Primera División - preview 22. kola

01.02.2013, 09:09, aktualizováno 03.02.2013, 11:19
Previews
Suverénní Barcelonu dnes čeká těžký zápas na půdě Valencie. Atlético Madrid může opět odskočit Realu, potřebuje k tomu zvládnout večerní zápas s Betisem. Málaga hostí Zaragozu, Sevilla hostí Rayo, které je na pohárových příčkách, Real Sociedad hraje s Mallorkou.
Málaga CF - Real Zaragoza  (neděle 12:00)
Nedělní program Primera División odstartuje zápas Malagy s Realem Zaragoza. Domácí se budou muset poprvé vyrovnávat s odchodem levého beka Nacha Monreala, jenž vyměnil působiště za londýnský Arsenal.

Francouzský záložník Jeremy Toulalan připustil, že odchod šestadvacetiletého Monreala byl pro něj i spoluhráče překvapením. Zároveň však věří, že tým dokáže jeho prodej překonat a vybojuje si místo v Lize mistrů i do další sezony. "Je to vždycky škoda, když odejde člen týmu, ale tentokrát jsme byli z Nachova konce docela překvapení," řekl Toulalan.

"Nicméně, dokázali jsme se už před sezonou vyrovnat s odchody jiných hráčů, jako Santi Cazorla, a vždy jsme dokázali zvládnout jakoukoli situaci. Při vší úctě k odcházejícím hráčům, nemůžeme si příliš stěžovat, protože i tak jsme docílili všeho, co jsme chtěli, a jsme dokonce na lepší pozici než loni ve stejnou dobu. Jsme v osmifinále Ligy mistrů a čtvrtí v ligové tabulce, to tu loni nebylo," pochvaluje si francouzský záložník.

Do sestavy se po zranění kotníku vrací americký obránce Oguchi Oneywu, ovšem jeho kolega Martin Demichelis byl omluven kvůli úmrtí svého otce. "Smrt Demichelisova otce je pro nás velmi tvrdá," pokračoval Toulalan. Ten se také bude muset vyrovnat s brzkým poledním zápasovým výkopem. "Nikdy jsem předtím nehrál tak brzy. Bude to, myslím, trochu zvláštní, připravovat se na zápas tak brzy. Musíme ale doopravdy vyhrát, abychom se mohli v tabulce cítit pohodlněji."

Zaragoza na druhé straně jde do zápasu s remízou 0:0 proti Espanyolu z minulého týdne, což prodloužilo jejich sérii bez vítězství na čtyři zápasy. Trenér Manolo Jimenez navíc nadále musí řešit potíže s obranou, neboť Cristian Sapunaru je v trestu po červené kartě právě z minulého kola. Loovens s Obradovićem jsou zranění a počítat Jimenez nemůže ani s Alamem a Romaricem. Do základní sestavy tak můžou nakouknout José Fernández a José Mari.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Rayo Vallecano  (neděle 17:00)
První utkání po konci lednového přestupního termínu čeká Sevillu s Rayem Vallecanem a andaluský celek dost možná ještě na hráčském trhu i tak neřekl poslední slovo. Díky odlišnému termínu přestupů v Rusku je stále možný odchod některého z hráčů, pokud přijde adekvátní nabídka.

Tak se alespoň vyjádřil klubový prezident José María del Nido. Ten mimo jiné také odmítl na konci ledna hned sedm nabídek na jeho hráče. Prioritou klubu však bylo především semifinálové utkání v domácím poháru proti Atléticu Madrid a přestupy tak byly na vedlejší koleji. "V posledních dnech byly na domácí, ne mezinárodní úrovni, podány konkrétní nabídky na sedm hráčů Sevilly. Ale protože do konce přestupového období zbývalo jen dvacet čtyři hodin, rozhodli jsme se jim nenaslouchat, abychom zbytečně nerozhodili současný tým," řekl De Nido.

"V současné době s nikým nevyjednáváme, ale nevíme, zda současné složení kádru už dohraje celou sezonu, nebo ne. Od chvíle, co vlak vyjel do Madridu, jsme jasně dali najevo, že kdokoli, kdo v něm sedí, není na trhu k mání."

Pod novým trenérem dokázala Sevilla poprvé zvítězit v domácím zápase s Granadou a mnoho změn oproti tehdejší vítězné sestavě se neočekává, navzdory těsné porážce 2:1 s Atléticem během týdne. Dlouhodobě mimo jsou jen Piotr Trochowski a Diego Perotti, zbytek kádru je bývalému trenérovi Valencie k dispozici. To protivník Sevilly prožívá sezonu snů, vždyť Rayo se momentálně nachází jen s bodovou ztrátou na čtvrté místo, zaručující kvalifikaci v Lize mistrů. Nedávná výhra 3:0 nad Realem Betis ještě více zvedla madridskému celku sebevědomí a jeho kouč Paco Jemez bude chtít jistě navázat a podobně rozebrat dalšího andaluského soupeře. "Od Sevilly čekám jen to nejlepší, protože v současné situaci, v níž se nacházejí, si nemohou dovolit mnoho dalších ztrát. Přijedeme na úchvatný stadion, který na vás vždy zapůsobí. Půjde dobře poznat, jak na tom letos doopravdy jsme, chci nás vidět demonstrovat naše cíle a zjistit, jestli jsme schopní je splnit," pokračoval Jemez.

"Možná budou trochu unavení po pohárovém zápase, čehož musíme beze zbytku využít. Pokud chceme mít nějakou šanci na úspěch, musíme je přinutit hrát ve vysokém tempu, donutit je běhat a postarat se o to, aby si nebyli s míčem na kopačkách příliš jistí. Abychom toho dosáhli, potřebujeme prožít povedené odpoledne, protože navzdory postavení v tabulce je Sevilla jeden z nejlepších španělských celků," ocenil kvality soupeře trenér Vallecana. Madridský klub by mohl znovu vsadit na služby Lea Baptistaa po dvou týdnech absence, ovšem nejlepší klubový střelec Piti je suspendován, což je pro Rayo rána.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - FC Barcelona  (neděle 19:00)
Real Madrid ztratil další tři body a ani se tak nesnaží vytvořit tlak na vedoucí Barcelonu, ta tedy může v soutěži pokračovat v naprostém klidu. S tímto vědomím jede odehrát své utkání dvaadvacátého kola na půdu Valencie, a v tomto šlágru se utkají dva týmy s nejlepší momentální formou ve Španělsku.

Valencia se totiž po strašidelném vstupu do sezony rozjíždí do velké formy, když z posledních pěti kol získala hned dvanáct bodl za čtyři výhry a jedinou porážku, který přišla v souboji s Realem Madrid. Se stejným soupeřem se Netopýři utkali také ve čtvrtfinále španělského královského poháru a přestože si vedli o něco lépe, nakonec se s vidinou trofeje museli po výsledcích 0:2 a 1:1 rozloučit.

V lize ovšem Valencia šlape, což naposledy to odneslo Deportivo, jež na svém vlastním stadionu podlehlo 2:3. Rozhodl o tom gólem až v nastaveném čase Ricardo Costa, a Valencia se díky tomu posunula už na sedmou pozici ligové tabulky. Může být ale pro domácí ještě lépe, stačí jediné vítězství a Valencia se může posunout rovnou na čtvrté místo! Fungující tým se tak logicky přes zimu nijak zvlášť neproměnil, odešel jedině Gago, jenž se vrátil domů do Argentiny.

Aktivní na přestupovém trhu nebyla ani Barcelona, která nepřivedla žádnou posilu, jen pustila na hostování mladíka Cuencu. Také ale dosáhla prodloužení smlouvy v podání Xaviho, ten spojil s katalánským gigantem svou budoucnost až do roku 2016. Barcelona mezitím dál kosí jednoho soupeře za druhým, na ojedinělé zaváhání s Realem Sociedad navázala dvěma vysokými výhrami, z nichž hlavně ta druhá musela fanouškům Blaugranas udělat radost, Lionel Messi totiž nasázel hned čtyři góly.

V prvním semifinálovém Clásiku v rámci domácího poháru z toho byla "jen" remíza, i ta však dává Barce solidní šance na postup, odveta se totiž hraje na Nou Campu. Ještě předtím však Barca cestuje na Mestallu, kde se jí dlouhodobě daří výrazně hůře než na jiných stadionech. Vyhrát tu dokázala naposledy před dvěma lety, dva poslední duely skončily remízou... A tentokrát u toho bude i Jordi Alba, a to na straně hostů. Ten se na Mestalle představí v roli soupeře vůbec poprvé od svého přestupu a sám přiznává, že to pro něj nebude obyčejný ligový zápas. "Moc se na Mestallu těším, Valencia mi v kariéře hodně pomohla a navždy jí budu vděčný za to, kde teď jsem. Zároveň si ale jedeme pro tři body, na žádné bratříčkování není čas," přiznává španělský reprezentační obránce.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - RCD Mallorca  (neděle 21:00)
Nedělní střetnutí Mallorcy s Realem Sociedad nabídne velký boj o body z různých důvodů. Zatímco ostrované nutně potřebují vyhrávat kvůli nebezpečně se zvyšujícímu riziku sestupu, baskický celek nadále živí naději na kvalifikaci do evropských pohárů.

Obránce Mallorcy Antonio López dokonce před zápasem slíbil, že se svými spoluhráči doslova "vyválčí" tři body. Sám až donedávna musel jen přihlížet neúspěchům týmu kvůli zranění kolene, ovšem nyní se poprvé od října vrací do hry a bude se snažit přispět k posunu z nelichotivého devatenáctého místa. To Sociedad se nachází o celých deset příček výše, ovšem López je v případě nasazení na hřiště nenechá cítit se pohodlně ani na chvíli. "Jsem velmi šťastný, protože jsem s týmem a připravený znovu válčit. Byly to tvrdé tři měsíce, tři měsíce těžké dřiny, tři měsíce přemýšlení o mém zranění dvacet čtyři hodin denně," svěřoval se López.

Přítomnost někdejšího španělského reprezentanta bude pro Mallorcu vítaným posílením, zvlášť když prohrála poslední tři utkání v řadě. "Tým se vždy snažil všemi silami," brání své kolegy López. "Výsledky nebyly takové, jaké bychom si přáli, doufejme, že tento týden změní všechno a začneme vítězit. Musíme už vyhrát, protože se nacházíme v delikátní situaci. Žádné výmluvy, musíme jít za výhrou." K tomu by mohly pomoci i nové posily Alan Hutton a Fernando Tissone, kteří dorazili na hostování z Aston Villy, resp. janovské Sampdorie.

A třebaže obě nové tváře dorazily teprve nedávno, stihly již okouzlit svého nového spoluhráče Antonia Lunu. "Tissone je agresivní hráč, který týmu dodává charakter," začal s popisem Luna. "Hutton je také agresivní, ostatně jako všichni britští hráči, a je to velmi úspěšné posílení."

Real Sociedad tak nečeká nic lehkého, ovšem i přesto se jeho záložník Rubén Pardo na zápas těší. Baskický klub je teď v dobrém rozpoložení, téměř neprohrává a nedávno si dokonce užil skalp věhlasné Barcelony. S Mallorcou však první letošní zápas prohrál 1:0 a má tak co vracet. "Je jasné, že proti našim rivalům se poslední dobou klubu příliš nevedlo, v neděli to musíme změnit a dosáhnout důležitého vítězství," prohlásil Pardo. "Myslím, že ostatní týmy už vědí, že Anoeta není lehko dobyvatelný stadion, s tím hodláme pokračovat dobrou obranou a vyčkáváním na brejky. Mallorca se podle mého bude snažit o stejnou hru, uvidíme, kdo bude úspěšnější."
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Celta Vigo  (sobota 16:00)
Situace ve spodní části tabulky španělské nejvyšší soutěže je, ostatně jako vždy, pořádně zamotaná, v podstatě až od jedenácté Sevilly si nikdo nemůže být absolutně ničím jistý a bojovat se bude až do poslední vteřiny. Důležitý tak bude nyní každý vzájemný souboj ohrožených týmů, a v jednom takovém se proti sobě postaví Osasuna a Celta Vigo.

Bude to vlastně klasický záchranářský souboj "o šest bodů". Nepůjde o krásu, o styl a o podobné věci, kterými se zatěžují jiné, lepší týmy. Na to bude ve hře až příliš mnoho. Domácí vstupují do dvaadvacátého kola z nelichotivé, osmnácté pozice, když od záchrany je dělí dva body. Ony dva body ztrácí na dvojici Granada - Celta, a právě druhý jmenovaný tým přijede do Navarry v sobotu.

A to s vědomím, že na půdě Osasuny se mu daří nad výsost skvěle. Pokud vezmeme v potaz jen duely z tohoto tisíciletí, s tím, že nějaký čas strávili Celestes mimo prvoligovou elitu, celkem na stadionu Reyno de Navarra hráli šestkrát, a hned čtyřikrát slavili plný bodový zisk. To mimochodem činí z tohoto výjezdu pro Celtu ten bodově nejúspěšnější a nejoblíbenější... Nyní cestuje Celta do Pamplony poprvé od svého návratu do Primery, první letošní vzájemný souboj už přitom mají oba celky za sebou, tým z Viga vyhrál doma 2:0.

Domácí si před týdnem dokonale vyzkoušeli, jaké je to střetnout se s Lionelem Messim v plné parádě. Argentinský kouzelník překonal Andrése hned čtyřikrát, jednu trefu přidal Pedro a Barcelona vyhrála jasně 5:1. Předtím slavila Osasuna vzácné vítězství, když udolala Deportivo a odrazila se tak blíže záchraně. Té by mohly pomoci také nové lednové posily - na hostování z Chile dorazil Silva, ze Sportingu zase Miguel de las Cuevas a přišel také náhradní gólman Ricardo. Domácí se však budou muset vyrovnat s odchodem jedné z opor - do Swansea zamířil Roland Lamah.

Celta se v posledních týdnech trápí, nevyhrála už čtyřikrát po sobě a získala přitom všehovšudy pouze dva body. Nejdůležitější pro hosty však je fakt, že v týmu minimálně do konce sezony zůstává hvězdný Iago Aspas, a ještě ke všemu už je plně zotaven ze svých předchozích šrámů a je tak připraven nastoupit. A dostal po svůj levý bok zajímavou posilu, na hostování z opcí přišel do Celty Daniel Pranjić. Opačnou stranu hřiště zase posílil navrátilec Orellana, odešel pak pouze Abalo - do Beiry Mar.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Andrés - Bertrán, Rubén, Dlaňo, Damía - Puňal, Lolo - Cejudo, Nino, Armenteros - Sola
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Varas - Bellvis, Cabral, Demidov, Lago - Oubiňa, López - De Lucas, Bermejo, Pranjić - Aspas
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Deportivo La Coruña  (sobota 18:00)
Souboj dvou týmů lačnících po vítězství nabídne zápas Getafe s Deportivem La Coruňa. Zatímco madridský celek se bude stůj co stůj snažit ukončit svou sérii bez výhry, hosté jsou na samém dně tabulky se čtyřbodovou ztrátou na záchranu.

Ona šňůra remíz a porážek Getafe se táhne již devět zápasů a minulý týden ji jen přiživil. V městském derby utrpělo Getafe debakl 4:0 od Realu Madrid a pomalu se začíná ohlížet přes rameno kvůli boji o záchranu. Na něj ještě stále drží osmibodový náskok, ovšem záložník Borja Fernández se těmto starostem chce vyhnout, jak jen to půjde.

"K nejlepší formě máme daleko, ale je třeba se přes to dostat. Pokud se tak povede už v sobotu, tím lépe. Deportivo klopýtá a my toho musíme patřičně využít. Nemůžeme se ohlížet na nikoho dalšího, děláme vše jen pro sebe," pokračoval Borja. "Nikdo nám nic nedá zadarmo a my ze současné situace potřebujeme nutně vybruslit."

Nicméně sám dvaatřicetiletý matador dost možná do zápasu ani nezasáhne, neboť na soupisku se z Afrického poháru národů vrací Mehdi Lacen a Abdel Barrada. Po několika týdnech absence může rovněž manažer Luis García počítat s Pedrem Leónem, který se zotavil z poranění kolene. Vzhledem k trestu Torrese s Lopem lze očekávat přeskupení obrany domácích a zařazení Alexise na stopera, zatímco nalevo si odbude premiéru Sergio Escudero.

Jak už Borja předeslal, hosté z La Coruni jsou momentálně ještě v horším rozpoložení než Getafe. Poslední dvacáté místo a k tomu vážné problémy se složením obrany rozhodně nepřidávají na optimismu. Trenér Paciencia totiž může počítat pouze s jediným zdravým stoperem, neboť Aythami s Marchenou jsou oba zranění, a tak může vedle Zé Castra zaskočit záložník Vásquez.

"Není to zrovna něco, co bychom si přáli," připustil Domingos Paciencia. "Je škoda, že máme tyto potíže s obranou v takto důležitý a obtížný moment. Nemůžeme se schovávat, protože víme, že situace není dobrá, ale za současných okolností musíme být především silní s vědomím, že je pořád dost času na obrat."

"Getafe hraje s dvěma útočníky, kteří velmi tvrdě dřou a roztahují hru. Je to tým, který nehraje nijak složitě, naopak s citem a dobře, takže nás nečeká nic lehkého," varuje hostující trenér.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, Alexis, Rafa, Escudero - Torres, Lacen - Barrada, Castro, Gavilán - Álvaro
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubía - Pablo, Insúa, Castro, Sílvio - Aguilar, Bergantiňos - Gama, Santos, Pizzi - Riki
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Levante UD  (sobota 20:00)
Sobotní program Primera División nabídne střetnutí Espanyolu s Levante, přičemž hostující celek z Valencie půjde do zápasu posílen o Roberta Aquafrescu, jenž v přestupovém období přišel z italské Bologně.

Levante poslední dobou sužovaly právě potíže se zakončením, což má italský útočník vyřešit jednou provždy. Po poněkud neurovnaném období, kdy v posledních sedmi zápasech hosté čtyřikrát zvítězili a třikrát prohráli, bude utkání na Espanyolu prvním pokusem o konzistentnější výkony. Bodové ztráty v nich zapříčinila především neschopnost vstřelit branku, jak tomu bylo hned ve třech případech.

O to by se měl postarat právě pětadvacetiletý Aquafresca, jenž doufá, že změna prostředí mu prospěje. "Mnoho italských hráčů jako Massimo Volta nebo Marco Storari hráli zde, a ačkoli jsem s nimi nehovořil osobně, každý mi říkal, že tohle je dobré místo, skvělý klub a krásné město," prohlásil na úvod Aquafresca. "Dávám své schopnosti týmu a doufám, že se ukážou rozhodujícími. Nedával jsem poslední dobou mnoho branek, ale doufám, že tady to bude jiné," dodal.

Domácí Espanyol bude bez potrestaného Víctora Sáncheze i Javi Lópeze usilovat o prodloužení současné dobré formy. "Los Pericos" si ze zápasu nic neodvezli pouze jedinkrát z posledních osmi od doby, co se vedení klubu ujal Javier Aguirre, a díky tomu se posunuli mimo sestupové pásmo, od nějž si udržují čtyřbodový náskok. Mubarak Wakaso a Christian Gómez jsou další dva hráči, jejichž služby v zápase s Levante nebudou k dispozici, ale na druhé straně se po potížích se zády vrací na soupisku Raúl Baena.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Rodríguez, Colotto, Moreno, Capdevila - Forlín, Baena - García, Verdú, Simao - Stuani
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - López, Rodas, Navarro, Juanfran - Diop, Iborra - Valdo, Barkero, García - Martins
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Real Madrid  (sobota 22:00)
Máme za sebou polovinu semifinálových bojů španělského královského poháru, do té druhé bude ovšem Real Madrid vstupovat z pozice drobného outsidera. Ještě než se však v dalším El Clásiku pokusí vyhrát na Nou Campu a urvat pro sebe důležitý postup, musí Bílý balet absolvovat také náročný ligový výjezd. Mourinhovy hochy přivítá Granada, silně nepříjemný to celek...

A protože Atlético v minulém kole ztratilo, když podlehlo Athleticu vysoko 0:3, přibližuje se Real Madrid druhému místu, o který zřejmě ještě svedou oba madridští konkurenti pořádně tuhý boj. V tuto chvíli ztrácí slavnější z dvojice čtyři body, a tak je jisté, že i v případě pozitivních okolností zůstane po tomto kole na třetí pozici, může ovšem zase něco ukrojit ze svého manka.

K tomu ale bezpodmínečně musí zvítězit v Granadě, Andalusie ovšem není místem, kam by se pro body jezdilo zrovna snadno. To ostatně poznal v minulé sezoně i Real Madrid, když při svém prvním výjezdu na hřiště svého soka zachraňovali Merengues vítězství 2:1 až dvěma góly v samém závěru zápasu.

Nyní je situace trochu odlišná, Real totiž zatím letos nesbírá body jako na běžícím páse a má více problémů než věcí, které se mu povedly. Hodně diskutabilní je v tomto ohledu středeční zápas, v němž Real přivítal v prvním semifinále španělského poháru Barcelonu a po boji nakonec získal alespoň remízu 1:1. Před odvetou, která je na programu až na konci února, tak má o něco výhodnější pozici katalánský celek, pro madridské fotbalisty je přitom zisk této trofeje tak trochu nutností, vzhledem k jejich ligovému postavení...

Za co si může Mourinho gratulovat, to je alespoň zlepšující se zdravotní stav svých hráčů. Pro sobotní duel už by měl být připraven alespoň Coentrao, svůj ligový debut v dresu Realu si pak odbyde gólman Diego López a vyloučena není ani účast na lavičce v podání další nové posily, záložníka Casemira. Granada má za sebou úspěšný lednový přestupní termín, který však odnesl kouč Anquela. Toho na lavičce nahradil Lucas Alcaraz, a počítat bude moci také s trojicí zajímavých posil - k dispozici mu budou Recio, Aranda i Buonanotte.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, López, Mainz, Siqueira - Iriney, Recio - Torje, Brahimi, Orellana - Ighalo
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Ramos, Varane, Albiol, Coentrao - Khedira, Alonso - Di María, Modrić, Ronaldo - Higuaín
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Athletic Bilbao  (pátek 21:30)
Španělská nejvyšší soutěž o sobě dá opět vědět už v pátek, tentokrát se proti sobě v předehrávce dvaadvacátého kola Primery postaví celky Valladolidu a Athleticu. Domácí jsou do zápasu z lepší výchozí pozice, jdou desátí, Baskové ovšem ztrácí jen tři příčky, stejný počet bodů a navíc se v minulém kole nastartovali vysokou výhrou nad Atlétikem... Kdo uspěje?

A na scénu se tak znovu vynořily představy o lepších zítřcích hostujícího týmu. Athletic se celou sezónu trápí, stále nemůže najít optimální rytmus, díky němuž by Lvi dokázali získat několik po sobě jdoucích přijatelných výsledků, takováto vzpruha ovšem může celému mužstvu enormně pomoci. Poté, co mezi sedmnáctým a devatenáctým kolem na přelomu roku Bilbao třikrát v řadě prohrálo, leccos naznačilo už remízou na půdě silného Betisu a před týdnem se pak vše dovršilo.

Smlsnout si na Atlétiku poměrem 3:0, to se vskutku nepodaří jen tak někomu. Vlastně abych to upřesnil, letos se to nepovedlo ještě vůbec nikomu, nejvíce se přiblížila Barcelona, která porazila madridský celek 4:1. Baskové předvedli před týdnem opravdu famózní výkon, podtržený třemi góly po přestávce, trefili se San José, Susaeta a De Marcos.

Hosté si navíc rozhodně nemají na co stěžovat ani co se týče přestupového okna, do klubu sice nepřišel ani jediný Bask, to je však zřejmě ještě důležitější je ale fakt, že žádná z opor tým neopustila. A pozitivně vlastně může být vnímáno i to, že tak v létě učiní Fernando Llorente, po známých skutečnostech v Athleticu tak trochu vyvrhel. Kromě toho už vedení baskického mužstva jen dojednalo prodloužení smlouvy s Laportem.

Příliš aktivní nebyli v lednu ani domácí, pro něž jasnou prioritu činila snaha o udržení hvězdného Patricka Eberta. To se nakonec podařilo, ba co víc, Valladolid k němu přivedl dalšího Němce - ze švédského Örebro dorazil útočník Valdet Rama. Ten by měl kastilskému týmu pomoci do konce sezony, ve které se zatím Valladolidu vede nad očekávání dobře. Naposledy sice domácí podlehli Levante, předtím ovšem dokázali ve dvou duelech vyválčit plných šest bodů, což dává dohromady už osmadvacet a tedy pohodlnou desátou příčku ligové tabulky. Může být ale ještě lépe, případné vítězství nad Athleticem posune Valladolid před Real Sociedad. Nebude u toho ale právě Ebert, jenž je mimo hru s poraněným tříslem.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hernández - Rukavina, Rueda, Valiente, Peňa - Rubio, Sastre - Bueno, Óscar, Omar - Manucho
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, San José, Laporte, Aurtenetxe - Gurpegi, Herrera - Susaeta, De Marcos, Muniain - Aduriz
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona21191171:2458
2.Atlético Madrid21152442:2147
3.Real Madrid21134454:2043
4.Málaga CF21105633:1935
5.Real Betis21112831:3335
6.Rayo Vallecano21111930:3634
7.Valencia CF21103830:3433
8.Levante UD21103826:3033
9.Real Sociedad2186732:2830
10.Real Valladolid2184930:2728
11.Sevilla FC2175927:2926
12.Getafe CF2175925:3526
13.Athletic Bilbao21741027:4025
14.Real Zaragoza21721221:3023
15.Espanyol Barcelona2157923:3222
16.Celta Vigo21551121:2620
17.Granada CF21551118:3220
18.CA Osasuna21461117:2618
19.RCD Mallorca21451222:3917
20.Deportivo La Coruña21371126:4516
Zbývající zápasy
03.02. 21:00Atlético Madrid - Real Betis

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele