základní skupiny - skupina A
18.12.2008 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paříž postupuje, rozstřílela Twente 4:0

Druhým francouzským klubem, který se probojoval do další fáze Poháru UEFA, se stalo po útočné bitvě znovuzrozené PSG. Poražené Twente mělo postup zajištěný už dříve.

Paris St. Germain přehrál Twente především v útočné fázi. Do poločasu si dokázal vytvořit dvougólový náskok díky zásahům Luyinduly a Sessegnona. Konečný výsledek se ale zastavil až na cifře čtyři, další góly obstarali Kežman a opět Luyindula. Pařížský klub se tak po St. Etienne stal druhým francouzským klubem, který se dokázal probojovat do dalších bojů o Pohár UEFA. Přestože velice těsně.

Paris Saint-Germain měl po konci základní skupiny stejně bodů jako Santander. Ten sice doma porazil anglický Manchester City 3:1, skóre ale nakonec rozhodlo o jiném postupujícím. Francouzi se mezi nejlepších 32 dostali pouze díky jedné brance, o kterou byli lepší než Santander.

Domácí dávali od začátku zápasu svému soupeři poznat, kdo je zde pánem. Již v osmé minutě se francouzští příznivci radovali z prvního gólu v síti hostujícího gólmana. Za první brankou Luyinduly stála především nedůslednost obrany - za míčem se vydali hned dva hráči Twente, ti se ale srazili a bývalý střelec Lyonu už s gólmanem Boschkerem problémy neměl.

Hosté se do žádných vážnějších šancí nedostávali, za zmínku stojí možná volej Arnautovice či dalekonosná střela Dennebooma. Také proto opět udeřili domácí borci. Zhruba v polovině prvního poločasu tak zvýšili již na dvougólový rozdíl. Sessegnon si narazil s Kežmanem a poté zpoza pokutového území vystřelil přízemní střelu. Ta proskočila jak nezformovanou obranou, tak i brankářem Boschkerem.

Stejný hráč mohl po podobné kombinaci navýšit vedení již na tři branky, se zakončením váhal ale příliš dlouho a následný pokus byl zblokován.

Ve druhém poločase se začal hrát mnohem ofenzivnější fotbal. Dvě šance promrhal zkraje druhé půle Tiote. Jeho střely ale mezi tři tyče nezamířily. Prostor pak měli opět domácí. Skvělou šanci zahodil v 65. minutě Kežman, který dostal po faulu Braafheida na Luyindulu výhodu pokutového kopu. Gólman Boschker ale dokázal směr vystihnout a nadále držel naději hostů.

V průběhu hry do zápasu naskočil také nejlepší střelec Paříže Guillaume Hoarau. Ten o sobě dal, krátce po příchodu na hřiště, vědět nepříliš povedenou, byť tvrdou ránou. Všechno napětí a dramatičnost se tak odehrálo až v posledních sedmi minutách. Nejdříve dokázal Kežman zužitkovat centr Ceary, poté se podruhé prosadil také Peguy Luyindula. Ten se dostal do samostatného úniku a ani napodruhé se nemýlil. V Parku Princů tak propukly nekončící oslavy návratu povadlé slávy.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Enschede je dost nevyzpitatelny, oba tymy maji slusnou formu, vidim to na remizu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 PSG!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

twente to uz ma vo vrecku PSG musi naopak zabrat takze 1

Reagovat
smazaný uživatel

a hraju naviac doma

Reagovat
smazaný uživatel

PSG musí zabrat jako nikdy jindy twente to má jasný už jak řek inter milano takže 3:1

Reagovat
Fenix

ja prave souhlasim se sesty 2:2 PSG ma formu ale Twente taky a ten zapas jen tak nevypusti jde o umistneni ve skupine potažmo o to jak tezky souper na ne ceka v dalsi fazi UEFA cupu jinak ale fandim PSG

Reagovat
smazaný uživatel

velmi sympaticky vykon PSG!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele