27. kolo
01.03.2015 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - EA Guingamp 1:0

Nantes se po šesti zápasech konečně zaradovalo z vítězství a posunulo se zpátky blíže do středu tabulky. Guingamp si naopak nespravil chuť po vyřazení z Evropské ligy a zaznamenal už třetí porážku v řadě. O jedinou branku utkání se postaral v 68. minutě Yacine Bammou, který na hřiště přišel jen třináct minut předtím.

Pořádnou mizérii prožívali svěřenci Michela Der Zakariana především v ofenzívě. Trefa Bammoua byla v rámci Ligue 1 vůbec teprve druhou v roce 2015. Bylo vidět, že EAG hrál soutěžní utkání zhruba po 48 hodinách po návratu z Kyjeva, takže se únava projevovala. Navíc u hostů proběhla i rotace v sestavě.

Yatabaré byl vykartovaný, především však chyběl nejlepší střelec týmu Beauvue a také záložník Marveaux. Navíc se už po pěti minutách hry zranil Léveque. Šanci mimochodem dostal také teenager Coco, pro něhož to byl druhý start v nejvyšší soutěži. První půle jinak moc fotbalové krásy nenabídlo, spíše se se žlutými kartami musel činit sudí Delerue.

Slušnou šanci na změnu stavu měl nejprve Mandanne, jenž mohl těžit z chyby Djilobodjiho, trefil však jen boční síť. Na druhé straně se ani Les Canaris dopředu moc netlačili, hostující gólman Lössl si jen musel poradit se slabým pokusem Gakpého a pak mimo tři tyče pálil o nic více nebezpečnější Deaux.

Opravdu první vážnější příležitost si vytvořil Guingamp zhruba po hodině hry. Giresse svým centrem z přímého kopu našel ve vápně Mandanneho, kterého ovšem vychytal pozorný Riou. V tu chvíli byl už na hřišti Bammou, jenž v 55. minutě nahradil Bangouru. Ten nejprve pálil vedle, avšak pak již uspěl.

Domácí předvedli pěknou kombinaci, Niane pak sklepl balón pro svého spoluhráče, který přesnou přízemní střelou k tyči překonal Lössla. Soupeř se již na žádný zvrat nemohl, vyrovnat mohl Giresse, ale na Rioua nevyzrál. Nantes ještě v závěru přišlo o vyloučeného Vizcarronda, který obdržel druhou žlutou kartu za faul na Douniamu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele