Ligue 1 - souhrn 27. kola

27.02.2015, 22:30, aktualizováno 01.03.2015, 23:02
Komentáře a souhrny
Monako se ve šlágru rozešlo s PSG bez gólu. Montpellier porazil Nice a posouvá se na dostřel pohárovým příčkám. Nantes porazilo Guingamp, tři body mají i Rennes, Lorient a Évian. Lyon podlehl na půdě Lille, Marseille pro změnu přenechala body Caen. Nerozhodných výsledků se diváci dočkali na hřištích Bordeaux a Toulouse...

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:0

01.03.2015 21:00

Góly: -

Pařížané nevyužili sobotní porážky Lyonu na půdě Lille, propásli možnost dostat se první místo tabulky a z půdy Monaka si odvezli domů jen bod za bezbrankovou remízu. Situace na čele je tak pořád hodně napjatá, a zatímco hosté zůstali po tomto kole na druhé příčce, domácí se posunuli už na čtvrtou.

Kouč Laurent Blanc nemohl na jihu Francie počítat s optimální sestavou, chyběli mu totiž jak suspendovaní Ibrahimovic, tak zranění Cabaye i Motta. Obránce David Luiz si musel znovu zahrát v záloze, v útoku pak vedle Lavezziho a Cavaniho operoval Pastore. Ani tahle základní jedenáctka se však gólově neprosadila.

Poslední čtyři zápasy obou celků dopadly vždy remízou 1:1, tentokráte však diváci na Stade Louis II žádný zásah neviděli, ačkoli šancí, především pak na straně PSG, nebylo pramálo. V 16. minutě Pastore přenechal balón Lavezzimu, ten parádně vypracoval střeleckou pozici pro Cavaniho, kterého však vychytal gólman Subašič.

Pastore byl i nadále tím, kdo pro své spoluhráče vymýšlel příležitosti, Matuidi pak ve 25. minutě prodloužil jeho centr hlavou na Lavezziho na hranici malého vápna, tomu ovšem střela nesedla a zamířil jen mimo. Po půlhodině hry se k pokusu z levé strany dostal Lavezzi, nicméně míč skončil jen vedle.

Monako v první půli zazlobilo snad jen Ferreirem-Carrascem, který už tropil velké potíže Arsenalu v rámci osmifinále Ligy mistrů, ovšem s jeho střelou doprostřed branky si gólman Sirigu bez potíží poradil. Po přestávce se po přihrávce Lavezziho dostal do dobré pozice Pastore, avšak ztroskotal na Subašičovi.

PSG i nadále navyšoval tlak, jenže povětšinou prostě Blancovo mužstvo zradila koncovka. Asi největší možnost spálil po hodině hry Pastore, jenž si naběhl na kolmici od Verrattiho, dokonce se mu podařilo přehodit vyběhnuvšího Subašiče, jenže obloučkem balón nakonec zamířil těsně vedle tyčky.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 2:1

01.03.2015 17:00

Góly: 44. Bryan Dabo, 66. Lucas Barrios - 36. Eric Bauthéac (pen.)

Montpellier navázal na poslední vítězství v Guingampu, doma skolil Nice 2:1 a je už opravdu velmi blízko pohárovým příčkám. Nice naopak protáhlo své čekání na ligovou výhru už na pět zápasů a podruhé v řadě nedokázalo ani bodovat. Hosté přitom po penaltě Bauthéace vedli, domácí však zásluhou Daba a Lucase Barriose stav otočili.

Svěřenci Rollanda Courbise bojují ve společnosti Monaka, St. Étienne a Bordeaux o Evropskou ligu, a to zcela zaslouženě. Za posledních jedenáct zápasů totiž prohráli jen jednou jedinkrát, a to navíc mají k dispozici ještě zápas s Monakem k dobru. Tentokráte před vlastními fanoušky svého soupeře skolili počtvrté za sebou.

Nice se opravdu na tohoto protivníka moc nedaří, avšak do zápasu vstoupilo aktivně. V 7. minutě se svou střelou prezentoval Carlos Eduardo, o chvilku později také Pléa, ale ani jeden z nich neuspěl. Ve 35. minutě se dočkalo vedení, neboť sudí Buquet nařídil pokutový kop za faul Deplagneho na Hulta.

Bauthéac pak s jeho proměněním neměl větší potíže, brankář Jourdren skočil ke své pravé tyčce ze svého pohledu, takže hostující záložník uklidil balón k té druhé. Ve 44. minutě však MHSC z ničeho nic srovnal. Mounierův pas z levé strany skončil u domácího odchovance Daba, který pak z blízkosti propálil gólmana Hassena.

Domácí si po přestávce vytvořili velkou příležitost, Lucas Barrios nádherně uvolnil Mouniera, který měl velký prostor, aby přesně zakončil, jenže zamířil opravdu trestuhodně mimo. V 66. minutě nakonec Montpellier přidal rozhodující zásah. Camara se sice před Hassanem neprosadil, ale Lucas Barris z dorážky do odkryté branky ano.

Les Aiglons na tohle inkasování reagovat už nedokázali, prakticky se do blízkosti Jourdrenovy svatyně nedostali. Naopak to byl soupeř, který mohl tři body pojistit. Nebezpečný byl především Camara v 71. a 85. minutě, v obou šancích ho však dokázal vychytat pozorný Hassen.

Více informací k zápasu

FC Nantes - EA Guingamp 1:0

01.03.2015 14:00

Góly: 68. Yacine Bammou

Nantes se po šesti zápasech konečně zaradovalo z vítězství a posunulo se zpátky blíže do středu tabulky. Guingamp si naopak nespravil chuť po vyřazení z Evropské ligy a zaznamenal už třetí porážku v řadě. O jedinou branku utkání se postaral v 68. minutě Yacine Bammou, který na hřiště přišel jen třináct minut předtím.

Pořádnou mizérii prožívali svěřenci Michela Der Zakariana především v ofenzívě. Trefa Bammoua byla v rámci Ligue 1 vůbec teprve druhou v roce 2015. Bylo vidět, že EAG hrál soutěžní utkání zhruba po 48 hodinách po návratu z Kyjeva, takže se únava projevovala. Navíc u hostů proběhla i rotace v sestavě.

Yatabaré byl vykartovaný, především však chyběl nejlepší střelec týmu Beauvue a také záložník Marveaux. Navíc se už po pěti minutách hry zranil Léveque. Šanci mimochodem dostal také teenager Coco, pro něhož to byl druhý start v nejvyšší soutěži. První půle jinak moc fotbalové krásy nenabídlo, spíše se se žlutými kartami musel činit sudí Delerue.

Slušnou šanci na změnu stavu měl nejprve Mandanne, jenž mohl těžit z chyby Djilobodjiho, trefil však jen boční síť. Na druhé straně se ani Les Canaris dopředu moc netlačili, hostující gólman Lössl si jen musel poradit se slabým pokusem Gakpého a pak mimo tři tyče pálil o nic více nebezpečnější Deaux.

Opravdu první vážnější příležitost si vytvořil Guingamp zhruba po hodině hry. Giresse svým centrem z přímého kopu našel ve vápně Mandanneho, kterého ovšem vychytal pozorný Riou. V tu chvíli byl už na hřišti Bammou, jenž v 55. minutě nahradil Bangouru. Ten nejprve pálil vedle, avšak pak již uspěl.

Domácí předvedli pěknou kombinaci, Niane pak sklepl balón pro svého spoluhráče, který přesnou přízemní střelou k tyči překonal Lössla. Soupeř se již na žádný zvrat nemohl, vyrovnat mohl Giresse, ale na Rioua nevyzrál. Nantes ještě v závěru přišlo o vyloučeného Vizcarronda, který obdržel druhou žlutou kartu za faul na Douniamu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 1:1

28.02.2015 20:00

Góly: 88. Jean Daniel Akpa Akpro - 45. Max Gradel (pen.)

Toulouse remizovalo s ASSE a příliš si nepomohlo ze složité situace, ve které se nachází. Les Verts se oproti tomu posunuli zpět na čtvrtou pozici, nicméně s vědomím, že AS Monaco, které zatím nasbíralo stejně bodů, má v době psaní těchto řádků dva zápasy k dobru.

Svěřenci Christopha Galtiera chtějí i v příští sezoně do pohárové Evropy, o čemž soupeře na Stadium Municipal poprvé přesvědčili už v 7. minutě, kdy si Romain Hamouma doběhl na hranici šestnáctky pro přihrávku Fabiena Lemoineho, ovšem domácí brankář Zacharie Boucher se vyznamenal. Na další pořádnou šanci si diváci museli půl hodiny počkat.

A znovu u toho byl Lemoine, jenž tentokrát vybídl ke skórování Landryho N’Guema, jehož však opět vychytala jednička TFC. Jen o minutu později vypálil z dálky Hamouma a Boucher se jen díval, jak jeho rána nakonec těsně přeletěla břevno. V samotném závěru první půle se připomněl Hamouma potřetí, a protože jej ve vápně Uroš Spajić nedovoleně atakoval, byla nařízena penalta.

Její exekuce se ujal čerstvý vítěz Afrického poháru národů, reprezentant Pobřeží slonoviny Max Gradel, a protože ji proměnil, šli hosté do šaten s jednobrankovým vedením. Šest minut po změně stran si Adrien Regattin všiml výborně postaveného spoluhráče Martina Braithwaita, jenže jeho úmysl včas přečetl Francois Clerc.

Trenér hostujícího celku pak poslal do hry dva ofenzivní hráče, kteří měli pojistit vedení, avšak místo toho se radovali svěřenci kouče Alaina Casanovy z vyrovnávací trefy. Postaral se o ni přesně vyvedeným volejem Jean Daniel Akpa Akpro pouhé dvě minuty před koncem. Pro ASSE to byla už pátá remíza z posledních deseti zápasů, čímž v podstatě tak trochu navazuje na své vystoupení ze základní skupiny Evropské ligy.

Více informací k zápasu

FC Metz - Évian Thonon Gaillard 1:2

28.02.2015 20:00

Góly: 45. Bouna Sarr - 29. Johann Carrasso (vl.), 73. Gilles Sunu

S Métami je dost možná definitivní ámen. Loňský vítěz Ligue 2 dnes nezvládl existenční domácí zápas s přímým konkurentem z Évianu, prohrál 1:2 a nadále zůstává přikován k samému dnu tabulky. Po vlastní trefě métského gólmana Johana Carrassa (29') vyrovnal těsně před pauzou Bouna Sarr (45'), nakonec ale rozhodl Gilles Sunu (73').

Po nezáživné úvodní půlhodině přišel první úder - i když hostující Les Croix de Savoie mohou v tomto případě mluvit o štěstí. Centr Kassima Abdallaha z pravého křídla měl relativně neškodné parametry; Carrasso u něj byl mnohem dříve než případní dorážející forvardi, jenže vůbec neodhadl situaci a míč se odrazil od jeho hlavy do sítě. Velmi kuriózní situace, nicméně bylo hotovo - Évian vedl 1:0, ani nevěděl jak.

Po této šťastné trefě se na évianských kopačkách usadilo sebevědomí, projevující se zejména zvýšeným počtem pokusů zdálky - největší takovou šanci měl z přímého kopu veterán Cédric Barbosa, ale Carrasso tentokrát dobře zasáhl. Méty tahaly za kratší konec, nicméně přesto se jim ještě do poločasu podařilo vyrovnat; skvělý přízemní pas Ferjani Sassiho odemkl hostující defenzivu a Sarr zblízka dorážel do sítě.

Povzbuzení domácí ve druhém dějství působili aktivním dojmem a Romain Métanire nebezpečně pálil z okraje vápna; nebýt teče Nounkeua, šly by Méty dost možná do vedení. Pravý bek domácích byl vůbec výraznou postavou na hřišti; v další šanci převzal na křídle míč od Sarra, jeho střílený pas se však odrazil od tyče zaskočeného Benjamina Leroye.

Tyto zahozené šance nakonec stály Méty body - a dost možná i šanci na záchranu. Évian totiž s efektivitou takový problém neměl: Thomasson našel ve vápně N'Sikulua, který posunul míč Sunuovi k pohodlné dorážce do sítě. Domácí mohli opět vyrovnat po šanci Josého Luise Palomina, ale neuspěli. Na výhru tak čekají už 15 zápasů.

Více informací k zápasu

FC Lorient - SC Bastia 2:0

28.02.2015 20:00

Góly: 16. François Bellugou, 85. Gianni Bruno

Lorient zvládl důležitý záchranářský duel s rozjetou Bastií a po výhře 2:0 uhájil dvoubodový náskok na sestupovou zónu. Skóre otevřel už po 16 minutách hry Francois Bellugou, pět minut před koncem jej doplnil Gianni Bruno.

Korsičané přijeli na Moustoir v excelentní formě, ale začátek utkání jim příliš nevyšel; čtvrt hodiny trvalo, než se diváci vůbec dočkali první šance zápasu. Když už ale přišla, hned z toho byl gól - Raphaël Guerreiro rozehrál rohový kop, na jeho centr si naskočil Bellugou a propálil špatně postaveného brankáře Alphonse Aréolu. Šlo o jeho první trefu v lorientském dresu.

Zaskočená Bastia mohla prakticky ihned inkasovat podruhé; jen pár desítek vteřin po úvodní trefě se ve vápně uvolnil šikovný forvard Benjamin Jeannot, jeho rána ale pouze vyprášila Aréolovy rukavice. Rozjetí domácí v tu chvíli na trávníku jasně dominovali a hostující obrana měla co dělat - v další šanci si narazili Jordan Ayew s Guerreirem a ghanský útočník vyslal další nebezpečnou střelu, k Aréolově úlevě nepřesně.

Systém 4-4-2, který v Lorientu propaguje kouč Sylvain Ripoll, působil dnes mnohem lépe a organičtěji než trochu chaoticky hrající Printantova Bastia. Les Merlus byli vždy ofenzivně laděné mužstvo, a přestože letos jsme od nich útočné manévry vídali jen málokdy, dnes to bylo jasně vidět. Jeannot způsoboval soupeři problémy svým skvělým pohybem, a právě on mohl ve 34. minutě přidat druhou branku, pálil však příliš vysoko.

Hosté se do své první šance dostali až těsně před pauzou, byla to ale nebezpečná situace - Giovanni Sio našel na penaltě Francoise Kamana, mladý útočník však trestuhodně zahodil. Na druhé straně Guerreiro, který pod Ripollem hraje na levém křídle místo své obvyklé pozice levého beka, hned dvakrát promeškal šanci pojistit vedení svého týmu (64', 78').

Lorient však zasloužené body uhájil i tak, a v závěru ještě přidal kýženou druhou branku. Bruno se dokázal ve vápně vmáčknout mezi veteránské stoperské duo Squillaci - Modesto, otočil se a přesnou ránou nedal Aréolovi žádnou šanci. Domácí tak sice stále nemají jistou záchranu, neprohráli však počtvrté v řadě a mohou být s výhledem na další týdny optimisty.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Rennes 0:1

28.02.2015 20:00

Góly: 36. Abdoulaye Doucouré

Stade Rennes po desetizápasové pauze vyhrálo a poskočilo do horní poloviny tabulky, zatímco Lens si už pomalu začíná připomínat, jaké to je nastupovat v Ligue 2.

Jako první zkoušel štěstí hráč z domácích řad. Pablo Chavarria však neuspěl. Ve 36. minutě mu tedy Abdoulaye Doucouré ukázal, jak se to má dělat. Pedro Henrique využil ležérního bránění Ahmeda Kantariho a francouzský záložník s malijskými předky poslal svůj tým hlavou do vedení - 1:0. Lens vědělo, že v případě další prohry odskočí Évian na první nesestupové pozici na sedm bodů.

Ale že by se s vývojem zápasu snažilo něco pořádného udělat, to se tedy rozhodně tvrdit nedá. Benoit Costil se v brance hostujícího celku povětšinou nudil. Do pozoru jej dostal až Chavarriův pokus ze 79. minuty, se kterým si ovšem skvěle poradil. Utkání skoupé na zajímavé příležitosti tak ovládli svěřenci Philippa Montaniera.

A protože k nim je los příznivý, mohou na výhru navázat v příští týden, kdy se střetnou s dalším ligovým novicem - posledními Métamy. Oproti tomu Rennes zajíždí do Paříže k duelu s tamním PSG, a poté jej čeká nesmírně důležitý souboj s osmnáctým Toulouse, přičemž jestli doma prohrají, sestupu se s největší pravděpodobností už nevyhnou.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Reims 1:1

28.02.2015 20:00

Góly: 18. Isaac Kiese Thelin - 32. Gaëtan Charbonnier

Bordeaux v honbě za pohárovým umístěním opět mírně zaváhalo, když pouze remizovalo s Remeší. Hosté z výsledku určitě mít radost také nebudou, neboť mají na první nesestupovou pozici nadále jen tříbodový náskok.

V první šanci utkání se ocitl hostující útočník David N’Gog, ale Cédric Carrasso se nenechal vyvést z klidu a jeho příležitost zlikvidoval. A pak už přišla na řadu 18. minuta a s ní vedoucí branka Les Girondins. Ve výborné formě hrající Wahbi Khazri poslal z levé strany balon do vápna, kde si s ním podle představ neporadil obránce Remeše Antoine (nikoliv Antonio) Conte, a lednová posila Isaac Thelin mohla skórovat - 1:0.

Svěřenci Jean-Luka Vasseura se však nenechali zaskočit, postupně přebírali iniciativu, až se ve 32. minutě dočkali vyrovnávací trefy. Benjamin Moukandjo centroval z přímého kopu a hlavička Gaëtana Charbonniera zařídila ten zbytek - 1:1. Ještě do poločasu mohl Stade Chaban-Delmas znovu jásat. Kdyby ovšem Kossi Agassa nevychytal Isaaca Thelina poté, co mu balon precizně naservíroval Khazri.

Tuniský reprezentant se pak sám pokusil o svou osmou branku v sezoně, jenže rodák z Toga jeho přímému kopu v cestě do sítě opět zabránil. O poslední zaznamenání hodný moment tohoto duelu se v jeho závěru postaral Jaroslav Plašil, ale ani on na remešskou jedničku nevyzrál. Dělba bodů tedy nakonec asi zasloužená.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Lyon 2:1

28.02.2015 16:00

Góly: 56. Idrissa Gueye, 60. Rony Lopes - 3. Corentin Tolisso

Jako by francouzský titul nikdo ani nechtěl. Po pátečním zaváhání Marseille neuspěl ani Lyon, který prohrál v Lille 1:2 a nevyužil tak šanci vytvořit si na čele náskok. Les Gones přitom vedli po brzké trefě Tolissa, ale Dogy ve druhé půli dokázaly otočit trefami Guéyého a Lopese.

Pro Lyon šlo o první porážku po 11 ligových zápasech, a co hůře, pokud PSG uspěje v nedělním šlágru s Monakem, přijdou Fournierovi svěřenci o první místo. Naopak Lille zareagovalo nejlepším možným způsobem na rýsující se sestupovou hrozbu a vyšplhalo na provizorní osmou příčku.

Lyonský útok opět vedl uzdravený Lacazette, pro nějž šlo o jubilejní stý start v Ligue 1; na střeleckou listinu se však zapsal jeho kolega Corentin Tolisso. Stačily mu k tomu necelé tři minuty - k rozehrání prvního rohu zápasu se postavil Nabil Fekir a přesným přízemním pasem našel úspěšného střelce.

Pro Lille to byl nejhorší možný scénář; Dogy mají totiž letos velké potíže střílet branky, teď se ale musely prosadit proti obraně, která je spolu s Monakem pro změnu nejlepší v soutěži. Zbytek první půle také napovídal očekávanému scénáři, na jehož konci mělo být další lyonské vítězství. Divock Origi, "devítka" domácích, je momentálně z formy a ani dnes na hřišti nebyl příliš vidět. Další forvard Ryan Mendes hrál snad ještě hůře a pět minut před pauzou uvolnil místo Jonathanu Delaplacemu.

Ve druhé půli však působilo Lille najednou mnohem aktivněji a brzy se dočkalo vyrovnání. Origiho sice ještě v první dobré šanci zastavil bránící Henri Bédimo, v 56. minutě však už lyonští poprvé inkasovali - hráči Lille zakombinovali v soupeřově vápně, Kévin Koubemba nahrál Guéyému, ten si ještě narazil s Marcosem Lopesem a propálil jeho jmenovce Anthonyho v hostující kleci.

O pouhé čtyři minuty později byl obrat dokonán, a postaral se o to tentokrát sám (Marcos) Lopes - teenager hostující z Manchesteru City ubránil míč před lyonským kapitánem Gonalonsem a parádní technickou střelou z hranice vápna otočil na 2:1. O vyrovnání se mohl postarat Bédimo, brankář Vincent Enyeama ale včas zasáhl, a když nigerijského strážce nezaskočil ani Jalletův povedený volej, musel se Lyon smířit s nečekanou porážkou.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SM Caen 2:3

27.02.2015 20:30

Góly: 45. André Ayew, 64. André-Pierre Gignac - 68. Nicolas Seube, 70. Emiliano Sala, 87. Nicolas Benezet

Mizérie fotbalistů Marseille pokračuje. Ani na čtvrtý pokus nedokázali vyhrát, ba co ví, v domácím souboji s Caen nezískali ani bod. O to těžší byla pro OM porážka, protože vedl dokonce 2:0 po brankách Andrého Ayewa a Andrého-Pierre Gignace, aby nakonec třikrát inkasoval od Nicolase Seubeho, Emiliana Saly a Nicolase Benezeta.

Hosté až na porážku v Lille prožívají naprosto snový rok 2015. Od té doby totiž z možných 21 bodů získali hned devatenáct a od sestupového pásma se během relativně krátké chvíle vzdálili na celkem solidní rozdíl. V podstatě můžeme říci, že pokud by jejich výkony v tomhle tempu pokračovaly, můžou relativně usilovat o evropské poháry.

Marseille přitom navíc zahodila penaltu, kterou kopala už ve 3. minutě po faulu na Batshuayie. Jenže sám postižený z bílého puntíku neuspěl, namířil svou střelu vlastně doprostřed branky, kde se gólman Vercoutre nacházel. Zajímavá podívaná jinak pokračovala i nadále a Sala ve 24. minutě trefil břevno domácí brány.

Prvního gólu utkání se diváci dočkali až v závěru prvního poločasu. Payetův pokus dokázal Vercoutre vyrazit jen před sebe, a protože se ve správný čas na správném místě objevil Ayew, mohl načít účet. Po přestávce se do dobrých možnosti dostali hostující Seube s Benezetem, avšak ani jeden z nich neuspěl v koncovce.

Na druhé straně naopak Olympique navýšil vedení. V 63. minutě Mendyho tvrdý pokus Vercoutre zase neudržel v rukavicích, takže mohl přiběhnout Gignac, jenž uklidil balón pohodlně do sítě. V tu chvíli asi málokdo čekal, že Caen nakonec předvede parádní obrat a odveze si domů všechny body.

V 68. minutě Seube zakončil na bližší tyči, jen o chvilku později Sala usměrnil svou střelu podél gólmana Mandandy a rázem bylo vyrovnáno. Povedené dílo SMC dokonal Benezet v závěru utkání. Ten si posunul míč na svou pravačku, z rozběhu vypálil, a míč nádherně zaplul přesně na vzdálenější tyčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon27166551:2154
2.Paris Saint-Germain271411246:2353
3.Olympique Marseille27155750:3050
4.AS Monaco26128626:1944
5.AS Saint-Étienne271110630:2243
6.Montpellier HSC26126835:2542
7.Girondins Bordeaux27119732:3242
8.FC Nantes2799921:2636
9.Lille OSC27981023:2435
10.Stade Rennes27981027:3435
11.EA Guingamp271121430:3935
12.SM Caen27971142:4034
13.OGC Nice27971129:3234
14.SC Bastia27891028:3033
15.Stade Reims27881131:4332
16.FC Lorient26941331:3431
17.Évian Thonon Gaillard26921528:4129
 Toulouse FC27851428:4129
19.RC Lens27571525:3922
20.FC Metz27571520:3822

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásný vysledek :-)

Reagovat
smazaný uživatel

sance jit do trhaku aspon pred marseille, to vidim na jasnou neprohru lille

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Garande panbuh

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Caen parádní šňůra, snad se tímto zachrání.

Reagovat
lampard8

Reklama na fotbal parádní zápas se spoustou šancí a gólů a klobouk dolu před Salou, slušně se v Caen začíná rozstřelovat jestli to tak půjde dál, příští sezonu má jistý místo v základu Bordeaux. I když vlastně tam mají Rolána, Tourého a Diabatého, kteří taky hrají víc než dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille by se hlavně měla bát i o Monako, to ztrácí 7 bodů a mají dva zápasy k dobru, ještě se OM do té ligy mistrů vůbec dostali.

Reagovat
smazaný uživatel

mi dnes rupneme v Lille a tiež sa budeme báť

Reagovat
smazaný uživatel

my*

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo počítá s výhrou, nemá to v hlavě v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

tak nepočítam ale verím, spať je Jallet, tak že Dabo môže strašiť akurat tak na lavičke a aj Saša už bude v lepšej kondícii, tak že jediný kto tam môže niečo vyviesť je Baky

Reagovat
smazaný uživatel

Aj admin oficiálnej stránky OM na twitteri si robí prču

https://twitter.com/OM_Officiel/status/571627477258403840

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neoplatí sa ani komentovať, to je horšia prehra ako včera OM s Caen, lebo tam si hostia vypracovali kopec šancí, my prehráme s chromým jednonohým Lille. Záloha celá mimo a Gonalons dvojnásobne, Lacazette si myslí že to bude strieľať samo ale na to potrebuje aspoň prebrať loptu a Fekir ten je už hlavou niekde v City. Ešte nás tam aj párkrat riadne dorezali aj to bolo prehliadnuté. Celkom výkon na piču a pri tom to po prvom polčase vyzeralo na jednoduchší zápas ako s Nantes....nasrať, akurát tak dojebaný výkend...

Reagovat
smazaný uživatel

snad nám náladu spraví zítra Monaco

Reagovat
hribco

Reagovat
Langi

Jezisi kriste...se zasranym Lille ...darujme PSGcku ten titul

Reagovat
Israha

To je čím dál větší sranda, ta situace na špici...

Reagovat
Israha

Hm, bez N'Kouloua na hřišti neexistuje cokoliv, co by aspoň vzdáleně připomínalo obrannou hru. Naprosto strašidelná poziční hra a totální chaos, a občasné dobré zákroky 1 na 1 to nezachrání. Tady selhává na celé čáře Fanni, jakožto nejstarší a nejzkušenější by to tam měl dirigovat a držet pohromadě, ale ty návyky krajního beka se ho pořád bohužel drží. A dále nechápu, proč sedí Romao...jasně, formu měl slabší, ale on je přesně ten vůdčí typ, který by tu hru vzadu mohl srovnat. Na Imbulovi to při jeho věku a úkolech na hřišti stát přece nemůže, nechápu že to Bielsa nevidí.

A Batshuayi do toho základu asi nechce nebo co...

Reagovat
Pipo123

Včera nešlo ani tak o hru obrany, čo som pozeral zápas, tak záloha Caen vás prevyšovala, stačilo im 2-3x si prihrať a už prehrali vašu zálohu. Ale treba pochváliť Caen, hrajú skvelý futbal. Včera nebyť občas Imbulu tak to mohlo byť horšie

Reagovat
Israha

Jo, to tam v druhé části píšu taky, Imbula je tam na tu hru dozadu ze zálohy v podstatě sám. Romao/Lemina musejí hrávat vedle něj, jinak je to průchoďák jak blázen...což teda úplně nevadilo, když se hrálo na tři stopery, ale teď tam ten hráč prostě chybí.

Reagovat
Godwinson

Lyon

A Marseille hodně slušně, nemyslím si, že by se měli obávat, že o třetí místo přijdou, ale je to pěkná náplast.

Reagovat
Pipo123

Škoda že Guingamp stráca toľko bodov na EL, ich šance niečo uhrať v EL sú vyššie než u klubov na 5 až 8 priečke. Tento rok museli baviť každého

Reagovat
Godwinson

Klidně to můžou dát, od Montpellieru taky ještě čekám útok na Marseille

A hlavně je pěkně nalosovaný pohár :)

Reagovat
Pipo123

Prípadne by som si pozrel Caen v EL, myslím že stým čo hrajú v lige by sa tam nestratili, tá ich ofenzívna sila je úžasná, videl som len zápasy proti AS, Lens, PSG a včera na OM, ale všade ma bavili a pekne sa na to pozeralo. Momentálne by som si dovolil povedať že hrajú najkrajší futbal v L1

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Jsou v laufu, ale jsou moc zavisli na Feretovi. Kdyz ten nemel stoprocentni formu, hrali sice furt hezky, ale dostavali na prdel. A vzhledem k tomu, ze Fretka uz je pekne starej, bych byl s tema vyhlidkama na Evropu opatrnejsi..

Reagovat
Pipo123

Já ich tak moc dobre nepoznám, ale čo som videl tie posledné zápasy tak sa mi ich hra páčila, respektívne v tej zálohe sa mi pozdávali všetci a hrali výborne. Často nesledujem L1, ale neviem či za posledné roky niekto hral tak pekný futbal.

Reagovat
domingo

Jasne, Garciovo Lille, lonsky PSG, Gourcuffuv Lorient, podzimni Bielsovo Marseille.. ale Caen jsou skveli naprosto, fandim jim celej rok, hrozne to ozivili

Reagovat
smazaný uživatel

EA postoupí vždy z poháru a jinak hrají nad sestupovým pásmem

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle liga má svou velkou kvalitu. Zajímavé, jak konstantně si některá mužstva drží svůj defenzivní kvalitní standart.

Reagovat
Langi

Uff...hezky Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

Ten "boj" o titul je fakt komický, ještě aby na tom třetím místě s tímhle neskončilo to Monako, což by bylo možná lepší, než Marseille (ale už ne tak o moc lepší, než Lyon)

Reagovat
Langi

Marseille se zvedne klasicky v domacim zapase s nama a cela trojice bude mit stejne bodu...nic jinyho necekam

Reagovat
Godwinson

Monaco zase velké nic a mají boda. Alespoň, že obrali Paříž. Montpellier je musí v dohrávce klepnout.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl fotbal včera to Monako s PSG? Anebo nějaký vesnický přátelák??? Za mě velký hnus

Reagovat
Kongo

Konečně začíná Benezet prokazovat svůj talent.

Reagovat
smazaný uživatel

taková šance a Lyon i Marsej to zazděj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele