Primera División - preview 8. kola

04.10.2013, 08:29, aktualizováno 06.10.2013, 09:00
Previews
Atlético Madrid sbírá jednu výhru za druhou a další, už osmou ligovou, si chce připsat proti Celtě Vigo. Sevilla by se ráda co nejrychleji prodrala do horní poloviny tabulky a nesmí si tak dovolit ztráty v souboji s Almeríí. Betis se představí na hřišti Getafe, kolo uzavře souboj Athleticu s Valencií...
Atlético Madrid - Celta Vigo  (neděle 12:00)
Nedělní fotbalové odpoledne začne v La Lize soubojem Atlética Madrid s Celtou Vigo. Od domácího Atlética se po vítězném derby s Real nečeká nic jiného než vítězství a další útok na první příčku. Celta Vigo se bude snažit proti favorizovanému soupeři uspět a uhájit pozici mimo sestupové pásmo.

Ať už se letošní sezóna vyvine pro domácí jakkoli, bezesporu se zapíše tučným písmem do klubové kroniky. Rojiblancos totiž v minulém kole dokázali porazit svého městského rivala Real, což se jim podařilo poprvé od návratu do první ligy v roce 2002. V Primera División tak Atlético stále drží rekordní sérii bez porážky. Navíc v Lize mistrů se šesti body suverénně vede skupinu G, když v úterý svěřenci Diega Simeoneho otočili vývoj utkání na hřišti Porta a zvítězili 2:1.

"Ve fotbale je nejtěžší udržet si neustále hlad po vítězství, pokoru a týmového ducha. Pokud těchto atributů dosáhneme, budeme hrát v každém utkání na maximum. Naším cílem je vítězit na ve všech soutěžích. Ať už je to Copa del Rey, Liga mistrů nebo domácí soutěž, vždy hodnotím soupeře pouze podle počtu bodů, které nám dovolí uhrát. V tomto smyslu pro mne mají stejnou hodnotu možné tři body ze zítřejšího zápasu jako ty ze Santiaga Bernabeu," rozhovořil se na předzápasové tiskovce kouč domácích Simeone.

Celta Vigo naopak vysněné období rozhodně neprožívá. Celek z Galicie nevyhrál již v pěti utkáních za sebou a pod Luisem Enriquem se už pomalu začíná třást trenérská židle. Přestože Celta Vigo vybojovala v pátém kole cennou remízu s rozjetým Villarealem, následné dvě porážky s Getafe a nováčkem z Elche zabránily hrát borcům z "olivového města" o lepší než šestnáctou pozici.

Luis Enrique však vyjádřil nadšení, že jeho mužstvo bude čelit v nadcházejícímu utkání právě Atléticu. "Je to pro nás ten nejlepší možný protivník. Budeme se moci poměřit s jedním z nejlepších klubů Evropy, žádná lepší motivace ani neexistuje," uvedl kouč hostů.

Celta Vigo se v zápase na stadionu Vicente Calderóna bude muset obejít bez Carlose Bellvise, jenž se musel podrobit operaci zlomené lícní kosti. V pořádku by po lehkém zranění kotníku měl být naopak útočník Nolito. Simeone v zápase nebude moci použít zraněné Raula Garcíu a Adriána. Do utkání však už bude fit Mario Suárez.

Atlético má jedinečnou možnost prodloužit historicky nejlepší start do sezóny, proti trápící se Celtě Vigo je obrovským favoritem. Utkání začíná v pravé poledne, zápas bude řídit Alberto Undiano.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - F. Luís, Godín, Miranda, Juanfran - A. Turan, Gabi, M. Suárez, Koke - Villa, Costa
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Toni, Fontás, D. Costas, H. Mallo - Rafinha, Oubiňa, Á. López - Nolito, Charles, A. Fernández
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - UD Almería  (neděle 17:00)
Sevilla hostí v rámci osmého kola Almérii a bude jistě chtít navázat na stoprocentní úspěšnost v Evropské lize. Zatímco v domácí soutěži se andaluskému celku nedaří a z dosavadních sedmi kol získal pouhé jedno vítězství, na evropské scéně je to úplně o něčem jiném.

Když vezmeme v potaz i kvalifikační předkola, tak si Sevilla poradila vítězně hned v šesti zápasech za sebou s úctyhodným skóre 22:3. Jako poslední odešel s prázdnou německý Freiburg, který v Seville prohrál 2:0. Jedním ze střelců toho večera byl útočník Carlos Bacca. "V lize jsme čelili špičkové konkurenci, Barcelona, Atlético, Valencia, Real Sociedad... V Evropské lize máme o poznání vyšší sebevědomí, hrajeme tak uvolněněji," hledá kolumbijský reprezentant důvody tak diametrálních výsledků mezi domácí soutěží a evropskými poháry.

"Myslím, že hrajeme dobře v obou soutěžích, jen jsme v lize z různých důvodů nedokázali nasbírat tolik příznivých výsledků, kolik bychom si představovali."

Poslední domácí zápas Sevilly však naznačil, že se může i v Primera División schylovat k obratu, neboť Andalusané zvítězili nad Vallecanem suverénně 4:1 a i nyní proti Almérii budou nastupovat jako jednoznační favoriti. Nováček soutěže totiž po sedmi kolech zůstává na dně tabulky s pouhými třemi body a jako jediný ještě v letošní sezoně nedokázal ani jednou zvítězit.

V minulosti však Almería opakovaně na půdě Sevilly vítězila, naposledy v roce 2010 v poměru 3:1, o dva roky předtím dokonce 4:1. S možnou taktikou, jak na soupeře, by hostům mohl pomoci i obránce Nelson, jenž působil pět sezon u úhlavního rivala. "Hrál jsem za Betis a můj syn se navíc narodil v Seville, bude to tak pro mě i celou rodinu velmi emotivní zápas," vysvětluje portugalský bek. "Znám fanoušky Sevilly dobře a je normální, že na mě budou kvůli minulosti v Betisu pískat, mě to však pouze motivuje ještě víc. Bude to krásný a speciální zápas," neskrývá své nadšení Nelson.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Figueras, Fazio, Pareja, Moreno - Cristóforo, Iborra - Jairo, Rakitić, Trochowski - Gameiro
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Nelson, Pellerano, Trujillo, Christian - Tébar, Verza - Vidal, Soriano, Suso - Rodri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Real Betis  (neděle 19:00)
Nedělní podvečer bude na stadionu Alfonso Pereze patřit střetnutí mezi domácím Getafe CF a Betisem Sevilla. Domácí mají šanci prodloužit sérii vítězství už na tři zápasy, hosté ze Sevilly chtějí potvrdit domácí výhru se silným Villarrealem.

Getafe se po několika zaváháních v úvodu sezóny vzpamatovalo a po zlepšených výkonech se borci z hlavního města dostali díky výhrám s Osasunou, Vigem a Espanyolem už na osmou pozici. Skvělou vizitkou domácí obrany jsou navíc dvě čistá konta z posledních dvou utkání.

"Opravdu jsme v posledních týdnech pracovali velmi tvrdě, sledovali jsme videa a snažili se hrát více kompaktně v obraně. Poté, co jsme prohráli s Alcorconem, nám bylo jasné, že musíme něco změnit, jinak bychom mohli sestoupit. Myslím, že právě toto utkání bylo rozhodujícím momentem obratu k lepšímu," narážel před zápasem s Betisem kouč domácích Luis Garcia na ostudnou prohru svého týmu 6:1 proti druholigovému Alcorconu ze září letošního roku.

Real Betis sice v posledním utkání porazil silný Villareal 1:0, avšak z celkového pohledu se mu v domácí lize zatím příliš nedaří. Se ziskem osmi bodů okupují zelenobílí až dvanáctou příčku, což pro účastníka Evropské ligy rozhodně není nejlepší možné postavení. Navíc se svěřencům Pepe Mela tak úplně nedaří ani ve skupině EL, kde zatím nasbírali dva body za dvě remízy s Lyonem a Rijekou. Betisu by se tak výhra ze zápasu s Getafe nesmírně hodila.

"Víme, že zápasy s Getafe bývají vždy velmi obtížné. Nedaří se nám udržet úplně konzistentní výkony, ale máme za sebou opravdu velké množství zápasů. Rádi bychom teď hráli podobnou hru, jako jsme s Getafe předvedli vloni," připomněl Pepe Mel poslední střetnutí obou celků na stadionu v Getafe, odkud si odvezli tři body hosté po výhře 4:2. "Hrajeme ve středu tabulky, takže se zatím žádné drama nekoná," dodal. V utkání s Getafe však Melovi bude nejspíše scházet Salva Sevilla, jenž si z utkání s Rijekou odnesl zranění.

Výkop utkání je stanoven na 19:00 a hlavním rozhodčím bude Alfonso Álvarez.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - R. Lago, Alexis, Rafa, Arroyo - Míchel, Borja - Gavilán, D. Castro, P. León - Colunga
Real Betis - pravděpodobná sestava:
G. Sara - Nacho, Amaya, Paulao, Chica - Nosa, Matilla - Cedric, Verdú, Vadillo - J. Molina
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Valencia CF  (neděle 21:00)
Vyrovnaný zápas nabízí nedělní utkání Valencie s Athleticem. Oba celky mají stejný počet bodů, stejný rozdíl ve skóre a oba jejich zápasy v loňské sezoně skončily tou nejtěsnější možnou výhrou, vždy zvítězili domácí o jednu branku.

Tentokrát by tedy výhra měla připadnout Athleticu, neboť se hraje na San Mamés. Valecii navíc ruší i aféra okolo Adila Ramiho. Francouzský stoper od prvního zápasu základních skupin Evropské ligy proti Swansea ani jednou nenastoupil a dokonce si od klubu vysloužil rovnou suspendaci za veřejnou kritiku trenéra Djukiće i svých spoluhráčů právě po potupné prohře s Velšským celkem. Sedmadvacetiletý reprezentant Francie tak v pátek jednal s vedením klubu a vyjádřil svou lítost nad výše zmíněnými výroky.

Klub poté na svých webových stránkách uveřejnil oznámení: "Po vyslechnutí hráče, jenž se za své komentáře k trenérovi i spoluhráčům omluvil, přistoupil klub podle vnitřních regulí k rozhodnutí potrestat hráče týdenní suspendací bez výplaty." Nutno dodat, že bez Ramiho se do té doby trápící se Valencia značně zvedla, zvítězila ve třech ligových zápasech v řadě a ve čtvrteční Evropské lize přidala i zisk tří bodů z ruského Krasnodaru.

V týmu Valencie se dá čekat určitá míra rotace oproti zápasu v Rusku, např. obránce Jeremy Mathieu by si měl odbýt svůj jubilejní stý start v barvách klubu. Stejně tak se na soupisku vrací Oriol Romeu, Jonas či Ever Banega. Na druhé straně bude utkání zajímavé ještě bonusově navíc pro kouče Athleticu Ernesta Valverdeho, jenž dříve působil právě ve Valencii. Porážku v Granadě bude nejspíš muset napravovat bez zraněných Soly a Balenziagy, a možná i Adurize, přičemž Ibai Gomez by se naopak po zranění stehenního svalu mohl znovu objevit ve hře.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Gurpegi, José, Laporte - Rico, Beňat - Susaeta, Marcos, Gómez - Aduriz
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Barragán, Costa, Mathieu, Guardado - Fuego, Banega - Fede, Canales, Pabón - Jonas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - Espanyol Barcelona  (sobota 16:00)
Sobotní zápasy osmého kola La Ligy začne souboj mezi nováčkem z Elche a Espanyolem Barcelona. V historicky prvním vzájemném duelu se budou domácí snažit odpoutat od sestupových pozic, zatímco hosté z Katalánska mají v úmyslu opět atakovat pohárové příčky.

Elche zatím v nejvyšší soutěži bojuje, seč mu síly stačí, a na sedmý pokus si dokonce připsalo první vítězství v sezóně. V utkání s Celtou Vigo to sice nebyl příliš oslnivý fotbal, ale na vítězství 1:0 ze hřiště soupeře to stačilo. Tým kouče Frana Escribá tak potvrdil zlepšený výkon, který jeho borci předvedli proti Realu, a konečně se dostali nad pásmo sestupu.

Espanyol Barcelona si zatím slušně rozjetý ročník pokazil dvěma porážkami v posledních dvou kolech a aktuálně se propadl na sedmé místo. "V obou utkáních jsme byli pod tlakem, abychom vyhráli. Napětí a přílišná touha po vítězství nám trochu svazovaly nohy, mužstvo nemělo svůj klid a selhávali jsme po taktické stránce," komentoval výkon svého týmu po porážkách od Villarealu a Getafe mexický trenér Javier Aguirre.

Na straně Elche nebude moci kvůli karetnímu trestu do utkání nastoupit opora obrany Alberto Botía, jehož může podle Frana Escribá nahradit někdo z trojice Sapunaru, Cisma, Charlie. Případně se do obrany může stáhnout záložník Generelo. Hostům budou scházet obránci Hectór Moreno a Mattoni, naopak dohromady se už dal Juan Fuentes.

Utkání by mělo být velmi vyrovnané a očekávaný urputný boj by měl svědčit spíše domácímu mužstvu, které budou za vítězstvím tlačit naplněné tribuny. Zápas začíná v sobotu od 16:00 a hlavním sudím bude Clos Gómez.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
M. Herrera - Cisma, Lombán, Pelegrín, D. Suárez - J. Márquez, R. Pérez - Fidel, Coro, C. Gil - Boakye
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Fuentes, R. Rodríguez, Colotto, J. López - D. López, V. Sánchez - Simao, Pizzi, Stuani - S. García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Real Sociedad  (sobota 18:00)
Estadio Teresa Rivero se stane dějištěm zápasu dvou týmů, které od prvního kola letošní sezony ještě nevyhrály! Domácímu Rayu se nedaří, to samé se ale dá říct i o hostech. Real Sociedad zatím nedokáže bojovat na více frontách a absence zkušeností i sil je znát.

Poslední tři kola se Rayu vůbec nepovedla, i když los k němu nebyl vůbec přívětivý. Po zápase s Barcelonou čekala na Rayo Sevilla, trojici obtížných utkání zakončil souboj s Valencií. Ve výsledků si Rayo nepřipsalo ani bod, takže agónie jeho fanoušků se ještě prodloužila. Po dobrém startu Realu Sociedad San Sebastian se ale nedaří ani tomuto týmu a po poslední remíze se Sevillou se Real Sociedad ocitá až na třináctém místě. Ambiciozní tým tak zatím rozhodně nenaplňuje vysoká očekávání po loňské vydařené sezoně.

Trenér Paco Jemez doufá, že Rayo dokáže navázat na sympatický výkon proti Seville, třebaže se jednalo o zápas prohraný. Tým z Madridu byl po celé utkání lepším týmem, dokonce byly jeho statistiky třikrát lepší, ale chvilková nepozornost Saula Nigueze stála Rayo remízu. Na tiskové konferenci před zápasem s Realem Sociedad hovořil trenér Jemez o svých hráčích i jejich vyhlídkách pozitivně, neboť věří, že Rayo ještě neřeklo své poslední slovo.

"S Valencií jsme odehráli vyrovnané utkání, i když jsme nakonec prohráli. S výsledkem spokojeni být nemůžeme, ale nasazení i přístup celého týmu se mi velice zamlouval. Naším cílem je teď pracovat na ustálenosti našich výkonů a zaměřit se na koncentraci až do závěrečných minut. Jediná cesta k úspěchu je tvrdě na sobě pracovat a nezaspat úvody zápasů, jak se nám to už několikrát stalo. Pokusíme se porazit soupeře v každém odvětví, především se nyní snažíme pracovat na držení míče. To nám v minulosti dělalo velké problémy, ale jak jste mnozí mohli vidět v zápase proti Valencii, neustále se zlepšujeme. Pokud takto budeme pokračovat, budeme brzy schopni konkurovat i nejlepším," optimisticky zakončuje Jemez.

Záložník Seba Fernandez nebude moci zasáhnout do zápasu z důvodu těžkého zranění kolene, které si vyžádalo dokonce operaci. Po útočníkovi Jose Carlosovi se tak jedná již o druhého hráče Raya, který v sezoně utrpěl velmi vážné zranění. Do kádru se Jemezovi vrací duo Jonathan Viera a Alejandro Galvez, i když si Jemez není jistý, zda je nechá hrát od začátku.

"Možná místo nich nastoupí jiní hráči, protože si nemůžeme dovolit dělat neustále podobné chyby. Nechci, aby moji hráči byli známí jako problémoví či příliš agresivní. Samozřejmě je neminula nějaká pokuta za červené karty, ale asi by vůči ostatním hráčům nebylo fér, kdybych je povolal od začátku," myslí si trenér Jemez.

Stejně tak Real Sociedad nemůže stále najít ztracenou formu a od prvního kola nezvítězil. Tým trenéra Jogoby Arrasateho v účinkování Ligy mistrů navázal na negativní sérii a v nastaveném čase prohrál s Bayerem Leverkusen. Do sobotního klání nezasáhne záložník Dani Estrada, dále jsou mimo hru Xabi Prieto a Mikel Gonzalez, kterému se narodil syn a byl proto z nominace vynechán.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Castro, Gálvez, Mojica - Trashorras, Saúl - Lass, Castillo, Viera - Larrivey
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Martinez, Cadamuro, I. Martínez, La Bella - Bergara, Elustondo - Vela, Zurutuza, Griezmann - Seferović
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Madrid  (sobota 20:00)
Real Madrid si v rámci osmého kola Primera División jede spravit ligovou reputaci na hřiště Levante. Domácí mají šanci prodloužit sérii bez porážky už na sedm zápasů, hosté se naopak potřebují vyhoupnout na vítěznou vlnu, aby co nejrychleji smazali manko na čelo tabulky.

Levante od prohry s Barcelonou v prvním kole doposud neokusilo hořkost porážky, ale na kontě má zatím pouze dvě vítězství proti Vallecanu a Osasuně. Hlavně díky čtyřem remízovým výsledkům tak Levante okupuje pouze deváté místo. "Real Madrid proti nám nemusí hrát svůj nejlepší fotbal, a přesto může uspět, jelikož disponuje nesmírně kvalitními hráči. V minulých letech jsme je na našem stadiónu dokázali potrápit, avšak naše vítězství z předminulé sezóny neznamená, že to budeme mít jednoduché i teď," popsal svůj přístup k nadcházejícímu utkání obránce Levante Pedro Lopez a dodal: "V současnosti jsme v příjemné pozici, co se týče postavení v tabulce. To ale neznamená, že si v zápase budeme moci odpočinout, zejména před domácími fanoušky budeme chtít uspět."

Real Madrid si po porážce se svým městským rivalem spravil chuť v Lize mistrů, kde jednoznačně přehrál dánského mistra FC Kodaň 4:0. V domácí lize však Los Balncos po remíze s Villarealem a porážce s Atléticem Madrid ztrácí na první místo už pět bodů. Proti Levante tak má Ancelottiho skvadra téměř povinnost zvítězit. "Je to tvrdý soupeř, zvláště na domácím hřišti. Co se týče naší formy, tak mne více trápí těch pět bodů, které ztrácíme na Barcelonu než náš výkon v souboji s Atléticem. Jsem přesvědčen, že se budeme zlepšovat a postupem času budeme vice a více sehraní," komentoval nadcházející zápas Carlo Ancelotti.

Hostům bude v utkání scházet opět Gareth Bale, jenž kvůli nedoléčenému zranění zahájil individuální přípravu, jež by mu měla vyplnit ligovou přestávku vynucenou kvalifikací na mistrovství světa. Na lavičce zraněných bude i pro zápas s Levante sedět Xabi Alonso, o němž však už běží spekulace, že by již mohl být připraven na zápas s Barcelonou na konci října. Domácí před utkáním s Realem žádné důležité absence řešit nemusí.

Utkání začíná v sobotu ve 20:00 a hlavním rozhodčím bude José González.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
K. Navas - Juanfran, D. Navarro, H. Rodas, P. López - Simao, P. Diop - E. Zhar, R. García, Chris - Babá
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
D. López - Marcelo, S. Ramos, Pepe, Cravajal - Khedira, Illaramendi - C. Ronaldo, Isco, Di María - Morata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.00 - 5.25 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Valladolid  (sobota 22:00)
Barcelona se po úspěšné odbočce v podobě Ligy mistrů znovu vrací do ligové soutěže, kde doma přivítá Real Valladolid. Cílem je stejně jako v předchozích sedmi zápasech i nyní vyhrát a udržet si první místo v tabulce před dotírajícím Atléticem Madrid.

Zranění ve středu katalánské defenzivy přineslo skvělou příležitost Marcu Bartrovi, jenž brzy po začátku zápase s Realem Sociedad musel nahradit zraněného Mascherana. Hned tehdy gólem pomohl Barceloně zvítězit a i díky následným čistým kontům proti Almeríi se Celticem může dvaadvacetiletý stoper považovat své letošní působení za pozitivní. "Jsem velmi rád za důvěru, která ve mě byla vložena. "Tata" při mém nasazení vůbec ani nezaváhal," pochvaluje si Bartra.

Získat celých jednadvacet bodů po úvodních sedmi kolech se ještě Barceloně nikdy v předchozích sezonách Primera División nepodařilo, až letos. I přesto katalánskému klubu dýchá na záda madridský klub, byť je to tentokráte Atlético, a ne Real. Barceloně tak zatím vede pouze o skóre, i to se však může brzy změnit, neboť k již tak četnému seznamu zraněných nedávno přibyl i Lionel Messi kvůli potížím se stehenním svalem.

Nicméně Bartra přesto věří, že Barcelona dokáže hrát ještě lépe, až se jí definitivně uzdraví přední prioritní volby na post stopera. "Chceme je na hřišti vidět co nejdříve," vyjádřil se Bartra k o poznání zkušenějším Mascheranovi s Puyolem. "Čím víc nás je, tím dále dojdeme v jednotlivých soutěžích a také se rychleji a lépe sehrajeme. Pokud si podle vedeme dobře již nyní, tak nechci ani pomyslet, jak vysoko se budeme nacházet poté, co se opět zdraví vrátí do tréninkového procesu."

Valladolid, který doposud zažívá mizrenou sezonu, rozhodně nemůže počítat s tím, že by snad v sobotu dokázal porazit obhájce titulu, což by znamenalo teprve jeho druhé ligové vítězství v ročníku 2013/14.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Piqué, Bartra, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fábregàs, Neymar
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Rukavina, Rueda, Peňa, Bergodich - Barraja, Rossi - Ebert, Guerra, Omar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.11 - 10.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Granada CF  (pátek 20:00)
I když je domácí Žlutá ponorka mírným favoritem oproti dvanácté Granadě, minulé kolo vyšlo lépe právě hostům. Villarreal totiž prohrál s Realem Betis a svou první porážku v sezoně bude jistě chtít odčinit. Granadě se podařilo zvítězit, takže dobrá nálada jí chybět nebude.

Villarreal slavil na počátku sezony opětovný vstup mezi španělskou elitu, málokdo ale předpokládal, že to bude návrat tak úspěšný. Tradiční klub prožívá vynikající start nového ročníku a zatím se vyhřívá na čtvrté pozici. V prvních šesti zápasech dokonce vytěžil čtrnáct bodů z osmnácti možných. Minulé kolo ale přineslo Žluté ponorce první hořkou zkušenost - porážku od Realu Betis.

Celý tým ale cítí, že si z utkání zasloužil minimálně bod. Hosté nehráli špatně, ale Beticos pomohla dorážka Nosy Igiebora, se kterou už Asenjo nestihl nic udělat. Přesto jsou svěřenci trenéra Marcelina Garcii Torala natěšení na utkání s Granadou a rádi by opět navázali na tříbodové výsledky. To ostatně dokládá mladý stoper Mateo Musacchio.

"Granada sice v minulém kole zvítězila, ale my máme vysoká očekávání od nás samých a chceme se opět dostat na vítěznou vlnu. Výsledek, který jsme uhráli v Seville, už nikdy nechceme opakovat. Zasloužili jsme si víc, ale fotbal je občas krutý. Teď nás čeká domácí utkání před zraky našich fanoušků, takže naším cílem není jen zvítězit v tomto důležitém zápase, ale také potěšit naše příznivce předvedenou hrou," nabádá Musacchio.

Argentinský obránce popisuje náladu v kabině, když říká: "Cítíme se dobře, i když jsme si ze Sevilly chtěli odvést nějaké body. Granada je velice silný tým a víme, že nás nečeká nic snadného. Mají velmi dobrou defenzívu a mnoho zkušených hráčů, já si ale myslím, že je v našich silách ponechat si tři body," optimisticky zakončuje stoper.

Granada si v minulém kole připsala teprve svou druhou výhru, když v pondělní dohrávce porazila favorita z Baskicka. Dvě branky Youseffa El Arabiho však nebyly náhodné - zejména ve druhé půli byla Granada lepším týmem a Bilbao si nevytvořilo žádné větší šance. V navázání na dobrý výkon doufá také kolumbijský obránce Jeison Murillo, který říká: "Nezáleží na tom, kde právě hrajeme. Tři body chceme vždycky," dodává s vědomím, že na stadionu El Madrigal mnoho týmů vyhrávat neumí. Svěřenci Lucase Alcaraze jsou nyní dvanáctí, výhru nad Bilbaem ale svým zraněním zaplatil Dani Benitez.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Dorado, Costa - Aquinho, Trigueros, Bruno, Cani - Giovani, Pereira
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Diakhaté, Murillo, Angulo - Iturra, Rico - Pereira, Buonanotte, Brahimi - El-Arabi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - CA Osasuna  (pátek 22:00)
Na stadion La Rosaleda míří Osasuna Pamplona, aby opět bojovala o body i čest. Vstup do nové sezony totiž v jejím podání vypadá přímo katastrofálně, což se projevuje častým inkasováním a předposledním místem. Ani Málaga však nepřipomíná loňského bojovníka o poháry, nyní se nachází ve středu tabulky.

Osasuně se málem povedlo nasbírat nějaký bod v posledním ligovém klání proti hostům z Levante. Na stadionu El Sadar v Pamploně ještě dvě minuty před koncem zápasu na tabuli svítilo nerozhodné skóre. Nakonec však záložník Jordi Xumetra stanovil konečnou podobu výsledku gólem z konce utkání a hosté se mohli radovat. Naopak Osasuně opět zbyly oči pro pláč. Na to jsou ale hráči trenéra Javiho Gracii zvyklí, protože ze sedmi utkání se jim podařilo zvítězit jen jedinkrát.

Alvaro Cejudo ve zmíněném utkání proti Levante obdržel červenou kartu, takže zmešká zápas na La Rosaledě. Zápas, o kterém jeho spoluhráči tvrdí, že po jeho skončení budou slavit tři body. Alespoň to prozradil Damiá, který by měl nastoupit od úvodních minut. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky optimisticky prohlásil: "Prohra s Levante nás samozřejmě bolí, ale celá kabina se cítí pozitivně, protože jsme na hřišti nechali duši a dominovali jsme celému zápasu."

"Naše situace není úplně dobrá, ale cítím, že se jako tým i jako jednotlivci velice rychle zlepšujeme. Rychle se zotavujeme a Málaga to už určitě zaznamenala. Já i spoluhráči se na trénincích opět fotbalem bavíme, což je skvělá zpráva. Potřebujeme jen trochu času a také práce na individuálních chybách. Dobře ale vím, že jako tým můžeme dosáhnout mnohem lepších výsledků," varuje protihráče Damiá.

Málaga pod dohledem trenéra Bernda Schustera v minulém kole remizovala s Realem Valladolid, v utkání plném zvratů sice hosté vedli, ale nakonec museli ještě skóre dotahovat. Záložník Francisco Portillo věří, že pod tímto trenérem mohou jeho spoluhráči dosáhnout mnohem lepších výsledků. V rozhovoru pro malagacf.com uvedl: "Bude to obtížný zápas a Osasuna by si mohla odvést tři body, když nebudeme soustředění na sto procent. I když známe soupeře a víme, že umí zabrat, nebojíme se. Inkasujeme především ze standardních situací, takže když se na to zaměříme a pokusíme se je lépe bránit, můžeme v pátek večer zvítězit. Celý tým se cítí dobře, v kabině panuje velice optimistická nálada. Pokud se nebudeme opravdu snažit po celý zápas, může nás porazit kdokoli. Ale jsme profesionálové a je naším úkolem vyrovnat se s každým problémem," dodává záložník Portillo.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Sánchez, Angeleri, Antunes - Camacho, Tissone - Morales, Portillo, Eliseu - El Hamdaoui
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Loties, Arribas, Damiá - Puňal, Oier - Sisi, Silva, Armenteros - Riera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona770024:521
2.Atlético Madrid770019:521
3.Real Madrid751114:716
4.Villarreal CF742112:714
5.Athletic Bilbao740312:1212
6.Valencia CF740310:1012
7.Espanyol Barcelona732210:911
8.Getafe CF73139:1010
9.Levante UD72416:1110
10.Málaga CF723211:69
11.Real Betis72237:78
12.Granada CF72235:58
13.Real Sociedad71426:87
14.Sevilla FC713311:136
15.Celta Vigo71337:106
16.Real Valladolid71336:96
17.Elche CF71336:106
18.UD Almería703410:173
19.CA Osasuna71065:133
20.Rayo Vallecano71065:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (422)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele