Ligue 1 - preview 4. kola

31.08.2018, 08:13, aktualizováno 02.09.2018, 09:00
Previews
Saint Etiénne proti Amiens otevře nedělní trio zápasů francouzské ligy. Následovat bude souboj dvou českých fotbalistů Tomáše Koubka a Jaroslava Plašila, tedy Rennes a Bordeaux. Program pak uzavře šlágr kole, v němž večer Monako hostí na svém hřišti Marseille.
AS Saint-Étienne - Amiens SC  (neděle 15:00)
ASSE se po remíze s Montpellierem pokusí vyzrát na Amiens. Rozhodně to ale nebude mít snadné, protože skvadra Christopha Pélissiera v minulém kole přehrála 4:1 Remeš.

"Začali jsme velmi dobře a vytvořili na soupeře tlak, díky čemuž se nám podařilo skórovat. Po té červené kartě jsme byli velmi efektivní v zakončení. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát, i když to skóre neodráží rozdíl mezi oběma týmy. Na ten zápas jsme se poctivě připravovali a jsem si jistý, že nebyl risk nasadit Samana Ghoddose, třebaže se k týmu připojil teprve nedlouho před začátkem zápasu. Hrál dobře. Přidal hře na dynamičnosti a vstřelil pěkný gól," rozmluvil se kouč Pélissier.

Není překvapením, že íránský reprezentant opět nastoupí od úvodního hvizdu. Posila z Östersunds FK si dokonce zahrála i na letošním mistrovství světa v Rusku. Oproti tomu Prince Gouano se s největší pravděpodobností bude stěhovat do Anderlechtu. Po zranění se vrací Bongani Zungu, což znamená, že Thomas Mondoncuit patrně začne na lavičce náhradníků.

Les Verts zatím ještě nepoznali hořkost porážky, což je znovu zásluhou Jean-Louise Gasseta, který tým neskutečně pozvednul. Na Evropskou ligu to bohužel vinou horšího skóre nestačilo, alespoň se celek ze Stade Geoffroy-Guichard může soustředit výhradně na Ligue 1, kde má i vzhledem k tomu, že nedošlo k výrazným změnám v kádru, šanci na solidní umístění.

"Byl to takový bojovný zápas proti týmu, který se v minulé sezoně mohl pyšnit jednou ze tří nejlepších obran v Ligue 1. Museli jsme si dávat velmi dobrý pozor na jejich protiútoky. Jenom mě poněkud znepokojuje, že jsme si nevytvořili téměř žádnou vyloženou příležitost," prohlásil Gasset, jenž bude postrádat akorát Romaina Hamoumu. Neven Subotić se vrátí do středu obranné řady a Robert Berić by mohl v útoku podporovat Loise Dionyho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.91 - 6.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Stade Rennes nezačali sezonu zcela podle představ, avšak pod koučem Lamouchim už dokázali, že jeden povedený výsledek může započít úspěšnou sérii. Uplynulý týden ukázal, že Bordeaux snad po dvou ligových porážkách konečně zabralo.

Nejprve to odneslo Monaco, a poté v předkole Evropské ligy Gent, což znamená, že v základní skupině se Jaroslav Plašil se svými spoluhráči potká se Zenitem Petrohrad, FC Kodaň a pražskou Slavií. Ani Les Rouges et Noirs nezůstanou bez pohárů, přičemž los jim přisoudil vedle Dynama Kyjev a FC Astana druhého českého zástupce, tedy FK Jablonec.

Proti Monaku se zase činil Francois Kamano, avšak ze strany Les Girondins se jednalo o povedený týmový výkon. "Moje působení v roli prozatimního kouče skončilo dobře. Kontakt s hráči na lavičce jsem si užíval a jsem rád, že pokaždé odevzdali svoje maximum, třebaže nastupovali k zápasu každé tři dny. Rozhodně můžu být pyšný," řekl spokojený Eric Bédouet.

Zatím není úplně jasné, jestli vedení vezme na milost Guse Poyeta, přestože nabídku stát se hlavním koučem odmítnul Thierry Henry. V každém případě alespoň přichází posila v podobě Yanna Karamoha, jemuž optimálně nevyšlo hostování v Interu Milán a teď byl do města nad řekou Garonnou zapůjčen z Caen.

Proto Rennes si zřejmě ještě nezahraje, což platí také pro Alexandre Mendyho a Théo Pellenarda. Na základní sestavu si tedy právem dělají zálusk Youssouf Sabaly a Jules Koundé. Na hrotu útoku by se vedle Kamana měl pohybovat také Nicolas De Préville. Střet těchto dvou celků, které v minulé sezoně obsadily pátou a šestou příčku, určitě slibuje zajímavý fotbal.

Tím spíše, že Stade Rennes bude chtít napravit zaváhání z minulého kola proti Marseille, kde ztratili dvoubrankový náskok. "Moji hráči byli z toho výsledku velmi zklamaní, takže jsem jim musel připomenout, že jsme hráli na hřišti Olympique Marseille, tedy týmu, který v minulé sezoně došel až do finále Evropské ligy. Před zápasem bych remízu 2:2 rozhodně bral. Navíc mě těší, že až na ty dvě situace jsme je nepustili do žádného nebezpečnějšího zakončení," prohlásil šestačtyřicetiletý Lamouchi.

Rodák z Lyonu nemůže nasadit akorát Adriena Hunoua, kdežto Ludovic Baal by mohl odehrát alespoň nějakou porci minut. V hlavním městě USA narozený Theoson Siebatcheu si před týdnem na nějakých dvacet minut vyzkoušel francouzskou nevyšší soutěž, nicméně při formě Ismaïly Sarra se bude muset spokojit s místem mezi náhradníky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.44 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
AS Monaco bude chtít po nemastném neslaném vstupu do sezony vylepšit svou pozici. Proti však bude Olympique Marseille, třebaže ani od něj to zatím není žádná spanilá jízda.

Oba kluby se v týdnu dozvěděly, s kým si zahrají v základní skupině evropských pohárů. Knížecí celek a vicemistr Ligue 1 se střetne s Atlétikem Madrid, Borussií Dortmund a Clubem Bruggy. Naopak Marseille, obhájce čtvrté příčky ve francouzské nejvyšší soutěži a druhé v rámci Evropské ligy, změří síly s Laziem Řím, Eintrachtem Frankfurt a Apollonem Limassol.

Oba soupeři přes léto přivedly nové posily. Aktivní bylo zvláště Monaco, které sice ztratilo Fabinha (Liverpool) a Thomase Lemara (Atlético Madrid), ale jinak podepsalo hned patnáct nových borců, z nichž většina je ještě v dorosteneckém věku. Vedení tedy neustoupilo ze své strategie, což představuje další plus pro budoucnost fotbalu v malém státečku na pobřeží Středozemního moře.

"Moc se mi zamlouvá způsob, jakým Monaco hraje a líbí se mi filozofie klubu. Teď bude záležet jenom na mně, jak rychle se adaptuju a chci udělat všechno pro to, abych si vysloužil místo v prvním týmu. Je to výzva, kterou rád přijímám. Mým hlavním úkolem bude zlepšit finální přihrávku," rozpovídal se jednadvacetiletý Benjamin Henrichs, který má za sebou povedené angažmá v Bayeru Leverkusen.

Leonardo Jardim si příchod nových potencionálních hvězd pochvaluje. Pietro Pellegri se dokonce v minulém kole proti Bordeaux gólově prosadil. Bohužel pro něj rozhodnul o výhře domácích ve druhé minutě nastaveného času Francois Kamano. "Úvodní hodina byla z naší strany hodně pasivní. Střídání sice přinesla oživení, ale v defenzivě jsme se nevyvarovali zbytečných chyb, což by se v profesionálním klubu, jakým AS Monaco bezesporu je, nemělo stávat."

Zároveň dodal, že tomuto projektu velice věří, avšak chce to znovu začít vyhrávat. "Naše cíle se neustále zvyšují a my se musíme více snažit, abychom jich dosáhli." V tomto nejbližším zápase mu s tím nepomůžou Alexandr Golovin, Ronael Pierre Gabriel a Danijel Subašić, jehož v bráně opět zastoupí Diego Benaglio. Od úvodního hvizdu by měli být na trávníku také Falcao, Adama Traoré a Djibril Sidibé. Z West Bromu přicházející Nacer Chadli si na svůj start bude muset zřejmě počkat až do utkání s Toulouse.

OM posílili stříbrnou medailí z letošního Mundialu ověnčený Duje Ćaleta-Car, a nově také Holanďan Kevin Strootman, jemuž v Itálii přezdívali Pračka. "Tu přezdívku mi dal Rudi Garcia a pořád mi tak říká. Nevidím na ní nic špatného. Naopak je to docela legrační, protože za to můžou moje pokažené přihrávky, které jsem musel servírovat znovu a "čisté". Jsem rád, že budu s trenérem Garciou opět spolupracovat a doufám, že bude s mými výkony stejně spokojený, jako byl v Římě," nechal se slyšet osmadvacetiletý záložník, jemuž popřál hodně štěstí v novém působišti také bývalý spoluhráč Patrik Schick.

Marseille má zatím velký problém s ustálením výkonů. Jasnou výhru nad Toulouse následovala porážka od Nîmes a o minulém víkendu musela na Stade Vélodrome dotahovat proti Rennes dvougólové manko. "Nedařilo se nám najít ten správný rytmus. Ve druhém poločase se naštěstí naše hra zlepšila. Je čas, abychom začali konečně naplno hrát, i když ještě nejsme na takové úrovni, jakou bych si představoval."

Tím trenér Garcia narážel na skutečnost, že Francie vyhrála mistrovství světa, tudíž se Florian Thauvin a Adil Rami připojili do přípravné fáze až později. A Lucas Ocampos ještě doléčuje zranění. Mimo budou rovněž Rolando a Steve Mandanda, takže se mezi třemi tyčemi zase objeví Yohann Pelé. O post pravého obránce svedou souboj Bouna Sarr a Hiroki Sakai. Naopak Clinton N’Jie patrně zůstane jenom na lavičce. Kdepak, tento duel slibuje prvotřídní fotbalovou podívanou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.66 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Nîmes Olympique - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Při premiéře před vlastními fanoušky si nováček ligy z Nimes vyšlápl na Marseille a hned v následujícím utkání přivítá dalšího slovutného protivníka. Čelit bude neomezenému vládci Francie z posledních let. PSG zatím dle očekávání proplouvá začátkem sezóny bez větších komplikací a určitě na tom nehodlá nic měnit ani v kole s pořadovým číslem čtyři.

Po 25 letech se domácí vrátili do nejvyšší soutěže. A úvodní vítězství v Angers a nad OM naznačily, že by nemuseli hrát druhé housle. I přesto, že před týdnem padli o branku v Toulouse, mohou hodnotit vstup do tohoto ročníku jako velmi dobrý. "Víme, že sezóna bude obtížná. Přijdou i další neúspěchy," uvědomoval si kouč Bernard Blaquart.

Pařížané, překvapivě společně s Dijonem, zůstali po třech kolech v Ligue 1 stoprocentní, a protože trenér Thomas Tuchel oslavil před pár dny své pětačtyřicáté narozeniny, bude mít rozhodně motivaci pokračovat v tomhle trendu i v Nimes. Další, nutno podotknout, že povinné vítězství, by pro něj rozhodně bylo tím nejsladším dárkem vůbec.

Dost se mluvilo o tom, jaké rozestavení německý stratég vybere tentokrát. Proti Angers naposledy o přestávce upustil od systému 3-4-3 a přešel ve druhém poločase na 4-2-3-1, které nejvíce vyhovuje největší hvězdě týmu Neymarovi. "Znovu zvolím to první. Nemůžu říct, že to vůbec nefunguje, když jsem to vyzkoušel jen na 45 minut," smetl ze stolu spekulace.

Tuchel v podstatě stále zkouší, co jeho tým umí, co jeho tým dokáže, hledá ideální varianty. A své rozhodnutí si razantně obhajoval. "Chtěl jsem vidět Marquinhose jako defenzivního záložníka, chtěl jsem vidět společně Presnela Kimpembeho, Thiaga Silvu a Thila Kehrera. Potřebuji své hráče poznat, zjistit jejich silné i slabé stránky," vysvětloval.

V útoku by měla operovat očekávaná smrtící trojice ve složení Edinson Cavani, který je po zranění po světovém šampionátu již v plné kondici, Kylian Mbappé a Neymar. Poslední zmiňovaný je stále označován s možným přestupem do Realu Madrid, tyto kuloární informace však dementoval: "Mám smlouvu v PSG a také v PSG zůstanu."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.20 - 7.26 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - Lille OSC  (sobota 20:00)
Opravdu hodně mizerný vstup do sezóny prožívají fotbalisté Angers, kteří po třech kolech nezískali ani bod a nacházejí se na předposledním místě tabulky. Chytit by se potřebovali co nejdříve, jenže Lille pro ně určitě nebude jednoduše rozlousknutelným oříškem. To má na totiž na svém kontě hned dvě vítězství a jednu remízu.

Nutno podotknout, že bretaňský celek před týdnem sehrál těžké utkání v Paříži, kde dokonce ještě do poločasu držel nerozhodný výsledek. Nicméně z prvních dvou zápasů určitě chtěl více. Možná že na Angers stále leží deka po neúspěšném prvním utkání proti Nimes. V divoké přestřelce padlo, přestože ještě čtvrthodinu před koncem vedlo o dvě branky.

Domácí trenér Stéphane Moulin ale jako by stále výrazněji nepanikařil. A snažil se najít po klání s PSG i pozitiva. "Líbilo se mi, že jsme předvedli profesionální výkon," hodnotil. "Víme, jaký rozdíl v kvalitě obou mužstev byl, jak individuálně, tak kolektivně. Proti takové armádě jsme nepůsobili směšným dojmem, spíše naopak," zakončoval.

S Lille mají Les Scoïstes od doby, co postoupili do nejvyšší soutěže, velmi slušnou bilanci, od roku 2015 s ním v šesti případech ještě ani jednou neprohráli. Jenže LOSC oproti loňsku vypadá daleko, daleko lépe, aspoň co se týče výsledků. Před vlastními fanoušky se mu podařilo skolit Rennes i Guingamp, cenný bod přivezl z Monaca.

Zatím tedy mají hosté s celky z Bretaně stoprocentní bilanci, a především díky ní se nacházejí na třetí příčce hned za vedoucím PSG a druhým Dijonem. Jenže Angers pro ně v předchozích ročnících představovalo vždy velkou překážku. Vždyť na Stade Raymond Kopa všudy všeho uhráli jen jednu remízu, a to zrovna loni, jinak dvakrát padli.

Hostující stratég Christophe Galtier mohl být každopádně po minulé výhře nad Guingampem spokojený. "Musím být pozitivní. Co mě potěšilo, byl způsob, jakým jsme hráli," mnul si ruce. "Na druhou stranu se mi nelíbila druhá část prvního poločasu. Byl jsem o přestávku dost naštvaný. Ale tři body jsme si zasloužili, bylo to příjemné odpoledne."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.37 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - SM Caen  (sobota 20:00)
Dijon zatím představuje po třech kolech dosud největší překvapení v Ligue 1. Spolu s PSG totiž jako jediný celek zůstal stoprocentní a nachází se na druhém místě tabulky. Teď před vlastními fanoušky přivítá Caen, mužstvo, které pod vedením nového trenéra Fabiena Marcedala naopak na své první vítězství stále čeká a je v dolních patrech.

Způsob, jakým se podařilo Les Rouges naposledy vyprovodit Nice, a to navíc na venkovní půdě, byl jedním z nešokujících výsledků dosavadního průběhu. "Opravdu to je výjimečný výsledek," pochvaloval si kouč Olivier Dall'Oglio. "Je skvělé, že jsme dokázali vstřelit čtyři branky soupeři, který je podle mého názoru opravdu velmi dobrý."

Domácí si nemohou vůbec na nic stěžovat. A tak trochu věří, že jim počáteční euforie vydrží co nejdéle, nevyjímaje ani nynější duel. Především před vlastními fanoušky jsou nesmírně nebezpeční, ne nadarmo byli v tomhle ohledu loni na pátém místě. Bilance na Stade Gaston Gérard byla vůbec tím nejklíčovějším faktorem, proč se bez problémů zachránili.

DFCO netrápí ani výraznější absence, chybět možná bude Senou Coulibaly, jistojistě se pak v sestavě neobjeví ani Čchang-hun Kwon. "Líbí se mi, že začínáme být disciplinovaní. To je velký rozdíl oproti předešlým ročníkům," dodával Dall'Oglio. "Tyhle tři vítězství vybudovaly naši důvěru. Měli bychom si užívat, kde se v tabulce nacházíme."

Caen zatím působí spíše nenápadným dojmem, po porážce s PSG následně uhrálo nerozhodné rezultáty s Nice a naposledy v Nantes. "Celý život můžete být s něčím nespokojený, ale také se můžete podívat na světlé momenty," říkal před týdnem Marcedal. "I když jsme letos už dvakrát ztratili vedení, také jsme přece jako první dokázali skórovat."

Oba týmy se v minulosti velmi často potkávaly také v Ligue 2 a ve většině případů se jednalo o vyrovnané souboje. V posledních dvou ročnících nicméně Caen na půdě Dijonu padlo, a to o dvě branky v obou případech. Chybět hostům bude vykartovaný Paul Baysse, fit stále není Jonathan Gradit a pořád zřejmě do hry nezasáhne ani Ismaël Diomandé.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.48 - 4.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Mizérie v obraně, to je asi hlavní příčina toho, proč se Guingamp nachází po třech kolech na samotném dně tabulky. I když bretaňský klub neměl v úvodu nového ročníku vyloženě jednoduchý los, měl by začít sbírat body, aby se nedostal do zbytečných problémů. To Toulouse je po posledních dvou domácích výhrách v relativní pohodě.

Minulé utkání v Lille představovalo pro EAG asi to nejhorší, co dosud předvedl. Od soupeře inkasoval třikrát a žádný nevstřelil, přičemž nedokázal napravit předchozí dva nezdary se St. Étienne a PSG. "Ta porážka byla logická, jelikož jsme měli katastrofální vstup do zápasu. Už po deseti minutách bylo vlastně po něm," čertil se trenér Antoine Kombouaré.

Guingamp má na svém kontě už osm obdržených branek, takže zlepšit defenzívu je pro Kombouarého družinu v tuhle chvíli nejaktuálnější cíl. "Nemůžeme bodovat, když jsme vzadu tak zranitelní," uvědomoval si guingampský stratég. "Jestli proti St. Étienne a PSG jsme předvedli něco dobrého, tak proti Lille nás bídný začátek stál všechno."

Toulouse na úvod sezóny padlo jednoznačně na půdě Marseille, fanoušky si ovšem rozhodně udobřilo výhrami nad Bordeaux a Nimes. Aktuální sedmé místo je rozhodně ta pozice, okolo které by se chtělo pohybovat po celou dobu. "Máme tým, který má ambice, jenže potřebujeme větší přesnost a zlepšit disciplínu," vidí rezervy hostující lodivod Alain Casanova.

Loni TFC soupeřil o záchranu, letos se těmto bojům chce vyhnout. A kdo ví, třeba bude černým koněm, co se týče pranice o příčky zaručující evropské poháry. "Ačkoli proti Nimes se situace vyvíjela proti nám, zachovali jsme si víru. To je postoj, jaký chceme vidět po celý ročník. Potřebujeme na hřiště vnést myšlenku, ale čeká nás práce," dodával Casanova.

Domácí před týdnem dohrávali o deseti hráčích, vyloučený byl Christophe Kerbrat, a ten si tak proti Toulouse díky disciplinárnímu trestu nezahraje, na marodce se pak nachází Lebogang Phiri. Hosté nebudou moci do sestavy počítat také se dvěma svými svěřenci, suspendovaný je Francois Moubandje a zdravotní potíže má Steeve Yago.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.45 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Remeši sice v minulém kole hrubě nevyšel zápas s Amiens, ale na MHSC si v domácím prostředí věří, třebaže v posledních třech střetnutích byl soupeř z jihu Francie úspěšnější.

Zatím brzy soudit, jestli obrana týmu Michela Der Zakariana bude stejně neprostupná, jako v minulé sezoně. Tehdy inkasovala pouhých třiatřicet branek, jen o čtyři více, než mistrovské PSG. Čisté konto udržel Benjamin Lecomte poprvé teprve v minulém kole, kdy skončilo klání s AS Saint-Étienne bezbrankovou remízou.

"Je to dobrý výsledek, když uvážíme, že proti nám stálo Saint-Étienne. Jejich taktika spočívala v hlubokém bránění, načež nás chtěli nachytat z rychlého protiútoku. Snažili jsme se nedávat jim prostor, protože mají nesmírně kvalitní hráče. Oba týmy si vypracovali po jedné vyložené příležitosti. Jsem spokojený s přístupem hráčů. Pokud bychom si v defenzivě počínali dál tak jako dnes, rozhodně bychom nebyli snadno k poražení," prohlásil arménský kouč, jenž si udělal jména na lavičce FC Nantes.

Tak jako v minulém ročníku, také letos nemusí zatím řešit žádné početné absence, což napovídá, že po fyzické stránce dokáže svou skvadru připravit pečlivě. Proti Remeši bude chybět patrně akorát Giovanni Sio, tudíž v útoku by se měla objevit dvojice Gaetan Laborde a Andy Delort. Veškerá kreativita znovu bude ležet na ramenou Florenta Molleta, jenž se zatím prezentuje v dobré formě.

Na druhé straně postrádá David Guion vykartovaného Romaina Métanira a celou porci minut nebude schopen odehrát Tristan Dingome. Je možné, že se postoupivší celek pokusí na protivníka vyrukovat s tříčlennou obranou a se dvěma útočníky, z čehož by mohl profitovat Korejec Suk Hyun-Jun. Na hostování z Liverpoolu pak přišel jednadvacetiletý Sheyi Ojo, nicméně se dá očekávat, že příležitost dostane až po reprezentační přestávce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.04 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Racing Strasbourg - FC Nantes  (sobota 20:00)
Racing Strasbourg odstartoval druhou sezonu po postupu, který bývá často označována za nejtěžší. Oproti tomu FC Nantes zatím sázka na dalšího portugalského kouče příliš nevychází.

V minulém kole se naštěstí podařilo uhrát první bod za domácí remízu s Caen, když v závěrečné desetiminutovce vyrovnával Emiliano Sala, jenž přišel na trávník teprve pět minut předtím. Nikdo jiný se dosud v dresu Kanárků neprosadil, takže to vypadá, že střílení gólů bude letos zase boj. Útočníci jsou přitom zkušení a kvalitní.

"S tímhle výsledkem nemůžeme být spokojení. Zvláště po průběhu druhého poločasu, ve kterém jsme soupeře přehrávali. Hráli jsme kreativně, hru jsme měli pod kontrolou, udělali jsme několik změn v našem systému a vynaložili jsme hodně energie. Je důležité, že jsme ukázali silný charakter. S tím, co jsem viděl na hřišti, jsem spokojený. Jenom mě mrzí, že jsme nedali alespoň dva góly," hodnotil Miguel Cardoso.

Žádný z jeho svěřenců neřeší zdravotní trable, avšak podle nejnovějších zpráv je přestup Lucase Limy do Zenitu Petrohrad už prakticky hotovou záležitostí. Na levém kraji obrany by tak mohl nastoupit mladíček Abdoulaye Dabo, jenž oslaví osmnáctiny teprve příští rok v březnu. Po karetním trestu se vrátí do středu zálohy jeho jmenovec Touré. Velké naděje jsou vkládány do Anthonyho Limbomba, jenž přišel za rekordní částku přesahující 7 milionů eur.

Thierry Laurey v opačném táboře ještě nemá jasno o tom, jestli bude moct poslat do hry Benjamina Corgneta a Idrisse Saadiho. Připraven naopak bude Ludovic Ajorque, což znamená, že by mohlo dojít na změnu rozestavení na 4-3-1-2. Svým místem v zahajovací jedenáctce by si měli být jistí také Lamine Koné a Lionel Carole.

Druhý jmenovaný navzdory tomu, že mu úplně nevyšel zápas proti Lyonu (0:2), po kterém Laurey prohlásil: "Začali jsme dobře, bránili jsme dobře, dokázali jsme si vytvořit šance, ale neproměnili jsme je. Přestože hráli více s balonem na kopačkách, nepředstavovali pro nás velkou hrozbu. Ten gól před poločasem nás hodně srazil. Pořád máme ale čtyři body ze tří zápasů a proti Nantes budeme chtít urvat další." No, vzájemné duely z poslední doby naznačují, že to Racing bude mít i na Stade de la Meinau hodně složité.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.44 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka Ligue 1 patří znovu Lyonu, který přivítá fotbalisty Nice. Hosté pod vedením Patricka Vieiry vstoupili do nové sezony hodně špatně a v Lyonu se budou chtít revanšovat za ostudný výkon proti Dijonu.

V Lyonu mají za sebou povedený týden. Minulý pátek nejprve doma porazili Štrasburk 2:0 a včera mohli pohodlně sledovat los základních skupin Ligy mistrů, který Les Gones přisoudil Manchester City, Šachtar Doněck a TSG Hoffenheim.

Po třech zápasech nové sezony mají svěřenci trenéra Génésia na kontě šest bodů, takže úplná spokojenost panovat nemůže. Hodně zamrzela především nečekaná porážka od nováčka z Remeše.

Hodně o čem přemýšlet mají v Nice, které doslova šokovalo svoje fanoušky porážkou 0:4 od Dijonu. Takový výkon a předevší výsledek čekal málokdo. Nice je na tom v tabulce špatně, ze tří zápasů má pouze bod a tak není náhoda, že se okamžitě vyrojili spekulace o setrvání trenéra Patrika Vieiry.

"Nadále věříme v to, co chceme zavádět. Zklamání je samozřejmě na místě, protože dostat doma čtyřku, to je těžké. Ale nevzdáme se," nechal se slyšet Vieira na twitterovém účtu.

Jedna z mála zpráv, která by mohla potěšit fanoušky OGC je návrat Maria Balotelliho. Italský útočník v létě koketoval s přestupem, nakonec však na francouzské riviéře zůstal a do zápasu s Lyonem už by měl zasáhnout. "Mario trénuje velmi tvrdě, ale nevím, zdali bude k dispozici. On sám chce hrát," dodal trenér Vieira.

Orlům určitě nepomůže Danilo, Attal a také Souquet. Lyon se pak bude muset obejít bez Gouiriho i Marcala.

Les Gones mají na Nice z loňské sezony jen ty nejlepší vzpomínky. Ve 14.kole zvítězili na jeho půdě vysoko 5:0 a jasnou výhru potvrdili i doma výsledkem 3:2. Nice naposledy uspělo v Lyonu v roce 2015.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Mendy, Morel, Marcelo, Rafael - Aouar, Tousart, Ndombele - Fékir - Terrier, Traoré
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Burner, Herelle, Dante, Boscagli - Lees-Melou, Tameze, Cyprien - Saint-Maximin, Balotelli, Maolida
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.02 - 8.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain33009:29
2.Dijon FCO33008:19
3.Lille OSC32106:17
4.Olympique Lyon32014:16
5.Nîmes Olympique32017:56
6.Stade Reims32013:46
7.Toulouse FC32013:56
8.AS Saint-Étienne31203:25
9.Olympique Marseille31117:54
10.AS Monaco31114:34
11.Racing Strasbourg31113:34
 Montpellier HSC31113:34
13.Stade Rennes31114:54
14.Amiens SC31025:53
15.Girondins Bordeaux31023:53
16.SM Caen30212:52
17.FC Nantes30122:61
18.OGC Nice30121:61
19.Angers SCO30034:80
20.EA Guingamp30032:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
Langi

OT: Celtic pý Dembelemu zatrhl přestup...čekám kdy Aulas začne panikařit a za 25ME přijde Nicolas Pepe

Reagovat
smazaný uživatel

Pepeho dohodli za 30 vratane bonusov. Ale Pepe to vraj odmietol kvoli konkurencii u nas v utoku a malo hracieho času.

Reagovat
Langi

to snad ne ...jasně, odešel útočník Mariano a přijde za 30 ME křídelník Pepe...hráč asi třetinové kvality...tohle fakt nemá chybu...nedivím se, že nám Celtic nechce pustit hlavního útočníka, když je Deadline Day...Aulas je naprostej debil, co předvedl s tím Marianem...

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe mal prist za Corneta ale nedosiel a preto JMA zrusil Cornetov prestup do Wolfsburgu

Reagovat
Langi

to by se ještě dalo pochopit...nicméně zbytečný křídelník za 30 ME...a hlavně že za Dembeleho nabízí 18

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele sa vyjadril ze chce prist ale Celtic nema nahradu. Plan B pre JMA je Pedro z Fluminense za 20 ME.

Reagovat
Langi

úžasné ...jednadvacetiletý brazilec, který ještě loni hrál v juniorce Fluminense

Reagovat
Seydou Doumbia

Mám si to hodit ted nebo počkat na večer?

Reagovat
Langi

ok, Celtic odmítl 18 ME twl...tak to se jim ani nedivim...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec podpisujeme 18 rocneho frantika z brestu

Reagovat
smazaný uživatel

Cakam ze vsetci buduu nervny z prestupoveho konca a zrovna Nice sa na nas dnes chyti. V skupine na zapas aj Fekirov mladsi brat

Reagovat
Langi

Mladej Fekir bude nahrada za Mariana

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele odisiel z treningu. Teraz otazka. Odisiel kvoli oresunu do OL akebo na protest proti B. Rogersovi

Reagovat
Langi

At ho pustej...stejne chce odejit a bude trucovat

Reagovat
smazaný uživatel

16:38 Monaco ukončilo smlouvu s Traorém

Lacina Traoré již není hráčem Monaca. Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny se s knížecím celkem dohodl na předčasném rozvázání kontraktu. (lequipe.fr)

Aulasove prekvapenie

Reagovat
Langi

Pred 4 lety by to mozna bylo terno...Lacinu sem mel onehda ve Fife

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě loni se mi za něj hrálo dobře. Jemu když to dáš do dobré pozice tak svou vysokou postavou se ke střelé vždy dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som pisal. Nice sa na nas chytí. 8:2 na tutovky a nakoniec prehrame vlastnakom

Reagovat
Seydou Doumbia

V prvním poločase hráli takový ''blbý fotbal'' přes který jsme nevěděli kudy kam a byli jsme odříznutý. Více vyčníval Mendy, Raffael a Deneyer než ofenzivní hráči. Po brance Maximina ty šance už přišli, ale Benítez je hlavně v závěru neskutečně podržel. + je naše dominance, - neschopnost v zakončení...Terrier ještě na stálý základ asi nemá...minulý zápas Motm a ted prakticky neviditelný...+ Fekir se do toho musí znovu dostat a být tím pravým lídrem

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
db18

15:48 Depaye během zápasu vykladli

Reagovat
Seydou Doumbia

strašně směšné

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus si to přečíst ještě jednou a potom ti dojde, čemu se směje. Popř. si přečti expresku, tam je to samé.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

1.5 mil € hodnota ukradnuteho majetku

Reagovat
Seydou Doumbia

Zajímalo by mě zabezpečení baráku teda.

Reagovat
Kixi Syhimour

Má dveře

Reagovat
raduinho

Glik je příšerný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele