osmifinále - 1. zápasy
06.03.2008 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Zenit Sankt-Peterburg 3:1

Po Spartaku Moskva v Marseille nepochodil ani další ruský klub. Porážku si domů odváží rovněž mistrovský Petrohrad, výsledek 1:3 mu ovšem dává do odvety reálné šance na postup.

Hned od úvodního hvizdu se bylo na co dívat. Proti střele Cisseho musel zasahovat Malafejev, chvíli poté pálil Nasri a míč proletěl těsně mimo. Ve 14. minutě se osmělili rovněž hosté, Aršavin si pohrál s Givetem, ovšem pálil nepřesně. Ve 30. minutě zahrával Cheyrou trestný kop a Niang z malého vápna hlavičkoval do břevna. Úvodní branka padla ve 37. minutě, to si Cisse naběhl na pas Taiwa a domácí kanonýr v zakončení nezaváhal - 1:0.

V nastaveném čase se opakovala situace ze 30. minuty a Niang hlavou opět trefil břevno. Senegalský reprezentant si tak spravil chuť až tři minuty po změně stran, když v pokutovém území dostal až příliš volného prostoru a střelou o tyč nedal Malafejevovi šanci - 2:0.

A pro Zenit bylo ještě hůře, v 55. minutě totiž Nasri našel Cisseho a ten další nechytatelnou střelou zvýšil již na rozdíl tří branek - 3:0.

Olympique byl při chuti a s vědomím toho, že v Moskvě málem prohospodařil tříbrankvý náskok, chtěl dát ještě jeden gól. Malafejev měl plné ruce práce s pokusy Cheyroua a Cisseho, nakonec ale dokázal svůj tým podržet a dočkal se i podpory od svých spoluhráčů. V 82. minutě si Aršavin poradil se Zubarem a jeho gól dává Zenitu solidní naděje do domácí odvety.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí nastoupí v osmifinále proti dalšímu týmu z Ruska. Zenit bude ale podle mě lépe připraven než Spartak Moskva. V tomto utkání bych vsadil na domácí, ale co se týče postupu, tak bych tipnul právě na Zenit Petrohrad. Uvidíme, jaký výsledek uhrají na Stade Vélodrome. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Marseille hraje v Poháru UEFA s týmy z Ruska jako přes kopírák. Může pouze litovat, že Zenit v závěru výsledek korigoval a v Petrohradě při odvetě se to Ol. Marseille může vymstít. Zenit má v odvetě velkou práci, ale rozhodně na to kvalitativně má.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele