27. kolo
28.02.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 1:1

Toulouse remizovalo s ASSE a příliš si nepomohlo ze složité situace, ve které se nachází. Les Verts se oproti tomu posunuli zpět na čtvrtou pozici, nicméně s vědomím, že AS Monaco, které zatím nasbíralo stejně bodů, má v době psaní těchto řádků dva zápasy k dobru.

Svěřenci Christopha Galtiera chtějí i v příští sezoně do pohárové Evropy, o čemž soupeře na Stadium Municipal poprvé přesvědčili už v 7. minutě, kdy si Romain Hamouma doběhl na hranici šestnáctky pro přihrávku Fabiena Lemoineho, ovšem domácí brankář Zacharie Boucher se vyznamenal. Na další pořádnou šanci si diváci museli půl hodiny počkat.

A znovu u toho byl Lemoine, jenž tentokrát vybídl ke skórování Landryho N’Guema, jehož však opět vychytala jednička TFC. Jen o minutu později vypálil z dálky Hamouma a Boucher se jen díval, jak jeho rána nakonec těsně přeletěla břevno. V samotném závěru první půle se připomněl Hamouma potřetí, a protože jej ve vápně Uroš Spajić nedovoleně atakoval, byla nařízena penalta.

Její exekuce se ujal čerstvý vítěz Afrického poháru národů, reprezentant Pobřeží slonoviny Max Gradel, a protože ji proměnil, šli hosté do šaten s jednobrankovým vedením. Šest minut po změně stran si Adrien Regattin všiml výborně postaveného spoluhráče Martina Braithwaita, jenže jeho úmysl včas přečetl Francois Clerc.

Trenér hostujícího celku pak poslal do hry dva ofenzivní hráče, kteří měli pojistit vedení, avšak místo toho se radovali svěřenci kouče Alaina Casanovy z vyrovnávací trefy. Postaral se o ni přesně vyvedeným volejem Jean Daniel Akpa Akpro pouhé dvě minuty před koncem. Pro ASSE to byla už pátá remíza z posledních deseti zápasů, čímž v podstatě tak trochu navazuje na své vystoupení ze základní skupiny Evropské ligy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele