27. kolo
28.02.2015 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Lyon 2:1

Jako by francouzský titul nikdo ani nechtěl. Po pátečním zaváhání Marseille neuspěl ani Lyon, který prohrál v Lille 1:2 a nevyužil tak šanci vytvořit si na čele náskok. Les Gones přitom vedli po brzké trefě Tolissa, ale Dogy ve druhé půli dokázaly otočit trefami Guéyého a Lopese.

Pro Lyon šlo o první porážku po 11 ligových zápasech, a co hůře, pokud PSG uspěje v nedělním šlágru s Monakem, přijdou Fournierovi svěřenci o první místo. Naopak Lille zareagovalo nejlepším možným způsobem na rýsující se sestupovou hrozbu a vyšplhalo na provizorní osmou příčku.

Lyonský útok opět vedl uzdravený Lacazette, pro nějž šlo o jubilejní stý start v Ligue 1; na střeleckou listinu se však zapsal jeho kolega Corentin Tolisso. Stačily mu k tomu necelé tři minuty - k rozehrání prvního rohu zápasu se postavil Nabil Fekir a přesným přízemním pasem našel úspěšného střelce.

Pro Lille to byl nejhorší možný scénář; Dogy mají totiž letos velké potíže střílet branky, teď se ale musely prosadit proti obraně, která je spolu s Monakem pro změnu nejlepší v soutěži. Zbytek první půle také napovídal očekávanému scénáři, na jehož konci mělo být další lyonské vítězství. Divock Origi, "devítka" domácích, je momentálně z formy a ani dnes na hřišti nebyl příliš vidět. Další forvard Ryan Mendes hrál snad ještě hůře a pět minut před pauzou uvolnil místo Jonathanu Delaplacemu.

Ve druhé půli však působilo Lille najednou mnohem aktivněji a brzy se dočkalo vyrovnání. Origiho sice ještě v první dobré šanci zastavil bránící Henri Bédimo, v 56. minutě však už lyonští poprvé inkasovali - hráči Lille zakombinovali v soupeřově vápně, Kévin Koubemba nahrál Guéyému, ten si ještě narazil s Marcosem Lopesem a propálil jeho jmenovce Anthonyho v hostující kleci.

O pouhé čtyři minuty později byl obrat dokonán, a postaral se o to tentokrát sám (Marcos) Lopes - teenager hostující z Manchesteru City ubránil míč před lyonským kapitánem Gonalonsem a parádní technickou střelou z hranice vápna otočil na 2:1. O vyrovnání se mohl postarat Bédimo, brankář Vincent Enyeama ale včas zasáhl, a když nigerijského strážce nezaskočil ani Jalletův povedený volej, musel se Lyon smířit s nečekanou porážkou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2 Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele