Ligue 1 - preview 27. kola

06.03.2010, 09:28, aktualizováno 07.03.2010, 09:39
Previews
Ve Francii je na programu přímý souboj o první místo! Bordeaux chce přistřihnout křídla nováčkovi z Montpellieru, hostí ho na svém stadionu. Marseille bude potvrzovat dobrou formu proti Lorientu, Grenoble hostí Le Mans.
Olympique Marseille - FC Lorient  (neděle 17:00)
Po výhře v Clásicu čeká na Marseille další soupeř. Oranžový Lorient, který by rád navázal na těsnou výhru proti Sochaux. Marseille se ale již asi bude moci spolehnout na kanonýra Brandaa.

S pětizápasovou sérii výher, ze čtvrtého místa. Tak vypadají vstupní statistiky domácích pro dnešní utkání. Ztráta na vedoucí Bordeaux? Již pouze tři body. V lize prohráli naposledy na konci ledna, kdy je o dvě branky porazil Montpellier. To ale l'OM neměli k dispozici zraněného kanonýra Brandaa, který by se právě dnes mohl vrátit do sestavy.

Brandao se do tréninku zapojil již ve středu, tři týdny byl kvůli zraněnému stehnu mimo hru. A kouč Didier Deschamps se těší, až bude moci postavit elitní duo Mamadou Niang-Brandao. "Mamadou vstřelil čtrnáct branek, z toho deset na levém křídle. Vím, že má raději, když může hrát ve středu útoku, protože zde nemá takové defenzivní úkoly, ale na druhou stranu si tihle dva hráči skvěle rozumí," hodnotil. "Navíc Brandao může hrát nalevo také, takže to není žádný problém," dodal.

Deschampse ale může trápit jiná skutečnost. Dva autoři branek proti Paris Saint Germain, Hatem Ben Arfa i Benoit Cheyrou, dostali pozvánku do francouzské reprezentace. Ani jeden si ale v přátelském utkání proti Španělsku nezahrál. "Slyšel jsem, že to je vlastně poslední možnost, jak otestovat hráčem před světovým šampionátem," vykládal kouč Olympiquu. "Slyšel jsem ale také, že to bylo v tomto utkání trochu riskantní. Samozřejmě je to na trenérovi, ale myslím, že to bylo docela překvapení, že ani Hatem, ani Benoit si nezahráli," smutnil.

Domácím navíc opět bude chybět zraněný kapitán Gabriel Heinze, který se zranil ve středu v reprezentačním utkání Argentiny.

Na druhé straně, v Lorientu, který startuje dnes z deváté pozice, se mohou radovat. Do utkání totiž bude moci naskočit nejlepší střelec týmu Kevin Gameiro se svým ofenzivním kolegou Maramou Vahiruou. A s nimi je Lorient každopádně o mnoho silnější.

A právě Vahirua si je vědom, že proti Marseille to bude daleko těžší než proti Sochaux, které porazili 1:0. "Momentálně nehrajeme v nejlepší pohodě," řekl. "To, co ukazují tréninky, je slabost jak psychická, tak fyzická. Myslím, že to je způsobené hlavně tou prohrou s Bordeaux v semifinále Coupe de la Ligue," přemýšlel útočník a dodal "Marseille má velikou sebedůvěru. Ale je to pro nás dobře, že si každý myslí, že vyhraje ona. Nemáme co ztratit."

Hostům bude ještě kvůli suspendaci chybět Sylvain Marchal a Arnaud Le Lan. Nejistý je start Laurenta Koscielnyho, Sebastiena Dubarbiera a Gabriela Penalby.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Grenoble Foot 38 - Le Mans UC 72  (neděle 17:00)
Bojovat dál. Nic jiného fotbalistům posledního Grenoblu, kteří naposledy vyhráli v Nancy, v podstatě ani nezbývá. Do konce letošního ročníku zbývá ještě dvanáct kol, a ačkoli se zdá jeho situace hodně bezvýchodná, je ještě čas dát věci do pořádku. Jejich soupeřem nyní bude Le Mans, které se rovněž pere o prvoligovou příslušnost.

Jedenáct zápasů v řadě na začátku zůstal GF38 bez bodů, patnáct bez ligové výhry. Od čtvrtého kola se z poslední pozice neodpoutal, na záchranu ztrácí celkem třináct bodů. Ve hře jich je ovšem pořád třicet šest. A zázraky se přece občas stávají... Prvním odrazovým můstkem by mohlo být utkání s Le Mans, které je jen o dvě příčky výše.

Výhra by znamenala dotažení se na hosty na rozdíl deseti bodů. "Jsme si vědomi naší pozice. Ale víme, co dělat, abychom to napravili," věří v lepší zítřky brankářská jednička Jody Viviani. "Všechna utkání do konce sezóny budou hodně těžká. Le Mans je soupeř, který se chce také zachránit a vzdálit se sestupovému pásmu. Je to rozhodující zápas, pokud chceme, aby nám bylo v příštích týdnech lépe."

Le Mans ukončilo trápení na venkovních hřištích, v minulém kole dokázalo porazit Boulogne 3:1. Po jedenácti porážkách v řadě. Na sedmnácté Nice má deficit šesti bodů, ovšem zápas k dobru. "Jako každé kolo se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek," odříkal frázi kouč Arnaud Cormier. "Uhráli jsme dva dobré zápasy (remíza se Sochaux, výhra v Boulogne) a chceme v tom pokračovat."

Domácí postrádají Paillota a Marqueho, start Romaa je nejistý. Maubleu, Jemmali a nejlepší střelec týmu Danijel Ljuboja jsou ovšem zpět. MUC72 se možná bude muset obejít bez Thomerta, jenž má lehké zdravotní problémy, start Le Talleca by však neměl být vyloučený.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Calvé, Cesar, Vitakič, Sauget - Ravet, Batlles, Akrour, Dieuze, Matsui - Ljuboja
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Géder, Cerdan, Baal - Dossevi, Narry, Goulon, Thomert - Le Tallec, Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.00 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Montpellier HSC  (neděle 21:00)
Zřejmě nejsledovanější zápas jarní části letošního ročníku Ligue 1. Střetnutí, jenž může rozhodnout o tom, kdo se přiblíží k mistrovskému titulu. Tak se dá charakterizovat utkání mezi prvním Bordeaux a druhým Monpellierem.

Těžko by se našel někdo, kdo by si před úvodním zápasem letošního ročníku Ligue 1 vsadil na to, že se bude o mistrovském titulu rozhodovat právě mezi těmito dvěma týmy. "Účast" Bordeaux by se jista dala očekávat, zvláště po loňském mistrovském titulu, ale že ve hře bude Montpellier, muselo překvapit i nejednoho znalce fotbalu.

Fantastická forma Montpellieru zaplňuje pravidelně titulní stránky, ale Bordeaux je spíše až na "druhé koleji". Přitom to jsou právě domácí, kdo má letošní sezónu rozjetou velmi dobře a na úspěchy útočí hned na několika frontách.

Začněme tím "nejhorším", co Bordeaux v letošní sezóně potkalo - v osmifinále Francouzského poháru bylo vyřazeno knížecím klubem z Monaka. Domácí jsou ale stále ve hře o Ligový pohár, ve finále, které se bude hrát na konci března, se utkají s Marseille. Samostatnou kapitolou je Liga mistrů. Bordeaux zvítězilo na půdě řeckého Olympiakosu Pireus 1:0 a do odvety před vlastním publikem bude vstupovat jako favorit na postup mezi nejlepších osm mužstev.

Hosté se Bordeaux mohou "rovnat" pouze v nejvyšší francouzské soutěži. Oba celky mají shodně 51 bodů, ale domácí mají ještě dvě utkání k dobru.

Trenér Montpellieru René Girard je spojován s mnoha úspěchy mládežnických týmů, ale pokud by se mu podařilo uspět i v Ligue 1, bude jeho jména natrvalo zapsáno do dějin kopané v Montpellieru. Girardovo jméno je spojeno i s Bordeaux, kde strávil několik let své kariéry a získal tam cenné trofeje. "Bordeaux je navždy zapsáno v mém srdci. Strávil jsem tam osm skvělých sezón," řekl lodivod Montpellieru.

V neděli večer ale bude muset dát příjemné vzpomínky stranou a plně se soustředit na výkon svého týmu. A ten se chová přesně jako kdejaký mládežnický výběr, nechybí mu dychtivost, dravost a nebojácnost. A právě ta pomohla Montpellieru k tolika dobrým výsledkům v tomto ročníku Ligue 1.

Girard se ale tvrdě opřel do francouzského tisku, který se podle něj snaží o senzaci za každou cenu. "Chodí z jednoho extrému do druhého. Kdybychom vyhráli pět utkání v řadě, psali by, že jsme mistři. Pak jednou prohrajeme a už prý nemáme šanci. Když jsem četl, že třetí Lyon a čtvrtá Marseille již nepřemýšlí o titulu, odložil jsem noviny. Obě mužstva přece doufají, že se jim to ještě povede," netajil se rozhořčením trenér Montpellieru.

Do sestavy domácích se vrací po zranění podkolenní šlachy kapitán Alou Diarra a Bordeaux tak nastoupí v nejsilnější možné sestavě. Hostům by měl chybět pouze déle zraněný Džodić. Oběma týmům se v letošní sezóně vyhýbají vleklá zranění důležitých hráčů a to může být i jeden z důvodů, proč jsou oba celky v tabulce tak vysoko.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plašil, Fernando, Gourcuff, Sané, Wendel - Chamakh
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Joudren - Yanga-Mbiwa, Spahič, El Kaoutari, Jeunechamp - Marveaux, Pitau, Costa, Camara, Montano - Ait Fana
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Dva týmy s nijak oslnivými výsledky z poslední doby se utkají v Sochaux. Domácí už pět kol nepoznali, co je to vítězství a opět se přibližují sestupovým vodám. Toulouse sice v minulém kole porazilo Lens, ale mužstvo kouče Casanovy je stále daleko za předsezónním očekáváním. Momentální jedenáctá příčka musí být pro fanoušky jasným zklamáním.

Pokud budou hosté v takových výkonech pokračovat, jejich šance, že se v příštím roce podívají do Evropy, se blíží nule. To si zatím nepřipouští kapitán Toulouse Cetto, i když ví, že šance už teď není příliš vysoká. "Uvidíme, možná tři body ze Sochaux budou tou jiskrou, která zažehne oheň naší naděje. Jedeme tam vyhrát, nic jiného než tři body nebereme. Je to jediný způsob, jak se posunout v tabulce nahoru. Ještě máme dva a půl měsíce na to, abychom se dostali nahoru. Musíme začít vyhrávat, protože remízy jsou k ničemu," řekl rázně argentinský obránce.

Sochaux je sice až patnácté, ale díky dvanáctibodovému náskoku na prvního sestupujícího se nedá očekávat, že tým bude bojovat o záchranu. "Nevím, co od nich čekat. Matematicky ještě rozhodně v bezpečí nejsou, ale na druhou stranu mají dost bodů," řekl na adresu soupeře Cetto.

Trenér domácích Gillot to však vidí ještě optimističtěji: "Při solidním bodovém zisku bychom se mohli dostat ještě do horní poloviny tabulky." Gillot rozhovor zakončil slovy: "Každý rok máme období tří zápasů v řadě, které rozhodnou o tom, že nebudeme bojovat o záchranu. V loňském roce to byli tři výhry v řadě proti Le Mans, Lyonu a Lorientu."
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Dramé, Boudebouz - Bréchet, Dalmat, Gavanon, Martin, Mikari - Ideye
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Pelé - Ebondo, Cetto, Nounkeu, Congre - Capoue, Sissoko, Didot, Tabanou, Kazim-Richards - Dupuis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Nice si drží již čtyři ligová kola poslední nesestupovou sedmnáctou pozici. Pořád se ale musí bát především nájezdům notně se zachraňujícího a jen o příčku níže posazeného Le Mans. V následujících dvou kolech čekají domácí velmi důležitá klání. Po Nancy pak zavítá právě do Le Mans.

A celý tým včetně záložníka Juliena Sableho ví, že tyto zápasy budou klíčové pro další průběh sezóny. Pokud v nich Nice získá maximální počet bodů, v postatě se o prvoligovou příslušnost v příštím ročníku nemusí strachovat. "Proti Nancy je to jedno z nejdůležitějších utkání sezóny stejně jako o týden později v Le Mans," říkal s vážností Sable.

Mezi OGC a osmnáctým Le Mans je rozdíl šesti bodů. To má ovšem oproti Nice ještě utkání k dobru. "Jsme teď v jedné z nejhorších pozic vůbec. Máme sice náskok, ale pokud Le Mans vyhraje, přiblíží se nám jen na tři body. A budeme pod tlakem," uvědomuje si Sable. "Nad Nancy musíme zvítězit, abychom si zvedli sebevědomí. Psychologická válka začala."

Domácí nemají vůbec dobrou formu. Nebýt hlavně povedeného listopadu, se záchranou by zápolili určitě tvrději. Z posledních třinácti ligových kol vyhráli pouze nad Lorientem před dvěma týdny, další vítězství se pak datuje až na 22. listopad doma proti Toulouse. Špatnou zprávou pro kouče Didiera Ollé-Nicolleho je zranění Mabialy, který bude laborovat s pravým kolenem až měsíc.

Nancy se rovněž nemůže pyšnit aktuálními výsledky. Vyhlašoval sice před snadnějším losem útoky na vyšší příčky, po posledním příšerném výkonu doma s posledním Grenoblem, který ho porazil snadno 2:0, ovšem může své vize z fleku hodit do koše. Hosté se navíc i nyní budou muset obejít bez zraněného nejlepšího střelce Hadžiho, zpět je alespoň Berenguer.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Apam, Civelli, Gace - Coulibaly, Digard, Fae, Ben Saada - Rémy, Bagayoko
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Loties, Ouaddou, André Luiz, Lemaitre - Berenguer - Dia, N'Diaye, Féret, Malonga - Bakar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Monaco  (sobota 19:00)
Monacký trenér Lacombe se vrací na místo činu. Tak by se v nadsázce dal uvést sobotní zápas mezi Rennes a knížecím klubem z Monaka.

Rennes stále patří k lepším týmům soutěže, ale odborníci se shodují, že tým už nešlape tak dobře, jako za Lacombeho éry. O všem mluví poslední tři ligové zápasy. Domácí sice porazili Bordeaux 4:2, poté ale třikrát v řadě prohráli. Na obranu Rennes lze snad jen dodat, že body mužstvo ztratilo s týmy z elitní šestky.

"Nepovažuji za výhodu hrát proti celku, kterému se momentálně nedaří. Vím totiž, je Rennes má dobrý, dokonce velmi dobrý tým. Rozhodně to nebude jednoduchý zápas, to je už teď jasné. Jet si pro body do Rennes je podobné jako jet do Bordeaux či Marseille," dodal lodivod knížecího klubu.

O posledních nepovedených zápasech mluvil i gólman Rennes Debuchy: "Nevím, čím to může být. Můj tým si ale věří a jsem si jistý, že se z této nedobré situace brzy dostaneme."

Hosté podávají absolutně nevyrovnané výkony a málokdo tuší, jak se bude knížecí klub prezentovat v dalším utkání. Monako v lednu poráželo jednoho soupeře za druhým, únor byl zase přesný opak a knížecí klub třikrát v řadě prohrál. Minulý týden však vyhrál nad Boulogne. Bude opět následovat série vítězných utkání?

Domácím nepomůže dvojice Gyan - Mangana, kteří si odpykávají karetní tresty. Hosté postrádají Pina a Harunu.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Hansson, Bocanegra, Danzé - Mvilla, Lemoine, Leroy - Marveaux, Briand, Bangoura
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Modesto, Mongongu, Puygrenier, Traore - Perez, Nkoulou, Alonso, Nené - Park, Maazou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Jasná prohra 0:3 pařížského klubu s úhlavním rivalem z Marseille minulý nedělní večer ještě více prohloubila nespokojenost fanoušků kvůli letošním bídným výsledkům. Kouč Antoine Kombouaré, na jehož osobu je vyvíjen stále větší tlak, se tak vynasnaží neúspěch napravit v Lens. Nováček soutěže je v tabulce jen o skóre horší než PSG.

Podlehnout Marseille takovým rozdílem? Pochopitelně, že těžko takovou ostudu pařížští fandové, kteří by OM nejradši smazali z fotbalové mapy, snášeli. Evropské poháry jsou definitivně ztraceny. PSG zbývá prostě jen dobojovat sezónu s co nejlepším umístěním na konci. V tom lepším případě to může být alespoň první polovina tabulky.

Totožný počet výher, remíz i proher jako hosté má jen o příčku níže položený Lens. Ač si před aktuálním ročníkem vytyčil cíl zachránit se, s hodně velkou pravděpodobností se mu hlavní úkol podaří bez problémů splnit. Racing Club si v Ligue 1 vede velmi dobře. Hlavně doma je velmi nepříjemný, z třinácti utkání jen třikrát prohrál a hned sedmkrát zvítězil.

"Lens nebojuje v popředí tabulky. Ale u něho je velmi těžké hrát. Fanoušci své hráče hodně povzbuzují," povídal pro pařížský klubový web útočník Mateja Kežman. Pro něho se poprvé v sezóně rýsuje místo v základní sestavě. Kvůli poraněnému kolenu totiž chybí útočník Pegguy Luyindula a start Mevlüta Erdinga je nejistý.

Kežman by se navíc na hřišti utkal s mnoha balkánskými krajany: "Vím, že za Lens hraje Kovačevič, Milovanovič a chorvatský brankář Runje." Zdravotní problémy má v týmu hostů kromě Erdinga a Luyinduly ještě stále brankářská jednička Coupet, který nyní laboruje se zády. Zpět jsou ovšem minule vykartovaní záložník Sessegnon a stoper Sakho.

Na podzim skončilo vzájemné utkání obou celků spravedlivou remízou 1:1, doma Lens z posledních čtyř střetnutí s PSG od roku 2004 vydolovalo také tři nerozhodné stavy. Domácí postrádají Bedima, start Roudeta je nejistý, jelikož v týdnu zmeškal kvůli zranění tréninky. Boukari se už však dal do kupy a je schopen nastoupit.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Chelle, Yahia, Ramos - Monnet-Paquet, Sow, Roudet, Kovačevič, Boukari - Eduardo dos Santos
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Camara, Sakho, Armand - Giuly, Makelele, Clément, Sessegnon - Hoarau, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Boulogne - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Dva týmy s naprosto odlišnými výsledky na sebe narazí v Bolugne. Zatímco domácí jdou od porážky k porážce, hosté z Lyonu jsou kromě jednoho remízového utkání v jarní části zatím stoprocentní. Z třetího místa chybí hostům pouhé dva body na vedoucí dvojici Bordeaux - Montpellier.

Domácí může těšit fakt, že Lyon čeká ve středu zásadní utkání Ligy mistrů proti Realu Madrid a do utkání proti outsiderovi soutěže zřejmě nenastoupí nejsilnější možná sestava. Ta se bude ve středu snažit překvapit fotbalovou Evropu a Bílý balet vyřadit. Francouzi k tomu mají nakročeno slušně, z prvního utkání si vezou výhru 1:0. Trenér Puel ale řekl, že jeho hráči nyní nemyslí na Ligu mistrů, ale soustředí se na domácí soutěž.

Problémem ale může být motivace hráčů. "Proti mužstvům, jako je Marseille nebo Bordeaux je motivace daleko přirozenější a přichází sama. Proti Boulogne bude daleko obtížnější soustředit se na perfektní výkon. Musíme ale hrát zodpovědně, protože domácí v Monaku rozhodně nepodali špatný výkon, přesto odjeli bez bodu," řekl lyonský trenér Puel.

Zranění opět vyřadilo ze hry kapitána Boulogne Thila, jenž si obnovil vleklé zranění kotníku. Thil se tak "dostal do společnosti", která čítá okolo sedmi domácích hráčů, kteří nemohou kvůli různým zraněním nastoupit. V dresu Lyonu se neobjeví Clerc a Anderson.
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bedenik - Lecointe, Bellaid, Lachor, Lévéque - Da Rocha, Aqouazi, Marcq - Kapo, Lorca, Cuvillier
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho - Gonalons, Bodmer, Makoun - Gomis, Ederson, Govou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.30 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Velmi dobré výsledky katapultovaly Auxerre na dosah evropských pohárů. Tři body, které chybí domácím na čtvrtou příčku zajišťující Evropskou ligu, mohou získat už v sobotu večer v duelu s Valenciennes.

Domácí mužstvo kolem kouče Fernandeze odehrálo v letošním kalendářním roce celkem šest utkání, z nichž hned čtyři skončila vítězstvím Auxerre. Kromě jedné remízy měli domácí také jeden obrovský výpadek, když v Grenoblu vysoko prohráli 5:0. V celkovém součtu se dá ale říct, že Auxerre má jarní část soutěže rozehranou více než dobře.

Něco podobného se dá říci i o Valenciennes. Hosté v roce 2010 prohráli pouze dvakrát a šňůra tří výher v řadě je poslala už na osmé místo. Trenér Montainter však své svěřence varuje před usnutím na vavřínech. Hosté totiž minulý týden dosáhli magické hranice 40 bodů, která je ve Francii považována za jistou záchranu v soutěži. "Existují dva způsoby, jak se na tuto situaci dívat. Buď si řeknete, že už nemůžete sestoupit a polevíte, nebo se pokusíte dosáhnout co nejlepšího výsledku, protože už nejste pod tlakem," řekl kouč hostů.

Auxerre jde do utkání z pozice favorita, zvládlo dva těžké zápasy proti Rennes a Lille a už se v tabulce posunulo na šestou příčku. Hosté přesto nepřijíždějí s příliš velkým respektem. "Vyhráli jsme tři utkání v řadě, zvládneme i to čtvrté. Čeká nás ale těžký soupeř, zápas proti němu bude velkou výzvou," dodal trenér Valenciennes Montainer.

Hosté se musí obejít bez dvojice zraněných Balde - Samassa. Do sestavy domácích by se po zranění měl vrátit Jeleń. Dá se ale předpokládat, že nastoupí až v průběhu utkání.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Pedretti, Ndinga - Mignot, Grichting, Oliech, Capoue - Jeleń, Niculae
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Biševac, Angoua, Tiéné - Cohade, Sanchez-Moreno, Saez - Ben Khalfallah, Pujol, Audel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (sobota 21:00)
Ještě jeden ligový zápas musí odehrát fotbalisté Lille, než se ve středu potkají v rámci osmifinále Evropské ligy s Liverpoolem. Tím utkáním bude souboj s o záchranu bojujícím St. Etienne.

Zajímavé téma otevřel trenér hostů Garcia, který požádal rozhodčí, aby přísněji trestali zákroky na technicky velmi dobře vybavené hráče. V Lille se to týká hlavně Hazarda, kterého někteří odborníci díky jeho rychlosti a skvělé technice nazývají novým Ronaldem.

"Říkal jsem to už na začátku roku 2010, že všichni techničtí fotbalisté v Ligue 1 musí být více chráněni. Jestliže to nebudeme dělat, tak oni budou místo přihrávek a gólů ležet v nemocnici a tím se zhorší celá úroveň ligy," prohlásil. Garcia tak narážel na středeční reprezentační duel mezi Belgií a Chorvatskem. Hazard si právě tehdy poranil záda, ale trenér věří, že v sobotu bude připraven.

Lille po domácí prohře s Auxerre vypadlo z top 3 Ligue 1, ale pokud uspěje proti St. Etienne, může se na tuto pozici opět vrátit. "Uděláme vše, abychom tam vyhráli," nechal se slyšet lodivod momentálně pátého celku tabulky Garcia.

Hosté se před důležitým střetnutím na evropské scéně potýkají s rozsáhlou marodkou. Mimo hru je Gervinho, Debuchy, Tulio de Melo a Plestan. Otazníky visí nad startem dvojice Frau - Aubameyang. Trenér Lille Garcia tak má nemálo starostí s tvorbou základní sestavy. Domácím chybí Landrin.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Perrin, Benalouane, Diakhaté, Dabo - Fernandez, N'Daw, Matuidi - Payet, Bergessio, Sanogo
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Beria, Chedjou, Costa, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Obraniak, Hazard, Frau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux24163541:1951
2.Montpellier HSC26163736:2751
3.Olympique Lyon26147545:2849
4.Olympique Marseille25146546:2748
5.Lille OSC26145749:2747
6.AJ Auxerre25136624:2145
7.AS Monaco261331032:3242
8.Valenciennes FC26125939:3641
9.FC Lorient26116938:2839
10.Stade Rennes26107935:2737
11.Toulouse FC26107927:2037
12.Paris Saint-Germain26961134:3033
13.RC Lens26961125:3033
14.AS Nancy-Lorraine26951229:3732
15.FC Sochaux25951121:3132
16.AS Saint-Étienne26751418:3226
17.OGC Nice26751425:4226
18.Le Mans UC 7225551523:3920
19.US Boulogne26371617:4616
20.Grenoble Foot 3826341919:4413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
homeles8

Lyon dneska před Bordel a Montpellier

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to, chtělo..

Reagovat
homeles8

A když zejtra bude remíza, tak pak stačí ''jen'' zbytek zápasů vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Homeles, Houbelesi... ééé, teda:Houbeles, Homelesi

Reagovat
homeles8

kdybys to řek, tak se zasměju, ale takhle napsaný to vypadá divně

Reagovat
smazaný uživatel

Příští dva zápasy se musí bezpodmínečně vyhrát, jinak můžem na LM v příští sezoně zapomenout.

Reagovat
stas87

se-lille 2 usb-lyon -2,5 golov lens-pariz 2

Reagovat
božský John

Nebylo by od věci,aby v zápase Bordeaux-Montpellier nebodoval ani jeden ...

Reagovat
domingo

Dneska je to jasný, Valenciennes si ani neškrtnou. 1:0... (i když ta předpokládaná sestava je hodně prapodivná, proč jsou prohození obránci a záložníci? :)

Reagovat
božský John

Taktika? Zmatení soupeře?

Reagovat
domingo

Oliech na AM a Jeleń, kterej po zranění od začátku hrát nebude, v základu? Asi jo :)

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

už by to chtělo prolomit tu smůlu...výhra venku by bodla ALLEZ PSG

Reagovat
smazaný uživatel

tak montpellier aspon boda!!

Reagovat
domingo

Hlavně ať to k něčemu vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no co, musime to trochu zamotat. kdyz vyhraje bordo, tak je skoro jasno o titulu..

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že fandíš i Bordeaux..

Reagovat
smazaný uživatel

taky..

Reagovat
herbage

ALLEZ GRENOBLE!!!!!!

Reagovat
herbage

nový příspěvek, ten systém reakcí je vážně nějaký špatný

Reagovat
smazaný uživatel

grenoble jede na titul!!

Reagovat
herbage

Už ani teoreticky, ale v záchranu stále věřím

Reagovat
smazaný uživatel

trinact bodu je hodne..

Reagovat
smazaný uživatel

Andulko, pojď se podívat k článku o Chovancovi.. Už tam dělají z Chamakha C. Ronalda..

Reagovat
smazaný uživatel

jejda, to se mi ani nechce cist, takovej doklepavac balonu..

Reagovat
herbage

Neodháněj Andulku, my se tady spolu bavíme o Grenoblu a jeho šancích na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň.. Nerad lezu Grenoblu ( ) do zelí...

Reagovat
herbage

Tak třináct bodů je dost, ale musíš mít na paměti, že Grenmoble mělo pomalejší rozjedz a jejich forma stoupá exponenciálně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pravda...

Reagovat
herbage

Z toho mi právě vychází, že by všechny zbylé zápasy měli vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

No Ještě bude Lille, Marseille, PSG, Lyon, Lens, Toulouse...

Reagovat
Godwinson

škoda, že dneska tu domácí porážku Bordeaux neuvidim :(

ten kurs na Montpellier je ale výbornej ...

Reagovat
Pipo123

pekne OM posrali mi tiket

Reagovat
smazaný uživatel

buzeranti z marseille at jdou do sraček mě taky...smradlavci

Reagovat
smazaný uživatel

a to trefim 2 remizy Parmu a catanii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele