osmifinále - odvety
12.03.2008 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - SL Benfica 1:0

Getafe potvrdilo roli pohárového specialisty a rovněž v odvetě dokázalo porazit Benfiku. Jedinou branku utkání hraném na španělské půdě dal v 77. minutě Juan Albín.

Na lavičce portugalského klubu došlo na začátku týdne ke změně. Na svou funkci rezignoval Jose Antonio Camacho a do role hlavního kouče se posunul dosavadní asistent Fernando Chalana. Ten se již v šesté minutě už už radoval po střele Makukuly, jenomže bývalý útočník Sevilly rozezvučel pouze tyč.

Benfika potřebovala k postupu vstřelit minimálně dvě branky, výkon na hřišti tomu však neodpovídal. Lepším týmem bylo Getafe a Makukulova tyč se nakonec ukázala býti největší šancí lisabonského klubu za celý zápas.

Jednou z hlavních postav Getafe byl Jaime Gavilan a z Valencie zapůjčený záložník mohl v první půli dvakrát strhnout vedení na domácí stranu. Ve 27. minutě ho skvěle vychytal Quim, pět minut před poločasovým hvizdem pak Gavilan po přihrávce od Kepy rozvlnil pouze boční síť.

Getafe kontrolovalo průběh zápasu a na tom se nic nezměnilo ani ve druhé půli. Po centru Contry hlavičkoval nad Tena, s pokusem Albina si poté poradil Quim. Albín se následně dostal do dvou velkých šancí. O tu první ho včasným skluzem připravil Katsouranis, druhou příležitost zmařilo nedůrazné zakončení domácího fotbalisty.

Benfika přežila možnosti Getafe a dvacet minut před koncem málem oživila postupové naděje. K odraženému míči se dostal Rui Costa, proti jeho ráně ale vytáhl Abbondanzieri parádní zákrok. O tři minuty se nakonec přece jenom měnilo skóre na druhé straně. Za záda obránců se dostal znovu Albín, který tentokráte zvolil oblouček přes Quima a úspěšným pokusem zajistil Getafe výhru i v odvetě.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že Getafe naváže na vítěznou šnůru a poradí si i v odvetě s Benficou, která už může jen překvapit. Všechno mluví pro domácí, Getafe je v laufu, jak doma v Primera División, tak ještě více v Poháru UEFA. Naopak Benfica se jen a jen trápí, ke všemu jim s funkcí sekl trenér. Doufám, že přijde hodně fans oslavit postup Getafe přes slavnou, ale uvadající Benficu !!! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe nezklamalo a jde v pohodě dál !!! Kdo by před začátkem této série čekal, že porazí Benficu v obou utkáních ? Málokdo !!! Getafe je zářící kometa letošního ročníku. Přeji jim velký úspěch, plně si ho za svoji nenápadnou a trpělivou práci zaslouží. Bylo skoro vyprodáno, což je dobře, jelikož tento velmi mladý klub (zal. 1983 !!!) si teprve buduje větší stabilnější fanouškovskou základnu. A Benfica ? Jen potvrdila ono trápení. Možná dobře, že už to pro ně skončilo a můžou se soustředit na domácí ligu, kde budou mít ještě co dělat, aby důstojně dohrály ročník.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele