38. kolo
18.05.2008 21:00 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Real přestřílel na závěr Levante

Obavy ze zrušení zápasu se nenaplnily. Hráči Levante odvolali stávku a nastoupili v posledním kole pproti již jistému mistru La Ligy Realu Madrid. Bílý balet zvládl rozloučení se sezónou před domácím publikem bez vážnějších problémů a v zápase bohatém na góly přestřílel hosty 5:2. Levante se s Primera División rozloučilo důstojným výkonem.

Tým Levante zapomněl na své spory s vedením, které mu nevyplácí mzdu, a nastoupil ve svém posledním utkání proti staronovému mistrovi z královského Realu Madrid. Domácí potvrdili dobrou formu a zápas dovedli k vítěznému konci.

Bílý balet nastoupil s několika změnami oproti očekávané sestavě. Stoperská dvojice měla podobu Pepe – Cannavaro a na levé straně obrany se objevil Marcelo. Do základní sestavy se nedostal ani Gago. Útok měl podobu Robinho – Raúl – Van Nistelrooy. U hostů byly změny pouze dvě, do útoku ke Geijovi se postavil Pedro León a v obraně nahradil Robustého Gaspar.

Utkání začalo zvolna, poprvé zahrozil až v 11. minutě Robinho, jehož ránu vytáhl nad břevno gólman Reina. O šest minut později rtuťovitý Brazilec pronikl do vápna, ale jeho střela se otřela pouze o tyč. Na druhé straně se blýskl reflexivním zákrokem debutující třetí gólman Realu Codina, když vytěsnil bombu francouzského záložníka Levante Courtoise.

Pak se ale již skóre změnilo. Po rohu Sneijdera ve 22. minutě zasáhl míč hlavou Ramos a Van Nistelrooy doklepl rovněž hlavou míč do sítě. O dvě minuty nato byl holandskému kanonýrovi neuznán gól pro ofsajd. Ve 27. minutě Bílý balet náskok zvýšil. Guti zachytil míč na rohu velkého vápna, nacentroval a Sergio Ramos prudkou hlavičkou nedal Reinovi šanci.

Poté utkání trochu ztratilo spád až do 40. minuty, kdy Sergio Ramos přihrál před branku, míč vrátil na střed malého vápna Robinho a Van Nistelrooy doklepl do odkryté branky. Následně měl šanci i Švýcar Geijo na druhé straně, který se s míčem otočil před pokutovým územím a jeho tvrdá střela jen těsně minula Codinovu svatyni.

Po přestávce Levante snížilo. V 52. minutě se probil po levé straně agilní Courtois, nasadil "jesličky" Pepemu a jeho přesná přihrávka našla Geijoa, který zblízka dorazil. O dvě minuty poté však Real svůj náskok zvýšil. Sneijder nádherně trefil z volného přímého kopu pravou šibenici branky Levante.

V 59. minutě opět vynikl Codina, který vyrazil prudkou střelu Pedra Leóna. Na druhé straně pronikal do vápna Robinho, ale obránci Levante ho zablokovali. Oběma týmům o nic nešlo a tak se hra přelévala ze strany na stranu. V 63. minutě hosté opět snížili, kdy po centru Courtoise skóroval z voleje opět Geijoo.

Na hřiště se dostali Metzelder, Robben a Higuaín a posledně jmenovaný "nabil" v 75. minutě Gutimu, který vystřelil jen těsně vedle. V 77. minutě Real završil "bůra", když Sergio Ramos prudkou hlavičkou po rohu Sneijdera uzavřel gólový účet zápasu. O minutu později ještě vyrazil střelu Geijoa nad břevno Codina.

Po závěrečném hvizdu byl Realu předán pohár pro vítěze La Ligy a fanouškové Bílého baletu a hráči sami se vrhli do víru oslav. Levante bude mít šanci se vráti do Primera División za rok.

Autor: Jaroslav Smrž / www.as.com, www.marca.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak uvidíme, jestli se nakonec bude vůbec hrát, kdž hráči Levante vstoupili do stávky kvůli nevyplaceným nmzdám. Ale i tak je jasné, že by favorit Real Madrid nenechal nikoho na pochybách, kdo je letošním lídrem Primera División. Jen slavit s kontumační výhrou není úplně ono. Ale snad zvítězí rozum a hrát se bude. Tip 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozlučka, jak se patří !!! Diváci si užili, celkem 7 gólů a střílelo je překvapivě i Levante ! Jinak gratulace Realu Madrid k titulu, i když se to píše těžko !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele