4. kolo
01.09.2018 17:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Nîmes Olympique - Paris Saint-Germain 2:4

Krásné utkání odehrál nováček soutěže Nimes, který slušně vzdoroval silné Paříži. Hosté sice nakonec zvítězili 4:2, ale domácí dokázali smazat dvoubrankový a rvát se o cenný bod. PSG si mohlo definitivně oddychnout až v nastavení po čtvrté brance, kterou vsítil Edinson Cavani. Hosté sice vyhráli, ale v Nimes přišli o vyloučeného Kyliana Mbappého.

Pro Pařížany to neměl být žádný problém. Olympique Nimes jako nováček neměl proti velkému favoritovi co ztratit a ten šel do zápasu s velkou chutí. O Paříži se to říci nedá, nicméně síla byla na jeho straně a první brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po dvanácti minutách zblízka přestřelil branku Kylian Mbappé a až ve 36. minutě to hostům vyšlo. Na přihrávku Meuniera si na malé vápno dravě seběhl Neymar a bez problému zakončil.

Ve 40. minutě předvedl neuvěřitelnou fotbalovou parádu Ángel Di María. Argentinský forvard rozehrál rohový kop přímou střelou na branku a lišácký pokus mu skvěle vyšel! Bernardoni byl totálně zaskočený a Nimes už ztrácelo dvě branky.

Když pak po hodině hry zazdil další obrovskou příležitost Mbappé, nikdo nepochyboval o tom,že PSG třetí gól stejně přidá a definitivně rozhodne. Jenže vše bylo jinak. Tři minuty po Mbappého selhání dobře vypálil z hranice šestnáctky Antonin Bobichon a Áreola plachtil vzduchem zbytečně. V 70. minutě pak Thiago Silva fauloval ve vlastní šestnáctce a Nimes daroval pokutový kop. Téji Savanier si problémy nedělal, penaltu proměnil a srovnal na 2:2.

Katastrofální pasáž PSG mohl dokonat Renaud Ripart, který trefil tyčku a odmítl tak vedení Nimes. Nováčka to nakonec mrzelo, protože Tuchelovi svěřenci nakonec zabrali a znovu stáhli vedení na svojí stranu. Mbappé se dostal za obranu, uplatnil rychlost i koncovku a dal na 3:2 pro Paříž. V první minutě nastavení pak definitivně uklidnil své příznivce Edinson Cavani, ale pochvalu zaslouží znovu aktivní Mbappé.

Francouzský útočník si následně udělal pořádně černou kaňku, když naprosto zbytečně nechal průchod svým emocím, povalil Savaniera a od sudího uviděl rovnou červenou kartu. Zaslouženě. Sudí poslal z hrací plochy i druhého aktéra momentu Savaniera, takže počet sil byl vyrovnaný. Do konce zápasu už ale beztak mnoho nescházelo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele