Primera División - preview 29. kola

30.03.2013, 10:01, aktualizováno 01.04.2013, 08:30
Previews
Dvěma zápasy bude dnes dohráno 29. kolo španělské ligy. Betis útočí na evropské poháry, choutky na ně pak má i Getafe, které se dnes představí právě v Andalusii. Athletic má možnost zbavit se sestupových starostí, stačí mu k tomu porazit Granadu...
Athletic Bilbao - Granada CF  (pondělí 20:00)
V centru Baskicka se v pondělí představí hráči Granady, kteří se drží těsně nad sestupovou zónou, a tak potřebují vyhrát. Domácí si ale hazard s body dovolit také nemůžou, neboť na nadcházejícího soupeře si ze 14. pozice drží náskok pouhých 4 bodů.

Trenér Granady Lucas Alcaraz tvrdí, že jeho svěřenci půjdou do zápasu, ve kterém jde o hodně, naplno a budou se proti soupeři o udržení Athleticu snažit získat všechny tři body. Na stadionu Basků ovšem o nic lehkého nepůjde. Granada se před pondělním utkání drží pouhé čtyři body nad sestupovou zónou a záchranu v lize tak ještě nemá zdaleka jistou. O moc lépe na tom nejsou ani Baskové, kteří jsou jen dvě příčky nad Granadou, na kterou mají náskok dalších čtyř bodů.

Hosté chtějí a potřebují konečně vyhrát, protože v předcházejících pěti zápasech čekali na tříbodový zisk marně a Alcaraz se v bojích o setrvání v La Lize nechce spoléhat jen na špatné výsledky ostatních týmů. "Když vyhrajete, nemusí vás zajímat výsledky ostatních týmů, což je velmi důležité. Je třeba vyhrávat a to co nejdříve. Každý získaný bod je důležitý. Proto pojďme na Bilbao s vítěznými ambicemi a přeměňme je na skutečnost," burcuje své hráče Alcaraz.

"Musíme respektovat sílu Athleticu. Mají skvělé hráče a výborného trenéra, to ale neznamená, že půjdeme do zápasu předem poražení. Musíme mít důvěru v naší možnost výhry," dodává. Do hry nezasáhne Dani Benítez, který si od ledne léčí kýlu, ale Alcaraz již může povolat Mikela Rica, který stál minulé utkání kvůli kartám.

Trenér Athleticu Marcelo Bielsa jmenoval již na tiskové konferenci základní jedenáctku, ve které Aritze Adurize a Andera Iturraspeho nahrazují Iker Muniain a Carlos Gurpegi. V posledních dnech se šeptalo o změně rozestavení Athleticu, neboť ten v posledních týdnech trénuje hru s třemi stopery. Obrana totiž byla po celou sezónu slabou stránkou baskického klubu, vždyť pouze sestupoví kandidáti Real Mallorca a Deportivo La Coruňa inkasovali více gólů.

Argentinský lodivod se ke změně rozestavení příliš nevyjadřuje a není konkrétní: "Na konci sezóny je vždy mnoho věcí, které je třeba změnit a kterým je třeba přikládat zvýšenou pozornost. Jde i o zásahy do sestavy a to je věc, kterou se zabývám. Momentálně je hlavním cíle získat body a posunout se v tabulce vzhůru."
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Laporte, Gurpegi, Ekiza - Iraola, S.José, Ander, D.Marcos - Susaeta, Aduriz, I.Gómez
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Toňo - B.Angulo, Mainz, I.López, Nyom - Nolito, Recio, M.Rico, Buonanotte - Ighalo, Aranda
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Getafe CF  (pondělí 22:00)
V pondělní dohrávce svede boj na ostří nože Real Betis s Getafe. Oběma celkům jde o totéž - kvalifikovat se do pohárové Evropy, ovšem úspěšný může být z této dvojice pravděpodobně jen jeden. Není tak divu, že kouč Betisu Pepe Mel označil tento zápas za finále.

Betis je momentálně sedmý se tříbodovou ztrátou na Valencii, která v neděli pouze remizovala s Atléticem Madrid 1:1. Getafe je pak za touto dvojicí v těsném závěsu, na celek ze Sevilly ztrácí jediný bod. Na jih Španělska navíc může madridský celek přijíždět v dobrém rozpoložení, rozhodně lepším než domácí. Vždyť Betis dokázal zvítězit jen ve dvou z posledních jedenácti utkání, naposledy podlehl právě konkurentovi z Valencie 3:0. Pepe Mel však přesto hledá pozitiva: "Abychom se vůbec ocitli v současné pozici, bylo nutné vyhrát spoustu utkání. Nyní již bude každý zápas jako finále. Je to v tabulce velmi vyrovnané a mnohokrát si ještě týmy do konce sezony prohodí své pozice."

"Real (Sociedad) je momentálně vepředu, je to skvělý tým. Valencie je další v pořadí. Prakticky nikdo z první desítky stále nevzdává boj o poháry," pokračoval Mel a vyzdvihl dále klíčové hráče Getafe, na které si jeho svěřenci budou muset dávat obzvláště pozor. "Celá trojice, která doplňuje Colungu, je velice kvalitní. Abdelaziz Barrada, Pedro León a Diego Castro dokážou všichni uspět v soubojích jeden na jednoho a co se zahrávání přímých kopů týče, je Pedro León jedním z nejlepších exekutorů v celém Španělsku. Právě to dělá Getafe tak nebezpečným."

Getafe navíc půjde do pondělního utkání se čtyřmi výhrami z posledních pěti zápasů, ovšem Mel se chce soustředit především na výkon svého týmu. "Bude to pravděpodobně zpočátku vyrovnané, postupem času se ale kontroly hry snad dokážeme ujmout my. Kdybychom zvítězili, jednalo by se o vysoce důležitý krok vpřed, musíme hlavně zůstat optimisticky naladění. Celý tým je v dobré formě. Třebaže náš soupeř má svou kvalitu a bude trpělivě vyčkávat na svou šanci, musíme myslet hlavně na sebe a navázat na výsledky, které jsme sbírali před přestávkou."
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adrián - López, Mario, Amaya, Nacho - Pabón, Caňas, Beňat, Carlos - Castro, Molina
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Codina - Rafa, Alexis, Fernández, Escudero - Torres, Borja - León, Barrada, Castro - Colunga
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - CA Osasuna  (neděle 12:00)
Real Valladolid by rád utvrdil své postavení ve středu tabulky, k tomu ale bude potřebovat výhru nad Osasunou. Ta má veliké problémy především se střílením branek a právě to musí v nadcházejícím duelu zlepšit.

Ofenzívu Osasuny táhne především útočník Kike Sola. Se sedmi góly nejlepší střelec týmu však bude potřebovat také podporu spoluhráčů - Osasuna jako celek totiž vstřelila zatím pouhých 23 branek, což je nejméně ze všech týmů první ligy. Klíčem k prolomení smutné statistiky by podle Soly mohla být větší aktivita ve vzdušných soubojích, především po zahrávání standardních situací.

V rozhovoru s reportéry se Kike Sola zaměřuje na podporu svých spoluhráčů a zbytek týmů nabádá, aby se víc zapojoval do útočných akcí: "Víme, že si vytváříme jen velmi málo dobrých šancí na skórování. Naší prvořadou povinností je útočení ve větším počtu hráčů, než jak tomu bylo doteď. Do útoku se nás zapojovalo jen málo a pak se nemůžete divit, že nestřílíme branky. Když se ale vysune víc hráčů, útočníci dostanou prostor, který jim pomůže ve skórování. No a z toho bude profitovat celý tým," ukazuje Sola návod na větší počet branek.

"Naši obránci se sice často snaží vypálit, ale jen zřídkakdy zasáhnou bránu. Tak jsem říkal, ať se na to víc zaměří a nepřestanou to zkoušet. Máme hodně síly při standardních situacích, ale nehlavičkujeme. To je potřeba změnit - vyhrávat víc soubojů ve vzduchu," nabádá útočník.

Osasuně se přestalo dařit a poslední tři utkání prohrála. Přemohly ji celky Bilbaa, Realu Betis a naposledy Atlétika Madrid. Ani tuto sérii ale Sola nepovažuje za nějak příliš negativní a nechce mluvit o panice: "Sice jsme tři utkání prohráli, ale myslím, že tým je v pořádku a brzo to taky ukáže. Teď máme díky posilám lepší tým než na začátku sezony, což je velmi pozitivní. Nejsme v nějak špatné situaci, není třeba panikařit," uklidňuje fanoušky ofenzivní tahoun.

I když je Valladolid v tabulce o tři příčky výš, trenér Miroslav Djukič nečeká nijak snadné utkání. "Víme, co je tým trenéra Mendilibara zač, jakým stylem hraje a co čekat. Tvrdě pracují, celý zápas bojují a nevzdají ani jeden souboj," skládá svému konkurentovi kompliment.

"Osasuna má bojovného ducha, takže ani my nesmíme nic vypustit. Ohledně základní sestavy nemám ještě zcela jasno," naráží Djukič především na zdravotní stav Patricka Eberta, který se před deseti týdny zranil. "Na něj musíme opatrně, nechci, aby hrál pod tlakem. Musí být plně schopen zápasové zátěže. Na nejvyšší úrovni trénuje asi dva týdny, takže nemůžu vyloučit ani jeho nasazení. Co jsem ale pozoroval při tréninku, tak to je hráč, který odvádí poctivou práci a vše dělá na maximum," chválí Djukič svého zraněného hráče.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hernández - Rukavina, Sereno, Rueda, Balenziaga - Rubio, Sastre - Bueno, Óscar, Omar - Manucho
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Arribas, Flaňo, Damiá - Lolo, Silva - Armenteros, Oier, Las Cuevas - Sola
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
V neděli se utká Mallorca s Deportivem La Coruňa v bitvě o setrvání v La Lize i v příští sezóně. V lepší pozici se nachází Mallorca, kterou do boje požene vyprodaný stadion, ale Deportivo se předem nevzdává a proklamuje, že si jede pro body.

Trenér Mallorky Gregorio Manzano věří, že nedělní zápas proti spolubojovníkům o záchranu v La Lize bude rozhodují pro obě strany. "Po závěrečném hvizdu bude jasně nastaven náš úděl pro zbytek sezóny, a stejně tak tomu bude i v případě Deportiva," říká.

Mallorca do zápasu vstupuje z mírně lepší pozice, neboť je s 24 body na 18. místě, zatímco nastávající soupeř se s 20 body nachází až na samém dně prvoligové tabulky. Výhodou Deportiva ale může být zlepšená morálka po výhře 3:1 nad galicijským rivalem Celtou Vigo.

"Ve hře jsou tři body, jejichž ziskem bychom se přiblížili k našemu cíli, tedy zisku minimálně 40 bodů. Vítězství by pro nás znamenalo velmi důležitý krok v boji o záchranu, ale bude pro něj potřeba předvést velmi dobrý výkon," pokračuje Manzano, který zdůrazňuje, že Deportivo je velmi silný tým, ačkoli mu patří až poslední místo v tabulce.

"Deportivo má několik klíčových hráčů, kteří mají vysokou kvalitu, a hráčů, kteří teprve sbírají zkušenosti. Někdy se jejich zápasy nevyvíjí podle plánů, což je příčinou nelichotivého postavení v tabulce, ale stále trvám na tom, že jde o velmi silný tým, který nelze považovat za žádného outsidera."

Manzano velice kvitoval zprávu, že stadion Iberostar je beznadějně vyprodaný: "Je to velice pozitivní zpráva pro každého. Naši fanoušci chápou, že právě nyní od nich potřebujeme velkou podporu, která nás požene dopředu a která by nás měla zachránit v La Lize. Zůstat v nejvyšší lize i pro příští rok, to je něco, co si klub i město rozhodně zaslouží."

Deportivo v letošní sezóně ještě ani jednou nedosáhlo na venkovní vítězství a tuto nelichotivou bilanci se chce pokusit vylepšit právě nyní. Útočník Pizzi se nechal slyšet, že tým nastartovalo vítězství nad Celtou Vigo, ke kterému všichni chtějí přidat vítězství další. Zisk tří bodů by jim totiž dával větší šanci na záchranu, která však bude i tak velmi těžká.

"Víme, že zápas proti Mallorce bude hodně těžký. Pod novým koučem se hodně zlepšila a momentálně má dobrou formu, ale my jsme povzbuzeni vítězstvím nad Celtou, které nám dodává sebedůvěru pro nadcházející klíčový zápas."

"Každý v týmu pevně věří, že se Deportivo zachrání a že budeme hrát La Ligu i příští sezónu. Jak zpívali naši fanoušci, Deportivo patří do Primera División, a to ať už kvůli historii, nebo návštěvnosti. Budeme o záchranu bojovat tak dlouho, dokud to bude matematicky možné,"
hecuje své spoluhráče Pizzi, který zdůrazňuje, že důležité bude získat minimálně bod.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Hutton, Núňez, Geromel, Luna - Pina, Tissone, J.Márquez - Alfaro, Víctor, Giovani
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Sílvio, Marchena, Aythami, M.Pablo - Aguilar, Assuncao - Pizzi, Valerón, B.Gama - Riki
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (neděle 19:00)
Další těžká překážka čeká Real Sociedad v honbě za čtvrtým místem. Tentokrát pojedou svěřenci Philippa Montaniera do Barcelony na hřiště tamního Espanyolu, který v domácím prostředí nepoznal chuť porážky od začátku prosince loňského roku.

Sociedad prohrál jen jedinkrát za těžko uvěřitelných osmnáct utkání, a to ještě šlo o prohru 4:3 na Realu Madrid. Během této série si baskický celek dokonce vítězně poradil s řadou těžkých venkovních střetnutí, včetně Valencie, Malagy i Atlética Madrid, a tak přijíždí na stadion Cornella - El Prat s vysokým sebevědomím.

Philippe Montanier nabádal před zápasem své mužstvo, aby se nenechalo svázat čím dál větší šancí na historické umístění. "Musíme se především soustředit na svou hru," začal francouzský stratég. "Soustředit se na to, co musíme udělat pro zajištění dobrého výsledku. Co se týče postavení v tabulce, nemáme žádné jasné cíle, ty si klademe pouze v herní oblasti a u našich výkonů. Všechno další pak přijde samo," řekl Montanier francouzským žurnalistům.

"Mám k dispozici jeden z nejmladších celků v lize a po dvaceti měsících dennodenní práce se tým pravidelně zlepšuje, střádá sebedůvěru, z čehož pramení výsledný kvalitní výkon. Závěr sezony bude jako sprinterský souboj. Dá se říci, že jsme odstartovali dobře, ale bohužel záleží jen na samotném konci, tedy kam doběhneme po třicátém osmém kole."

Záložník Asier Illarramendi je typickou ukázkou sebedůvěry, o níž Montanier hovořil. Španělský záložník závěr ligové sezony okomentoval takto: "Čekají nás těžké zápasy, protože hned šest z nich bude venku, a doma pak mimo jiné uvítáme Valencii, Malagu a Real Madrid. Ale máme touhu dostat se do Evropy a uděláme pro to ve zbývajících utkáních všechno."

Domácí Espanyol sice v poklidu pobývá na třináctém místě s 35 body daleko od sestupového pásma, ovšem finanční potíže na klub z Barcelony stále silně doléhají. Prezident Joan Collet se v tomto týdnu sešel s manažerem Javierem Aguirrem i hráči, aby probrali téma dosud neproplacených mezd. V následné tiskové konferenci pak Collet prohlásil: "Dospěli jsme k datu, k němuž začneme proplácet, ale ještě to není zcela dořešeno. Musím smeknout před našimi hráči, protože jsou si vědomi situace, v níž se poslední měsíce nacházíme. Jejich přístup je vzorný a za to pro ně mám jen slova díků."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Colotto, Moreno, Álvarez - Sánchez, Forlín - Stuani, Verdú, Simao - García
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - C. Martínez, González, I. Martínez, La Bella - Bergara, Illarramendi - Prieto, Ifrán, Griezmann - Agirretxe
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Valencia CF  (neděle 21:00)
Ve šlágru devětadvacátého kola Primera División přivítá Atlético Madrid Valencii. S odstupem lze říci, že jde o souboj dlouhodobého pronásledovatele Barcelony a Realu Madrid s jeho nástupcem, jenž oba španělské giganty prohání letos.

Na předzápasové konferenci vyjádřil trenér hostí Ernesto Valverde mnoho obdivných slov na adresu svého protějška, Diega Simeoneho. Valverde se navíc mohl pustit do hodnocení v širším měřítku, neboť s argentinským koučem se v devadesátých letech minulého století potkával i na hřišti - jeden v dresu Athleticu, druhý v Seville a Atléticu Madrid. "Byl to tvrdý hráč, vždy svým týmům dodával charakter," začal Valverde. "Takový dojem mám z něj jako fotbalisty, a když nyní sleduju Atlético, je to jako přes kopírák to samé. Mají záviděníhodný zápal, celý tým je oddaný svému účelu. Simeone jim znovu dodal osobitost."

"Možná nejsou celkem, který za každou cenu drží kontrolu nad míčem, ale rozhodně jdou označit za spolehlivý tým, který za sebe navzájem zaskočí, a vyznačují se skvělým sbíráním balonů ze soupeřových kopaček. Což jsou přesně charakteristiky Simeoneho hráčské kariéry," všiml si kouč Valencie. Ten dále neopomněl zmínit kvality kolumbijského útočníka Radamela Falcaa, ovšem výraznou zmínku si vysloužil také Diego Costa. "Již dlouhodobě má skvělou formu, mnohdy se může zdát, že přijde o míč, ale nikdy k tomu nakonec nedojde. Má skvělé schopnosti," pochválil brazilského útočníka Valverde.

Valencie je momentálně v tabulce pátá, avšak na třetí Atlético ztrácí propastných patnáct bodů. Matematicky je sice stále dosažitelné, aby Los Che dokázali zopakovat své bronzové umístění z předchozích tří sezon, ale Valverde v této otázce zůstává nohama na zemi. "Musíme být realističtí, k něčemu takovému je nutné urazit velký kus cesty a nám přitom zbývá odehrát jen několik utkání," uznal španělský trenér. Jeho tým se navíc bude muset obejít bez své hlavní střelecké hvězdy Roberta Soldada, jenž stále léčí poraněný kotník. Kvůli karetním trestům rovněž nebudou moci nastoupit ani Adil Rami se Sofianem Feghoulim.

Atlético se na druhé straně musí vypořádat s absencí pravého beka Juanfrana a také záložníka Tiaga, který se zotavuje po zlomenině ruky. Ačkoli budou domácí favoritem, může jít Valencie do utkání zdravě sebevědomá, neboť to byla právě ona, kdo se postaral o první ligovou porážku madridského celku v letošní sezoně. Dobře vědom si toho je i Diego Simeone, jenž do médií prohlásil: "Mají stále stejné hráče a tím pádem i stejně charakteristickou hru. Postupem sezony navíc začali vylepšovat své výsledky a nyní již bojují na špici tabulky, což si vzhledem ke kvalitě kádru plně zaslouží."
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Manquillo, Miranda, Godín, Luis - Koke, Suárez, Gabi, Turan - Falcao, Costa
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Pereira, R. Costa, Mathieu, Guardado - Parejo, T. Costa - Jonas, Banega, Canales - Valdez
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Málaga CF  (sobota 16:00)
Málaga se pomalu chystá na čtvrtfinále Ligy mistrů, ale nejprve změří síly s Rayem Vallecanem, které Andalusany letos v sezóně již dokázalo porazit. Setkávají se dva velmi kvalitní technické týmy, které bojují o evropské příčky.

Trenér Vallecana Paco Jémz stále není zcela spokojen s tabulkovou pozicí svého týmu, ačkoli ten již několikanásobně předčil předsezónní očekávání, která madridský klub pasovala na sestupového adepta.

Rayu momentálně patří 9. pozice, ale pokud by se mu v sobotním utkání podařilo porazit silnou Málagu, která okupuje 6. příčku, bodově by se na ní dotáhl. A trenér Jémez chce této příležitosti rozhodně využít a v posledních deseti kolech La Ligy by rád ze svých svěřenců vymačkal všechen jejich potenciál: "Byl bych zklamaný, kdyby si někdo myslel, že co jsme dosud dokázali, je náš výkonnostní vrchol. Každý hráč totiž zatím může ještě přidat a zahrát ještě lépe. Poslední ligová kola si budou žádat ještě větší nasazení."

Jémez ale zároveň ví, že Málaga bude velice těžkým soupeřem. Momentálně jde dle jeho slov o jeden z nejlepších evropských týmů, který navíc vede zkušený trenér Manuel Pellegrini, kterého trenér Raya velice uznává: "Pellegrini udělal pro Málagu obrovský kus práce. Obvykle tvrdím, že výsledky jdou především na vrub hráčům, ale v tomto případě je zcela zjevné, že ona dosažených výsledcích má největší podíl právě on. Jeho angažování se bezesporu vyplatilo."

Vallecanu bude v zápase chybět zraněný útočník Raúl Tamudo, ke kterému se přidávají ze suspendačních příčin také brankář Ruben Martínez a záložník Roberto Trashorras. Do hry naopak budou moci promluvit José Manuel Casado, Leo Baptistao a Javier Fuego, kteří před dvěma týdny chyběli při porážce 1:3 s Barcelonou. Své místo v sestavě by si měl uhlídat i mladý záložník Isi, který si na Nou Campu odbyl svoji premiéru v A-týmu.

Pellegrini ujišťoval, že jeho tým bude plně soustředěn na sobotní utkání a vůbec nebude myslet na středeční čtvrtfinálový zápas Ligy Mistrů, ve kterém bude Andalusany čekat Borussia Dortmund: "Očekávaný zápas v Lize mistrů na nás všechny sice doléhá, ale my se nyní soustředíme na La Ligu a proti Rayu postavíme takový, který by měl dle našich názorů zápas vyhrát."

V posledním vzájemném zápase se z výhry radovalo Rayo, a ačkoli Pellegrini nevyvrací kvality tohoto týmu, věří, že tentokrát si bude odvážet body Málaga: "Rayo má hodně technických hráčů, kteří během sezóny dokázali potrápit mnoho silných týmů. Půjde o zápas, kde obě strany moc dobře ví, co dělat s míčem. My se každopádně budeme snažit vyhrát a vzít si zpátky body, které jsme s Rayem ztratili na La Rosaleda."

Hosté se budou muset obejít bez potrestaných Ignacia Camacha a Dudy a také bez Sebi Fernándeze a Diega Lugana, kteří zůstali mimo sestavu, aby nabrali síly po návratu z Uruguaye, kde si plnili své reprezentační povinnosti. Do týmu se naopak vrací Martin Demichelis, Manuel Iturra, Francisco Portillo a Júlio Baptista.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Tito, Gálvez, J.Figueras, Casado - J.Fuego, Adrián - Lass, Domínguez, Piti - L.Baptistao
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Antuňes, Weligton, Demichelis, J. Gámez - Iturra, Toulalan - Portillo, Isco, Joaquín - Saviola
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Na hřiště Celty Vigo zavítá katalánský gigant. Barcelona má ve svém kádru mnoho výjimečných fotbalistů, přesto by nyní jeden mohl vyčnívat. Jmenuje se Lionel Messi a jde si pro další rekord.

Argentinská hvězda skórovala v posledních osmnácti zápasech. Pokud se Messimu podaří dát gól i do sítě Celty, napodobí loňský počin Cristiana Ronalda a dá v jedné sezoně gól všem ligovým soupeřům, Messimu by se to navíc povedlo v devatenácti po sobě jdoucích zápasech. Osmnáct zmíněných zápasů přineslo 28 vstřelených branek, které přispěly k solidnímu náskoku Blaugranas na jejich největšího rivala.

Už třináct bodů dělí Barcelonu a Real Madrid. S obranou Celty ale nemá Lionel Messi nejlepší zkušenosti. V posledním vzájemném utkání sice obrana Celty Vigo nezastavila Barcelonu, která vyhrála poměrem 3:1, ale Messi se mezi úspěšně střelce zápasu nezapsal. A snadné to pro celou Barcelonu nebude ani tentokrát, jak připomíná mladíček Cristian Tello.

"Plně se soustředíme na zápas v La Lize. Každé utkání chceme brát jako malé finále a po jeho hvizdu si odnést co nejvíce bodů. Teď nás ale nečeká nic jednoduchého, protože Celta hraje doslova o přežití v první lize. Očekávám velmi těžké klání," říká Tello.

Výbornou a dlouho očekávanou zprávou pro všechny fanoušky Barcelony je návrat trenéra Tita Vilanovy. Mladý nástupce Pepa Guardioly se v New Yorku podrobil dvouměsíčnímu léčení rakovinového nádoru a nyní je zcela fit a zpátky v Katalánsku. Přesto jej podle posledních zpráv na lavičce uvidíme až v zápase Ligy mistrů s PSG. Po návratu hlavního stratéga toužil celý tým, Tella nevyjímaje.

"Jsem hrozně rád, že už máme trenéra zpět mezi námi. Odvedl tady skvělou práci a doufám, že v ní bude ještě dlouho pokračovat," chválí svého nadřízeného mladý útočník. Tello by se možná do zápasu podívat mohl, to ale neplatí o několika jeho spoluhráčích. Z důvodů zranění zmeškají zápas například záložník Xavi a obránci Carles Puyol, Adriano a Jordi Alba. Karetním hříšníkem je brankář Victor Valdés, takže se proti někdejším spoluhráčům postaví náhradník Jose Manuel Pinto.

Abel Resino má na lavičce Celty jediný, zato však velmi obtížný úkol - zachránit ambiciozní celek mezi prvoligovou elitou. Vzhledem k těžkému týdnu soupeře a jeho představení v Lize mistrů však Resino věří, že by Celta mohla favorita překvapit. "Barca sice přiveze velmi kvalitní a schopný tým, ale myslím si, že právě teď je ideální čas na zápas s ní. Navíc bude mít Barcelona několik důležitých absencí, což by také mohlo hrát do karet spíše nám. A někteří z jejích hráčů ještě nedávno účinkovali v těžkém zápase s Francií. A konečně, Blaugranas čeká velmi těžké utkání v Lize mistrů. takže by trenéři mohli nějaké hráče šetřit," doufá Resino.

Celta ale musí vložit naději především do svých výkonů. A ty moc povzbudivé nejsou. Naposledy Celta prohrála s Deportivem La Coruňa o dvě branky a nyní sídlí na předposlední příčce La Ligy. Od záchrany ji ale přesto dělí jen tři body.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Varas - Jonny, Demidov, Cabral, Lago - Oubiňa - Fernández, Bermejo, Krohn-Dehli, Lucas - Chu-Young
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pinto - Alves, Piqué, Mascherano, Montoya - Fábregas, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Zaragoza - Real Madrid  (sobota 20:00)
Náskok Barcelony na svého dávného rivala se sice neztenčuje, přesto má madridský klub o co bojovat. Kromě cti je to například druhé místo. Real Zaragoza ale bojuje o setrvání mezi elitou a tak by jeho podcenění mohlo přijít Mourinhovy svěřence velmi draho.

I přes pomalejší start do nového ročníku je Real Madrid na koni. Z posledních devíti zápasů jednou remizoval a osmkrát si bral všechny tři body. A nebyly to zápasy s vyloženě slabšími týmy - Bílý balet dvakrát porazil Barcelonu a díky výhře na Old Trafford si zajistil postup v Lize mistrů.

Deset - to je číslo, na které Real upíná své naděje. Právě tolik kol totiž zbývá do konce letošního ročníku La Ligy a ohledně titulu nemá situaci ve svých rukou. Mourinho a spol. budou doufat, že Barcelona v následujících deseti utkáních několikrát zaváhá. Pokud ne, titul se bude stěhovat opět do Katalánska. Rozdíl mezi těmito odvěkými rivaly je totiž již třináctibodový.

O zlepšení výkonů Bílého baletu nemůže být pochyb, což dokládá i obránce Sergio Ramos. Španělský stoper v rozhovoru pro klubové stránky říká, co stojí za znovuzrozením slavného klubu: "Klíčem je jednota. Na začátku sezony jsme působili matným výkonem, ale poté se z nás stala opravdová skupina. Hrajeme jako celek, jsme hladoví po úspěchu a plni entuziazmu," prohlašuje Ramos.

"Ještě ale není čas na oslavy, nic jsme zatím nevyhráli," říká obránce s nadějí na ligový pohár a Ligu mistrů. "Naše úsilí se projevilo například účastí ve finále Copa del Rey, ale čeká nás ještě mnoho práce. Teď nesmíme polevit, naopak chceme ještě více koncentrovat naši pozornost a zakončit sezonu co nejvýš - ideálně výhrou nějakých titulů," zakončuje Ramos.

K němu se přidává i spoluhráč Xabi Alonso, který by rád snížil náskok Barcelony. A to také proto, že na záda Realu dýchá jeho městský rival, Falcaem tažené Atletico. "Situace v tabulce není ideální. Ale my jsme Real, nevzdáváme se a pokusíme se vyhrát každý zápas," říká odhodlaně španělský tvůrce hry.

Zaragoza se nenachází v nejlepším rozpoložení, což dokládá poslední ligový duel. V něm tým z Aragonie podlehl Seville o čtyři branky a v současnosti má na sestupové příčky náskok pouhých dvou bodů. Mladý záložník Victor Rodriguez ale boj o záchranu nevzdává.

"Reprezentační přestávka přišla v pravý čas. Potřebovali jsme oddech, protože poslední týdny byly velmi náročné. Nyní jsme znovu připraveni čelit snad ještě těžšímu testu našich schopností - následující dva měsíce pro nás budou klíčové. My se ale musíme pokusit uhrát maximální počet bodů a to počínaje zápasem s Realem Madrid," uvedl Rodriguez odhodlaně.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Sapunaru, Loovens, Álvaro, Abraham - Movilla, Romaric - Rochina, Apoňo, Montaňés - Postiga
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Essien, Modrič - Ronaldo, Kaká, Callejón - Benzema
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Sevilla FC  (sobota 22:00)
Souboj sousedů v tabulce nemá vyloženého favorita. Sevilla byla dlouho zvyklá na pozice v evropských pohárech, nyní se ale kolébá uprostřed tabulky. Levante naopak často bojovalo o holé bytí, teď je jedenácté.

Sevillu čeká velké derby - již za čtrnáct dní se utkají oba sevillské týmy. Přesto trenér Unai Emery doufá, že se jeho hráči budou dostatečně soustředit ještě alespoň po následující dvě utkání. Ani v tom nynějším je nebude čekat snadný soupeř. Mohlo by se sice zdát, že Sevilla je jasným favoritem, nicméně její postavení hovoří o vyrovnané partii.

Současná forma přesto hovoří pro Emeryho družinu. To dokládá poslední ligové utkání se Zaragozou, které se Seville povedlo skvěle. Zaragoze vstřelilo čtyři branky, o něž se postarali Coke, Reyes a Negredo a tak může Sevilla dál bojovat o přední příčky a posun v tabulce.

Zkušený trenér Unai Emery tuší, že městské derby bude jedním z klíčových zápasů sezony, přesto by byl rád, aby se jeho hráči ještě plně soustředili. V rozhovoru při příležitosti předzápasové konferenci vybídl hráče: "Bude to velmi dlouhý a náročný týden, proto chceme uspět již tady. A poté máme jen krátký čas na rekonvalescenci. Již v pátek nás totiž čeká Betis a to bude velmi atraktivní utkání."

"Ale každý zápas musí být brán velmi vážně, jediná chyba v nepozornosti a mohlo by nás to stát drahocenné body. Takže musíme brát zápas s Levante velmi zodpovědně,"
ví Emery.

Levante ale již dávno není nováčkem mezi španělskou elitou a nyní dokonce doufá v pohárové příčky. Na ty ztrácí sedm bodů a i když není jedním z favoritů na místa v Evropské lize, nic není nereálné. přesto bude ve Valencii vládnout velká spokojenost, když klub skončí ve středu tabulky. Trenér Juan Ignacio Martinez má po dlouhé době dobré zprávy ohledně zdravotního stavu několika hráčů, do tréninku se zapojili Michel a Valdo.

Martinez sice nefavorizuje své hráče, přesto cítí výhodu domácího prostředí: "Víme, jak je pro nás tenhle zápas důležitý. Je to pro nás velká příležitost, protože hrajeme před vlastními fanoušky s jedním z našich přímých rivalů v tabulce. Když vyhrajeme, posuneme se před Sevillu a to je velká motivace," říká napjatě Martinez.

Levante se ale nenachází v nejlepším rozpoložení. Tým trenéra Juana Ignacia Martineze vypadl z Evropské ligy, nad jeho síly byl Rubin Kazaň. A poslední výhra v Primera Division? Ta sahá ještě dál - tři body si Levante ze zápasu odneslo naposledy na konci ledna. Od té doby střídá porážku s remízou. Ideální situace k nápravě nastává nyní, před vlastními fanoušky. Povede se Levante překvapení, nebo si Sevilla pohlídá klidný zápas?
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Lell, Vyntra, Navarro, Juanfran - Iborra, Diop - Ríos, Barkero, García - Acquafresca
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Coke, Fazio, Navarro, Moreno - Kondogbia, Medel - Navas, Rakitič, Reyes - Negredo
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona28242288:3174
2.Real Madrid28194571:2761
3.Atlético Madrid28193650:2460
4.Real Sociedad28138749:3547
5.Valencia CF28136941:4045
6.Málaga CF28128838:2744
7.Real Betis281341139:4243
8.Getafe CF281261038:4442
9.Rayo Vallecano281321337:4641
10.Sevilla FC281151243:4038
11.Levante UD281071133:4137
12.Real Valladolid28981136:3835
13.Espanyol Barcelona28981133:3735
14.Athletic Bilbao28951432:5132
15.CA Osasuna28771423:3228
16.Granada CF28771426:3928
17.Real Zaragoza28751625:4226
18.RCD Mallorca28661630:5524
19.Celta Vigo28651727:4123
20.Deportivo La Coruña28481632:5920

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (282)

Přidat komentář
blaugrana

Najväčší Kápo na fotke.

Reagovat
Woods

vacsi kapo je s 10 na chrbte

Reagovat
Tuxedo

v chelsea myslíš

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Real dneska prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno nejlepší k narozeninám, Sergio ♥4.

Reagovat
Magic player

Mam uz od rana takovy divny pocit ze to dneska oslavi golem a cervenou kartou

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ocakavam setrenie opor ale aj tak by sme to mohli zvladnut. Hala Mado!

Reagovat
madridcan

http://www.sporcle.com/games/guide/players-to-play-in-el-clasico

Tak kolko chlapci? Z Realu som vedel vsetkych a v Barcelone som zabudol na dvoch

Reagovat
stas87

len 40 a to sa o vas ani o barcelonu zaujimaj menej a menej

Reagovat
Infi

42, ale dělal jsem to po těžkém včerejšku zapomněl jsem na hřáče jako Ozil, Khedira, Albiol, Bojan, Keita atd...

Reagovat
-Carles-

50

A Keitu som zabudol, aj keď som si jeho meno prečítal od Infiho

Reagovat
vocasisko

49

Reagovat
CHONG

Z Realu všechny, na ochotníky seru.

Reagovat
-Carles-

Tebe musí Barca ležať veľmi hlboko v žalúdku

Reagovat
One-Real

51...Affelay, Maxwell, Jeffrén , Sergi Roberto

Reagovat
madridcan

Jeffa som vedel kvoki 5:0 jeho som pisal medzi prvymi v barcelone

Reagovat
Infi

já tež, ale za boha jsem si neuměl vzpomenout na jeho jméno

Reagovat
herbage

taky, ale Jeffrena jsem věděl, zase jsem nevěděl Garaye, Granera a Altintopa

Reagovat
Dr. Admess

49 Adriano (úplně jsem na něj zapomněl), Callejon, Carvalho, Essien, Adebayor, Modrć

Reagovat
madridcan

,,Pokud se Messimu podaří dát gól i do sítě Celty, stane se prvním fotbalistou, který uspěje proti všem ostatním týmům španělské první ligy."

Nestane sa prvym Mozno tak tuto sezonu.

Reagovat
Cizinkx

Stane, ten rekord je založen na tom, že se Leo trefil proti všem ligovým týmům zápas po zápasu aspon jeden gol, tudíž když dnes dá gol, dá všem 19 ligovým týmům gol po sobě což nikdo nedokázal..Cris dal všem ligovým týmům sice gol, ale ne po sobě jdoucí pokud se nemýlím..

Reagovat
madridcan

Ale to z tej vety nevyplyva. To co pises je samozrejme pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

liga nemá 19 klubov... nedal si vlastný takže

Reagovat
Cizinkx

Tak samozřejmě, že sem nepočítal stim, že si dá vlastního kusana..

Reagovat
smazaný uživatel

prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Počítá se ti snad takový gól do statistik? To by Latka v PL měl celkem slušný hodnocení totiž..

Reagovat
smazaný uživatel

"Vallecanu bude v zápase chybět zraněný útočník Raúl Tamudo, ke kterému se přidávají ze suspendačních příčin také brankář Ruben Martínez"

Ruben nebude chytať, lebo je na hosťovaní práve z Malagy

dneska ofenzívna vozba v plnej polnej, do zálohy sa vracia Javi, takže by sme viac ako 2 góly nemali dostať, treba prevetrať obranu Malagy, lietať napádať, a trošku zahaluziť v obrane...

3:1

Reagovat
vocasisko

Iniesta nejspíš hrát nebude, ale jsem rád, že je na titulní fotce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska snad Málaga výhra

Reagovat
blaugrana

X

Reagovat
stas87

na malagu 4..to je osial ci co?

Reagovat
blaugrana

To len odzrkadľuje formu Malágy na ihriskách súperov a vlastne celkovú ich formu v lige.

Reagovat
madridcan

posetria sa na Borussia trosku, tiez neverim vo vyhru ako blaugrana nadomnou.

Reagovat
smazaný uživatel

bajo, tenhle týden je už LM. Myslel jsem, že je až další. No tak, to je nejspíš jasná jednička

Reagovat
smazaný uživatel

súboj neplatičov výplat bude jasne v réžií domácich

Reagovat
smazaný uživatel

Barça starting lineup: Pinto; Alves, Piqué, Bartra, Montoya; Song, Thiago, Fàbregas, Alexis, Messi and Tello

Reagovat
smazaný uživatel

Bartra

Reagovat
-Carles-

Konečne Bartra a samozrejme Thiago

Reagovat
-Carles-

Abi a Deulofeu na lavičke, obaja by sa mohli objaviť na ihrisku.

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal nevím ten asi ještě ne, ale Deulofeu by mohl na pár minut.

Reagovat
-Carles-

Prečo? Pokiaľ by nebol schopný naskočiť do zápasu, na lavičke by nebol.

Reagovat
alcantara

Messi kapitan

Reagovat
smazaný uživatel

hm par jmen prekvapilo hlavne teda ten Bartra

Reagovat
madridcan

Kolko je kurz nato, ze Messi da gol...das 1,04

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava zaujímavá. Uvidíme, čo sa tu bude písať po zápase, ak sa náhodou nezískajú tri body

Reagovat
madridcan

Ja by som vam velmi neveril ani keby ste boli v plnej sile. Po repre, pred LM...vela faktorov na stratu bodov. Celta sa vie hecnut. Plus vasa najvacsia hviezda v utorok siahala az na dno svojich sil 3800 metrov nad morom

Reagovat
smazaný uživatel

Práve naopak. Neviem, už je to tuším po 6-7 repre prestávke a nikdy sme nezaváhali, takže ten vírus FIFA nefunguje tak so železnou pravidelnosťou ako pominulé roky. Na druhej strane Celta bude hrať bez ich najlepšieho útočníka, ktorý by nám mohol narobiť problémy v obrane. Uvidíme. Nejaký gólostroj nečakám, ale dúfam, že bude stačiť ak zahrá jedna strana ako tomu bola doma na NC a Messi tam nejaký gólik pridá,

Reagovat
madridcan

Dobre argumenty Ja to vidim len tak sam od seba. Doma proti Realu nehrali zle ani pohar ani ligu. Ako stratu bodov si aj tak mozte dovolit. Len moj nazor. Celkom Celte verim, ze by sa mohli hecnut.

Reagovat
madridcan

a este samozrejme im hori pod prdelou druholigovy ohnik

Reagovat
smazaný uživatel

Morales z Málagy celkem válec první zápas za Málagu a hned dvě asistence a gól

Reagovat
blaugrana

Piče. Zas všetky tipérske prognózy roztrhané na minder manderu.

Reagovat
stas87

som to mal buchnut za ten kurz 4

Reagovat
Kily

já neodolal, ale zase mě vypekl Di Natale se svojí penaltou

Reagovat
madridcan

Ta toto si ani nemal pisat

Reagovat
blaugrana

Dať na tiket Udine?

Reagovat
Kily

jj, když jsem to tam psal, tak jsem dokonce počítal s tím gólem z penalty, jelikož Di Natale je jistota

Reagovat
stas87

skoda ja mal z talianska juve a ac ac vedie a posledny mac mam 2 na plzen tak snad vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

nech mi nikto nehovorí, že sme im ten zápas nepustili...

Reagovat
madridcan

Pekne pocasicko maju

Reagovat
madridcan

To ihrisko strasne obrovsky posobi

Reagovat
vocasisko

To si ten Cesc dělá prdel, že dokáže nahrát hráči, kterej stojí 5 metrů v offsidu.

Reagovat
patas92

Bartra

Reagovat
herbage

Cesc je opět tragický

Reagovat
madridcan

Co viac chces????

Reagovat
herbage

Cesc + Song + Hleb = 75 mega euro v pokladně Arsenalu, slušný deal

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si to pochval. Vedete to tam skvěle.

Reagovat
herbage

já jsem spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že jsi spokojený

Reagovat
herbage

já jo. Otázka je, jestli vaše vedení taky a stejně tak Cesc a Song

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas hraje na podzim výtečně, na jaře má vždycky asi krámy, nebo co. Songa zatím těžko hodnotit, ale potenciál tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus napsat taky "B", a to - kolik stály náhrady za tyhle hráče.

Reagovat
herbage

za Songa nikdo nepřišel, ale zapracoval se Coquelin = 1 milion euro. Za Hleba přišel za stejnou cenu Nasri a prodal se se ziskem 15 milionů euro oproti nákupní ceně a za Cesca by se dal považovat jako náhrada Cazorla, takže 20 mega. No, pořád to dělá 71 milionů euro plus

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo přišel za Nasriho?

Reagovat
herbage

defakto taky Santi, potažmo Podolski, tak odečti 13 mega a furt jsem na tom v plusu. Jasně, vy máte kvalitní náhradníky na tu vaši srandu ligu, aby Iniesta, Sergio a Xavi byli odpočatí na nejdůležitější část sezóny, ale otázka je, jestli by stejně či lépe nezahráli vaši odchovanci

Reagovat
smazaný uživatel

Herbe, kušuj s tou srandaligou. Vždyť je evidentní, že v Primeře ta kvalita je neskutečná. Že ty kluby nemají peníze, neznamená, že nemají kvalitní fotbalisty.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.transfermarkt.de/de/fc-arsenal/transferbilanz/verein_11.html

Když koukám na sumu vašich transferů, tak je jasný, že jste ty prachy dávno rozházeli za jiné hráče. Navíc vám s Cescem odešel velký balík marketingové hodnoty. To snad nepopřeš ani ty. Takže kdo ví jak to nakonec s těma financema je ...

Reagovat
herbage

jo, my to rozfofrovali za tragédy typu Park, Santos apod., kteří dneska lítaj po hostovačkách po celém světě . Zrovna dneska jeden náš hráč hraje proti vám

Reagovat
smazaný uživatel

no tak vidíš - takže nemáte ani tyhle mimořádné hráče a nemáte už ani ty peníze za ně. A že byste je přetavili v nějaké ohromující sumy trofejí, o tom se snad nebudeme vůbec bavit. Tak s čím jseš teda spokojený?

Já bych byl docela nespokojený, kdyby mi klub prodal kapitána a prachy za něj rozházel za tregédy na lavičku a hostovačky ...

Reagovat
herbage

věci se otáčejí k lepšímu. Stavíme na odchovancích a hráči konečně bojují za svůj klub. A Podolski či Cazorla nebo Giroud berou Arsenal jako vrchol své kariéry a chtějí něco dokázat. Mrzí mě jen odchod Robina, s ním bychom byli dál, ale Cesc, Nasri ani Song by nás dnes nikam dále neposunuli

Reagovat
smazaný uživatel

věci se vám otáčejí k lepšímu už snad 6 let ... A mám pocit, že tenhle Arsenal je opravdu ten nejslabší, co pamatuju. Ale to je subjektivní (ovšem to tvoje taky, no ...).

Reagovat
herbage

není slabší, jen konkurence je silnější

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš ta konkurence, co vyhučela z LM už v osmifinále?

Reagovat
madridcan

Chcel by si niekoho z nich spat ak by bola moznost?

Reagovat
madridcan

okrem Hleba samozrejme, este si nezosalel

Reagovat
herbage

zrovna Hleb mi chybí z těch tří asi nejvíc, geniální hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaro by si vždycky mohli vzít Cesca...

Reagovat
herbage

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně?

Reagovat
herbage

jj. Songa rozhodně ne a Cesca když ho vidím, tak lepší než Cazorla taky není

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc hraje na podzim pokaždé výborně, to jaro má vždy bůhvíproč zoufalé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jó, mi radi podporujeme z času na čas slabé a chudobné a nie je to len UNICEF

Reagovat
madridcan

Jednoznacna penalta

Reagovat
smazaný uživatel

co chtěl sudí víc

Reagovat
madridcan

Z kazdeho pohladu jednoznacna. Humoristi s pistalkou a zastavami tak typicky pre PD...

Reagovat
herbage

na první pohled vypadala, že nebyla. Já to postřehnul až z opakovačky

Reagovat
madridcan

Ja som to videl hned na prvy sup.

Reagovat
-Carles-

Rozhodca

Reagovat
madridcan

Som povodne myslel, ze odpiskal dajaky faul alebo ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já na iPadu nechytím žádný stream... Jak to vypadá? Předpokládám, že Cesc pokračuje ve své tradiční jarní mizérii...

Reagovat
madridcan

Predpokladas spravne aj ked uplne neviem aka je pravidelna mizeria kedze pravidelne zapasy Barcelony nesledujem. Hrate ospalo, tusim bez strely na branku, ale mali ste podla mna kopat jedenastku. Ale jedna nahravka dozadu prejde. Celta ma strasne vysoko obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaře hraje už druhou sezónu naprosto otřesně...

Reagovat
madridcan

tak mal som pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLAZOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
vocasisko

co to zase doprdele hrajeme za humus?

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, to byly dobré zmatky

Reagovat
OVi.77

hahahaha takový šupácký gol

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to před vápnem, tak to Lahoz vidí ...

Reagovat
madridcan

Varaaaaas

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Tello.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ale být gólmanem, tak mě Tello touhle svojí obstřelovačkou nepřekvapí. On téměř jinak nezakončuje.

Reagovat
OVi.77

Nějak extra ho nesleduji, kope to takhle na zadní pokaždé?

Reagovat
smazaný uživatel

v drtivé většině případů

Reagovat
smazaný uživatel

Na tieto obstrelovačky som alergický od dôb Henryho v Barcelone. Tello má šťastie, že to na rozdiel od Henryho vie

Reagovat
smazaný uživatel

umí to, ale měl by se naučit i střelu na přední tyč. Je otázka času, kdy ho gólmani přečtou.

Reagovat
madridcan

Dalo sa cakat. Takto vysoko obranu mat nemozu.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
madridcan

Mohlo by to tak skoncit.

Reagovat
herbage

ještě věříš v titul, jo?

Reagovat
LAM

Messi dnes asi gola nedá protože ty náhradníci hrajou zatim strašně.Záloha není schopná vytvořit pořádný šance a Thiago s Fabregasem zatim opravdu nic moc.

Uvidíme jestli se do druhýho poločasu zvednou a nebo budou hrát klasicky to co skoro vždy po repre pauze i když to nejsou hráči základní jedenáctky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se vsadil, že Messi dneska góla dá. Klidně o nick na měsíc.

Lahoz mu jednoznačnou penaltu upřel. Další kontakt už bude pískat.

Reagovat
herbage

dneska Messi gól nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře tedy. Když dá, tak si změníš nick na "Smrdutý skunk".

Reagovat
blaugrana

Nie, nie. Radšej na Károdrnič.

Reagovat
herbage

nn, víš moc dobře, že se nerad sázím

Reagovat
madridcan

Ak by skoncilo 1:1 tak sa vsadis rad

Reagovat
herbage

možná v nastavení bych to risknul

Reagovat
smazaný uživatel

hade

Reagovat
herbage

nevím kdo už třetím rokem dluží dvě lahvinky muškátového vínka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten palec je pro mě

Reagovat
herbage

ne, však dobrý, já mám radši archivní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

ale musí to být ročník 2011

Reagovat
herbage

tři flašky dokonce, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

když vidím tvůj přístup k Arsenalu, tak bys byl spokojený, ikdybych ti koupil dvojku jabčáku.

Reagovat
herbage

to ne

Reagovat
smazaný uživatel

o boze zmenis si nick to je stavka jak v pomocnej skole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mozes si vymyslel nejaku geňoš dal gol...

Reagovat
smazaný uživatel

ou ja som si vôbec neuvedomil že hráme tak skoro,jak to zatial vyzerá ?

Reagovat
blaugrana

Dosť nepresne. Messiho skvostný pas zakončil Tello z protiútoku.

Reagovat
smazaný uživatel

ok ešte nejaký kvalitný stream a budem spokojný

Reagovat
smazaný uživatel

No tak na kecy od Alexisa po repre pauze o jeho forme sme už zvyknutý, takže žiadne prekvapenie dnes. Cesc menštruuje snáď dlhšie ako poslednú sezónu a vcelku by som ho strelil za 25, keby niekto chcel, aspoň by sme Manzinhovi poslali odkaz, že Thiago je pre nás priorita. Piqué by mal Pintovi po zápase kúpiť aspoň dve pivá.

Penalta jasná, ale tak Leo snáď oslaví svoj rekord krajším gólom. Pokiaľ sa nemýlim, tak obaja stopéri Celty majú žltú chcelo by to využiť kým sa to dá a potom do v kľude dohrať.

Reagovat
madridcan

Prava strana Celty Vigo spi

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně chybí Hugo Mallo, ten se zakousne a nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslite, ze pojde Eric ?

Reagovat
smazaný uživatel

Diego - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Essien, Modrić - Callejón, Kaka', Cristiano - Higuaín

Lavička: Adán, Carvalho, Khedira, Xabi, Özil, Di María, Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo, kdy chce Roura střídat. Ta záloha je dneska jasná slabina.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď Lahoz ožlutí Alexise za hru hrudí.

Reagovat
madridcan

Alexis sa rozculoval pravom.

Reagovat
smazaný uživatel

Legendo, Pojď.

Reagovat
madridcan

Roh nemal byt.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto človek nepochopí. Po ihrisku pobehujú väčší tragédi, ale mi musíme stiahnuť jediného záložníka, čo dnes v zápase existuje

Reagovat
smazaný uživatel

Zase pěkně Tello. Rychlosti a dravosti má na rozdávání. Villa se do toho měl víc cpát.

Reagovat
smazaný uživatel

*my

Reagovat
madridcan

Uz Iniesta kapitanuje.

Reagovat
madridcan

A ma ho

Reagovat
vocasisko

a je tam

Reagovat
smazaný uživatel

Tello je ďábel.

Messi 19 skolil ligových soupeřů za sebou. To je nepřekonatelná statistika.

Reagovat
smazaný uživatel

A ideme aj riesit ktory superi skolili messiho?

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

Tello dneska dělá zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Noviny už majú o zajtrajší predaj postarané teraz už iba vybrať to správne prídavne meno, ktoré capnú na titulku k Messimu

Reagovat
madridcan

Ano, najma cez Velkonocnu nedelu to bude vysoky predaj

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc ještě hraje ...

Reagovat
smazaný uživatel

wow, Třinec vyrovnal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od Cesca to dnes byla čirá tragedie.

Reagovat
madridcan

Fabregas hral 83 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Já prostě nechápu, proč jednou nemůže jít Dani do gólu.

Reagovat
madridcan

Bayern ide na desiatku

Reagovat
madridcan

vedla

Reagovat
madridcan

NAAAAAAAAAAAAAAAAAADHERAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
vocasisko

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

situace jeden obránce na tři útočné hráče. To je nepochopitelnej zkrat. Kde byli stopeři?

Reagovat
smazaný uživatel

GOLASOOOOOOOOOOO

Reagovat
vocasisko

Tohle odnese Bartra, kterej si do konce sezóny po tomto zápase zahraje maximálně 50 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

a divíš se?

Reagovat
vocasisko

zas tolik ne

Reagovat
blaugrana

Sergio by si zaslúžil na papuľu.

Reagovat
vocasisko

to byl zas jendou humus, na toto seru

Reagovat
blaugrana

Že som to ja prijebaný na ten tiket dal.

Reagovat
smazaný uživatel

este ze si to priznas...urcite si tam dal milion zapasov...tvoj problem mozes dotovat stavkove

Reagovat
blaugrana

34165418416541654165 zápasov som tam dal.

Reagovat
smazaný uživatel

netipuj ked to nevis..potom tu neplac

Reagovat
madridcan

Zasluzena remiza. Barca si za toto tri body nezasluzila.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
madridcan

Co take? Nemali ste az taku prevahu. Loptu ste mali klasicky v moci, ale okrem golov ste nepridali nic na viac. Aj ked odpiskana penalta mohla vela veci zmenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba góly Celty nepochipitelné zkraty v obraně. Záloha nefungovala. No ... náhradníci to většinou nezvládli. Naprotou kometou tohohle mače je Tello, kterýmu to hrozně sedlo a udělal nám dneska alespoň jeden bod.

Bartra nehraje a dneska ukázal proč.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre Celta.

Reagovat
LAM

Vám už to stejně nepomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je to jedno, podle mě budeme mít dneska vůbec fušku udělat 3 body v Zaragoze, stejně budu koukat na Spartu, ale Celtě přeju záchranu a tohle jim dodá do dalších bojů sebevědomí, kór když uspěli i bez Aspase.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceme ten bodový rekord .

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak - zrovna jsme ztratili dva body a je to teď na rekord vyrovnané

Reagovat
smazaný uživatel

Koho musím pochválit (už poněkolikáté), je Pinto.

A samozřejmě Messiho nepřekonatelný výkon ...

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon sa dal očakávať, ale veril som, že o ten gól budeme lepší.

MOTM: Tello - som rád, že ostal a Cuenca šiel na hosťovanie.

Messi má rekord

Cesc a Alexis štandartne tragický.

Bartra a Montoya si skôr ako po rozhodnutej lige nekopnú.

Nevadí máme bod a aj ten sa ráta a stále máme 5 zápasov doma, čo sa stále počíta.

Ako by povedal Dani ."Dneska tomu chýbala ta povestná intenzita."

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern jsou blázni

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk gol!!!!!!!§ Otocit!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne, je to v prdeli, Ribery dal minutu po tom na 9:1, tak uz zhatil veskery snace na vyrovnani... Tu desitku dat musej uz, to je peklo

Reagovat
madridcan

200 pre vyhru Realu

Reagovat
madridcan

To som velmi nevymyslel

Reagovat
blaugrana

Každopádne dnes nás pripravila o 3 body KONŠTRUKTIVITA! Bus namiesto toho, aby to odjebal do kokota baranieho to piča kurva nahrá protihráčovi. Jebem piču.

Reagovat
madridcan

Reagovat
madridcan

Smajliky k tej uzasnej formulacii s nadavkami

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně jsem si teď vzpomněl na tu jeho 100% bilanci prihravek na par metru proti AC snad a dneska stacila behem tech par minut co hral 1 na to aby to zesral

Reagovat
madridcan

Lahnem asi ked nam dneska da gol Postiga V repre dal sice gol, ale co poodfajcoval, tak to bolo neuveritelne.

Reagovat
madridcan

Laham

Reagovat
madridcan

tak nie, komentator ma pomylil

Reagovat
madridcan

Modric zavinil gol a teraz si este necha dat zltu. Genius.

Reagovat
madridcan

Oranzova karta

Reagovat
smazaný uživatel

Paradni, kdyz najednou nastoupi Essien, Callejon a Kaka.

Reagovat
madridcan

Ramosov faul, neviem co place.

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

mas hrat solo zapasy jak kazdy kto ma rozum..

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas ukazuje, jak jsou pro nás Xabi, Khedira a Özil důležití. Bez nich jen nakopáváme míče na Cristiana, popřípadě Higuaína, a protože Modrič sám sobě nahrát nemůže, nejsme schopni žádné kombinace.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis bych rekl, ze to ukazuje, jak strasidelni nahradnici jsou Essien, Callejon a Kaka, kterym pri prijmu uskakuji balony, ktery zpracovavaji natrikrat, tim padem je uplne pryc nejakej moment prekvapeni a zrychleni, proto nasledna prihravka musi jit dozadu, a to maji nahrazovat tri ze ctyr nejkreativnejsich hracu v tymu. Potom to vypada tak, ze nejlepsi tvurce na hristu je Marcelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Essiena bych z toho nějak extra nevinil, to je klasický buldok, který se v poslední době rozehrál k velkým výkonům, ale s Kaká a Callejónem bohužel nelze než souhlasit. Ale zase na druhou stranu, nahradit Xabiho, Khediru a Özila, to by zvládl jen málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien je mozna tak buldok po amputaci, jedine tak bych chapal ty vyborny vykony.

Reagovat
smazaný uživatel

To já určitě ne.

Reagovat
madridcan

Ronaldo je dneska DM, CM, hrot aj lavy obranca.

Reagovat
blaugrana

To už berie tých 566 tis € týždenne?

Reagovat
madridcan

Jasne...kto iny? Kde by sme boli bez neho ci kokos...

Reagovat
madridcan

Pekne Essien

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyt tech tri pasu Marcela, tak se snad ani neni na co koukat. To je hrozny. Doufam, ze tahle ty nahradniky spolu najednou Mourinho uz nikdy nenakombi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby CR obcas pouzil jen spicku kopacky a toho golmana jednoduse lobnul..

Reagovat
smazaný uživatel

Jose Mourinho

Reagovat
madridcan

Ale no Helder

Reagovat
madridcan

Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych se spis smal tomu typkovi ze Zaragozy, protoze Ramos stal stejne uz kdyz byl od nej vic nez 5 metru daleko.

Reagovat
madridcan

cervena pre Movillu

Reagovat
madridcan

Klasicky Postiga

Reagovat
smazaný uživatel

To si dela prdel to takhle kopnout..

Reagovat
smazaný uživatel

Higuain Dneska si ofsajdy hlidal jak se patri..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, posledních deset minut to vypadalo, že z něho nevylezl.

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, to byla uplna gigatraga. Hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Messi

Reagovat
Rssa

madridcan show....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vocasisko

Teď přemýšlím, jestli na nějakou jinou fotbalovou otázku existuje jasnější odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Kedze ina futbalova otazka nepadla v suvislosti dvoch menovcov na jednom obrazku, tak je zbytocne ju sem podsuvat ako rypanie.

Reagovat
Infi

já tež, ale za boha jsem si neuměl vzpomenout na jeho jméno

Reagovat
Infi

tu neeee

Reagovat
alcantara

Zalezi na tom, coho legenda. Trebars Madridu nepochybne Cristiano.

Reagovat
smazaný uživatel

Díki real ,krásne nás dostávate pod tlak

Reagovat
blaugrana

Btw. madridcan plne prerástol do podoby madridského jiriho. Takže teraz už sa nemôžete ani žrať.

Reagovat
madridcan

Ze som dal online prenos? Ale ja som bol aspon objektivny takze prrrr

Reagovat
blaugrana

Ako môžeš hovoriť o objektivite, keď napíšeš, že Barca si nezaslúžila 3 body.

Reagovat
madridcan

Lebo si ne A povedal som ti aj dovody.

Reagovat
Jerichoo

Lenže Jiri si vyberá len situácie ktoré mu pasujú

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje zítra Bilbao? Přemýšlím že bych ho poslal na tiket....

Reagovat
blaugrana

Ak chceš ten tiket posrať, tak ho tam pošli.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
blaugrana

Zajtra uvidíš.

Reagovat
LAM

Doufám že se Bilbao dnes chytne a ukáže kvalitu.Je sice pravda že po odchodu Martineze a stávce Llorenteho šel výkon hodně dolů ale doufám že časem náhradu najdou a budou hrát opět jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Betis a Athletic jasný jedničky

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic dneska musi za 3 body!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Preco tak fandis Granade? Nejaky znamy?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, tak něco, navíc jsem zažil tu euforii, když postoupili dvakrát za sebou.

Reagovat
madridcan

fandu Barcelony, ktory nedrzi palce Athleticu tak casto nevidiet

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim taky přeju, ale oni momentálně body tolik nepotřebují.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jitrnica

Mám jednu takú otázku. Kto bol podľa vás lepší hráč a prečo? Deco alebo Riquelme?

Reagovat
alcantara

Deco, hybal sa.

Reagovat
blaugrana

Tak to je snáď jasné.

Reagovat
Tomanatura

Rique, naprosto jasne

Reagovat
Tomanatura

A proc je tezke rict, jde spis o sympatie, Roman je asi vetsi technik, Deco to zase dotahl dal, protoze byl tymovejsi.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Tomanatura

a vic uz se asi nedozvim, co?

Reagovat
Kily

pro mě Riquelme, ale je to čistě na osobních sympatiích

Reagovat
LAM

Bilbao

letos to chce nějak přežít a příští rok je chci vidět zase výš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele