38. kolo
18.05.2008 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Villarreal CF 0:2

Úspěšná sezóna Villarrealu má vítězný konec. Žlutá ponorka porazila La Coruňu a pojistila si tak druhé místo, které jí zaručuje Ligu mistrů. Deportivo i navzdory porážce může slavit postup do Intertoto Cupu.

Dvacáté čtvrté vítězství v sezóně zajistila dvojice Fernandez – Franco. Villarreal tak skončil osm bodů za vedoucím Realem Madrid. Proti svému nedělnímu soupeři začal skvěle. Santi Cazorla, který byl překvapivě nominován Luisem Aragonesem na Euro 2008, to zkoušel už v první minutě. Z hranice šestnáctky ale nemířil přesně.

Hosté byli po většinu prvního poločasu jasně lepší, zatímco Deportivo působilo pouze jako stín týmu, který dokázal porazit Barcelonu nebo Real Madrid. Největší hrozbou pro něj byl Dán John Dahl Tomasson, který neustále zaměstnával defenzívu s brankáře Aouateho, jenž zlikvidoval několik nebezpečných střel. V 35. minutě už ale lovil míč ze své sítě. Přízemní střelu Fernandeze tečoval ještě jeden z obránců a pro domácího gólmana se stala nechytatelnou.

Po změně stran však na hřiště nastoupila jiná La Coruňa. Už v 48. minutě musel Diego Lopez zasahovat při nebezpečně střele Xisca. Další dobré šance na vyrovnání promrhali Wilhelmsson a Coloccini. Ovšem domácí fotbalisté se stále nevzdávali a hrnuli se do útoku, jako například Riki, který opět ztroskotal na Lopezovi. V nastaveném čase ovšem zaútočili hosté, Capdevilla našel přesným centrem Franca a ten se v zakončení nemýlil.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi atraktivní zápas. Oba týmy mají na jaře formu jak víno. Jsem velmi zvědav, je to absolutně otevřené. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době Depor zaváhal, ale jinak si může gratulovat. Po katastrofálním podzimu přišel nevídaný obrat a v druhé půlce Primera División hrál jak vyměněný !!! Konečné 8. místo je na původní mizérii klubu velmi dobrý počin, i když samozřejmě pamatují daleko lepší časy. A co říci k Villarrealu ? No jen to, že Žlutá ponorka potvrzuje další vzepětí a čeří špičku tabulky. Nakonec odsunula z 2. místa i slavnou Barcu a to už je co říct ! Je to sympatický klub a věřím, že jim forma vydrží ještě dlouho !!! Toto poslední vítězství toho může být dokladem !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele