27. kolo
28.02.2015 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Metz - Évian Thonon Gaillard 1:2

S Métami je dost možná definitivní ámen. Loňský vítěz Ligue 2 dnes nezvládl existenční domácí zápas s přímým konkurentem z Évianu, prohrál 1:2 a nadále zůstává přikován k samému dnu tabulky. Po vlastní trefě métského gólmana Johana Carrassa (29') vyrovnal těsně před pauzou Bouna Sarr (45'), nakonec ale rozhodl Gilles Sunu (73').

Po nezáživné úvodní půlhodině přišel první úder - i když hostující Les Croix de Savoie mohou v tomto případě mluvit o štěstí. Centr Kassima Abdallaha z pravého křídla měl relativně neškodné parametry; Carrasso u něj byl mnohem dříve než případní dorážející forvardi, jenže vůbec neodhadl situaci a míč se odrazil od jeho hlavy do sítě. Velmi kuriózní situace, nicméně bylo hotovo - Évian vedl 1:0, ani nevěděl jak.

Po této šťastné trefě se na évianských kopačkách usadilo sebevědomí, projevující se zejména zvýšeným počtem pokusů zdálky - největší takovou šanci měl z přímého kopu veterán Cédric Barbosa, ale Carrasso tentokrát dobře zasáhl. Méty tahaly za kratší konec, nicméně přesto se jim ještě do poločasu podařilo vyrovnat; skvělý přízemní pas Ferjani Sassiho odemkl hostující defenzivu a Sarr zblízka dorážel do sítě.

Povzbuzení domácí ve druhém dějství působili aktivním dojmem a Romain Métanire nebezpečně pálil z okraje vápna; nebýt teče Nounkeua, šly by Méty dost možná do vedení. Pravý bek domácích byl vůbec výraznou postavou na hřišti; v další šanci převzal na křídle míč od Sarra, jeho střílený pas se však odrazil od tyče zaskočeného Benjamina Leroye.

Tyto zahozené šance nakonec stály Méty body - a dost možná i šanci na záchranu. Évian totiž s efektivitou takový problém neměl: Thomasson našel ve vápně N'Sikulua, který posunul míč Sunuovi k pohodlné dorážce do sítě. Domácí mohli opět vyrovnat po šanci Josého Luise Palomina, ale neuspěli. Na výhru tak čekají už 15 zápasů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele