Ligue 1 - preview 27. kola

27.02.2015, 08:18, aktualizováno 01.03.2015, 08:41
Previews
Týmy z čela tabulky francouzské ligy se předhánějí v tom, kolik který z nich ztratí bodů a pokračuje to i v tomto kole. Marseille a Lyon vyšly bodově naprázdno a šanci tak má PSG, které se střetne s Monakem. Montpellier hostí Nice, Nantes přivítá Guingamp...
FC Nantes - EA Guingamp  (neděle 14:00)
Nantes potřebuje nutně zastavit nepříjemnou šňůru neúspěšných výsledků, jinak se brzy může zamotat do záchranářských starostí. V tuhle chvíli opravdu není sestupovému pásmu rozhodně vzdálený na sto honů. Guingamp mu bude určitě vyrovnaným protivníkem, i když hosté jsou malinko zkroušení po vyřazení z Evropské ligy.

Sedm zápasů, tři body, to je aktuální bilance Les Canaris, kteří navíc prohráli už dvakrát v řadě. Na ligovou výhru v novém roce stále čekají, takže se najednou na jaře z klidných pozic ocitli v dost nepříjemné zóně. "Potřebujeme tři body, a to nutně. Ostatní týmy nás začínají dohánět," uvědomuje si obránce Issa Cissokho.

Mužstvo Michela Der Zakariany naposledy padlo na půdě lídra z Lyonu, nepředvedlo však vyloženě špatný fotbal. "Teď musíme hrát stejně, být agresivní. Na druhou stranu nejsme v úplně velkých nesnázích, pořád je ještě do konce spousta zápasů. Jsou tu horší týmy než my. A já vím, že mezi tři sestupující patři nebudeme," věří Cissokho.

Proti Guingampu se Nantes slušně daří, porazilo ho jak na podzim, tak na jaře v loňské sezóně. Oba duely mimochodem skončily nejtěsnější možnou výhrou v jeho prospěch. "Jsme trošku pod dekou, ale postupně jí ze sebe odrýváme. Musíme především vzít věci do svých rukou, být nebezpeční, když útočíme. Pracujeme na tom," dodával Cissokho.

EAG ve čtvrtek sehrál těžké utkání na půdě Dynama Kyjev a jen o jednu branku nakonec neprošel dál. Kouč Jocelyn Gourvennec může být s výkony na evropské scéně určitě spokojený, přesto přiznal, že převládá zklamání. "Byli bychom rádi, kdybychom prošli. Ale nějak výrazně nezoufáme," říkal.

Hosté měli v posledních několika týdnech opravdu nabitý program, kromě ligových a evropských povinností mimochodem i nadále působí v Coupe de France. Celkově si nemůžou moc stěžovat, měsíce leden i únor je zachytily ve skvělé formě, takže v Ligue 1 aktuálně okupují klidnou desátou pozici.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.10 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - OGC Nice  (neděle 17:00)
V dobré formě hrající Montpellier může zabojovat o evropské poháry, navíc má tu výhodu, že například oproti St. Étienne a Bordeaux disponuje ještě dvěma zápasy k dobru. Nice naopak čtyřikrát v řadě nevyhrálo, a i když se nachází ve středu tabulky, sestupové pásmo není nijak daleko. A to je fakt, který hosty určitě vyburcuje.

HSCM naposledy vyhrál v Guingampu a potvrdil, že se s ním na přední příčky prostě počítat musí. Vždyť v novém roce prohrál jen dvakrát, a to s PSG v rámci Coupe de France, a před třemi týdny z Lille. Tuhle poslední domácí porážku by tak určitě rád napravil. Přitom Nice je jeho oblíbeným soupeřem, za posledních 13 zápasů s ním prohrál jen jednou.

Pořádně smolný zápas naposledy prožili svěřenci Clauda Puela. V bitvě o Azurové pobřeží padli s Monakem díky brance z 85.minuty, a to po zbytečné hrubici Kévina Gomise. "V obraně jsme byli pevní. Pak jsme inkasovali po chybě," hodnotil sám hříšník. "Jsem si vědom toho, co se stalo. Ale hodlám se posunout dopředu."

Gomis si zápas z minulého víkendu vyčítal. "Potřeboval jsem si odpočinout a myslet na něco jiného, protože jsem byl znechucený. Moji přátelé i rodiče mi řekli, ať jdu dál," hledal útěchu. "Co se stalo, stalo se. V úterý jsem se vrátil do práce a makal na sobě. Na Montpellier jsme trénovali tvrdě, chceme už konečně reagovat na nepříjemnou situaci."

O to byl neúspěch krutější, že díky ní skončila Nice série šesti zápasů bez zaznamenané porážky. Montpellier možná už bude mít k dispozici záložníka Jamela Saïhihho, který vyřešil problémy s kolenem, zase ho však trápí nemoc. Do sestavy by se po chřipce měl vrátit forvard Lucas Barrios, který by mohl nastoupit vedle Kévina Bérigauda.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Pařížané mají možnost dostat se na první místo tabulky, neboť Marseille i Lyon během tohoto kola padli, čeká je však pořádná zkouška ohněm. Sebevědomé Monako nejenže hraje dobře na domácí scéně, ale i na té evropské. A výhra na půdě favorizovaného Arsenalu mu ještě více zvýšila reputaci.

Mužstvo kouče Leonarda Jardima je jednou nohou ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Ačkoli v duelu s anglickým celkem nemělo klást větší opor, bylo tomu přesně naopak. Londýnskému klubu nasázelo tři branky a domů odjelo naprosto spokojené. "Nemohli jsme přivézt lepší výsledek. Měli jsme i trochu štěstí," hodnotil domácí trenér.

V Ligue 1 má ASM možnost smazat rozdíl mezi vedoucí trojicí a ostatními. Jardimovi svěřenci by se rádi poprali alespoň o třetí příčku, která zaručuje kvalifikaci milionářské soutěže, jenže v tuhle chvíli na ní ztrácejí sedm bodů. Takže vlastně jen vítězství je relativně může dostat do kýženého boje.

Za současné konstelace to ovšem není vůbec nemožné. PSG letos rozhodně nepůsobí tak jistě jako loni a je, lidově řečeno, k poražení. "Po zápasu s Arsenalem jsme slavili. Ale pořád ve čtvrtfinále nejsme. Už vůbec bychom neměli soupeře podceňovat. Teď už se ovšem soustředíme pouze na Paříž," uvedl Jardim.

PSG se v minulém kole na chvilku dostal na první příčku, v neděli se ovšem na ní vrátil Lyon. Tentokráte je situace jiná. Olympique totiž prohrál v Lille, takže nyní existuje velká šance dostat se do čela. "Myslím, že nás čeká těžké utkání. V téhle sezóně nemáme jednoduché zápasy. Musíme o každé tři body tvrdě bojovat," povídal bek Gregory van der Wiel.

Hosté neprohráli už jedenáctkrát v řadě, takže co se výsledků týče, je vše v naprostém pořádku. Jenže není. Například nedávná domácí remíza s Caen situaci zbytečně zkomplikovala. A takových zaváhání vidíme u PSG častěji. Mimochodem, po čtyřech střetnutích v Parku princů v řadě družina Laurenta Blanca vyjede ven.

V sestavě se již můžou objevit Verratti s Davidem Luizem, kterým vypršely karetní tresty. Monako bude postrádat Abdennoura a Wallaceho, jimž disciplinárka činnost kvůli osobním trestům naopak zastavila. "Musíme být motivováni a soustředění jako na Ligu mistrů. Soupeř má kvalitní tým, já ale věřím v nás," zakončil van der Wiel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Olympique Lyon  (sobota 16:00)
Lyon může udělat další nesmírně důležitý krok k titulu - na půdě Lille jej totiž čeká jeden z těžších zápasů zbývajícího průběhu sezony. Svěřenci Huberta Fourniera neprohráli v lize už jedenáctkrát v řadě, Dogy ale chtějí tuto sérii přerušit..

Drama na čele francouzské tabulky pokračuje i nadále; PSG minulý víkend Lyon přeskočilo, Les Gones se však vrátili na vrchol po těsné výhře 1:0 nad Nantes. Nešlo sice o žádnou kanonádu, ale po nečekaném vypadnutí z domácího poháru právě s Nantes (2:3) se celé kabině hodně ulevilo.

"Byl to hodně těžký zápas. Na výhru jsme se opravdu nadřeli, protože Nantes má skvěle organizovaný tým a nenechávali nám téměř žádný prostor. Museli jsme ukázat trpělivost a efektivitu," ocenil soupeře Fournier. Nyní čeká na Lyon "měsíc pravdy" - po Lille totiž zajíždí na půdu Montpellieru a Marseille, a případné vyhoření by mohlo pohřbít naděje na mistrovskou trofej.

Kouč Olympique dokonce naznačil, že až tyto tři zápasy rozhodnou nejen o titulu, ale také o tom, jestli Les Gones vůbec vydrží až do konce sezony na "bedně". S výborně fungující defenzivou, která spolu s tou monackou inkasovala nejméně gólů, je to však vysoce pravděpodobné. "Proti Nantes jsme udrželi čisté konto, což pro nás bylo důležité. Nantes nám v poháru nadělilo tři góly, takže jsme věděli, na co se připravit. Tento tým si dokáže uvědomit vlastní chyby a zařídit, aby se neopakovaly," těšilo Fourniera.

Ještě lepší zprávou je pak návrat uzdraveného kanonýra Alexandra Lacazetta, nejlepšího střelce ligy (s neuvěřitelnými 21 brankami). "Cítím se skvěle. Konečně můžu opět pomoct týmu, vyběhnout na hřiště po boku svých spoluhráčů. Chybělo mi to," nezastíral útočník, o jehož služby bude v létě nejspíš zájem po celé Evropě.

Proti Lyonu nicméně mluví historická statistika - Lille tento zápas doma tradičně zvládá, neprohrálo už šestkrát v řadě a i přes nepříznivou tabulkovou pozici má stále velmi silný tým. Letos se však už bude pouze dohrávat; Dogy mají šestibodový náskok na sestupové pásmo, naposledy prohrály v Bastii a kapitán Rio Mavuba se dokonce musel veřejně vyjádřit k možnosti pádu o patro níže. Hráči samotní se toho prý neobávají.

"Je to frustrující. První část sezony nás úplně vyšťavila, protože jsme se v Evropské lize opravdu snažili. Navíc jsme měli obrovskou marodku, v jedné chvíli až deset hráčů, a tým samotný je úplně jiný než před dvěma nebo třemi lety. Tato sezona je zkrátka přechodovou, tak to musíme brát," vyjádřil se veterán Florent Balmont, stále jeden z nejlepších záložníků týmu.

A klíč k cestě zpět na vrchol? Podle Balmonta následovat příklad právě Lyonu. "Loňský ročník byl pro nás mimořádně úspěšný, ale letos cítíme, jak se klima postupně mění. Já sám hodně zvyšuji věkový průměr kabiny. Lyon nebyl před třemi lety na téže úrovni co dnes, také se k tomu musel propracovat. Neměl jinou možnost, ale z dlouhodobého hlediska se mu to vyplácí," dodal zkušený středopolař.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
ASSE vyhrálo v novém roce jenom jednou, když v úvodním zápase jarní části sezony porazilo Remeš. Nyní bude chtít tuto statistiku vylepšit v utkání proti Toulouse.

V minulém kole Les Verts remizovali s Marseille, takže Francois Clerc (bývalý hráč téfécé) doufá, že se jeho současný zaměstnavatel odrazí k lepším výsledkům: "Myslím, že duel s Marseille nám v mnohém pomůže. V poslední době se nám nedařilo vítězit, ale věřím, že proti Toulouse, kterému se také zrovna nedaří a bojuje o setrvání v Ligue 1, se podaří urvat všechny tři body."

"Na druhé straně jsme si vědomí toho, že nám nic nedají zadarmo. Přeci jen závěr soutěže se blíží a sestupem ohrožené týmy se začínají více snažit. Toulouse je navíc v domácím prostředí velmi silné. Rozhodně to bude velká bitva, nad kterou se ale budeme snažit rychle převzít kontrolu. Rozhodně je to velká šance dostat se zpět na vítěznou vlnu," dodal Clerc.

Toulouse si z posledních deseti ligových vystoupení připsalo na konto pouhých osm bodů, tudíž stačí jedno zaváhání a rázem se ocitne mezi sestupovou trojicí. Svoje zápasy proti ASSE však povětšinou zvládá, ovšem současné rozpoložení obou celků naznačuje, že Loic Perrin a spol. si tentokrát poradí. V honbě za pohárovými příčkami si totiž už nemohou dovolit další zaváhání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Metz - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Méty čeká zápas, který dost možná rozhodne o jejich letošním osudu - loňský vítěz Ligue 2 je v tabulce na poslední příčce, a pokud neuspěje doma proti osmnáctému Évianu, bude jeho situace už vyloženě kritická. Na Saint-Symphorien se tak odehraje utkání o pověstných šest bodů..

Sylvain Marchal, už pětatřicetiletý stoper a jedna z předsezonních posil Mét, si vážnost nastálé situace uvědomuje více než dobře. Svěřenci Alberta Cartiera nedávají prakticky žádné góly, nefunguje jim obrana, a nebýt dvou úspěšných (a krátkých) období během podzimu, mohli by se s první ligou loučit pravděpodobně už teď.

"Samozřejmě že by bylo příjemnější vyhrávat. Teď se nám nedaří a naše šance na záchranu se zmenšují zápas od zápasu. Snažíme se ale i nadále tvrdě pracovat a zachovávat optimismus, protože pokud ztratíme víru, nebudeme mít už žádnou šanci. Naše situace je složitá, ale záchrana není nemožná. Děláme vše pro to, abychom to dokázali," uvedl Marchal.

Svěřenci Alberta Cartiera ztrácí na sedmnácté Toulouse šest bodů; to není žádná nepřekonatelná propast, jenže k jejímu překlenutí by se Méty nejprve musely opět naučit vítězit. Naposledy se jim to povedlo před čtyřmi měsíci, když doma udolali Caen 3:2; to bylo 1. listopadu. Od té doby čtrnáctkrát nevyhrály.

Dnešní zápas tak vypadá jako možná poslední příležitost odrazit se k závěrečné stíhací jízdě; Évian totiž také zažívá nelehkou sezonu a za současných okolností by sestupoval i on. Na druhou stranu mají Les Croix de Savoie mnohem lepší formu, triumfovali totiž ve dvou z posledních čtyř ligových duelů (proti Toulouse a Lens) a už dokázali způsobit velké problémy i Marseille nebo PSG.

"Je pravda, že zápasy s přímou konkurencí v roce 2015 zatím zvládáme," pochvaloval si nejstarší hráč ligy, záložník Évianu Cédric Barbosa. "Také jsme obrali o body několik favoritů, a výsledky mohly být ještě lepší," dodal. Je jasné, který z týmů bude mít dnes větší sebevědomí; Évian teoreticky může ze sestupové zóny vyšplhat už tento víkend, na sedmnácté Toulouse totiž ztrácí pouze dva body a ve středu jej čeká odložená dohrávka proti Lorientu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - SC Bastia  (sobota 20:00)
Důležitý záchranářský souboj uvidí diváci v Lorientu, kam přijíždí rozjetá Bastia; zatímco hosté z ohroženého pásma prchají úctyhodnou rychlostí, domácí Les Merlus stále balancují těsně nad propastí.

Záložník Lorientu Rafidine Abdullah nijak nezastírá, že březen bude pro jeho klub klíčový. Svěřenci Sylvaina Ripolla jsou v tabulce šestnáctí, pouhé dva body nad sestupovou zónou, a jenom v následujících pěti dnech je čekají hned dva velmi důležité duely - po Bastii jedou ve středu k odloženému utkání do Évianu. Následuje těžký souboj proti Saint-Étienne a domácí klání s nebezpečným Caen.

"Ano, čekají nás zápasy s přímou konkurencí," odpověděl Abdullah na otázku, jestli následující týdny vnímá jako nejvyhrocenější část sezony. "Musíme vyhrávat, a uděláme pro to vše. Chceme postupovat zápas od zápasu, protože zvládnout musíme ideálně všechny."

Momentální formu však v Bretani nemají špatnou - neprohráli už třikrát v řadě, a konkurence nebyla zrovna jednoduchá. Po domácí remíze s letos skvělým Montpellierem přišla výhra v Remeši a další plichta, tentokrát proti tabulkovému lídrovi z Lyonu. Bastia nicméně kontruje ještě silnější sérií; neporažená je celkem devět ligových zápasů, poslední tři skončily výhrami.

"Oběma týmům se nyní daří," prohlásil Abdullah. "Bude to hezký zápas, který navíc může hrát klíčovou roli v dalším vývoji věcí. Na Bastii zase takovou ztrátu nemáme (pět bodů), na druhou stranu se musíme ohlížet přes rameno. Očekávám, že nám to hosté maximálně ztíží, proto se musíme skvěle připravit. Chceme totiž vyhrát."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Prozatím sestupující RC Lens se pokusí uhrát nějaké důležité body proti Rennes, které jich v dosavadním průběhu sezony nastřádalo jen o deset více.

Otázka zní, jestli to ligovému novicovi vůbec k něčemu bude. Spekuluje se totiž o tom, že finanční situace klubu, ve kterém kdysi působil i Vladimír Šmicer, není zrovna nejoptimálnější. I když samozřejmě je to pořád o dost lepší, než třeba v italské Parmě, která musí shánět sponzory, aby vůbec mohla odcestovat k venkovním utkáním.

Tým Antoina Kombouarého v minulém kole puknul na hřišti Caen, což velice rozhněvalo příznivce Racingu, kvůli kterým bylo utkání přerušeno. V dalším kole, kdy zatím předposlední celek tabulky zajíždí do pařížského Parku princů, se tedy bude muset na stadionu obejít bez jejich podpory, ovšem i s ní by v tomto případě bylo cokoliv jiného, než vítěztsví domácích nesmírně překvapivé.

Kouč Kombouaré nyní prohlásil, že hrozba sestupu je velmi reálná. "Nemůže být nejmenších pochybností o tom, že v posledních dvou zápasech jsme si zasloužili prohrát. Nedaří se nám, ale na tréninku pracujeme stále poctivě, což se snad v nejbližší době začne odrážet i ve vyhraných utkáních. Musíme zkrátka zvednout hlavy a naplno se soustředit. Do konce sezony stále ještě zbývá dvanáct kol," prohlásil odhodlaně útočník Pablo Chavarria.

Ani celek ze Stade de la Route de Lorient si nemůže pískat. Poslední tříbodový zisk přišel před více než třemi měsíci. A této chabé formy bude Lens chtít využít. Přitom ještě v listopadu bojovali svěřenci Philippe Montaniera o evropské poháry. "Tým potřebuje body, sebevědomí a vítězství. V minulém kole jsme sice dokázali vybojovat remízu s Bordeaux, což se určitě počítá, nicméně my potřebujeme především a hlavně vítězství, protože setrvání v soutěži ještě nemáme úplně jisté," nechal se slyšet Abdoulaye Doucouré.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.35 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Reims  (sobota 20:00)
Bordeaux půjde do zápasu s Remeší s vědomím toho, že i přes některá zaváhání jsou pohárové příčky stále na dosah.

Les Girondins minulý týden remizovali s Rennes, přičemž o vyrovnávací branku se v závěru zápasu postaral Wahbi Khazri, když proměnil pokutový kop. On i jeho spoluhráči už několikrát prohlásili, že na evropské poháry samozřejmě myslí (kdo by taky v jejich situaci nemyslel), ale že musí v první řadě postupovat zápas od zápasu.

Jistou výhodu by pro tým Willyho Sagnola mohla v závěrečných dvanácti duelech Ligue 1 představovat skutečnost, že už nefiguruje v žádné jiné soutěži - v Coupe de France nestačilo v šestnáctifinále na PSG, zatímco v rámci Ligového poháru se poroučelo v osmifinále, když nestačilo na Lille. Takové Monaco, jenž má zatím na čtvrtém místě dvoubodový náskok, ovšem zároveň také odložený střet s Montpellierem k dobru, oproti tomu stále bojuje na třech frontách.

I Remeš se už může soustředit jen a pouze na Ligue 1, což nepochybně všechny členy kádru v této situaci těší. Setrvání ve francouzské nejvyšší soutěži totiž ještě není jisté, ačkoliv je pravda, že už od začátku sezony patřili a patří mezi největší kandidáty na sestup jiní. "Rozhodně to nebude jednoduchý zápas, ale jsem přesvědčený o tom, že máme na to uhrát dobrý výsledek," nechal se slyšet David N’Gog. Pravda, poslední dva vzájemné mače jeho tým vyhrál. Jenže ty se oba hrály na Stade Auguste-Delaune.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - SM Caen  (pátek 20:30)
Další těžká zkouška čeká na rozjeté Caen, které tentokrát v páteční předehrávce Ligue 1 zajíždí do Marseille. Domácí stále bojují o titul a nemohou si dovolit ztrácet, jenže SM má aktuálně dost možná nejlepší formu v lize..

Naopak Olympique po skvělém podzimu hodně polevilo, přepustilo vedoucí příčku Lyonu a v tuto chvíli je až třetí. V boji o titul jej drží převážně domácí výsledky - po úvodní prohře s Montpellierem nepadli svěřenci Marcela Bielsy doma už dvanáctkrát v řadě, jedenáctkrát dokonce zvítězili.

Přesto však existují náznaky, že ani Vélodrome už není onou nedobytnou pevností jako před Vánocemi; Remeš tam naposledy získala bod za remízu 2:2, a Caen, kterému se podařilo stejným způsobem vybojovat bod nedávno v Paříži, určitě bude chtít také uspět.

Výsledek 2:2 se opakoval také minulý víkend, kdy Olympique hrálo v Saint-Étienne, a podle Bielsy byly obě poslední ztráty nezasloužené. Faktem je, že jak Remeš, tak ASSE vyrovnávaly až v samém závěru. "Mohli jsme mít o čtyři body více," posteskl si Bielsa nad vidinou, že jeho tým mohl v současnosti sdílet první příčku s Lyonem. "Zasloužili bychom si to," dodal.

Kontroverzní trenér také odmítl teorii o tom, že by ztráty jeho týmu v závěrečných minutách měly psychologickou příčinu. "Není vůbec žádný důvod obávat se konce dalšího utkání. Že jsme teď v těchto okamžicích dostali několik gólů, neznamená, že by nám chyběla koncentrace. Pokaždé to byla vina něčeho jiného," podotkl Bielsa.

Proti Caen bude domácí stratég muset improvizovat se složením základní sestavy; ke zraněným N'Koulouovi s Barradou se totiž přidal i suspendovaný Lemina, což by mohlo znamenat návrat Andrého Ayewa do středu zálohy. Ghanský útočník na této pozici už na podzim hrával a Bielsa přiznal, že je to jedna z možností. Ať už ale bude domácí sestava jakákoliv, cíl je jasný - zaznamenat po třech remízách první únorové vítězství.

Naopak Caen má v roce 2015 úžasnou formu, neprohrálo už šestkrát v řadě a během této šňůry ztratilo body pouze jedinou, při zmiňované remíze v Parku princů. Svěřenci Patrice Garandeho tak suverénně opustili sestupovou zónu a jsou aktuálně čtrnáctí. "Caen má dobrou formu. My tu svoji musíme změnit," zakončil lakonicky Bielsa.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon26166450:1954
2.Paris Saint-Germain261410246:2352
3.Olympique Marseille26155648:2750
4.AS Monaco25127626:1943
5.AS Saint-Étienne26119629:2142
6.Girondins Bordeaux26118731:3141
7.Montpellier HSC25116833:2439
8.EA Guingamp261121330:3835
9.OGC Nice26971028:3034
10.SC Bastia2689928:2833
11.FC Nantes2689920:2633
12.Lille OSC26881021:2332
13.Stade Rennes26881026:3432
14.SM Caen26871139:3831
15.Stade Reims26871130:4231
16.FC Lorient25841329:3428
17.Toulouse FC26841427:4028
18.Évian Thonon Gaillard25821526:4026
19.RC Lens26571425:3822
20.FC Metz26571419:3622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
mastakillah

Lucas Moura včera podstoupil operaci třísel. Brazilský křídelník Paris Saint-Germain nyní pobude čtyři týdny na marodce a přijde tak i o odvetu osmifinále Ligy mistrů na půdě Chelsea.

V Londýně bude sakra chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac na lavičke

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

fakt nevim, proc to palcujes, kdyz momentalne nema dobrou formu

Reagovat
smazaný uživatel

pretože Gignac by tu penaltu dal

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně ji měl kopat Ayew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Za drobné skúsim výhru Caen

Reagovat
smazaný uživatel

Mitchy..

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole Caen 2 zahodené tutovky za 10 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille dnes nevyhraje ze ja je pořad seru na tiket za ty kurzy

Reagovat
Pipo123

Caen je úžasné, hrajú krásne každý zápas, všetko pekné rýchle akcie

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se bojuje o titul

Reagovat
smazaný uživatel

tyve to si Marseille šla vsadit live na prohru za stavu 2:0 ne ? S kurzem tak 1:50 ...i za 1000 éček dobrý !

Reagovat
Kornovec

to je konecna ten OM, pojdme Lyon'

Reagovat
Langi

tragikomedie...Bielsa pujde

Reagovat
smazaný uživatel

no tak dnes by to chcela znova 3 body aj keď z toho zápasu nemám dobrý pocit.

Dúfam že nastúpime takto už aj s Jalletom v základe:

Lopes - Jallet, Koné, Umtiti, Bedimo - Ferri, Gonalons, Tolisso - Gourcuff - Lacazette, Fekir.

Maximus si musí dávať pozor na karty, lebo ak ju schytá tak by pravdepodobne stál proti Marseiille ak sa nemýlim.

Inak zaujimavá vec s črtá s Fekirom, ten prepustil agenta potom čo ho nútil prestúpiť do City ale sám Nabil nechcel pretože vedel že by sa nepresadil. Aulas mu chce zvýšiť plat ale predlžovať sa nebude zmluva mu ostane do 2019, tak že teraz sa tá zmluva rieši s nim a jeho otcom.

Allez OL treba odskočiť Marseille na 7 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir

Reagovat
smazaný uživatel

uz zas ghezzal na AM, acho jo

Reagovat
smazaný uživatel

dnes bude Žolíkom s veľkým Ž

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tam není N'Jie, tak tam je Ghezzal...to si člověk nevybere

Reagovat
smazaný uživatel

tak mne by se treba njie na podhrotu vedle alexe a fekir na am docela i libilo vzhledem k moznostem; njie sice neni zrovna moc dobry na balonu, ale aspon mu to tam posledni zapasy padalo a umi se priplest do sance, ghezzalovi se uz hodne dlouho nepodarilo neco ukazat, on je kridlo a na postu playmakera vyniknou snad uplne vsechny jeho nedostatky a naopak zaniknou prednosti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to už hrálo jednou a byla to tragedie jak v podání Fekira, tak v podání N'Jieho

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, ale zase par zapasu meli spolu dobrych na podzim, s ghezzalem to byla tragedie uplne pokazde

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nehraje tak tragicky, zatím nic nezkazil ještě

Reagovat
smazaný uživatel

žiadna tragedia, nestratí sem tam pokazí ale ani nezažiarí, ale aby to bola tragedia by som nepovedal, len tam chýba nadstavba

Reagovat
smazaný uživatel

Neudělá nic navíc jako svého času Grenier a Gourcuff, většinou jenom posunuje.

Reagovat
smazaný uživatel

zabudol som dodať že hral tam asi 4 zápasy v základe a vytvoril asi 5-6 šancí pre Sašu a spol z ktorých sa premenili 2 čiže má 2 áčka

Reagovat
smazaný uživatel

tak hral AM, kde by mel hlavne podrzet balon a vymyslet golovky, pripadne utocit z druhe vlny, coz se mu bohuzel nedarilo... on se sice snazi, ale vetsina te jeho prace jde na playmakerovi vnivec, on potrebuje na kridlo, kde bude behat nahoru-dolu, na AM nema prehled a je to strasne znat

Reagovat
smazaný uživatel

to je tiež pravda, ale napríklad som si všimol že dosť nahrádzal tú prácu Gomisa ked veľa výkopov sklepával na Sašu alebo podržal a rozohral.

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso taka haluz zase

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře, tak haluz ne, parádně umístěno s tečí

Reagovat
smazaný uživatel

to bol signál

Reagovat
smazaný uživatel

Corentínoooo oo

Reagovat
smazaný uživatel

Corchiovi drbe na hlavu? takto vletiet kolenom do boku?

Reagovat
smazaný uživatel

4 na 2 a stejne to doserem

Reagovat
smazaný uživatel

ghezzal dneska vazne nehraje spatne, rozhodne se mi libi vic nez ti dva specialisti vepredu, co furt zkousi vymyslet nejake slozite reseni, misto aby vypalili na branu

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal se vypálit nebojí, ale jak vypálil, tak mohl raději přihrávat

Reagovat
smazaný uživatel

škoda toho protiútoku v 43. minúte, vtedy ak by to dal Arašid na Fekira tak ten by šiel sám na bránu, no ukazoval že ho nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě jsme mohli vést i víc než těch 0:1, ten tlak tam byl a Lille neškodné. Snad to v dalším poločasu bude ve stejném duchu.

Reagovat
smazaný uživatel

bedimo genialni zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

a následne Tolissova strela

Reagovat
smazaný uživatel

jdete do prdele reznici, tam kazdej zakrok hrace lille smrdi zranenim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dopadá, když každá druhá přihrávka jde na kopačky Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons ako keby sme hrali udržiavanu, Fekir so Sašom len chodia po ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Saša snad nebyl u míče vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Tolliso môže byť rád že ma koleno v poriadku po Origiho zákroku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok, se na to vysrali

Reagovat
smazaný uživatel

záloha prechádzka

Reagovat
smazaný uživatel

oba goly na triko gonalonse...

Reagovat
smazaný uživatel

Ferri tam dobre vyklusával popri nom asi 10 metrov

Reagovat
smazaný uživatel

Ti dva vepředu se tam prochází a myslí si, že budou dávat jenom joga bonito goly, obrana fuck this shit...no třeba dostat podobnou facku někdy.

Reagovat
smazaný uživatel

A záloha na vycházce

Reagovat
smazaný uživatel

Ci boha, Tollisovi prejebe Origi koleno tak ten kartu neuvidi a Delaplace preskoci po nad Bedima a Bedimo vyfasuje kartu, už to začína.

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette si nevie ani loptu prebrať

Reagovat
smazaný uživatel

ten sudi neodpíska pre nás ani za boha nič, ale fekirove fauli na Kjeara by pískal každú minútu

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj všem fandům,

omlouvám se za nevhodný příspěvek. Máme možnost získat dotaci na rozšíření lezecké stěny v Kolíně. Prosím o podporu projektu "NA NOVÝ MOST PO LANĚ" na níže uvedených webových stránkách.

http://www.tpca.cz/tpca-pro-kolinsko/projekty-hlasovani/3-tpca-pro-kolinsko-2015/

Díky.

M.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Monaco jen tak dal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele