Ligue 1 - souhrn 27. kola

06.03.2010, 21:00, aktualizováno 07.03.2010, 22:57
Komentáře a souhrny
Zajímavou podívanou přinesl duel mezi Bordeaux a Montpellierem, hosté v nastavení srovnali na 1:1. Marseille se smírně rozešla s Lorientem 1:1, stejným výsledkem skončil také duel mezi Grenoble a Le Mans. Lyon jenom remizoval na hřišti Boulogne. Lille ztratilo v St. Etienne, na vyrovnaném čele tabulky si výhrou polepšilo Auxerre.

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 1:1

07.03.2010 21:00

Góly: 58. Marouane Chamakh - 90+3. Tino Costa

Dlouho očekávaný zápas mezi prvním Bordeaux a druhým Montpellierem skončil pořádným dramatem. Kopaly se dvě penalty, padl gól v poslední minutě. Stav na konci utkání: 1:1. Za domácí se trefil Chamakh, za hosty vyrovnával Costa.

Rozdíl mezi prvním a druhým týmem tak nadále zůstává pouze v počtu vstřelených a obdržených branek. Pro Bordeaux to je první ztráta po třech vyhraných zápasech v řadě. Jinak se mu ale v lize moc nedaří, z posledních pěti zápasů vyhrálo pouze dvakrát. Montpellier zase odskočil třetímu Lyonu na dva body - rozdíl mezi prvními šesti celky je ale pouze čtyři body. Obhájce trofeje má ale dva zápasy k dobru.

V začátcích utkání byli domácí borci jasně lepší, drželi míč na svých kopačkách. A také si připsali jednu velice slibnou příležitost. To když Cavenaghi ze solidní pozice pouze o pár centimetrů minul. A tlačili se do ofenzivy i nadále. Zatímco Montpellier vypadal, že by nejraději pouze bránil, Gourcuff v 15. minutě střelou z dálky prověřil brankáře Jourdrena.

Montpellieru ale v průběhu utkání vzrůstalo sebevědomí, paradoxně v této chvíli přišla největší šance jeho soupeře. Marouane Chamakh se zjevil a u míče a z dvaceti metrů poslal míč od tyče do branky. Rozhodčí ale gól neuznal, údajně za jeho faul. Nicméně opakované obrázky ukázaly, že se jednalo o regulérní branku.

Až ve 32. minutě se HSC konečně podařilo překonat obranu Girondins. Montano si to pádil sám na brankáře, vše se upíralo na posledního muže před ním - Cianiho. Ten to nezvládl a poslal útočníka k zemi. Zcela zaslouženě viděl červenou kartu. K penaltě se postavil Costa. Ale jako hrdina utkání se ukázal Carrasso - chytil.

A trvalo to pouze pár okamžiků. Montano svou hlavičkou překvapil defenzivu soupeře - a nejvíce asi Chalmého, který míč odvrátil rukou. Obránce domácích viděl žlutou kartu. Ke druhé penaltě se postavil sám postižený. Montano poslal míč po zemi doprostřed do branky. Nicméně rozhodčí nařídil pokutový kop opakovat, několik hráčů vyběhlo předčasně. A nyní se opět ukázal skvělý Carrasso. Chytil i druhou penaltu! Poločas tak skončil možná až neuvěřitelným výsledkem 0:0.

V začátku druhé půle se hosté snažili, nicméně žádná odměna za jejich snažení nepřišla. A po 59 minutách museli dotahovat. Trefil se totiž do této chvíle neviditelný Chamakh. Camara hloupou chybou zavinil přímý kop zhruba 40 metrů od brány Jourdrena. Míč se nakonec klikatou cestou dostal na roh pokutového území k marockému kanonýrovi, který v záklonu míč trefil parádním volejem. Trefil horní pravý růžek - 1:0.

HSCM se snažilo najít recept na svého protivníka, nicméně žádné vážnější šance nepřicházely. V pozdních minutách se ke střela z dobrých 20 metrů dostal Camara, nicméně poslal míč pouze do diváků. A přestože byli domácí v deseti, dostali se ještě do dobré příležitosti. Nebezpečně pálil Sertić.

Nakonec ale vše dopadlo jinak. Psala se 93. minuta a hosté zahrávali přímý kop. Argentinec Costa obstřelil zeď a poslal míč prakticky přesně na brankáře Carrassa. Ten si ale s balonem nedokázal poradit a pouze si ho tečoval do branky. Krásný zápas s ještě lepší atmosférou tak skončil zajímavým výsledkem. A Montpellier tak možná stále může snít o titulu v Ligue 1.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 1:1

07.03.2010 17:00

Góly: 43. Mamadou Niang - 64. Laurent Koscielny

Fotbalisté Marseille nevyužili možnost více se přiblížit vedoucí dvojic Bordeaux - Montpellier a před vlastním publikem jen remizovali s Lorientem. Domácí poslal do vedení těsně před poločasovým hvizdem Niang, po hodině hry ale na konečných 1:1 vyrovnal Koscielny.

Úvod střetnutí byl ve znamení náporu domácího týmu, ale Niang svoji šanci v gól nepřetavil. Momentálně nejlepší střelec Ligue 1 Niang nebyl úspěšný ani po čtvrthodině hry, když nedokázal usměrnit míč mezi tři lorientské tyče. Gólman hostů Audard musel být na pozoru po půlhodině hry, kde se na něj řítila dvojice Ben Arfa - Valbuena, ale hostující brankář jejich šanci fantasticky zlikvidoval. Pět minut před poločasovým hvizdem byl v pokutovém území faulován domácí Bonnart, ale píšťalka hlavního sudího zůstala k nevoli domácích fanoušků němá.

Skóre se měnilo těsně před koncem poločasu. Bonnart po křídle utekl obráncům Lorientu a přesnou přihrávkou našel v šestnáctce Nianga, jenž z těsné blízkosti překonal gólmana Audarda. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení domácího celku.

V úvodu druhé půle hostující gólman opět fantasticky zasáhl, tentokrát proti střele Valbueny. Neproměněná šance se Marseille vymstila po hodině hry. Na přímý kop Vahirua si nejvýše naskočil Koscielny a na dvakrát překonal brankáře Mandandu - 1:1.

Marseille se poté snažila s výsledkem něco udělat, ale do žádné vyložené šance se už nedostala.

Naopak velmi blízko třem bodům byli v závěrečných momentech hosté, ale Gameiro svoji velkou příležitost nevyužil. Utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Le Mans FC 1:1

07.03.2010 17:00

Góly: 2. Nassim Akrour - 50. Modibo Maïga

Souboj dvou celků bojujících o holé přežití skončil spravedlivou remízou 1:1. Mezi oběma celky je tak pořád sedmibodový rozdíl. Grenoble vedl po rychlé trefě Akroura, Le Mans však dokázalo ve druhé půli zásluhou Maïgy srovnat.

Snový začátek se povedl domácím, kteří se už ve druhé minutě ujali vedení. Batllesův centr převzal ve vápně Akrour, a protože se s jeho silou a pílí nedokázala hostující obrana vypořádat, využil alžírský útočník svá kila, otočil se a bez míření zamířil přesně do sítě brankáře Ovona.

Le Mans mohlo srovnat v 15. minutě Dossevim, ale jeho střelu zlikvidoval grenobelský brankář Viviani. Pak pálil těsně vedle Maïga, domácí obrana následně musela zablokovat znovu Dosseviho. Čtyři minuty před přestávkou mohl přidat druhou trefu GF38, Boya založil rychlý protiútok, dodal míč na Raveta, jenž však na Ovona tvrdou ránou nevyzrál.

Hosté srovnali pět minut po pauze. Le Tallec si svým pasem vybral Maïgu, který si balón hezky zpracoval na hruď a parádně zakončil. Jen o chvilinku později měl Maïga na kopačce další gólovku, jenže tentokráte byl gólman Viviani na svém místě. V 65. minutě domácí zase zahrozili z brejku, avšak Batlles zamířil jen trestuhodně nad.

Poslední šancí Grenoblu v utkání si vytvořil Sauget, Ovono ovšem jeho nadšení pohodlně zkrotil. Na druhé straně tři minuty před koncem neuspěl Helstad. V příštím kole čeká hosty velice důležitý zápas, střetnou se totiž na domácí půdě se sedmnáctým Nice, které se nachází na první nesestupové pozici a na který ztrácejí pět bodů.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 1:1

06.03.2010 21:00

Góly: 18. Emmanuel Rivière - 22. Stéphane Dumont

Lille se nepodařilo zahájit veliký útok na první trojku, když v dohrávaném utkání pouze remizovalo se Saint-Etienne 1:1. Posunulo se tak "pouze" na místo čtvrté. O branky se postaral domácí Emmanuel Riviere, za hosty vyrovnával Stéphane Dumont.

Lille tak z posledních tří utkání vyhrálo pouze jednou. A přestože mu díky získanému bodu nyní patří čtvrtá příčka, může o ní zítra také záhy přijít, Marseille totiž dohrává svůj zápas s Lorientem. Naopak Saint-Etienne na domácím hřišti neprohrálo již pošesté v řadě, získaný bod mu ale v tabulce příliš nepomohl.

Domácí byli v úvodu lepším týmem. V první patnáctiminutovce měli více ze hry, několikrát pálili na brankáře Landreaua. Ten byl ale vždy připraven. V té 16. minutě to ale Saint-Etienne nakonec vyšlo. Dimitri Payet si pohrál hned se čtyřmi bránícími hráči a nádhernou přihrávkou k tomu oslovil zcela volného Riviera. Ten si míč jen sklepl a druhým pohybem poslal míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

Nemuselo to mít ale dlouhého trvání. Mladý útočník se totiž v nebezpečném zakončení objevil po pár desítkách sekund znovu. Tentokrát byl architektem celé akce Bergessio, který si skvěle proklestil cestu středem pole. Již to vypadalo na druhou branku v rychlém časovém sledu, ale nakonec si Landreau na brankové čáře vše rozmyslel a s největším úsilím míč vytáhl.

Nakonec to ale byli hosté, kteří vstřelili druhou branku v zápase. Poté, co se příliš neprosazovali v průběhu, se jim podařilo v 20. minutě udeřit. Rohový kop Yohana Cabayeho prodloužil Emerson a rybičkou posunul míč do sítě Stéphane Dumont - 1:1.

S rychlou přestřelkou v úvodních minutách tempo uvadalo, jedinými zajímavými momenty tak byl pád Riviera v pokutovém území a následný klid rozhodčího, stejně jako Bergessiova hlavička do náruče Landreaua. Ani druhá půle ale nezačala v žádném větším tempu. Oba celky se sice snažily, chyběla jim ale přesnost v zakončení. Za domácí to z dálky zkoušel Gelson Fernandes, ale brankáře Lille to nechalo vcelku v klidu.

Právě Lille bylo asi lepším týmem, jeho hře ale chyběla nějaká překvapivá myšlenka. A nebo byly všechny překvapivé až moc. Pierre-Alain Frau mířil z dálky mimo, chytrá patička střídajícího Pierra-Emericka Aubameyanga pak uvolnila Cabayeho. Ten sice překonal k zemi přibitého Janota, ale zamířil do břevna.

Hrozili ale také domácí. Riviere se dostal do nadějné pozice po přihrávce Bergessia. Ale nakonec míč netrefil přesně. Když do konce zbývalo pouze pět minut, Payet si to mířil skrz celé hřiště. Nakonec ale jeho rána skončila vedle branky. V posledních vteřinách zase netrefil střídající Boubacar Sanogo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Toulouse FC 1:0

06.03.2010 19:00

Góly: 84. Ryad Boudebouz

Sochaux udělalo další důležitý krok k záchraně a současný patnáctibodový náskok jen těžko poztrácí. Do evropských pohárů je sice daleko, ovšem jako loni se o svou prvoligovou licenci strachovat nemusí. Hraje v poklidu ve středu tabulky a může se fotbalem bavit. To Toulouse ztratilo důležité tři body a oddálilo možnost bojovat o hezké sedmé místo, současné jedenácté určitě není podle představ vedení klubu.

Duel nebyl nějak zbytečně vyhrocený a diváci jasně viděli, že se čeká na chybu, na jeden moment. A ten se nakonec zrodil na těžkém terénu šest minut před závěrečným hvizdem, postaral se o něj Ryad Boudebouz. Sochaux proto přerušilo šňůru pěti utkání v řadě bez výhry a může se tedy odpíchnout k lepším zítřkům. Sochaux jasně dominovalo v prvním poločase, jenže nedokázalo přetavit tlak v úspěch.

I tak ale boží mlýny nakonec mlely, přímý volný kop Boudebouze rozhodl o všem. Výborný výkon v první půli předváděl hostující brankář Yohann Pele. Ten zlikvidoval hned ve čtvrté minutě šanci Yassineho Mikariho, poté vytěsnil na roh tvrdý direkt pravačkou od Jacquese Fatyho a následně si dokázal poradit i s možností nigerijského záložníka Ideye Browna, který hrozil po precizním přímém kopu pozdějšího hrdiny Boudebouze.

Následně po rohovém kopu Pele skvěle zasáhl proti Jeremiemu Bréchtovi, na druhé straně se musel poprvé vytáhnout též Teddy Richert. Po přihrávce Francka Tabanoua pálil tvrdě Etienne Didot, Richert ale brilantně jednoruč vyrazil do zámezí. Richert měl však rozhodně více práce ve druhém poločase. Nejprve si musel poradit s pokusem Moussy Sissoka, hned na to skvěle zlikvidoval i přímý volný kop Tabanoua.

Tlak Toulouse narůstal, to už byl na hřišti v dresu Sochaux i český útočník Václav Svěrkoš. Do další akce se po přihrávce Didota prokousal Etienne Capoue, branka z toho ale nebyla. Ještě před gólovým momentem mohl svůj výběr potěšit Kazim-Kazim, jenže šanci neproměnil, a tak trest byl opravdu krutý. V 84. minutě se k přímému volnému kopu postavil Boudebouz a trefil se do levé části branky, Pele tentokráte neměl nárok.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Nancy-Lorraine 2:3

06.03.2010 19:00

Góly: 7. Renato Civelli, 37. Chaouki Ben Saada - 5. Djamel Bakar, 27. Jonathan Brison, 90. Issiar Dia

Střídající Issiar Dia rozhodl v nastaveném čase druhého poločasu o výhře Nancy v Nice a v tabulce se vzdálil svému soupeři na rozdíl devíti bodů. Vítězství zároveň ASNL katapultoval na dvanácté místo tabulky. Domácí v utkání dokázali dvakrát vyrovnat, nakonec však remízu neudrželi a prohráli 2:3.

Hosté začali utkání skvěle. Féret ožebračil ve vápně o míč váhajícího Apama a nabil na střelu Bakarovi, který zamířil přesně ke vzdálenější tyči Ospinovy branky. Ovšem ani ne za dvě minuty bylo vyrovnáno, Fae vrátil přetažený centr z rohového kopu do malého vápna, kde hlavou uklidil z bezprostřední blízkosti balón do sítě Civelli.

Ve 27. minutě Nancy znovu vedlo. Dlouhý výkop brankáře Bracigliana našel těsně za vápnem Brisona, jenž si hezky zpracoval míč a z voleje zamířil přesně do levé šibenice. O deset minut později se však Nice podařilo podruhé vyrovnat, šťastným autorem branky byl Ben Saada, který zužitkoval centr Remyho.

Druhá půle už tolik bohatá na gólové šance nebyla. O trochu více si jich vytvořili domácí, těsně po přestávce neuspěl se svým pokusem z přímého kopu Ben Saada, jako střelec branky se mohl zapsat také Digard, ale tomu ve skórování zabránil na brankové čáře obránce Lemaitre.

Nice muselo neproměněných příležitostí litovat, ve druhé minutě nastavení se totiž trefil hostující Dia, který dorazil pohodlně míč do sítě po zblokované střele Traorého domácím strážcem branky Ospinou. Na tenhle gól už domácí reagovat nestačili.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco 1:0

06.03.2010 19:00

Góly: 28. Carlos Bocanegra

Naděje Monaka na evropské poháry dostaly pořídnou trhlinu. Knížecí klub totiž dnes neočekávaně prohrál na hřišti Rennes, když jedinou branku utkání vstřelil Carlos Bocanegra.

Přitom Rennes až do tohoto okamžiku prohrálo hned tři ligová utkání v řadě a patřila mu až desátá pozice. Po dnešní noci se může radovat z definitivního návratu mezi první desítku, je na devátém místě. Naopak Monako nenavázalo na ojedinělou výhru z minulého kola a nadále pokračuje jeho špatná forma. Z posledních pěti zápasů prohrálo hned čtyřikrát. Na hřišti soupeřů se navíc naposledy prosadili na konci ledna.

Byli to ale právě oni, kteří se pustili do zápasu s větší chutí. Domácí brankář Nicolas Douchez tak musel být velice brzy na pozoru. Ve třinácté minutě nedovolil centru Djimiho Traoreho, aby dopadl na hlavu nabíhajícího Maazoua. O minutu později se mu zase podařilo zneškodnit pokus Alejandra Alonsa.

Přesto šli ale do vedení domácí. A to ve 28. minutě po standardní situaci. Sylvain Marveaux svým perfektním centrem z přímého kopu našel přesně hlavu Bocanegry, který namířil míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

A tento pár se činil i o pár minut později. Přesněji po čtyřech. Marveaux našel Bocanegru i podruhé, tentokrát ale střílený centr amerického obránce úspěšný příliš nebyl. Poradil si s ním totiž bez větších problémů brankář Ruffier. O minutku později se zase činil Jerome Leroy, ani on ale nezamířil dostatečně přesně.

Monako se mohlo dostat do zápasu krátce po začátku druhé půle. Střídající Park Chu-Young našel volného Alonsa na pravém křídle. Jeho centr ale nedokázal zužitkovat Yohan Mollo, jehož hlavička skončila těsně mimo branku. Od této chvíle ale další příležitosti hostů příliš nepřicházely. Činili se naopak domácí.

Fabien Lemoine mohl po střele z dvaceti metrů pouze proklínat jistého brankáře Ruffiera, Bocanegra zase svou nepřesnost, když se po dalším dobře zahraném přímém kopu Marveauxe ocitl v nadějné pozici. Nakonec ale stačila jedna branka a Rennes zaslouženě vyhrálo.

Více informací k zápasu

RC Lens - Paris Saint-Germain 1:1

06.03.2010 19:00

Góly: 68. Sébastien Roudet - 90+4. Stéphane Sessegnon

Až gól ve čtvrté minutě nastaveného času odvrátil Paris Saint-Germain od další příšerné prohry. Na hřišti sestupem ohroženého Lens urval remízu 1:1 až díky pozdnímu gólu Sessegnona. První branku utkání vstřelil domácí Sébastien Roudet.

Další prohra by totiž mohla trenéru Antoinu Kombouarému definitivně zlomil vaz. Vždyť stačila drtivá prohra v Clásicu s Marseille! Nicméně ztráta dvou bodů se podepsala na umístění PSG, když kleslo z dvanácté pozice na čtrnáctou. O stejný počet pozic kleslo i Lens, které v domácím prostředí neprohrálo již tři zápasy v řadě. Nyní je na patnácté příčce, na sestupové pásmo má ale náskok již čtrnácti bodů.

Horší vstupní pozici měli hosté z Paříže, kterým chyběli jejich fanoušci. Klub jim totiž zakázal cestovat k venkovním zápasům poté, co způsobili další potyčky minulý týden během venkovního utkání s Marseille.

Přesto to byli hráči z hlavního města Francie, kteří hlavně v první půli vypadali nebezpečněji. Skóre mohli otevřít po 28 minutách, kdy se Sylvainu Armandovi povedlo zahrát hezky přímý kop. Brankář Vedran Runje byl ale připraven.

O pár momentů později byl brankář v pozoru znovu. Tentokrát se mu fantasticky podařilo vytáhnout krásný volej Sessegnona. Jeho solidní pozici mu ale vypracoval Erdinc s Jalletem. Nicméně brankář domácích předvedl neobyčejný zákrok. Hosté se brance přiblížili nejvíce v poslední minutě prvního poločasu. Erding hlavičkoval po centru Sessegnona, nicméně jeho střela skončila na tyčce.

Zato po změně stran se ukázali nebezpečněji domácí. Jako by trenér domácích vedl v poločasové pauze nepříliš příjemné průpovídky. Po hodině hry se představil Eduardo, když skvěle přespurtoval Jalleta. Odhodlal se ke střele zpoza pokutového území; to se mu ale stalo osudným. Ve vápně totiž jeho střelu dokázal zachytit bývalý stoper právě Lens Zoumana Camara.

Domácí se přiblížili v 66. minutě. Adil Hermach pálil po centru Demonta na branku, brankář Apoula si ale s jeho ranou s přehledem poradil. O pár sekund později byl ale již brankář hostů bezmocný. Po dalším centru Demonta se dostal pokus Kevina Monneta-Paqueta až k Roudetovi. A přestože byl na hřišti pouze dvě minuty, mohl se radovat z branky. Jeho nadvakrát tečovaný pokus nemohl Apoula zachytit.

Domácí fandové si snad při posledním přímém kopu ve hře zakrývali oči, možná již ani nebyli na stadionu. Byla to totiž již čtvrtá minuta nastavení. Younousse Sakhare ale napálil míč o břevno zpět do hry a Sessegnon se ukázal nejblíže. Rozhodl o remíze 1:1.

Více informací k zápasu

US Boulogne - Olympique Lyon 0:0

06.03.2010 19:00

Góly: -

Boulogne získal další skalp nad jasným favoritem utkání. Stejně jako na konci ledna na půdě Bordeaux i doma s Lyonem dokázal uhrát bezbrankovou remízou. OL si tak notně zkomplikoval situaci v boji o titul. Na Bordeaux má sice ztrátu jednoho bodu, soupeř má ovšem před nedělí hned tři zápasy k dobru.

Čtyři výhry v řadě, z toho jedna v Lize mistrů nad Realem Madrid, lepší formu si Lyon před utkáním na půdě předposledního Boulogne snad ani nemohl přát. Jenže zachraňující se nováček soutěže nepředvedl vůbec špatný výkon. Především Alexandre Cuvillier bývalého krále Francie hodně pozlobil.

Domácí se ničeho nezalekli. Už v první minutě soupeře jasně varovali, že body nenechávají zadarmo. Kapo přihrál hezky na Cuvilliera, jehož střelu musel polapit hostující brankář Lloris. O dvacet minut později zakombinoval hezky Leveque s Kapoem, jež připravili znovu šanci pro Cuvilliera, kterého fantasticky znovu vychytal Lloris.

Do té doby byl USBCO jasně lepším týmem. Lyon se předvedl poprvé v zápase až deset minut před přestávkou, když musel být na pozoru gólman Bédénik proti pokusu Michela Bastose. V 54. minutě hosté ohrozili domácí branku vážněji podruhé, Makoun uvolnil Bodmera, jenže ze souboje muž proti muži s Bédédnikem odešel nakonec poražený.

Poté mělo Boulogne na kopačce největší šanci utkání. Kapo se pořádně opřel do míče, jeho parádní volej si však k jeho smůle našla jenom tyčku. Tempo hry bylo nezastavitelné, Källstrom ani Bastos z přímého kopu na Bédédnika nevyzráli, na druhé straně potřetí neuspěl proti Llorisovi záložník Cuvillier.

Pět minut před koncem mohl nakonec urvat vítězství na svou stranu Lyon, Pjanič si našel místo ve vápně, ale Bédénika dokázal zastoupit na brankové čáře Agouazi. Posledním milníkem střetnutí bylo vyloučení Lachora z poslední minuty, který se po druhé žluté kartě musel poroučet ze hřiště.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Valenciennes FC 1:0

06.03.2010 19:00

Góly: 38. Ireneusz Jeleń

Jediná branka rozhodla. Autor? Snad jasný... Tedy v případě výhra Auxerre - Ireneusz Jeleń. Polský kanonýr zařídil těsné vítězství svého týmu, který tak neztrácí kontakt s pohárovými příčkami.

Pro AJA je to již třetí ligová výhra v řadě, díky čemuž vystřídalo na pátém místě Lille. Na vedoucí Bordeaux ztrácí pouze tři body, obhájce titulu má ale ještě zítřejší utkání k dobru. Naopak Valenciennes skončila tři zápasy dlouhá série výher v Ligue 1. Přesto tým zůstává na osmém místě, na pohárové příčky to ale nyní dělá již ztrátu osmi bodů.

Auxerre neprohrálo na Stade l'Abbe-Deschamps od začátku prosince. A Jeleń se po zranění opět vrátil ve fenomenální formě, když vstřelil svou sedmou branku v ligové sezoně. Ve 38. minutě ho Roy Contout našel přesným dlouhým pasem a polský kanonýr si jednoduše obhovil brankáře Nicolase Penneteaua. Pak zamířil do prázdné branky - 1:0.

A Jeleń málem přidal téměř okamžitě druhou branku. O dvě minuty později si hezky vyměnil míč s Aurelienem Capouem. Tentokrát byl ale Penneteau pozorný, nebezpečí z levé strany totiž odvrátil. To znamenalo vcelku nadějný stav pro Valenciennes do druhého poločasu, Jeleń ale začal hrozit brzy i v druhé pětačtyřicetiminutovce.

Nejrychleji zareagoval na odraz v pokutovém území, míč tečoval na vzdálenější tyči. Nedokázal ho ale udržet dole, takže se míč vznesl vysoko nad brankovou konstrukci. Penneteau měl každopádně velice rušný večer, znovu se musel činit již v 59. minutě. Contout opět vymyslel pěknou přihrávku, nyní si na ni naběhl Niculae. Sám na brankáře ale zklamal a poslal míč nad branku.

Z kraje pokutového území se poté pokusil navýšit skóre Benoit Pedretti, nicméně jeho střelu bez větších obtíží kontroloval brankář hostů. Až v nastaveném čase přišla vážnější šance Valenciennes. To když z větší dálky pálil Gael Danic. Jeho nepříliš povedený pokus ale charakterizoval špatný výkon na hřišti v Auxerre.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux25164542:2052
2.Montpellier HSC27164737:2852
3.Olympique Lyon27148545:2850
4.Olympique Marseille26147547:2849
5.Lille OSC27146750:2848
6.AJ Auxerre26146625:2148
7.AS Monaco271331132:3342
8.Valenciennes FC271251039:3741
9.FC Lorient27117939:2940
10.Stade Rennes27117936:2740
11.Toulouse FC271071027:2137
12.AS Nancy-Lorraine271051232:3935
13.FC Sochaux261051122:3135
14.Paris Saint-Germain27971135:3134
15.RC Lens27971126:3134
16.AS Saint-Étienne27761419:3327
17.OGC Nice27751527:4526
18.Le Mans UC 7226561524:4021
19.US Boulogne27381617:4617
20.Grenoble Foot 3827351920:4514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
Pipo123

AJ Auxerre strašne sympatický tým

Reagovat
domingo

Reagovat
jv

Reagovat
Shevchenko

Jo, hlavně to jejich skóre 25:21.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to doma..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Nice dsotane gola v 90.minutě to samé s Valencienes Já už se tomu prostě jen směju....Jak zitra nevyhraje Banik tak to teda bude víkend..

Reagovat
domingo

Dostali jste i s náma, experti

Reagovat
smazaný uživatel

Já zapoměl komu fandíš prosim tě?

Reagovat
smazaný uživatel

asi Auxere co? :)

Reagovat
domingo

Jj. Dneska jsem se nekoukal, jinak bych už zaspamoval preview postřehy ze zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

No příští zápas s Le Mans tak to bude zápas pravdy tohle musíme zvládnout :)

Reagovat
domingo

Le Mans teď mají los o přežití, no... Grenoble a Nice, nic než 4 nebo 6 bodů je zřejmě neuchrání, takže by to mohl být docela pěknej zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude no :) Já věřím že se ještě trošku vzchopíme a bude tu serie třeba pár zápasu neprohry :) Ale zase hrajem venku mám docela strach ale snad :)

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřím, že Nice sestoupí... i když jestli budou dostávat takhle góly v posledních minutách, může se mu to šeredně vymstít... ale podle mě má větší potenciál na to zachránit se než Le Mans...

Reagovat
domingo

domingo06.03.2010 11:50

Dneska je to jasný, Valenciennes si ani neškrtnou. 1:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Lens...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co vidím z reportu, nehráli jsme tak špatně... remíza podle mě spravedlivá, i když o prdel... jinak jestli nevymění Koumbarého, nedopadne to s týmem dobře... jestli jsem ho před začátkem sezóny chválil za jeho perfektní práci ve Valenciennes, tak teď zjišťuji, že nemá na to trénovat takový klub...

Reagovat
smazaný uživatel

pravdou totiž je, že Valenciennes má/měli vynikající kádr..

Reagovat
smazaný uživatel

podle me mu prilis nesvedci ta publicita, tlak medii..

Reagovat
domingo

Dobře ASSE

Reagovat
božský John

Ježišmarjá ...to je den ..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska vyhrát nad HSC a bude to paráda.. Dneska se na ten zápas ohromně těšim

Reagovat
domingo

Výborně Lorient

Zatím skvělý kolo, všichni konkurenti ztratili

Reagovat
Pipo123

domingo ty si fan Auxerre že ?

Reagovat
domingo

Jojo.

Reagovat
Pipo123

nevieš niečo o hráčovi Yaya Sanogo, je u vás v doroste. Že vraj velký talent ?

Reagovat
domingo

No je to útočník a je mu asi 17 nebo 18, pronikl už na soupisku áčka, ale v lize ještě nenastoupil... jsou tam tři mladí forvardi, on, Maxime Bourgeois (ten už v L1 hrál) a Andianantenaina z Madagaskaru ( )..., ale v akci jsem ho nikdy neviděl, takže jeho přednosti, slabiny atd. ti neřeknu, přenosy z juniorky AJA fakt nechytám :) každopádně hraje za mládežnický výběry Francie a podle gólové statistiky to bude zabiják.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ten třetí se moc neprosadí..

Reagovat
domingo

Andrianantenaina? O tom vůbec nevím, co si mám myslet...na soupisce je rok, doteď nebyl snad ani na lávce, Google ho skoro nezná (zeptej se Andulky, jak hledala jeho fotku), za repre nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš doufám, že se neprosadí, aby jeho jméno nemusel vyslovovat Slepička..

Reagovat
domingo

A to já zas jo když si vzpomenu, jak kouzelně se prali komentátoři APN s Russellem Mwafulirwou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako byla by to sranda.. Ale jen čas od času... Kdyby to bylo takhle každej zápas, tak by to lezlo na nervy..

Reagovat
domingo

Zas takovej zázrak to není, aby hrál každej zápas to už by za tu dobu, co tam je, aspoň párkrát naskočil do zápasu, kór když jsme měli v jednu chvíli čtyři útočníky zraněný..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky fakt.. Budeš dneska koukat?

Reagovat
domingo

Jj, jsem hodně zvědavej...ty předpokládám taky

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jestli bude odkaz bez Justinu...

Reagovat
smazaný uživatel

hm... co na to říct

Reagovat
smazaný uživatel

co na to řict.....fuck Marseille........., tyket v dupě

Reagovat
smazaný uživatel

fuck marseille........12 v dyči

Reagovat
domingo

Od tohohle je chat...

Reagovat
domingo

Hmm, Bordeaux ofenzivní sestava...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně.. Ale dost se mi to seká, kde na to koukáš ty?

Reagovat
domingo

Na atdhe a seká se to furt... zvuk jede, ale obraz se vždycky zasekne... ale jak Cavenaghi nalítnul do Jourdrena jsem viděl :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tak to máme stejný..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tohle mohl rozhodčí klidně pustit.. Jinak Chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta..

Reagovat
smazaný uživatel

CARRASSOOOO, chytil penaltičku...

Reagovat
domingo

Po zemi doprostřed brány :)

Reagovat
domingo

Ale tak už %##*^$#@^$*, to je hrozný, jak se to seká... kdo to dostal, Ciani?

JInak Cédric

Montpellier zatím hraje sympaticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ciani... Jinak HSC se zatím právě vůbec nechytá.. Bordeaux kontroluje hru, přesně jak se proti nováčkovi sluší a patří.. Jenom tomu chybí gól..

Reagovat
domingo

Z těch cucků, co vidím, se mi zatím líbí Fernando, drží to výborně... HSC nemá převahu, ale nehraje připosraně, umí zahrozit dopředu. Vůbec to nemusí být jasná 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, občas mají nebezpečnej brejk.. Ale pokud bude fotbalovej bůh spravedlivej, tak to musí skončit vítězstvím alespoň o dvě branky..

Reagovat
domingo

Oni na to totiž mají hráče, technický a rychlý. Začínám je mít fakt rád..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nehrajou zle... Fakt ne.

Reagovat
domingo

Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

Teď by se měl koukat Padre.. Na tu Chamakhovu kreativitu..

Reagovat
domingo

Co to teď bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Hooodně zajímavej zápas... Carrassoooo!!! Druhá chytnutá penalta..

Reagovat
domingo

Co to tam bylo za bordel, on to kopal dvakrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, zastavil se před tím kopem...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude do třetice všeho dobrého penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím hodně zajímavý zápas... Bordeaux drží míč na kopačkách, hraje lépe než HSC, ale chybí tomu gól.. Dvakrát obrana zaváhala, dvakrát to byl myslím Chalmé.. Jednou rukou a jednou z jeho strany běžel sám na branku.. Ciani už jenom hasil.. Carrasso ale báječně chytil DVĚ penalty.. Nutno říct, že Chamakh podle mě dal celkem regulérní gól..

Reagovat
domingo

Psycho poločas. Oba gólmani zatím výborně, škoda, že už je Cavenaghi venku..., Chamakh je pařez, ale právě jeho zarputilost by nakonec mohla platit. Plašila jsem zatím kromě "rozhovoru" s Costou ani nezaregistroval, Bordeaux hrajou hodně kompaktně... klíčový do druhý půle bude, jak se HSC oklepou z té psychické deky po penaltách, protože brejky mají smrtící, klidně to můžou vyhrát, zvlášť když Girondins mají vzadu nezkušenýho Saného. Teď se ukáže, nakolik je Montpellier skutečně velký tým - pokud využije výhodu jednoho muže v poli, může obranu domácích větrat neskutečně (jak se jim v náznacích občas dařilo v první půli) a aspoň jeden bod si odvézt; bohužel je pravděpodobnější, že doplatí na svoji nezkušenost a v konfrontaci s mnohem protřelejším, i když dnes nijak výrazně lepším týmem nakonec shoří jako papír. Tipuju 2:0 nebo 3:1, rád se budu mýlit...

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff

Reagovat
domingo

Gourcuffovy finty

Reagovat
smazaný uživatel

Hra se nám pomalu ale jistě vyrovnává...

Reagovat
domingo

Což je překvapující, čekal jsem, že se HSC po těch pentlích sesype a ve druhé půli si je dáte s prstem v nose..., zatím to vypadá, že je to spíš zdravě nasralo

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Wendel... To jsem snad ještě na fotbale neviděl tohle... Dostat takhle šíleně do kulí..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Šámák... Zrovna jsem chtěl psát jak je nulovej.. A on to takhle ze záklonu trefí..

Reagovat
domingo

Tak on ve hře nulovej aji je, na hřišti je od toho, aby dal góla... toho dal, takže má splněno. Montpellieru někdo takovej právě chybí...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já jenom, že dneska sem se tu bavil s lidma, který ho mají za někoho podobnýho jako C. Ronaldo.. A povídají o jeho báječný kreativitě..

Reagovat
domingo

Četl jsem to, ale přišel jsem pozdě v tomhle jsme spolu zajedno, já považuju Cavenaghiho za mnohem lepšího hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, teď mu narostly křídla.. Povede se mu jedna dvě patičky, sestříhá se to na Youtube, a pak mi vyprávěj podobný nesmysly..

Reagovat
domingo

Však taky půjde do Anglie, dost možná za přemrštěnej balík

Reagovat
herbage

Jj, zvlášť když mu končí smlouva, to půjde vážně za balík

Reagovat
domingo

Fail.

Reagovat
herbage

Epic fail

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně bude mít pěknej plat..

Reagovat
herbage

V Arsenal ne, tam bude hrát za arabský chleba s vodou

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ten určitě...

Reagovat
herbage

Však on ho Wenger skromnosti naučí

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, asi jako každýho v tý partičce IT..

Reagovat
Godwinson

tak kde je ten vyrovnávací gól, sakra :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak HSC prostě po těch kulích jde jak po špeku...

Reagovat
Godwinson

a je tam, no kurva

Reagovat
smazaný uživatel

No ty krávo... Vždyť to vůbec neměl být ani přímák..

Reagovat
herbage

Dvě penalty proti vám, vyloučení a přímák co neměl být - vypadá to jako bys vás sudí neměli rádi

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, obě penalty jasný, vyloučení taky... Přímák ale být neměl, Fernando měl ruce schválně za zády jenom mu to trochu štrejchlo paži.. To se prostě v 92. minutě nepíská ani v Africe..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Ta druhá penalta vypadala taky všelijak, ale viděl jsem ten záběr jen jednou a z divnýho úhlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo... Chalmé si zahrál na Maradonu u špatný branky..

Reagovat
domingo

Ty vole, já mám 85. minutu Gourcuff si ledoval zátylek, Bordeaux mělo přímák a teď kopali roha...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se to seká.. Já jsem si to zaktualizoval a najednou jsem byl deset minut dopředu..

Reagovat
domingo

A teď to vypadlo úplně. Costa dával z přímáku rovnou?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jo... Dost se mi to sekalo.. Spadlo to ale těsně před Carrassem.. Nevinil bych ho za to..

Reagovat
domingo

Každopádně Montpellier

Ať je to ještě trochu zajímavý. Prvních šest míst od sebe dělí 4 body

Reagovat
herbage

Nj, ale Bordeaux má ještě dvě dohrávky Myslíš, že vám Oliech titul vystřílí? A škoda že vám odešel Kahlenberg. Celksem jsem se na tohodle hráče těšil, ale momentálně před ním dostáná přednost i Ashkan Dejagah, který po sezóně z Wolfsburgu odejde

Reagovat
domingo

Z toho jednu proti Auxerre, což bude plichta :)

Oliech netrefí ani vrata od stodoly, ale Jeleń je ten rozdílovej hráč, když je zdravej.

Ironií je, že bez Kahlenberga se pohybujeme ještě výš... a to přitom jeho náhrada Licata ještě ani nekopnul do balónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux má dva zápasy k dobru..

Reagovat
Pipo123

Dneska je den 1:1 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý kolo, škoda, že Montpellier zase bodoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Bod do tipovačky.

Reagovat
domingo

Frankie, Coulibaly je v ideální sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam i samach.. martymu se to bude libit, kdyz se mu za celej zapas nepovedlo nic krome jednoho golu..

Reagovat
domingo

Tak dal dva... :)

Reagovat
smazaný uživatel

to je vlastne pravda.. rozhodci je v tom trochu zariz..

Reagovat
smazaný uživatel

Celá obrana ideální XI se tohle kolo povedla. Zbytek už mě tolik nenadchl..

Reagovat
domingo

Jojo, Audard podle sestřihu docela řádil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele