17. kolo
04.01.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Racing Santander 0:1

Santanderu se v poslední době daří a to dokázal i na hřišti Valladolidu, který v letošní sezóně podává také skvělé výsledky. Hosté zvítězili díky gólu navrátilce Žigiče z 64. minuty a získali tak velmi cenné tři body. V tabulce je Santander už na 11. pozici a na Valladolid už ztrácí pouhé dva body.

První šanci utkání měli domácí a to v 15. minutě. Po přihrávce středem od Víctora prověřil tvrdou střelou z dvaceti metrů gólmana Toňa domácí Pedro León. Toňo si ale poradil bez větších problémů a balón pohodlně stlumil v rukavicích. Přesně o patnáct minut později zahrozil stejný hráč. Po rohovém kopu se balón odrazil přímo k němu a jeho pohotovou střelu Toňo tentokrát se štěstím vyrazil na roh. Hosté se v první půli spíše bránili a žádnou vážnější příležitost si nevytvořili. Za zmínku stojí jen kombinace Munitese s Marcanem, která skončila střelou mimo. Do druhé půle se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé půli Santander zlepšil pohyb a hned zatápěl domácím o něco více. V 51. minutě po centru Césara hlavičkoval Iván Marcano a jeho střelu nadvakrát zlikvidoval domácí gólman Villar. O dvě minuty později to zkoušel znovu hostující Luccin, který svou dalekonosnou střelu o dva metry bránu minul. V 64. minutě už se hosté po tlaku dostali do vedení. Na lajně se individuálně uvolnil Iván Marcano a poslal skvělý centr na volného Nikolu Žigiče, který pravačkou bez milosti zavěsil k levé tyči brány Valladolidu. Navrátilec Žigič, který se vrátil z Valencie, tak hned ve svém prvním zápase vstřelil gól.

Zbytek zápasu se Santander spíše soustředil na ubránění vedení a tak přišly pochopitelně šance na druhé straně. V 70. minutě měl blízko k vyrovnání Pedro León. Po přihrávce od Goitoma se ocitl sám před Toňou. Bohužel pro domácí nezpracoval ideálně balón a o svou příležitost přišel. V 90. minutě ještě domácí zahrávali solidní přímý volný kop z hranice pokutového území. Toho se ujal Pedro León, který trefil pouze zeď a tak bylo o výsledku rozhodnuto. Santander si po bojovném výkonu odváží z Valladolidu tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele