osmifinále - odvety
12.03.2008 20:45 CET
0 : 1
6:5 pen.
(0:0, 0:1)

Reportáž

Tottenham smazal domácí manko, přesto v Poháru UEFA končí

PSV Eindhoven odčaroval pohárové kouzlo Juandeho Ramose. Španělský kouč dovedl dvakrát po sobě k triumfu v Poháru UEFA Sevillu, s Tottenhamem se mu ovšem tento kousek letos nepodaří. Kohouti s nizozemské odvetě doplatili na ruletu zvanou penaltový rozstřel.

První poločas příliš pohledných akcí nenabídl. Za domácí jednou zahrozil Simons, na druhé straně pak po akci Berbatova srazil jeden z obránců střelu Malbranqueho. Následoval rohový kop, na který si na přední tyči naskočil King a jeho hlavička proletěla mimo.

Po změně stran už bylo k vidění více šancí. Ramos nechal o poločasové přestávce v kabině Leeho, místo něhož na hřiště přišel Bent. Ten se mohl hned po dvou minutách zapsat do listiny střelců. Šanci mu připravili Keane a Malbranque, zakončení anglického útočníka ovšem postrádalo razanci a Gomes tak příliš práce neměl. Ještě větší příležitost měli v 55. minutě domácí. Nakrátko rozehraný trestný kop zmátl obranu Spurs a po přihrávce Culiny se sám na malém vápně ocitl Koevermans, jenomže v zakončení trestuhodně selhal.

Trestný kop poté zahrávali i hosté, Huddlestone našel Berbatova a jeho hlavička mířila mimo. Robinsonovu pozornost vyzkoušel Afellay a brankář Tottenhamu byl hodně rád, když trestný kop Farfana prolétl těsně vedle.

Tottenham se s přibývajícími minutami tlačil více dopředu a dobrou šanci na vyrovnání průběžného stavu neproměnil Keane. Lépe si v zakončení vedl Berbatov, ten si v 82. minutě naběhl na centr Chimbondy a ranou z první nedal Gomesovi žádnou šanci - 0:1.

V prodloužení měli více šancí hosté. Penaltový rozstřel mohl odvrátit Berbatov a po něm také Chimbonda, ani jeden však síť nerozvlnil a duel tak dospěl do toho nejdramatičtějšího možného vyvrcholení. Robinson dokázal zneškodnit pokus Lazoviče, jenomže v přímém souboji nakonec nestačil na Gomese. Brankář PSV vychytal pokutový kopy Jenase a neuspěl ani Chimbonda.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV cítí velkou šanci postoupit přes favorizovaný Tottenham. A myslím, že to nakonec dokážou. Spurs venku, speciálně na kontinentě nijak zvláště neoslňují, mají to ale nahnuté a dají do toho snad všechno. Bude to velmi zajímavé. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

PSV Eidhoven štastně postupje dál a postavil na hlavu všechny předpoklady před touto sérií s Tottenhamem. I když prohrál, ukázal svoji sílu a v penaltách to urval. Rozhodovalo se ale hlavně už v prvním utkání v Londýně. To že, končí Spurs v Poháru UEFA, to znamená stop pro jednoho z nejvážnějších kandidátů na celkové prvenství. Ale vypadnutí jen podrthuje celý průběh velmi divné sezóny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele