základní skupiny - skupina D
18.12.2008 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Spartak Moskva 2:2

Tottenham své druhé místo ve skupině přeci jen uhájil. Proti Spartaku Moskva prohrával po první půli už 0:2, dokázal se ale zvednout a nakonec vybojoval alespoň bod za remízu. Ruský velkoklub se naopak s pohárovou Evropou loučí.

Zápas začal bez výrazné aktivity obou týmů, a tak se v úvodních minutách téměř nic zajímavého nestalo. Většinu pokusů likvidovaly už obrany, skutečný gólový pokus proto přišel až v 16. minutě. Na svědomí jej měl Spartak, konkrétně Ryžkov a Dzjuba, kteří šli dva na jednoho, ale druhý jmenovaný nakonec poslal míč pouze přímo do náruče gólmana Gomese.

V 22. minutě to už ale vyšlo. Do kolonky úspěšných střelců se zapsal Dzjuba a poslal svůj tým nečekaně do vedení. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji. Ryžkovova střela z hranice pokutového území ale v bráně neskončila. Další povedený zákrok předvedl domácí Gomes. Blízko vyrovnání byl Huddlestone, jeho střelu však Pletikosa zlikvidoval, následně Cambell nastřelil boční síť.

Tottenham se dnes v prvním poločase skutečně dvakrát nepředvedl. V 33. minutě opět inkasoval a v případě vítězství Nijmegenu by se s Pohárem UEFA musel rozloučit. Také druhý gól měl na svědomí Dzjuba, jenž využil chyby Zokory a bez větších problémů zakončil. Blízko snížení byl Michael Dawson, ale jeho hlavička po centru Bentleyho letěla nad a Pletikosu tudíž neohrozila.

Londýnští hráči zřejmě dostali o přestávce od kouče Redknappa pořádně vyhubováno, jelikož do druhé půle vstoupili jako vyměnění. Nejprve vychytal Pletikosa Cambella a následně se pokoušeli o zakončení Dawson a Huddlestone. Jenže ani jeden neuspěl. O pár okamžiků později poslal skvělý centr na Modriče Bale, jenže chorvatský reprezentant, který dnes nastoupil na pozici útočníka, zakončil slabě a přímo na hostující brankářskou jedničku.

V 68. minutě mu to k radosti všech domácích fanoušků vyšlo. Úspěšně zakončoval po nádherné přihrávce z kopaček Lennona. Pro Spartak to byla krutá rána, ale už za pět minut přišla další pohroma. Po centru Balea se dostal k hlavičce Tom Huddlestone a nedal Pletikosovi šanci jeho pokus vychytat. Tottenham v závěru utkání tlačil a toužil zvítězit, avšak marně. Tři body z tohoto zápasu už nevytěžil.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že ti tip vyšel dokonale.

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1 tipuju 3:1 (modric, bentley, lennon- kovač)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

taky se přidávám...

ja jsem bohužel tolik štěstí při tipování jako ty neměl...

Reagovat
Fenix

1:1 pekny ofenzivni fotbal hlavne ze strany Spartaku

Reagovat
smazaný uživatel

spartak předvadi fakt krasnou ofenzivu v 10 hracich v obrane

Reagovat
smazaný uživatel

to je v prdeli 0-2 HT musi otocit v druhe půli věřím v 3-2 FT poslední zápas na tiketě

Reagovat
Ociš

Bale podal velmi dobrý výkon nevím proč ho nestaví v lize kdyby hrál tottenham je o moc silnější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele