Ligue 1 - souhrn 4. kola

31.08.2018, 22:40, aktualizováno 02.09.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
Hvězdy z Paris Saint Germain se pořádně nadřely na hřišti Nimes, domácí totiž stáhli dvougólový náskok. Výhru hostí přinesl i šlágr kola, v němž Marseille vyloupila Monako. Lyon doma překvapivě nestačil na Nice, čisté konto si na své konto připsal Tomáš Koubek...

AS Monaco - Olympique Marseille 2:3

02.09.2018 21:00

Góly: 48. Youri Tielemans, 53. Falcao - 45. Konstantinos Mitroglou, 74. Florian Thauvin, 90. Valère Germain

AS Monaco sice předvedlo kvalitnější výkon, než před týdnem proti Bordeaux, ale zase si nepohlídalo závěr zápasu, což minule trestal Kamano a teď Valére Germain. V Marseille tedy můžou zapomenout na nečekanou porážku od Nîmes, protože zůstávají v kontaktu s předními příčkami tabulky.

OM ze Stade Louise II v posledních letech příliš body nevozil. Tentokrát ale šel za dobrým výsledkem cílevědoměji a už 7. minutě se musel Diego Benaglio činit poté, co Bouna Sarr posadil míč přesně na hlavu spoluhráče Kostase Mitrogloua. Sám Bouna Sarr si o pět minut později naběhnul na pobídku Kevina Strootmana, jenomže jeho pokusu se do cesty připletl Jemerson.

V pětatřicáté minutě měl hodně na výběr Jean-Eudes Aholou, jenomže ze všech možných řešení si vybral to nejhorší, takže celou slibnou akci lidově řečeno zadrbal. To řecký útočník na opačném pólu řádil jako černá ruka. Po té úvodní šanci tvrdě pálil u bližší tyče, ale defenziva Monaka se měla na pozoru. Pak hlavičkoval těsně nad. Do listiny střelců se však stihnul zapsat ještě během úvodní pětačtyřicetiminutovky.

V jejím těsném závěru si ve vápně našel centr od Dimitriho Payeta a hlavou uklidil naprosto přesně mimo dosah švýcarského protihráče mezi třemi tyčemi - 0:1. Leonardo Jardim tak měl za úkol své svěřence v šatně povzbudit, což se zjevně podařilo, jelikož úvod druhého poločasu jim vyšel naprosto znamenitě.

Tři minuty po změně stran využil nejisté rozehrávky Falcao, načež udělal kličku Pelému, ale Adil Rami před brankovou čárou jeho střelu skluzem zastavil, resp. odrazil. Bohužel pro něj a pro celou Marseille jenom k nohám Youriho Tielemanse, jehož dorážka prostě musela skončit v síti - 1:1. A domácí před překvapivě dobrou diváckou kulisou nepolevili.

Už ve třiapadesáté minutě si totiž El Tigre spravil chuť, když využil další minely v podání mistra světa Adila Ramiho a z hranice malého čtverce prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 2:1. Svěřenci Rudiho Garcii ovšam zabojovali a v 74. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání, jelikož předtím už jednu velkou příležitost zahodili.

Florian Thauvin si sám celou akci založil. Po přihrávce Hirokimu Sakaiovi na pravé křídlo zasprintoval do vápna, kam mu japonský spoluhráč míč vrátil a mistr světa z Ruska svou přízemní ranou propálil monackého gólmana - 2:2. A hosté ke škodě příznivců a příznivkyň knížecího klubu ještě neměli dost. Přeci jen vycítili, že soupeř je k poražení.

V poslední minutě řádné hrací doby rozehrál Thauvin roh na hlavu Germaina, kterému ke skórování výrazně dopomohly děravé ruce Diega Benaglia - 2:3. Na tohle Jardimova skvadra už nemohla reagovat, takže po týdnu připisuje další porážku. Proti Toulouse bude muset pořádně zabrat. Naopak dobrý rytmus chytající Marseille po reprezentační přestávce přivítá na Stade Vélodrome poslední Guingamp.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 2:0

02.09.2018 17:00

Góly: 12. Benjamin André, 16. Ramy Bensebaini

Poměrně ostře sledované střetnutí mezi Stade Rennes a Girondins Bordeaux nakonec přineslo více radosti domácímu celku. Takže zatímco Jaroslav Plašil může být naštvaný, Tomáš Koubek se raduje z další vychytané nuly.

Na lavičce Lamouchiho celku byla připravena nová akvizice Hatem Ben Arfa, která po výborné sezoně v Nice neuváženě přestoupila do PSG, kde hrála v podstatě ne druhé, ale až třetí housle. Ani v Rennes to zřejmě nebude mít jednoduché, protože trenérovi vyvolení často hrají tak, že se ani při porážce za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

Jako první zkoušel štěstí svou dobrou hlavičkou Theoson Jordan Siebatheu, ale to se psala teprve 9 minutě, takže šlo pouze o varování. Naplno Les Rouges et Noirs udeřili o tři minutky později. Kapitán Benjamin André, jenž byl celý zápas k nezastavení, si ukázkově naběhnul na centr Clémenta Greniera od rohového praporku a hlavou zblízka nedal Costilovi šanci zasáhnout - 1:0.

Brankář Les Girondins, který byl nominován k následujícím dvěma reprezentačním duelům, musel za minutu do akce znovu. A nutno dodat, že Siebatcheu z tohoto setkání nevyšel jako vítěz. Jenomže tenhle zákrok byl vlastně k ničemu, protože první a druhý gól Rennes dělily v tomto klání pouhopouhé čtyři minutky.

Pak totiž od druhého rohu centroval pro změnu Benjamin Bourigeaud a hlavička Ramiho Bensebainiho zapadla přesně ke vzdálenější (pravé) tyči - 2:0. Ještě v úvodní dvacetiminutovce musel střídat Plašilův spoluhráč Pablo a skutečně to nevypadalo, že by se hosté mohli zvednout a vybojovat třeba remízu.

Naopak Benoit Costil musel být stále ve střehu před snahami Bourigeauda a Siebatcheua. Teprve až v nastaveném čase úvodního dějství našel Samuel Kalu hlavní útočnou zbraň celku ze stadionu Matmut Atlantique. Francois Kamano však čtvrtou trefu ve stejném počtu utkání nezaznamenal, a tak šli domácí do šatny s dvoubrankovým náskokem.

Mohl být ještě pohodlnější, kdyby Maxime Poundjé zázračně nestopnul pokus Ismaïly Sarra. Bordeaux se sice ve druhé půli zlepšilo a dokonce ovládlo statistiku držení míče, avšak další výživná rána byla z kopačky vystřídavšího Jamese Léa-Silikiho. Přibližně ve stejnou dobu přišel na hrací plochu také M’Baye Niang, jenž strávil uplynulé roky především v Itálii a v Anglii.

Jeho příležitost ze sedmasedmdesáté minuty, kterou pro něj vymyslel Grenier, skončila u výborného Costila. Les Girondins se zmohli akorát na střelu do vnější tyče, kterou vyprodukoval Younousse Sankharé a to bylo na devadesát minut prostě málo. Stade Rennes se za dva týdny představí na stadionu Allianz Riviera v Nice, kdežto Bordeaux hraje doma s Nîmes. Kdo ví, jestli prozatímní kouč Eric Bedouet bude stále u toho.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Amiens SC 0:0

02.09.2018 15:00

Góly: -

Třebaže zápas mezi ASSE a Amiens nepřinesl gólové hody, žádná nuda to na Stade Geoffroy-Guichard nebyla. Oba celky vyprodukovaly dohromady sedm střel, které mířily mezi tři tyče, přičemž na výhry 1:0 zvyklí domácí měli tentokrát spíše smůlu.

Les Licornes nevyhráli v Saint-Étienne už dlouhých patnáct roků. Tuhle statistiku chtěl už v 11. minutě pozměnit Moussa Konaté, jenomže na Stéphana Ruffiera nevyzrál. Ve 34. minutě se o slovo přihlásil jeho spoluhráč a účastník letošního mistroství světa Wahbi Khazri. A nutno dodat, že Régise Gurtnera pořádně zaměstnal.

Souboj obou borců se opakoval o deset minut později. Tuniský reprezentant po centru Loïca Perrina efektně dopravil balon do sítě, jenže praporek pomezního jeho radost přerušil. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. V šestašedesáté minutě se odehrála spolupráce dvou borců ASSE v opačném gardu.

Khazri z přímého kopu centroval na svého kapitána, jehož Gurtner výborně vychytal. Za deset minut dopravil míč hlavou na místo určení Timothée Kolodziejczak, nicméně rozhodčí po poradě s asistentem u videa ani tuhle trefu nemohl k nelibosti Jean-Louise Gasseta a jeho svěřenců uznat. Zakončující obránce, který ve francouzském klubu hostuje z mexického Tigres UANL, si totiž v souboji s Thomasem Monconduitem pomohl faulem.

Právě Monconduit byl v závěrečné desetiminutovce na správném místě, čímž znemožnil Loïsi Dionymu, aby uklízel hlavou do odkryté klece. V nastaveném čase se osmělil ještě střídající Robert Berić. Bohužel pro Les Verts však minul zařízení, a tak si fanoušci budou muset počkat na další branky minimálně do duelu s PSG, zatímco Amiens za ty dva týdny hostí Lille.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Lille OSC 1:0

01.09.2018 20:00

Góly: 60. Ismaël Traoré

Ibrahim Traoré se stal hrdinou zápasu Angers proti Lille. Domácí fotbalisté po třech kolech konečně zabrali a zvítězili, zatímco Lille poprvé ztratilo všechny body. Na stadionu Raymonda Kopy nakonec padla jediná branka. K vidění bylo také vyloučení, v 64.minutě šel ze hry Mangani, ale Lille zhruba půlhodinovou přesilovku nevyužilo.

Pro Angers to byl velmi důležitý zápas, přeci jenom tři kola před tím nevyhrál a body už potřeboval jako sůl. Lille chtělo zase na svá vystoupení navázat a prodloužit sérii neporazitelnosti na čtyři utkání.

Zápas to byl alespoň zpočátku vyrovnaný a nabídl spoustu příležitosti na obou stranách. Pepe těsně minul Butelleho branku a to samé platilo i o Bahokenovi. Ve 28.minutě měl na kopačce první gól Ndoye, jenže u vůbec nesedla rána a tudíž brankář nemusel ani pořádně zasahovat. Maignan ale měl práci a to o chvíli později při střele Traorého, kterou fantasticky vytěsnil. První poločas sice nabídl dobrou podívanou, avšak žádnou branku. To se ale po změně stran změnilo.

SCO totiž začal hodně aktivně a po hodině hry se ujalo vedení. Po rohovém kopu si Traoré seběhl k malému vápnu, kde kopačkou prodloužil hlavičku nechytatelně do sítě. Z vedení se domácí nemuseli radovat dlouho. Krátce na to toži byla odpískána penalta za ruku Manganiho, kterou navíc sudí ocenil červenou kartou. Jedinečnou příležitost však Loic Rémy zahodil! Penaltu nedal a vedení Angers tak pokračovalo.

Co na plat, když Lille mělo velkou územní převahu, ale šance žádné. Angers si už těsné vedení pohlídalo a poprvé v sezoně vyhrálo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - SM Caen 0:2

01.09.2018 20:00

Góly: 21. Enzo Crivelli, 90+4. Claudio Beauvue

Čtyřbranková výhra v Nice zapomenuta. Dijon poprvé v lize ztratil body, když doma možná trochu nečekaně podlehl Caen. Domácí Hořčice měli velkou převahu, ale recept na pozornou obranu soupeře za devadesát minut ani jednou nenašli.

Gólu přitom byli několikrát blízko. Poprvé v 11.minutě, kdy Sliti vysunul Sammaritana, ale ten v jasné pozici trefil střed branky a připraveného Sambu. O chvíli později na druhé straně Fajr z volného přímého kopu přestřelil. Caen připravilo domácím fanouškům šok ve 21.minutě, kdy Fajr poslal pas do zahuštěného vápna, Guilbert ho pak prodloužil k Enzu Crivellimu, jenž uklidil balón do sítě!

Dijon měl na vyrovnání spoustu času. Parádním přímákem se prezentoval Sliti, ale ještě lepší zákrok předvedl Samba, který ho vytěsnil na rohový kop. Hodně aktivní byl na domácí straně Tavares, avšak Dijon se do poločasu vyrovnání nedočkal.

Po změně stran čekala na Hořčice těžká šichta, protože Caen velmi dobře bránilo. Po hodině hry se dostal k hlavičce Cédric Yambéré, branku ale těsně minul. Malinký kousíček chyběl i ráně Sammaritana. Dijon stupňoval svůj tlak, soupeř však nadále odolával. Navíc domácím čas rychle ubíhal. Caen nakonec potvrdilo zisk tří bodů druhou brankou, kterou vstřelilo až ve čtvrté minutě nastavení. Adam Mbengue dostal balón na půlící čáře, kde obrana Dijonu už neexistovala a pelášil si to na Rúnarssona, kterého také záhy překonal. Normandský celek zvítězil v Dijonu 2:0.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Toulouse FC 1:2

01.09.2018 20:00

Góly: 45. Marcus Thuram - 2. Max Gradel, 12. Ibrahim Sangaré

Cenné tři body získalo na hřišti Guingampu Toulouse. To si na začátku prvního poločasu vytvořilo dvoubrankový náskok a i v oslabení ho nakonec uhájilo. Domácí zvládli jen snížit. Obě branky Toulouse vstřelil Ibrahim Sangaré.

Utkání začalo pěkně zhurta a už ve třetí minutě se poprvé měnilo skóre. Krásná kombinace ve středu hřiště přinesla TFC ovoce, když se následně do samostatného úniku dostal Ibrahim Sangaré a v klidu placírkou skóroval. Toulouse mělo fantasticky začátek a obrana Guingampu vůbec nestíhala. Po hlavičce Gradela vytáhl výborný zákrok Johnsson. Jenomže domácí si nadále koledovali a ve 13. minutě už to bylo 2:0 pro hosty. Gradel centroval, k odraženému balónu se dostal znovu Ibrahim Sangaré a byl opět úspěšný.

Skvěle rozehrané utkání si téfécé zbytečně zkomplikovalo. Todibo uviděl ve 26. minutě už druhou žlutou kartu a do té doby spící Guingamp dostal jedinečnou šanci ještě s výsledkem něco udělat. Času měl pořád dostatek.

Ještě do poločasu mohl snížit Roux, ale odkrytou branku nedokázal v tísni trefit. Neuspěl ani Thuram a jeho hlavička, po které si připsal fantastický zákrok Reynet. Guingamp se dočkal na sklonku poločasu, Thuram tentokrát z rohového kopu zamířil hlavou přesně a domácí byli rázem zpět v utkání.

Toulouse čekal hodně těžký druhý poločas. Na jeho začátku mohl Iseka potrestat chybu, ale s balónem se dostal do ostrého úhlu a už nezamířil dobře. V 53. minutě mělo Toulouse velké štěstí, rána Deauxe totiž rozezvonila břevno. Čím více se čas pro Guingamp krátil, tím více byl domácí celek bezradný. TFC vsadilo vše na udržení výsledku a před vlastním vápnem vytvořilo obranou hráz, kterou Guingamp překonat nedokázal.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Montpellier HSC 0:1

01.09.2018 20:00

Góly: 77. Ambroise Oyongo

Obrana Montpellieru byla nad síly borců z Remeše. A protože Ambroise Oyongo dokázal v závěrečné čtvrthodince skórovat, může se družina Michela Der Zakariana radovat z druhé letošní výhry.

Remeš si po výbuchu proti Amiens (1:4) chtěla spravit reputaci. MHSC si však hodně věřilo. V prvním poločase si největší šanci připsal na konto po Molletově centru od rohového praporku Pedro Mendes, jenomže trefil brankovou konstrukci. Ta zvonila i na druhé straně hřiště po dělovce Pabla Chavarríi. Stav ovšem zůstával bezbrankový.

Po hodině hry předvedl dobrou práci Yunis Abdelhamid a Moussa Doumbia pořádně zaměstnal Benjamina Lecomteho. Míč potom doputoval znovu k Chavarríovi, jenž nastřelil břevno. Mrzet ho to mohlo od sedmasedmdesáté minuty dál, protože právě tehdy se zrodila jediná branka tohoto duelu, přestože v něm aktéři dohromady devětkrát našli prostor mezi třemi tyčemi.

Gaëtan Laborde na pravé straně obešel protihráče a poslal centr do vápna, který Thomas Fontaine dokázal pouze prodloužit za sebe, kde se Oyongo nikterak nerozpakoval a napálil to z první po zemi přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 0:1. Edouard Mendy tady asi opravdu nemohl zasáhnout, takže Stade Remeš připisuje po týdnu další porážku.

Po reprezentační pauze, kterou vyplní zápasy Ligy národů, vyzve skvadra Davida Guiona v pozoruhodném zápase FC Nantes, které v tomto kole konečně naplno bodovalo. La Paillade si naopak mírně vylepšili statistiku s nováčky soutěže a už se těší, až za dva týdny na Stade de la Mosson přivítají Racing Strasbourg.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Nantes 2:3

01.09.2018 20:00

Góly: 21. Ludovic Ajorque, 81. Nuno Da Costa - 34. Stefan Mitrović (vl.), 45. Lucas Evangelista, 59. Emiliano Sala

Teprve ve čtvrtém kole se Nantes dočkalo prvního tříbodového zisku. Díky tomu se v tabulce dotáhlo na soupeře ze Štrasburku.

Portugalský kouč Miguel Cardoso po minulé sezoně nahradil Claudia Ranieriho, jehož strategie se rozcházela s přístupem prezidenta Waldemara Kity. Když seděl na lavičce jeho krajan Sergio Conceicao, Les Canaris předváděli snad nejatraktivnější fotbal ze všech klubů Ligue 1. Jenže až do tohoto kola platilo, že není Portugalec jako Portugalec, protože Nantes se zatím moc nedařilo.

Slavně to zprvu nevypadalo ani ve Štrasburku. Po dvaceti minutách přidělal Cardosovi vrásky na čele bývalý hráč Nantes Adrien Thomasson, když svým centrem přesně našel Ludovica Ajorqueho, jehož hlava se z bezprostřední blízkosti nemýlila - 1:0. Hosté se naštěstí brzy vrátili do hry, protože hodně nepřesnou ránu z kopačky Valentina Rongiera tečoval do vlastní sítě Stefan Mitrović - 1:1.

Do poločasového odchodu do šaten Kanárci dokonali obrat. Majeed Waris si všiml na hranici šestnáctky neobsazeného Lucase Evangelisty, který se podíval Selsovým směrem, aby jej mohl překonat svou přízemní skákavou střelou - 1:2. On i jeho spoluhráči si uvědomili, že Racing je soupeř k poražení.

Předchozí větu podtrhl v 59. minutě svým třetím gólem v sezoně Emiliano Sala. Argentinský útočník si našel centr od brazilského spoluhráče Lucase Limy a zblízka hlavičkoval přesně - 1:3.

Laureyho tým však zbraně nesložil a vyplatilo se mu to deset minut před koncem. Důrazný Ibrahima Sissoko obral o míč Abdoulaye Tourého a při vzniklém přečíslení volil v šestnáctce přihrávku na Nuna Da Costu Joiu, který v pohodě zakončoval - 2:3. Vypadalo to ještě na velké drama, které se však ve finále nekonalo a Štrasburk prodloužil nelichotivou sérii proti FC Nantes, která nyní v rámci Ligue 1 čítá sedm proher.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Paris Saint-Germain 2:4

01.09.2018 17:00

Góly: 63. Antonin Bobichon, 71. Téji Savanier (pen.) - 36. Neymar, 40. Ángel Di María, 77. Kylian Mbappé, 90+2. Edinson Cavani

Krásné utkání odehrál nováček soutěže Nimes, který slušně vzdoroval silné Paříži. Hosté sice nakonec zvítězili 4:2, ale domácí dokázali smazat dvoubrankový a rvát se o cenný bod. PSG si mohlo definitivně oddychnout až v nastavení po čtvrté brance, kterou vsítil Edinson Cavani. Hosté sice vyhráli, ale v Nimes přišli o vyloučeného Kyliana Mbappého.

Pro Pařížany to neměl být žádný problém. Olympique Nimes jako nováček neměl proti velkému favoritovi co ztratit a ten šel do zápasu s velkou chutí. O Paříži se to říci nedá, nicméně síla byla na jeho straně a první brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po dvanácti minutách zblízka přestřelil branku Kylian Mbappé a až ve 36. minutě to hostům vyšlo. Na přihrávku Meuniera si na malé vápno dravě seběhl Neymar a bez problému zakončil.

Ve 40. minutě předvedl neuvěřitelnou fotbalovou parádu Ángel Di María. Argentinský forvard rozehrál rohový kop přímou střelou na branku a lišácký pokus mu skvěle vyšel! Bernardoni byl totálně zaskočený a Nimes už ztrácelo dvě branky.

Když pak po hodině hry zazdil další obrovskou příležitost Mbappé, nikdo nepochyboval o tom,že PSG třetí gól stejně přidá a definitivně rozhodne. Jenže vše bylo jinak. Tři minuty po Mbappého selhání dobře vypálil z hranice šestnáctky Antonin Bobichon a Áreola plachtil vzduchem zbytečně. V 70. minutě pak Thiago Silva fauloval ve vlastní šestnáctce a Nimes daroval pokutový kop. Téji Savanier si problémy nedělal, penaltu proměnil a srovnal na 2:2.

Katastrofální pasáž PSG mohl dokonat Renaud Ripart, který trefil tyčku a odmítl tak vedení Nimes. Nováčka to nakonec mrzelo, protože Tuchelovi svěřenci nakonec zabrali a znovu stáhli vedení na svojí stranu. Mbappé se dostal za obranu, uplatnil rychlost i koncovku a dal na 3:2 pro Paříž. V první minutě nastavení pak definitivně uklidnil své příznivce Edinson Cavani, ale pochvalu zaslouží znovu aktivní Mbappé.

Francouzský útočník si následně udělal pořádně černou kaňku, když naprosto zbytečně nechal průchod svým emocím, povalil Savaniera a od sudího uviděl rovnou červenou kartu. Zaslouženě. Sudí poslal z hrací plochy i druhého aktéra momentu Savaniera, takže počet sil byl vyrovnaný. Do konce zápasu už ale beztak mnoho nescházelo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 0:1

31.08.2018 20:45

Góly: 50. Allan Saint-Maximin

Olympique Lyon po zápase s Remeší znovu zaváhal. Tentokrát přenechal všechny body Nice, takže Patrick Vieira může slavit první vítězství.

Mistr světa i Evropy si sednul a důrazně promluvil s Mariem Balotellim. Evidentně to zabralo. Přestože italský průšvihář neskóroval, za těch pětasedmdesát minut předvedl solidní výkon. V úvodní dvacetiminutovce byl aktivní především domácí záložník Lucas Tousart. Nejprve pořádně protáhnul Waltera Beníteze, a pak mířil jen o kousek vedle jeho svatyně.

V závěru úvodního dějství se ještě k rozehrávce přímého kopu postavil Nabil Fekir, ale trefil jenom dobře nastavenou zeď. Hodně mrzet to mohlo Les Gones už pět minut po změně stran. Allan Saint-Maximin se rychlou kličkou zbavil dvou protihráčů a pravačkou pálil na vzdálenější tyč. Anthony Lopes by si asi poradil, jenomže balon k němu nedoputoval, protože si ho hlavou do vlastní sítě smolně srazil obránce Marcelo - 0:1.

Nabil Fekir se jakožto správný kapitán hnal za vyrovnáním a Benítez proti němu musel zasahovat hned třikrát v rozmezí stejného počtu minut. Pětadvacetiletý Argentinec předvedl znamenitý výkon, a pokud v takových bude pokračovat, Yoan Cardinale se do branky s největší pravděpodobností jen tak nevrátí.

Fekir se do konce utkání připomenul ještě jednou, a to po pobídce od Memphise Depaye. Po předchozím odstavci netřeba dvakrát zdůrazňovat, na kom ztroskotal. O chvíli později byl ze hřiště stažen Balotelli a na jeho místo přišel Myziane Maolida. Les Aiglons se však spíše soustředili na to, aby těsný náskok uhájili, což se také stalo, takže poskočili na čtrnáctou příčku, přičemž na kontě mají jen o dva body méně než pátý Olympique Lyon.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain440013:412
2.Dijon FCO43018:39
3.Toulouse FC43015:69
4.Lille OSC42116:27
5.Olympique Marseille421110:77
6.Stade Rennes42116:57
7.Montpellier HSC42114:37
8.Olympique Lyon42024:26
9.AS Saint-Étienne41303:26
10.Nîmes Olympique42029:96
11.Stade Reims42023:56
12.SM Caen41214:55
13.AS Monaco41126:64
14.Amiens SC41125:54
15.Racing Strasbourg41125:64
16.FC Nantes41125:84
17.OGC Nice41122:64
18.Angers SCO41035:83
19.Girondins Bordeaux41033:73
20.EA Guingamp40043:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Langi

OT: Dembele podepsal v Lyonu...20 + 2 ME ...alespon nejake pozitivum

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

dufam že dostane vela príležitosti, mne sa Depay na hrote nepáči, do uzavretej obrany ako dnes je tam nulový, tam treba niekoho s nuchom na goly, aj ked dnes sme mali tutoviek na 3 zapasy...

Reagovat
Smreky

výborný kauf

Reagovat
Smreky

výborný kauf

Reagovat
smazaný uživatel

4 zápasy a ani jednou čisté konto.. to se mi nějak nelíbí

Klasicky se na to nedá dívat a rozhodne se až v druhém poločase.

Jinak Di María

Reagovat
smazaný uživatel

v lize máte jedno a v supercopě další čisté konto

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, na první kolo jsem zapomněl a bral jsem pouze ligu, ne Trophée des Champions.

Ale na to, s kým jsme hráli, 4 inkasované jsou moc. Nic to zatím samozřejmě neřeší, LM bude hlavní a je to jiná soutěž, ale letos nám věřím hodně málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jste ten kádr neposílili, ale on to asi ani nepotřeboval. Spíš jste potřebovali charakter a hlavu šampiona, což jste v osobě Gigiho získali. Já vám na minimálně semifinále LM věřím.

Reagovat
Seydou Doumbia

To spíš vypadnou ve skupině.

Reagovat
Visca el barca

Mně ta hra přjde pod Tuchelem taková pomalá. Hlavně Ney je lepší na křídle, než ve středu mi přijde.

Reagovat
Mönchengladbach

Mbappé s přehledem nejlepší hráč ligy, dneska opět po srovnání Nîmes zapnul a ... 1+1. Vyloučit se ovšem nechal stupidně.

Reagovat
Lopiger

Dokonce i střídal Neymara těsně před koncem místo Mbappého... I když kdyby to bylo naopak, tak by nedostal červenou

Reagovat
Godwinson

Dembelé je parádní kauf, snad nebude problémový a naplní potenciál. Každopádně Lyon musí vyhodit toho magora, Blanc je pořád volný atd. Tohle nejde.

A nováčci mě letos zase strašně baví

Reagovat
Seydou Doumbia

Nimes má sympatické mužstvo snad budou co nejvýše. Dembélé je topka divím se že tam zůstal tak dlouho. Čekal jsem jeho odchod už před rokem.

Reagovat
Israha

Zasloužené tři body, Monaco by bez svého nejlepšího hráče zápasu, kterým byl Rami, nemělo nic. Ale nebylo to až tak o tom, že by se výrazně zlepšila Marseille (i když Strootman je oproti Anguissovi i Lopezovi drastický upgrade), ale spíš šlo dolů Monaco. Ten tým hraje jak parta průměráků, až mě to překvapilo. Jardim s nima nakonec zase asi solidní výsledky uhraje, na to je až moc dobrý...ale na nějakou kandidaturu na boj o titul a prohánění velkoklubů v LM, jako před pár lety, to teda ani omylem nevypadá.

Reagovat
Pyroman

Tak když si vezmeš že tam proti vám dneska vyběhli Grandsir, Bennasser, Barreca, Aholou... to v podstatě průměráci jsou, oproti Fabinhovi, Moutinhovi nebo Lemarovi tam ten downgrade prostě je.

Reagovat
Israha

Papírově stoprocentně. Ale popravdě jsem částečně čekal nějakou jardimovskou magii, která z nich vytříská daleko víc. Nicméně to vypadá, že hrají a budou hrát přesně to, na co podle soupisky mají.

Reagovat
Seydou Doumbia

Odešlo jím dost opor a ted tam mají novou nastupující generaci, která se musí nejdříve vyhrát. Letos to třeba bude horší, ale za rok za dva zase mohou klidně i s těmito hráči pomýšlet na titul. Tohle hluché místo si zejména ve Francii prošel snad každý klub už.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Ale obrovské díky Mbappému, že mu tak vyšlo MS a nepustil Thauvina do hry. Díky tomu zájem o něj částečně opadl a on zůstal, což bylo naprosto klíčové. Dneska tam za půlhodinu dá 1+1 a vyhraje tím zápas, pořád v té samé tahounské formě, co loni. Pokud to udrží celou sezonu, tak z něho bude už regulérní materiál pro velkoklub.

Reagovat
ttopi

Tahle liga, to je strašná nuda. Vypadá to, že PSG zase pojede start-cíl

Reagovat
Ondiis

Jak se zatím jeví Tuchel? Nějaké výrazné změny oproti Emerymu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele