Primera Division - souhrn 17. kola

03.01.2009, 22:00, aktualizováno 04.01.2009, 22:53
Komentáře a souhrny
Barcelona porazila Mallorku 3:1. Stejným výsledkem skončil i duel Valencie s Atletikem Madrid. Real přemohl Villarreal. V dresu Santanderu se dobře uvedl navrátilec Nikola Žigič, který zařídil vítězství ve Valladolidu, Huelva si hladce poradila v záchranářském souboji s Numancií. Sevilla přišla v závěru o vítězství nad Osasunou, Deportivo vyhrálo na hřišti Getafe...

FC Barcelona - RCD Mallorca 3:1

03.01.2009 20:00

Góly: 31. Thierry Henry, 75. Andrés Iniesta, 90. Yaya Touré - 15. Aritz Aduriz

Barcelona přehrála svého soupeře, který se po úvodním kole roku 2009 může propadnout do sestupových vod. Adurizův gól nestačil ani na poločasové vedení a po změně stran se hosté ani nesnažili vrátit do vedení.

Absence Messiho byla znát od samého počátku. Nebylo totiž hráče, který by dokázal proti desetičlenné obraně něco vymyslet. Blýskalo se tak na druhé straně, kdy si nerozuměl Valdés s Abidalem, který svého vyběhnuvšího brankáře "přelstil" přiťuknutím po zemi. Domácí obránce však ještě míč stačil doběhnout. Na druhé straně to jen zahučelo po akci, na jejímž končí mířil svůj volej Eto'o těsně vedle pravé tyče.

A Mallorca překvapivě trestala. Yaya Touré ztratil na polovině hřiště míč, společně se Sanchézem nestíhal unikajícího Adurize a ten přesným lobem k tyčce nedal Valdésovi žádnou šanci. Svým pohybem po pravé lajně dával o sobě hodně znát Puyol, centry se však míjely svým účinkem. Druhou šanci si favorité vytvořili až ve 27. minutě, kdy Xavi rozehrál přízemní přihrávkou na hranici vápna roh, na který si naběhl Gudjohnsen a střelu z první otřel o břevno.

To Katalánce probudilo, za necelé dvě minuty poslal Touré Puyola do vápna, ten hledel Henryho, který patičkou nesklepl na Tourého nejlépe a střelou ze záklonu vybídl k dobrému zákroku Luxe. Jenže brzy přišla další šance, tentokrát už gólová. Xavi našel centrem z rohu Puyola, který hlavičkoval na zadní tyč. Tam si zpracoval míč Henry a křižnou střelou poslal míč od tyče do branky.

Podceněním přímého kopu Aranga zase vyděsil domácí fanoušky Valdés. Míč mu vypadl z náruče a jen taktak sebral míč před dobíhajícím Adurizem. Na hřišti se přiostřilo a zápas místo šancí doprovázelo postrkování a zbytečné fauly. Když v nastaveném čase vzal míč dobrým vyběhnutím Eto'ovi brankář Lux, šlo se do šaten za nerohodného stavu.

Do druhého poločasu logicky vlétla ofenzivněji Barcelona. Hostující obránci ovšem dělali vše proto, aby Lux neměl práci. Eto'o neprostřelil tvrdou ranou z první dva obránce. Nunes zase nechtěně mířil jen těsně vedle své branky po odblokování Xaviho, jenž už byl nebezpečně blízko branky. Když už se efektně zbavil dvou obránců přiťuknutím Henry, střílel Eto'o přes Nunese přímo do rukavic Luxe.

Ve stejném duchu se nesl zápas i nadále. Houževnatá obrana hostí blokovala snad každý nebezpečný pokus, naopak Valdésovi strážci byli prakticky bez práce. Rozhodčí kromě nepotrestání Nunese, který chytil Alvese po souboji za krk, vedl celkem zdárně. V 75. minutě však přišla kontroverzní situace. Zblokovaná střela Xaviho se totiž dostala ke Gudjohnsenovi, který nahrával před prázdnou branku střídajícímu Iniestovi, ten už neměl problémy dostat Barcu do vedení. Obránci Mallorcy poté nedokázali uvěřit, že se nepískal ofsajd.

Definitivně rozhodnout mohl Henry v 88. minutě. Xavi nahrál do uličky rozeběhnutému Dani Alvésovi, který na malém vápně hledal francouzského útočníka, jenž patičkou míčil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Jaromír Bosák by si určitě vzpomněl na ozdobu visící na stromku, když se Josemi snažil zabránit v úniku Iniestovi. Hostující hráč si za prohřešek odnesl druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin.

A ve druhé minutě nastavení přišlo využití přesilovky. Yaya Touré se zbavil třech obránců a dělovkou z malého vápna odčinil svou chybu při inkasovaném gólu. Zápas, který ze stadionu pozorovaly hvězdy jako Maradona, Cruyff nebo Messi, tak vyzněl lépe pro favovita.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 3:1

03.01.2009 22:00

Góly: 34. David Villa (pen.), 39. David Silva, 69. David Silva - 45. Diego Forlán (pen.)

Valencie porazila bez větších problému na domácím stadionu Mestalla Atlétiko a posunula se na druhou pozici v tabulce. Atlétiko se propadlo na čtvrtou pozici.

První střela na branku přišla již v první minutě, kdy prověřil brankáře Lea Franca útočník Villa, pokus španělského reprezentanta vyrazil hostující gólman na roh. Ve třetí minutě po výtečné přihrávce Miguela se dostal přes Heitingu David Villa a vstřelil první branku utkání, tu mu však rozhodčí neuznal za údajný faul na stopera Atlétika.

V šesté minutě Valencie vstřelila druhý gól, tentokráte to byl Silva, kterému ale rozhodčí taktéž neuznal branku, když nepochopitelně zvedl praporek asistent rozhodčího. V 18. minutě spálil vekou šanci Silva, který po přihrávce Joaquina pálil ve vyložené příležitosti těsně vedle pravé tyče hostující branky.

Branky se domácí tým dočkal ve 34. minutě, kdy rozhodčí pískl faul na Baraju a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Villa.

O pět minut později šla Valencie už do dvoubrankového vedení, Miguel výborně vystihl rozehrávku Atlétika a přihrál Silvovi, který dokázal prostřelit gólmana Lea Franca. V samém závěru poločasu pískl rozhodčí penaltu na druhé straně, když Baraja nešetrně přistrčil Aguera a Forlan pokutový kop proměnil.

Druhý poločas otevřela hlavička Rubena Barajy, kterého ale vychytal Leo Franco. Na druhé straně pálil o deset minut později nebezpečně Diego Forlan, jeho tvrdá střela ale mířila nad domácí branku. V dalších minutách byl k vidění především boj, až v 68. minutě napřáhl z dvaceti metrů Silva a krásnou ránou k tyči překonal Lea Franca - 3:1.

Hosty tento gól zlomil a do konce utkání se zmohli už jen na střelu Pernii z přímého kopu, s kterou si ale dobrým zákrokem poradil brankář Renan.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sporting Gijón 1:0

04.01.2009 17:00

Góly: 35. Lolo

Málaga potvrdila svou dobrou formu z domácích zápasů a na své konto si připsala tři body za jednobrankové vítězství nad Gijónem. O jediný přesný zásah se postaral deset minut před poločasovým hvizdem Lolo.

Oba týmy okupují střed tabulky a tak se očekávala tvrdá a vyrovnaná bitva. Zápas ale příliš fotbalové krásy nepřinesl. K vidění bylo minimum šancí, o kombinační hře si diváci museli dnes večer nechat zdát.

Úvodních dvacet minut měli sice míč na kopačkách domácí hráči, ale blíže než k pokutovému území Gijónu se nedostali. Prvním světlým okamžikem první pětačtyřicetiminutovky byl pokus Eliseua, který se zjevil tváří tvář před brankou hostů, ale Sáncheze v brance Gijónu nedokázal prostřelit. Poté se domácí celek konečně dočkal gólu. V 35. minutě zahrával Duda rohový kop, který našel hlavu zcela neobsazeného Lola, a ten pohodlně uklidil míč do sítě. Do konce poločasu se hrálo převážně mezi šestnáctkami, domácí tým byl "namlsaný" jednobrankovým vedením a další vážnější šance už nepřišly.

Po šesti minutách druhé půle mohla Málaga zvýšit své vedení, ale Aponova tvrdá střela o milimetry minula tyč branky Gijónu. Šestnáct minut před koncem utkání musel šanci domácích hasit gólman Sánchez, když se vytáhl proti projektilu Adriana.

Hosté si nedokázali vytvořit žádnou vážnější příležitost a konec zápasu se nesl spíše ve znamení častých faulů a kouskování hry. Nepříliš pohledné utkání tak nakonec přineslo vítězství domácí Málagy nad Gijónem 1:0.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - CD Numancia 3:1

04.01.2009 17:00

Góly: 18. Javi Fuego, 46. Javier Camuñas, 60. Aitor Tornavaca - 90. Gorka Brit

Huelva porazila na domácím stadionu Numancii 3:1 a v tabulce se posunula z devatenáctého místa na sedmnácté. Numancii patří šestnáctá pozice.

Byla to Numancie, která vstoupila aktivněji do utkání a už v patnácté minutě měla k dispozici pokutový kop po faulu na Asiera Goriu. Nařízenou penaltu však Barkero neproměnil, když nechal vyniknout brankáře Asiera Riesga. Hned o tři minuty později přišlo potrestání, když se krásně z dálky do šibenice trefil Javi Fuego a brankář Juan Pablo Colinas byl bez šance. Numancia i přes tento inkasovaný gól hrála nadále dobře a Recreativo nepouštěla téměř do žadných šancí, sama se však do žadných větších příležitostí také nedostala.

Hned v první minutě druhého poločasu přišel možná zlomový moment utkání, Fuego našel přesnou přihrávkou v pokutovém území nikým neatakovaného Camunase, který šikovnou střelou zvýšil na 2:0. Na druhé straně převedl o deset minut pozdějí další výborný zákrok brankář Riesgo, kerý vychytal střídajícho Brita. V šedesáté minutě se definitivně rozhodlo, Sisi našel svým centrem Aitora, který svým pokusem překonal Colinase. V 90. minutě upravil skóre na 3:1 Brit, který se uvolnil v pokutovém území a dokázal překonat Riesga, Numancii už to však moc platné nebylo.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Betis 1:0

04.01.2009 17:00

Góly: 35. Corona

V 17. kole nejvyšší španělské soutěže se utkala domácí Almerie s Betisem Sevilla. Ve vyrovnaném zápase měli nakonec o kapku více štěstí domácí, kteří díky gólu Corony ze 35. minuty získali všechny tři body. V tabulce se tak posunuli před Betis na 14. pozici. Oba týmy v závěru utkání dorávaly v deseti. Na straně domácích dostal červenou kartu Uche a na straně hostí Sergio García.

Zápas začal v poklidném tempu a k vidění nebyly ani žádné vážnější příležitosti. První střela na branku přišla až v 17. minutě na straně domácích. Bruno se uvolnil na pravé straně přes Juanita a dobře mířenou střelou prověřil rukavice gólmana Casta, který ji ale zlikvidoval. O minutu později to zkoušel domácí ostrostřelec Negredo, který po rychlém brejku a přihrávce od Bruna pálil metr nad bránu Betisu.

Po další střele domácího Crusata se poprvé v zápase výrazněji ukázal Betis, konkrétně Sergio García. Ve 30. minutě se individuálně uvolnil a z hranice velkého vápna pálil jen těsně vedlé levé tyče brány domácích. O dvě minuty později zahrozil znovu. Tentokrát po spolupráci s Achillem Emanou střílel do poloodkryté branky, ale střelu na poslední chvíli zblokoval Mané. Ve 35. minutě se domácí radovali ze vstřeleného gólu. Z přímého volného kopu pět metrů za velkým vápnem se do dolního levého rohu branky trefil nádhernou střelou Miguel Angel Corona.

Hosté šli do druhé půle s jasným cílem vyrovnat stav utkání a popřípadě i otočit. První šanci ale měla znovu domácí Almerie. V 53. minutě zahrozil z přímého kopu znovu Corona. Jeho střela tentokrát lízla pravou tyč Castovy brány. Následně zaměstnával obranu domácích velmi agilní Achille Emana, který zahrozil třikrát po sobě v rozmezí pěti minut. Dva jeho pokusy minuly bránu Diega Alvese. Ten třetí byl nejnebezpečnější a gólman Almerie měl plné ruce práce s tím, aby balón vyrazil alespoň na roh.

Šanci na vyrovnání měli hosté v 75. minutě. Po příhrávce Pavoneho se do vynikající příležitosti dostal Capi. Ve velké rychlosti ale balón nezkrotil a nakonec jen lehce poslal balón do rukavic gólmana Alvese. Dvě minuty před koncem to ještě zkoušel Sergio García, který z velké dálky mířil dva metry mimo. Almerie si tak druhý poločas pohlídala a získala důležité tři body.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Racing Santander 0:1

04.01.2009 17:00

Góly: 64. Nikola Žigić

Santanderu se v poslední době daří a to dokázal i na hřišti Valladolidu, který v letošní sezóně podává také skvělé výsledky. Hosté zvítězili díky gólu navrátilce Žigiče z 64. minuty a získali tak velmi cenné tři body. V tabulce je Santander už na 11. pozici a na Valladolid už ztrácí pouhé dva body.

První šanci utkání měli domácí a to v 15. minutě. Po přihrávce středem od Víctora prověřil tvrdou střelou z dvaceti metrů gólmana Toňa domácí Pedro León. Toňo si ale poradil bez větších problémů a balón pohodlně stlumil v rukavicích. Přesně o patnáct minut později zahrozil stejný hráč. Po rohovém kopu se balón odrazil přímo k němu a jeho pohotovou střelu Toňo tentokrát se štěstím vyrazil na roh. Hosté se v první půli spíše bránili a žádnou vážnější příležitost si nevytvořili. Za zmínku stojí jen kombinace Munitese s Marcanem, která skončila střelou mimo. Do druhé půle se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé půli Santander zlepšil pohyb a hned zatápěl domácím o něco více. V 51. minutě po centru Césara hlavičkoval Iván Marcano a jeho střelu nadvakrát zlikvidoval domácí gólman Villar. O dvě minuty později to zkoušel znovu hostující Luccin, který svou dalekonosnou střelu o dva metry bránu minul. V 64. minutě už se hosté po tlaku dostali do vedení. Na lajně se individuálně uvolnil Iván Marcano a poslal skvělý centr na volného Nikolu Žigiče, který pravačkou bez milosti zavěsil k levé tyči brány Valladolidu. Navrátilec Žigič, který se vrátil z Valencie, tak hned ve svém prvním zápase vstřelil gól.

Zbytek zápasu se Santander spíše soustředil na ubránění vedení a tak přišly pochopitelně šance na druhé straně. V 70. minutě měl blízko k vyrovnání Pedro León. Po přihrávce od Goitoma se ocitl sám před Toňou. Bohužel pro domácí nezpracoval ideálně balón a o svou příležitost přišel. V 90. minutě ještě domácí zahrávali solidní přímý volný kop z hranice pokutového území. Toho se ujal Pedro León, který trefil pouze zeď a tak bylo o výsledku rozhodnuto. Santander si po bojovném výkonu odváží z Valladolidu tři body.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 1:0

04.01.2009 17:00

Góly: 31. Arjen Robben

Po Valencii zdolal Real Madrid v domácím prostředím nejtěsnějším rozdílem i Villarreal a nemine ho posun v tabulce. Zápas rozhodl gól Robbena z prvního poločasu. Na stadionu Santiaga Bernabéua se proti tradičně bojovnému soupeři představily domácím fanouškům i dvě nové posily Huntelaar s Lassana Diarrou.

Real Madrid získal polovinu bodů ze zápasů se čtyřmi těžkými soupeři z horního patra tabulky. V posledním zápase si poradil s Villarrealem, když měl po většinu duelu navrch. Oba soupeři nastoupili v očekávaných sestavách, pouze u Realu si vyměnili strany Robben se Sneijderem.

Bílý balet začal zostra a hned ve 2. minutě měl dvojitou šanci. Nejprve před Sergio Ramosem, kterého vysunul Gago, zachránil na roh Diego López, z následného rohu pak po střele Robbena jen těsně nedosáhl na míč Pepe. Hosté odpověděli po Sennově přímém kopu, na který si naběhl Nihat a před Cannavarem zakončoval, ale míč příliš zakroutil a střela skončila v zámezí.

V 11. minutě se poprvé uvedl Arjen Robben, jehož střela po přihrávce Diarry skončila po teči obrany na břevně. Real zahájil zápas útočně a dobře se uvedl právě francouzský záložník, který přispíval jak při tvorbě hry, tak při defenzivní práci. Právě po pasu Diarry a hlavičce Raúla pálil z voleje mimo Sneijder.

Další šance Bílého baletu z 31. minuty již přinesla gólové ovoce a následně ovace. Robben se zmocnil přihrávky u pravé postranní čáry, propletl se napříč hřištěm před vápno a sólo zakončil střelou do šibenice.

Ovšem hned z protiútoku mohl Villarreal vyrovnat. Pires převzal přihrávku Senny a jeho křižnou střelu výborně zastavil Casillas. Poté Nihat zakroutil roh a brankář Madridu opět musel zasahovat. Ve 38. minutě střílel mimo Cazorla. O minutu nato přesně nacentroval Sergio Ramos a Huntelaar mohl v prvním zápase gólově debutovat, leč Diego López skvěle zachránil. Minutu před koncem uklouzl ve vápně Raúl, a proto nedosáhl na přesný centr Sneijdera.

Druhou polovinu zahájili lépe hosté, v 50. minutě přihrál ve vápně špatně Diarra a křižnou střelu vystřídavšího Llorenteho horko těžko vyrazil Casillas. Domácí se zmohli na příležitost až v 66. minutě, kdy po souhře s Drenthem střílel doprostřed branky Sneijder.

V 70. minutě měli obrovskou šanci hosté. Na centr Capdevily si naskočil zcela volný Rossi a Casillas se zaskvěl dalším výborným zákrokem. Za Real odpověděl po akci Robbena Sneijder, ale jeho střelu opět výborně vyrazil Diego López. Za pět minut střílel mimo po průniku Drenthe a na opačné straně míříl jen do Casillase Rossi.

V závěrečné fázi utkání nejprve zachránil Gonzalo před Sergio Ramosem po pěkném slalomu Robbena. V 85. minutě střílel Cazorla, ale Casillas bez problémů zachránil. Následně se hosté dožadovali penalty po stažení Rossiho Cannavarem. Poslední šanci měl v nastavení Eguren, ovšem hlavičkoval nad po volném přímém kopu Ibagazy.

Real se tak posunul před Atlético a udržel kontakt se špičkou tabulky. Navíc dosáhl historicky 1400. vítězství v La Lize a Raúl dosáhl 470. zápasu jako hráč základní sestavy, čímž se posunul na 5. místo historické tabulky. Villarreal musí čekat na zápas Deportiva, které ho může sesadit z šestého místa.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 1:1

04.01.2009 17:00

Góly: 81. Andoni Iraola - 36. Moisés Hurtado

Fotbalisté Espanyolu Barcelona byli blízko k důležitým třem bodům, dlouhou dobu vedli, ale domácí Bilbao dokázalo devět minut před závěrečným hvizdem vyrovnat a stanovit výsledek na konečných 1:1. Hosté tak stále zůstávají na sestupových příčkách.

Hostům výrazně chyběla souhra špílmachra De La Peny a střelce Tamuda. Jejich hru se snažili nahradit Garcia s Corominasem, přesto to byli domácí, kteří měli v úvodních chvílích zápasu více ze hry. První gólová šance Bilbaa přišla v 15. minutě, Orbaiz poslal přesnou přihrávku Amorebietovi, ten ale z dobré pozice přestřelil branku hostů. O pár chvil později nebezpečně stříleli Llorente a hned po něm Martinez, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný.

Ve 37. minutě o sobě dali poprvé v utkání vědět hosté a hned z toho byla úvodní branka zápasu. Garcia zahrával rohový kop, na který si nejvýše vyskočil Hurtado a zajistil hostům jednobrankové poločasové vedení. Hurtado svým gólem poslal "pozdrav" všem kritikům, kteří ho v letošní sezóně za špatné výkony příliš nechválili.

Bilbao vstoupilo do druhé půle zostra, hned v úvodu vyslal na branku Espanyolu nebezpečný projektil střídající Etxeberria, který jen o pár centimetrů minul branku hostů. S ubíhajícím časem to byli domácí, kteří měli stále více ze hry. V 70. minutě měl gól na hlavě další střídající hráč Toquero, jeho pokus ale dokázal brankář Espanyolu zneškodnit. Bilbao se vyrovnání přesto dočkalo, devět minut před koncem se akcí jako z fotbalové učebnice prezentoval Iraola. Míč si zpracoval na prsou a nůžkami a nechytatelnou střelou zajistil Bilbau vyrovnávací gól na 1:1.

Na hosty zatím neplatí kouzlo nového kouče Maného, pod jeho vedením dokázali hráči vybojovat ze čtyř utkání pouhé dva body a stále jsou velmi blízko dnu tabulky. Bilbao je se ziskem 20 bodů na třinácté pozici.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CA Osasuna 1:1

04.01.2009 19:00

Góly: 50. Jesús Navas - 90. Walter Pandiani

Sevilla ztratila v nastaveném čase vítězství nad Osasunou a po remíze 1:1 se tabulkou propadla na čtvrté místo, Osasuna i nadále zůstává poslední.

Z nudného úvodu utkání nevyvedl domácí fanoušky ani nebezpečný centr českého reprezenta Jaroslava Plašila, který nedokázal usměrnit mezi tři tyče Kike Sola. První gól utkání mohl přijít až ve 24. minutě, kdy Kanouté nedokázal v dobré šanci překonat brankáře Roberta. V další příležitosti domácích pálil těsně nad břevno z velké dálky Romarič. Ve 43. minutě nepískl rozhodčí Delgado Ferreiro penaltu na pronikajícho Kanoutého, kterého poslal zemi Flano. V závěru poločasu pálil nad branku domácí Duscher.

Seville se povedl vstup do druhého poločasu, když ve 49. minutě Jesus Navas prostřelil Roberta v brance hostí a poslal domácí do vedení. V 75. minutě spálil střídající Masoud obrovskou šanci, poté co se uvolnil na pravé straně hřiště a dostal až před brankaře Palopa, ovšem střela hostujícímu záložníkovi nesedla a mířil vysoko nad domácí branku. O pět minut později se před brankářem Robertem ocitl sám záložník Renato, který však poslal svojí střelu jen do hostujícího brankaře. Byl to klíčový zákrok Roberta, neboť v devadesáté minutě po Masoudově pasu vstřelil vyrovnávací branku taktéž střídající Walter Pandiani. A když vzápětí spálil svoji šanci Kanouté, skončilo utkání překvapivou remízou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo La Coruña 1:2

04.01.2009 21:00

Góly: 16. Manu Del Moral - 6. Rodolfo Bodipo, 81. Sergio González (pen.)

Deportivo v nepříliš pohledném utkání vyhrálo na hřišti Getafe a posunulo se na šesté místo tabulky. Tři body zajistil hostům útočník Bodipo, který jednu branku sán dal a v závěru se dočkal penalty, o níž celý zápas usiloval. Z ní stanovil Sergio konečný výsledek.

Úvod zápasu byl pro diváky slibný. Během šestnácti minut padly dva góly. Hned v šesté minutě nechala domácí obrana po rohovém kopu bez povšimnutí v pokutovém území Bodipa, který povedeným halfvolejem uklidil míč k zadní tyči. Krátce nato pálil Lafita, ale Abbondanzieri byl tentokrát pozorný. V 16. minutě už bylo vyrovnáno. Manu del Moral si na prsou zpracoval Albínovo přiťuknutí hlavou, a levačkou z voleje mířil přesně.

Pak se hra rozkouskovala a diváci viděli jen správně neuznaný Bodipův gól z ofsajdu a několik pokusů útočníka Deportiva vymodlit si pokutový kop. Pravda, hlavně po zákroku Maria ve třicáté minutě se mohl reprezentant Rovníkové Guiney cítit ukřivděný.

Po změně to s kvalitou zápasu nebylo o moc lepší. Spíš než šance přibývali žluté karty na obou stranách. V 73. minutě pálil do boční sítě Granero a krátce poté vyzkoušel Aranzubíu nebezpečnou střelou z dálky Contra. Devět minut před koncem se nakonec dočkali hosté. Abbondanzieri nešikovně srazil ve vápně Bodipa a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Sergio. Domácí už se zmohli jen na pokus Granera a hlavičku Soldada, ale ani jedna šance už k vyrovnání nevedla.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona17142151:1144
2.Valencia CF17103433:2133
3.Real Madrid17102535:2632
4.Sevilla FC1795324:1532
5.Atlético Madrid1793539:2630
6.Deportivo La Coruña1793522:1930
7.Villarreal CF1785427:2229
8.Málaga CF1774625:2625
9.Real Valladolid1772825:2523
10.Getafe CF1756624:2721
11.Racing Santander1756619:2221
12.Sporting Gijón17701024:3621
13.Athletic Bilbao1755721:2520
14.UD Almería1754817:2519
15.Real Betis1753921:2318
16.CD Numancia17521022:3617
17.Recreativo Huelva1744914:2716
18.Espanyol Barcelona1735915:2614
19.RCD Mallorca1735918:3214
20.CA Osasuna1727817:2313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (337)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele