základní skupiny - skupina D
18.12.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Udinese Calcio 2:0

Hosté už měli zajištěný postup do jarních bojů, kdežto domácí o něj ještě museli zabojovat, a to se jim díky dvěma brankám v rozmezí tří minut druhé půle podařilo.

Domácí se podle očekávání hodně snažili. Velmi aktivní byl hlavně Jhon Van Beukering, který se postaral o první nebezpečné pokusy domácích, žádný z nich však Emanuele Belardiho v branci hostí nevystrašil. V 19. minutě měl dobrou střeleckou příležitost Lasse Schone, ale jeho pokus jen těsně prolétl nad břevnem Belardiho branky.

Divákům se určitě hra v první půli nemohla líbit. Hosté hráli sice takticky na výbornou, ale s pohledným fotbalem to rozhodně nemělo nic společného a domácí Nijmegen se dostal tak na dostřel třiceti metrů, ale dále už to bylo velmi komplikované.

Chyběla hlavně rychlejší kombinace, která by donutila obránce Udine udělat nějakou chybu nebo otevřít prostor kolem jejich vápna. V první se toho tedy moc neodehrálo a tak byl stav bezbrankový 0:0.

Druhá půle už byla o něco svižnější, bylo to dáno hlavně zlepšenou hrou domácích, kteří se v některých situacích do útoku hnali i skoro bezhlavě. Stále však chyběla přesnější finální přihrávka a možnost tak ohrozit branku hostů, kteří ve druhé půli na ofenzivu skoro rezignovali.

V 75. minutě vybuchl stadion nadšením, když byli domácí za svoji snahu odměněni gólem. Collins John si skvěle naběhl, dostal přesnou přihrávku a z hranice pokutového území nedal Belardimu nejmenší šanci - 1:0.

Aby nedošlo na nějaké zmatky, vstřelili domácí o tři minuty později hned druhou branku, a dal jí Jhon Van Beukering, nutno podotknout, že opravdu zaslouženě. Schone skvěle obehrál dva své spoluhráče, přihrál do vápna a tam si úplně volný Van Beukering skvěle poradil.

Hosté viděli, že toto utkání už neotočí, a tak jen v klidu dohráli vše do konce, stejně tak i domácí, kteří tak porazili Udinese 2:0 a připisují si velmi důležité tři body.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Fenix

2:1 Nijmegen da do toho vsechno

Reagovat
fantomas

Jo jo jo!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele