4. kolo
02.09.2018 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Marseille 2:3

AS Monaco sice předvedlo kvalitnější výkon, než před týdnem proti Bordeaux, ale zase si nepohlídalo závěr zápasu, což minule trestal Kamano a teď Valére Germain. V Marseille tedy můžou zapomenout na nečekanou porážku od Nîmes, protože zůstávají v kontaktu s předními příčkami tabulky.

OM ze Stade Louise II v posledních letech příliš body nevozil. Tentokrát ale šel za dobrým výsledkem cílevědoměji a už 7. minutě se musel Diego Benaglio činit poté, co Bouna Sarr posadil míč přesně na hlavu spoluhráče Kostase Mitrogloua. Sám Bouna Sarr si o pět minut později naběhnul na pobídku Kevina Strootmana, jenomže jeho pokusu se do cesty připletl Jemerson.

V pětatřicáté minutě měl hodně na výběr Jean-Eudes Aholou, jenomže ze všech možných řešení si vybral to nejhorší, takže celou slibnou akci lidově řečeno zadrbal. To řecký útočník na opačném pólu řádil jako černá ruka. Po té úvodní šanci tvrdě pálil u bližší tyče, ale defenziva Monaka se měla na pozoru. Pak hlavičkoval těsně nad. Do listiny střelců se však stihnul zapsat ještě během úvodní pětačtyřicetiminutovky.

V jejím těsném závěru si ve vápně našel centr od Dimitriho Payeta a hlavou uklidil naprosto přesně mimo dosah švýcarského protihráče mezi třemi tyčemi - 0:1. Leonardo Jardim tak měl za úkol své svěřence v šatně povzbudit, což se zjevně podařilo, jelikož úvod druhého poločasu jim vyšel naprosto znamenitě.

Tři minuty po změně stran využil nejisté rozehrávky Falcao, načež udělal kličku Pelému, ale Adil Rami před brankovou čárou jeho střelu skluzem zastavil, resp. odrazil. Bohužel pro něj a pro celou Marseille jenom k nohám Youriho Tielemanse, jehož dorážka prostě musela skončit v síti - 1:1. A domácí před překvapivě dobrou diváckou kulisou nepolevili.

Už ve třiapadesáté minutě si totiž El Tigre spravil chuť, když využil další minely v podání mistra světa Adila Ramiho a z hranice malého čtverce prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 2:1. Svěřenci Rudiho Garcii ovšam zabojovali a v 74. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání, jelikož předtím už jednu velkou příležitost zahodili.

Florian Thauvin si sám celou akci založil. Po přihrávce Hirokimu Sakaiovi na pravé křídlo zasprintoval do vápna, kam mu japonský spoluhráč míč vrátil a mistr světa z Ruska svou přízemní ranou propálil monackého gólmana - 2:2. A hosté ke škodě příznivců a příznivkyň knížecího klubu ještě neměli dost. Přeci jen vycítili, že soupeř je k poražení.

V poslední minutě řádné hrací doby rozehrál Thauvin roh na hlavu Germaina, kterému ke skórování výrazně dopomohly děravé ruce Diega Benaglia - 2:3. Na tohle Jardimova skvadra už nemohla reagovat, takže po týdnu připisuje další porážku. Proti Toulouse bude muset pořádně zabrat. Naopak dobrý rytmus chytající Marseille po reprezentační přestávce přivítá na Stade Vélodrome poslední Guingamp.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele