Primera División - preview 28. kola

14.03.2014, 08:40, aktualizováno 17.03.2014, 08:55
Previews
Villarreal i Athletic mají v pondělní dohrávce stejný cíl - porazit toho druhého a zaujmout lepší postavení v boji o evropské poháry. V lepším postavení je zatím baskický tým, který sídlí na čtvrtém místě s náskokem pěti bodů na pátý Real Sociedad, Villarreal je průběžně šestý.
Villarreal CF - Athletic Bilbao  (pondělí 22:00)
Oba soupeři v pondělní dohrávce mají jeden cíl - porazit toho druhého a zaujmout lepší postavení v boji o evropské poháry. Na lepší cestě k tomuto snu je zatím baskický Athletic, který sídlí na čtvrtém místě s náskokem sedmi bodů právě na pátý Villarreal.

Pondělní dohrávka osmadvacátého kola nejvyšší španělské ligy možná není vzhledem k času výkopu zápasu nejideálnější, ale přesto jistě nabídne strhující podívanou. Na stadionu El Madrigal se totiž bude bojovat zuby nehty o poháry, protože domácí tým hostí baskické Lvy.

Ani jeden z nich nebyl v minulém kole stoprocentní. Domácí Villarreal ztratil všechny tři body proti podceňované Granadě, o trochu lépe se dařilo Baskům. Ti se z Valencie vrátili s bodem v kapse, který jim zajistila branka Aritze Adurize. Zkušený forward by měl být připraven také na utkání se Žlutou ponorkou. Zopakuje úspěch z minulého klání a navýší tím náskok baskického týmu na čtvrtém místě?

Důležitostí tohoto klání si je jist například Óscar de Marcos, který jasně ví, že pokud by jeho tým Villarreal porazil, vyslal by tím jasnou zprávou o své formě i ambicích. Na tiskové konferenci v pátek mladý záložník řekl: "Pokud porazíme Villarreal, ukážeme tím, že to s Ligou mistrů myslíme vážně. Když se nám podaří vyhrát, pojistíme si naše místo v tabulce a vytvoříme tlak na týmy bezprostředně kolem nás. Nejtěžší je získat rovnováhu a návaznost na předešlé výsledky. Před pár týdny se nám něco nevedlo a trochu jsme ztráceli, ale teď už je vše na dobré cestě a vím, že náš tým může soupeřit s nejlepšími," nebojí se de Marcos.

De Marcos si samozřejmě také uvědomuje případné nebezpečí výhry Žluté ponorky. "Kdyby vyhrál soupeř, dalo by mu to určitě velkou motivaci do zbývajících kol, což si nemůžeme dovolit. V La Lize se všechno může změnit během několika kol, takže musíme zůstat stoprocentně koncentrovaní na naše cíle. Budeme pokračovat v trendu, který nám zatím tolik jde - soustředit se jen na nadcházející utkání a dát do něj všechno. Když budeme mít trochu štěstí, navýšíme svůj náskok a posuneme se blíž k Lize mistrů."

Porazit Villarreal sice není nemožné, ale Žlutá ponorka kotví ve svém domovském přístavu s jistotou. Její výsledky jsou možná dost kostrbaté či těžko předvídatelné, ale před vlastními fanoušky se zpravidla nemýlí. Dobrou zprávou pro domácí by mohl být zdravotní stav stopera Matea Musacchia, který se po zranění palce vrací do hry. Musacchio předvádí dlouhodobě dobré výkony, ale sám se necítí být spasitelem obranných linií Villarrealu.

"Nejsem zachráncem, nejsem ani nepostradatelný. Jsme tým, hrajeme každý na maximum možností, ale každý musíme o své místo bojovat stejně tvrdě. Cítím se dobře a doufám, že budu na hrací ploše co nejdřív. Musím na to ale být opatrný, tohle přeci jen vyžaduje čas. Vím, že náš tým má k dispozici mnoho dobrých obránců, kteří vždy odevzdají to nejlepší, takže nemám strach, že by moje absence byla příliš citelná," říká skromně mladý Argentinec.

"Proti Athleticu musíme vyhrát a chceme vyhrát. Když se nám podaří získat tři body, pak bude naše pozice daleko lepší a my na Basky vytvoříme tlak. Nevzdali jsme boj o čtvrtou příčku. Známe dobře našeho soupeře a víme, že má mnoho dobrých hráčů schopných rozhodnout utkání během krátké chvíle. My se ale přesto nesmíme zaleknout. Od počátku roku sice nevykazujeme právě vyrovnané výkony a náš poslední rozhodně nebyl dobrý, ale podobnou sérii špatných výsledků jsme již jednou zažili a také jsme se z ní dostali. Teď je čas pokusit o totéž," dodává člen širšího kádru argentinské reprezentace.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Gabriel, Musacchio, Costa - Gómez, Pina, Bruno, Cani - Uche, Giovani
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga - Iturraspe - Susaeta, Ander, Rico, Muniaín - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Real Betis  (neděle 12:00)
Real Betis se v posledních týdnech začíná probouzet a stále živí naději na záchranu v Primera División. Soupeřem mu bude v osmadvacátém kole nováček z Elche, který Andalusany uvítá na svém stadionu Martíneze Valera.

Kromě tvrdého boje na dně ligové tabulky je Betis tak trochu paradoxně stále v Evropské lize, kde si počíná mimořádně úspěšně. V prvním osmifinálovém zápase zvítězili svěřenci Gabriela Calderóna na půdě městského rivala Sevilly 2:0 a mají tak namířeno mezi nejlepších osm. Útočník Cedrick Mabwati si pochvaluje právě přínos argentinského kouče, který mu mimo jiné znovu dal šanci objevit se na hřišti a zároveň povznesl morálku celého týmu. "Od prvního dne přinesl do šatny dobrou náladu, okamžitě si s námi hráči vytvořil přátelské pouto."

"Nacházeli jsme se v obtížné situaci, ale on nám i tak poradil, ať trénujeme s radostí a nadšením, ať se jako tým znovu rozběhneme," pokračoval Cedrick. Na dotaz, zda Betis stále má na to smazat osmibodovou ztrátu a setrvat v první lize, pak odpověděl: "Ano, je to sice náročné, ale stále tomu věříme, protože kdyby ne, nemuseli bychom ani vůbec nastupovat."

Elche šlo do zápasu před začátkem tohoto kola ze čtrnácté pozice, jen několik bodů nad sestupem. Velkou ztrátou je navíc zranění Edú Albácara, jenž kvůli vazům v kotníku zůstane mimo trávníky čtyři až šest týdnů. Původně se přitom očekávalo, že jej vymknutý kotník vyřadí maximálně na dva týdny, jenže důkladnější diagnóza zní, že zranění utrpěné v zápase s Espanyolem je podstatně vážnější. Defenziva ligového nováčka tím utrpí velkou ztrátu, s tříbodovou rezervou na sestup jej ještě čeká nelehký závěr sezony.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Botía, Lombán, Cisma - Pérez, Márquez - Gil, Coro, Fidel - Boakye
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Juanfran, Perquis, Jordi, Dídac - N'Diaye, Nono, Sevilla - Baptistao, Castro, Cedric
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Barcelona se zítra pokusí napravit si svou ligovou reputaci, na Camp Nou přijede aktuálně patnáctá Osasuna, která ještě zdaleka nemá jistotu záchrany v nejvyšší soutěži. Domácím by mohl pomoci postup v Lize mistrů, naopak Pamplonští už v průběhu sezóny dokázali, že umí bodovat ale i ztratit prakticky s kýmkoli.

Tlak na Blaugranas v posledních týdnech výrazně vzrostl, jelikož svěřenci Gerarda Martina ztratili přímý kontakt s čelem tabulky. Dokonce se už vyrojily spekulace, že Martino u týmu po sezóně končí a jeho místo má zaujmout trenér Athleticu Ernesto Valverde. Jednoznačný postup v Lize mistrů přes silný Manchester City ale upevnil alespoň na chvíli sebevědomí hráčů i pozici trenéra.

"Barcelona vždy dokáže odpovědět jako opravdový gigant. Vždycky chceme podat ten nejlepší výkon, ale občas se to prostě nepovede. Můžeme někdy zakolísat, ale stále kráčíme kupředu a neuhýbáme ze správné cesty," prohlásil před víkendovým utkáním obránce Barcelony Dani Alves, jenž v nastaveném čase vystřelil svému týmu výhru 2:1 v utkání proti Manchesteru. Kouč katalánského velkoklubu "Tata" Martino přistupuje k aktuální situaci svého mužstva poněkud pragmatičtěji. "Musíme radikálně změnit přístup od utkání s Valladolidem. Není pochyb o tom, že zítřejší utkání bude velmi důležité i vzhledem k dalšímu utkání v Madridu. Stále je však ještě ve hře třicet bodů, takže máme stále dost času dohnat ztrátu na čelo. Samozřejmě však svůj osud zatím nemáme přímo v rukou, jelikož ztrácíme na Real čtyři body, které jedním vítězstvím nedoženeme," analyzoval aktuální situaci svého klubu jednapadesátiletý Martino, jenž se zatím odmítl blíže bavit o blížícím se El Clásicu.

"Nejdřív musíme zvládnout utkání s Osasunou, poté budeme mít celý týden na přípravu proti Realu," dodal. Domácí kouč musí nyní řešit hlavně absence Puyola a Piquého, kteří nemohou mužstvu pomoci ze zdravotních důvodů. Na jejich pozice ve středu obrany by měla nastoupit dvojice Mascherano - Bartra, kouč ale nevyloučil ani start Adriana, Busquetse nebo Songa.

Hosté z Pamplony se po senzačním vítězství nad Atléticem Madrid v poměru 3:0 už dvě kola trápí. S Levante i Malagou prohrál tým vedený třiačtyřicetiletým Javi Garciou shodně 2:0 a klesl z dvanácté příčky až na aktuální patnáctou pozici jen tři body od sestupového pásma. Sami hráči i trenér však tuší, že to proti obhájci titulu nebudou mít zrovna jednoduché. Oriol Riera, jenž je mimochodem jedním z trojice hráčů v sestavě Pamplony, kteří prošli slavnou Barcelonskou akademií La Masia, odmítl před zápasem jakékoli spekulace o možné krizi Blaugranas. "Podle mého názoru budeme hrát proti Barce v nejlepší možné formě. Zápasy s týmy z první trojky jsou vždy obtížné, my se budeme snažit to svému soupeři maximálně znepříjemnit," uvedl aktuálně nejlepší střelec Osasuny.

Hostujícímu kouči budou nejvíce scházet Bertrán, De las Cuevas a Sisi, kteří jsou v současnosti ve stavu zraněných. Pamplona se v Katalánské metropoli pokusí o malý zázrak v neděli od 17:00, hlavním sudím bude José Antonio Teixeira.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
V. Valdés - J. Alba, Mascherano, Bartra, D. Alves - Iniesta, Busquets, Xavi - Neymar, Messi, Alexis
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
A. Fernández - Damiá, Arribas, Loties, Oier - F. Silva, Puňal - Armenteros, R. Torres, Á. Cejudo - O. Riera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.05 - 16.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Valladolid  (neděle 19:00)
Napravit čtvrteční selhání bude v nedělní večer usilovat Sevilla v utkání proti Valladolidu. V předešlém domácím zápase totiž domácí prohráli v osmifinále Evropské ligy proti městskému rivalovi Realu Betis, a pokud chtějí vylepšit současnou sedmou příčku, musí naplno bodovat.

O překvapivou výhru hostů 2:0 v sevillském derby se zasloužili Leo Baptistao a Salva Sevila. V odvetném zápase naplánovaném na příští týden znovu ve čtvrtek tak Sevillu čeká pořádná spousta práce. Nyní se však musí soustředit na domácí soutěž a konkrétně Valladolid. Ten půjde do zápasu o poznání čerstvější, neboť jeho poslední zápas se konal před týdnem v lize, kdy překvapivě vyhrál nad Barcelonou 1:0.

Útočník domácích Carlos Bacca však svého nadcházejícího soupeře varuje, že jej ani v tomto kole nečeká vůbec nic lehkého. "Musíte se přes to přenést," vrátil se ještě nejlepší střelec Sevilly k pohárové prohře s Betisem. "Bohužel jsme prohráli bitvu, ale válku ještě ne. Zbývá nám stále odehrát devadesát minut, ale ještě předtím máme jinou důležitou hru."

"Valladolid je velmi namotivovaný, neboť v domácím prostředí již porazili některé z nejlepších klubů na světě. Teď však doma hrajeme my,"
pokračoval Bacca. "Musíme se soustředit na naši hru, vydat ze sebe to nejlepší. Na Betis už nesmíme myslet a naopak zůstat klidní. Fanoušci jsou na naší straně a i kvůli nim ze sebe znovu v neděli zkusím vydat to nejlepší."

Hosté se budou muset obejít bez zraněného Álvara Rubia, jehož vyřadila poraněná noha. Zato Humberto Osorio je alespoň teoreticky stále ve hře, že se objeví i v samotném zápase. Jeho svalový problém se totiž řadí k těm drobnějším.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Coke, Fazio, Pareja, Moreno - Mbia, Iborra - Vitolo, Rakitic, Reyes - Bacca
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Rukavina, Rueda, Mitrovic, Bergdich - Larsson, Pérez, Rossi, Óscar - Manucho, Guerra
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Valencia CF  (neděle 21:00)
Atraktivní fotbalová podívaná by měla být v neděli večer k vidění v baskickém San Sebastianu. Domácí Real Sociedad totiž hostí silnou Valencii, jež má zálusk na šestou příčku okupovanou právě Realem. Domácí potřebují kromě udržení pohárové pozice napravit dojem z posledních dvou nevydařených utkání, hosté by naopak chtěli navázat na úspěchy v Evropské lize.

Real Sociedad se po vypadnutí z Ligy mistrů i španělského poháru může plně soustředit na domácí ligu, přesto se výsledkově Baskům v posledních týdnech příliš nedaří. Po skvělém výkonu proti Barceloně zaznamenali svěřenci Jagoby Arrasteho dvě porážky od Sevilly a také sestupem ohroženého Vallecana. Real tak ztratil sedmibodový náskok na sedmou příčku a nyní mu právě Sevilla už povážlivě dýchá na záda.

Právě kvůli účasti v evropských pohárech je pro baskický klub velmi důležité uspět proti silné Valencii. "Pokud postoupíme z šestého místa - v pořádku, pokud skončíme pátí, bude to ještě lepší. Naší ambicí však nadále zůstává pokusit se dosáhnout čtvrtého místa," odkryl své cíle před závěrečnou fází sezóny Arraste a dodal: "Během týdne jsme si s hráči podrobně rozebrali chyby, kterých jsme se dopustili proti Rayu. Valencie přijíždí v dobré formě, a pokud jim zítra dáme šanci, sehrají ještě důležitou roli v boji o Evropu."

Netopýři, zdá se, opravdu mají dobrou formu. Ve čtvrtek si po divokém utkání zajistili skvělou pozici před odvetou osmifinále Evropské ligy, když v Bulharsku zdolali Ludogorets Razgrad 3:0, a po dobrém výkonu si navíc v minulém kole připsali cennou remízu proti Athleticu. O tom, jak nebezpeční jsou hráči Valencie na venkovních hřištích, nesvědčí jen vítězství na půdě bulharského mistra. Své by o tom mohli povídat třeba fotbalisté Barcelony, kteří svou jedinou porážku na Camp Nou utrpěli nedávno právě v zápase proti Los Che.

Valencijského kouče Juana Antonia Piziiho však před zápasem trápí několik absencí. Kromě zraněného Ricarda Costy se na hřiště nepodívají ani vykartovaní Mathieu a Alcácer. Naopak v nominaci na zápas jsou už Piatti i Romeu. Domácí trenér reagoval na porážku od Raya třemi změnami. V nominaci se místo Roya, De la Belly a Rose objevili Enter Bravo, Carlos Martínez a Zurutuza.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - J. Ángel, I. Martínez, M. González, Zaldúa - R. Pardo, Zurutuza - Griezmann, X. Prieto, C. Vela - Agirretxe
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
D. Alves - J. Bernat, Ruiz, Senderos, Barragán - Keita, Parejo - Piatti, Jonas, Feghouli - Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Celta Vigo  (sobota 16:00)
Sobotní porci zápasů osmadvacátého kola La Ligy načne souboj mezi Levante a Celtou Vigo. Valencijští se potřebují otřepat z třígólového přídělu od Realu Madrid a proti jedenáctému Vigu potvrdit výbornou jarní formu. Célticos se ale v novém kalendářním roce taktéž daří a po dvou porážkách v řadě jsou hostující hráči hladoví po dalších bodech.

Hráči Levante letos plní stanovené cíle s velkým přehledem a na sestupové pásmo si svěřenci osmapadesátiletého Joaquína Caparróse vypracovali již pohodlný desetibodový náskok. Valencijské by tak ani nemusela trápit venkovní porážka od Realu z minulého kola, jenže v Madridu byl vyloučen stoper David Navarro, který se na jaře stal pilířem obranné linie pod taktovkou velezkušeného Juanfrana. Prostor před gólmanem Navasem tak bude místo Navarra nejspíš znova bránit třiatřicetiletý Nagore, který v lednu přišel z druholigového Alcorcónu.

Hráči Levante se mohou opřít o vynikající výkony z domácího prostředí, kde neprohráli už šest zápasů v řadě a potrápili zde třeba i slavnou Barcelonu. "Venku se nám v poslední době moc nedařilo, ale hodně zápasů jsme dokázali zremizovat, a navíc jsme k tomu vždy dokázali přidat vítězství doma. To je nejlepší cesta kupředu," uvedl před zápasem útočník Levante Victor Casadesús, jenž před měsícem a půl posílil Levante z druholigové Mallorcy. "Očekávám, že Celta bude hrát výborný fotbal. Hrají dobře na míči a vycházejí z dobré obrany. Proto je budeme muset pořádně zatlačit a vůbec je nepustit do hry," dodal pro klubový web Casadesús.

Celta Vigo bude pro Levante těžký oříšek. Vždyť tým Luise Enriqueho dokázal polovinu svých bodů v této sezóně vydolovat ze hřiště soupeřů a navíc jsou hosté pod tlakem, aby po dvou prohraných zápasech opět začali bodovat. Od sestupového pásma je totiž dělí jen čtyři body. Célticos by rovněž rádi odčinili poslední porážku ze vzájemného utkání. "Bude to těžký zápas. Minule jsme nehráli špatně, ale nedokázali jsme se prosadit a nakonec jsme minutu před koncem dostali hloupý gól. Myslím, že nyní máme velkou šanci na tři body," komentoval nadcházející zápas dánský univerzál Krohn-Dehli. Celta se však bude muset obejít bez zraněného Brazilce Rafinhy.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Navas - Nikos, Juanfran, Vyntra, Nagore - Ivanschitz, Simao, P. Diop, P. López - Barral, Casadesús
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Jonny, Fontás, Cabral, H. Mallo - Krohn-Dehli, Oubiňa, Á. López - Nolito, Charles, Orellana
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - UD Almería  (sobota 18:00)
Rayo Vallecano sice v posledních dvou zápasech extrémně zabralo a z obou dohromady si odneslo šest bodů, ale na posun mimo pásmo sestupu to zatím stále nestačilo. Ideální podmínky k tomu bude mít proti stejně ohroženému týmu Almeríe, která je o příčku výš, ale má stejný počet bodů.

Almería občas šokuje soupeře i experty, což se stalo třeba po výhře nad Atléticem Madrid. Od té doby se ale situace dramaticky změnila a dobrou zprávou pro ambice týmu nebylo ani poslední utkání. V něm totiž Almería navázala na prohru s Barcelonou a prohrála také se Sevillou. I kvůli tomu se nyní ocitla v pásmu sestupu. Přesto se pokouší dál bojovat a díky dobrým herním výkonům se brzy zotavit.

Proti Rayu má ideální možnost na zvrat situace, protože ani domácí tým neoplývá sebejistotou. V tom spatřuje výhodu nejeden hráč Almeríe a za všechny to vyjadřuje José Antonio García zvaný Verza. Ten se v rozhovoru pro portál marca.com vyjádřil následovně: "Ještě nemusíme bít na poplach, protože se neděje nic závažného. Máme ještě plno času a zápasů před sebou, které je třeba vyhrát. Už jsme byl i v horších situacích, o to strach nemám. Ale je jasné, že naše představení v minulém utkání bylo hodně pod hranicí únosnosti. Proti Vallecanu musíme ukázat naši lepší stránku, pokud se chceme uklidnit a zvládnout složitý program La Ligy. Pokud vyhrajeme, bude to jako zisk šesti bodů," uznává Verza.

Porazit Vallecano na jeho hřišti však nebude ničím snadným. Valencia by o tom mohla vyprávět, protože právě Netopýry na svém hřišti naposledy Vallecas porazili. Jediným gólem rozhodl o třech bodech Joaquín Larrivey, v jehož schopnosti bude trenér Jémez důvěřovat i nadále. Co víc, na dobrý výsledek navázalo Rayo Vallecano ještě lepší prezentací proti silnému Realu Sociedad, nad kterým též těsně zvítězilo.

A trenér Jémez ví, že je ve schopnostech jeho hráčů sebrat tři body také Almeríi. "I když se nám proti Realu Sociedad příliš nedařilo, ukázali jsme železnou vůli a touhu skórovat. Za to jsem hráčům moc vděčný, protože naše situace nebyla dobrá. Tento ročník je pro nás hodně náročný, konkurence se zvýšila a my s ní jen těžko udržujeme krok. Když se ale nadechneme a zabereme, bude možné dosáhnout záchrany. Když jsme měli odcházet na hrací plochu k druhému poločasu proti Sociedadu, řekl jsem hráčům, že pokud vyhrají, nikdo nás nezastaví. A oni to dokázali," hlásí hrdý trenér.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Arbilla, Castro, Gálvez, Rat - Trashorras, Adrián - Rochina, Bueno, Falqué - Larrivey
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier - Verza, Azeez - Suso, Soriano, Vidal - Rodri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Real Madrid  (sobota 20:00)
Real Madrid má před sebou milník letošní sezony v podobě El Clásica, ovšem ještě předtím, než se postaví rivalovi z Barcelony, musí se předvést na půdě sestupem ohrožené Malagy. A cokoli jiného než vítězství nepřichází v úvahu.

Pokud se madridskému gigantovi podaří na jihu Španělska zvítězit, odtrhne se přinejmenším dočasně od Barcelony na vzdálenost sedmi bodů. Zvítězit pak v dalším kole na stadionu Santiaga Bernabeua by znamenalo takřka jistý konec obhájce titulu, co se jeho obhajoby týče, a zbyl by ve zbytku sezony již jen městský rival Atlético.

"V tuto chvíli nás čeká příští kolo Malaga, soustředíme se na náš dobrý výkon a zisk tří bodů," odmítá se nechat unést jedna z letních posil Realu, Gareth Bale. "Teprve pak budeme myslet na El Clásico s Barcelonou."

"Získat titul je vždy obtížná, ale zároveň i krásná pouť, na kterou se kolo co kolo těšíme," pokračoval velšský ofenzivní tahoun. Ještě předtím, než však dojde na velké ligové derby, musí Real stvrdit svůj postup do čtvrtfinále Ligy mistrů v domácím zápase proti Schalke. Vzhledem k tomu, že v Německu madridští zvítězili drtivě 6:1, půjde v úterý čistě o formalitu a bude zajímavé, zda Carlo Ancelotti bude případně šetřit některé své hráče na víkend.

Pro Garetha Balea jde o úplně novou zkušenost, s Tottenhamem takto blízko k předním trofejím na všech frontách přeci jen neměl. Kromě ligy a milionářské mezievropské soutěže se Real probojoval i do finále ligového poháru, kde jej rovněž v příštím měsíci čeká Barcelona. "Žijeme stále ve třech soutěžích a máme tak šanci na tři tituly. K tomu ale musíme přistupovat zápas od zápasu."

"V lize se nacházíme v obzvláště dobré pozici," neskrýval spokojenost Bale. "Jsme první, máme tak výhodu, ale stále zbývá do konce jedenáct kol, takže je nutné zůstat soustředění a pokračovat ve vítězné šňůře. Díky tomu se nebudeme muset ohlížet, jak si vedou ostatní. V Lize mistrů je jasné, že v tak tvrdé konkurenci nejde určit favorita."

Obránce domácí Malagy Vitorino Antunes věří, že Andalusané dokážou napodobit již několik podobě úspěšných klubů v této sezoně a připravit favoritovi nepříjemné překvapení. Bodovat s Realem by se navíc Berndu Schusterovi hodilo mimořádně, vždyť Malaga se drží nad sestupovým pásmem pouze na dostřel tří bodů a v posledních jedenácti zápasech dokázala zvítězit jen dvakrát. "Nepřemýšlíme o ničem jiném, než o vyhrávání našich zápasů," prohlásil na úvod Antunes.

"Když zvítězíme, rozhodně se pak dokážeme udržet v první lize," pokračoval obránce Malagy, jenž na stadionu La Rosaleda nastoupí proti svým krajanům Cristianu Ronaldovi, Pepemu či Fabiu Coentraovi. "Sám ze sebe v tomto zápase vydám maximum, jsme přátelé před a po zápase, ovšem na hřišti něco jako přátelství nečekejte."

Malaze v utkání budou chybět suspendovaní Jesús Gámez za nedávné vyloučení, a také Sergi Darder, jenž si utkání s Madridem pro změnu vynechá kvůli nasbíraným žlutým kartám.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Angeleri, Sánchez, Ferreira, Antunes - Camacho, Tissone - Samuel, Duda, Amrabat - Santa Cruz
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Modrić, Alonso, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
Atlético se po vítězství nad AC Milán v Lize mistrů bude chtít pomstít Espanyolu za porážku 1:0 z loňského října. Espanyol je však při venkovních zápasech stále nebezpečný, o čemž by mohli povídat třeba hráči Bilbaa, jimž Aguirreho skvadra sebrala ve 24. kole domácí neporazitelnost.

Atlético, zdá se, znova našlo pevnou půdu pod nohama a po dvou venkovních porážkách v Almeríi a Pamploně si Simeoneho družina připsala cennou remízu s Realem Madrid a vítězství na půdě nevyzpytatelného Viga. V týdnu si navíc ofenzivní linie Madridských s chutí zastřílela proti slavnému AC Milán, když na stadionu Vicente Calderóna rozdrtili Madridští Rossoneri v poměru 4:1. Není proto divu, že před zápasem s Espanyolem je Atlético jednoznačným favoritem.

Espanyol však rozhodně nejede do Madridu prohrát. Katalánci nicméně vědí, že pro úspěch proti druhému celku tabulky musí odvést své maximum. "Musíme na soupeře vyrukovat s nasazením a velkým odhodláním. Bezesporu budou před svými fanoušky chtít určovat tempo zápasu, my se naopak musíme snažit využít každou příležitost. Hráče jsem nabádal, aby se nenechali unést emocemi a udrželi si koncentraci," komentoval nadcházející zápas trenér hostí Javier Aguirre.

Domácí se budou muset vyrovnat s absencemi Mario Suáreze a Mirandy, kteří pykají kvůli kartám. V obraně Rojiblancos se tak na rozdíl od zápasu s Milánem objeví určitě Toby Alderweireld, jenž se poprvé od svého příchodu z Ajaxu začíná pravidelně prosazovat do základní sestavy. Espanyol před zápasem s Atléticem nemusí řešit žádnou významnou absenci.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - F. Luís, Godín, Alderweireld, Juanfran - A. Turan, Tiago, Gabi, Koke - Villa, D. Costa
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Fuentes, H. Moreno, Colotto, J. López - D. López, V. Sánchez - Simao, Pizzi, Stuani - S. García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Granada CF  (pátek 21:00)
Šestnácté Getafe se pokusí nastartovat svoji sérii výher, na kterou bývalo ještě nedávno zvyklé. Poslední dobou se ale z evropského snu musí hráči probouzet do nepříjemně bolestivé reality a využít toho bude chtít také dvanáctá Granada.

Zatímco začátek sezony madridskému týmu poměrně vyšel, poslední dobou jako by upadl do kómatu. Z něj je musela probrat až změna trenéra, ale ani ta nebude úplně snadná. První výraznou zkoušku si pro trenéra Cosmina Contru přichystala Granada, která otestuje jako první celek schopnosti mladého trenéra.

Na první tiskové konferenci po svém nástupu do čela Getafe se trenér Contra příliš nesnažil dbát na obvyklé floskule a jasně řekl, co od hráčů očekává. Vzpomíná si na poměrně nedávné doby, kdy dres Getafe hájil coby hráč a nyní by rád navázal na podobnou filozofii. "Původní myšlenka je stále stejná - hráči musí přistupovat k soupeři natěsno, poctivě jej bránit a být agresivní. Vysoko hraný útok a napadání, to je způsob hry, který chci vidět. Kdo se tomu nepřizpůsobí, nebude nastupovat. Máme na každý post dva hráče, takže o předem domluvených místech nebo jistotě základní sestavy nebude řeč," začal zostra nováček na trenérské lavici.

A možná právě to jeho hráči potřebují, protože jejich dosavadní bilance je přinejmenším tristní. Důkazem může být také odevzdání všech tří bodů poslednímu Realu Betis, se kterým Getafe prohrálo o dvě branky! "Moji hráči budou hrát fotbal, nebo se o to alespoň pokusí. V začátcích utkání budou samozřejmě nervózní, protože nám jde o hodně. Pomohl by nám rychlý úvodní gól. Nesmíme zapomínat, že tento tým hrál ještě v září na páté příčce a docela se mu dařilo v boji o evropské poháry. A ten tým se nezměnil, hráči jsou pořád stejní," hledá nový trenér pozitiva v minulosti.

Budoucnost se však kvapem blíží a má jméno Granada. A té se na rozdíl od Getafe daří. V posledním utkání se Alcarazovi hráči dokonce radovali z výhry nad Villarrealem! A stejného ducha budou muset předvést v utkání s domácími, neboť hrát proti týmu s novým trenérem nikdy není snadné. To si uvědomuje také hostující lodivod Lucas Alcaraz, který byl zpovídán na tiskové konferenci před zápasem.

"Změna trenéra je pro soupeře vždycky hodně nepříjemná protože představuje stimul. Musíme najít svou vlastní motivaci, která nám pomůže vyhrát. Máme vlastní představu o tom, jak hrát o tři body, budeme hodně pevně přistupovat k hráčům a pokusíme se držet míč. Postupem času se náš herní projev stále zlepšuje a já doufám, že podobný proces nás ještě čeká. Ideálně bychom rádi vyhráli proti Getafe a pojistili si náskok od sestupu," dodává Alcaraz.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Codina - Valera, López, Rafa, Lago - Borja, Míchel - León, Sarabia, Castro - Ciprian
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Coeff, Murillo, Angulo - Rico, Iturra, Fatau - Riki, El Arabi, Buonanotte
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid27214276:2667
2.Atlético Madrid27204363:2164
3.FC Barcelona27203474:2263
4.Athletic Bilbao27156650:3151
5.Villarreal CF27135947:3344
6.Real Sociedad27127848:3943
7.Sevilla FC27118847:4241
8.Valencia CF271061139:3836
9.Espanyol Barcelona271061132:3336
10.Levante UD2799926:3436
11.Celta Vigo27861332:3930
12.Granada CF27931524:3630
13.Málaga CF27781226:3529
14.Elche CF27781224:4029
15.CA Osasuna27851424:4129
16.Getafe CF27761423:4227
17.Real Valladolid275111129:4426
18.UD Almería27751526:4926
19.Rayo Vallecano27821729:6126
20.Real Betis27461723:5618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (315)

Přidat komentář
madridcan

1. Pre 9 bodov na konte Realu Madrid z najblizsich troch kol a zaistenie si titulu

Reagovat
X-bano-X

Všetci pevne veríme, že z 3 najbližších kôl získate 1 bod za remízu s Malagou a svet bude zase raz v poriadku

Reagovat
madridcan

Svet by nebol v poriadku, keby sa este drzali v hre o titul ti komici, co sa minule kolo odovzdali Valladoidu

Reagovat
X-bano-X

Tí komici sú Robin Hoodovia. Silným berú a slabým rozdávajú Osobne by som bol veľmi rád keď by sa o víťazovi Ligy rozhodovalo v poslednom kole spôsobom, že by všetci traja kandidáti mali rovnaký počet bodov nám by titul zaručila len výhra nad atlétmi, atlétom len výhra nad nami a Realu výhra nad Espanyolom a zároveň remíza Barcelony s Atleticom

Reagovat
X-bano-X

Zaujímavý by bol tiež variant, kedy by všetci traja mali po poslednom kole rovnaký počet bodov a rozhodovalo by tým pádom skóre

Reagovat
Billy McClane

Zaujimave bude, ked skoncite 10 bodov za nami a hotovo

Reagovat
X-bano-X

Ak by to znamenalo výhru v Cope a vaše vyradenie v LM, tak Vám to druhé miesto v lige za atlétmi prenecháme

Reagovat
Billy McClane

No ved som na vas este zvedavy tuto sezonu lebo sa mi zda, ze po postupe nad nemoznym Man City maju cules zase nosy hore, problemy zmizli, stale sme najlepsi a nic sa nedeje

Reagovat
Ed_Hazard

ja sa čudujem že ste všetci Culés stále taký optimisti .. bodaj by ste vyhoreli aj na Osassune

Reagovat
madridcan

Tam uz vyhoreli

Reagovat
Ed_Hazard

tak s Osassunou a *takí optimisti

Reagovat
X-bano-X

Prečo by sme nemali byť? Sme aktuálny majster Španielska. Dostali sme sa do finále pohára, do štvrťfinále LM celkom jasne a proti najsilnejšiemu súperovi. Doma sme Real dali. Že sa hráči ktorí už vyhrali všetko nedokážu namotivovať proti outsiderom je jedna vec, no proti Realu to nehrozí. Oni futbal hrať nezabudli, čo bolo jasne vidieť v prvom polčase doma proti City.

Reagovat
Ed_Hazard

"sme aktuálny majster Španielska" my sme historicky najlepší klub LM a čo teraz ako? vymýšlať si ospravedlnenia sice môžeš, ale to nezmení nič na fakte že je to tento rok z vašej strany bieda.....City si to prehralo samo, uvidíme či sa dostanete do semi

Reagovat
smazaný uživatel

porazia ich Atléti vo fi

Reagovat
valloire

Reagovat
madridcan

Ak vyhrame najblizsie dva zapasy, tak obratite pozornost k poharom podla mna. Aj ked osobne si myslim, ze sa hecnete, lebo ak by ste predviedli standartny tohtorocny vykon, tak to nemusi skoncit dobre

Reagovat
smazaný uživatel

jo, presne nad timhle scenarem jsem nedavno premejslel. to by bylo naprosto dokonaly

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Nevím, proč mám z Málagy takový bobek...jen tedy doufám, že už se všichni nevidí doma na Bernabéu při Clásicu a přistoupí k zápasu se vší vážností. Mně by stačilo i 7 bodů ze tří následujících zápasů.

Reagovat
Kenneth

Me nahani hruzu jen Willy, protoze pokud predvede ten samy vykon co na Bernabeu, tak z toho muzes byt i remizovy zapas. Jinak je Malaga strasne spatna ve vsem a meli by sme ji herne porazit bez vetsich problemu.

Reagovat
Kenneth

A ja doufam ze Ancelotti konecne ukaze koule a zajebe tam Isca.

Reagovat
Kokesh

I když bych raději viděl Ángela, asi jo. Proti svým, motivace, po delší době základ, začalo se mu herně zase dařit....všechno lepší, než Xabi a Illara spolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě 3x se z něho udělej.

Reagovat
madridcan

Na jednej strane suhlasim a davat proti Realu, tak 1x by som mozno vyskusal, lebo tie kurzy su vysmech. Na strane druhej vsak tento zapas z troch najblizsich najlahsi a ako pise kolega, uvidime ako sa vyspi Willy. Ten bude ich najvacsia zbran.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na pravým beku se zkoušel Nacho a evidentně bude mít přednost i před Ramosem, který je, podle Carlových slov, až poslední možnost.

Reagovat
Kenneth

Uplne vidim jak tam ten posera da Nacha misto Ramose. Skoda ze na tiskovce vetsinou jenom lze a mlzi, fanousci z toho pak nic nemaji.

Reagovat
Ángel di María 22

Podle me je tutovka, ze bude hrat misto Angela Illarra a ne Isco A navic, jestli nepovedeme, tak si myslim, ze tam spis riksne prave Angela, nez aby prisel Isco.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, podle Carlové tiskovky to vypadá, že bude hrát Di maria

Reagovat
Ángel di María 22

Tak to je prostě provar, protože ten žk dostane, on neumí hrát opatrně, i když to řiká, to neni jeho styl, jde do všeho na max.

Reagovat
smazaný uživatel

On je letos schopný to odehrát bez žlutých faulů i bez keců, ale ty jeho nastřelené ruce, to je zlo. Dal bych ho na lavičku a pokud by to v 60. minutě hořelo, tak musí na plac. Jestli to nepůjde fotbalem, tak je prostě uštveme .

Reagovat
smazaný uživatel

"I don’t know what he said but if I am surprised that he would want me to reserve him for next week’s game as the Málaga is the most important game. I’ll be fielding my strongest side without worrying about who is one card away from suspension. I already know whether he’ll play or not against Málaga but I haven’t said anything to him. If he can’t play against Barça, someone else will”.

Reagovat
Kenneth

Priposranek. Hrozny tohleto. On chce aby mu ty hraci v LM proti silnejsim tymum umreli uz v 50. minute.

Reagovat
Ángel di María 22

Ale hovno, o to zrovna ted nejde. Kdyby tu kartu nemel, tak bych byl na 100% pro to, aby hrala nejsilnejsi sestava, ted je to klicovy v lize, setrit budeme moct v nakejch lehcich domacich zapasech ke konci ligy a navic proti Schalke muze vybehnout klidne Castilla.

Reagovat
X-bano-X

Nie je pre LM nahlásená súpiska hráčov?

Reagovat
smazaný uživatel

Je, ale muzes tam mit vic nez 30 hracu (kolik presne, to nevim), takze to potom vypada takhle:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/clubs/club=50051/index.html

Reagovat
Kokesh

Kdy se něco takového naposledy stalo? Natrenovano evidentně je a nikdo si na únavu nestěžuje, ba co víc oproti Atletům snad ani není vidět.

Reagovat
Kenneth

Ted mozna ne, ale sezona je jeste dlouha a prijdou zapasy ktery sou fyzicky daleko tezsi nez ty proti Atletum.

Reagovat
Kenneth

A hlavne kdyz nasadi Di Mariu proti Levante doma a necha ho tam pomalu cely zapas, tak je to proste rotace uplne na hovno. On totiz maka cely zapasy a ja neverim ze to vydrzi s touhle zatezi az do kvetna. To samy Xabi, ale toho setrit protoze uz je starsi.

Reagovat
smazaný uživatel

já ani nevím, byl týden klid, další týden je taky prakticky v pohodě, protože proti Schalke hrát nemusí

Reagovat
smazaný uživatel

akorát ta karta je dost na hovno

Reagovat
madridcan

to si robis srandu uz fakt...ked sme tu s Martym alebo s kym debatovali o rotacii, tak si tam nabehol s argumentom, ze ked beru take peniaze, tak maju byt schopny hrat aj trikrat tyzdenne 90 minut....zrazu umieraju v 50 minute

Reagovat
Kenneth

Sak ano. Ale tady mi jde o hrace ktery by to nezvladl, protoze ma specificky styl hry. Ronaldo klidne at hraje 3x tejdne 90 minut.

Reagovat
madridcan

Nebola rec o Ronaldovi predtym.

Reagovat
smazaný uživatel

A mě zase překvapilo, že chce Pogbu a řekne to v takové chvíli. Jestli to teda řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi to nezda. Navic, kdyz uz teda, ho tam chce vic spis nekdo jinej nez Carlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. ten Bernat se mi libi moc, fantastickej hrac, navic o pet let mladsi nez Marcelo, coz je taky velky plus.

Reagovat
Kokesh

Mně se ty předělaný křídla na beky zamlouvají ze všeho nejvíc, hlavně dnes v potřebným moderní pojetí. On, Alba, Marcelo...navíc mu za rok konci smlouva, letos musí jít a i za poměrně slušný peníz oproti Morenovi. Byl by to výborný tah.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

včera som čítal na cz-sk stránkach RM, že sme mohli v lete angažovať Morena zadarmo do Castilly, ale vraj nejaký scouti ho ohodnotili ako nedostačujúceho, je to pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

v lete vyhral ME U21 kde hral paradne , tak si neviem predstavit aky zly scout by toto dokazal takto ohodnotit

Reagovat
Ed_Hazard

vidiš to.....a ešte zadarmo?? plus v Castille nemal pomaly kto hrať, to musí byť nejaké ptákovina

Reagovat
smazaný uživatel

Loni v březnu mohl jít zadarmo do Castilly, tenkrát ještě nehrál ligu. Taky mohl sedět za Casadem, Torilovým oblíbencem, a měl by po kariéře.

Reagovat
Ed_Hazard

tak to by sme mali dosť tragických trénerov/scoutov.....ten chlapec toho neskutočne veľa nabehá, platný je v obrannej aj úťočnej hre, niečo ako Alaba alebo Carvajal na opačnej strane

Reagovat
smazaný uživatel

Casado mal už vtedy na Primeru, že vám hnije v Castille je už len jeho blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, nabídek z nejlepších lig měl údajně dost. Navíc pod novým trenérem často sedí na lavičce. V létě odejde, ale už nemusí mít takový výběr.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, zabrzdilo by to jeho vývoj a rozhodně by se nedostal tam, kde je teď.

Reagovat
Ángel di María 22

Ten Kun Toho už sfoukne uplně cokoliv, takhle náchylnýho hrota ta zranění bychom fakt nepotřebovali.

Reagovat
Kokesh

Však ani nepotřebujeme. Teď se po nich celkem slehla zem. Ideálně aby přišel nějaký golovy, bojovný útočník na pozici dvojky a je vystaráno. Karim si prostor zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych tam isca poslal od začátku a u angela bych počkal až jak se bude zapas vyvíjet jestli ho tam dát či ne. isco jelikož za malagu hrál má o motivaci postaráno

Reagovat
smazaný uživatel

najsilnejšia možná, akurát sa bojím dua Trashorras - Adrián, so Saúlom by sme ich zálohu jednoznačne prevalcovali, takto budeme hrať tú našu hádzanú

od zimy sa zlepšila krídelná hra, s Ratom na kraji sa to začína podobať na zlaté časy so Sandovalom a začiatky Paca

zé Castro - Galvéz, tí chlapi mali hrať od začiatku spolu, hrajú presne to, čo by mali hrať špičkoví stopéri (samozrejme v našich možnostiach)

body ostanú doma

AUPA RAYO!

Reagovat
stas87

galvez od leta pride na sever je fakt taky dobry?a je to skor technicky typ-rozohravac?lebo to nam celkom chyba,podmienka jeho prichodu je ze musime hrat v buducej sezone BL co snad splnime

Reagovat
smazaný uživatel

Galvéz je na stopéra až pretechnizovaný

nemcom z neho jebne ak začne kľučkovať, rozohrávku aj kopaciu techniku má výbornú (kope priame kopy), skôr je pozičný stopér ako keby bol rýchly, tvrdú hru neoblubuje a hlavne ak chytí rapel ide po členkoch...

už je to isté?? skôr si myslím, že nakoniec ostane v španielsku

Reagovat
stas87

ano je v lete bude volnym hracom a nam uz mal podpisat,aspon sa o tom tak hovori..

ten tvrdak co chodi do subojov je u nas prödl ktory ma ale znacne technicke limity,lukimya moc po zemi nehra a caldirola radsej nakopne..snad bude posila ako je to v rayu so zakladanim utokov?chodi si stredny zaloznik pre loptu alebo ju prave galvez vyvezie a skusa rozohrat sam kolmicou do strany?

Reagovat
smazaný uživatel

tak u nás hrá Trashorras, čo je taká horšia verzia Xaviho, nebehavý geniálny rozohrávač + behavý talent Saúl, ktorý vie tiež čo to vytvoriť, takže Galvéz nemusí moc tvoriť, ale veľmi dobre kombinuje so zálohou, keď máme loptu, veľmi často hrá ako DM... navyše za Sandovala zaskakoval ako DM aj v juniorke a v B-čku hral ako DM, potom z neho spravil Paco stopéra... niečo ako JaviMar, taká horšia verzia a pomalšia navyše je to bojovník, hecuje mužstvo, do novín sa nevyjadruje ako dement a nemá blbé reči keď nehráva... neni to ten namyslený blbec, skôr pracant, akurát keď mu mrdne v hlave, tak červená je veľmi blízko

teraz ako s ním hrá zé Castro, tak je práve Galvéz ten, čo ide na hráča s loptou a zé Castro stráži 16, poprípade, čaká ak si ju útočník viac predkopne a oberá...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=N_Rfi60Qncw technika, je to Galvez, akurát komentátor z neho spravil Rodriho

Reagovat
stas87

my sme teraz skor taky tim kopacov,rozohravaju si stoperi medzi sebou a ak sa nestiahne zaloznik(najcastejsie hunt)aby im pomohol tak to prasknu dopredu na dve veze-di santa,petersena ktori to sklepnu alebo podrzi a rozohraju,takto zakladame utoky tie blikance ma casto?hrozi mu redka casto alebo iba obcas ked sa timu nedari?di santo aj garcia jednozancne presvedcili ze juzania u nas miesto maju,tak galvez moze byt treti uspesny ulovok,tesim sa na neho

Reagovat
smazaný uživatel

Buenoooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Aku dneskam vidite zostavu ? ja tipujem bud Di maria-Modric-Xabi alebo Illarra-Modric-Xabi

Cely svet caka Isca v zostava ale neverim tomu ze dneskam a utorok bude hrat v zaklade aj ked skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď, 10 minut před ofiko sestavama je zbytečný už něco tipovat.

Nicméně, obrana, útok jsou asi jasný. V záloze snad ten Isco, Illarra by nevadil, Ángel prosím ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ked si pozres Marca alebo AS tak tam uz kazdy caka Isca v zakladnej zostave .

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip je Casemiro - Illara - Isco, protože YOLO

Reagovat
smazaný uživatel

Isco podľa mňa až cez týždeň, dnes Illarra-Luka-Xabi

Reagovat
smazaný uživatel

Diego López, Varane, Pepe, Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale, Marcelo, Xabi Alonso, Carvajal, Modric, Isco.

Banquillo del Real Madrid: Casillas, Coentrão, Nacho, Jesé, Morata, Di María e Illarra

Reagovat
smazaný uživatel

dneska naša klasická hádzaná, že sa z rohu presadí snáď najmenší hráč na ihrisku

Bueno

poistiť a potom len ukombinovať do konca

AUPA RAYO!

Reagovat
Dominator

Bueno

Reagovat
smazaný uživatel

Diego López; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Xabi Alonso, Modric, Isco; Bale, Cristiano y Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ángel di María 22

Magic.

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf

Reagovat
smazaný uživatel

snáď zahrá dobre, lebo to môže byť na dlhšiu dobu zase pauza

Reagovat
smazaný uživatel

ani nie v utorok ma zaklad isty

Reagovat
smazaný uživatel

snáď, ale u Carletta si nie som istý ničím

Reagovat
Ángel di María 22

LM jasná.

Reagovat
teenz

Jesé by si mohl kopnout.

Reagovat
smazaný uživatel

v utery bude snad v zakladu, stejne jako Morata ale u nej tomu moc neverim

Reagovat
teenz

Jo s úterým počítám stejně jako stím, že dneska Gereth zase hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

super sestava verim Iscovi, snad se ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

hodně ofenzivní

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

La La La LARRIVEEEEEEEY

Reagovat
Kongo

Hodně dobrý,taková skála.

Reagovat
smazaný uživatel

Castilla vyhrava

Reagovat
smazaný uživatel

neudrží

Reagovat
smazaný uživatel

Wilian hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

imp mohl bych te poprosit před spilem o stream, vždycky posles super kvalitu (kterou sice po chvilce zrusi kvůli poruseni podmínek, ale pak se zase refresuje), dikec

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.reddit.com/r/realmadrid/

Pro příště, aby sis to uměl najít i sám. Vždycky chvíli před zápasem se tam objeví Match Thread (je to zeleně odlišený, stejně jako ten Pre-Match Thread, co tam je teďka). Když si to otevřeš, tak v tý tabulce, co tam je, máš kolonku Streams. A tam si vybereš ten HD Spanish Stream.

Reagovat
smazaný uživatel

super, ulozim si to. ja jedu přes wiziwig.tv. a kvalita mizerna

Reagovat
teenz

Xabi Alonso will play his 220th game for Real Madrid tonight!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze ne 430.

Reagovat
Ángel di María 22

Tak jedem, 3 bodíky třeba v 90' gólem prdelí, ale hlavně ať jsou 3!

Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

Poďme, 1:4 (2xCR,Benz,Jesé)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
captain18

este keby to bolo anglicky

Reagovat
smazaný uživatel

Bale si tam mal uplne volneho

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna penalta.

Reagovat
Mishko

Ceee eRkoooo

Reagovat
smazaný uživatel

Gooool konecne ta nervozita opadne

Reagovat
Pinturicchio

Cris

Reagovat
smazaný uživatel

RONALDOOO

Reagovat
smazaný uživatel

benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Cris

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

to je chuj proč tam nedá Jesého

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je velmi zle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Bez 9, Isco na hrot?

Reagovat
Dominator

Tiez to bolo prve, co mi napadlo...

Reagovat
Ed_Hazard

to si robí Carlo srandu mal tam ísť Morata

Reagovat
Kenneth

Proc tam neda Moratu nebo Jeseho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt jouda posranej

Reagovat
smazaný uživatel

U Karima to snad bude jen klasický koňar z toho střetu s Cristianem a na Clásico bude fit. Logika nasazení Di Maríi místo něj mi zůstává zapovězena.

Reagovat
blaxo

to je fakt šašek, Morata si snad nekopnul ani na minutu co ho Carlo nepustil na hostování

Reagovat
Pepe1911

Morata na to zatím nemá, na rozdíl od Jesého.Proto měl jít hostovat...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že to podvědome nevypustí, ale Karel by si to dost posral kdyby to skončilo remízou

Reagovat
smazaný uživatel

Moratovi neveří Karel, to se ví dávno, a je to škoda

Reagovat
C0br

di Máriův centr

Reagovat
smazaný uživatel

volej ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste tu fakt retardovaní. kdyby Carlo neměl výsledky tak neřeknu, ale jsme první a pořád tu brečíte, že nehraje hráč z kterýho jste udělaní.

Reagovat
smazaný uživatel

jde o to že u di Maríu riskuje že přijde El Clasico v takovém zápase jestli nastoupí Jesé nebude nějaký velký rozdíl

Reagovat
Ed_Hazard

tu ide o to aby nehral di María

Reagovat
blaxo

O to nejde, jde o to že ho mohl jít nechat hostovat místo půlroku na lavičce. Navíc takhle je Isco na hrotu což není zrovna ideální a Angel bude souboje vypouštět, protože nechce žlutou

Reagovat
Ed_Hazard

z toho mi vychádza že sme dnes vlastne prišli o 2 hráčov na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

REAKCE NA VŠECHNY: Mnohem důležitější je teď udržet výhru, Di Maria za ten risk stojí, protože i když bude hrát proti Barceloně, tak stejně není výhra jistá, když vyhrajeme tady, tak můžeme s Barcou klidně zaváhat!!!

Reagovat
blaxo

takže je podle tebe lepší mít na hrotu Isca než Moratu nebo Jeseho? Když se hraje dopředu, tak je Di Maria výbornej, ale když se brání, tak to prostě všechno vypouští

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu že vedeme, tak je.

Reagovat
smazaný uživatel

zatial spokojenost , hrame vonku vyhravame , sice futbal nic moc ale prestne som tento futbal cakal od malagy . Skoda ze sa zranil Benzema

Reagovat
Kongo

Taková anketa,koho byste si přáli na sestup a koho naopak na postup (myslím jen ty varianty,které jsou ještě možné)

U mě takto;sestup Betis,Getafe a Granada a postup Huelva,Gijon a LaCoruna.

Reagovat
Kongo

Tam těch sympatických týmů v Segundě je opravdu hodně.Konkrétně třeba ještě Murcia.Jinak Eibar je pro mě hodně neznámá.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe, Almeria a Vallalolid. Rayo se snad zachrání v pohodě. Nejvíce by mě sral Betis, akorát tam už je asi pozdě.

Reagovat
Kenneth

Getafe, Elche, Almeria.

Reagovat
Phillipinho

Sestup: Getafe, Almeria, Elche

Postup: La Coruňa, Sporting, Recreativo

Reagovat
smazaný uživatel

Isco do našeho prvního gólu kazil, na co sáhnul, od té doby neviditelný. Z Di Maríi srší na všechny strany, jak moc tu kartu nechce dostat a do všech soubojů chodí tak na 70% s cílem nefaulovat. Marcelo udělal x zbytečných chyb, ale kompenzuje do aktivitou v ofenzivě. Cristiano a Bale hrají zatím výborně, zbytek hraje svůj standart, ale nic víc. Dokud nepovedeme o 2 góly, bude to boj.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Xabiho strati nespomenes

Reagovat
Ed_Hazard

Dani dnes, neistý....snad sa po polčase dá dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A hrozne kazi.

Reagovat
teenz

Mít verzi Ronalda rovnou 2x prostě neni žádnej luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

JESE, MORATA, ILLARA budou v zakladu na Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

u Moraty dost pochybuju

Reagovat
C0br

Isco je zoufalý

Reagovat
Pepe1911

To je magor...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Achjo Iscooo

Reagovat
teenz

Achjo Iscooo

Reagovat
teenz

Jasně, 60x třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Isco v utorok nehrá

Reagovat
Magic player

Isco

Reagovat
Magic player

A samozrejme Angel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Messi, kdyz se mu jeste chtelo.

Reagovat
Magic player

A Isco byl zase jak Alexis nebo Pedro.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tam jako Marcelo nebezel proc..

Reagovat
smazaný uživatel

Isco má nehoráznou smůlu no. Konečně dostane šanci v základu, navíc na postu, kam s ním Carlo do budoucna počítá a po půl hodině musí jít na hrot, kde mu to prostě nejde..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Magic player

V zaloze to od nej zase byla sama ztrata, v utoku nevi jak se pohybovat, vypada to s nim bohuzel dost spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

straca xabi , marcelo , varane , bale , di maria ale kazdy si vsimne Isca je tu neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

sry, ale Isco bol dnes neohroziteľne najhorší, Varane dnes slušný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Mařena jak se bál

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca dnes pekne slepý 1:2 na neodpískané penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, te se i tady budou rohy rozehravat tak zkurvene po Barcelonsku?

Reagovat
Kenneth

Ted sem vubec nepochopil co z toho melo bejt.

Reagovat
teenz

Reagovat
Magic player

A nechapu co na tom prijde kolegum k smichu. Je to stale jen 1:0. Tyhle kraviny nas muzou stat body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pepe1911

Stane se, Pepe...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu, proč tam nejebnul toho Jesého za Karima.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt debil ten Ronaldo..

Reagovat
smazaný uživatel

docela těžkej boj pro Real, ta Malaga je místama otravna. baví mě pozorovat Modriče, ten kjuk ma zvlaštní pohyby,at s míčem nebo bez. a usměvavej ronaldo

snad real porazi barcu a vyhraje titul. barca je hype

Reagovat
smazaný uživatel

On na ten hrot nevie poslat Moratu , naprv sa tam musi trapit Isco a teraz Jese

Reagovat
smazaný uživatel

Real si koleduje

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Malaga je tak spatna, vzadu ma takovy diry, tolik prostoru pro utoceni tam je.. a porad jenom jeden gol..

Reagovat
smazaný uživatel

hrajou jak kdyby vedli aspoň o tři

Reagovat
Pepe1911

Ronaldovo střely dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Cely to je hrozny. Tam strili, pac mu nikdo neni schopnej normalne nahrat..

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt strasny dneska. Kazda ta brejkova akce by mohla v druhym polocase skoncit golem, ale furt to dopada stejne..

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraa parada . Prosim Carlo uz ziadny Isco alebo Jese na hrote

Reagovat
smazaný uživatel

3 body sa počítajú a hlavne žiadna žltá pre ADM snáď to bude v utorok kľudnejší zápas

Reagovat
Kenneth

Uzasny Pepe a zlaticko Carvajal. Nic vic netreba dodavat.

Reagovat
smazaný uživatel

XABI!!!

Reagovat
X-bano-X

Úžasný Pepe? To za to ako trafil kolíkmi súpera do kolena a rozhodca dal kartu súperovi za reči? hnus

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo se podívat na opakovačku že Pepe chtěl trefit balon rozhodně tam nebyl umysl faulovat

Navíc rozhodčí odpustil Malaze 2 jasný pentle tak bych to asi vůbec nekomentoval

Reagovat
X-bano-X

To ho ako ospravedlňuje? Vy fanúšikovia Realu ste fakt úžasní. Keď Nani nevedel o Arbeloovi a dostal červenú, bolo všetko v poriadku, pretože hráč hral nebezpečne a je zodpovedný za svoju hru aj keď fauluje v nevedomosti. Keď Pepe minie loptu a trafí súpera šlapákom podrážkou do kolena stojnej nohy, tak faulovať nechcel a nič a nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, vy jste úžasní

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo ho tady neospravedlňuje, penalta to měla být, ale neudělal to schválně.

Reagovat
X-bano-X

jj preto to tu nikto ani len náznakom nezmienil. Jedine Sebyk pri súhrne Ak by sa niečo také stalo trebárz proti Ronaldovi, tak pálite hráča Malagy na hranici a breku by nebolo konca kraja. Takto si tu banda spravodlivých tichučko sedí v nádeji že si to nikto nevšimne

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečně to poslední dobou nezvládáš

Reagovat
madridcan

Ma v urcitych veciach pravdu, ale zase to jedno vrece...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že má v některých věcech pravdu, kdyby se to stalo proti nám, tak tu nadáváme, ale když si pročteš jeho příspěvky za posledních pár dní tak se pobavíš.

Reagovat
Kenneth

Par dni? Posledni tydny se tu nedoctes nic jinyho nez blitky na Real. S takovym clovekem nema cenu ani diskutovat.

Reagovat
Israha

A teď mi řekni, z jakého důvodu bychom to tady jako fanoušci Realu měli komentovat? Abychom svou objektivitou zapůsobili na fans konkurenčních klubů? No jasně, to je přesně to, o co tady všichni stojí, aby o nich mohl nějaký člověk, kterého znají jen virtuálně, říct, že jsou objektivní...

Všimnout si měl rozhodčí, nevšiml si a tečka, chyba pouze a jenom na jeho straně. Dodatečně se žluté karty neudělují, takže ani takto není možné to napravit, tím pádem není o čem debatovat.

Reagovat
X-bano-X

Tak inak. Včera som zápas prakticky nevidel. Bol som na pokri, síce tam bola zapnutá telka so zápasom, ale nejako ma to nebralo keďže som sedel chrbtom k telke. Pri stole tam okrem mňa nebol jediný fanúšik akéhokoľvek tímu z Primery(nemci, taloši) ale po tomto zákroku tam bol taký nával emócií ako keby vybuchla bomba. V telke to opakovali snáď 5 krát a to čo tam odznelo na adresu Pepeho je nepublikovateľné ani na tomto už dosť benevolentnom webe.

Preto ma celkom zaráža(ale kkt, vôbec ma to neprekvapuje), že tu o tom nie je ani zmienka a dokonca je ten mäsiar chválený. Mourinho vytiahol po Seville zoznam chýb rozhodcu a pár ľuďom tu praskala žilka po zle mávnutých rohoch a autoch. Dnes prehliadajú zákrok, ktorý mohol skončiť sezónu. Potom sa nečudujem že trebárz zákroky z finále Copy sa tu berú istou komunitou (komunitou primitívnych sebastredných zaslepencov - nie, nie je to komunita fanúšikov Realu, aj keď do nej sa radí kopec "tiežfanúšikov" z tejto strany) berú ako normálna vec. Bohužiaľ v poslednom čase (najmä pri zápasoch Atletica) sa tu vyrojili plky o prasatách atď. pričom sa slová tvrdý a zákerný celkom zámerne zamieňajú s cieľom ten, ktorý tím čo najviac očiernit, prípadne zhodiť pred ľuďmi, ktorí sem náhodou zavítajú z inej sekcie EF (viac menej pravidelne pred zápasmi LM)Skutočných fanúšikov toho, ktorého klubu tu spočítaš na prstoch jednej ruky. Na jirku sa tu nadáva deň - noc, ale on nezriedka pri našich zápasoch poukáže na naše nevyberané zákroky, na naše simulácie a aj keď do Realu ryje ako diviak pod dubom, nezakrýva si oči pred chybami na vlastnej strane.

Ja mám Španielsko rád ako celok, milujem tú krajinu a tak isto mám rád mentalitu tých ľudí. Primeru sledujem už roky rokúce, síce od kedy mám rodinu je to v oveľa menšom množstve. Keďže nemám čas vidieť všetko čo by som chcel a preview a súhrny sú prekladané zo zdrojov, ktoré ich tiež len prebrali a tým pádom sa v nich častokrát nachádzajú veci nekorešpondujúce s realitou, je jediným zdrojom informácií diskusia. Lenže ak sa do nej človek začíta, tak zistí že trebárz taký Real hrá absolútne nadpozemsky, všetko je super, všetko je perfektné, hráči získavajú lopty od súpera s ľahkosťou motýľa....... Tak si človek tú krásu stiahne trebárz z rojadirecty a zistí, že pár ľudí (Kenneth, Filda...) sú úplne mimo realitu, ďalší 5-6 melú len sračky s cieľom zamaskovať, že pre diskusiu nemajú žiadny prínos, no a nakoniec je tu pár ľudí, ktorí ten prínos majú, majú vedomosti aj bohatú slovnú zásobu, no buď píšu len občas alebo na to hádžu bobek úplne.

Tak človek jednoducho príde k záveru, že ak si na vlastné oči ten zápas nepozrie, tak z EF si reálny obraz o hre fakt spraviť nemôže. A to ma teda neskutočne vytáča, lebo akosi začínam strácať prehľad o hráčoch a ich výkonnosti. O prípadných posilách atď.

Reagovat
Kenneth

Jenze Pepe vcera proste uzasny byl, tecka. Vubec nechapu o cem se tu snazis tocit.

Reagovat
Israha

Point taken, ale tak zas nemůžeš prohlásit, že když tu někdo nic nenapíše o Pepeho faulu (který, znovu opakuji, měl být ohodnocen žlutou kartou), že ten zákrok automaticky schvaluje a myslí si, že neodpískání bylo správné. Já bych se taky nezmínil, protože jeden hnusný faul (o jehož úmyslnosti nechci diskutovat, neumím to posoudit, protože Pepemu jsem v ten moment do hlavy neviděl) nijak nedevalvuje jeho jinak špičkový výkon. Jo kdyby nestíhal, a hasil všechno za pomocí tvrdých faulů, taky bych ho nechválil, ale tohle byl v rámci zápasu jeho jediný negativní moment, tak proč ho za ten výkon nepochválit?

Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétně ke mě...nejsem mimo realitu, dokonce se dost často i shodneme na tom, jak to myslíme, ale problém je v tom, že ty dost často pod vlivem přehnaných emocí nevybíravě útočíš na hráče Realu i na Real jako celek a než se dobereme ke shodě, trvá to nekonečné vlákno zbytečných hádek. Čímž nechci říkat, že já jsem svatý...

Reagovat
CHONG

To je ale snůška krávovin.

Reagovat
Ed_Hazard

máš nejaké rodinné problémy? alebo čo ťa núti vylievať si srdiečko?

Reagovat
X-bano-X

https://www.youtube.com/watch?v=rHB16OB9zD0 toľko k tomu "neúmyslu " faulovať. cca 46 sekunda

Reagovat
smazaný uživatel

Přirozený pohyb

Reagovat
smazaný uživatel

Teda jinak... Pepeho přirozený pohyb

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bez karty?

Reagovat
X-bano-X

Kartu dostal faulovaný hráč, po tom ako Real dohral akciu a on tam ležal tak minútu. Vehementne tam protestoval proti občasnej slepote rozhodcu.

Reagovat
smazaný uživatel

W T F?

Jako viděl si to vůbec? Real že dohrával akci? A tu žlutou dostal za pyskování na pomezního, protože po tom, co ho hlavní vykázal za čáru, tak najednou na nějaký zranění zapomněl a rozeběhl se za pomezním. A nutno říct, že ji dostal oprávněně, protože nebýt tam spoluhráči, co ho museli držet, tak tomu pomeznímu rozbije hubu.

Reagovat
X-bano-X

WTF?

1, Rozhodca akciu neprerušil, Real odkopol loptu a jeden z útočníkov Realu za ňou šprintoval, len ju nestihol a bol z toho aut. - toľko k dohrávaniu, ak by to stihol, hráte ďalej, ako keby sa nič nestalo.

2, "Vehementne tam protestoval proti občasnej slepote rozhodcu" Ako si môžeš pozrieť nenapísal som kedy tu kartu dostal ale za čo ju dostal. A áno, dostal ju za protesty proti rozhodcovi.

3, Inak opäť gratulujem k vlastníctvu kryštálovej gule. Neviem či si ju s kolegami požičiavate alebo ste našli nejaký mne neznámi zdroj vedomia, ale je kúzelné(slovná hračka) ako vždy viete čo by sa stalo ak by.....

4, Na tej zemi ležal celkom dosť dlho, nedržali ho žiadny spoluhráči ale medici, ktorí ho podopierali cestou z ihriska a Marcelo.

A na rovinu za to že to nikto z tých šaškov "nevidel" by si to rozbitie huby zaslúžili. A nedá mi predsa také malé rýpnutie. Ramosovi zmazali kartu za taký fén na postranného, že si ten musel cvrknúť. Zmažú ju aj Dudovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Držel ho hlavně Marcelo. Až jsem se divil, jak v té chvíli působil, to asi ta páska.

Reagovat
Israha

Ano, rozhodčí mu chybně kartu neudělil taky. Ale za to Pepe nemůže a jeho výkon to nikterak nesnižuje.

Reagovat
Kenneth

Hezky a ted bez zase do prdele.

Reagovat
madridcan

Nestava casto, zeby rozhodca piskal naopak....ako napriklad suboj Pique Dzeko, po ktorom padol prvy gol. Minuly tyzden takto inkasoval na svoje problemove koleno Varane a co teraz?

Reagovat
X-bano-X

Ak sa držia obaja hráči, nikdy sa neponecháva výhoda pre útočiaceho hráča, keďže tým pádom by mohol skórovať po výhode faulu, ktorý vlastne sám spáchal. Toto je normálna zápasová prax.

Reagovat
2miguel1

Ten Real začína byť problém , poraziť ich porazíme, len či to bude stačiť

Reagovat
CHONG

Jak říkala Jiřina, pokora byla vždycky ctností fanoušků Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

práve preto by tu "slušela" facka na konci sezóny v podobe 3. miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Šak Piqueho máte ted taky zraněnýho ne? Takže předpokládám, že bude v obraně Mascherano a nějakej nounejm, takže to bude pro nás pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Brrr, tak ted jsem si vzpomnel na P.Cecha

Reagovat
Kovi81

Tvl, Courtois dostal stejne koleno do hlavy jak Cech kdysi

Reagovat
smazaný uživatel

A je mu něco?

Reagovat
Kovi81

Chytal se za hlavu pak, dlouho lezel na zemi a nepusobil uplne nejjistejsim dojmem.

Reagovat
smazaný uživatel

snáď nám to Barcelona (opäť) neposere

Reagovat
smazaný uživatel

dnes by mohli cigani aspon remizovat snad to osasuna zvladne

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés; Alves, Bartra, Mascherano, Alba; Xavi, Sergio, Iniesta; Alexis, Messi y Pedro.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dresy Osasuny jsou otřesné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je fakt neuvěřitelně slabá.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat
X-bano-X

golasooooo

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se říká: rozebrat obranu na součástky

Reagovat
smazaný uživatel

dnes jsou ty kombinace hezky rychlé a ostré

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
SIRBRANIKE

Leo sa snáď 1.krát v zápase rozbehol...

Reagovat
technecium

to vypadá tak nebarcelonsky ta rychlá hra...

Reagovat
smazaný uživatel

kurna to jsou akce jako blesk to jsme už dlouho nedělali

Reagovat
smazaný uživatel

Krasa, pokracujeme...

Reagovat
SIRBRANIKE

Teraz to bolo zase krásne vidieť, nebežal a prihrávka letela do vápna naprázdno

Reagovat
X-bano-X

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Ty akce jsou krásný, ale mě prostě děsí ta nevyrovnaná výkonnost. Jednou tohle a jednou statická sračka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale zase je teprve 25.minuta, aby tu sracku jeste nezacali hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já počítám s klasickým blackoutem asitako od poločasu do šedesáté.

Možná bychom mohli přestat hrát už tak 5 minut před půlkou. Uvidíme, kdy to na nás přijde.

Reagovat
Dr. Admess

Leo... Proč si to nedal na jeden dotek Pedrovi? OMG..

Reagovat
smazaný uživatel

proč takhle nemůžem hrát pokaždé? přitom stačí trochu běhat a dávat balon okamžitě od nohy

Reagovat
smazaný uživatel

i když je pravda, že osasuna tam toho prostoru nechává hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Andreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees

Reagovat
smazaný uživatel

DON

Reagovat
X-bano-X

Que golasoooooo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, dneska mě to strašně baví. Dík

Reagovat
CHONG

No jo no, dneska se s jejich ztrátou bohužel moc počítat nedalo.

Reagovat
smazaný uživatel

já ty hráče nepoznávám.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou fakt akcičky jak z učebnice, hoši snad i trénovali nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

Co to teď Pedro udělal?!!!

Reagovat
blunted

tak dnes je ta hra velka pecka...! vzhledem k formam baletu a barcelony jsem se bal, ze v el clasicu dostaneme strasne, ale tohle vypada nadejne... chut, pohyb, rychlost, jako za "starejch" dobrejch casu, i ten messi chodi rychleji

Reagovat
smazaný uživatel

a Pedro je dnes výtečný, kraj ostrý jako břitva

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže o tomhle to je. Když tam dá Tata běžce Alexise a Pedra, tak tu obranu dokážeme rozběhat, unavit a přehrát. Minimálně jeden z těchhle dvou hrát musí vždy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

A když nehraje Messi (samozřejmě místo něj nesmí být Cesc), tak obrany pohybem roztrhají na kusy. A o tom to v dnešním fotbale je...

Reagovat
SIRBRANIKE

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhradou Messiho má být Neymar a hrát to Pedro zleva, Neymar na devítce a Alexis zprava. Cesc místo Xaviho do zálohy a musel by to být válec jako prase. Hlavně brejky bychom měli smrtící. Tím jsem si jist.

Reagovat
Hristo Stoichkov

U nich je zbytečné řešit přesné znění postů, oni jsou tak variabilní a nesutále v pohybu, že můžou během zápasu rotovat. O to hůř je to bránitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jen částečná pravda. Výchozí post je samozřejmě důležitý, protože na křídlech chci tu rychlost a dravost.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, to beru, ale zase Neymar není Messi a na křídle si může občas pomoct. Messi jede s Cristianem na statistické rekordy, mně se tento styl protiví. Když je někdo v lepší pozici, nerozumím tomu, proč to brát pořád na sebe? Chápal jsem to v období, kdy byli Pedro s Alexisem dřevění a spálili, co se dalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi to nelíbí, ale zvyk je asi železná košile.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ješkě k tomu Alexisovi. Toho kdybychom uměli využít, je to absolutně top class hráč a jedinou jeho slabinou je koncovka. U nás je pořád zabržděný držením míče, ale přesto je výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to tady padlo - v Udine to byl král brejků. To u nás většinou nevyužije - se Xavim v záloze jsou brejky zabržděny už v zárodku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na ofsajdový hraně je prakticky nebránitelný, ale k čemu mu to je, když se k tomu dostane třikrát za sezonu? Už jenom statistika, že typický brejkový hráč má 15 ze 17 ligových gólů vstřelených doma je dostatečně vypovídající...

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon ofenzivy výborný, ale ta obranná hra je po překonání naší zálohy děsivá.

Reagovat
X-bano-X

Polčas krásny. Pressujeme, akcie na jeden dotyk, strely z diaľky, padá to tam, hráme aj efektne aj efektívne, čo viac si priať. Na druhej strane Osasuna po prvom góle odpadla. Prakticky sa na útok vybodli a už len bránia aby nedošlo k absolútnej blamáži. Pokiaľ však bol stav nerozhodný, naša obrana ukazovala, prečo je našou achilovou pätou. Opäť sa mi nepáči Masch, veľa používa ruky........Konečne sa dnes objavili záblesky hry, ktoré pripomínali Barcu pod Pepkom v našich luxusných sezónach. Pekne borci len tak ďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně přesně - taky jsem si dneska vzpomněl na Pepkovu Barcu. Problesklo mi to hlavou při střele Daniho. Čítam tak v půlce poločasu.

Mash slaboučký. Nejvíc mě nasral, jak tam nechal propadnout balon v té akci, ze které jsme dostali toho kusa. Tohle si prostě alespoň průměrně pozičně hrající stoper musí pohlídat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro se asi naučil novou kličku. Už to dneska udělal dvakrát. Moc pěkné.

Reagovat
smazaný uživatel

Mash

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je snad zpět.

Reagovat
X-bano-X

golasooooooooooooo

Reagovat
SIRBRANIKE

Že by manita a hattrick?

Reagovat
smazaný uživatel

sing me a SONG

Reagovat
vocasisko

Od teď začínáme žít v době, kdy po trávníku běhá nejlepší střelec Barcy v celé její historii.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle byla jen otázka času. Ale i tak je to samozřejmě neuvěřitelný.

Reagovat
Woods

teraz uz len zostrelit Raula v LM, Sancheza a Zarru v PD a Batistutu v repre ... a Messi si tvori historiu .... az na to posledne je to len otazka casu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Leoooo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle Messi často nedělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to ten Tello dělá?

Reagovat
X-bano-X

golasooooo manita

Reagovat
smazaný uživatel

Tello je motyka, ale občas to trefí no

Reagovat
smazaný uživatel

hattrick. Krása.

Reagovat
X-bano-X

Legendaryyyyy golasoooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Aby toho Ronalda jeste nedohnal..

Reagovat
sensei25

By som kľudne vsadil nato,že Messi ešte Ronalda dobehne v počte gólov v tejto sezóne...

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak si vsad, tam muze byt dobrej kurs..

Reagovat
SIRBRANIKE

trošku exhibične: Dani+Leo

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhé době hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Sedmička. No to mě poser.

Reagovat
smazaný uživatel

yeeees 7:0

Reagovat
SIRBRANIKE

ne, ne

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

v klidu hoši

Reagovat
smazaný uživatel

kua penaltu nedáš

Reagovat
smazaný uživatel

KUAAAAAAAAAAAAAA drát takot sa bojuje o LM??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele