Primera División - souhrn 3. kola

12.09.2014, 22:54, aktualizováno 15.09.2014, 22:36
Komentáře a souhrny
Barcelona porazila Athletic a zůstává stoprocentní, druhou prohru naopak zaznamenal Real Madrid, v městském derby podlehl Atléticu. Nerozhodné výsledky se zrodily v Málaze, Vigu, Almeríi a Granadě. Valencia porazila Espanyol, Sevilla si poradila s Getafe a první výhru slaví La Coruña...

SD Eibar - Deportivo La Coruña 0:1

15.09.2014 20:45

Góly: 13. Juan Domínguez

Utkání nováčka La Ligy s Deportivem La Coruňa rozhodla jediná branka a šťastnějším celkem byli hosté. Ty poslal do vedení již po třinácti minutách mladý záložník Juan Dominguez a domácí tým na jeho trefu již nijak zareagovat nedokázal. Patří jim čtrnáctá příčka.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, když Juanfran centroval do velkého vápna. Obránce Javi Lara nakonec srazil pas na rohový kop. brankář Germán Lux se zapotil poprvé až po deseti minutách, kdy na jeho bránu vyslal takový propagační pozdrav Angel. Jinak se ale Eibaru příliš nevedla rozehrávka a dopředu se mu také moc nechtělo.

Angel se málem dostal do slibné příležitosti, praporek pomezního arbitra zůstal dole. Forvard s číslem devět na zádech ale balon nedostihl, protože mu pod nohy skočil brankář Germán Lux. Bylo to Deportivo, které se jako první dočkalo vedoucí branky. Juanfran odcentroval z pravé strany, načež se od Postigy odrazil míč k nohám dobíhajícího Juana Domingueze, který už neměl mnoho práce s tím, aby kulatý nesmysl poslal do sítě - 1:0 pro Depor.

Ani domácí ale nepřestali hrát, o čemž svědčí jejich další útočná akce. Dani García se dostal po velkém závaru před brankou Deportiva k balonu, ale v ideální pozici netrefil ideální míč. Z hranice pokutového území napálil vysoko nad bránu a jen schovával obličej do dlaní. Deportivo zdvihlo hozenou rukavici díky obránci Sidneimu, který se pokusil vyslat kupředu dlouhým centrem Postigu. Portugalský střelec ale neměl štěstí a pálil mimo. Dnes neměl štěstí ani v disciplíně a byl několikrát napomínán. Ani to nezabralo, takže mu nakonec byla udělena žlutá karta. Je zajímavé, že nikdo z domácích hráčů takto oceněn nebyl.

Domácí se rozhodli více útočit a pomohl jim k tomu nástup mladého záložníka Daniho Nieta, který nastoupil na hřiště s hvizdem hlavního sudího. A Nietova přítomnost na hřišti byla již po chvíli hodně znát. Nejprve se hbitý střídající hráč prosmýkl kolem svého strážce a z více než dvaceti metrů vystřelil velmi tvrdě, poté se zbavil svého protihráče podruhé a vypálil směrem k brankáři Germánu Luxovi. Ten si s jeho ranou poradil, ale prsty ho štípou dosud.

Po Luisinhově nepřesné přihrávce do vápna následoval rychlý protiútok Eibaru. Nieto si seběhl do středu hrací plochy, kde předložil Larovi. Ten mířil do protipohybu brankáře, ale jeho placírka se nakonec stočila vedle. Lara natáhl ke střele z uctivé vzdálenosti, Lux ji v poklidu lapil. Nebezpečný centr Abrahama o chvíli později vyboxoval Lux, ale musel se mít přesto stále na pozoru. Domácí Eibar se pokoušel ještě v závěru utkání alespoň srovnat, ale Larova nahrávka a následná dělovka obránce Albentosy nenašly správná místa v Luxově bráně.

Více informací k zápasu

Granada CF - Villarreal CF 0:0

14.09.2014 21:00

Góly: -

Villarreal dnes večer zklamal, protože trápící se Granadě nedokázal vstřelit ani jednu branku. Především se ale museli nudit diváci, kteří se kromě gólu nedočkali ani pořádné šance. Oba týmy si spíše nemohoucně vyměňovaly míč.

Ačkoli se Granadě dařilo a Villarreal měl co napravovat, dnešní utkání bylo spíše zklamáním. A to pro fanoušky obou týmů a především ty nezaujaté. Objektivně se dá utkání shrnout jako ospalé a nezáživné dvě hodiny, po jejich skončení si oddychl snad každý fanoušek.

Když už se Villarreal dostal s vypětím všech sil na dostřel soupeřovy brány, najednou mu došly síly i jakákoli invence. Takže zůstal bezradně v její blízkosti a čekal, co přijde. Dlouhé minuty si ani jeden tým nedokázal vypracovat ani jednu příležitost a občas se dokonce stávalo, že si hráči nedokázali ani na metr přesně vyměnit přihrávku.

Základní věci, které jsou hráčům vštěpovány již od "žáčků", dnes zkrátka nefungovaly. Brankáře Sergia Asenja zaměstnávali spíše vlastní spoluhráči, když mu posílali krátké přihrávky. Asenjo ale vlastně ani spěchat nemusel, protože jej nikdo z protihráčů ani neatakoval. Jedna nepřesnost za druhou nabízela až komicko-tragickou podívanou, ze které měl divák pocit, že fotbalisté nastoupili spíše z nutnosti. Neustálé kombinace na území nikoho vedly dokonce jednu chvíli až k pískotu fandů.

Bruno Soriano poslal dlouhý nákop do vápna Granady, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Obdobně se vedlo také centrujícímu Mariu Gasparovi, který rovněž našel jen hlavu obránce soupeře. Když to nešlo kombinací, zvolil Luciano Vietto individuální průnik po straně. Snažil se dravým průnikem po levém křídle ohrozit branku Granady, ale sám se vytlačil z úhlu.

Pokud jde o domácí Granadu, její aktivita s přibývajícím časem klesala raketovým tempem. Hráči občas vypadali, jako by měli s kulatého nesmyslu respekt a nikdo z nich jej na delší dobu nechtěl mít v držení. Nejčastějším způsobem, jak dostat míč alespoň před brankáře Villarrealu, byl rohový kop. Třikrát po sobě ho zahrával Fran Rico, spoluhráče nenašel ani jednou. Po hodině hry se do vápna dostal Alfredo Ortuño, ale jeho hlavička mířila pouze do míst, kam Sergio Asenjo v pohodě doskočil.

Talentovaný Luciano Vietto se pokoušel taktéž hlavičkovat a dokonce zamířil docela přesně, ale ani jeho pokus neskončil v síti. Parodii na fotbal předváděla také Granada, jejíž chuť útočit zůstala v šatně ještě před výkopem. To dokonale demonstrovala série "malých domů", která skončila následující situací.

Brankář Fernandez se pokoušel o výkop, ale míč trefil špatně a ten se mu vrátil. Fernandez si chtěl dát opět načas, ale blížil se k němu střídající Čeryšev. Toho sice Fernandez viděl, ale nejevil snahu rychle odehrát míč, takže jej odkopával až ve skluzu a na poslední chvíli. Na bezbrankovém stavu nezměnila nic ani přesná hlavička Murilla.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF 2:0

14.09.2014 19:00

Góly: 44. Carlos Bacca (pen.), 87. Aleix Vidal

Sevilla potvrdila roli favorita a zvítězila na svém stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana nad Getafe 2:0. O góly se postarali Carlos Bacca z penalty a Aleix Vidal, vždy v závěru jednotlivých poločasů. Andalusané tak stále zůstávají neporaženi a se sedmi body dotírají na vedoucí Barcelonu.

První poločas byl především ve znamení rohových kopů, šancí samotných bylo pomálu. Jako první v patnácté minutě pokoušel střelecké štěstí Bacca, autor jednadvaceti branek z dvaapadesáti utkání loňské sezony. Jeho dalekonosná rána ovšem postrádala přesnost.

V závěru poločasu však došlo na zajímavý moment v šestnáctce Getafe. Už dříve se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, když Krychowiaka soupeřův obránce viditelně zatáhl při rohovém kopu za dres, a nakonec se přece jen dočkali. Další Suárezův slibný roh totiž znovu hledal polského středopolaře, jenž se dostal v hlavičkovém souboji do křížku s brankářem Guaitou. Ten při snaze míč vyboxovat trefil pouze Krychowiakovu tvář a rozhodčí Álvarez nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu. Bacca příležitostí nepohrdl a sebevědomě skóroval.

Hráčům Getafe i díky penaltovému incidentu poměrně slušně tekly nervy a celkem v utkání nasbírali hned sedm žlutých karet, alespoň vyloučení se ovšem vyhnuli. Ani po změně stran se dlouho svěřenci Cosmina Contry nedokázali dostat do žádné větší šance, obrana Sevilly fungovala na jedničku. Až v šestaosmdesáté minutě střídající Hinestroza po rohovém kopu akrobaticky polonůžkami pořádně domácím zatopil, jenže brankář Rico, jenž dostal příležitost při zranění obvyklé jednička Beta, neméně obratně skočil ráně do cesty a dokázal ji zpacifikovat.

Okamžitě půlminutu po největší šanci madridského klubu na vyrovnání přišla gólová pojistka na druhé straně. Figueiras si po pravé straně skvěle naběhl, poslal před Guaitu nebezpečný přízemní centr a nabíhající Vidal jej pohodlně uklidil do prázdné branky. Sevilla tak zvítězila 2:0 a spolu s Valencií a Atléticem Madrid se sedmi body na kontě dotírají na vedoucí Barcelonu, která jako poslední v ligové soutěži zůstává i po třech odehraných kolech bodově stoprocentní.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 3:1

14.09.2014 17:00

Góly: 7. Pablo Piatti, 63. Dani Parejo, 73. Paco Alcácer - 90. Sergio García (pen.)

Valencie pod koučem Nunem Espíritem Santem potvrdila úspěšný vstup do nové sezony, když na domácí půdě přehrála barcelonský Espanyol 3:1. Hned na úvod soupeře načal Pablo Piatti, po změně stran přidali po jednom zásahu Parejo s Alcácerem a pozdní snížení Sergia Garcíi už na dělbě bodů nic nezměnilo.

Po třech kolech tak Los Che nasbírali sedm bodů a také sedm vstřelených branek, což svědčí o znovunabytém sebevědomí i sehranosti, jakou ve Valencii nepamatují alespoň od působení Unaie Emeryho. To Sergio González na lavičce Espanyolu má úplně jiné starosti. Se ziskem jediného bodu zatím barcelonský klub zůstává na dně ligové tabulky.

Netrvalo dlouho a favorit utkání šel do vedení. Víceméně z prvního pořádného útoku Valencie skórovala především zásluhou Rodriga. Ten převzal na pravém kraji hřiště přihrávku od Gómeze, potáhl míč rychle kupředu okolo bránícího hráče a poslal zpětnou přízemní přihrávku přímo na kopačku Pabla Piattiho. Argentinský reprezentant pak už měl velmi snadnou pozici uklidit míč do poloprázdné branky.

Po změně stran měla nejprve Valencie pořádné štěstí. Díky zbytečné ztrátě ve středu hřiště totiž Espanyol podnikl rychlý protiútok a Sergio García se zničehonic řítil sám na Alvesovu branku. Přestože skóroval, jeho radost k úlevě domácích příznivců netrvala dlouho. Rozhodčí totiž jeho vyrovnávací gól neuznal kvůli domnělému postavení mimo hru, jež však opakované záběry značně zpochybnily.

Nedlouho poté se domácím povedlo přidat uklidňující druhý gól. K Danimu Parejovi se trochu šťastně zpět odrazil míč před soupeřovou šestnáctkou a kapitán Valencie přízemní umístěnou ranou nedal brankáři Casillovi šanci zasáhnout. O deset minut později přidali Netopýři třetí zásah, když Feghouliho kolmici převzal dobrým náběhem Alcácer, obkroužil Casillu a poslal míč do prázdné branky. Hosté se v samotném závěru dočkali alespoň mírného zkorigování na 3:1 díky neúnavnému Garcíovi. Ten si vymodlil na hranici šestnáctky faul od Javiho Fuega, který rozhodčí posoudil jako penaltový, a sám pak pokutový kop bezpečně proměnil.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Elche CF 2:3

14.09.2014 12:00

Góly: 45. Gaël Kakuta, 90. Alberto Bueno (pen.) - 37. Edu Albacar, 56. Jonathas, 70. Pedro Mosquera

Přestřelka na stadionu Vallecas v Madridu nakonec vynesla tři body hostům z Elche za vítězství 2:3. Hosté si během druhého poločasu vypracovali dvoubrankový náskok díky gólům Jonathase a Mosquery, Bleskům pak už nepomohla ani penalta nařízená v 90. minutě. Elche se posunulo do vytouženého středu tabulky, Rayo je se dvěma remízami patnácté.

Zápas začalo lépe Elche, které svého soupeře v úvodních minutách dokázalo dostat pod tlak, byli to však domácí, kdo zaznamenal první velkou příležitost. Po rychlém protiútoku se do šance dostal Leo Baptistao, jenže polský brankář Tytoň vytáhl výborný zákrok a vytěsnil míč na rohový kop. Na druhé straně mohl zajistit vedení Elche Jonathas, ale v rozhodujícím okamžiku ztratil míč a vybíhající Álvarez, tak mohl balón odkopnout do bezpečí.

V 37. minutě dostalo Elche výhodu přímého kopu po ostrém faulu na Rodrígueze. Jeho exekuci si vzal na starost Edu Albacar, jenž načrtl trajektorii míče přesně k bližší tyči, a Álvarez se už natahoval marně - 0:1! Vedoucí gól neodpovídal rozložení sil na hřišti, jelikož lepším týmem byli po většinu první půle domácí, pro něž přišlo zasloužené vyrovnání těsně před přestávkou. Bueno nacentroval do pokutového území Elche, Gaël Kakuta převzal míč, překonal obránce a tvrdou ranou zavěsil - 1:1!

Po změně stran se na hřišti přiostřilo a hra se lehce rozkouskovala, z neučesaného vstupu do druhé půle však vytěžili hosté druhý gól. Po laciné ztrátě míče se obrana Raya nedokázala rychle zkonsolidovat, čehož využil Jonathas, který nastartoval druhé plíce, předběhl oba stínující obránce a z hranice velkého vápna zamířil přesně k tyči - 1:2! Pro čerstvou brazilskou posilu v kádru Elche to byl premiérový gól v novém dresu.

Vyrovnávací branku měl poté v 63. minutě na kopačce aktivní Aquino, jenž po dobré akci Buena netrefil úplně prázdnou branku. Ze střelecké nemohoucnosti domácích tak těžilo v 70. minutě Elche, které se v těchto chvílích soustředilo především na bránění a hrozilo z rychlých kontrů. Při nenápadné akci zavezl Jonathas míč až k rohovému praporku a poslal zpětnou přihrávku na Pedra Mosqueru. Ten se s ničím nerozpakoval a vypálil jedovatou přízemní střelu přesně ke vzdálenější tyči Álvarezovy svatyně. Povedená rána znamenala vedení hostů už 3:1!

Riskantní obléhání branky Elche ze strany Raya bylo po zbytek druhé půle více méně jalové, nicméně v 89. minutě zahrál Albácar v pokutovém území rukou a sudí ukázal na penaltový puntík. Exekuce pokutového kopu se úspěšně ujal Bueno, ale na obrat v zápase už to nestačilo. Elche tak díky nadmíru efektivní hře a povedeným střelám z dálky vybojovalo první výhru v letošním ročníku.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 2:2

13.09.2014 22:00

Góly: 28. Fabián Orellana, 48. Joaquín Larrivey - 70. Imanol Agirretxe, 90+2. Jonny Otto (vl.)

Celta díky své bojovnosti dokázala doslova urvat bod, i když plně šťastná být nemůže. Po většinu utkání totiž vedla. Nejprve ale dal hostům naději Imanol Agirretxwe. A v závěru utkání Celta nevydržela nápor San Sebastianu a Jonathan Castro si vstřelil vlastní branku.

Celta zahrávala rohový kop z pravé strany, jenže Nolitův nepovedený centr shrábl pozorný gólman Zubikarai. Po jedenácti minutách obrana Celty Vigo naprosto propadla, když si za ni naběhl Pardo a dostal se k němu míč. Gól z toho ale nebyl, protože brankář Sergio Alvarez výtečně přečetl situaci a zasáhl nohou. Tlačil také Real Sociedad. Vela udělal s míčem pár kroků a následně tvrdě vypálil z hranice dvaceti metrů, ovšem zamířil nad svatyni Alvareze.

Po dvaceti minutách se do zakončení dral Joaquín Larrivey, ale ani jeho pokus nemířil přesně a Real Sociedad si mohl oddychnout. Nolito si vzal míč na levé straně, ten následně posunul více ku středu, ale nenahrával přesně. Následný protiútok stihla obrana domácích zablokovat. O chvíli později už se Celta dočkala. Krohn-Dehli napálil míč z levé strany před bránu soupeře, tam si seběhl Fabian Orellana a hlavičkou nedal brankáři Zubikaraiovi šanci.

Larrivey sklepl Nolitovu přihrávku k Krohn-Dehlimu ,ten se vůbec nerozpakoval a z dvaadvaceti metrů poslal míč nad bránu. Je z toho pouze odkop od brankáře Zubikaraie. Domácí tým byl mnohem aktivnější a jeho vedení mohl navýšit Nolito, ale ani on nepřekonal dobře postaveného brankáře Zubikaraie. Tři minuty po změně stran se mohli domácí opět radovat. Trochu komické zakončení předvedl Joaquín Larrivey, který se dostal do vápna, počkal si na nahrávku z křídla a zakončoval. Trefil ale jen tyčku. Naštěstí pro něj se od ní míč odrazil zpět k Larriveyovi a on se tak s míčem dostal celým svým objemem za brankovou čáru.

Krohn-Dehli vypálil z větší vzdálenosti, ale jeho slabá přízemní rána postrádala přesnost a neměla šanci na ohrožení brankáře Zubikaraie. Do další akce se opět dostala Celta, když si Joaquín Larrivey naskočil do středu vápna na centr a hlavičkou jej poslal na bránu. Stál tam ale pozorný brankář Zubikarai. Když už se zdálo, že si Celta pohlídá vedení v zápase, přišel šok. Imanol Agirretxe byl ve správný čas na správném místě a dorazil do brány vyraženou ránu!

Agirretxe byl při chuti a následně si sbíhal na centrovaný míč z hloubi pole, který také zastihl a z malého vápna stihl posunout hlavou. Ale v této situaci mu přáno nebylo - minul soupeřovu svatyni. Real Sociedad se nevzdával a vypracoval si dvě velké šance. Nejprve se Martinez krásně položil do hlavičky, po něm se prezentoval zejména Esteban Granero byl velmi blízko vyrovnávacímu gólu, ale po jeho ráně z větší vzdálenosti zazněla jen tyč.

Když už se zdálo, že Celta Vigo uhlídá jednogólový náskok, zasáhl vlastní hráč Celty. Po centru Estebana Granera ze strany byl totiž Jonathan Castro ve špatné pozici a napálil míč do vlastní sítě! Nadšení hostí nebralo konce, ale stále to nemuselo být vše. Střídající hráč hostí Castro totiž pálil v poslední akci utkání, kterou však brankář Alvarez se štěstím zlikvidoval. Nakonec mohla být Celta ještě ráda, že uhlídala alespoň bod. Změně skóre nepomohl ani střídající rychlík Charles.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 1:2

13.09.2014 20:00

Góly: 26. Cristiano Ronaldo (pen.) - 10. Tiago, 76. Arda Turan

Real Madrid prohloubil svou momentální krizi, když v ostře sledovaném madridském derby podlehl na domácí půdě Atlétiku Madrid a připsal si tak druhou porážku v řadě. Zato obhájci ligového titulu i letos pokračují ve frustrování zažitého dua hegemonů španělské ligy, sobotní večer jim přinesl výhru 2:1.

Ani všechny peníze světa podle všeho nezařídí, aby se menší městský konkurent dal porážet. Co na tom, že bílý dres od letoška oblékají Toni Kroos či James Rodríguez, zatímco Atlétiku odešly opory jako Diego Costa, Thibaut Courtois či levý bek Luis. Už domácí Superpohár naznačil, jak vyrovnané budou zápasy obou madridských velkoklubů i letos, sobotní večer vše jen potvrdil. Thiagův gól z rohového kopu ještě dokázal pokutovým kopem smazat Cristiano Ronaldo, ovšem na gól Ardy Turana z šestasedmdesáté minuty už Bílý balet zareagovat nedokázal.

Carlo Ancelotti sice zvládl proti Colchoneros finále Ligy mistrů, ovšem v domácí soutěži se na stadionu Santiaga Bérnabeua nechal porazit v obou dosavadních případech. Když k tomu přičteme pouhou remízu na půdě Simeoneho obětavé skvadry a také prohry (jak doma, tak venku) s dalším velkým rivalem Barcelonou, vzorec ligových střetnutí pod dohledem italského stratégy vyznívá pro Real přímo otřesně. Diego Simeone dokáže i nadále se svým limitovaným kádrem kouzlit, přestože si od úvodu sezony odpykává osmizápasový trest, kdy nesmí být u svého týmu na lavičce.

Již v desáté minutě se projevila stará dobrá slabina Realu a zároveň silná stránka jejich soupeře - standardní situace. Kokeho rohový kop na přední tyči trestuhodně propadl, čehož využil Thiago a pohodlně hlavou zblízka poslal Atlético do vedení. Domácí však nepříznivý vývoj zápasu pořádně nakopl a celý zbytek poločasu hře jednoznačně dominovali. Málem nejprve srovnal Rodríguez po Ronaldově přihrávce, ovšem míč se po odrazu o zem vznesl příliš vysoko. Stejně pak dopadl i Karim Benzema.

V třiadvacáté minutě už kdekdo na stadionu zvedal oslavně ruce nahoru, když Gareth Bale předvedl takřka dokonalý přímý kop přes zeď, ovšem brankář Moyá podobně úchvatně zvládnul vymrštit své tělo k levé tyči a zabránit míči v přechodu za brankovou čáru. Dvě minuty nato nicméně Real přece jen svůj tlak přetavil ve vyrovnání. Ronaldo zmátl svými přeslapovačkami levého beka Siqueiru a využil jeho vystrčené nohy k pádu, který rozhodčí posoudil za hodný odpískání pokutového kopu. Sám postižený bez potíží proměnil.

Ani poté si Moyá nemohl dovolit zaváhat, nabuzený Real bušil znovu a znovu. Nejprve někdejší brankář Getafe zlikvidoval únik Benzemy a poté francouzského reprezentanta těsně před přestávkou vychytal perfektním zákrokem, přestože jeho hlavička mířila přímo do dolního růžku k pravé tyči. Po změně stran bylo brzy dobře viditelné, jak důležité pro hosty bylo udržet alespoň remízový stav. Real totiž čím dál více uvadal, neboť frenetické tempo z první půle nešlo udržet, a zodpovědní Atleti se znovu dostali naplno do hry.

Klíčový moment druhé půle pak nastal čtvrthodinu před koncem, kdy špatně zkonsolidovaná defenziva Realu umožnila soupeři předvést pohlednou akci s kvalitním zakončením zásluhou Ardy Turana, jemuž povedeným přeběhnutím přes Juanfranův centrovaný míč pomohl zmást obranu soupeře Raúl García. Diego Simeone si v lóži na tribuně mohl užít další oslavný taneček, jeho červenobílá ocel znovu předčila madridské pusinky.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Levante UD 0:0

13.09.2014 18:00

Góly: -

Levante získalo svůj první bod v sezóně, když vybojovalo bezbrankovou remízu v Malaze. Domácí ostřelovali branku ze všech pozic, ale nejlepším hráčem utkání se stal brankář hostů Jesús Fernández, jenž za svá záda nepustil ani jednu střelu.

Malaga byla v prvním poločase lepším mužstvem, častěji svého soupeře napadala a nepouštěla Valencijské do žádné delší kombinace. Svěřenci kouče Javi Gracii však dlouho nedokázali svou převahu přetavit do podoby velké brankové příležitosti. K významnému ohrožení hostující branky tak došlo až po rychlém protiútoku Malagy v 34. minutě. Juanmi převzal míč a ze čtrnácti metrů napálil břevno Fernándezovy branky!

O pět minut později se ke střele dostal také mladý portugalský útočník Ricardo Horta, na jeho pokus si ale u tyče počíhal Fernández a na šestadvacetiletého gólmana, jenž do Levante přišel před sezónou z Realu Madrid, nevyzrál ve 45. minutě ani Luis Alberto.

Ani po změně stran se obraz hry výrazně nezměnil. Levante hrálo na remízu a domácí nebyli schopni vyprodukovat gólovou příležitost. V 62. minutě sice Juanmi dostal míč za záda valencijského brankáře, ale branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. V 67. minutě si slibnou příležitost vypracoval střídající Amrabat, který přesprintoval hostující obránce, ale zakončení na zadní tyč se mu nepovedlo.

Zmar domácí ofenzivní řady poté demonstroval v 80. minutě Santa Cruz, jenž nevyužil skvělý centr z pravé strany a trestuhodně minul. A když v nastavení nezužitkoval velkou příležitost ani zapomenutý Castillejo, skončilo utkání nakonec bez branek. Malaga může litovat nevyužitých šancí například z celkem dvaceti rohových kopů. Hosté bez jediné střely na branku berou vytoužený bod.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2:0

13.09.2014 16:00

Góly: 79. Neymar, 84. Neymar

Dva góly Neymara v druhém poločase rozhodly o třetí výhře Barcelony v této sezóně, tentokrát si porážku z Camp Nou odvezl Athletic Bilbao. Chilský brankář Claudio Bravo tak v brance Balugranas stále drží čisté konto a spolu se svými spoluhráči se těší z vedoucí příčky. Baskové se naopak po druhé venkovní porážce propadnou do spodní poloviny tabulky.

Domácí, kteří nastoupili na počest Katalánského národního dne v dresech s motivem katalánské vlajky, byli od počátku utkání aktivnější. Už v 5. minutě se do obrovské příležitosti vřítil Pedro, ale skvělý zákrok gólmana Iraizoze zabránil brzkému vedení Barcelonských. Baskové urputně bránili, takže si zaplněný Camp Nou musel na další velkou šanci počkat do 19. minuty, to se na hranici vápna pěknou zasekávačkou uvolnil Munir, jenže jeho rána letěla příliš vysoko.

Další vzrušující momenty před brankou Basků přišly před koncem první půle. Velké šance Rakitiče a Munira ale skvělými zákroky zneškodnil skvělý Iraizoz. Třiatřicetiletý veterán v brance Bilbaa byl tak hlavním strůjcem bezgólového poločasového stavu, který byl pro Athletic nadmíru lichotivý vzhledem k jejich prakticky neexistující ofenzivní aktivitě.

Beton Bilbaa pokračoval i v druhé půli a po spálených šancích Alby v 52. a Munira v 59. minutě se zdálo, že hosté dotáhnou svou misi do kýžené remízy. V 64. minutě ale na hřiště naskočil Neymar, jenž se okamžitě stal tahounem Barcy na cestě za vítězstvím. V 69. minutě naservíroval míč přesně na nohu Messiho, který ale oproti svým zvyklostem stoprocentní šanci neproměnil. Oba hvězdní hráči si své role vyměnili o deset minut později, když přihrávající Messi našel při rychlém protiútoku volného Neymara a ten poprvé prostřelil vyběhnutého Iraizoze - 1:0!

Jeden gól však Neymarovi nestačil. Hned po pěti minutách totiž Katalánci rozjeli další nebezpečnou akci. Na pravé straně vniknul do vápna Lvů nezadržitelný Messi, jenž přesně našel na penaltovém puntíku Neymara. Brazilský forvard měl dostatek času, aby si rozmyslel, kam chce míč uklidit, a lehkou placírkou zvýšil na 2:0 pro domácí! O osudu utkání tak bylo rozhodnuto a hráči Athleticu, kteří mimochodem rovněž nastoupili v barvách své vlajky, tak nenarušili oslavy "Diada Nacional de Catalunya".

Více informací k zápasu

UD Almería - Córdoba CF 1:1

12.09.2014 21:00

Góly: 12. Edgar Méndez - 19. Federico Cartabia

Předehrávka třetího kola Primera división jen potvrdila nevýrazné vstupy do nové sezony obou zúčastněných. Jak Almería, tak Córdoba totiž stále čekají na svou první ligovou výhru a nepovedlo se jim to ani nyní, neboť se na Estadio de los Juegos Mediterraneos rozešli smírně 1:1.

O brzký gól domácích se postaral Edgar již ve dvanácté minutě, za letošního nováčka brzy nato vyrovnával Federico Cartabia. Žádné další branky již nepadly, přestože na každé straně došlo v závěru minimálně k jednomu dramatickému momentu. Jenže Fernando Soriano ke smůle Almérie trefil pouze břevno a ke smůle hostů zase střídající Ghilas neuspěl tváří v tvář Rubénovi Martínezovi.

Jako první v utkání zahrozila Córdoba. Aktivní Fede Cartabia vyzkoušel pozornost Rubéna střelou zdálky, ovšem k průlomu bezbrankového stavu došlo na opačné polovině hřiště. Ximův táhlý centr z pravé strany zachytil Edgar, jenž se zrovna vracel z ofsajdové pozice, a na zadní tyči placírkou uklidil i s pomocí lehké teče míč do sítě. Moc dlouho se ovšem domácí radovat nemohli, přesněji řečeno pouze sedm minut.

Mládežnický reprezentant Argentiny Fede Cartabia totiž využil přihrávky Cháveze a přízemní ranou pravačkou nedal Rubénovi šanci. Za remízového stavu se tak šlo do kabin, přestože se Almería domáhala odpískání pokutového kopu za zákrok Crespa na Wellingtona Silvu.

Po změně stran se zpočátku otěží zápasu chopili domácí. Zvláště v jednapadesáté minutě měli velmi blízko k vyrovnání, jenže Hemed si nedokázal dobře zpracovat míč a umožnil tím brankáři Martínovi včas zasáhnout. Pak ještě Almérii scházelo málo po dvou rohových kopech, ovšem v prvním případě Edgar selhal v zakončení a v tom druhém Soriano trefil hlavou břevno. Přesto si nakonec domácí nemohli až tak zoufat, jak nezaslouženě ztratili dva body, neboť v posledním útoku zápasu mohl naopak Ghilas zařídit vítězství pro hosty. Rubén si však s jeho prudkou ranou dokázal poradit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona33006:09
2.Valencia CF32107:27
3.Sevilla FC32105:27
4.Atlético Madrid32104:27
5.Celta Vigo31206:45
6.Granada CF31203:25
7.Real Sociedad31116:54
8.Villarreal CF31112:14
9.Deportivo La Coruña31114:44
10.Elche CF31114:64
11.Málaga CF31111:34
12.Athletic Bilbao31023:33
13.Real Madrid31025:63
14.SD Eibar31022:33
15.Getafe CF31022:53
16.Rayo Vallecano30214:52
17.UD Almería30212:32
18.Córdoba CF30212:42
19.Espanyol Barcelona30123:61
20.Levante UD30120:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (463)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele