osmifinále - 1. zápasy
06.03.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Everton FC 2:0

Fiorentina udělala první krok za postupem do čtvrtfinále Poháru UEFA, když na domácí půdě porazila 2:0 ambiciózní Everton, kterému nepomohl ani skvělý výkon brankáře Tima Howarda.

Anglický celek sice do Florencie přijížděl s pěti vyhranými zápasy v řadě, ale Fialky neponechaly nic náhodě a již od prvních minut udávaly tempo. Lépe řečeno se hlavního slova ujala domácí dvojice Osvaldo – Jorgensen a tvrdé anglické obraně dělala velké problémy. Po devíti minutách přišla první vážná šance domácích, kterou ovšem neuvěřitelně zahodil veterán Vieri, jenž poslal střelu z dobré pozice mimo. O chvilku později zopakoval podobný kousek po trestném kopu, který překvapivě dolétl až k němu. Bohužel se mu nepodařilo přesně zamířit. Když už to vypadalo, že se Everton pomalu zvedá, udeřila Fiorentina znovu. Tentokrát ovšem skvěle zachytal Howard a udržel nerozhodný stav. Dnes skvěle hrající Osvaldo vyslal dobrou přihrávkou na Vieriho, který sice dobře vypálil, ale skvělý zákrok si připsal Tim Howard.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první, což znamená, že Howard měl opět plné ruce práce. Hned v úvodu musel likvidovat tvrdou ránu Montolivia, což se mu naštěstí pro hosty povedlo. Po hodině hry ale předvedl ještě lepší zákrok, když nejprve zneškodnil pokus Vieriho a poté pohotově také dorážku Kuzmanoviče. Hra jasně vypovídala o tom, že je pouze otázkou času, než dají domácí gól. Na druhé straně se sice trochu snažil rozhýbat ochablý útok Arteta, ale bezúspěšně. První gólový moment přišel v 71. minutě, kdy si proklestil cestičku hostující obranou Kuzmanovič a přesně zakončil. O deset minut později zvýšil na 2:0 povedenou ranou z voleje Montolivio a o výsledku bylo rozhodnuto. Fialky se ještě snažily vstřelit třetí branku, ale Everton se už dokázal ubránit.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Do role favorita v tomto utkání se pasuje místní ACF. Everton bude chtět uhrát přijatelný výsledek do odveta a jsem zvědav s jakou taktikou nastoupí. Postup přeji Evertonu. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na remízu, a o postupu možná rohodne až penaltový rozstřel......

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina si dobře zadělala na postup, Everton může litovat poslední půlhodinky zápasu. V odvetě na Goodison Parku bude mít co dohánět, soupeř z Florencie je velmi zkušené mužstvo a k postpu má nyní určitě o dost blíže.

Reagovat
Devil

Kurva to me sere , v LM to vypada s Anglanama ,ale ta Uefa se nejak pojebala . Ted uz asi pujdou dal Taliani .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele