osmifinále - 1. zápasy
06.03.2008 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SL Benfica - Getafe CF 1:2

Hodně překvapivý výsledek se zrodil v Lisabonu. Getafe potvrdilo pověst pohárového specialisty a z Portugalska si domů veze výhru 2:1.

Průběh zápasu hodně ovlivnila již devátá minuta. V ní se ve vzájemném souboji střetli Cardozo a Belenguer, domácí fotbalista byl o něco aktivnější, soupeře udeřil rukou a odměnou mu byla červená karta.

I tak si Benfika vytvořila první šanci zápasu a Ustariho pozornost z trestného kopu vyzkoušel veterán Rui Costa. Getafe mělo daleko častěji míč pod kontrolou a první šanci vypracovali Granero s Pablem. Zakončoval druhý jmenovaný a Quim předvedl vynikající zákrok. Ve 25. minutě už ale byl domácí brankář překonán. De la Red si na hranici pokutového území vytvořil prostor ke střele a jeho tečovanou ránu zastavila až síť - 0:1.

Getafe kontrolovalo průběh zápasu a soupeře nepouštělo do šancí. V 67. minutě navíc hosté svůj náskok navýšili, De la Red se tentokráte pasoval do role nahrávače a Pablo Hernandez mířil přesně k tyči - 0:2.

Benfika poté zvýšila aktivitu v útoku a v 70. minutě byla blízko ke snížení, střelu Cristiana Rodrigueze ale skvěle vyrazil Ustari. Brankář Getafe nakonec přece jenom kapituloval. V 76. minutě zkusil štěstí z dálky Mantorras a jeho střela si našla cestu do sítě - 1:2.

Getafe mohl dvoubrankový náskok vrátit Javi Casquero, ani jeho nepřesný lob však radost hráčům španělského klubu nepokazil. Getafe vyhrálo 2:1 a je blízko k postupu do čtvrtfinále.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Benfica je doma na Estadio da Luz mírným favoritem, musejí se mít ale na pozoru. Getafe je velkým překvapením letošního ročníku UEFA Cupu, mají formu a budou chtět pokračovat ve spanilé jízdě. Postup bych přál právě Getafe ! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc dobře Getafe !!! Tento zápas není zase tak velkým překvapením, opravdu je letos Getafe dokonalou pohárovou kometou !!! Rád jsem se s tipem seknul. Doufám, že už to v Madridu v odvetě nějak uhrají a půjdou do čtvrtfinále, což bude pro tento malý, ale velmi sympatický, klub historický okamžik !!! Benfica si může letošní sezónu zaknihovat jako zase nevydařenou, momentálně nedělají svému slavnému jménu moc dobrou reklamu. Ale nebudeme předbíhat, v odvetě se ještě může za 90.minut stát cokoli. Ale Getafe umí udělat radost !

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktoze chytal Ustari a ne Abbondanzieri

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě taky zajímalo ?

Reagovat
smazaný uživatel

ale asi to nikdo nevi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele