17. kolo
04.01.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Almería - Real Betis 1:0

V 17. kole nejvyšší španělské soutěže se utkala domácí Almerie s Betisem Sevilla. Ve vyrovnaném zápase měli nakonec o kapku více štěstí domácí, kteří díky gólu Corony ze 35. minuty získali všechny tři body. V tabulce se tak posunuli před Betis na 14. pozici. Oba týmy v závěru utkání dorávaly v deseti. Na straně domácích dostal červenou kartu Uche a na straně hostí Sergio García.

Zápas začal v poklidném tempu a k vidění nebyly ani žádné vážnější příležitosti. První střela na branku přišla až v 17. minutě na straně domácích. Bruno se uvolnil na pravé straně přes Juanita a dobře mířenou střelou prověřil rukavice gólmana Casta, který ji ale zlikvidoval. O minutu později to zkoušel domácí ostrostřelec Negredo, který po rychlém brejku a přihrávce od Bruna pálil metr nad bránu Betisu.

Po další střele domácího Crusata se poprvé v zápase výrazněji ukázal Betis, konkrétně Sergio García. Ve 30. minutě se individuálně uvolnil a z hranice velkého vápna pálil jen těsně vedlé levé tyče brány domácích. O dvě minuty později zahrozil znovu. Tentokrát po spolupráci s Achillem Emanou střílel do poloodkryté branky, ale střelu na poslední chvíli zblokoval Mané. Ve 35. minutě se domácí radovali ze vstřeleného gólu. Z přímého volného kopu pět metrů za velkým vápnem se do dolního levého rohu branky trefil nádhernou střelou Miguel Angel Corona.

Hosté šli do druhé půle s jasným cílem vyrovnat stav utkání a popřípadě i otočit. První šanci ale měla znovu domácí Almerie. V 53. minutě zahrozil z přímého kopu znovu Corona. Jeho střela tentokrát lízla pravou tyč Castovy brány. Následně zaměstnával obranu domácích velmi agilní Achille Emana, který zahrozil třikrát po sobě v rozmezí pěti minut. Dva jeho pokusy minuly bránu Diega Alvese. Ten třetí byl nejnebezpečnější a gólman Almerie měl plné ruce práce s tím, aby balón vyrazil alespoň na roh.

Šanci na vyrovnání měli hosté v 75. minutě. Po příhrávce Pavoneho se do vynikající příležitosti dostal Capi. Ve velké rychlosti ale balón nezkrotil a nakonec jen lehce poslal balón do rukavic gólmana Alvese. Dvě minuty před koncem to ještě zkoušel Sergio García, který z velké dálky mířil dva metry mimo. Almerie si tak druhý poločas pohlídala a získala důležité tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele