základní skupiny - skupina A
18.12.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Racing Santander - Manchester City 3:1

Domácí Santander splnil, co musel, a před vlastními fanoušky dokázal zásluhou Jonathana, Serrana a Valery porazit 3:1 Manchester City, který už měl jistý postup. Santander ale bude v jarních bojích chybět, o skóre je lepší Paříž.

Začátek zápasu byl hodně nervózní a plný nepřesností z obou stran. Domácí ale byli přeci jen o něco aktivnější než anglický klub. Ve 12. minutě to však byli Citizens, kteří zahrozili z přímého kopu Garrrida.

O osm minut později už Santander vedl 1:0. Jonathan dostal do pokutového území přesnou přihrávku a překonal Kaspera Schmeichela, který dostal v tomto zápase přednost před Joe Hartem.

Než se hosté pořádně rozkoukali, už prohrávali o dvě branky. Do vápna si na přesný míč od Jonathana z pravé strany skvěle naběhl Oscar Serrano a z bezprostřední blízkosti nedal hostujícím brankáři ani tu nejmenší šanci - 2:0.

Santander měl zápas ve svých rukách a díky dvěma brankám už se ani nemusel někam honit, zato Citizens chtěli něco předvést, a to byla opět voda na mlýn španělského celku. Do poločasu domácí ještě jednou pořádně zatlačili, ale branka z toho nebyla.

Do druhé půle nastoupil za prakticky neviditelného Robinha Stephen Ireland a hosté začali být i aktivnějším mužstvem, ale Santander bránil velmi pozorně a jeho hráči nechtěli připustit nějaké zbytečné zaváhání.

V 54. minutě přišla jako blesk z čistého nebe třetí branka a opět jí dali domácí. Z prakticky stejného místa jako při první brance jen na opačné straně hřiště se trefil Valera. V tomto momentu bylo utkání prakticky rozhodnuté. Manchester měl postup jistý a tak se nedalo čekat, že se bude pouštět do nějaké přestřelky.

Domácí si mezitím zaslouženě užívali svůj náskok. Hodně byl vidět také útočník Munitis, ale jeho dva pokusy v rozmezí pěti minut dokázal Schmeichel zlikvidovat. Domácí fandové se určitě bavili, také měli proč, jejich oblíbenci totiž předváděli opravdu pohlednou hru.

O kosmetickou úpravu výsledku se v 90. minutě ještě postaral Felipe Caicedo, který snížil na 1:3 z pohledu hostí. Domácí branka musí hodně mrzet, právě díky ní postupuje dál Paris Saint-Germain.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

manchester je prostě bez formy neuhraje ani posranou plichtu a santander musí vyhrát za každou cenu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ač nerad musím fandit Man.City. Věřím ,že Schalke se po přestávce zvedne a v UEFě se ještě ukáže , i když moc nesouhlasím s Ruthenovým přístupem

Reagovat
Fenix

Tohle vidim na 0:0 Manchester City jak již bylo receno nema formu teda alespon v PL kdezto tady ma jistotu ted se nebudou do toho zapasu moc tlacit budou se snazit uhrat aspon bod postoupit vcelku jedno z jakeho mista zkratka postoupit a pripravit se na dalsi kolo PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele