Primera División - preview 3. kola

12.09.2014, 08:41, aktualizováno 15.09.2014, 08:33
Previews
Třetí kolo Primera División nabídne čistě nováčkovský souboj, ve kterém Eibar přivítá Deportivo La Coruña. Zatímco domácí ekipa ze dvou utkání vybojovala tři body, známější navrátilec do nejvyšší soutěže zůstává na pouhém bodě...
SD Eibar - Deportivo La Coruña  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka španělské nejvyšší soutěže nabídne ryze nováčkovský souboj, Eibar se patnáct minut před devátou večerní utká s Deportivem La Coruňa. Podstatně lépe sezonu odstartoval baskický celek, což by mu mohlo přinést i psychickou výhodu...

Aspoň tak to vidí útočník Eibaru Mikel Arruabarrena, jenž se účastnil jak výhry nad rivalem Realem Sociedad, tak těsnou prohrou 2:1 na půdě úřadujících šampionů Atlétika Madrid. Vzhledem k tomu, že jde o historicky první představení Eibaru v první lize, vedou si zatím náramně. Zato Deportivo má po dvou kolech pouze jediný bod, a to čelilo daleko méně věhlasným soupeřům než jeho pondělní soupeř.

"Jsou lepší než loni, šťastnější, chtějí hrát otevřenou partii a využít svých kvalit," vyjmenovává Arruabarrena přednosti La Coruni, s níž se Eibar utkal i v minulé sezoně o ligové patro níže. "Ale budou nervózní, protože neodstartovali tak dobře, jako my, a toho také využijeme."

V závěru minulého kola před reprezentační přestávkou dokonce baskickému nováčkovi nechybělo mnoho, aby urval bod za remízu na půdě Atlétika Madrid. "Dodalo nám to sebevědomí, protože nyní víme, že dokážeme soupeřit s kýmkoli," pokračuje útočník Eibaru. "Ovšem děsí mě pomyšlení, že se začneme považovat za lepší, než ve skutečnosti jsme. Tím pádem pak v dalších zápasech zvolníme, protože svého soupeře budeme mít za méněcenného."

Po úvodní prohře s Granadou a následné remíze v zápase s Rayem Vallecanem má Depor rozhodně co zlepšovat. Ostatně i první ligový bod v nové sezoně vystřelil nováčkovi Isaac Cuenca až v nastaveném čase z penalty. Stoper Alberto Lopo si tehdy pořádně oddechl a nyní myslí jen na vítězství. "Bude to náročný zápas. Lidé si myslí, že hrajou přímý fotbal za všech okolností. Proti Realu Sociedad šli hodně po míči a i proti Atlétiku hráli velmi dobře. Nemyslím si, že by šlo jen o tým s rychlým přechodem útoku, ale je pravda, že když získáme míč my, vyztuží defenzivu. To ale není žádné překvapení."
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Bóveda, Albentosa, Navas, Abraham - Errasti, García - Capa, Arruabarrena, Lara - Ángel
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Laure, Sidnei, Lopo, Canella - Domínguez - Cuenca, Rodríguez, Medunjanin, Luisinho - Toché
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Elche CF  (neděle 12:00)
Rayo se po zápase v La Coruňi a reprezentační přestávce opět představí v domácím prostředí. Na souboj vyzve Madriďany Elche, které si v minulém kole připsalo první bod v nové sezóně. Favoritem by mělo být domácí mužstvo, které vloni Elche na svém hřišti vyprovodilo vysoko 3:0.

Rayo mělo v prvních dvou kolech La Ligy poměrně těžký los, ale Madridští se s tím vyrovnali velmi slušně. Svěřenci Paca Jeméze nejprve hostili obhájce titulu Atlético Madrid, s nímž vybojovali cennou bezbrankovou remízu, a poté cestovali na hřiště Deportiva La Coruňa, kde jim vítězství uniklo jen o vlásek díky penaltě v 5. minutě nastavení. Stále neporaženy tak Blesky budou chtít konečně urvat tři body a Elche se pro to zdá být ideální kořistí.

Domácím se však po reprezentačních povinnostech do sestavy nevrátil záložník Lass Bangoura, na což si před zápasem výrazně stěžoval domácí kouč. "Lass se nevrátil včas, my se snažíme pomáhat všem reprezentací, ale pomoc by měla jít oběma směry. Hráči musí podnikat velmi dlouhé cesty v nevhodných časech a kluby z toho nemají vůbec nic," prohlásil Jémez, do jehož kádru se další reprezentanti Manucho a Aquino vrátili teprve v pátek.

Realizační tým Elche podobné problémy řešit nemusí, o to horší je však pro něj postavení v tabulce. Elche ve své druhé sezóně po návratu mezi španělskou elitu zatím vstřelilo jedinou branku, což stačilo jen na remízu v domácím utkání s Granadou. I proto potřebuje tým trenéra Frana Escribá konečně zabrat a odlepit se z nepříjemných pater tabulky.

"Bude teď nesmírně důležité, abychom brali body ze zápasu s Rayem i Eibarem a posunuli se blíž k našemu cíli. Určitě máme prostředky k tomu, abychom proti Vallecas zvítězili," uvedl před zápasem Cristian Herrera, jemuž nedávno na pozici útočníka přibyla velká konkurence v podobě Jonathase. "Je to vynikající útočník, hraje výborně v pozici zády k obraně soupeře, což nám dává další možnosti směrem dopředu," poznamenal na adresu svého spoluhráče Herrera. Zápas začíná již v poledne a utkání bude řídit Iñaki Bikandi.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Tito, Ba, Castro, Quini - Trashorras, Baena - Kakuta, Bueno, Aquino - Baptistao
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Tyton - Albácar, Lombán, Roco, Suárez - Adrián, Mosquera - Coro, Pašalič, Rodrigues - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
V nedělní podvečer se na Mestalle odehraje zajímavý zápas domácí Valencie proti barcelonskému Espanyolu. Přestože je situace v klubu stále poněkud nejasná, zdá se, že Los Che jdou přece jen po loňském výrazném výpadku znovu nahoru a hodlají atakovat přední příčky.

Jedním z pozitiv pro Netopýry z minulých týdnů byl příchod Álvara Negreda z Manchesteru City. Španělský reprezentant přichází na hostování do konce sezony s případnou opcí na permanentní setrvání v novém působišti. Proti Espanyolu ještě kvůli zraněnému chodidlu nenastoupí a ofenzivní povinnosti tak zůstanou stále na bedrech Paca Alcácera s Rodrigem. Kouč Valencie Nuno Espírito Santo věří, že ve zbytku sezony najde plné uplatnění i pro všechny tři tyto kvalitní útočníky najednou. "Dokážu si představit, že nastoupí pohromadě. Jsou toho schopní, jde o kvalitní hráče, kteří si povedou dobře," věří Espírito Santo. "Až bude Álvaro zpět na svých sto procentech, nepochybuji o tom, že povede i útok španělské reprezentace."

Ze zápasů na Seville a doma s Malagou Valencijští vybojovali výtečné čtyři body a Paco Alcácer si navíc poprvé ozkoušel i reprezentační povinnosti, kde dokonce v kvalifikaci o ME 2016 skóroval do makedonské sítě při výhře Španělska 5:1. Klubový kouč jednadvacetiletého hráče měl jen slova uznání: "Má v sobě vyzrálost být na vše připraven, i když to jde zhurta. Ví, že jde především o střílení branek a že za sebou má tým, který mu chce pomoci dospět."

Espanyol prožívá o poznání méně úspěšný vstup do nové sezony než jeho nedělní konkurent. Svěřenci Sergia Gonzáleze po remíze s Almérií a prohře doma se Sevillou stále čekají na svou první letošní výhru, což jim trenér vidí na očích. "Tenhle kádr si vítězství zaslouží. Dřeli jsme celý týden a snad se konečně dopracujeme ke třem bodům, které by nám dodaly potřebné povzbuzení," doplnil González. "Celý tým si prochází adaptační fází. Práci si odvádíme dobře a hráči ukazují velké zaujetí. A právě to ukazuje cestu do dalších týdnů."

Barcelonským nicméně bude chybět Juan Rafael Fuentes, jenž dostal osobní volno kvůli úmrtí otce, zatímco Felipe Caicedo s Anaitzem Arbillou by se naopak měli vrátit do hry. José Caňas by si navíc mohl odbýt svůj soutěžní debut v novém působišti.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Vezo, Otamendi, Gayá - Parejo, Fuego - Feghouli, Gomes, Piatti - Alcácer
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Arbilla, Colotto, González, Álvarez - Sánchez, Abraham - Stuani, Sevilla, Montaňés - García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Getafe CF  (neděle 19:00)
Nedělní večer nabídne od devatenácté hodiny zápas Sevilly s Getafe. Oba kluby v minulém kole těsně zvítězily a zvláště domácí Andalusané potřebují potvrdit roli favorita, potažmo černého koně letošního ročníku Primera División.

Sevillu však momentálně provází i údajné rozpory mezi trenérem Unaiem Emerym a útočníkem José Antoniem Reyesem. Někdejší hráč Arsenalu či Realu Madrid letos odehrál pouhých dvanáct minut, a to ještě za rozhodnutého stavu v Superpoháru UEFA proti Realu Madrid. V lize samotné zůstal vždy jen po celou dobu zápasů na lavičce náhradníků, což mělo mít za následek Reyesovu nespokojenost, již dal Emerymu patřičně najevo.

Na své předzápasové tiskové konferenci nicméně kouč Andalusanů podobné spekulace rázně odmítl. "Jsem s ním velmi spokojený a nemáme žádný problém. Jen je někdy během tréninků či zápasů potřeba zvýšit hlas, aby se dosáhlo toho nejlepšího výsledku. Navíc hráči, kteří zrovna nehrají pravidelně, budou vždy nespokojení. Jde o normální věc, děláte špatně, když něco takového vykládáte jinak."

"Potřebujeme učinit další krok kupředu, co se týče našich výkonů proti Valencii a poté Espanyolu, jak týmově, tak individuálně," připomněl Emery postupný nárůst herní kvality svého celku, jenž nejprve remizoval 2:2 a naposledy již slavil venkovní výhru 2:1.

Trenér Getafe Cosmin Contra poměrně logicky uznává, že nastoupit proti úřadujícím šampionům Evropské ligy nebude nic lehkého. Zároveň však zůstává opatrným optimistou. Pro klubové oficiální stránky prohlásil: "Utkáme se s jedním z nejlepších týmů ve Španělsku, a víme, že to bude náročné. Ale pracovali jsme velmi tvrdě a díky tomu nabyli dostatečné sebevědomí, že si ze zápasu můžeme odnést něco pozitivního."
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Coke, Pareja, Carriço, Navarro - Iborra, Krychowiak - Vidal, Suárez, Vitolo - Bacca
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Valera, Alexis, Rodríguez, Escudero - Míchel, Lacen - Sarabia, Sammir, Hinestroza - Álvaro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Villarreal CF  (neděle 21:00)
Před začátkem sezony by jen málokdo tipoval, že při vzájemném zápase bude Granada o pět míst výš, než kde se nachází Villarreal. Před třetím kolem nejvyšší španělské ligy je to ale právě Villarreal, který musí dotahovat. Granada navíc může čekat podporu domácího publika.

První kolo Granadě vyšlo, na Estadio Nuevo Los Cármenes se domácí předvedli proti Deportivu a po devadesáti minutách slavila vítězství. Deportivo sice po dvaceti minutách vedlo díky Ivanu Cavaleirovi, ale Granada se ve druhé půli nadechla k velkému obratu. Deset minut po změně stran se prosadil Rubén Rochina, o dvacet minut později se Jean-Sylvain Babin postaral o vedoucí branku Granady. Po Deportivu se Granada utkala s Elche, ale tentokrát z toho byla pouze remíza.

Villarreal měl rovněž úspěšnou premiéru, když o dvě branky porazil domácí Levante. První poločas sice Ponorce moc nevyšel, ale ve druhém se prosadil Ikechukwu Uche a po něm skóroval ještě Denis Čeryšev. A ve Villarealu věří, že dokáží zopakovat podobný úspěch také v zápase proti Granadě. V žádném případě to ale nebude nic snadného, což si uvědomuje i obránce Mario Gaspar. Jeden ze základních stavebních kamenů hovořil s novináři o dalším zápase a popsal také atmosféru v kabině.

Mario mimo jiné řekl: "Máme některé hráče zraněné, ale já vím, že je dokážeme nahradit. Bude to samozřejmě citelná ztráta, ale co se dá dělat. Náš tým je dostatečně kvalitní i široký na to, abychom je nahradili. Zápas s Granadou bude velmi obtížný. Viděli jsme jejich zápasy a sázejí na rychlost. Musíme si dát dobrý pozor, abychom ani na chvíli neztratili koncentraci. Potom bychom to mohli dokázat."

"S Barcelonou jsme sice prohráli, ale to se někdy stává. Nesmíme ztratit sebevědomí a nadhled. Celý tým pracuje na trénincích velmi tvrdě, protože víme, že nic není zadarmo. Jako tým tvoříme unikátní skupinu, jsme jako rodina a víme, že můžeme dokázat velké věci. Snažíme se útočit jako celek, stejně tak i bráníme. Hrajeme jako celek, který má uvnitř sebe několik skvělých hráčů."

Vyhrát tři body ale nebude jen tak, protože Granada se rovněž hlásí o svá práva na výhru. Svědčí o tom šťastný střelec vítězného gólu z prvního zápasu nové sezony. Jean-Sylvain Babin se stal hrdinou fanoušků Granady, když patnáct minut před koncem rozhodl o výhře proti Deportivu La Coruňa. A doufá, že to nebyl jeho poslední zásah, i když je původním povoláním obránce.

V rozhovoru pro oficiální klubové stránky uvedl: "Nejsem na hřišti od toho, abych střílel góly, ale od toho, abych jim zabraňoval. Snažím se na sobě pracovat každý den, dřít a být pokorný. Když k tomu přidám nějakou branku, pak je to splněný sen. ale je to jen nadstavba, důležitá je hra celého týmu. Hlavou jsem skóroval mnohokrát už ve druhé lize, tak proč ne v té první?"

"Předpokládám, že každý tým sleduje zápasy svého oponenta, to je samozřejmě. My děláme to samé a snažíme se připravit, jak nejlépe umíme. Myslím, že Villarreal bude dobře vědět, jaké máme silné stránky a jaké jsou naše slabiny. Na to se musíme připravit. Nikdo nemáme místo v sestavě jisté, musíme o něj bojovat a neustále na sobě pracovat. To se týká i mě, takže mým cílem je zlepšovat se a pomáhat celému týmu. Villarreal je skvělý tým s mnoha útočníky, ale my se nenecháme zviklat," dodává sedmadvacetiletý obránce.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Babin, Murillo, Sissoko - Piti, Rico, Iturra, Rochina - Success, Ortuňo
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Ruiz, Costa - Pina, Bruno, Trigueros - Cani, Moreno, Cheryšev
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (sobota 16:00)
Třetí kolo Primera División nebude pouze o velkém madridském derby. I na Camp Nou se čeká velká bitva, do katalánské metropole se totiž chystají tradičně silní Lvi z Baskicka a Blaugranas tak budou mít co dělat, aby udrželi dosavadní letošní neporazitelnost. Případný úspěch proti Athleticu by však Barceloně garantoval navýšení náskoku před minimálně jedením z největších konkurentů v boji o titul.

Barcelona začala sezónu dvěma úspěšnými vystoupeními proti Elche a Villarrealu, z nichž si vysloužila solidní skóre 4:0, a jako jediný tým La Ligy bez porážky a obdrženého gólu vévodí tabulce se šesti body. Zdaleka ne vše je ale v katalánském velkoklubu tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Mužstvo se stále ještě sehrává pod novým koučem Luisem Enriquem a noví hráči si na hřišti hledají své pevné místo. Proti kompaktně bránící Žluté ponorce tak měli Barcelonští v minulém kole hodně práce, přičemž Katalánce v poslední desetiminutovce opět spasil Messi, jehož přihrávku doklepl do branky střídající mladíček Ramírez.

Sobotní zápas proti Athleticu by tak nemusel být zcela jednoznačnou záležitostí pro domácí tým. Hosté už v minulém ročníku dokázali, že umí Barcelonu porazit a při posledním vystoupení Basků na Camp Nou skončilo utkání těsným výsledkem 2:1. Vítěznou branku nevstřelil nikdo jiný než Lionel Messi. "Mám k jejich týmu pouze obdiv. Mnoho let jsem si cenil způsobu, jakým fungují, a jakou práci odvádí ve své akademii. Mají velmi ofenzivně laděné mužstvo a dokáží soupeře zatlačit. Bezesporu pro nás bude utkání velkou výzvou," uvedl před zápasem domácí kouč Enrique.

Athletic sice nevstoupil do nového ročníku úplně šťastnou nohou, když svěřenci Ernesta Valverdeho podlehli v prvním kolem Málaze, hráče však nakoplo úspěšné dvojutkání v play-off Ligy mistrů se silnou Neapolí a v dalším kole domácí soutěže si připsali tři body za hladkou výhru 3:0 nad trápícím se Levante. V táboře Basků tak rozhodně nepanuje nijak skleslá nálada.

"Není pochyb o tom, že budeme muset hodně bránit, ale budeme se zároveň maximálně snažit znepříjemnit jim jejich vlastní hru. Sebejistota nám nechybí. Ale Barcelona by si musela vybrat jeden z jejich slabších dnů a my musíme předvést stoprocentní výkon. Naším cílem je zvítězit v každém zápase a proti každému soupeři," řekl Valverde bojovně na tiskové konferenci.

Katalánsko si tento týden připomnělo tři sta let od pádu Barcelony do rukou krále Filipa V., což znamenalo konec katalánské nezávislosti. Domácí hráči si tak na počest Katalánského národního dne (Diada Nacional de Catalunya) poprvé v historii oblečou pro domácí zápas dresy s motivem katalánské vlajky, které v loňské sezóně nosili pro venkovní utkání. Zda se Barcelonští dokáží popasovat s tlakem, který na ně bude bezpochyby vyvíjen ze strany mimořádně natěšeného publika, se dozvíme v sobotu netradičně už krátce po čtvrté hodině. Zápas bude řídit David Fernández Borbalan.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alba, Mascherano, Piqué, Alves - Inesta, Busquets, Rakitič - Munir, Messi, Rafinha
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Balenziaga, Laporte, Gurpegi, Marcos - Rico, Iturraspe - Muniain, Beňat, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Levante UD  (sobota 18:00)
Sobotní večer bude na stadionu La Rosaleda v Malaze patřit souboji mezi domácími Los Boquerones a fotbalisty Levante. Hosté z Valencie se v úvodu sezóny trápí a stále čekají na premiérový gól v novém ročníku, domácí jsou na tom o něco lépe, ale i oni si chtějí napravit reputaci po nepodařeném druhém kole.

Hráči Malagy vstoupili do nového ročníku La Ligy vítězně, když si připsali důležité tři body za výhru 1:0 v domácím zápase proti Bilbau. Na tento úspěch se však týmu vedenému Javi Garciou nepodařilo navázat na půdě Valencie, kde po přísném vyloučení Dardera už v prvním poločase prohrála Malaga 0:3. V domácím prostředí teď mají Andalusané šanci dokázat, že patří do horní poloviny tabulky.

"Nebude to lehký zápas, protože soupeř bude odhodlaný získat body za každou cenu. Rozhodne míra našeho soustředění a nasazení. Levante hraje přímočaře a dokáže si vytvářet velký tlak. Studovali jsme jejich hru po celý týden a doufám, že dosáhneme toho, na čem jsme tak tvrdě pracovali," uvedl pro klubový web domácí kapitán Weligton.

Levante se po dvou kolech krčí na samém dně La Ligy a na jeho kontě svítí nelichotivá nula a k tomu žádná vstřelená branka. Lze tedy očekávat, že se Valencijští budou rvát o body a nechají na hřišti maximum. Přílišnou přemotivovanost se však kouč hostí snaží poněkud mírnit."Máme dobře natrénováno, ale nyní potřebujeme najít formu a být konkurenceschopní. Potřebujeme nabrat sebedůvěru a být drzí. Když neuspějeme, nevadí. Špatné by bylo, kdyby se nám neúspěchy dostaly pod kůži a my sami si pak sráželi vlastní výkony," analyzoval situaci v kádru zkušený trenér Levante José Luis Mendilibar.

Hosty kromě špatné formy trápí také řada zranění. Mimo hru jsou Nikos Karabelas, Juanfran, Jaime Gavilan a Issam El Adoua, zatímco Davida Navarra a Ivana Lopeze trápí svalová zranění a jejich start proti Malaze je nejistý. Domácí se na druhé straně musí obejít bez vykartovaných Dardera a Dudy, zato do sestavy by se měl po vypršení trestu vrátit levý bek Vitorino Antunes, jenž by měl nahradit Arthura Boku.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Antunes, Weligton, Sánchez, Rosales - Recio, Camach - Juanmi, Alberto, Horta - S. Cruz
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Jesús - Toňo, Vyntra, Rodas, López - Pérez, Simao, Camarasa - Morales, Barral, Xumetra
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 3.80 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Atlético Madrid  (sobota 20:00)
Sobotní večer bude v Madridu patřit velkému svátku. V rámci třetího kola nejvyšší španělské ligy se spolu utkají madridské celky Atlético a Real. Tito soupeři se poslední dobou utkávají se stále větší frekvencí a bylo tomu tak i minulý měsíc. Souboj o španělský Superpohár vyhrálo Atlético, takže mu Real má co vracet.

Ačkoli jsou tyto dva týmy spolu s Barcelonou největšími favority na zisk titulu, popřípadě umístění v první trojici nejlepších, minimálně ty madridské mají po dvou kolech dost daleko ke slovu stoprocentní. Bílý balet sice v prvním utkání zvítězil nad nováčkem z Córdoby poměrem 2:0 a dvě branky vstřelil také v utkání následujícím, ale problém tkvěl v tom, že od Realu Sociedad čtyři góly inkasoval. Hvězdou utkání se stal dvougólový střelec David Zurutuza a trenér Carlo Ancelotti měl o čem přemýšlet.

Naštěstí mu pohled do kalendáře pomohl, protože se hrály první reprezentační zápasy v kvalifikaci na nadcházející mistrovství Evropy, takže měl italský stratég týden na rozmyšlenou. Co vymyslel? Informace deníku Marca zní jasně - Ancelotti by rád posunul Garetha Balea na kraj zálohy, kde v minulé sezoně nastupoval Ángel Di María. Tím by vznikl prostor pro Jamese Rodrígueze, jenž by hrál v útoku po boku Benzemy s Ronaldem.

O této variantě prý Ancelotti uvažoval již delší dobu. Jeho hlavní starostí ale bude to, jak dostat z hráčů pocity zmaru po posledním debaklu. Tím začal také svůj rozhovor s italským deníkem Il Giornale, kterému sdělil: "Real Madrid se liší od ostatních týmů. Jsme jako luxusní auto. Můj systém spočívá na dvou pilířích. Tím prvním je skupina skvělých profesionálů, kteří berou fotbal vážně a dělají svou práci. Tím druhým pilířem je Cristiano Ronaldo, který skóruje každý zápas," ukazuje Ancelotti.

"Minulý rok jsme vyhráli Ligu mistrů a já si myslím, že tento rok nebude jiný. Musíme jen najít rovnováhu, své sebevědomí a rytmus. To je s příchodem každého nového hráče složité. Vše si žádá čas a klid na práci. Opustili nás někteří hráči, například Diego Lopez. To byl skvělý hráč a patřil k brankářské dvojici s Ikerem Casillasem, ale hledal nové výzvy. Alvaro Morata je velmi talentovaný hráč a takoví potřebují hrát pravidelně. To je něco, co mu prostě Real zatím nabídnout nemůže. Zvolili jsme proto řešení prospěšné pro všechny strany," dodal pětapadesátiletý taktik.

Atlético je na tom trochu lépe, ale dvě výhry by určitě budily lepší dojem. Namísto toho si Colchoneros připsali bezgólovou remízu s Rayem Vallecano. Po ní byli hodně kritizovaní, chyběl jim zakončovatel. Trenér Diego Simeone se sice přes léto musel rozloučit s Diegem Costu nebo Adrianem, ale přivítal Maria Mandžukiće a Raúla Jiméneze. Jejich vliv na hru se projevil v posledním utkání s Eibarem, nováček odešel poražen poměrem 2:1. V lepší aktuální formě je tedy Atlético. Derby je ale naprosto odlišný zápas, ve kterém se může přihodit cokoli.

To si uvědomuje i obránce Juanfran, který byl médii zpovídán. Před prvním madridským derby nového ročníku zkušený obránce řekl: "Pracujeme na tom, abychom zůstali skromnými a nikdy si o sobě nemysleli příliš mnoho. A je jedno, jestli nastoupíte proti Realu Madrid nebo komukoli jinému. Celá kabina ale ví, jak náročný zápas to bude. Derby je něco úplně jiného, s vaší psychikou to dokáže divy. Celé město je tím naplněno, cítíte tu atmosféru všude."

"Samozřejmě jsme viděli poslední zápas Realu Madrid, ale byl to jen jeden zápas, chvilkový výpadek. Proti Realu jsme toho odehráli už hodně a za chvíli se ani nebudeme mít čím překvapovat. Myslím, že po tolika zápasech, které se nám povedly, po Superpoháru, se na nás fanoušci Realu dívají trochu jinýma očima. Dřív jsme byli tým, který uměl překvapit, nyní jsme spolufavority na titul, jsme na stejné úrovni. Teď chceme dostát své pověsti," zakončuje odhodlaný Juanfran.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Rodriguez - Bale, Benzema, Ronaldo
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Moyá - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Gabi, Tiago - Koke, Garcia, Griezmann - Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Sociedad  (sobota 22:00)
Jako na houpačce byly před reprezentační přestávkou výsledky Realu Sociedad. Rozčarování z konce v Evropské lize či prohry na půdě nováčka z Eibaru poněkud utišila krásná demolice Realu Madrid a vítězství 4:2, přestože během první půle Sociedad prohrával 2:0. Navázat na tento úspěch budou Baskové chtít na půdě Celty Vigo.

"Že jsme se nezvládli kvalifikovat do Evropské ligy nám samozřejmě srazilo náladu," poznamenal Sergio Canales k odvetnému výprasku 4:0 od ruského Krasnodaru. "Ale výhra nad Realem Madrid, zvláště dosažená takovým způsobem, jaký jsme předvedli, nám zase dodává ohromnou satisfakci a sebevědomí. Můžeme si zase věřit."

A bude to třeba. Celta ani po odchodu trenéra Enriqueho do Barcelony podle všeho neztratila nic na svých kvalitách a těší se po dvou kolech čtyřem bodům a třetímu místu v tabulce. Přesto Canales věří, že si z Galicie jeho tým může odvézt všechny body. "Začali sezonu opravdu dobře a mají spoustu kvalitních hráčů, ovšem naše morálka je po výhře nad Realem úplně někde jinde."

Otazníky visí nad starty důležitých hráčů hostí Davida Zurutuzy a Carlose Vela, jež trápí zdravotní potíže. Ani Celta však v tomto ohledu nemá důvod k radosti, její záložník Augusto Fernández si totiž přivodil trhlinu ve svalu, která jej vyřadí ze hry alespoň na několik týdnů. A klubový kapitán Borja Oubiňa zase kvůli neodkladné operaci kolena promešká celou první polovinu nové sezony.

"Augusto je pro nás klíčový hráč, ale teď nás musí táhnout ti, kteří jsou fit," má jasno obránce Celty Gustavo Cabral. K možné absenci Carlose Vely dodal: "Je to dobrá zpráva, protože jde o nepředvídatelného a nebezpečného hráče, jemuž je nutno věnovat hodně pozornosti, když nastoupí." Ostatně přesvědčit se o tom mohl před dvěma týdny i Real, jemuž dal Vela poslední čtvrtý gól Sociedadu.

"Nebude to lehké, ale když zůstaneme věrní našemu stylu, můžeme jim zatopit," burcuje někdejší hráč Sunderlandu Cabral.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Planas - Krohn-Dehli, Radoja, López - Orellana, Larrivey, Nolito
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - Zaldua, Elustondo, I. Martínez, de la Bella - Bergara, Pardo, Prieto - Granero - Canales, Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Córdoba CF  (pátek 21:00)
Estadio de los Juegos Mediterráneos hostí souboj domácí Almeríe, která zatím nezvládá vstup do nového ročníku. To samé lze ale tvrdit také v případě hostů. Nováček z Córdoby si pomalu zvyká na úroveň La Ligy a potřebuje první výhry, aby se její sebevědomí ustálilo.

Oba kluby si zatím připsaly po jedné prohře a jedné remíze. Na třetí pokus by si již chtěly zasloužit tři body do tabulky, aby se posunuly výš. Almería vstoupila do sezony remízou s Espanyolem Barcelona, o tři body ale přišla až v samém závěru utkání. Domácí ve druhém poločase vedli díky brance Fernanda Soriana, jenže chvíle ztráty koncentrace stála domácí tým dva body. Veterán Sergio García totiž ve čtvrté minutě nastavení druhé půle srovnal. Getafe si na domácí půdě díky Alvarovi Vazquezovi zapsalo tři body, takže ani podruhé se Almería neradovala. Vyjde to napotřetí?

Proti bude stát nováček La Ligy, který si jen těžce zvyká na vysoké tempo první španělské ligy. Největší test čekal Córdobu hned napoprvé, los se s ní vůbec "nemazal". Córdoba si totiž udělala výlet do Madridu, kde ji čekal domácí Bílý balet. Ten stanovil hned od úvod tempo a tančil až do konce utkání. Karim Benzema načal nováčka soutěže a Cristiano Ronaldo dokonal skvělým gólem hořké uvítání v elitní soutěži.

Córdoba nemá pohárové ambice, to je jasné. Jejím hlavním cílem pro tuto sezonu bude udržení v nejvyšší soutěži. To sice bude velmi náročné, ale hráči samotní nepochybují o tom, že jejich tým má dostatek šancí na zachování prvoligové příslušnosti. Demonstruje to například mladík Fede Cartabia, který se vydal do Córdoby na hostování z Valencie.

V rozhovoru pro španělský deník AS Fede zdůraznil: "Jsem šťastný, že jsem v Córdobě. Je to tu jako jedna velká rodina, navzájem máme skvělé vztahy. Necítím žádný tlak na sebe ani na tým. Jsem tu proto, abych se učil, snažil se a zlepšoval. Rád bych svému novému týmu pomohl k dosažení jeho cílů. Moji spoluhráči mě přijali skvěle a sedl jsem si také s trenérem, který ve mě vkládá velké naděje," naznačil odhodlaný Fede.

"Začali jsme dobře. Sice jsme prohráli, ale upřímně, kdo by čekal bodový zisk proti tak skvělému týmu jako Real Madrid? Proti Celtě jsme zahráli ještě lépe a dokonce jsme získali jeden bod. Teď je naším cílem získat body proti Almeríi, ale ani to nebude snadné. Naše sebevědomí stoupá s každým tréninkem, sehráváme se a všichni víme, že odevzdáme maximum proto, abychom potěšili sebe i fanoušky. Naší prioritou je udržet se v první lize, což chce čas, trpělivost a vyrovnané výkony," uvědomuje si mladý hráč. Pomůže svému týmu k prvním bodům právě talentovaný záložník?
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Rubén - Navarro, Dos Santos, Trujillo, Dubarbier - Verza, Thomas - Jonathan, Soriano, Méndez - Hemed
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
Carlos - Gunino, López, Pantić, Pinillos - Garai, Rossi - Fede, Silva, Matos - Havenaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona22004:06
2.Valencia CF21104:14
3.Celta Vigo21104:24
4.Granada CF21103:24
 Sevilla FC21103:24
6.Atlético Madrid21102:14
7.Athletic Bilbao21013:13
8.Real Sociedad21014:33
9.Villarreal CF21012:13
10.Real Madrid21014:43
11.SD Eibar21012:23
12.Getafe CF21012:33
13.Málaga CF21011:33
14.Rayo Vallecano20202:22
15.Deportivo La Coruña20113:41
16.Espanyol Barcelona20112:31
17.UD Almería20111:21
18.Córdoba CF20111:31
19.Elche CF20111:41
20.Levante UD20020:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (728)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele