27. kolo
06.03.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rennes přehrálo Monaco. Výsledkem i výkonem

Naděje Monaka na evropské poháry dostaly pořídnou trhlinu. Knížecí klub totiž dnes neočekávaně prohrál na hřišti Rennes, když jedinou branku utkání vstřelil Carlos Bocanegra.

Přitom Rennes až do tohoto okamžiku prohrálo hned tři ligová utkání v řadě a patřila mu až desátá pozice. Po dnešní noci se může radovat z definitivního návratu mezi první desítku, je na devátém místě. Naopak Monako nenavázalo na ojedinělou výhru z minulého kola a nadále pokračuje jeho špatná forma. Z posledních pěti zápasů prohrálo hned čtyřikrát. Na hřišti soupeřů se navíc naposledy prosadili na konci ledna.

Byli to ale právě oni, kteří se pustili do zápasu s větší chutí. Domácí brankář Nicolas Douchez tak musel být velice brzy na pozoru. Ve třinácté minutě nedovolil centru Djimiho Traoreho, aby dopadl na hlavu nabíhajícího Maazoua. O minutu později se mu zase podařilo zneškodnit pokus Alejandra Alonsa.

Přesto šli ale do vedení domácí. A to ve 28. minutě po standardní situaci. Sylvain Marveaux svým perfektním centrem z přímého kopu našel přesně hlavu Bocanegry, který namířil míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

A tento pár se činil i o pár minut později. Přesněji po čtyřech. Marveaux našel Bocanegru i podruhé, tentokrát ale střílený centr amerického obránce úspěšný příliš nebyl. Poradil si s ním totiž bez větších problémů brankář Ruffier. O minutku později se zase činil Jerome Leroy, ani on ale nezamířil dostatečně přesně.

Monako se mohlo dostat do zápasu krátce po začátku druhé půle. Střídající Park Chu-Young našel volného Alonsa na pravém křídle. Jeho centr ale nedokázal zužitkovat Yohan Mollo, jehož hlavička skončila těsně mimo branku. Od této chvíle ale další příležitosti hostů příliš nepřicházely. Činili se naopak domácí.

Fabien Lemoine mohl po střele z dvaceti metrů pouze proklínat jistého brankáře Ruffiera, Bocanegra zase svou nepřesnost, když se po dalším dobře zahraném přímém kopu Marveauxe ocitl v nadějné pozici. Nakonec ale stačila jedna branka a Rennes zaslouženě vyhrálo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele