základní skupiny - skupina B
18.12.2008 20:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Hertha BSC 4:0

Svou domácí suverenitu opět potvrdil Olympiakos, který doma porazil Herthu BSC vysoko 4:0 a zajistil si tím postup ze třetího místa skupiny B. Výsledek ale průběhu utkání zcela úplně neodpovídá, Berlíňané byli v první půli výrazně lepším týmem, své šance ale neproměnili, což se po přestávce domácím naopak dařilo.

Oba trenéři před utkáním slibovali otevřenou partii, což bylo do posledního puntíku plněno hned od začátku. Hosté začali zostra, hned ve 2. minutě vyslal Raffael do samostatného úniku Dárdaie, který ale zakončil nepříliš přesně a Nikopolidis míč vyrazil. Čtyři minuty nato odpověděli domácí svou vylouženou šancí, po Friedrichově chybě se dostal k míči Diogo, přes Drobného a Kaká ale míč do branky nedostal a stejně si vedl i dorážející Belluschi. V 10. minutě se opět o slovo přihlásili hosté, rychlý protiútok zakončil jedovatou střelou Cícero, Nikopolidis vyrazil pouze k nohám Panteliće, jenže ten ve stoprocentní šanci poslal míč nad prázdnou branku.

Poté se již obrany daly vcelku dohromady, proto více než nedotáhnuté náznaky dlouho vidět nebylo. Více ze hry měla i nadále Hertha, vážnější ohrožení branky ale znamenal až pokus domácího Patsatzogloua po půlhodině hry. Více se však ještě do poločasu dělo na druhé straně. Raffael zamotal hlavu nejednomu obránci domácích, následnou střelu ale vyrazil pozorný Nikopolidis, o několik okamžiků později následoval centr Nicua, který si málem uklidil do vlastní sítě Torosidis.

Hosté tak v první půli své šance nevyužili a po změně stran již převzali iniciativu domácí, ačkoliv jim k postupu stačila i remíza. Nejprve pálil nad Patsatzoglou, chvíli nato zase na přímý kop Djordjeviće jen tak tak nedoskočil Diogo. Další standardka však již znamenala gól. V 54. minutě jí z pravé strany zahrál opět Djordjević, hostující obránci si špatně rozebrali hráče a na zadní tyči hlavičkoval úplně osamocený Dudu. Drobný si sice na jeho pokus sáhl, vytlačit ho mimo brankový prostor ale nesvedl - 1:0.

Tlak Olympiakosu i posléze pokračoval, mimo to navíc Kaká zápasnickým chvatem poslal k zemi Djordjeviće a mohl být sakramentsky rád, že dostal jen žlutou kartu. V 65. minutě přišel protiútok. Z levé strany se nádherně proháčkoval Raffael, předložil míč Dárdaiovi, který okamžitě vystřelil, překonaného Nikopolidise ale zastoupil obránce Domi.

Dvě minuty poté tak přišel trest. Von Bergen stáhl v pokutovém území Duduho, k následné penaltě se postavil Galletti a střelou doprostřed branky nedal Drobnému šanci - 2:0. Berlíňané však stále nebyli zlomení a nadále bojovali. Střídající Domovchiyski pěkně vystřelil, leč Nikopolidis byl u tyče včas, v 77. minutě pak stejný hráč rozehrál doprava na Nicua, který mu míč vrátil před branku, jenže Domovchiyski mířil zblízka vedle.

V závěrečných deseti minutách již na hřišti jasně dominoval Olympiakos, hostům jako kdyby po náročném podzimu došly síly. V 86. minutě se centr Duduho odrazil k Torosidisovi, jenž na přední tyči propálil Drobného - 3:0. To ale zřejmě nebylo pro hosty dostatečně kruté, dvě minuty nato nacentroval z levé strany Domi a jeho pobídku zblízka proměnil Diogo - 4:0. Řecký tým si tak zahraje v pohárové Evropě i na jaře, naopak Hertha končí, i když rozhodně se vztyčenou hlavou.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

olympiakos zabere a vyhraje, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

olympiakos musí vyhrát protože nebude vědět jak hraje benfica s charkovem no a hertha neni nějak extra tým

Reagovat
smazaný uživatel

len na spresnenie....olympiakos nesmie hlavne prehrat....Benfika postupit prakticky nemoze, lebo ma otrasne skore..

Reagovat
Fenix

1:0 Olympiakos vyhraje ale bude hrat na obranu a na rychle brejky postup Benficy neni moc realny a proto jim pujde hlavne o tento zapas aby nedoslo k nejake chybe v obrane a nemusely otvirat moc hru dopredu budou hrat na jistotu a kdyz daji gol coz si mysim ze se jim podari uz si vedeni pohlidaji

Reagovat
smazaný uživatel

sklanim poklonu olympiakosu!!!

Reagovat
Arne

Já skláním poklonu oboum týmům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele