Pohár UEFA souhrn - 2. zápasy osmifinále

12.03.2008, 20:36, aktualizováno 13.03.2008, 23:01
Komentáře a souhrny
Z Poháru UEFA vypadl i poslední zásupce Anglie, po Tottenhamu a Evertonu se loučí také Bolton, jenž neodolal tlaku Sportingu a prohrál na jeho hřišti 0:1. Stejně skončil i duel Werderu Brémy s Rangers, ani drtivý tlak však domácím nestačil na víc, než výhru 1:0, která jim k postupu nestačila.

Zenit Petrohrad - Olympique Marseille 2:0

12.03.2008 17:30

Góly: 39. Pavel Pogrebnjak, 79. Pavel Pogrebnjak

První zápas: 1:3, postupuje Zenit Petrohrad

Nejprve Villareal, dnes Marseille. Dva velké týmy, které tajně snily o vítězství v Poháru UEFA skončily mnohem dříve než chtěly. O jejich vyřazení se postaral Zenit Petrohrad, největší překvapení letošního ročníku.

Ve vyrovnaném utkání si dlouho ani jedenz celků nedokázal vytvořit větší tlak. Jenže góly nakonec v utkání stříleli jen domácí fotbalisté. Ti si z Francie přivezli prohru 1:3 a pro postup museli vyhrát nejlépe 2:0, což se jim také nakonec, zásluhou kanonýra Pogrebniaka, střelce dvou branek, podařilo.

Chladné ruské prostředí podobně jako v předchozím zápase se Spartakem Moskva hostům moc nepřálo. Prezident Pape Diouf už dříve prohlásil, že počasí výkon jeho týmu ovlivňovat nebude, ovšem jeho svěřenci se moc nepředvedli. V 39. minutě Petrohrad udeřil poprvé. Po hlavičce Aršavina se sám před Mandandou ocitl Pograbniak a placírkou poslal domácí do vedení. Celá akce hodně zaváněla ofsajdem, branka ale platila a domácím vlila do žil ještě více postupového optimismu.

Zenit se snažil, co nejrychleji přidat druhý postupový gól, jenže na obranu Marseille nedokázal dlouhou dobu vyzrát. Jedenáct minut před koncem normální hrací doby však Pogbrebniak zacílil přesně podruhé. Svým sedmým gólem v Poháru UEFA zařídil pro svůj tým poměrně překvapivý postup do čtvrtfinále. S pohárovou Evropou se tak zároveň loučí poslední francouzský tým.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 3:2

12.03.2008 17:45

Góly: 53. Piotr Trochowski, 65. José Paolo Guerrero, 81. Rafael van der Vaart - 19. Sergej Barbarez, 55. Theofanis Gekas

První zápas: 0:1, postupuje Bayer Leverkusen

Po ofenzivním pětigólovém thrilleru nakonec slaví postup do čtvrtfinále Bayer, který sice v Hamburgu prohrál 2:3, po výhře 1:0 na domácím hřišti se však raduje díky pravidlu o většímu počtu branek vstřelených na soupeřově hřišti.

Do první šance se už ve druhé minutě dostali hosté, po spolupráci Barbareze s Gekasem ale střílel Kießling nad. Na druhé straně pálil po přihrávce Guerrera Olič, jeho pokus ale zneškodnil Adler. Ofenzivní představení pokračovalo, v osmé minutě se po pasu Demela ocitl před Adlerem úplně sám Guerrero, jeho střelu výborně rukou vyrazil a dorážející Olič poslal míč vedle. Poté se nepovedlo otevřít účet zápasu ani van der Vaartovi a tak v 18. minutě udeřili hosté. Přímý kop zahrával zprava Barnetta, jeho přízemní střelu ještě tečoval Sergej Barbarez a Rost byl bez šance – 0:1. Najednou se karta obrátila, vypadalo to, že zápas má v plné režii Leverkusen. Až krátce před přestávkou se Hamburg znovu dostal do ofenzivy a i do dvou velkých šancí, na Adlerovi si ale nejprve vylámal zuby Olič a poté mladý gólman hostí reflexivním zákrokem vychytal van der Vaarta.

Vyrovnávací branky se HSV přeci jen dočkalo a to v 53. minutě. Odražený míč přistrčil Jarolím Piotru Trochowskimu a ten přesnou přízemní střelou zpoza vápna srovnal skóre – 1:1. Ovšem hned za dvě minuty přišla pro domácí ledová sprcha. Na dlouhý balon od Sarpeie si na hranici ofsajdu naběhl Theofanis Gekas a přesnou střelou, která se odrazila od levé tyče, vrátil vedení zpět na stranu Leverkusenu – 1:2.

Hamburg ovšem nic nevzdal a dále se hnal do útoku. V 65. minutě nahrál Demel do pokutového území Paulu Guerrerovi a ten prostřelil Reného Adlera – 2:2. Vzápětí zastřihal po Jarolímově zblokované střele nůžkami opět Guerrero, branku ale přestřelil. V dvaasedmdesáté minutě zapomněla hostující obrana na van der Vaarta, ten sice udělal úspěšnou kličku Adlerovi, ale mířil jen do boční sítě. V 81. minutě se vřítil do pokutového území aktivní Guerrero, dvěma zasekávačkami ztrapnil Rolfese a předložil míč van der Vaartovi, který do poloprázdné branky nemohl minout – 3:2. Další branku už ale HSV nepřidalo a tak se z poněkud šťastného postupu může radovat Leverkusen.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - RSC Anderlecht 1:2

12.03.2008 20:45

Góly: 9. Lúcio - 20. Serhat Akin, 35. Oleksandr Jakovenko

První zápas: 5:0, postupuje Bayern Mnichov

Anderlecht napravil domácí debakl a v osmifinálové odvetě vyhrál na hřišti Bayernu Mnichov 2:1. V konečném účtování mu to ovšem není nic platné, německý klub postupuje celkovým skóre 6:2.

Domácí kouč Ottmar Hitzfeld již po úvodním duelu naznačil, že dá šanci i hráčům z lavičky a svůj slib dodržel. V základní sestavě se objevili hned dva osmnáctiletí fotbalisté a jedním z nich byl brazilský obránce Breno, který se tak dočkal svého debutu.

Bayern začal hodně svižně a již ve druhé minutě nastřelil Podolski spojnici břevna a tyče. Tlak domácích přinesl ovoce v deváté minutě - Sosa zahrával trestný kop a Lucio poslal míč hlavou do sítě - 1:0.

Domácí následně kontrolovali hru a jejich fanoušci možná již začali pomýšlet na opakování výsledku z prvního zápasu. Ve 20. minutě ovšem přišla komplikace. Jakovenko vybídl přihrávkou k zakončení Serhata Akina a ten zachoval chladnou hlavu - 1:1.

O patnáct minut později pak přišel pro domácí další šok. Až příliš volného prostoru dostal Jakovenko a jeho střela z dálky si nakonec našla cestu za Rensingova záda - 1:2.

Anderlecht byl při chuti a ještě před odchodem do kabin měli velké šance na zvýšení skóre Jakovenko s Akinem. O přestávce došlo mezi třemi tyčemi belgického klubu ke změně a Daniela Zítku nahradil Davy Schollen. Nový muž na hřišti musel být v pozoru a jako první ho vyzkoušel střídající Ribery.

Bayern měl postup jistý, snažil se ale odvrátit domácí porážku. V 82. minutě byl hodně blízko Schlaudraff, jeho střela mířila těsně mimo. V závěru byl hodně vidět Ribery. Francouzský záložník nejprve v 89. minutě centroval a Schollen míč na poslední chvíli vyboxoval před dobíhajícími útočníky. V nastaveném čase to pak Ribery zkusil sám a jeho rána prosvištěla jen několik centimetrů vedle tyče.

Více informací k zápasu

Everton FC - ACF Fiorentina 2:1p

12.03.2008 20:45

Góly: 16. Andrew Johnson, 67. Mikel Arteta

První zápas: 0:2, postupuje ACF Fiorentina

Hodně nešťastné utkání za sebou má Everton. Toffees prakticky celý zápas přehrávali Fiorentinu a dokázali smazat dvoubrankové manko z prvního zápasu, přesto se s Pohárem UEFA loučí.

Everton své útočné choutky naznačil již ve druhé minutě, Johnson sklepl míč na Osmana a jeho střelu srazili do bezpečí bránící fotbalisté. V 16. minutě dostalo utkání nový náboj. Pienaar centroval z levé strany, Frey se nechal rozhodit soubojem s Yakubuem a Johnson usměrnil míč do sítě - 1:0.

Domácí v tu chvíli potřebovali k prodloužení pouze jednu branku, o kterou se nepřesnou střelou snažil Arteta. Pozornost Freye poté vyzkoušel Osman, v 29. minutě zase hlavičkoval nad Jagielka. Až o tři minuty později se v útoku připomněli také hosté a Howard musel likvidovat volej Jorgensena.

Ve 34. minutě si cestičku do pokutového území našel Yakubu a po jeho střele se vyznamenal Frey. Neúspěšný byl následně Johnson a když už Yakubu rozvlnil síť, nebyla jeho trefa uznána pro ofsajd.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a Everton i nadále bušil do italských vrat. Ve 47. minutě se hrdinou Fiorentiny stal Pasqual, který z brankové čáry vykopl hlavičku Lescotta. V 63. minutě uvolnil Johnson Yakubua a nigerijský kanonýr prováhal vhodný moment k zakončení, v 67. minutě už to ale Toffees vyšlo. Z dobrých 25 metrů napřáhl Arteta a jeho ránu zastavila až síť - 2:0.

Domácí se s vyrovnáním průběžného stavu nespokojili a Frey musel být v pohotovosti při šanci Yoba. V 76. minutě málem přišel blesk z čistého nebe. Pazzini hlavičkoval a domácí mohli děkovat Howardovi, že míč vytěsnil nad.

Duel dospěl do prodloužení a v jeho první příležitosti mířil Pazzini těsně mimo. Podobně dopadl i na druhé straně ve 103. minutě Yakubu, když nezacílil přesně z takřka ideální pozice poté, co mu šanci opět připravil Johnson. Ve druhé části prodloužení neměl střelecké štěstí střídající Anichebe, a tak došlo na pokutové kopy. Smutnými hrdiny se stali Yakubu a Jagielka, hosté naopak mířili přesně a vzhledem k vývoji odvety nakonec hodně šťastně postoupili mezi posledních osm.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Tottenham Hotspur 1:1p

12.03.2008 20:45

Góly: 81. Dimitar Berbatov

První zápas: 1:0, postupuje PSV Eindhoven

PSV Eindhoven odčaroval pohárové kouzlo Juandeho Ramose. Španělský kouč dovedl dvakrát po sobě k triumfu v Poháru UEFA Sevillu, s Tottenhamem se mu ovšem tento kousek letos nepodaří. Kohouti s nizozemské odvetě doplatili na ruletu zvanou penaltový rozstřel.

První poločas příliš pohledných akcí nenabídl. Za domácí jednou zahrozil Simons, na druhé straně pak po akci Berbatova srazil jeden z obránců střelu Malbranqueho. Následoval rohový kop, na který si na přední tyči naskočil King a jeho hlavička proletěla mimo.

Po změně stran už bylo k vidění více šancí. Ramos nechal o poločasové přestávce v kabině Leeho, místo něhož na hřiště přišel Bent. Ten se mohl hned po dvou minutách zapsat do listiny střelců. Šanci mu připravili Keane a Malbranque, zakončení anglického útočníka ovšem postrádalo razanci a Gomes tak příliš práce neměl. Ještě větší příležitost měli v 55. minutě domácí. Nakrátko rozehraný trestný kop zmátl obranu Spurs a po přihrávce Culiny se sám na malém vápně ocitl Koevermans, jenomže v zakončení trestuhodně selhal.

Trestný kop poté zahrávali i hosté, Huddlestone našel Berbatova a jeho hlavička mířila mimo. Robinsonovu pozornost vyzkoušel Afellay a brankář Tottenhamu byl hodně rád, když trestný kop Farfana prolétl těsně vedle.

Tottenham se s přibývajícími minutami tlačil více dopředu a dobrou šanci na vyrovnání průběžného stavu neproměnil Keane. Lépe si v zakončení vedl Berbatov, ten si v 82. minutě naběhl na centr Chimbondy a ranou z první nedal Gomesovi žádnou šanci - 0:1.

V prodloužení měli více šancí hosté. Penaltový rozstřel mohl odvrátit Berbatov a po něm také Chimbonda, ani jeden však síť nerozvlnil a duel tak dospěl do toho nejdramatičtějšího možného vyvrcholení. Robinson dokázal zneškodnit pokus Lazoviče, jenomže v přímém souboji nakonec nestačil na Gomese. Brankář PSV vychytal pokutový kopy Jenase a neuspěl ani Chimbonda.

Více informací k zápasu

Getafe CF - SL Benfica 1:0

12.03.2008 21:00

Góly: 77. Juan Ángel Albín

První zápas: 2:1, postupuje Getafe CF

Getafe potvrdilo roli pohárového specialisty a rovněž v odvetě dokázalo porazit Benfiku. Jedinou branku utkání hraném na španělské půdě dal v 77. minutě Juan Albín.

Na lavičce portugalského klubu došlo na začátku týdne ke změně. Na svou funkci rezignoval Jose Antonio Camacho a do role hlavního kouče se posunul dosavadní asistent Fernando Chalana. Ten se již v šesté minutě už už radoval po střele Makukuly, jenomže bývalý útočník Sevilly rozezvučel pouze tyč.

Benfika potřebovala k postupu vstřelit minimálně dvě branky, výkon na hřišti tomu však neodpovídal. Lepším týmem bylo Getafe a Makukulova tyč se nakonec ukázala býti největší šancí lisabonského klubu za celý zápas.

Jednou z hlavních postav Getafe byl Jaime Gavilan a z Valencie zapůjčený záložník mohl v první půli dvakrát strhnout vedení na domácí stranu. Ve 27. minutě ho skvěle vychytal Quim, pět minut před poločasovým hvizdem pak Gavilan po přihrávce od Kepy rozvlnil pouze boční síť.

Getafe kontrolovalo průběh zápasu a na tom se nic nezměnilo ani ve druhé půli. Po centru Contry hlavičkoval nad Tena, s pokusem Albina si poté poradil Quim. Albín se následně dostal do dvou velkých šancí. O tu první ho včasným skluzem připravil Katsouranis, druhou příležitost zmařilo nedůrazné zakončení domácího fotbalisty.

Benfika přežila možnosti Getafe a dvacet minut před koncem málem oživila postupové naděje. K odraženému míči se dostal Rui Costa, proti jeho ráně ale vytáhl Abbondanzieri parádní zákrok. O tři minuty se nakonec přece jenom měnilo skóre na druhé straně. Za záda obránců se dostal znovu Albín, který tentokráte zvolil oblouček přes Quima a úspěšným pokusem zajistil Getafe výhru i v odvetě.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Rangers FC 1:0

13.03.2008 20:30

Góly: 58. Diego

První zápas: 0:2, postupuje Rangers FC

Brémy sice na domácím hřišti porazily Rangers 1:0, po prohře 0:2 v Glasgow ale do čtvrfinále poháru UEFA postupuje skotský tým.

Werder měl samotné utkání pod kontrolou po celý jeho průběh, o čem mimojiné svědčí i poměr střel 35:4. Domácí se do vedení dostali po hodině hry zásluhou Diega, ale druhou branku, která by znamenala prodloužení, už přidat nedokázali.

První šanci utkání měli ve čtvrté minutě pochopitelně domácí, po hlavičce Mertesackera chyběly Rosenbergovi jen centimetry. Dále to zkoušeli Boenisch a Almeida, jejich pokusy ale cíl nenašly. V devatenácté minutě našel Diego Borowskiho, jeho střela z voleje ale šla nad branku McGregora. I nadále tlačil Werder, střely Rosenberga a Jensena z podobné pozice vykryl McGregor a Almeida hlavičkoval nad. Jedinou příležitost hostí měl McCulloch, Wiese však s jeho pokusem neměl sebemenší problém.

Po přestávce dobývání hostující branky pokračovalo. Jensenovu bombu z dálky s obtížemi vyrazil McGregor, v 58. minutě se však už Brémy vytoužené první branky dočkaly. Po hlavičkovém souboji v pokutovém území se míč odrazil za vápno k Diegovi, brazilský špílmachr si přehodil míč na levačku a přesnou přízemní střelou otevřel skóre. Největší šanci na srovnání celkového stavu měl Werder pět minut před koncem. Boenisch zleva nacentroval, překvapený Rosenberg stačil míč přiťuknout úplně volnému Sanogovi, jeho tutovku z bezprostřední blízkosti ale fantasticky vytěsnil na břevno McGregor. Ten se poté ještě zapotil při Naldově dalekonosné ráně, druhý gól však již neinkasoval a mohl se společně se svými spoluhráči radovat z postupu.

Více informací k zápasu

Sporting CP - Bolton Wanderers 1:0

13.03.2008 21:00

Góly: 85. Bruno Pereirinha

První zápas: 1:1, postupuje Sporting CP

Souboj dvou trápících se týmů nakonec přinesl postupovou radost Sportingu. Ten udolal Bolton Wanderers 1:0.

Manažer Boltonu Gary Megson sáhl k podobnému tahu jako v duelech na hřištích Bayernu (2:2), CZ Bělehrad (1:0) a Atletika Madrid (0:0) a na hřiště poslal spoustu náhradníků. Do Lisabonu s sebou Megson nevzal hned dvanáct hráčů a jeho záměr byl jasný - ušetřit co nejvíce sil na víkendové ligové utkání proti Wiganu, které bude jedním z klíčových v boji o přežití v Premier League.

Mezi tři tyče Boltonu se postavil Ali Al Habsi a již po 66 vteřinách měl spoustu práce s likvidací trestného kopu Vukčeviče. Sporting se v domácí soutěži trápí a ani proti Boltonu to není ono. Další příležitost si domácí vypracovali až v 31. minutě, Pereirinhův centr posunul Vukčevič na Izmailova a ten zblízka přestřelil. Poté pálil nepřesně Vukčevič, s Romagnoliho pokusem si poradil Al Habsi.

Bolton se ke slovu dostal až s blížícím se závěrem první půle. Vez Te rozvlnil boční síť, brankář Rui Patricio se pak poprvé zapotil po slabé střele Guthrieho.

Wanderers po změně stran přidali směrem dopředu, v jejich obraně se ovšem otevírala okénka. V 56. minutě vystřelil Pereirinha a Al Habsi předvedl fantastický zákrok. Přesně nemířil kanonýr Liedson. Vysvobození se nakonec domácí dočkali v 85. minutě. To se levačkou opřel do míče Pereirinha a proti jeho dělovce neměl Al Habsi ani tu nejmenší šanci - 1:0.

Al Habsu ještě dokázal zlikvidovat střelu Moutinha, jeho spoluhráčům se ale vyrovnat nepodařilo a Bolton tak v soutěži končí.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
Shevchenko

Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

za rok by mohli uhrát něco v LM pokud se dostanou do skupiny...

Reagovat
rufus

Jako mistr Ruska mají myslim přímou účast..

Reagovat
Shevchenko

No minulé léta to tak nebylo, ale letos nevím.

Reagovat
rufus

Tak mám asi špatnou pamět, ale měl sem dojem, že CSKA předkolo nehrálo a postoupilo přímo..

Reagovat
smazaný uživatel

čumim

Reagovat
smazaný uživatel

jediné, co nechápu, je: "Zápas byl více než vyrovnaný."

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc: Pogrebnyak nedal ani jeden gól hlavou!

Reagovat
Arne

to je fakt, dal to s přehledem placírkou

Reagovat
Arne

myslím ten první

Reagovat
fantomas

tak to je až skandál

Reagovat
Arne

to bych teda řek

Reagovat
fantomas

autor? neeee to ne...tak kdo?

Reagovat
Arne

?

Reagovat
fantomas

jej sry, já se překouk myslel sem že si napsal "neřek" omlouvám se, už na to asi nevidim, du rači spát

Reagovat
Arne

jj, raději jo. myslel jsem to z legrace

Reagovat
smazaný uživatel

Frey

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec všechno dobře dopadlo, super.

Reagovat
dadoprso

Chimbonda wtf

Reagovat
smazaný uživatel

já ho spíš lituju, musí se cítit hrozně

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojenost Fiorentina

Reagovat
sansiro

Fiorentina hodně šťastně? To jste asi neviděli první zápas....

Reagovat
alias

Utkání everton-fiorentina jsem sledoval na obn. fiorentina měla za celý zápas jedinou šanci, everton min. 6-7 tutovek takže florencie postoupila s obrovským štěstím.

Reagovat
sansiro

Ve Florencii se Everton nedostal za polovinu, mohlo to skončit lehce 4:0 pro domácí....

Reagovat
Maritazzi

stejne jako v odvetě to mohlo skončit 5:0 pro domácí

Reagovat
Xavi

Pěkně PSV!

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby z Premierleague vyloženě válcují týmy z ostatních lig ... . Bude další kolo oslavnejch ód na nejkvalitnější ligu světa?

Reagovat
smazaný uživatel

Uefa se také losuje teď v pátek,nebo už je to rozlosované až do finále?

Reagovat
alias

v pátek

Reagovat
smazaný uživatel

o co ti jde?...jak EFC tak THFC sice nepostoupili ale vypadli se vztyčenou hlavou a THFC hlavně díky nehorázné smůle....ale tady s tím zdejším podivným hejnem to nemá cenu více rozebírat...

Reagovat
smazaný uživatel

smůla nesmůla, výsledky hovoří jasně. A pokud si tady po odvetách LM mnozí honili triko, že PL je nejlepší ligou na světě, protože má mezi 8mi nejlepšíma 4 zástupce, tak já teďka po odvetách EUFY platím stejnou mincí. NIKDY bych si nedovolil tvrdit, která liga je lepší a už vůbec ne, že ta a ta je nejlepší a doufám, že když těm, kdo to říkají nastavím zrcadlo, uznají, jak je to nemístný a mimo

Reagovat
smazaný uživatel

PS: Zrovna Tottenham a Everton jsou sympatický mančafty, takže mě trochu mrzí, že je musím používat v tomhle smyslu, ale když se kácí les, tak lítají třísky

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
fantomas

a co je vyznamnější pohár uefa nebo LM?? to je snad hlavní ne, že je polovina týmu ze čtvrtfinále LM anglická než že v poháru uefa už neni (nebo jeden) žádný ang.tým...pro bruce: jak řekl jiřík: smula nesmula...to že neumite kopat penalty navíc neni smula

Reagovat
Xavi

Proto aby byla liga silná nestačí jen čtyři dobré týmy a proto je i měřítkem pohár UEFA, kde se anglické kluby pravidelně neprosazují tak jako třeba špěnělské. Nezapoměň, že ty nejlepší ligy mají 20 účastníků...

Reagovat
fantomas

mě je vcelku jedno jaká liga je kvalitnější, kvalitní sou bezesporu obě...jinak jestli se dobře koukám, tak "vám" postoupilo jen sem akorát getafe, v LM jen Barca, tak co? Z anglie ještě muže jit dál Bolton a stejne na tom budem lip ale byla by katastrofa kdyby z tech 3 ang.týmu nepostoupil ted žadnej a od vás plnej počet

Reagovat
Xavi

Mě jde o jedno. A to že neustále slyším, jak je anglická liga nej. a jako argument je, že mají ve čtvrtfinále LM 4mužstva (což opravdu něco znamená), nemělo by se ale zapomínat na zbytek tabulky, když je řeč o lize...

Reagovat
fantomas

jj připouštim že druhá polovina tabulky (tak posledních 5) je slabá, ale jinak tam zas takovej rozdíl mezi tema dvema ligama neni...

Reagovat
smazaný uživatel

no a těch posledních 5 týmů ve Španělsku má jakou kvalitu? Řekl bych, že maximálně obdobnou...

Reagovat
fantomas

levante aspon hraje dopředu..

Reagovat
PJ

Derby taky, dalo gól Chelsea

Reagovat
fantomas

to je vlastně taky fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Derby je vůbec letos nadmíru produktivní...

Reagovat
smazaný uživatel

no aspon ze uz v te uefe ti anglani nestrasi...to se mi ulevilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Oj, mé koně už jsou pryč...Teď vypadá nejschůdněji ta ACF Fiorentina. I když bych se nezlobil, kdyby Zenit napodobil CSKA z 2005.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ve sportu byla zveřjněna tabulka která říká kolik tmů se z dané země za posledních 5 let dosatlio do čtvrtfinále LM a skončilo to takhle:1 Anglie-12 účastí 2.Itálie 10 učastí a třetí španělsko 6 účastí!!!A počítá se tam i tento rok!Takže tabulka už o něčem svědčí,když PL má 1x více učastníků.Nechci hodnotit která liga je lepší,osobně se mě zápasy v PL vůbec nelíbí krom 1 čtverky se na to nedá koukat je to jen překopávaná.I tak bych jasně volil SeriiA nebo Primeru.Řekl bych že i poslední celek v itálii nebo španělsku mnohokrát poráží favority a hrají proti nim otevřený fotbal,to v PL není tam tomu vládne silná 4.Je to o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

To, co tu uvádíš, jsou všechno pouze bludy. To co se tobě líbí, není ukazaletem kvality jednotlivých lig, mě se třeba zas nelíbí taktické a upracované zápasy Série A, nebo neustálé válení se v jinak velice líbivé a techniké PD. Ale to je jedno, tohle je otázka vkusu, to necháme být.

Nesouhlasím s tím posledním nesmyslem o ndvládě silné 4. Takové "silná skupina" je přece v každé lize, to není jenom jev PL(Itálie - Inter, ACM, ASR,Juve; Śpanělsko - Barca, Real apod.) A právě že v Angii i podprůměrné celky a hrají proti nim otevřeně. Nevím, jak jsi přišel na opak, na nějakou přehnanou taktiku se v PL nikdy nehrálo a ty zápasy jsou tam zajímavé stejně jako všude jinde. Jako příklad z této sezony se dá uvést, že třeba Arsenal zaznamenal svoji jedinou ligovou prohru na půdě podprůměrného Middlesbrough, nebo že můj největší favorit na zisk titulu -ManU- prohrál s momentálně sestoupivším Boltonem. Tudíž to co uvádíš jsou jednoduše bludy, které vidíš, nebo spíš chceš vidět. VBkus si měj jaký chceš, ale nepředhazuj nám tu příště takové bludy, díky

Reagovat
smazaný uživatel

No doraž tu španělskou ligu to si vyjmenovaljen 2 kluby!!Pořád se to tam mění pořád hraje LM někdo jinej!V itálii už taky není silná čtverka jestli sis nevšiml Fiorentina je před AC!Udine hrálo LM,Lazio hrálo LM tam se to furt mění ale v Anglii vládnou jen 4 mužstva a zbytek si to dává jen o páté místo!Kdysi dávno hrálo Lm Newcastle ale to už je hodně dlouho,jinak tam se to prostě nemění.A taktické a upracované zápasy v Serii A?Kde si to viděl?řekni mě nějakej upracovanej taktickej zápas?Já si fakt nevšim,ba naopak je ten fotbal krásnější v itálii,ae tay si asik neviděl zápas no to je ta chyba,ty jen ipakuješ to co jedna bába povídala.

Reagovat
smazaný uživatel

A co má jako bejt..? To, že si ta silná mužstva dokážou udržet vysoký standart by snad mělo být ukazatelem jejich kvality. Navíc Chelsea je jenom ruská rychlokvaška, která až odejde Abramovič, půjde zas pěkně do hajzlu a jestli sis nevšim tak třeba Everton se dnes již také rovná Lierpoolu. To, že se to v Itálii mění je z jisté části kvůli neustálé korupci, která tamní fotbal prožírá. Ve Španělsku to taky bývá většinou záležitostí Barci a Realu, potažmo Valencie, která má teď špatné období. Ale jak tohle vůbec souvisí s tím, co jsi říkal...? Říkal jsi něco o slabších týmech, jak hrají otevřený fotbal proti favoritům. To je v PL taky, často porazí outsider favorita. tím končím s konstatováním, že vidíš pouze to, co chceš vidět.

Jenom ještě něco - chápeš ty pojem "vkus"..? To co ty vidíš v Itálii jako "krásné" já vidím jako "přetaktizované a nedné". Tomu, čemu ty říkáš "nakopávavaná" já říkám "rychlý útočný fotbal nahoru dolů"....každému se prosím líbí něco jiného, tak mi prosímtě nech, že se mi nelíbí to samé jako tobě. Neschopnost připustit si cizý pohled na věc svědčí o omezenosti

Reagovat
smazaný uživatel

když čteš podobné "názory" tak si říkáš, že tady nemá ani smysl reagovat....prostě beznaděj

Reagovat
fantomas

ale má, každej názor je totiž názor, víš

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham řadovej klub

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako?.....

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá, když jen tak, tak jen tak....takže Juventus je klub se silnou mafiánskou tradicí. Juventus je klub kde doping byl nedílnou součástí tréninku. Juventus je klub, který ve svém městě nemá téměř žádné fans. Juventus je klub, který má nejvíce antifanoušků na světě. ....co, chceš si ještě povídat?

Reagovat
smazaný uživatel

Chci-Juventus je traqdice s Realem Madrid vyhráli jako jediné všechny trofeje co získat šly!Suveréně nejoblíbenější klub Itálie,nejúpěšnější klub v Itálii.A sme moc rádi že máme odpůrce,právě proto je to krásné jim fandit a vidět jak všechy Juventus sere. Strašně nás mrzí že máme antifanoušky. kdes přišel ale proboha ty na Tottenham,čím tě oslovil?Ať žje korupce aspoň se,ukázali opravdu jen ti praví fanoušci Juve a ne ti fanoušci co fandí třeba v Anglii týmům které mají prachy.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

co si mysliš? že s tebou budu jako souhlasit?

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by si souihlasit neměl,napsal sem něco špatně?Dyť to je pravda že Juve má nejvíc fans v Itálii a další ty keci co sem napsal okolo!A co si ty na to vůbec reagoval já psal brucemu! Ale jinak sory bruce,ustoupím,mě je to fuk komu a čemu fandíš,fanděme si čemu chceme!Fotbal je stejně krásnej

Reagovat
fantomas

snad demokracie v reagování a fandění ne ...nesouhlasim už jen s tema fanouškama ang.týmů (házíš fandy chelsea a ostatních do jednoho pytle - to je totiž neco jinyho), ale i s tim "at žije korupce"

Reagovat
smazaný uživatel

Stou korupcí to musíš brát trochu z nadsázkou,bylov tom trochu ironie a argument na bruce.Samozřejmě stím nesouhlasím ale paradoxně to Juve i pomohlo že se ukázali ti praví fans Juve.A vzduch se vyčistil.Veliká zkušenost,teď už Juve jen a jen zase poroste ve velkoklub.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

*

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc mi tu začíná vadit. Jde o ty převzaté komentáře k zápasům. Člověk, který to viděl, nemůže věřit svým očím. Je sice hezké mít komentáře k tolika zápasům, ale za tuhle cenu?

Reagovat
fantomas

převzate?

Reagovat
PJ

Takze mame vyslat svy lidi na stadiony, ke vsem zapasum vsech lig co sledujeme, a tam psat reporty? Tak proc ne, ale budes nam to platit?

Reagovat
Arne

pokud ital ty prachy dodá, byla by to paráda

Reagovat
fantomas

to bych si nechal líbit hlavně v itálii by mohl mít zajímavý kontakty

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba změnit zdroj? Ten kdo psal původní komentář(anglický?) u Zenitu si ho sprostě vymyslel. Nebo prostě zkouknout na netu sestřih aspoň pro ověření nejdůležitějších situací.

Reagovat
PJ

A on se pul hodiny nebo hodinu po zapase da nekde sehnat sestrih ze zapasu? U nekterych mozna jo, u drtivy vetsiny o tom ale dost pochybuju. A i s tim zdrojem je to takovy vselijaky, snazime se brat to nejrychlejsi co je. Me to samozrejme taky stve, ze takhle ne vlastni vinou mame v reportu chyby, ale co s tim muzeme delat, jak mame poznat, ze tohle zrovna je spatne...

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy

celej zápas tlačily, byly jasně lepší, ale druhej gól dát nedokázaly...

Sanogo

Reagovat
fantomas

přeju o rangers, zápas sem bohžel nevidel..

Reagovat
fantomas

tak jeden britskej tým dál, ted jen aby to kousnul i Bolton

Reagovat
fantomas

hergot fagot

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, Angličani mne potěšili.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglani vonku...co to ?

Reagovat
smazaný uživatel

se vsadím, že je to tím, že hrají v nejlepší soutěži světa, víš jak?! mají hodně náročné zápasy v domácích soutěžích a na pohár UEFA jim nezbyly síly...

Reagovat
smazaný uživatel

Esteze si nasiel vyhovorku pre Real, Sevillu a Valenciu.

Reagovat
smazaný uživatel

a Atlético

Reagovat
smazaný uživatel

To zase koli zlym fanuskom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stále mají v součtu v Evropě nejvíc týmů, viš jak?! A to ještě v té lepší a důležitější soutěži. Tohle jsou hrozně nesmyslné a nabíhající si rýpance. Kolik toho má Španělsko nebo Itálie..? Tuším po dvou v obou zemích..? Z nichž jeden z nich hraje podřadnou UEFU..? Pokud to myslíš s tímhle hodnocení vážněl tak je to defakto velmi dobrý argument pro PL, její fanoušci ti můžou být vděční

Reagovat
smazaný uživatel

Podradna Uefa ? V hodnoteni lig v ziadnom pripade.

Reagovat
PJ

I kdyby ne podradna, tak porad Anglie - Spanelsko 4:2. Takze zalez

Reagovat
smazaný uživatel

VId moj prispevok v diskusii "Anglické týmy opět doplatily na prokletí v penaltovém rozstřelu".

Reagovat
PJ

To ti neberu, ja jen reaguju na tvou hlasu "Anglani venku", to s touhle tabulkou nijak nesouvisi.

Reagovat
smazaný uživatel

Je snad moja hlaska v teme Uefa nepravdiva ?

Reagovat
PJ

To neni, jen jsem pochopil jeji vyznam - posmivat se Anglii, tak ti to vracim

Reagovat
smazaný uživatel

Vyznam je inde.

Je objektivne kriterium pre posudenie kvality lig ? Podla mna nie.

5 rocna statistika vykonov klubov v europskych poharoch ma vsak k tej objektivite asi najblizsie.

Ake su jej vysledky vsetci uz vieme.

No ale teraz k tej podstate mojho prispevku.

Jedna medialna masaz o Premier League ako "najlepsej lige sveta" strieda druhu, pritom to nie je asi ani pravda, tak La Liga taku medialnu tlacenku nema.

A opat sa len potvrdilo, ze Premier League je sice silna 4ka, ten zvysok nie je podla vsetkeho asi az taky silny.

Reagovat
PJ

Objektivni kriterium pro srovnani lig neni, to je pravda. Vysledky v poharech se daji brat, ty jsou odrazeny v tech koeficientech, takze to mozna je kriterium ktery se nejvic blizi objektivite. A tam je Spanelsko lepsi, to nevyvracim. I kdyz, ten rozdil tam je minimalni.

Silna ctyrka a zbytek neni tak silny - pokud se tohle posuzuje podle vysledku v Evrope - tak je to pravda. I kdyz takovej propastnej rozdil tam taky nebude, jinak by treba o zachranu hrajici Bolton nevyradil o pohary hrajici Atletico. Taky je znamej fakt, ze pro anglicky tymy maji vetsi vyznam domaci souteze, nez UEFA, takze i z tohohle duvodu muze bejt srovnani kvality lig na zaklade vysledku v poharech tak trochu zvadejici

Reagovat
smazaný uživatel

"Taky je znamej fakt, ze pro anglicky tymy maji vetsi vyznam domaci souteze, nez UEFA"

No a tymto nasa diskusia pravdepodobne skoncila.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, PJji, pro španělský týmy je taky výhra v PD prvotním cílem, Evropa je až v pozadí. Tohle je dost bokem argument

Reagovat
PJ

O Anglii je to znamej fakt, o Spanelsku to slysim poprvy. Pokud je to pravda, tak OK, neni to argument.

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii je to znama, ale nic neznamenajuca vyhovorka a fraza.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budou hrát UEFU s béčky jako v minulých letech italské kluby, bude to bráno jako fakt. Takhle je to opravdu jenom omluvenka neúspěchů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přesně o to mi jde. U nás je PL protlačovaná na úkor ostatních lig opravdu hodně očividně. Chtělo by se mi říct, že je to tím, že v PL hraje hodně českejch krajánků a v PD jen Plašil, ale to je jen částečně, pravda, protože vůbec nejvíc krajánků máme v bundeslize a ta takovou tlačenku v médiích nemá. Ale fakt nevím, co tohle upřednostňování PL prospívá, kdo ty média nutí o ní psát ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak typické. Každý, kdo si myslí, že PL je nejlepší je jen obětí "mediální tlačenky" apod. Tohle jsem tu slyšel od fandů PD už nesetnškrát. Můžeš mi říct co to ta "mediální tlačenka" znamená? Pokud někdo z Novy řekne že Péťa Ćech je superbrankář, nebo že PL je jasně nejlepší liga světa, tak to asi těžko může racionálně myslící člověk brát vážně. Dle mého jsou od vás ty médiá už dost omleté a ne zas tak úplně pravdivé...

Jinak co se anglických týmů v uefě týče, tak jednoznačně poražen byl jen Bolton, který má po odchodu big Sama problémy a je na sestupových příčkách. Jinak Spurs, kteří jsou až ve spodní polovině tabulky PL se prakticky rovnal holandskému mistrovi, a Everton zase zcela dominoval doma proti Fiorentině (nutno dodat, že ve Florencii byla situace obrácená, ale v celkovém dvojzápase Everton rozhodně hoší nebyl), která je na tom v lize asi stejně, takže rozohdně to není zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

"nesetnškrát" znamená "nesčetněkrát"...omluva, kláveska blbne

Reagovat
smazaný uživatel

Ceske media, slovenske media, anglicke televizne media, mnoho prestiznych anglickych webov, mnoho fandov Premier League u vas, u nas, ci v zahranicnych diskusiach.

Naviac moj subjektivny pocit je, ako keby sa niekto snazil pretlacit, ze to co preslo a presadilo sa v Premier League, to ma naozaj kvalitu. Vid aj ciastocne ten Torres.

Niekolko zapasov Uefy a tesne vysledky ma naozaj nezaujimaju. Ta sutaz im dlhodobo moc nejde, to je proste fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

takže z toho vyplývá co? Pro mě z toho vyplývá to, že holandská liga je značně horší než PL, protože její mistr hraje vyrovnaně z mužstvem klidnýho středu v Anglii, což je naprosto jasné a taky z toho vyplývá to, že italská liga je stejná, popř. o chloupek lepší, protože 4. mužstvo tabulky v Serii A vyřadilo na penalty 4. mužstvo tabulky v PL.

Jinými slovy jsi potvrdil naše slova, že PL je považována za "nadligu" naprosto zcestně ...

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle jednoduché to rozhodně není a ty to víš. K médiím asi tolik: Z anglické ligy vidíme každý týden v hlavních sportovních zprávách obrázky z několika zápasů, ze Španělska jednou za 14 dní zápas Barcy nebo Realu, doplněný o výsledek toho druhého popřípadě Sevilly a z Itálie jenom když Nedvěd dostane červenou kartu. Největší vliv to má na lidi, kteří fotbal sledovat teprve začínají(děti kolem 10 let) a potom už se těžko vysvětluje, že anglie není jediná země, kde se hraje fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti tvůj názor nechci vyvracovat, to nebylo účelem, nicméně tu pořád čtu něco o mediálním protlačování PL a stále mi není jasné, co to má znamenat. Pokud to někde řekne nějaký potrhlík z Novy, či nějakého fanouškovského webu, tak to těžko lze brát na těžší váhu. Pokud se to objeví v nějakém důvěrihodnějším zdroji, tak je to většinou názor věciznalých a racionálně smýšlících lidí, kteří nepíšou pod nátlakem nějaké propagandy PL, většinou to mají v hlavě srovnané a dokážou si tyto názory podložit. Právě že povážování PL za nadligu mi příjde jako prvotřídní blud fanoušků PD, kteří mají pocit, že je jejich liga opomíjena...

Reagovat
smazaný uživatel

Australia...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen tím, že v médiích dostává nejvíce prostoru Anglické liga. A to několikanásobně víc než ostatní. A není to záležitost jen tajtrdlíků z Novy. A dalo by se pokračovat.

Mě je to v zásadě jedno, ovšem ta nerovnováha tu je.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, že někdo někde řekne, že je nejlepší. Ale jde opravdu o tu mediální masáž, kdy někteří nemají možnost sledovat nic jiného než PL. A ti pak tvrdí, že PL je nejlepší, ale to je mi úplně jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm možná je to pravda. Já osobně měl možnost něco shlédnout z většiny z nej evproských lig a PL se mi skutečně líbila nejvíc a nepreferuji jí kvůli nějaké tlačence. Možná proto ten rozdíl ani necítím...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže takových jako ty je opravdu malé procento, můžu soudit podle svého okolí.

Reagovat
Devil

Ja mam moznost sledovat skoro vsechny ligy a i pres to mam nejradej PL . Nerikam ze PL je nej , zalezi na tom jaky fotbal uprednostnujes jestli mas radej tvrdy styl ci naopak . Ale me strasne na Spanelske a Italske lize vadi valeni se hracu na travniku a zdrzovani hry . Ted asi odepises ze Ronaldo to dela taky , a dela ale vstane a nevali se na zemy . Jen tak pro priklad druhy polocas Real versus ASR v LM byl v tomto smeru uplna katastrofa .

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ty máš možnost sledovat asi sta, že jo? Ale ten, kdo má prostě jen český základní kanály (ČT, NOVA, PRIMA), tak má skoro pocit, že se hraje fotbal jen v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

"satelit" ne "sta"

Reagovat
Devil

Klidek! Sta sledovat zrovna nemuzu , a pokud vim tak jedinej z tech zminenych kanalu kdo dava live prenos PL je Prima v sobotu tak ze nevim jestli tvuj argument byl zrovna na miste. Ja jen rekl svuj nazor , a jeden z duvodu proc davam prednost PL. Tod vse.

Reagovat
smazaný uživatel

mediální masáž ti vysvětlil "ital" nade mnou

Reagovat
smazaný uživatel

dlouhodobá tabulka říká něco jinýho

Reagovat
PJ

To taky nepopiram. Rominhova hlaska "Anglie venku" ale neni "dlouhodoba", takze na ni reaguju stejne "kratkodobou" odpovedi

Ale mimochodem - v ty tabulce je rozdil ctyr bodu, sice nevim jak presne se ty koeficienty pocitaji, ale kdyz se letos bude anglanum darit, tak se muze i tahle tabulka zmenit

Reagovat
smazaný uživatel

"kdyz se letos bude anglanum darit"...to je mozne, preco ich vsak ta anglicka propaganda tak tlaci, ked ich tie tohtorocne vykony este nikam v skutocnosti nepretlacili.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, že se to klidně vyrovná. Já jen reaguju na ty přispěvatele, kteří bez uzardění a v klidu napíšou, že PL je nejlepší liga na světě a fertig. Nic jinýho je nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Tak mezi ty ja nepatrim, pokud sem nekde napsal "nejlepsi", tak jsem tim myslel "nejlepsi pro me", ze me nejvic zajima, ze ji leduju radsi nez jiny. Kvalitu nesrovnavam, protoze se to neda

Reagovat
smazaný uživatel

nenapadám přímo tebe, neber si to osobně. Já např. PL taky sleduju asi nejpozorněji, ale nikdy bych neřekl, že je nejkvalitnějíší, spíš naopak. Např. zápasy mezi první čtyřkou jsou až na výjimky naprosto o ničem. To např. clasico má náboj vždy a je strhující a nervydrásající pořád (poslední bylo horší, uznávám).

Reagovat
PJ

Jo, s tim souhlasim. Vzajemny zapasy top 4 v Anglii jsou casto o nicem. Ctvrtfinale FA Cupu mezi ManU a Arsenalem budiz svetlou vyjimkou Clasico je jina liga, jinej takovej zapas na svete neni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tady má někdo především ohromný komplex z Premier League.....o tom to asi celé bude....

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol si to prave ty, kto po vyradeni Atletica nabehol do diskusie ?

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo ...

Jakej zase komplex? Jde vyloženě o vyvrácení naprosto zcestnýho faktu, že PL je nejlepší a nejkvalitnější liga na světě. Já osobně bych jí dal přívlastky "nejbohatší", "nejtvrdší", "nejbojovnější", "nejběhavější", "nejrychlejší". A to i v dobrým slova smyslu

Reagovat
smazaný uživatel

*Najnakopavanejsia

Reagovat
smazaný uživatel

to taky

Reagovat
Devil

A pres to nejsledovanejsi !

Reagovat
smazaný uživatel

nejběhavější je špatně,jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

"nejběhavější" je špatně češtinsky či významově?

Reagovat
smazaný uživatel

Významově samozřejmě. Jde o to, že ten styl nahoru dolů není dán tím, že by se více běhalo,ale tím, že se tam hraje styl obrana-útok a nic mezi tím. Jedna strana hraje na jednom vápně a druhá v ten samý okamžik na druhém odpočívá,přijde nákop a nebo rychlá spojka a role se obrací. Důkazem je spousta 50ti a vícemetrových sprintů s míčem bez jakéhokoli ataku protihráčem. A taky krokoměry nelžou

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt, že se v Anglii hojně využívaj dlouhý nákopy, což opticku hru velmi zrychluje. Též se tam mnohem častěji centruje a to nejen čistě z křídla, tak jak je to obvyklé jinde v Evropě, což má stejnej efekt. Krokoměry nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

mám pocit, že inteligentní fanoušci anglické kopané uznávají kvality PD....ale z osobních důvodů preferují jednoznačně PL........a názory té bandy poblázněných scumů, kteří objevili teď nedávno anglický fotbal skrze mediální masáž se snad nedají brát jako berná mince......takže opravdu nevím kde je problém.....obě soutěže jsou kvalitní a obě mají své kouzlo, které účinkuje na každého jinak......ostatně podobně to funguje i u žen - každá je svým způsobem krásná, jen je třeba ji vidět ve správném světle.... ....a protože každý má jiné preference a odlišný vkus, takže ja například preferuji hezké štíhlé tmavovlásky a zároveň netvrdím, že blondýnky jsou nějak škaredší.........a tady to neustálé bušení na poplach proti PL mi přijde jen jako reakce na vlastní komplex.

Reagovat
smazaný uživatel

nepleť tam pořád ten "komplex" a budu z tebou ve všem souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě scum by pořád nemusel používat a bude to OK

Reagovat
smazaný uživatel

jj,to mě taky pěkně štve

Reagovat
smazaný uživatel

konecne nekdo ukazal olympique ze na to nema hrozilo ze se spartakem vypadne ale nakonec se probojoval as do osmifinále a na zenit nesačil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele