně měl šanci i Švýcar Geijo na druhé straně, který se s míčem otočil před pokutovým územím a jeho tvrdá střela jen těsně minula Codinovu svatyni.

Po přestávce Levante snížilo. V 52. minutě se probil po levé straně agilní Courtois, nasadil "jesličky" Pepemu a jeho přesná přihrávka našla Geijoa, který zblízka dorazil. O dvě minuty poté však Real svůj náskok zvýšil. Sneijder nádherně trefil z volného přímého kopu pravou šibenici branky Levante.

V 59. minutě opět vynikl Codina, který vyrazil prudkou střelu Pedra Leóna. Na druhé straně pronikal do vápna Robinho, ale obránci Levante ho zablokovali. Oběma týmům o nic nešlo a tak se hra přelévala ze strany na stranu. V 63. minutě hosté opět snížili, kdy po centru Courtoise skóroval z voleje opět Geijoo.

Na hřiště se dostali Metzelder, Robben a Higuaín a posledně jmenovaný "nabil" v 75. minutě Gutimu, který vystřelil jen těsně vedle. V 77. minutě Real završil "bůra", když Sergio Ramos prudkou hlavičkou po rohu Sneijdera uzavřel gólový účet zápasu. O minutu později ještě vyrazil střelu Geijoa nad břevno Codina.

Po závěrečném hvizdu byl Realu předán pohár pro vítěze La Ligy a fanouškové Bílého baletu a hráči sami se vrhli do víru oslav. Levante bude mít šanci se vráti do Primera División za rok.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Athletic Bilbao 4:1

18.05.2008 21:00

Góly: 38. Frédéric Kanouté, 78. Seydou Keita, 80. Frédéric Kanouté, 85. Jesús Navas - 3. Aritz Aduriz (pen.)

Sevilla si poradila s Bilbaem, skončila nakonec na pátém místě tabulky a jde do Poháru UEFA. Bilbao kleslo na jedenáctou příčku.

Domácí provedli změnu v brance, kam se postavil De Sanctis, do útoku vedle Kanoutého nastoupil Arouna Koné. Bilbao hrálo s ofenzivou Llorente a Aduriz, dostalo se i na mladého Arroya. Domácí vyhráli vysoko 4:1, dva góly vstřelil Frederic Kanouté. Do Ligy mistrů se Sevilla nedostala jen těsně, má jen horší bilanci vzájemných zápasů s Atlétikem v této sezoně.

Athletic přitom začal dobře a brzy dostal výhodu pokutového kopu. Aquivaldo Mosquera fauloval Fernanda Llorenteho a sudí ani na okamžik nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Aritz Aduriz a s přehledem proměnil. Domácí pak dlouho hledali recept k vyrovnání stavu. To se stalo až v 38. minutě. Na hranici pokutového území se pěkně uvolnil Kanouté a pravačkou prostřelil gólmana Armanda.

Ani ve druhé půli diváci mnoho vzruchu neviděli. Až v 78. minutě Sevilla definitivně otočila skóre, když se přízemní střelou trefil Seydou Keita. O chvilku později pak téměř ze stejného místa pojistil domácím vedení opět Kanouté. V závěru pak ještě Sevilla přidala čtvrtou branku. To napřáhl zprava Jesús Navas a trefil se přesně k pravé tyči.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Almería 1:3

18.05.2008 21:00

Góly: 59. Luis García (pen.) - 44. Felipe Melo, 54. Albert Crusat, 90. Veljko Paunović

Espanyol potvrdil, že končí sezonu ve velké krizi, podlehl doma Almeríi 1:3. Patří mu tak konečná dvanáctá příčka, hosté jsou senzačně osmí, což před sezonou vůbec nikdo nečekal.

Přitom Espanyol mohl nasadit silnou sestavu se stopery Jarquem a Torrejónem a reprezentanty Rierou a Luisem Garcíou. Za Almeríu chytal tentokrát Cobeňo, do sestavy se překvapivě dostal i Iriney. Hosté šli do vedení po gólech Mela a Crusata, z penalty snížil Luis García, třetí gól hostí dal střídající Paunovič. V jednu chvíli byl Espanyol v tabulce dokonce třetí, končí sezonu ale v její dolní části.

První půle byla dlouho velmi nudná, hru ve středu hřiště utnul až vedoucí gól. Byl ale štastný, když Felipe Melo střílel z trestného kopu a míč skončil v brance s přispěním teče jednoho hráče ve zdi. Hosty to povzbudilo, do další šance se dostal Alvaro Negredo, ale neuspěl tváří v tvář Kamenimu. Srovnat mohl pěknou střelou Luis García, ale ta proletěla mimo tyče do zámezí. Espanyol tak odcházel do kabin za pískotu svých fans.

Brzy po změně stran ale bylo ještě hůře. Pěknou kolmici nalinkoval Juanma Ortiz a Albert Crusat vstřelil druhý gól Almeríe. O pět minut později byl Carlosem Garcíou faulován Jonathan Soriano a Luis García z penalty snížil na 1:2. Pak přišla chvíle hostujícího gólmana Cobeňa. V 64. minutě chytil další pokus Luise Garcíi, o chvilku později pálil těsně vedle střídající Rufete. Espanyol se hnal za vyrovnáním, ale obrana Almeríe byla pevná. Naopak po rychlém protiútoku centroval Ortiz a hlavou přidal třetí gól svého týmu Veljko Paunovič.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Villarreal CF 0:2

18.05.2008 21:00

Góly: 35. Matías Fernández, 90. Guillermo Franco

Úspěšná sezóna Villarrealu má vítězný konec. Žlutá ponorka porazila La Coruňu a pojistila si tak druhé místo, které jí zaručuje Ligu mistrů. Deportivo i navzdory porážce může slavit postup do Intertoto Cupu.

Dvacáté čtvrté vítězství v sezóně zajistila dvojice Fernandez – Franco. Villarreal tak skončil osm bodů za vedoucím Realem Madrid. Proti svému nedělnímu soupeři začal skvěle. Santi Cazorla, který byl překvapivě nominován Luisem Aragonesem na Euro 2008, to zkoušel už v první minutě. Z hranice šestnáctky ale nemířil přesně.

Hosté byli po většinu prvního poločasu jasně lepší, zatímco Deportivo působilo pouze jako stín týmu, který dokázal porazit Barcelonu nebo Real Madrid. Největší hrozbou pro něj byl Dán John Dahl Tomasson, který neustále zaměstnával defenzívu s brankáře Aouateho, jenž zlikvidoval několik nebezpečných střel. V 35. minutě už ale lovil míč ze své sítě. Přízemní střelu Fernandeze tečoval ještě jeden z obránců a pro domácího gólmana se stala nechytatelnou.

Po změně stran však na hřiště nastoupila jiná La Coruňa. Už v 48. minutě musel Diego Lopez zasahovat při nebezpečně střele Xisca. Další dobré šance na vyrovnání promrhali Wilhelmsson a Coloccini. Ovšem domácí fotbalisté se stále nevzdávali a hrnuli se do útoku, jako například Riki, který opět ztroskotal na Lopezovi. V nastaveném čase ovšem zaútočili hosté, Capdevilla našel přesným centrem Franca a ten se v zakončení nemýlil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid38274784:3685
2.Villarreal CF38245963:4077
3.FC Barcelona381910976:4367
4.Atlético Madrid381971266:4764
5.Sevilla FC382041475:4964
6.Racing Santander381791242:4160
7.RCD Mallorca381514969:5459
8.UD Almería3814101442:4552
9.Deportivo La Coruña381571646:4752
10.Valencia CF381561748:6251
11.Athletic Bilbao3813111440:4350
12.Espanyol Barcelona381391643:5348
13.Real Betis3812111545:5147
14.Getafe CF3812111544:4847
15.Real Valladolid3811121542:5745
16.Recreativo Huelva3811111640:6044
17.CA Osasuna381271937:4443
18.Real Zaragoza3810121650:6142
19.Real Murcia38792236:6530
20.Levante UD38752633:7526

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (167)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rijkaard Když to nevyšlo na Nou Campu, tak alespoň dnes.

Dos Santos měl jsem celkem obavu z toho, jak to v záloze zvládne, ale hrál hodně dobře.

Reagovat
Radin

Barcelona zase dostala 3 branky

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Kecáš!

Reagovat
Radin

ne nekecám,je to výsměch co?

Reagovat
fantomas

když 5 dala, tak opravdu ne

Reagovat
Radin

dostat 3 goly od předposledního týmu tabulky,kterej sestupuje,je ostuda :-))

Reagovat
smazaný uživatel

www.fotbalportal.cz/cs/spanelsko/primera-division/zapas/1725-real-murcia-vs-real-madrid-cf/vysledek/

Reagovat
fantomas

Reagovat
Radin

to je jeden gol,ten výsledek je taky blbej,ale prostě mně šlo o obranu Barcelony

Reagovat
Radin

jinak já se nevysmívám Barceloně,ale asi sem jedinej,komu to příjde divné,i když je poslední kolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně tehdy hráli ve slabším středu tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne este o nieco slo a nedohravalo sa s hracmi bcka...

Reagovat
fantomas

hlavně že ten hráč bečka jim dal hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Fali a Rueda ?

Reagovat
fantomas

Giovanni, svym zpusobem taky béčko - letos toho věru moc nenahrál a za rezervu si občas taky štrajchnul ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, minule bol pri San Andreu priam excelentny.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomasi, Bojan je pre teba protekcny dorastenec. Giovani si za rezervu obcas tiez štrajchnul.

S tebou sa clovek nenudi.

Reagovat
fantomas

ano snažim se bavit, ale co sem řekl o Bojanovi, nevím...a nechce se mi zrovna věřit, že Giovanni letos jen paběrkuje s áčkem bez pořádné herní vytíženosti

Reagovat
jtbs
Reagovat
Radin

nerozviřujte to ,ale jako zase je dobré,že padalo všude tolik golů,aji ve Francii a v Gambrinus lize ,kdyby každé kolo vypadalo takhle,jako to poslední,to by bylo super:-)).Si myslím,že to je tím,že hráči už ví,že bude volno,že drobné zranění doléčí a nemaj se na co šetřit:-))

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimečný výpadek způsobený reprezentační přestávkou . Ale mně o tyto detaily vůbec nejde, aby bylo jasno, bohatě mi stačí pohled na tabulku. Naopak jsem rád za takovou přestřelku, už se těším na sestřih. A taky jsem zvědavej, jestli takovej ojedinělej výkon Giovanniho změní váš názor.

Reagovat
Kapřík

Myslím, že Dos Santos na Barcu momentálně nemá a tři góly proti jasnému sestupujícímu na tom moc nezmění. Možná by ho to chtělo příští rok poslat na hostovačku než se ho úplně zbavit a pak se uvidí, jestli z něj něco bude. Já jsem zatím docela skeptický, ale rád bych se spletl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má, proč by neměl?! Na základ to není, to je jasné, ale jako alternativa na křídlo či možno i do zálohy, úplně v pohodě.

Reagovat
madridcan

ci pana fakt...mali by uz s tym nieco robit inak bude sa zajtra hrat zapas s levante ci co?Chcem vidiet ako Raul zdvihne pohar

Reagovat
Shevchenko

Zítra:

RCD Mallorca - Real Zaragoza 2

Racing Santander - CA Osasuna 2

Recreativo Huelva - Real Valladolid 0

Reagovat
smazaný uživatel

To bych byl moc zklamanej, snad budou hrát všichni naplno. Jedničky .

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna musí vyhrát. Druholigový Matěj, Koller, Galásek a Blažek bohatě stačí. Navíc Plašil by si to nai trochu nezasloužil, dal myslím pět golů a hraje v současné době asi nejlépe z našich reprezantantů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec výborná rozlučka se sezónou. Uvolněný fotbal, pět branek. Giovanni překvapil, především ty dva poslední góly, to bych do něj neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme údajně zájem o Walcotta. To snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Gardioula chce aj Ribéryho s Benzemou....

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry je nereálný. Benzema v případě ochodu Eto'oa...

Reagovat
smazaný uživatel

Chce dynamicke utocne kridlo. Walcott typologicky sedi, horsia je ta netypologicka stranka veci.

Ale vraj je na zozname i Van Persie. Typologicky i kvalitativne vyborny. Len tie zranenia a cena...

Reagovat
smazaný uživatel

Van Persie je výborný, ale právě, aby to nedopadlo tak, že ho uvidíme dvakrát do roka. Co David Silva?

Reagovat
smazaný uživatel

Silva je kridlo-zaloznik do 442, chce to kridlo-utocnik do 433.

Reagovat
Xavi

Tak se nakonec Rijkaard a někteří hráči rozloučili krásným výsledkem.

Reagovat
M11

super Barca.. pekna rozlucka

Reagovat
smazaný uživatel

Kedze v spanielskych mediach coraz viac pocut o potencionalnych posilach pre Barcelonu, tak som z toho vybral, co sa mi typologicky zdalo najidealnejsie.

Valdes - Alves, Puyol, Chivu, Abidal - Toure, Iniesta, Moutinho - Messi, Benzema, Van Persie

+ Keita(cm) pre silovejsi styl hry

Zranenia(Van Persie), cenu(Alves, Van Persie), povahu a vek som zatial tak nezohladnoval. Slo mi v prvom rade o typologiu.

Moutinho styl 2007/2008, v 2006/2007 to bolo styl "Xavi".

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana vypadá přímo hrozivě. Jinak si myslím, že Toureho neudržíte a koupíte na jeho místo lepšího hráče. A Van Persie se mi k vám vůbec nehodí. Teda lépe řečeno se mi nehodí do žádného většího klubu. Vůbec se mi tento hráč nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Skus trocha i konkretizovat...

Reagovat
smazaný uživatel

spanhel to shrnul za mě. Nelíbí se mi Abidal a Chivu je celkem risk a myslím, že ve dvojici s Puyolem by to rozhodně neklapalo. A navíc Puyolova letošní sezóna se může opakovat a to by pak mohla být opravdu katastrofa. Navíc Alvés je do zadu slabší, což nevadí, pokud je stoperská dvojice jistá, což v tomhle případě, kvůli výše zmíněnému podle mě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Chivu by se mi v Barce (i v Realu) líbil nalevo, stabilní stoper v takovém klubu je na něho moc. Navíc je často zraněný a ta spolupráce s Puyolem by asi opravdu neklapala.

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol mal sice slabsiu sezonu, ale to mal z obrancov snad kazdy. Defenziva Barcelony nefunguje ako celok, tym idu dole vykony i jednotlivcov. Naviac Puyol vynechal predsezonnu pripravu, to mohlo mat velky dopad na jeho formu.

Alves je ofenzivnejsi, Abidal pre zmenu defenzivnejsi.

I ked si tu ini myslia opak, nepovazujem Alvesa vzadu za(podstane) slabsieho. V porovnani s jeho ofenzivnymi kvalitami ano, ale v porovnani s ostatnymi obrancami sveta ani nie, urcite nie v porovnani s Bellettim. Aby som to upresnil...proti "slabsim" sice viac ako v obrane hra v utoku, kde je jeho prinos tak velky, ze celkovo sa ta neucast v obrane "maze", ale vo velkych zapasoch pozorujem, ze hra viac odzadu a len malo top hracov sa dokazal presadit.

V Barcelobe to ale moze byt ine, uvidime kolko priestoru mu trener da a ako prisposobi hru jeho kvalitam.

Reagovat
smazaný uživatel

"... v porovnani s Bellettim ..."...mysleno je v defenzive lepsi ako Belletti

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde neříkám, že Puyolova sezóna se musí opakovat. Ale může a v dvojici s nevyrovnaným Chivem by to byla katastrofa. Obranné schopnosti Dani Alvése hodně závisí na hře spoluhráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

obraně, jakou si představuje rominho by spíš vyhovovalo přesunout Chivua na LB a k Puyolovi postavit Colocciniho...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlevo se mi vůbec nelíbí Abidal. Chtělo by to posilu na levého beka. Protože spoléhat nato, že jeho druhá sezóna v Barce bude lepší než ta první, je hodně velký risk. Místo Chivua bych preferoval Colocciniho. Který je mladší, prověřený La Ligou a má za sebou povedenou sezónu v La Coruni. Chivu jde navíc po penězích a jeho finanční požadavky se mi zdají vysoké.

Bohužel to vypadá, že Guardiola s Abidalem počítá a tak se posily na LB neobjevují. Trefa do černého by byl Ansaldi, ale to je bohužel utopie.

Se středovým triem souhlasím. I když Moutinhovi moc nevím. Adeptů tam je dost, třeba Van der Vaart nebo Elano by nebyli špatní.

Benzema v případě odchodu Eto'oa. Van Persieho jsem už rozebírali.

Reagovat
smazaný uživatel

Abidala by som nechal. Pred prestupom bol jednym z najlepsim LB sveta a v prvej polovici sezony som bol spokojny. Treba vyriesit ten pokles formy v druhej polovici.

Guardiola chce kreativnejsieho obrancu, ktory bude schopny dlhym nakopom preniest rychlo hru z jednej strany ihriska na druhu. Mne sa ta myslienka paci, s dobre hrajucim Marquezom je ta hra hned o niecom inom.

Moutinho zatial nato asi nema, i ja mam ten dojem. Podobne ako Iniestovi by sa mu hodilo 2-3 rocne "zaskolovanie" v podobne lahsich zapasov a striedani v druhom polcase.

Na druhej strane ta typologia... Defenzivna cinnost je mu prirodzena. Podobne ako Iniesta a narozdiel od Xaviho dokaze zo stredu kvalitne zbiehat na jedno i druhe kridlo, hrat celoplosny futbal. Nema sice tak dobre vedenie lopty, ale na druhej strane ma lepsie(nabeh) na dlhe prihravky.

Reagovat
smazaný uživatel

Post, na kterém máš Van Persieho, by seděl Aršavinovi. Neskutečně rychlý a přímočarý, umí dát přihrávku za obranu, je gólový...

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi musí být v základu

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-2-2 (alternativní 4-3-3)

v sestavě počítam s odchody Deca, Márqueze, Eto'a, Henryho a těch zbylých, kteří jsou jasní...

Záloha: defenzivní štít Yaya Touré a Keita, stažený tvůrce hry Xavi a Crosas. Na pravém křídle samozřejmě Messi a záda mu kryje Giovani. Nalevo bych klidně dal Diega, tvůrce hry, který si bude zbíhat i na střed, o post se dělí s Iniestou. A útok... no, byl bych pro setrvání Samuela, ale to je bohužel nemožné. Moc se mi nelíbí Palacio, většině z vás ano... Palacio mi přijde málo gólový... ano, jeho pozice v Boce je spíš second-striker po Palermovi, ale i tak se mit to moc nezdá. Takže chce to jednoho čistokrevného (byl bych pro Torrese, ale to je utopie), takže třeba Huntelaar nebo právě Benzema. Ale nevim, koho si představit vedle něj... tohle jsem ještě moc nevymyslel.

A obrana? Abidal (Sylvinho) - Coloccini (Milito) - Puyol (Piqué) - Dani Alvés (Oleguer?).

Místo Colocciniho může samozřejmě být Garay, nebo zmiňovaný Chivu, ale u něj bude problém s cenou a platem.

-------------------Benzema/Huntelaar (Bojan)------ ? (?)--------------------

---Diego (Iniesta)---------------------------------------------Messi (Giovani)--

----------------Xavi (Crosas)---------------Touré (Keita)---------------------

Abidal (Sylvinho)-----Coloccini/Garay (Milito)----Puyol (Piqué)---Dani Alvés (Oleguer)

------------------------------Valdés (Jorquera )------------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me neni dobrej napad kvuli odchodu jednoho hrace (Deco) prekopat cely system. Navic je to strasne ofenzivni, to by byl cednik.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem je to strašně ofenzivní? Mě to přijde jmenovitě podobně laděné jako letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v tom vidim vymenu AM za ST, coz by znamenalo hrat na 4 hrace s minimalnimi defenzivnimi ukoly a kdyz by se k tomu pridal Alves, prava strana by horela jako papir. A hlavne, hrat na 2 zalozniky? Zustal bych u osvedcenyho systemu, v tom chyba nebyla. "Staci" se zbavit cernych ovci, tech co na to nemaji a nahradit je. Motivace by mela (doufam) prijit s novym trenerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky nechci měnit systém, ale to co napsal Tavo je 4-4-2 a né 4-2-4, Alves je hodně ofenzivní, ale to byl dřív Beletti taky, Zambrotta a Abidal letos až tolik né a dost to dle mě chybělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Z ty sestavy to chapu tak, ze Diego a Messi budou hrat kridla. System, ktery jsme praktikovali (2 kridla + hrot), se rika spis 4-3-3 nez 4-5-1 a z toho vychazim, takze to beru spis jako 4-2-4, ale to je uplne jedno. A s tim Bellettim je rozdil v tom, ze tehdy hrala cela defenziva uplne jinak nez letos, takze si to mohl dovolit. Pokud nebude v lete poradna priprava (jako ze asi nebude), moc ruzove to nevidim. Ale samozrejme bych si pral videt ten fotbal z mistrovsky sezony s podporou krajnich beku a vseho kolem.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by nemohla být pořádná letní příprava? Turné by tomu nemělo bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych jedine rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar se mi nehodí do stylu Barcy.

Reagovat
Xavi

Xavi jednoznačně základ, Sammuela udržet, Crosas ať se vrátí z hostovačky, Chivu maximálně nalevo, Keitu bych bral a místo Millita někoho asi Colocciniho...

Reagovat
M11

na ct4 dnes v 17:35 dokument o Barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

nemohol by to niekto pls nahrat a potom hodit na net? pls pls pls

Reagovat
smazaný uživatel

ať spadne Zaragoza-alespoň do AC půjdou Oliveira, Milito a Aimar!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca B Pepe

Reagovat
smazaný uživatel

CANETE ...Kdo dnes videl zapas...musel videt,ze nas Santi rozhodne nepatri do stareho zeleza...a troufam si rict,ze nebyt čů**** Koemana tak by v suchym triku odchytal i pristi rok za Vale...byl a urcite bude navzdy ikonou klubu a jen tezko hledat hrace ktery by pro klub udelal vice!!!Doufam,ze v pristi sezone budu mit moznost sledovat jeho um v nejakym solidnim klubu...po dnesku myslim,ze na to ROZHODNE MA!!!VIVA SANTI!!!

Reagovat
M11

Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza . . .

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoze jde zaslouzene dolu...s takovym kadrem by ten tym mel mirit spis do UEFY...sem zvedavej jak se s tim klub vyrovna...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza jde zaslouzene dolu, protoze s takovym kadrem by ten tym mel mirit spis do UEFY?

Reagovat
-Kopy-

Zaragoza

Reagovat
-Kopy-

AMUNT VALENCIA

AMUNT SANTI

AMUNT VILLA

Reagovat
smazaný uživatel

Villa Maravilla Amunt Che

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza. Ten tým mi je nesympatický, takže mi chybět nebudou.

Ale přiznám se, že jsem od nich čekal Ligu mistrů. To je neskutečné, že jsou osmnáctí.

Je mi líto, že si Mallorca nakonec UEFU nezahraje. Třeba by zas narazili na Liberec a ten by je vyklepl jako před lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Diego Milito

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime, kde skonci. Na jaky klub to vidite vy?

Reagovat
sansiro

Genoa :)

Reagovat
smazaný uživatel

To by nebylo vůbec špatný. Jakožto druholigový fotbalista by měl i nižší cenu.

Reagovat
-Kopy-

Matuzalema, Oliveiru, Zapatera, Sergia Garciu a Aimara berem my.

Reagovat
smazaný uživatel

Aimar se nevrátí.

Reagovat
-Kopy-

Asi ne no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza

Reagovat
smazaný uživatel

Aimar,D.Millito, Diogo, Sergio Garcia, Ayala

Reagovat
-Kopy-

Oliveira.

Reagovat
smazaný uživatel

Oliviera je stejne jasny i tak je jen na hostovani :)

Reagovat
smazaný uživatel

bude ho třeba zase někam poslat...

Reagovat
-Kopy-

Mu nedáte druhou šanci ?

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že ne. nemám zájem na tom, aby se vrátil na úkor nějakýho pořádnýho nákupu a pak zase vyhořel. navíc o tom Galliani zatím neřek ani slovo, takže je to nereálný...

Reagovat
-Kopy-

Matuzalem je taky skvělý, to samé Zapater.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou výborní, bohužel zrovna tito dva hráli hodně pod své možnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

teda,když se veme v potaz kádr Zaragozy,tak je naprosto směšný jejich umístění,ale nejspíš doplatili na mizerné proměňování šancí a proto nejspíš zaslouženě sestupují,zajímalo by mě,jestli po sezóně nastane i velký výprodej...jinak,Güiza opět dal gól a před EUREM má formu jak hrom,pokud pojede,tak nejspíš zaslouženě,akorát škoda,že toho Fabiano neodehrál víc,jemu bych krále střelců přál víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham nabízí za Eto'oa sedm milionů liber.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne liber, ale dokonce eur.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

xD

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

urcite realnejsie ako tych 40, co chcete

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Možná natom něco je, že Guardiola není moc nakloněn Yayovi. Zajímáme se o Daniele de Rossiho. Hráč bezpochyby vynikající, ale proč zasahovat do míst, kde to klape? Rossi bude stát neuvěřitelný balík a ani si nemyslím, že by byl o tolik lepší než Yaya. Na DM nás bota netlačila, tam bych nezasahoval vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya by podla mna potreboval popracovat na pozicnom braneni. Niekedy miesto v letenia do suboja treba jednoducho zavriet priestor. Inak je ale vyborny, predat ho by bola blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

S první větou jednoznačně souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi je opravdu jiná třída než Touré. Na druhé straně je potřeba říct, že na Španělsko stačí on a možná by Daniele nebyl tím pravým.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že by Daniel chtěl odejít.

Reagovat
M11

100 pro Tottenham za vtip tydne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem za kokota já. Beru zpět Teď jsem si ten článek otevřel a Tottenham nenabízí 7 milionů eur Barce, ale Eto'ovi jako roční kontrakt. A jak sami víme, Sammy má peníze rád a Tottenham má enormní zájem o jeho služby.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,ta první varianta byla vtipnější

Reagovat
smazaný uživatel

To teda, jsem si myslel, že je dneska apríl. Ale i těch 7 milionů eur ročně je neskutečná smlouva. A když si Eto'o chce zahrát Premier League, tak to vidím asi tak, že příští sezónu se budeme muset obejít bez jednoho z nejlepších útočníků světa. Škoda jen, že se s Nou Campem rozloučil takhle nešťastně. Když si vzpomenu na mistrovské sezóny, tak byl jednoduše k nezastavení. I po zranění se dokázal dostat do skvělé formy. S Eto'oem se budu loučit s těžkým srdcem.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik je 7M zhruba týdně,to by mohlo být kolem těch 130litrů liber,ne? to by se dostal mezi smetánku PL,kdyby fakt přestoupil a měl takový plat,každopádně nevím,z čeho by to Spurs platili,jelikož třeba Ballack dostal podobný plat,když přišel do Chelsea(130 000L),akorát on přišel zadarmo,takže si to mohli dovolit

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme. Každopádně Ramos údajně hledá náhradu za Berbatova, který je na odchodu.

Reagovat
fantomas

Berbatov spíš zůstane bych řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

To já nevím, od jeho agenta jsem slyšel něco jiného. A nemyslím si, že by Ramos potřeboval tři top útočníky...

Reagovat
-Kopy-

Bruce je začal sponzorovat, jinak to nevidím.

Reagovat
M11

Reagovat
M11

tak za tvuj vtip Etoo

Reagovat
Slejdy

Reagovat
fantomas

Zaragozaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

www.elpais.com/articulo/deportes/Tercera/Barca/elpepidep/20080512elpepidep_6/Tes

Na barcafore to dal Brian i v anglictine.

Reagovat
Shevchenko

Parma, Norimberk a teď Zaragoza.

Reagovat
M11

jj

Reagovat
fantomas

hroznej rok já ještě trpim za Reading a nejen kuli Márovi..

Reagovat
Marv

a co Lens?

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia , jen mě štve, že jsem to neviděl, jinak doufám v udržení Villy i pro příští sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Parma, Zaragoza, Norimberk, Lens, Reading, Boavista, Bohemians

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa zaragoza.... to jsem nečekal, ale aspoň že se zachránil Jarda....

Reagovat
Shevchenko

Yarda spadl.

Reagovat
smazaný uživatel

nepleť mě

Reagovat
smazaný uživatel

No jako ten komentátor čo komentoval Valencia-Atletico na Sport1 hrôza

Já neviem kde zobral že v lete ISTOTNE odíde Villa a Silva. To on je vo vedení Valencie a agent obidvoch hráčov? Ani sami dvaja hráči nevedia či zostanú, ale on to už vie na 100%.

A to komentovanie hrôza

Reagovat
herbage

Tak Real Madrid - Levante 5:2, krásnej fotbal, totálně poslední s totálně prvním, přitom celkem vyrovnaný fotbal(viděl jsme jen 2.půlku), to takový absolutně poslední Derby se zakope na vlastní půlce a čeká na góly z rohu či jiné standartky. Už se "těším" na novou dvojku PL Stoke City a jeden z dvojice Hull City a Bristol City, to bude pošušňáníčko. Tipuju že příští sezónu padne letošní rekord Derby v počtu získaných bodů

Reagovat
fantomas

to neeeeee....Stoke s Hullem maj mnohem lepšíkádr, než má ted Derby!

Reagovat
herbage

Krom nezapomenutlného(vzhledem i technikou) Jay-Jay Okochy neznám nikoho z jejich kádrů

Reagovat
fantomas

to je chyba, takovej Henrik Pedersen by ti měl neco říkat, mimochodem i ze společného pusobení s Jay Jayem

Reagovat
herbage

takovej Morten Gamst Pedersen, to je jinačí kafe

Reagovat
fantomas

Reagovat
Radin

Nick Barmby

Reagovat
herbage

no dobře, teď jsem letmo prohlíd jejich kádry a pár jmen ještě stojí za pozornost - Ameobi, Diao, Pearson, Gallagher, Henrik Pedersen ale ani jedne hráč, kvůli kterýmu by stálo za to jít na stadion. Hádaám že doplní týmy hostovačkama, hráči co neuspěli v PL a pár zbylých hvězd z Championships

Reagovat
fantomas

tak to už je třeba Gallagher a Pearson, tahoun Derby a radej šel do druhý ligy, tou taky muže neco znamenat že tam je jiná kvalita ve Stokeu. Zapomněl si taky na Griffina, kapitána. Prostě ja tam kvalitu vidim, ale nezapomen, že na Derby letos chodilo z druhý desitky snad nejvíc divaku, takže i zdejším fans stálo zato jít se podivat na ty chudáky

Reagovat
herbage

tahoun Derby? z Drby mě letos oslovil jen Barnes a Kenny Miller, jinak je to banda tragédů. Pearsona si pamatuju spíš z Celticu, jinak mi přišel spíš jako agresivní bourač, dělník pole než nějakej ofenzivní tahoun, možná si myslel táhnout jako psychicky, že pořád běhal a snažil se i za stavu 6:0

Reagovat
fantomas

jo to je přesně ono...táhnul je i chytrými přihrávkami, mě se libil, jak to celý podel lajny odjezdil. To byl pro mě u nich favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke City urcite nebude k smichu.Hlavne doma to bude velice neprijemny souper.WBA to bude Birminghamska klasika.Tipovat postupujiciho z dvojice Bristol-Hull je velice tezke.V Bristolu je more liber,Hull si myslim,ze byl na Jare zas o fous lepsi tak asi on.

Reagovat
fantomas

musi postoupit Hull, už jen proto, že má více prvoligový kádr. WBA mělo hrát PL už letos místo Derby, kádr má už ted prvoligový a to ještě určitě posílí. Stoke je tradiční klub, který se určitě neztratí!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo musi postoupit Hull.Maji ve znaku paradniho tygra.Tim bych chtel poprosit redakci az bude prewiew jestli by to tam neslo dat ve velikosti napr.250X220.Proste ve vetsim nez 120X120.Chtel bych to do mobilu a v tak malem je mi to na prd.Diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak to co predvedlo letos Derby se uz nikdy nestane.Jestli jo tak nejdriv tak za 100let.Jejich moralku bych prirovnal k narkomanovi zavislem na 2gramech heroinu denne.Neexistuje?

Reagovat
satan_666

Zaragozy je hodně škoda...takovej dobrej tým a sestoupí! oblíbil sem si tam hlavně Sergia Garciu...,aspoň že je v repre teď

Reagovat
smazaný uživatel

Po sto letech rozjedu prohlížeč a první, co vidím, je, že Giovani letos občas hrával v béčku.

Jinak Touré je nejlepší DM svého typu na světě, nějaké řeči o tom že "na Španělsko možná stačí" a "možná by to chtělo najít někoho lepšího" jsou jak z ústavu.

Varianta Walcott je snad jen nějaký tah Sportu za účelem většího prodeje (nevěřím, že by někoho z vedení vůbec napadlo zrovna jeho jméno), Van Persieho nebrat, období, kdy jsme se mohli jmenovat FC Hospital už máme snad za sebou, Guardiola chce i Adebayora, Txiki preferuje Benzemu, který by přišel až za rok (s tím, že tuto sezónu by hrál prim Titi).

Média by měla vzpomenout na některé hrůza přestupy z minulosti a na arsenal se vybodnout.

Takřka jistý už je Piqué a dá se předpokládat, že další posilou do obrany bude někdo ze Primery (škoda Cácerese, loni byl zadarmo), Coloccini asi nejlepší a nejpravděpodobnější volba, ve hře je i Amorebieta, jinak Pep počítá s Márquezem a dá se předpokládat, že pokud bude zdravý, bude hrát on (kvůli rozehrávce).

Některé "tajné" zdroje uvádí, že Alvés přestupuje do Realu (30 + De la Red), ale podle těch "oficiálnějších" bude náš, dvojka na kraji bude prý Oleguer.

Záloha bude problém, uvidíme, jak se představí hráči z béčka, které si podle všeho alespon některé Guardiola vyzvedne, zvláště pak Víctor Sánchez (ten zvládá navíc ještě obranu a hrál semtam i v útoku). O De Rossim se mluvilo i loni a předloni, zájem byl vždy, ale z AS ho není možné získat (a je to asi i dobře, z nákupů z Itálie nejsou dobré zkušenosti).

Tak jak tak se zůstane u rozestavení 4-3-3, problém u posil je tak trochu ten, že jiné představy má Guardiola, jiné Txiki, jiné Cruijff a jiné jsou pak finanční možnosti... Uvidíme, po čem se mrknem v SegundaHandu, asi tam budou pěkné slevy...(soukromý tip že u nás skončí Ayala).

Guardiola každopádně chce dost úzký kádr, takže by se neměl opakovat případ typu Ezquerro, ale všichni by měli mít v týmu důležitou úlohu.

Ještě si udělám takový top 10 nejhorších a nejlepších potenciálních příchodů, z toho co zatím zaznělo v novinách:

Nejhorší:

10. Chivu

9. Ribéry

8. Trezeguet

7. Keita

6. Drogba

5. Hleb

4. Lahm

3. Fabregas

2. Walcott

1. Materazzi (brrrr)

Nejlepší (tohle je docela obtížné):

10. Toni

9. Diego

8. Silva

7. Garay

6. Benzema

5. Van der Vaart

4. Coloccini

3. Amorebieta

2. Diego...Milito

1. Palacio

Reagovat
smazaný uživatel

Garaye si vyřaď, ten jde podle "tajných" zdrojů k nám .

Reagovat
-Kopy-

Proč tipuješ zrovna Ayalu ?

Co se ti nelíbí na Keitovi ?

Reagovat
Xavi

Palácia znám jen co se píše a z fragmentů, Toni si myslím, že by se k nám moc nehodil, naproti tomu Keita je vynikající, Trezególa bych bral a ten Adebayor je snad nějaký špatný vtip, nechápu co by u nás dělal takový kopyťák. Jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se Adebayor celkem zamlouvá, sice zpracování míče atd. , ale pohyb bez míče, důraz, hlavičky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor, že je kopyťák? To snad nemyslíš vážně...

Tento rok udělal neuvěřitelný pokrok a nějakých technických nedostatků jsem si u něj teda vážně nevšiml.

Reagovat
-Kopy-

Přesně.

Reagovat
Xavi

Na svoji postavu je technický to ano, ale jinak je to tank.

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery ,Fabregas by boli dobre nakupy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zaragosa sestup ...bych si uměl představit několik jejich hráčů v Barce

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka poslala Zaragozu do 2,ligy a Daniel Guiza opět úřadoval v tomhle zápase a je jen škoda,že Mallorka nepostoupila do poháru Uefa,protože si myslím,že si to za ty parádní výsledky plně zasloužila a podle mého názoru je to nejlepší hráč celé ligy a jsem zvědav jak dopadne tahanice o něj! Mallorka letos na

Reagovat
PJ

Postoupila do Intertota, coz pro ni znamena nastup ve tretim kole proti ne moc silnymu souperi, a kdyz ho vyradi, tak je v Poharu UEFA taky...

Reagovat
smazaný uživatel

do Intertota nejdou, protoze nepodali prihlasku, stejne jako Almeria...takze to vyslo na Depor.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PJ

Aaaha, tak to sorry za mystifikaci Moc ale nechapu, proc ji nepodali. Do UEFY by urcite chteli, divil bych se kdyby ne, a kdyz maji moznost dostat se tam sehranim dvou zapasu proti prumernymu tymu, tak se jim nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no. Ale vem si, kolik španělských klubů už v Intertoto Cupu vyhořelo. Tak asi mají strach...

Reagovat
smazaný uživatel

asi maj jiny plany; nejspis si pres leto budou privydelavat v turistickym prumyslu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hurá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele