Primera División - preview 21. kola

24.01.2014, 08:33, aktualizováno 27.01.2014, 08:54
Previews
Program jednadvacátého kola zakončí tradiční pondělní dohrávka, v níž tentokrát změří síly Real Sociedad a Elche. Favorit zápasu je jasný, baskické mužstvo znovu bojuje o evropské poháry, zatímco nováčka soutěže čeká obtížná druhá polovině sezóny, v níž bude hrát i holou záchranu...
Real Sociedad - Elche CF  (pondělí 22:00)
Real Sociedad zažívá další podařenou sezónu, ve které bojuje o poháry. A svoji situaci si může vylepšit dnešním domácím zápasem, v němž přivítá nováčka z Elche, které má naopak zcela jiné starosti a musí se v tabulce dívat hlavně pod sebe.

La Real má za sebou dva nepříliš podařené zápasy na venkovních hřištích. Nejprve si přivezl remízu 2:2 z půdy Getafe a předtím inkasoval pětibrankový direkt ve Villarrealu, tedy od přímého konkurenta. Baskické mužstvo těmito dvěma výsledky přerušilo pětizápasovou šňůru vítězství, která ho vynesla až na současnou šestou pozici.

Mužstvo Jagoby Arrasateho si spravilo chuť ve středu pohárovou výhrou nad Santanderem, po níž má nakročeno do semifinále Copy del Rey. Proti Elche bude chtít Real Sociedad potvrdit domácí formu, chybět mu u toho nicméně budou zranění Dani Estrada, De la Bella, Elustondo a Granero.

Momentální formu lepší než dnešní soupeř má překvapivě Elche, které remízou se Sevillou nejprve ukončilo sérii čtyř proher v řadě a poté konečně také vyhrálo, když si doma poradilo s Rayem Vallecano. Tím přímému konkurentovi uteklo na rozdíl šesti bodů a nyní je na sedmnáctém, tedy posledním nesestupovém místě.

"Budeme čelit velmi těžkému soupeři. Musíme hrát se stejnou intenzitou a zaujetím jako v minulých zápasech. Poslední vítězství nad Rayem nám dodalo sebejistotu," hlásí uruguayský obránce Damián Suárez, který doléčil kotník a dnes bude schopen nastoupit. Jeho trenér Fran Escriba nemá na marodce žádného svěřence.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, Ángel - Bergara, Pardo - Vela, Prieto, Griezmann - Agirretxe
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Toño - Suárez, Botía, Lombán, Albácar - Pérez, Sánchez - Gil, Coro, Ñíguez - Boakye
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Getafe CF  (neděle 12:00)
Nedělní program jednadvacátého kola otevře v poledne Almería s Getafe. Domácí nováček potřebuje nutně bodovat, aby znovu uniknul ze sestupové zóny, kam jej přinejmenším dočasně odsunul Valladolid, hosté zase usilují o návrat na cestu za poháry.

Getafe momentálně ztrácí na první pohled propastných devět bodů na příčky, které zaručují kvalifikaci do Evropské ligy. Tuto ztrátu zapříčinila hlavně nedávná série pěti utkání bez vítězství, ovšem poslední kolo bylo přece jen znakem, že se vše obrací k lepšímu. Madridský celek totiž nepoložilo ani brzké dvoubrankové manko proti favorizovanému Realu Sociedad, ani následné dohrávání v deseti, a remizoval nakonec 2:2.

"Myslím, že se všemi dostupnými hráči, které máme, se Getafe může kvalifikovat do Evropy," tvrdí útočník Getafe Ciprian Marica. "Ukázali jsme, že na to máme a pokud budeme nastupovat jako tým a ne jako individuality, zvládneme to." "Nemá cenu se ohlížet zpátky. Proto je v Almérii důležité nastoupit se stejným nadšením a herní intenzitou jako vždy. Věřím, že můžeme bodovat," dodává rumunský kanonýr.

Almería vstupovala do tohoto kola na sedmnácté pozici, pouze tři body od sestupového pásma. Sobotní výhra Valladolidu tak momentálně ligového nováčka odsunula kvůli horšímu skóre o příčku níže, a tak tlak ještě narůstá. Klub mimo jiné v tomto přestupovém období opustil brankář Oscar Ustari, jenž se s klubem domluvil na ukončení kontraktu a jako volný hráč přestoupil do Anglie, konkrétně prvoligového Sunderlandu. Jeho místo v kádru zaujal mladý Julian Cuesta, jenž do konce sezony v Almérii hostuje ze Sevilly.

Dvaadvacetiletý gólman se na úvodní prezentaci popsal jako "velmi vysoký a pracovitý brankář s podobnými vlastnostmi jako Courtois" (brankář Atlética Madrid). Cuesta se také těší na sbírání zkušeností od svého staršího kolegy Estébana, ovšem dodává: "Přišel jsem sem s ním rovnou soupeřit."

Útočník Rodri podle všeho do tohoto zápasu nenastoupí kvůli potížím s levým kotníkem, zato záložník Hans Martínez by se mohl znovu objevit na soupisce po potížích s lýtkem.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier - Verza, Azeez - Vidal, Soriano, Barbosa - Jonathan
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, López, Rafa, Lago - Míchel, Mosquera - León, Sarabia, Castro - Marica
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Do Pamplony přijede v rámci jednadvacátého kola La Ligy bojovat o body Athletic. Domácí Osasuna chce dobrým výsledkem potvrdit zlepšenou formu a udržet si v novém roce neporazitelnost. Athletic si však nutně potřebuje zpravit reputaci z venkovních zápasů a obhájit proti dotírajícímu Villarrealu čtvrtou pozici.

Pamplonští za sebou mají skvělou sérii pěti zápasů bez porážky, která jim vynesla posun až na čtrnáctou pozici, šest bodů od nechtěného sestupového pásma. Tým třiačtyřicetiletého kouče Javiho Gracii nemusí ani mrzet vypadnutí ze španělského poháru po dvojzápase s Realem Madrid. Jeho klub totiž hraje vytoužený střed tabulky a navíc mu vedení přivedlo do týmu talentovaného útočníka Mamadou Koného.

"Moc se mi líbí, že je zatím El Sadar naší pevností a naše barvy tady dominují. Jsem přesvědčen, že proti Athleticu zažijeme těžký večer, ale věřím, že bude mít šťastný konec," uvedl na tiskové konferenci Javi Garcia, jemuž budou v utkání scházet Sisi a Nino. Otazník visí i nad startem záložníka Raoula Loé.

Bilbao se pomalu přesvědčuje, jak moc fouká na příčkách nejvyšších. Baskovové drží zatím čtvrtou příčku jen o dva body před Villarrealem hlavně díky svým domácím zápasům. Na hřištích soupeřů totiž mužstvo vedené Ernesto Valvedem uhrálo zatím jen deset bodů a patří v tomto ohled k průměru ligy. Po dvou domácích výhrách, v nichž Los Leones nastříleli deset branek, by ale Athletic mohl překročit svůj stín a prokletí venkovních zápasů zlomit. K tomu jim však nejspíše nepomohou zranění Toquero, Muniain a Albizua.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Damiá, Arribas, Loties, M. Bertrán - F. Silva, Puňal - Armenteros, D. Las Cuevas, Á. Cejudo - O. Riera
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Balenziaga, Laporte, Gurpegi, Iraola - M. Rico, Iturraspe - I. Gómez, Ander, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
V šest hodin večer bude na stadionu Vallecas k vidění madridské derby mezi Rayem Vallecanem a Atléticem Madrid. Zatímco domácí bojují o holé přežití v nejvyšší soutěži, Atlético potřebuje zvítězit, aby se udrželo v přímém kontaktu s dvojkou španělských gigantů.

Sobotní výhra Realu Madrid nad Granadou znamená, že se Real alespoň dočasně vyhoupl do čela tabulky s dvoubodovým náskokem na Barcelonu s Atléticem. Svěřenci Diega Simeoneho navíc mají nejvyšší čas na to, aby znovu brali všechny body, to se jim totiž v předchozích dvou ligových kolech nepovedlo. Byť šlo o těžká utkání s Barcelonou a Sevillou. Co se nepovedlo v lize, vynahradili si "Atleti" alespoň v Copa del Rey, kde ve středu v prvním zápase čtvrtfinále porazili Athletic 1:0 brankou Godína.

Dalším milníkem, který hosté ideálně budou chtít překonat již nyní, je znovunalezení střelecké formy Diega Costy. Brazilský útočník se španělským pasem totiž zasekl svůj brankostroj již šest utkání po sobě a stále v lize nemůže překonat hranici dvaceti zásahů. Díky Costově střeleckému suchu se ve vedení tabulky střelců osamostatnil Cristiano Ronaldo, jenž má nyní s dvaadvaceti góly na svého nejbližšího pronásledovatele náskok tří branek.

Letošní sezona se pro Rayo nevyvíjí dvakrát slibně. Devatenácté místo není oblastí, kde by se klub z madridského předměstí chtěl pohybovat, navíc se úspěch v minulých týdnech nedostavil ani v poháru. Osmifinále lépe zvládnulo Levante díky výhře 1:0 v druhém zápase po první bezbrankové remíze, a tak může Vallecano z posledních týdnů těšit pouze výhra na půdě tápajícího Getafe. To však nebylo nijak velké překvapení, zrovna na svého dalšího městského soka se totiž Rayu dlouhodobě daří. Atlético Madrid bude nyní jiný šálek kávy.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Arbilla, Saúl, Nacho - Trashorras, Baena - Lass, Castillo, Viera - Bueno
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Manquillo, Miranda, Godín, Luís - Sosa, Gabi, Tiago, Turan - Villa, Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.75 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Málaga CF  (neděle 21:00)
La Liga střídá svého vládce, díky sobotní výhře nad Granadou se do čela dostal Real Madrid. Ve hře o první místo jsou ale stále ještě Atlético Madrid a především Barcelona. Blaugranas sice nezažívají ideální časy na poli klubové reputace a politiky, ale stále jsou jasným favoritem na zisk mistrovského titulu.

V tomto týdnu se Barcelona opět dostala do zájmu médií, ale určitě ve smyslu a odvětví, o které by stála. Její dosavadní prezident pod tlakem veřejnosti odstoupil, aby očistil jméno své i svého klubu. Barcelona byla obviňována ze zpronevěry peněz, středobodem bulvárního i soudního zájmu se samozřejmě stal přestup mladé hvězdy Neymara. Krátce si shrňme, co všechno pod vedením prezidenta Sandra Rosella Barcelona dokázala. Na tiskové konferenci před oficiálním vyjádřením Rosell dokonce prohlásil, že on i jeho rodina se v minulosti museli potýkat s pokusem o napadení a s vyhrožováním. Fanoušci Barcelony ale budou na jeho vládu vzpomínat spíše s díky.

Sandro Rosell mohl jako hlavní představitel katalánského klubu oslavovat dva tituly v La Lize, třikrát zvítězil v ligovém Superpoháru a k tomu přidal ještě výhry v Lize mistrů, Mistrovství světa klubů, Copa del Rey a Evropském superpoháru. V minulém ročníku předstihla Barcelona svého nejbližšího konkurenta v La Lize o celých patnáct bodů. Letošní ročník ale slibuje mnohem napínavější podívanou. Kromě tradičního rivala Realu se Barceloně postavil také druhý madridský tým. Také Atlético mohlo využít šance v minulém kole, ale neporadilo si se Sevillou. Málagu navíc neuvítá stoper Carles Puyol, který po srážce s útočníkem Davidem Barralem musí přečkat lehké zranění chodidla.

Na místě tradičního kapitána by se měl objevit Argentinec Javier Mascherano, který nemá s pozicí stopera žádné větší potíže. V základní sestavu bude doufat také mladíček Cristian Tello, který naposledy hattrickem sestřelil Levante. Odchovanec slavné La Masie si podle slov trenéra Gerarda Martina vede dobře již delší dobu: "Tello na sobě hodně pracuje a pohárový úspěch to jen dosvědčuje. To je skvělá zpráva nejen pro něj, ale rovněž pro celou Barcelonu. Je dobře, když mladý hráč získává sebevědomí a zkušenosti," uvádí Martino.

Málaga se sice na rozdíl od Barcy potácí na patnáctém místě, ale přesto nebude snadným soupeřem. Tým trenéra Bernda Schustera sice nezáří, ale rozhodně disponuje kvalitními hráči a případná výhra proti slavnému soupeři by byla pouze vítaná. To alespoň tvrdí zkušený střelec Roque Santa Cruz, který na tiskové konferenci dostal příležitost vyjádřit se k situaci v kabině a na hřišti.

Paraguayský veterán vzhledem ke svému soupeři poznamenal: "Na Camp Nou budeme mít opravdu hodně málo příležitostí - očekávám, že nás domácí do hry moc pouštět nebudou. Proto musíme každou z nich využít na sto procent, pokud chceme Blaugranas porazit. Je dobře, že se nám poslední dobou daří alespoň vytvářet si dostatek šancí, když už jejich proměňování bylo problémem. I pro mne osobně to bude velmi důležité a speciální utkání. Trenér Tata Martino je člověk, kterého obdivuji i jako profesionála. Také Barcelona má můj respekt. Celá ligová sezona je pro nás velkou výzvou, protože se nám nedaří a chceme střílet víc branek. Teď to musíme zkusit, ale nebude to jednoduché. Přece jen nás čeká nejlepší klub na světe," složil Santa Cruz oponentovi kompliment. Trefí se někdejší hráč Bayernu Mnichov či Blackburnu Rovers právě do sítě týmu, který nejvíc obdivuje?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Sánchez, Ferreira, Antunes - Camacho, Tissone - Samuel, Duda, Eliseu - Santa Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.07 - 11.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Granada CF  (sobota 16:00)
Real Madrid na třetí příčce La Ligy rozhodně nevzdává boj o titul a po minulém zaváhání obou svých soupeřů by si rád připsal další úspěch. Pokud zvítězí na domácí půdě proti Granadě, dokonce se (byť jen na pár hodin) posune na čelo tabulky.

Od úvodu sezony se Bílý balet musí vypořádat s nástupem Barcelony, která tradičně útočí na první příčku, a nově také městského rivala Atlética. Tomu se po dlouhých letech dvouvládí arcirivalů podařilo prolomit jejich nedostižnost a zdatně jim sekunduje. Doslova, neboť nyní se nachází na skvělé druhé příčce. Po minulém kole se dokonce mohlo usadit v postavení lídra, ale konečná remíza se Sevillou jeho oslavy pozastavila. Nyní má tedy šanci další z madridských týmů.

V sobotu odpoledne by si Real Madrid rád připsal důležitou výhru, kterou by ještě rozdmýchal tlak vyvíjený na oba další konkurenty. Barcelonu čeká Malaga, Simeoneho tým zase přijede na půdu Raya Vallecana, a to o téměř 24 hodin později. Bílý balet má tedy jedinečnou šanci dostat se do čela pomyslného pelotonu a za každou cenu jí chce využít. Za všechny své spoluhráče vyjadřuje pohnutky celé kabiny obránce Álvaro Arbeloa, který deníku AS sdělil: "Musíme využít šanci, která je nám nabízena, abychom vyvinuli tlak na své nejbližší protivníky a týmy za námi. Cítíme se skvěle a daří se nám, dokonce jsme kousek po kousku zmenšili náskok Barcelony a Atlética. V té nejdůležitější části sezony tedy máme dobrou formu a vše potřebné k úspěchu. Atlético také prožívá skvělou část, Diego Costa je úžasný a rozdílový hráč, ale všichni víme, že naším hlavním nepřítelem není nikdo jiný než Barcelona," říká reprezentační bek Arbeloa.

Všechny triumfy má Real Madrid ve svých rukách. Nejenže jeho konkurenti remizovali, zatímco on si s rozdílem pěti branek poradil s Realem Betis, ale navíc protáhl sérii zápasů bez obdržené branky na šest v řadě. Pokud jde o domácí prostředí, na stadionu Santiago Bernabéu prohrál Real pouze jeden jediný zápas a to v minulém roce. Granada prohrála obě svá předchozí klání na této půdě, první z nich poměrem 5:1, v dalším utkání inkasovala tři branky. Jinak se ale andaluskému týmu daří nad očekávání a díky pouhým třem prohraným utkáním na půdě soupeře se vyhřívá v klidném středu tabulky.

Trenér Lucas Alcaraz, který svou trenérskou kariéru začínal právě v rodném městě Granada před více než devatenácti lety, je toto utkání něčím opravdu vzácným. "Musíte se trochu vyburcovat, více než obvykle. Chci poděkovat všem v klubu, se kterým jsem se za ta léta potkal. Faktem je, že pro tak provinční klub, jako jsme my, se jedná o úžasný zážitek. Musíte poděkovat zejména prezidentu Quiquemu Pinovi a řediteli Juanu Carlosovi Corderovi, protože pro klub odvádí skvělou práci. To jsou lidé, kteří pomohli Granadě až do první ligy a teď se nám střety s Barcelonou či Realem Madrid jeví jako samozřejmost. Já ale chci brát každý zápas jako něco speciálního a jsem rád, že můžu být u toho. A pokud zahrajeme na hranici našich možností, kdo ví, co se může stát?," pokládá trenér Alcaraz řečnickou otázku. Lucas Alcaraz se navíc bude moci spolehnout na služby některých nových posil, zejména Tiaga Lloriho, který bude v Granadě působit půl roku coby hostující hráč z anglického Liverpoolu. Připíše si start proti věhlasnému Realu Madrid?
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić, Alonso, Di María - Bale, Benzema, Ronado
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Mainz, Murillo, Angulo - Recio, Iturra, Brahimi - Pereira, El Arabi, Piti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.05 - 15.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Villarreal CF  (sobota 18:00)
Další důležitý krok v cestě za pohárovým umístěním čeká Villarreal na půdě sestupem ohroženého Valladolidu. Domácí však potřebují všechny body stejně nutně, jako jejich favorizovaný soupeř, ne-li ještě víc. V sázce nyní je i budoucnost trenéra Martíneze.

Osmnácté místo s tříbodovou ztrátou na první nesestupovou příčku není nijak lichotivým postavením, zvláště když vezmeme v potaz mizernou formu Valladolidu z posledních měsíců. Jen šest získaných bodů z deseti ligových kol má za následek spekulace médií, zda ve Valladolidu přece jen nedojde na odvolání Juana Ignácia Martíneze.

"Jediným cílem je momentálně vyhrát tuto sobotu proti Villarrealu, nemůžeme se soustředit na nic jiného," nabádá k maximální koncentraci Martínez. "Jsou velmi nepříjemným soupeřem, takticky vyspělí, disciplinovaní a zápasy hrají ve vysokém tempu. Věřím tomu, že to i tak zvládneme, ale k tomu popravdě potřebujeme předvést lepší výkony než posledně."

Impulzem pro povzbuzení Valladolidu by mohla být i vhodná aktivita na přestupovém trhu. Čím dál více na spadnutí se zdá hostování stopera Stefana Mitroviće z lisabonské Benfiky, což by mělo pomoci děravé obraně Los Pucelas, která v posledních dvou zápasech inkasovala hned osmkrát. To Villarreal se může pyšnit třetí nejlepší obranou ligy, jednadvacet obdržených gólů dostal doposud mimo jiné i slavný Real Madrid a lepší jsou pouze vedoucí Barcelona s Atléticem Madrid.

Žlutou ponorku navíc provází i výtečná forma - tři vítězství v řadě drží Villarreal na pátém místě jen s dvoubodovým odstupem na čtvrtý Athletic. Brankář Sergio Asenjo věří, že dosavadní úspěchy mohou dát základ skvělému konečnému umístění, které leckoho zaskočí. "Liga má velmi vysoký standard, a tak je náročné udržet si čistá konta, ovšem pokud vydržíme v dosavadní práci a zaujetí, můžeme skončit mnohem výše, než se původně očekávalo."

Čtyřiadvacetiletý brankář, jenž ve Villarrealu hostuje z Atlética Madrid, své fotbalové začátky prožil právě ve Valladolidu. "Bude to pro mne zápas plný emocí. Vyrostl jsem zde jako hráč i člověk, takže pro ně cítím zvláště silné pouto, ale i tak nechám na hřišti všechno, abych bránil svůj klub a vybojoval tři body," dodává Asenjo. Jeho spoluhráč Cani zůstává i nadále mimo hru, stejně jako Pablo Iňiguez a Aleksandar Pantić. Na druhé straně do zápasu nezasáhnou Valiente, Alcatraz, Sastra i útočník Osorio.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Rukavina, Rueda, Peňa, Bergdich - Pérez, Rubio, Rossi - Ebert, Guerra, Óscar
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Dorado, Costa - Aquino, Trigueros, Bruno, Gómez - Uche, Giovani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Espanyol Barcelona  (sobota 20:00)
Jednadvacáté kolo La Ligy proti sobě svede mužstvo Valencie a Espanyol Barcelona. Domácí Netopýři by ze všeho nejraději odčinili nemastný výkon z posledního utkání s Malagou a po dvou kolech opět bodovali naplno. Katalánci však budou právě proti Valencii obhajovat osmou pozici a případné vítězství je může přiblížit na dostřel sedmé Seville.

Domácí tým neprožívá zrovna ideální období. V průběhu týdne vypadli svěřenci Juana Antonia Pizziho ze španělského poháru a v lize už dva zápasy nevyhráli. Lepší zítřky však slibuje Valecijským vyhlídka na nového majitele. Bankia, rozhodující hráč nad osudem zadluženého klubu, nedávno odmítla velkorysou nabídku singapurského obchodníka Petera Lima s tím, že jiní zájemci nabídli lepší podmínky.

Pevnou pozici má i trenér Pizzi, kterému vedení dokázalo vyjednat příchod Eduarda Vargase z Neapole a navíc se nejspíš pětačtyřicetiletému kouči podaří udržet dosavadní mužstvo kompletní. "Právě teď jsem stoprocentně přesvědčený, že žádné hráče nepustíme. Kádr máme velmi úzký, proto je pro nás každý hráč absolutně důležitý," odvrátil Pizzi spekulace o odchodu mladého záložníka Sergia Canalese.

Výsledky Espanyolu v poslední době nejvíce připomínají horskou dráhu. Nevyrovnané výkony a nemohoucnost v koncovce zatím nejvíce sužují tým vedený mexickým koučem Javierrem Aguirrem. Espanyol v sedmnáctém kole doma přestřílel Valladolid v poměru 4:2, aby poté prohrál s Osasunou 0:1 a po zlepšeném výkonu doma opět padl stejným výsledkem s Realem Madrid. Poslední vítězné utkání se Celtou Vigo by však hostům mohlo dodat potřebnou sebedůvěru, přestože Espanyol v posledních třech zápasech vstřelil pouze jediný gól.

Juan Antonio Pizzi nejspíš nepostaví do základní sestavy Feghouliho a Postigu, kteří v týdnu prodělali virová onemocnění, zato se však může těšit z uzdravení Jérémyho Mathieua. Hostující trenér Aguirre by naopak mohl postrádat zraněného Davida Lópeze a také Joana Capdevilu a Manu Lazaroteho.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
D. Alves - Guardado, Mathieu, R. Costa, J. Pereira - Parejo, O. Romeu - Piatti, Jonas, Banega - P. Alcácer
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Fuentes, H. Moreno, Colotto, J. López - Simao, Abraham, V. Sánchez, Stuani - S. García, J. Cordóba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Levante UD  (sobota 22:00)
Sobotní porci utkání jednadvacátého kola Primera División zakončí souboj mezi Sevillou a Lavante. Domácí hráči si brousí zuby na šesté místo a prodloužení osmizápasové série bez porážky, zatímco hosté z Valencie by rádi zlepšili svou statistiku z venkovních hřišť a udrželi se v klidném středu tabulky.

Sevilla již osm zápasů neprohrála a před nadcházejícím utkáním s Levante je proto velkým favoritem. Mužstvo se po nevydařeném startu sezóny výsledkově zvedlo a od třináctého kola vytěžili svěřenci Unaie Emeryho již celých devatenáct bodů. V posledních dvou utkáních však domácí hráči nepředvedli příliš vydařené výkony. Nejprve remizovali s nováčkem La Ligy Elche a minulý týden jen s velkým štěstím vydřeli bod s Atléticem Madrid po výsledku 1:1.

Ani tak však ambice andaluského týmu ani v nejmenším neklesly. "Je trochu předčasné o tom mluvit, ale hrajeme výborně a věřím, že Sevilla má na to dostat se na příčku zajišťující Ligu mistrů. Našli jsme v mužstvu konečně harmonii a máme kouče, který ví, jak tuto soutěž hrát," vyjádřil se před zápasem Diogo Figueiras, jenž si aktuálně odpykal čtyřzápasový trest za insultaci rozhodčího v pohárovém utkání s Racingem.

Levante v letošní sezóně rozhodně navýsost splňuje očekávání. Klub disponující jedním z nejskromnějších rozpočtů celé Primera División hraje v klidném středu tabulky a s čtyřiadvaceti body dýchá na záda třeba svému mnohem bohatšímu městskému rivalu Valencii CF. Aktuálně Levante odehrálo dvojzápas s Barcelonou, s níž tým vedený Joaquínem Caparrósem vyválčil v La Lize bod po remíze 1:1, ale ve čtvrtfinále španělského poháru prohrál 1:4.

Domácí kouč se bude muset obejít bez zraněných M'bii, Cherysheva a Cicinha a navíc bude kvůli kartám stát i obránce Alberto Moreno. Levante bude scházet nejspíš jen hříšník Sérgio Pinto.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - F. Navarro, N. Pareja, Fazio, Coke - Iborra, Carrico -Reyes, Rakitič, Vitolo - Bacca
Levante UD - pravděpodobná sestava:
K. Navas - Juanfran, D. Navarro, Vyntra, P. López - Ivanschitz, P. Diop, Simao, E. Zhar - R. García, D. Barral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Betis  (pátek 21:00)
Realu Betis začíná nová éra a všichni fanoušci doufají, že bude mnohem úspěšnější. Tým totiž přebral nový trenér Gabriel Calderon a jeho jediným úkolem je zachovat pro tradiční klub prvoligovou příslušnost. Obtížně splnitelná mise začíná již tento víkend proti domácí Celtě Vigo.

Calderon byl do pozice kouče jmenován teprve tento týden a nyní jej čeká soutěžní premiéra. Podle přání vedení by měla být úspěšná, jinak také argentinskému trenérovi hrozí, že by mohl dopadnout stejně jako jeho předchůdce. Dříve oslavovaný trenér Juan Carlos Garrido vydržel na lavičce Realu Betis sotva dva měsíce a poté byl nahrazen zmiňovaným Calderonem. Zařadil se tak po bok Pepeho Mela, taktéž odvolané kvůli přímo kritickým výsledkům. A reakce kabiny?

Za všechny mluví obránce Amaya, který v předzápasovém rozhovoru s novináři poznamenal: "Trenér Garrido byl skvělý, ale až příliš vážný. Teď máme nového trenéra a podle mého názoru si umí víc fotbal užívat. Přenáší na nás dobrou atmosféru a všichni za ním stojíme. Garrido byl opravdu dobrý kouč, možná mu jen chybělo štěstí. Jako hráči se samozřejmě cítíme hrozně, protože ta negativní série nás přirozeně ovlivňuje. Pokud se nám ale povede v pátek večer zvítězit proti Celtě Vigo, pak by se nám alespoň částečně mohla vrátit lepší nálada. Můžeme opět začít věřit, že ztráta bodů pomine a že se dočkáme dobrého konce. Na stadionu Balaidos nás čeká velký kus práce, ale věříme, že tato trenérská změna může týmu hodně pomoci. Myslím, že nás čeká lepší zítřek," dodává Amaya s nadějí.

Real Betis opravdu neprožívá dobré časy - deset proher a tři remízy, jen dvě vítězství. To je opravdu tristní bilance a dokládá ji také poslední zápas s Realem Madrid. Jistě, jedná se o evropského giganta, ale přeci jen výkon Beticos i skóre 5:0 ve prospěch Bílého baletu je náznakem prohlubující se krize. Ani tato smolná série utkání však nečiní z Realu Betis úplně snadného soupeře a Celta Vigo by jej neměla podceňovat.

Toho si je dobře vědom i útočník Mario Bermejo, který podotkl: "Možná se Realu Betis nedaří, ale když si projdete jeho kádr po jednotlivcích, zjistíte, že ten tým má velký potenciál. Jen prostě prochází velice složitým obdobím. Nesmíme zapomínat, že se Betis kvalifikoval do evropských pohárů a vůbec si nevedl špatně. Nemůžeme si myslet, že nás čeká snadný úkol jen kvůli pohledu na tabulku," uvádí Bermejo. Ani Celta příliš nezáří a poslední porážka z rukou domácího Espanyolu byla její již druhou prohrou ve třech zápasech. Oba týmy sice dělí osm bodů, ale přesto má Celta Vigo na sestupovou propast náskok pouhých tří. Navýší své šance proti poslednímu týmu tabulky?
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Mallo, Cabral, Fontás, Jonny - Oubiňa - Rafinha, López, Krohn-Dehli, Orellana - Charles
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Andersen - Chica, Paulao, Amaya, Dídac - Reyes, Matilla, Sevilla - Baptistao, Molina, Carlos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona20163154:1351
2.Atlético Madrid20163148:1251
3.Real Madrid20162258:2150
4.Athletic Bilbao20123536:2639
5.Villarreal CF20114539:2137
6.Real Sociedad2096538:3033
7.Sevilla FC2087537:3131
8.Espanyol Barcelona2074923:2525
9.Valencia CF20731026:3124
10.Granada CF20731019:2524
11.Levante UD2066819:2824
12.Getafe CF20731022:3324
13.CA Osasuna20641017:2922
14.Málaga CF2056919:2421
15.Elche CF2056919:2821
16.Celta Vigo20541123:3219
17.UD Almería20541121:4019
18.Real Valladolid20371023:3716
19.Rayo Vallecano20511419:4716
20.Real Betis20251316:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (322)

Přidat komentář
Kokesh

Základ je asi opět jasný, i když měníme oproti Copě jen 3 posty, což se mi zdá sakra málo. Vnitřní problémy nás netrápí, takže sportu zdar a fotbalu zvláště .)

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak,

Reagovat
Ángel di María 22

Carlo už musí nasadit Isca, kamokoliv, ale hrajeme doma a není třeba hrát zas Xabi - Luka - Ángel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ángel hrát bude, Carlo to říkal na tiskovce. Ale doma by se mohlo hrát klasicky 4-2-3-1, takže by se dal hodit na křídlo, posadit Garetha a Isca dát klasicky pod Karima (u toho nečekám, že si sedne).

Reagovat
smazaný uživatel

Angel 3 krat za tyzden ? hmm rotacia jak hovado

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Betis

taký klub nepatrí do Segundy

Reagovat
smazaný uživatel

Bude ma zaujimat reakcia fanusikov na Angela. Vykony nemal zle, dufam ze mu to nedaju zozrat.

Reagovat
tomasinho
Reagovat
smazaný uživatel

Podme Cibula !!!

Reagovat
stas87

co za hraca je diego perotti?ma odist do werderu na hostovacku..rychle kridlo s dobrym ovladanim lopty ktore posle presny center?

Reagovat
Ángel di María 22

Já ho mám hodně rád, je prevda, že má docela kolísavý výkony, ale jinak je hodně rychlej, skvěle umí 1vs1, a připravuje šance i dává góly. Kdyby si udržel konstantí výkonnost, tak má na lepší tým než Sevilla možná, ale jak řikám, je nevyrovnanej. Každopádně posila dobrá, určitě by to měl oživit.

Reagovat
stas87

no este brzdi,my mame o hracov vzdycky zaujem ale ak ma prist k vyjednavaniu tak dostaneme pravidelne kosom lenze ak pride a bez opcie tak je to k nicomu,keby na sebe viac makal,mal by aj na repre?inak ja som si v minulosti dost sluboval od capela

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, on se mi totiž zdá dost, tak nějak, zasekl + kolísavé výkony. Kdysi to byl neskutečný talent dost se spojoval s Realem a pak ticho.

Reagovat
smazaný uživatel

na repre? no myslím si, že v súčasnosti má argentína lepších hráčov na jeho post, ale ak by nebol v kuse zranený, tak výkonnosť na pozvánku má určite...

Reagovat
smazaný uživatel

výkonnosť si nevie udržať kvôli tomu, že je to večný lazar...

Reagovat
madridcan
Reagovat
CHONG

Reagovat
supervizor
Reagovat
Ángel di María 22

Diego Lopez - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Modric, Di María - Bale, Benzema, Ronaldo

Takže (až na Ikera ) nejsilnější možná v současnosti... Při narvanym programu, na Granadu. To jsem teda zvědavej, koho Carlo pošle na Copu a jestli to podobně bude pokračovat, tak odumřeme v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude proti Espanyolu to obyčejné 4-2-3-1 s Iscem.

Reagovat
smazaný uživatel

No cakal som ze aspon niekoho posetri , Ci angela alebo karima neprakvapuje ma to

Reagovat
smazaný uživatel

Diego López, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Modric, Di María,Cris, Benzema, Bale

Achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

nemůže si dovolit zaváhání, je jasné že dá tohle, potom by jste prskali že to špatně sestavil

Reagovat
smazaný uživatel

nemůže si dovolit zaváhání, je jasné že dá tohle, potom by jste prskali že to špatně sestavil

Reagovat
One-Real

Takže Coentrao, Arbeloa a Isco od základu v Copě.

Reagovat
smazaný uživatel

cristianO ROnaldo

Reagovat
smazaný uživatel

dnes som z hostí zvedavý na to, ako bude pracovať Nyom proti CR a Marcelovi a hlavne na Brahimiho

Reagovat
One-Real

Parádní choreo.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé choreo!

Reagovat
Woods

Skorej slusny trapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Cristiano Paráda.

Reagovat
C0br

No ten ho dobře nabral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to mala byt redka

Reagovat
valloire

No to je řezník

Reagovat
smazaný uživatel

Auuu.

Reagovat
One-Real

Až se mu narodí dítě se třema očima, tak ví kam si má stěžovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo má štěstí, že už jedno dítě má.

Reagovat
smazaný uživatel

nemí někdo kvalitní flash ? Z wiizingu. se me všechny sopcasty sekaji. idealne kolem 1000 Kbps

Reagovat
smazaný uživatel

I ten Russian Uefa, mě jede v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

*?

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto jaks taks jede:

Channel - 124992

Reagovat
smazaný uživatel

139893 jede krásně.

Reagovat
OnderCZ

Ten Ramos si nedá pokoj. Nechápu proč jde takhle zbytečně tvrdě někde u lajny skluzem přímo do hráče. Ale, že se divím, to je prostě Ramos no.

Reagovat
Manik...

Proč hraje ISCO tým málo?

Reagovat
One-Real

Karima bych infiltroval do stolního fotbálku, zakončení super, ale kdekoliv mimo vápno už dlouho nepoužitelný.

Reagovat
vacin

No tam by se aspoň nemohl dostat do offsidu...

Reagovat
vacin

I když u něho bych se nebyl jistej ani tam

Reagovat
One-Real

Snad má Carlo koule na to stáhnout o půlce Marcela, dneska soutěží s Benzemou o popelnici dne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bale by sa mohol naučit centrovat pravačkou,za tie peniaze by sa to patrilo...

Reagovat
smazaný uživatel

zatiaľ bez pohybu, bez pridanej hodnoty, chce to začať behať, Granada sa neporazí sama

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz som sa tesil ze konecne zacina Karim dobre hrat a teraz toto ale aspon sa snazi

Reagovat
smazaný uživatel

Přenášet hru vzduchem by jsme uměli, teď by jsme mohli to přenést do branky.

Reagovat
Kenneth

Koukám že Ancelotti rotuje zase jak o život...

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Já ti nevím,nikdo není zraněnej,zvládaj to a v první řadě jde o sehrání týmu.

Reagovat
Kenneth

. Připomenu ti to až v březnu v LM totálně odpadnou.

Reagovat
valloire

Neboj,i na tohle myslím. Snad na tom nebudem jako Barcelona minulý sezony. Já Carlovi nějakým podivným způsobem věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ty mnohem líp víš jak na tom hráči jsou, než trenér.

Reagovat
Kenneth

RONALDO ... KURVA.........

Reagovat
C0br

Reagovat
smazaný uživatel

Boha, to je zase porod a autobus v jednom.

Reagovat
vacin

Modrič Ronaldo Roberto

Reagovat
smazaný uživatel

No to mě poser!

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, to by byl gól..

Reagovat
smazaný uživatel

CR

Reagovat
smazaný uživatel

Rpbertp ho poslal teraz

Reagovat
X-bano-X

Ufff to boli nožnice ako z učebnice

Reagovat
valloire

CR !!!!!!!!!Takhle pálí držitel Zlatého míče. Něco o čem se Messimu a Riberymu může jenom zdát.

Reagovat
sensei25

ešte,že bol z toho gol....och debilos...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má společnýho s tím, že ti dva průměráci by takový pěkný nůžky nikdy nedali?

Reagovat
valloire

Oni by se o ten gól ani nepokusili a radši by seřvali spoluhráče,že jim to dal špatně.

Reagovat
valloire

Debilos jsi pravděpodobně sám,protože jde o krásnou akci s krásným zákrokem gólmana. Ne ze všeho musí být gól a tyhle nůžky byly fantastický.

Reagovat
10FKK

Pěkný, ale k hovnu... Jinak opět bída, Bale slabý do útoku a líný do obrany... Modrič se Xabim jezdí po prdeli a zbytek to má na salámu.

Rotace skvělá! Carlo se bojí a nebo nikomu nevěří?

Reagovat
Manik...

Co to ku*va je? Z té naši hry bych blil! Kdykoliv koukám na RM, tak je to hnus. To i Mou hraje v Chelsei lepší fotbal . Ancelotti už mě pěkně se*e

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to nie je o taktike, ale o prístupe, je to bez behu, bez pridanej hodnoty...toto je v hlavách

Reagovat
Manik...

Ale je, kolikrát už hráči ani nevěděli co hrát

Reagovat
smazaný uživatel

lebo ostatní nebehajú, preto nevedeli, kam prihrať

Reagovat
smazaný uživatel

tak běž

Reagovat
Manik...

asi jo

Reagovat
valloire

A gólman

Reagovat
sensei25

Bale traged na n-tu....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

no bo ty si odbornik....

Reagovat
smazaný uživatel

Dneskam citim ze rozhodne Jese teda ak sa niekto rozhodne dat dole Benzemu alebo Di mariu

Reagovat
sensei25

nechápem prečo by nemal ísť dole Bale....šak hrá hovno ako vždy....on je typ hráča,že ho vidieť každý piaty zápas....nič moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dneskam sa aspon snazi , nehra vyslovene zle az nato priserne zakoncenie

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce to posrat akorát, podobně na tom byl i Modrič jak přišel bez přípravy.

Reagovat
smazaný uživatel

ja o neho nemam absolutne strach

Reagovat
smazaný uživatel

Jesé přijde v 70. minutě.. na jeden gól nahraje a druhý přidá sám. To je už teďka jasný jak facka.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to dneskam vidim ze Isco a Jese pojdu tak v 80 minute

Reagovat
Kenneth

Přemýšlím kdo má zatím víc nasráno v gatích jestli Bale nebo Illaramendi. Asi Bale, zatímco v Tottenhamu to vzal, udělal kličku do leva a narval to do šibenice. V Realu to bud mezitím 3x ztratí a nebo to radši dá Modričovi vedle sebe....

Reagovat
smazaný uživatel

staticke zo strany Realu, Granada sa postavi s 11-timi na svoju polovicu a Real nevie co hrat.

Di Maria tragicky, Bale ako cez kopir furt tu istu klucku a CR na kridle uplne zabity hrac.

chcelo by to Isca v druhej polke ale pre klub ako Real je nepripustne aby nemal aspon 2-3 klasickych utocnikov obzvlast ked Benzema je drevenak vhodny akurat na dokopnutie do brany.

Reagovat
sensei25

Ak bude Isco takto pravidelne hrávať ako hráva teraz,tak Vám rýchlo ujde...

Reagovat
smazaný uživatel

jo prosímtě

Reagovat
smazaný uživatel

1600 minut uz uteka

Reagovat
sensei25

never say never

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
One-Real

Carlo

Reagovat
smazaný uživatel

Jese za Balea

Reagovat
sensei25

aj carlo videl,že to drevo nič nehrá...neuveriteľné...

Reagovat
smazaný uživatel

jo prosímtě

Reagovat
sensei25

benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema se dnes rozhodl, že bude střílet jen z offsidu

Reagovat
smazaný uživatel

Berte si ho !

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí nám 1 Francouz

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole a znova. Von už mohl mít hattrick a místo toho má 3 ofsajdy..

Reagovat
madridcan

ROOOOOOOOOOOOOOOOOONAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
teenz

Modrič se rozhodl, že bude hrát jinej level malinko.

Reagovat
C0br

neskutečný co předvádí

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič tuto sezonu uplně dokonalej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak naštěstí odešel ten kkt Mourinho, jinak by nehrál jak Mata.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť si ho sám přivedl.

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Do Chelsea si ted taky přivedl hromadu hráčů a kolik z nich pořádně hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak odepsal akorát Matu, kterého nepřivedl. On za Modričem vždycky stál, i když podle všeho, mu tu koupi dost lidí rozmlouvalo s tím, že Modrič na to nemá. Kdyby zůstal Mou, tak tutově už tu není Ramos.

Reagovat
smazaný uživatel

To spíš Pepe, ten chtěl odejít už v létě.

Reagovat
Kenneth

Můžeš jít trollovat jinam?

Reagovat
smazaný uživatel

Drž hubu, netrolluju.

Reagovat
Kenneth

Takže si prostě jen debil, chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje mama, že tě porodila.

Reagovat
smazaný uživatel

CééééErrrSedmm!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano.

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka CR rozhodca za tú neodpískanú penaltu a faul na Luku

Reagovat
valloire

He

Reagovat
Kenneth

CRISTIAAAAAAAAAAAAAAAANKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

Levá, pravá, hlava.. jemu to je úplně jedno prostě.

Reagovat
Hejnak

Pěknej gól

Reagovat
One-Real

Bernabeu píská na Fataua. Komentátor: fandové Granady.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten si to už zas konečně zasloužil za ty šance které nedal..

Reagovat
Kenneth

Úžasný Dani.

Reagovat
madridcan

Inak toto uz je taky nas evergreen...celo na dosah a je to trapenie. Keby sme stracali 5 bodov na prve miesto, tak uz vyhravame 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jim to trošku leží v hlavách.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema got his first yellow card since since 09.01.2011.

Tak aspoň v nečem je prospěšnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneskam je Dani paradny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

Klasickej přímák o Pepeho záda

Reagovat
madridcan

Benzemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Kariiim konečně

Reagovat
valloire

Karim !!! To je snajpr !!!!

Reagovat
sensei25

Benzema je najlepšíííí dorážač na svete....1 zo 100 pokusov premení..xD

Reagovat
smazaný uživatel

sensei25 pls

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe pekné brvno

Reagovat
smazaný uživatel

Klasik, zas celý zápas hovno a pak dá gol

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná akce! Od Cristiana, přes Marcela, až po Karima. Hala Madrid!

Reagovat
Kenneth

Jak to vždycky slaví jako by vyhrál MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

síce sa naňho nadáva (hoci sa nečudujem), ale je 4.najlepší strelec v lige s 11 gólmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se mi strašně líbí kulisa na Bernabéu.

Reagovat
Kenneth

ISCO ♥ ♥ ♥ ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš tu sračky a mně něco budeš říkat.

Reagovat
madridcan

Co vymyslas?

Reagovat
smazaný uživatel

na brankovej ciare

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Tady je proč nehraje Isco. Než vystřelí,tak se sám umotá kličkama a zasere to.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl ve špatné pozici.

Reagovat
Kenneth

A kdy měl jako střílet?

Reagovat
valloire

byl tam ten okamžik

Reagovat
Israha

Aspoň některým je to jasné.

Reagovat
Kepy_FCB

Takové choreo pro CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Měl si lepší říkáš.

Reagovat
Kepy_FCB

⊗ℂℝ7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Isco-Jesé-Dani pekný kolotoč

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Rafu a jeho zajtrajšiu výhru AO!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

No vidiet ze potrebuje dat gol

Reagovat
smazaný uživatel

A jsme zase tam kam patrime, minimalne do zitra

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal dneskam paradny

Reagovat
valloire

perfektně čte hru

Reagovat
smazaný uživatel

dneskam ma prekvapil smerom do predu , neskutocne si ich posledne minuty motali

Reagovat
One-Real

Tak už obligátně. Stopeři, Dani, Luka. Hala Madrid !!!

Reagovat
Kenneth

Hlavně Pepe mi připomíná toho z mistrovské sezony a Eura 2012 . A Benzema opět tragický, on těch fíků může dát kolik chce, ale na míči je prostě strašný a ta kombinace taky.

Reagovat
smazaný uživatel

jediné včem je Benzema dobrý je zabiják ve vápně aspon tak

Reagovat
Kenneth

On je takový zabiják, že by mohl hrát v nějaké hororové parodii.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych mu zas tolik nekřivdil, ikdyž ho nemusím, letos má 27/15 ikdyž otázka kdo je by je nedal v Realu

Reagovat
madridcan

Modric velmi vymysla pri to zakonceni. Dneska mi to celkom vadilo. Rozbijac zase najlepsi, ale s riesenim situacii som dneska velmi spokojny nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnes stopéri zase parádni, Dani konečne kvalitný výkon po dlhšej dobe, Luka zase najlepší na ihrisku potešil aj Isco (až na tú situáciu na bránkovej čiare) a Jesé priniesol to, čo mal priniesť

Reagovat
smazaný uživatel

Granada ten první gól, Xabi ho fauluje rozhodčí pískne a oni rychle rozehrají, on tam leži a dostanou branku, iq tykve

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně pak z nějakýho záběru bylo vidět, jak tam ležel, podíval se a když viděl, že se rozjela akce, tak se tam začal svíjet.

Reagovat
X-bano-X

Hlavne to bolo nešportové. Od Granady blbé od vás nešportové.

Reagovat
Masi

A když Espanyol prohlašuje, že nebude při válení zakopávat míč, tak na tohle se díváš jak?

Granada si za to mohla sama, ležel jim tam hráč ale chtěli do útok, tak s tím museli počítat, mohlo se to zakopnout ale nevidím důvod proč by to Real měl zakopávat když museli vynaložit úsilí k zastavení toho útoku...

Reagovat
Ángel di María 22

Tohle je kravina. Nesportovní to je ve chvíli, kdy my máme míč, něco takovýho se stane a my ho stejně nezakopneme. Tady byl faul, byl odpískanej a i když ten hráč pořád ležel, tak Granada rozehrála. Tak to vážně nevidim důvod, proč my bychom ho měli najednou zakopnout.

Reagovat
X-bano-X

Ja ti neviem, môžno kvôli tomu čo nosíte na rukáve, fakt netuším. Xabi ho regulérne zobral a mohol byť rád že za to nevidel kartu, rozhodca to odpískal, hráč leží na zemi, spoluhráči nevedia či len zdržuje alebo je fakt zranený. Rýchlo rozohrajú, dostanú sa pred vápno, stratia loptu(hráč stále leží na zemi, rozhodca ho má na saláme) Real zakladá útok, hráči od svojho vápna prechádzajú popri ležiacom hráčovi až do vápna súpera, strieľajú gól, tešia sa, lopta putuje to stredového kruhu, hráč stále leží, rozhodca zapisuje strelca gólu a púšťa ošetrovateľov na ihrisko.

Fakt by ma zaujímalo čo by tu bol za bengál keby sa toto stalo v opačnom garde a na zemi by trebárz ležal Cristiano(nie nemyslím si že Real spravil niečo proti pravidlám)

Reagovat
Ángel di María 22

O to přece nejde, já vim taky, že to byl jasnej faul. Jde o to, že to buď měl rozhodčí přerušit a pozvat zdravotníky na hřiště hned, nebo to měli udělat sami hráči Granady a nerozehrávat, když pořád ležel.

Tohle nemá co dělat s tim, jestli jde o Real nebo kohokoli jinýho, já tohle moc dobře z fotbalu znám, sám ho hraju. Fair play je jasná věc, ale nelze si nechat srát na hlavu. Tohle si posrala Granada a nemůže čekat, když se sama rozhodne hrát, že soupeř, kterej od ní vybojuje míč, ho pak automaticky ihned vráti za čáru, tak to prostě nefunguje a bylo by to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

"...spoluhráči nevedia či len zdržuje alebo je fakt zranený." toto je PANI veta

čo tak sa ho spýtať?

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

Jn, pak si vyslechneme výpovědi všech zůčastněných a rozhodneme se, zda-li zakopnout míč, či nikoliv.

Reagovat
valloire

On je zvyklý z Barcelony. Tam spoluhráči nevědí,zda-li dotyčný simuluje nebo je fakt zraněný. Dle zkušeností bych ale volil vždy první možnost.

Reagovat
valloire

Je neuvěřitelný,o co se tu bano snaží. Tady aby člověk vysvětloval úplně elementární věci. Jedličkův ústav hadr.

Reagovat
valloire

Ty vole,je snad jasný,že když je hráč tvýho týmu na zemi a ty pokračuješ ve hře aniž na to dbáš a v okamžiku,kdy ztratíš míč, se začneš dožadovat přerušení,tak se na to soupeř vykašle. Byli by totiž za blbce,kdyby to udělali. Jsi normální?

Reagovat
smazaný uživatel

mne to prišlo ako slabá busquetsovina...

Reagovat
valloire

Tobě hodně uniká podstata věcí co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hráč zůstal ležet, hráči Granady měli míč na kopačkách, mohli přerušit hru, ale nepřerušili, čímž dali jasně najevo, že chtějí pokračovat ve hře. Nemůžou očekávat, že až se dostane míč k hráčům Realu, oni hru přeruší, byla to jen a jen jejich chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ten Nyom,Brahimi a El Arabi jsou hodně zajímavý hráči

Reagovat
Kongo

Hlavně Nyom,ale o tom už se to ví dlouhodobě.

Reagovat
Phillipinho

Keylor Navas je neskutecnej valec .....Atleti by se meli vykaslat na vymenu Courtois-Costa a vzit jeho

Reagovat
smazaný uživatel

vetší šance na remku Iniesta znovu chybí v nominaci Barcelony

Barceloně bude i v zápase s Málagou chybět Andrés Iniesta, záložník katalánského klubu stále laboruje s kolenem a není v nominaci. (football-espana.net)

Reagovat
valloire

To víme je tu expreska...

Reagovat
Billy McClane

Co si dneska taky podrazdeny?

Reagovat
valloire

Nasrali mi spoluhoralové Máme trochu jiný představy o budoucím vývoji...Ale i tak,je tu kurva expreska,tak co to sem dává?

Reagovat
Bayern +

Guardiola: "Barcelona by mala v ter Stegenovi gólmana najlepších svetových kvalít. Je rýchly, skvelý hrou nohami, dokáže všetko. Môžem Barce len pogratulovať."

Reagovat
tomasinho
Reagovat
Ángel di María 22

Ángel měl ve včerejším zápase 94% úspěšnost příhrávek

Je to určitě daný tou novou pozicí, kterou hraje, ale i tak, tohle je oproti tomu, co jsme byli zvyklí, vesmírná statistika Jen tak dál Angelito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrající v profesionální lize s dalšími profesionály, kteří, světe div se, taky museli trénovat

Reagovat
teenz

Jako já ani nevim, co ti na tak zoufalou věc odepsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco rozumného, tak jako já jsem odepsal na tu tvou onanii.

Upřímně, už to s těmi nejrůznějšími obrázky začíná být silně trapné.

Reagovat
CHONG

Ty bys radši nějaké akty Roberta, viď?

Reagovat
madridcan

Preco trapne? Pre niekoho to moze byt napriklad motivacia.

Reagovat
smazaný uživatel

Obejme svého syna, hned fotky jak je otec tisíciletí. Rozbrečí se při předávání zlatého míče a hned fotky, jak má srdce.

No a tahle fotka to jen završila. Hlavně tu dávejte fotky každého jeho výskoku, každé jeho střely, každého úsměvu, jeho aut, co nosí, co nenosí, co by chtěl nosit, ať to máme komplet a završte to tím, že budete druhým nadávat, ať neonanují nad Messim. Někdo onanuje nad Messim slovy a někdo nad Ronaldem slovy a obrázky, to se nevybereš.

Reagovat
madridcan

Ja nikomu nepisem, ze nema onanovat nad Messim...nech si kazdy fandi komu chce. Zi a nechaj zit, mal by si sa tym riadit.

Reagovat
teenz

Tak na to nekoukej, jestli ti něco vadí pane respekte.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, zrovna jsem si zapomněl doma své brýle, které poznají, co se skrývá za kterým odkazem.

Reagovat
Ángel di María 22

Jako sorry, ale když zapomínáš tak základní vybavení, tak si pak nestěžuj, to je jenom tvoje chyba.

Reagovat
teenz

Přijímám omluvu, ale ať se to už víckrát nestane.

Reagovat
Ángel di María 22

Jenže tady jde o to, že Cristiano je král, víš co

Reagovat
valloire

Taky přispěju https://www.youtube.com/watch?v=Q0L3rBDWIhE

Jeden z důvodů,proč je Zlatý míč ve správných rukou. Ještě Ibra by to uměl,ostatní kandidáti ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná střela, škoda, že z toho nebyl gól, ale hlavně, že nám ve druhém poločase zařídil vítězství, nůžky mu vyjdou někdy příště.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je taky na hlavu. Jeden z důvodu, proč je zlatý míč ve správných rukou, je nedat z nůžek branku?

Ještě že to tehdy Rooney tak skvěle trefil, jinak by měl Messi smůlu.

Reagovat
valloire

Ale bylo to krásný co? Jak to vystřih

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tím už několik let přemlsaný díky Rivaldovi

Reagovat
valloire

tak to samozřejmě nemá konkurenci

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

To je Salchow nebo Rittberger?

Reagovat
Maresma

Může mi někdo něco říct o Saulu Niguezovi prosím, prosím? Píše se, že má namířeno do Liverpoolu...

Reagovat
madridcan

Vazne? Som zachytil, ze sa hovorilo skor o Chelsea. Nevidel som ho casto, ale je to talent a podla mna by sa u vas nestratil.

Reagovat
Maresma

a co přesně hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

DM/CM a sem tam u nás aj stopéra, ale nemyslím si, že ho Atléti pustia...

Reagovat
Maresma

Přesně to potřebujem... ale stejně nejdřív může přestoupit v létě, že?

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, je u nás na hosťovanie, čo presne, je to mladý chalan, ktorý si svoju pozíciu ubehá, vlastne snaží sa to ubehať aj za Trashorrasa, so súbojmi sa nesere, väčšinou tam vletí jak baran, techniku má ako väčšina španielov veľmi dobrú...

a nebojí sa hrať dopredu...

prvá sezóna medzi dospelými, čiže plašan a ešte nie celkom dobrá pozičná hra...

Reagovat
Ángel di María 22

Teď jsem dokoukal sestřih tý Sevilly, to je něco neskutečnýho, co neproměnili. Ale tým maj silnej, věřim, že poháry hrát budou.

Reagovat
smazaný uživatel

zostava nevyzerá zle, asi to najlepšie, čo máme potom je jasné striedanie Nery za Rochinu, na ktorého som fakt zvedavý...

dnes nezabodujeme a dúfam, že nedostaneme debakel...

ideálne o ničom futbal a nejaké bezpohlavné 0:2...

jedine, že by sme ich vyraplili a uhaluzili 1:0

Reagovat
madridcan

Neviem preco, ale celkom vam verim

Reagovat
smazaný uživatel

Nerry za Buenom je doma pejčovina, atléti na nás nevylezú, takže tam bude Nery úplne zabitý... on je dobrý na zápasy vonku, do brejkov, ale doma

Viera na krídle

Galvez to na DC19 vedel, teraz je zranený a ak nastúpi Rodri, tak nebudeme dohrávať 11, Zé Castro ten tuším ešte ani poriadne nehral, o Galeanovi tu niekto hovoril, že to má byť talent, ale je to splašený moták...Arbilla je proste Arbilla a ak k nemu dajú Saúla ako je v preview, tak to bude komédia...

Reagovat
Billy McClane

Za tu fotku stadiona Raya

Vzdycky ma fascinovalo ako si par stastlivcov moze kazdy domaci zapas vychutnat s nohami vylozenymi na balkone svojho bytu

Reagovat
smazaný uživatel

"Nevím co mám dělat. Rozhodčí přiznal, že jsem se ho nedotkl. Je jednoduché vytáhnout kartu a dát jí Ramosovi je asi jednodušší. Nechci ho soudit, podáme protest a myslím, že tu kartu zruší."

- Sergio Ramos

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Real sa neskutocne zlepsil v defenzive. Casto sme mali problem s tym, ze vzadu bolo vela priestoru pre superovho hraca a teraz dokazu velmi pekne presovat, hrat pozicne a odoberat loptu a super sa uz nedostava tak casto do sanci. Len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
CHONG

Solidní retard

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Weiss do Kataru?!

Reagovat
Billy McClane

Nadobro sa odpisal z repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli je oproti nemu mudry clovek

Reagovat
smazaný uživatel

Je, a bol to kreten ako ten jeho plesaty tatko

Reagovat
smazaný uživatel

Reakcia na Weissa

Reagovat
smazaný uživatel

V jeho pozici bych šel možná taky.

Reagovat
Ángel di María 22

Athletiiiiiic Tentokrát to u nich budeme mít těžší než kdy jindy tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Arda - to je prostě borec, skvělý hráč

Reagovat
misinho7

prdele Atleti idu a idu ta liga bude vazne napinava az do konca

Reagovat
Kenneth

Rayo Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Víctor Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Sergio Busquets, Xavi, Cesc; Alexis, Messi y Pedro.

Reagovat
X-bano-X

Takže v plnej poľnej. Uvidíme ako to bude zas vyzerať s Cescom.......

Reagovat
smazaný uživatel

Song je zraněn, nebo se už ani na lávku nevleze?

Reagovat
smazaný uživatel

Zraněn.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: všetko v tej fife 14 nastavym len ten pohyb šipkami nijak raz čom to ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nastavení ovládání a tam musíš dát buď vlastní nebo alternativní (Nejsem si jist). Zjistíš to na fifa.cz :)

Reagovat
maxton

ten rozhodca je neskutocny, piska ako sa mu zachce,

Reagovat
maxton

+ na tych hracov sa tiez neda ani len pozerat

Reagovat
maxton

teda ako sa valaju

Reagovat
Dr. Admess

Hurá, hurá, hurá je tam!

Reagovat
SIRBRANIKE

Jak pred gólom Pique zahodil tutovku, tak som chcel napísať, že my dnes gól asi nedáme...

Inak je to klasika proti Malage: FCB vs Willy

Reagovat
Dr. Admess

Pravda. Ale stejně musím napsat jedno...

Messi ten gól prostě asi nedá..

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje Malaga tak, že by měla v druhém poločase šanci vyrovnat?

Reagovat
culé

Ťažko. Ale zase stať sa môže vždy všeličo..

Reagovat
vocasisko

Ale jo, dneska se mi to líbí. Chybí tomu jen góly.

Reagovat
X-bano-X

Willy zase famózny. nemôžem si pomôcť ale je to úplný top. Čudujem sa že po ňom žiadny veľkoklub ešte neskočil. U nás dnes milión šancí. kľudne to mohlo byť už 5:1. Neskutočné čo dokážeme spáliť a čo Willy dokáže počapať.

Verím tomu, že Messi ten gól dnes dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, z hovna daj branku

Reagovat
smazaný uživatel

jo, dvakrát jsme se dostali za půlku a jednou to naštěstí vyšlo ...

Reagovat
smazaný uživatel

maj hrát fotbal, jenže oni jsou tal jiný že si radši budou přihrávat a třeba tam něco donesou

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem nepochopil ... sorry

Reagovat
culé

Rýchly stream?

Reagovat
smazaný uživatel

tak co ještě budete brečet u rozhodčího ? Pique si dá ruku vystřelí a mají roh, následně dají branku

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci sú hladoví, je ich plné ihrisko Škoda iba tých nepremenených šancí. Dúfam, že nás to na konci nebude mrzieť.

Úprimne som očakával menej atraktívny zápas s menším počtom šancí, som rád, že je to naopak

Xavi a jeho 700ka http://www.youtube.com/watch?v=kL-U4I9T0TI

Reagovat
Dr. Admess

Tak jestli se něčemu dá říkat SMŮLA, tak je to přesně dnešní zápas.

Reagovat
Dr. Admess

Krásně jsem to načasoval.

Reagovat
vocasisko

konečně sakra

Reagovat
sensei25

dnes hrá Barcelona fantasticky....

Reagovat
sensei25

dnes hrá Barcelona fantasticky....

Reagovat
Dr. Admess

A teď to hrát na Messiho!

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje zatím Messi?

Reagovat
Billy McClane

Vytvara priestor, na druhy gol nahral, treti vytvoril ale gola nie a nie dat.

Nechcem vydavat predcasne sudy, ale v tejto sezone to vyzera na zlatu kopacku pre CR

Reagovat
Woods

to uz je jasne dlhsie... ten zapasovy deficit nema sancu dohnat

Reagovat
Billy McClane

No to asi nie. Ale aj tak ligova bilancia 14z/8g ... nic moc tuto sezonu.

Reagovat
X-bano-X

Tak treba si pozrieť koľko tých minút v zápasoch odohral.

Reagovat
Billy McClane

Tak po prepocte 11z/8g ... nic moc tuto sezonu.

Reagovat
X-bano-X

Mal to rozkúskované medzi 3 zranenia, nastúpi, odohrá zápas a v ďalšom sa zraní po pár minútach. Proste sa nemohol dostať do tempa. Naviac mi príde že sa viac sťahuje a tie šance vytvára pre krídla.

Reagovat
-Carles-

980 minút - 8 gólov, to nie je také zlé vzhľadom k tomu že bol zranený.

Reagovat
Billy McClane

Ja len porovnavam jeho statistiky z minulych sezon. Sak on sa este rozbehne podla mna.

Reagovat
-Carles-

Porovnáš však neporovnateľné a zaklincuješ to tým nic moc tuto sezonu

Reagovat
Billy McClane

Jasne, tuto sezonu ho samozrejme limituju zranenia, malo minut na ihrisku, negativna kampan z Madridu, ci vysoka trava na ihriskach superov. To su vsetko podporne argumenty toho, ze nie je taky golovy ako pominule roky, co je fakt. A uz to neokecavaj

Reagovat
valloire

Bída,122 min na gól. Loni měl 78.

Reagovat
-Carles-

Vlani nebol zranený.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je vlastně úplně irelevantní, vzhledem k tomu, že se počítají jen minuty, který opravdu odehrál.

Reagovat
X-bano-X

Relevantné to samozrejme je, keďže je rozdiel či hráš zápas čo zápas alebo naskakuješ do zápasu po pauze zapríčinenej zranením resp. odohráš 20 minút a striedaš kvôli zraneniu.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
-Carles-

Pekné že aj po Leovom návrate si Pedro a Alexis udržiavajú strelecký apetít

Reagovat
smazaný uživatel

Afellay

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Messi se nějak nemůže od těch 8 golu odrazit

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý zápas po treťom góle sme ubrali plyn, ale aj tak sme si ešte šance vytvorili. Doma je to zatiaľ nedobytná pevnosť 25 zápasov v rade bez straty kytičky snáď to potvrdíme aj o týžden proti Netopierom. Potešilo aj čisté konto a ak som dobre rozumel, tak by to malo byť 17 v sezóne (11 v lige).

Messi zase strelecky naprázdno, ale pokiaľ bude rozbiehať naše gólové akcie ako v Levante a dnes, tak mi to vadiť moc nebude.

Najlepší dnes od nás asi Alba, ktorý viackrát potiahol záchranú brzdu v poslednom momente a Vickymu pomohol k čistému kontu. U súpera jednoznačne Willy, snáď ho Pelle nechá v PD v MC by ho na lavičke bola škoda.

Xaviho 700 a návrat Ibiho

Visca Barca

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek dobrej, předvedená hra až na nějaké okamžiky celkem také. Ale musím se pozastavit u Messiho. Je fakt mimo formu, vůbec neběhá, nenabízí se, nesprintuje, jen se stahuje pro balony do zálohy a rozděluje je, přijde mi jako by vůbec nechtěl běhat, už to nikdy nebude ten Messi co býval. Prostě už nemá tu jiskru, co míval, není vůbec hladovej, fakt mi to přijde, že už ho to nebaví, dřív byl zvyklej na to, že dával každej zápas automaticky gol a teď mi přijde, že když nedá zápas gol, že je z toho úplně rozhozenej a pak na hřišti jen pochoduje. Fakt mě to s*ere, protože jsem se na návrat Messiho těšil a zatím je to asi největší zklamání, jelikož moc touhu u něj nevidim, spíš rezignaci...

Reagovat
smazaný uživatel

to jak na*raně odcházel do kabiny, aniž bysi s někym podal ruku hovoří za vše, jak je z toho celej špatnej...

Reagovat
smazaný uživatel

je nasranej, že nedal gól no ... snad si je schovává na city a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

tak messi za poslední dva zápasy nahrál na 5 gólů ... dneska rozjel dvě golový akce ... já nevim co pořád chcete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
valloire

no já ho chci...v City

Reagovat
Manik...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele