osmifinále - odvety
12.03.2008 20:45 CET
2 : 0
2:4 pen.
(1:0, 2:0)

Reportáž

Fiorentina se štěstím vyřadila Everton

Hodně nešťastné utkání za sebou má Everton. Toffees prakticky celý zápas přehrávali Fiorentinu a dokázali smazat dvoubrankové manko z prvního zápasu, přesto se s Pohárem UEFA loučí.

Everton své útočné choutky naznačil již ve druhé minutě, Johnson sklepl míč na Osmana a jeho střelu srazili do bezpečí bránící fotbalisté. V 16. minutě dostalo utkání nový náboj. Pienaar centroval z levé strany, Frey se nechal rozhodit soubojem s Yakubuem a Johnson usměrnil míč do sítě - 1:0.

Domácí v tu chvíli potřebovali k prodloužení pouze jednu branku, o kterou se nepřesnou střelou snažil Arteta. Pozornost Freye poté vyzkoušel Osman, v 29. minutě zase hlavičkoval nad Jagielka. Až o tři minuty později se v útoku připomněli také hosté a Howard musel likvidovat volej Jorgensena.

Ve 34. minutě si cestičku do pokutového území našel Yakubu a po jeho střele se vyznamenal Frey. Neúspěšný byl následně Johnson a když už Yakubu rozvlnil síť, nebyla jeho trefa uznána pro ofsajd.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a Everton i nadále bušil do italských vrat. Ve 47. minutě se hrdinou Fiorentiny stal Pasqual, který z brankové čáry vykopl hlavičku Lescotta. V 63. minutě uvolnil Johnson Yakubua a nigerijský kanonýr prováhal vhodný moment k zakončení, v 67. minutě už to ale Toffees vyšlo. Z dobrých 25 metrů napřáhl Arteta a jeho ránu zastavila až síť - 2:0.

Domácí se s vyrovnáním průběžného stavu nespokojili a Frey musel být v pohotovosti při šanci Yoba. V 76. minutě málem přišel blesk z čistého nebe. Pazzini hlavičkoval a domácí mohli děkovat Howardovi, že míč vytěsnil nad.

Duel dospěl do prodloužení a v jeho první příležitosti mířil Pazzini těsně mimo. Podobně dopadl i na druhé straně ve 103. minutě Yakubu, když nezacílil přesně z takřka ideální pozice poté, co mu šanci opět připravil Johnson. Ve druhé části prodloužení neměl střelecké štěstí střídající Anichebe, a tak došlo na pokutové kopy. Smutnými hrdiny se stali Yakubu a Jagielka, hosté naopak mířili přesně a vzhledem k vývoji odvety nakonec hodně šťastně postoupili mezi posledních osm.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton bude dohánět dvoubrankové manko a přitom se bude ještě snažit, aby zbytečně neinkasoval. Pohárová matematika je neúprosná. Fiorentina je zkušené mužstvo, kterému se docela daří, bude vycházet obezřetně z obrany, tak uvidíme, jak se s tím Everton vyrovná. Co se týče šancí na postup, favorizuji jednoznačně Fiorentinu. Ale je to otevřené, týmy jsou vyrovnané. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jasnovidec nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázalo se, že je to naprosto vyrovnané. Everton stáhl náskok Fiorentiny, ale padl v penaltách. Trochu symbolické, za Anglii nebyl sám. rama to tedy muselo být pořádné, v tom je fotbal krásný a zároveň krutý. Everton si myslel na víc, těžko se mu loučí s letošním ročníkem Poháru UEFA. Za to ACF jsou dál s posíleným seběvědomím, vyřadit Everton, to se cení a zvyšuje to jejich šance na celkové prvenství v Poháru UEFA. Tak uvidíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele