osmifinále - 1. zápasy
06.03.2008 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - PSV Eindhoven 0:1

Tottenham si řádně zkomplikoval cestu do čtvrtfinále Poháru UEFA, když v prvním zápase podlehl na White Hart Lane PSV Eindhoven 0:1. Tottenham sice většinu utkání odehrál na půli soupeře, ale nedokázal si vytvořit žádnou stoprocentní šanci. Naopak měl problémy s rychlými protiútoky PSV a nakonec doma padl.

Juande Ramos, manažer Spurs, by určitě chtěl se svými svěřenci v Poháru UEFA uspět a navázat tak na dvojitý triumf se Sevillou. Ramos dal v tomto zápase šanci lednové posile z Herthy Berlín Gilbertovi. Domácí si po vítězném finále Curling Cupu, kde porazili Chelsea, věřili a nepřipouštěli si nic jiného než vítězství.

Tottenham šel za svým cílem hned od začátku, když se na dlouhou dobu zabydlel na polovině soupeře. Bohužel si ale za půl hodiny v podstatě nepřetržitého tlaku nedokázal vytvořit pořádnou šanci a ve 34. minutě za to tvrdě zaplatil. PSV předvedlo protiútok, na jehož konci byl Jefferson Farfán, který oloupil o míč debutujícího Gilberta, jemuž po následné inkasované brance jistě premiéra zhořkla. Spurs se snažili rychle odpovědět, ale Woodgate hlavičkoval vedle a Robbie Keane byl v dobré střelecké pozici o míč obrán.

Do druhého poločasu poslal Ramos na hřiště místo Gilberta, jemuž se debut příliš nevyvedl, Jamieho O'Haru. Tottenhamu to příliš nepomohlo a gólová šance stále nepřicházela. Navíc v 64. minutě odkulhal z trávníku s poraněným kotníkem Jermaine Jenas a musel být vystřídán. Nahradil ho Tom Huddlestone. Spurs si poté konečně dokázali vytvořit nadějnou šanci, ale Chimbonda povedený Berbatovův centr nezužitkoval a hlavičkou přehodil branku. Domácí již se marně snažili o vyrovnání a mohli být rádi, že je při nebezpečné střele Farfána podržel Robinson a udržel již tak velice nepříznivý stav 0:1.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kohouti jsou jasným favoritem celého dvojutkání. Doma na White Hart Lane musí zabrat a vytvořit si do odvety nadějný náskok. PSV v letošní sezóně nemá takovou sílu jako v minulosti, ale je to zkušené mužstvo, dobře složené, může tedy překvapit. Myslím, že to ale dopadne podle předpokladů. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím jasným favoritem bych to zase až tak neviděl......řekl bych, že jsou mírným favoritem....

Reagovat
smazaný uživatel

A zrodilo se největší překvapení 1. zápasů osmifinále. Tottenham zklamal a s postupem se může prakticky rozloučit. Jestli na něco spoléhali, tak to bylo domácí prostředí, navíc PSV to doma sakra umí. Kdo tipoval Spurs až na celkového vítěze, tak bude muset změnit tip. Osmifinále vůbec anglickým týmům nevyšlo, což trochu Premier League v kontextu ostatních špičkových lig sráží dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

uvedom sa ved sa pozri na LM 4anglicke tim idu dalej a TOTENHAM postupi lebo vyhra 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

V LM ano, ale to je jen jedna soutěž, jedna strana mince a na druhé straně, v Poháru UEFA jim včera nic nevyšlo (viz Everton nebo Bolton) a když klub jako Tottenham prohraje na vlastním hřišti (!) s příslušníkem nizozemské Eredivisie, byť špičkovým, tak asi něco není v pořádku. Nejen ekonomický rozdíl rozevírá mezi těmito soutěžemi velké nůžky.

Reagovat
Devil

Stale doufam v postup Tottenhamu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele