Pohár UEFA - souhrn 18.12.

18.12.2008, 22:48
Komentáře a souhrny
Po dnešních zápasech už znají své majitele všechny vstupenky do vyřazovacích bojů Poháru UEFA. Jako poslední se do jarní části soutěže prosmýkly o jediný gól před Santanderem Paříž, Olympiakos, který ve vzájemném souboji rozstřílel Herthu, Sampdoria stejným způsobem vyřadila Sevillu. Čtvrtým postupujícím je Nijmegen.
Skupina A

Paris Saint-Germain - FC Twente 4:0

18.12.2008 20:45

Góly: 8. Péguy Luyindula, 23. Stéphane Sessegnon, 84. Mateja Kežman, 86. Péguy Luyindula

Druhým francouzským klubem, který se probojoval do další fáze Poháru UEFA, se stalo po útočné bitvě znovuzrozené PSG. Poražené Twente mělo postup zajištěný už dříve.

Paris St. Germain přehrál Twente především v útočné fázi. Do poločasu si dokázal vytvořit dvougólový náskok díky zásahům Luyinduly a Sessegnona. Konečný výsledek se ale zastavil až na cifře čtyři, další góly obstarali Kežman a opět Luyindula. Pařížský klub se tak po St. Etienne stal druhým francouzským klubem, který se dokázal probojovat do dalších bojů o Pohár UEFA. Přestože velice těsně.

Paris Saint-Germain měl po konci základní skupiny stejně bodů jako Santander. Ten sice doma porazil anglický Manchester City 3:1, skóre ale nakonec rozhodlo o jiném postupujícím. Francouzi se mezi nejlepších 32 dostali pouze díky jedné brance, o kterou byli lepší než Santander.

Domácí dávali od začátku zápasu svému soupeři poznat, kdo je zde pánem. Již v osmé minutě se francouzští příznivci radovali z prvního gólu v síti hostujícího gólmana. Za první brankou Luyinduly stála především nedůslednost obrany - za míčem se vydali hned dva hráči Twente, ti se ale srazili a bývalý střelec Lyonu už s gólmanem Boschkerem problémy neměl.

Hosté se do žádných vážnějších šancí nedostávali, za zmínku stojí možná volej Arnautovice či dalekonosná střela Dennebooma. Také proto opět udeřili domácí borci. Zhruba v polovině prvního poločasu tak zvýšili již na dvougólový rozdíl. Sessegnon si narazil s Kežmanem a poté zpoza pokutového území vystřelil přízemní střelu. Ta proskočila jak nezformovanou obranou, tak i brankářem Boschkerem.

Stejný hráč mohl po podobné kombinaci navýšit vedení již na tři branky, se zakončením váhal ale příliš dlouho a následný pokus byl zblokován.

Ve druhém poločase se začal hrát mnohem ofenzivnější fotbal. Dvě šance promrhal zkraje druhé půle Tiote. Jeho střely ale mezi tři tyče nezamířily. Prostor pak měli opět domácí. Skvělou šanci zahodil v 65. minutě Kežman, který dostal po faulu Braafheida na Luyindulu výhodu pokutového kopu. Gólman Boschker ale dokázal směr vystihnout a nadále držel naději hostů.

V průběhu hry do zápasu naskočil také nejlepší střelec Paříže Guillaume Hoarau. Ten o sobě dal, krátce po příchodu na hřiště, vědět nepříliš povedenou, byť tvrdou ránou. Všechno napětí a dramatičnost se tak odehrálo až v posledních sedmi minutách. Nejdříve dokázal Kežman zužitkovat centr Ceary, poté se podruhé prosadil také Peguy Luyindula. Ten se dostal do samostatného úniku a ani napodruhé se nemýlil. V Parku Princů tak propukly nekončící oslavy návratu povadlé slávy.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Manchester City 3:1

18.12.2008 20:45

Góly: 20. Jonathan Pereira, 30. Óscar Serrano, 54. Juan Valera - 90+2. Felipe Caicedo

Domácí Santander splnil, co musel, a před vlastními fanoušky dokázal zásluhou Jonathana, Serrana a Valery porazit 3:1 Manchester City, který už měl jistý postup. Santander ale bude v jarních bojích chybět, o skóre je lepší Paříž.

Začátek zápasu byl hodně nervózní a plný nepřesností z obou stran. Domácí ale byli přeci jen o něco aktivnější než anglický klub. Ve 12. minutě to však byli Citizens, kteří zahrozili z přímého kopu Garrrida.

O osm minut později už Santander vedl 1:0. Jonathan dostal do pokutového území přesnou přihrávku a překonal Kaspera Schmeichela, který dostal v tomto zápase přednost před Joe Hartem.

Než se hosté pořádně rozkoukali, už prohrávali o dvě branky. Do vápna si na přesný míč od Jonathana z pravé strany skvěle naběhl Oscar Serrano a z bezprostřední blízkosti nedal hostujícím brankáři ani tu nejmenší šanci - 2:0.

Santander měl zápas ve svých rukách a díky dvěma brankám už se ani nemusel někam honit, zato Citizens chtěli něco předvést, a to byla opět voda na mlýn španělského celku. Do poločasu domácí ještě jednou pořádně zatlačili, ale branka z toho nebyla.

Do druhé půle nastoupil za prakticky neviditelného Robinha Stephen Ireland a hosté začali být i aktivnějším mužstvem, ale Santander bránil velmi pozorně a jeho hráči nechtěli připustit nějaké zbytečné zaváhání.

V 54. minutě přišla jako blesk z čistého nebe třetí branka a opět jí dali domácí. Z prakticky stejného místa jako při první brance jen na opačné straně hřiště se trefil Valera. V tomto momentu bylo utkání prakticky rozhodnuté. Manchester měl postup jistý a tak se nedalo čekat, že se bude pouštět do nějaké přestřelky.

Domácí si mezitím zaslouženě užívali svůj náskok. Hodně byl vidět také útočník Munitis, ale jeho dva pokusy v rozmezí pěti minut dokázal Schmeichel zlikvidovat. Domácí fandové se určitě bavili, také měli proč, jejich oblíbenci totiž předváděli opravdu pohlednou hru.

O kosmetickou úpravu výsledku se v 90. minutě ještě postaral Felipe Caicedo, který snížil na 1:3 z pohledu hostí. Domácí branka musí hodně mrzet, právě díky ní postupuje dál Paris Saint-Germain.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)42116:57
2.FC Twente (NED)42025:86
3.Paris Saint-Germain (FRA)41217:55
4.Racing Santander (ESP)41216:55
5.Schalke 04 (GER)41125:64
Skupina B

Olympiakos Pireus - Hertha BSC 4:0

18.12.2008 20:45

Góly: 55. Dudu Cearense, 68. Luciano Galletti (pen.), 87. Vasilios Torosidis, 88. Diogo

Svou domácí suverenitu opět potvrdil Olympiakos, který doma porazil Herthu BSC vysoko 4:0 a zajistil si tím postup ze třetího místa skupiny B. Výsledek ale průběhu utkání zcela úplně neodpovídá, Berlíňané byli v první půli výrazně lepším týmem, své šance ale neproměnili, což se po přestávce domácím naopak dařilo.

Oba trenéři před utkáním slibovali otevřenou partii, což bylo do posledního puntíku plněno hned od začátku. Hosté začali zostra, hned ve 2. minutě vyslal Raffael do samostatného úniku Dárdaie, který ale zakončil nepříliš přesně a Nikopolidis míč vyrazil. Čtyři minuty nato odpověděli domácí svou vylouženou šancí, po Friedrichově chybě se dostal k míči Diogo, přes Drobného a Kaká ale míč do branky nedostal a stejně si vedl i dorážející Belluschi. V 10. minutě se opět o slovo přihlásili hosté, rychlý protiútok zakončil jedovatou střelou Cícero, Nikopolidis vyrazil pouze k nohám Panteliće, jenže ten ve stoprocentní šanci poslal míč nad prázdnou branku.

Poté se již obrany daly vcelku dohromady, proto více než nedotáhnuté náznaky dlouho vidět nebylo. Více ze hry měla i nadále Hertha, vážnější ohrožení branky ale znamenal až pokus domácího Patsatzogloua po půlhodině hry. Více se však ještě do poločasu dělo na druhé straně. Raffael zamotal hlavu nejednomu obránci domácích, následnou střelu ale vyrazil pozorný Nikopolidis, o několik okamžiků později následoval centr Nicua, který si málem uklidil do vlastní sítě Torosidis.

Hosté tak v první půli své šance nevyužili a po změně stran již převzali iniciativu domácí, ačkoliv jim k postupu stačila i remíza. Nejprve pálil nad Patsatzoglou, chvíli nato zase na přímý kop Djordjeviće jen tak tak nedoskočil Diogo. Další standardka však již znamenala gól. V 54. minutě jí z pravé strany zahrál opět Djordjević, hostující obránci si špatně rozebrali hráče a na zadní tyči hlavičkoval úplně osamocený Dudu. Drobný si sice na jeho pokus sáhl, vytlačit ho mimo brankový prostor ale nesvedl - 1:0.

Tlak Olympiakosu i posléze pokračoval, mimo to navíc Kaká zápasnickým chvatem poslal k zemi Djordjeviće a mohl být sakramentsky rád, že dostal jen žlutou kartu. V 65. minutě přišel protiútok. Z levé strany se nádherně proháčkoval Raffael, předložil míč Dárdaiovi, který okamžitě vystřelil, překonaného Nikopolidise ale zastoupil obránce Domi.

Dvě minuty poté tak přišel trest. Von Bergen stáhl v pokutovém území Duduho, k následné penaltě se postavil Galletti a střelou doprostřed branky nedal Drobnému šanci - 2:0. Berlíňané však stále nebyli zlomení a nadále bojovali. Střídající Domovchiyski pěkně vystřelil, leč Nikopolidis byl u tyče včas, v 77. minutě pak stejný hráč rozehrál doprava na Nicua, který mu míč vrátil před branku, jenže Domovchiyski mířil zblízka vedle.

V závěrečných deseti minutách již na hřišti jasně dominoval Olympiakos, hostům jako kdyby po náročném podzimu došly síly. V 86. minutě se centr Duduho odrazil k Torosidisovi, jenž na přední tyči propálil Drobného - 3:0. To ale zřejmě nebylo pro hosty dostatečně kruté, dvě minuty nato nacentroval z levé strany Domi a jeho pobídku zblízka proměnil Diogo - 4:0. Řecký tým si tak zahraje v pohárové Evropě i na jaře, naopak Hertha končí, i když rozhodně se vztyčenou hlavou.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Metalist Charkov 0:1

18.12.2008 20:45

Góly: 84. Oleksandr Rykun

Benfica již před zápasem věděla, že pokud chce v Poháru UEFA postoupit, musí vstřelit nejméně osm branek. Nakonec portugalský celek nedal ani jednu a navíc v závěru inkasoval a s pohárovou Evropou se rozloučil prohrou 1:0 s Metalistem Charkov.

Přitom pro Benfiku začalo utkání celkem dobře. Po sedmi minutách naservíroval míč před branku Nuno Gomes, jenomže Urreta z blízkosti minul. O dvě minuty později pokoušel štěstí z více než 30 metrů ranou z trestného kopu Fellipe Bastos a pouze donutil k zákroku brankáře hostů Alexandra Goryainova.

Hosté se ale nechtěli nechat zahanbit a zahrozili po rohovém kopu. Hlavička Fomina šla jen těsně nad břevno. Menší hrozba ještě více podnítila lisabonský tým k útočení, jenomže svěřenci trenéra Florese si za prvních třicet minut nezvládli vytvořit kloudnou šanci.

Když už se to nakonec povedlo, selhalo zakončení. Byl to opět Urreta, jenž se tentokrát po Cardozově pasu ocitl ve vápně, ale míč poslal mimo tři tyče. Pět minut před přestávkou vyslal přesnou přihrávkou Nuno Gomes a Maxi Pereira se rázem ocitl ve slibné příležitosti. Rovněž ovšem zklamal.

Ve druhém poločase již útočná aktivita hráčů Benfiky poněkud opadla. Pravděpodobně totiž byly domácím sděleny výsledky druhého zápasu, který označil jejich postup za utopii. Dvakrát zahrozil Cardozo ale ani jedna střela se neujala a lisabonští hráči se pomalu smiřovali s neúspěchem. Nakonec vše stvrdil Metalist, který šest minut před koncem vstřelil rozhodující branku. Hosté využili útočného snažení soupeře a z brejku přesně střílel Rykun.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)43103:010
2.Galatasaray SK (TUR)43014:19
3.Olympiakos Pireus (GRE)42029:36
4.Hertha BSC (GER)40221:62
5.SL Benfica (POR)40132:91
Skupina C

UC Sampdoria - Sevilla FC 1:0

18.12.2008 20:45

Góly: 75. Jonathan Bottinelli

Sevilla se po posledním zápase sesunula z druhé na čtvrtou příčku a překvapivě tak končí evropskou pouť již v zimě. Naopak domácí výhrou se Sampdoria dostala na třetí, poslední postupovou příčku.

Sevilla měla velké problémy s centrovanými balony. Po jednom takovém střílel zpoza vápna Pierri a hostující brankář musel být bleskurychle na zemi, aby tvrdý volej dokázal vyrazit. Stříleným centrem zase Padalino vystrašil Palopa, míč letěl těsně za břevno. Zápas oplýval několika hraničními zákroky, po kterých však rozhodčí často nechával svou píšťalku němou. A tak se například Padalino zlobil marně při pádu ve vápně po souboji s Dragutinovičem.

Andaluzané poprvé zahrozili až po polovině hry. Konko našel ve vápně Fabiana, který prudkou hlavičkou zaměstnal Castelazziho. Ten musel dobrý pokus vytahovat zpod břevna na roh. Sevilla se v závěru poločasu snažila o aktivnější hru, místo další příležitosti ovšem přišla největší šance italského týmu. Ofsajdová past sklapla naprázdno a Sammarco se ocitl sám před Palopem. Ten opět padl k zemi velmi rychle a přízemní střelu chytil bez větších problémů.

Ve španělské kabině se rozhodně nehovořilo o úporném bránění bezbrankového stavu. Značně ofenzivněji ladění hosté totiž první minuty půjčovali soupeřům míč jen sporadicky. Nebezpečnou střelou se prezentoval, v prvním poločase skoro neviditelný, Navas, ale Castellazzi proti jeho dalekonosné střele předvedl výborný zákrok.

Co však útočícím hráčům chybělo, bylo přesnější zakončení. Pokusy Maresky zpoza vápna končily snad vždy na některém z bránících hráčů, Luis Fabiano zase z třinácti metrů střílel do autu. Trestat tak mohl Janov. Cassano svůj přízemní centr nemohl trefit lépe a dovolil tak Sammarcovi zakončení z první. Přesnou střelu k tyči vyrazil skvělý Palop. Po rohu nastal ve vápně hostů menší chaos, Franceschini toho využil pouze ke střele pár decimetrů nad břevno.

Dalším přesným centrem do vápna vybídl Cassano ke střele Belucciho. Mířil mezi nohy Palopa, který míč vyrazil zpátky k italskému útočníkovi. Ten poté šajtlí vracel na hranici vápna, kde si Franceschini míč uklidnil a poté správně mířil k Palopově vzdálenější tyči. Střelu však zastavil bránící hráč ještě před brankovou čarou.

Čtvrthodinky před koncem řádné hrací doby se projevila zlatá ruka trenéra Mazzarriho. Po poločase příchozí Ziegler totiž rozehrál přímý volný kop, který tečí v malém vápně usměrnil do branky třináct minut hrající Bottinelli. Sevilla nedokázala svého soupeře držet zkrátka a italský tým byl až překvapivě často u míče. Šest minut před koncem se navíc klidně mohla pískat penalta. Dragutinovič čistě obral o míč Padalina, následně ho ovšem se zjevným úmyslem srazil ve výskoku.

První velká hrubka zápasu přišla až v naprostém závěru hry, ale Diego Capel po třicetimetrovém úniku střílel z pár kroků nepřesně ke vzdálenější tyči. Když v závěru nepochodili se svýmu pokusy z míst mimo vápno Navas ani Fabiano, bylo rozhodnuto - Sevilla končí, Sampdoria pokračuje.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Standard Lutych 3:0

18.12.2008 20:45

Góly: 5. Sami Khedira, 49. Roberto Hilbert, 72. Ciprian Marica

Stuttgartu šlo proti silnému Standardu Lutych o přežití v Poháru UEFA a nakonec zápas proti belgickému mistrovi zvládl na jedničku. VfB zvítězil jasně 3:0, v tabulce mu patří konečná druhá příčka právě za dnešním soupeřem.

Domácí rozhodli o svém vítězství na začátku každé půle, kdy nejprve v první části skórovali po pěti minutách, následné téměř po stejné době v druhém dějství navýšili náskok a získali důležité tři body. Skóre však mohlo být ještě mnohem vyšší, Stuttgart po celou dobu hru ovládal a mohl soupeři nasázet více branek.

Již zmiňovanou první branku vsítil Khedira, který využil nejprve krásného pasu zprava od Hilberta a následného přiťuknutí od Maricy. Pak už jenom šťastnému střelci stačilo trefit dolní levý kout Aragonovy klece, lutyšský strážce už byl naprosto bezmocný - 1:0. Stuttgart za podpory třiceti tisíc fanoušků dále bušil do obrany soupeře.

Po dvanácti minutách od uplynutí úvodní trefy napřáhl Martin Lanig, Aragon ovšem skvěle zachytil a nepřipustil ani žádnou dorážku. Na druhé straně veterán mezi třemi tyčemi Jens Lehmann neměl příliš práce, zasahoval pouze proti střele Stevena Defoura v 18. minutě, za další tři minuty ho prověřil stejný hráč, ani tentokrát nebyl proti bývalé reprezentační jedničce Německa úspěšný.

To na druhé straně se Aragon potil neustále, při střele Markuse Babela z 25 metrů musel vytáhnout super zákrok, na koncové lajně pak překazil zakončení i Hitzlspergerovi. Stuttgart se proto dočkal až v 49. minutě, kdy hosté sice zahrávali přímý volný kop.

Ovšem Mario Goméz okamžitě do rychlého protiútoku vyslal Hilberta a ten osamocen vymetl přesně levý kout branky. Skóre "vyvedeného" utkání upravil osmnáct minut před koncem rumunský forvard Marica, který si naběhl podél vápna zprava a levačkou tváří tvář gólmanovi byl úspěšný - 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)43015:39
2.VfB Stuttgart (GER)42116:37
3.UC Sampdoria (ITA)42114:57
4.Sevilla FC (ESP)42025:26
5.FK Partizan (SRB)40041:80
Skupina D

NEC Nijmegen - Udinese Calcio 2:0

18.12.2008 20:45

Góly: 75. Collins John, 78. Jhonny van Beukering

Hosté už měli zajištěný postup do jarních bojů, kdežto domácí o něj ještě museli zabojovat, a to se jim díky dvěma brankám v rozmezí tří minut druhé půle podařilo.

Domácí se podle očekávání hodně snažili. Velmi aktivní byl hlavně Jhon Van Beukering, který se postaral o první nebezpečné pokusy domácích, žádný z nich však Emanuele Belardiho v branci hostí nevystrašil. V 19. minutě měl dobrou střeleckou příležitost Lasse Schone, ale jeho pokus jen těsně prolétl nad břevnem Belardiho branky.

Divákům se určitě hra v první půli nemohla líbit. Hosté hráli sice takticky na výbornou, ale s pohledným fotbalem to rozhodně nemělo nic společného a domácí Nijmegen se dostal tak na dostřel třiceti metrů, ale dále už to bylo velmi komplikované.

Chyběla hlavně rychlejší kombinace, která by donutila obránce Udine udělat nějakou chybu nebo otevřít prostor kolem jejich vápna. V první se toho tedy moc neodehrálo a tak byl stav bezbrankový 0:0.

Druhá půle už byla o něco svižnější, bylo to dáno hlavně zlepšenou hrou domácích, kteří se v některých situacích do útoku hnali i skoro bezhlavě. Stále však chyběla přesnější finální přihrávka a možnost tak ohrozit branku hostů, kteří ve druhé půli na ofenzivu skoro rezignovali.

V 75. minutě vybuchl stadion nadšením, když byli domácí za svoji snahu odměněni gólem. Collins John si skvěle naběhl, dostal přesnou přihrávku a z hranice pokutového území nedal Belardimu nejmenší šanci - 1:0.

Aby nedošlo na nějaké zmatky, vstřelili domácí o tři minuty později hned druhou branku, a dal jí Jhon Van Beukering, nutno podotknout, že opravdu zaslouženě. Schone skvěle obehrál dva své spoluhráče, přihrál do vápna a tam si úplně volný Van Beukering skvěle poradil.

Hosté viděli, že toto utkání už neotočí, a tak jen v klidu dohráli vše do konce, stejně tak i domácí, kteří tak porazili Udinese 2:0 a připisují si velmi důležité tři body.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Spartak Moskva 2:2

18.12.2008 20:45

Góly: 67. Luka Modrić, 74. Tom Huddlestone - 23. Artjom Dzjuba, 33. Artjom Dzjuba

Tottenham své druhé místo ve skupině přeci jen uhájil. Proti Spartaku Moskva prohrával po první půli už 0:2, dokázal se ale zvednout a nakonec vybojoval alespoň bod za remízu. Ruský velkoklub se naopak s pohárovou Evropou loučí.

Zápas začal bez výrazné aktivity obou týmů, a tak se v úvodních minutách téměř nic zajímavého nestalo. Většinu pokusů likvidovaly už obrany, skutečný gólový pokus proto přišel až v 16. minutě. Na svědomí jej měl Spartak, konkrétně Ryžkov a Dzjuba, kteří šli dva na jednoho, ale druhý jmenovaný nakonec poslal míč pouze přímo do náruče gólmana Gomese.

V 22. minutě to už ale vyšlo. Do kolonky úspěšných střelců se zapsal Dzjuba a poslal svůj tým nečekaně do vedení. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji. Ryžkovova střela z hranice pokutového území ale v bráně neskončila. Další povedený zákrok předvedl domácí Gomes. Blízko vyrovnání byl Huddlestone, jeho střelu však Pletikosa zlikvidoval, následně Cambell nastřelil boční síť.

Tottenham se dnes v prvním poločase skutečně dvakrát nepředvedl. V 33. minutě opět inkasoval a v případě vítězství Nijmegenu by se s Pohárem UEFA musel rozloučit. Také druhý gól měl na svědomí Dzjuba, jenž využil chyby Zokory a bez větších problémů zakončil. Blízko snížení byl Michael Dawson, ale jeho hlavička po centru Bentleyho letěla nad a Pletikosu tudíž neohrozila.

Londýnští hráči zřejmě dostali o přestávce od kouče Redknappa pořádně vyhubováno, jelikož do druhé půle vstoupili jako vyměnění. Nejprve vychytal Pletikosa Cambella a následně se pokoušeli o zakončení Dawson a Huddlestone. Jenže ani jeden neuspěl. O pár okamžiků později poslal skvělý centr na Modriče Bale, jenže chorvatský reprezentant, který dnes nastoupil na pozici útočníka, zakončil slabě a přímo na hostující brankářskou jedničku.

V 68. minutě mu to k radosti všech domácích fanoušků vyšlo. Úspěšně zakončoval po nádherné přihrávce z kopaček Lennona. Pro Spartak to byla krutá rána, ale už za pět minut přišla další pohroma. Po centru Balea se dostal k hlavičce Tom Huddlestone a nedal Pletikosovi šanci jeho pokus vychytat. Tottenham v závěru utkání tlačil a toužil zvítězit, avšak marně. Tři body z tohoto zápasu už nevytěžil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio (ITA)43016:49
2.Tottenham Hotspur (ENG)42117:47
3.NEC Nijmegen (NED)42026:56
4.Spartak Moskva (RUS)41125:64
5.Dinamo Záhřeb (CRO)41034:93

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hertha.

Reagovat
Arne

Sledoval jsi zápas? Pokud jo, tak za to, co předvedla, jí palec dolů v životě dát nemůžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě překvapil ten výsledek, zápas jsem neviděl.

Reagovat
Arne

Ok. Já můžu jenom říct, že to štěstí, který jsme si vybrali v domácí soutěži, nám tady hodně chybělo. Na postup bylo, ale předvedli jsme se dobře, zklamán nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

přišlo mi to jako zápas proti karlsruhe, zápas byl mnohem vyrovnanější než by řekl výsledek, teď se štěstí pro herthu otočilo...

Reagovat
Arne

Přesně... A ty góly v 86. a 88. minutě to dokreslujou.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak se statečně rval, ale pro ně bude lepší, když v Evropě skončí, alespoň bude více času na zemětřesení, které potřebují. Snad se Spartak zbaví Stranzla, Rodrigueze (ale toho má Laudrup rád), Kováče, Maidany, Mozarta a Dedury. Možná i Bystrova.

Reagovat
Arne

Fathiho ne?

Reagovat
herbage

Bylo by jednodušší vypsat, kdo tam má zůstat

Reagovat
smazaný uživatel

Rodriguez vypadal docela slušně......no a Tottenham musí teď v lednu už konečně vykopnout toho totálního losera Gilberta, to je neuvěřitelný Comolliho dáreček....

Reagovat
smazaný uživatel

3. celek španělský ligy a nepostoupí ani ze skupiny v poháru UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně mě zklamali, nedokážu to pochopit, měli sice špatný los, zápas na Lutychu a na Sampdorii, počet získaných bodů by v jiných skupinách taky stačil, ale i tak.

Hodně mě zklamali, podle mě by ve vyřazovacích bojích mohli dojít klidně do finále, pasoval jsem je spolu s AC za absolutní favority celé soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica,Schalke,Sevila to se nám to ale vyprazdnuje

Reagovat
-Kopy-

Racing taková smůla

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem jim přál

Reagovat
smazaný uživatel

HEAVY METAList JEDE !!!!!!!!!!!

Připomenu že v Poharu UEFA budou hrat taky Dynamo Kyjiv a Šachtar...... tak že asi pohar pojede na Ukrajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Hlavně že Metalist bude hrát na jaře, půjdu na fotbal, doufam že tentokrat k nam přijede silný tym než Hertha a Olimpiakos, škoda že české tymy nedudou hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

jo skvěle

na jaře půjdu na fotbal, doufam že tentokrát k nam přijede silný tym než Hertha či Olympiakos

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Xavi

Tak Santander dost ojeb! No a Sevilla by se měla vážně zamyslet nad tou ostudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Primera dostala vážně pěkně na hubu ...

Reagovat
-Kopy-

jen Sevilla

Reagovat
Xavi

Člověk by řekl, že 3 postupová místa z pěti je pohodička, ale není to tak lehké, ani dvě výhry nic nezajistí.

Reagovat
GEGE

Sampdoria

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Metalist Charkov

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, co nám z téhle míchanice vyjde za dvojice. Každopádně největším šokem je Sevilla, kterou pohřbil zpackaný zápas v Lutychu.

Reagovat
M11

tesim se na los... pro me jeste Benfica s jednim bodem a skore 2-9

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica měla megatěžkou skupinu. Narozdíl od Sevilly jsem viděl její šance 50:50.

Reagovat
M11

urcite skupina tezka.. ale ze i doma takhle vyhori 0 bodu..0:3.. zklamani..

Reagovat
smazaný uživatel

Ta mužstva jsou prostě momentálně lepší. Ono když se podíváš na sestavy, zase takové překvapení to není.

Reagovat
M11

ani jeden zapas portugalcu jsem v teto skupine nevidel takze nemuzu soudit to je fakt.. a na druhou stranu Benfica mela smulu v tom ze vsechny tymy maji ve svych ligach dobrou formu.. takze z toho vypliva tvuj lepsi odhad

Reagovat
smazaný uživatel

co?Benfica a těžkou skupinu?Neříkám ty týmy nejsou špatné ale určitě byla Benfica favoritem tehle skupiny hráči jako Reyes,Suazo,Luizao no je to pro mě ohromné překvapení a získat jen jeden bod?Určitě se měli prát minimálně o postup do posledního zápasu.Pro mě je to největší překvapení skupin.

Reagovat
smazaný uživatel

Že to tebe překvapuje, nepřekvapuje mě.

Reagovat
vlastik

Pánové /popř. dámy/ nevíte v kolik se dneska losuje další část UEFY? event. link na online by se též hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

za 20 minut začínají

Reagovat
vlastik

děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

schalke mělo smůlu no, s tim, že vypadnou nemohli nic udělat, protože měli volno... teď musí německo reprezentovat Wolfsburg, HSV a Stuttgart no...

Reagovat
irik

stuttgart radši ne , Wolfsburg s HSV to bezpečně zvládnou .

Reagovat
smazaný uživatel

jj, a ještě jsem zapomněl na brémy, ale ty asi daleko nedojdou...

Reagovat
smazaný uživatel

GRAZIE SAMPDORIA

Bottinelliiiiiiiiiiiiiii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele