27. kolo
06.03.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lens si s Paris Saint-Germain rozdělilo po bodu

Až gól ve čtvrté minutě nastaveného času odvrátil Paris Saint-Germain od další příšerné prohry. Na hřišti sestupem ohroženého Lens urval remízu 1:1 až díky pozdnímu gólu Sessegnona. První branku utkání vstřelil domácí Sébastien Roudet.

Další prohra by totiž mohla trenéru Antoinu Kombouarému definitivně zlomil vaz. Vždyť stačila drtivá prohra v Clásicu s Marseille! Nicméně ztráta dvou bodů se podepsala na umístění PSG, když kleslo z dvanácté pozice na čtrnáctou. O stejný počet pozic kleslo i Lens, které v domácím prostředí neprohrálo již tři zápasy v řadě. Nyní je na patnácté příčce, na sestupové pásmo má ale náskok již čtrnácti bodů.

Horší vstupní pozici měli hosté z Paříže, kterým chyběli jejich fanoušci. Klub jim totiž zakázal cestovat k venkovním zápasům poté, co způsobili další potyčky minulý týden během venkovního utkání s Marseille.

Přesto to byli hráči z hlavního města Francie, kteří hlavně v první půli vypadali nebezpečněji. Skóre mohli otevřít po 28 minutách, kdy se Sylvainu Armandovi povedlo zahrát hezky přímý kop. Brankář Vedran Runje byl ale připraven.

O pár momentů později byl brankář v pozoru znovu. Tentokrát se mu fantasticky podařilo vytáhnout krásný volej Sessegnona. Jeho solidní pozici mu ale vypracoval Erdinc s Jalletem. Nicméně brankář domácích předvedl neobyčejný zákrok. Hosté se brance přiblížili nejvíce v poslední minutě prvního poločasu. Erding hlavičkoval po centru Sessegnona, nicméně jeho střela skončila na tyčce.

Zato po změně stran se ukázali nebezpečněji domácí. Jako by trenér domácích vedl v poločasové pauze nepříliš příjemné průpovídky. Po hodině hry se představil Eduardo, když skvěle přespurtoval Jalleta. Odhodlal se ke střele zpoza pokutového území; to se mu ale stalo osudným. Ve vápně totiž jeho střelu dokázal zachytit bývalý stoper právě Lens Zoumana Camara.

Domácí se přiblížili v 66. minutě. Adil Hermach pálil po centru Demonta na branku, brankář Apoula si ale s jeho ranou s přehledem poradil. O pár sekund později byl ale již brankář hostů bezmocný. Po dalším centru Demonta se dostal pokus Kevina Monneta-Paqueta až k Roudetovi. A přestože byl na hřišti pouze dvě minuty, mohl se radovat z branky. Jeho nadvakrát tečovaný pokus nemohl Apoula zachytit.

Domácí fandové si snad při posledním přímém kopu ve hře zakrývali oči, možná již ani nebyli na stadionu. Byla to totiž již čtvrtá minuta nastavení. Younousse Sakhare ale napálil míč o břevno zpět do hry a Sessegnon se ukázal nejblíže. Rozhodl o remíze 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele