4. kolo
31.08.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 0:1

Olympique Lyon po zápase s Remeší znovu zaváhal. Tentokrát přenechal všechny body Nice, takže Patrick Vieira může slavit první vítězství.

Mistr světa i Evropy si sednul a důrazně promluvil s Mariem Balotellim. Evidentně to zabralo. Přestože italský průšvihář neskóroval, za těch pětasedmdesát minut předvedl solidní výkon. V úvodní dvacetiminutovce byl aktivní především domácí záložník Lucas Tousart. Nejprve pořádně protáhnul Waltera Beníteze, a pak mířil jen o kousek vedle jeho svatyně.

V závěru úvodního dějství se ještě k rozehrávce přímého kopu postavil Nabil Fekir, ale trefil jenom dobře nastavenou zeď. Hodně mrzet to mohlo Les Gones už pět minut po změně stran. Allan Saint-Maximin se rychlou kličkou zbavil dvou protihráčů a pravačkou pálil na vzdálenější tyč. Anthony Lopes by si asi poradil, jenomže balon k němu nedoputoval, protože si ho hlavou do vlastní sítě smolně srazil obránce Marcelo - 0:1.

Nabil Fekir se jakožto správný kapitán hnal za vyrovnáním a Benítez proti němu musel zasahovat hned třikrát v rozmezí stejného počtu minut. Pětadvacetiletý Argentinec předvedl znamenitý výkon, a pokud v takových bude pokračovat, Yoan Cardinale se do branky s největší pravděpodobností jen tak nevrátí.

Fekir se do konce utkání připomenul ještě jednou, a to po pobídce od Memphise Depaye. Po předchozím odstavci netřeba dvakrát zdůrazňovat, na kom ztroskotal. O chvíli později byl ze hřiště stažen Balotelli a na jeho místo přišel Myziane Maolida. Les Aiglons se však spíše soustředili na to, aby těsný náskok uhájili, což se také stalo, takže poskočili na čtrnáctou příčku, přičemž na kontě mají jen o dva body méně než pátý Olympique Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypadá to , že v Ligue 1 bude sázkaře nejvíce trápit Lyon. V lize , která nese název FORTUNA:LIGA Jablonec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se dívám, že Lyon má zdatného konkurenta- právě Nice. Odehráli 4 zápasy, ve dvou doma rupli vypsaní jako favorit, venku udělali Lyon. Co bude dál????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele