27. kolo
01.03.2015 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:0

Pařížané nevyužili sobotní porážky Lyonu na půdě Lille, propásli možnost dostat se první místo tabulky a z půdy Monaka si odvezli domů jen bod za bezbrankovou remízu. Situace na čele je tak pořád hodně napjatá, a zatímco hosté zůstali po tomto kole na druhé příčce, domácí se posunuli už na čtvrtou.

Kouč Laurent Blanc nemohl na jihu Francie počítat s optimální sestavou, chyběli mu totiž jak suspendovaní Ibrahimovic, tak zranění Cabaye i Motta. Obránce David Luiz si musel znovu zahrát v záloze, v útoku pak vedle Lavezziho a Cavaniho operoval Pastore. Ani tahle základní jedenáctka se však gólově neprosadila.

Poslední čtyři zápasy obou celků dopadly vždy remízou 1:1, tentokráte však diváci na Stade Louis II žádný zásah neviděli, ačkoli šancí, především pak na straně PSG, nebylo pramálo. V 16. minutě Pastore přenechal balón Lavezzimu, ten parádně vypracoval střeleckou pozici pro Cavaniho, kterého však vychytal gólman Subašič.

Pastore byl i nadále tím, kdo pro své spoluhráče vymýšlel příležitosti, Matuidi pak ve 25. minutě prodloužil jeho centr hlavou na Lavezziho na hranici malého vápna, tomu ovšem střela nesedla a zamířil jen mimo. Po půlhodině hry se k pokusu z levé strany dostal Lavezzi, nicméně míč skončil jen vedle.

Monako v první půli zazlobilo snad jen Ferreirem-Carrascem, který už tropil velké potíže Arsenalu v rámci osmifinále Ligy mistrů, ovšem s jeho střelou doprostřed branky si gólman Sirigu bez potíží poradil. Po přestávce se po přihrávce Lavezziho dostal do dobré pozice Pastore, avšak ztroskotal na Subašičovi.

PSG i nadále navyšoval tlak, jenže povětšinou prostě Blancovo mužstvo zradila koncovka. Asi největší možnost spálil po hodině hry Pastore, jenž si naběhl na kolmici od Verrattiho, dokonce se mu podařilo přehodit vyběhnuvšího Subašiče, jenže obloučkem balón nakonec zamířil těsně vedle tyčky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan zraněnej, vykartovanej nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

19.02.2015 23:51 - Ibrahimović dostal dodatečný trest

Zlatan Ibrahimović dostal dodatečný trest na dva zápasy za zákrok, jehož obětí se v lednovém utkání se Saint-Étienne stal záložník Romain Hamouma. Útočník PSG nyní přijde o ligový a následně i pohárový duel s AS Monaco, o víkendu proti Toulouse ještě smí nastoupit. (fifa.com)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele